Ženský fotbal

Po prohře v derby ztráta prvenství

Fotbalistky závěr soutěže nezvládly, když i podruhé na jaře prohrály se Spartou, přišly o pětibodový náskok a prvenství v lize. Po dnešní prohře 0:3 je o titulu prakticky rozhodnuto.

Slavia nastoupila do zápasu bez zraněné Krejčiříkové. Karty byly jasně rozdané, domácí Sparta potřebovala vyhrát, Slavii by stačila remíza. Hned úvod nabídl dvě zajímavé situace na obou stranách, nejdříve Sparta zahrála v dobré blízkosti standardní situaci, kterou holky ubránily. A ve 3. minutě se před brankářku dostala Szewieczková, bohužel byla příliš blízko, takže trefila gólmanku. Hra se pak uklidnila a více se taktizovalo. Slavia pozorně bránila, Sparta se nechtěla ukvapit a udělat chybu. Slávistky se občas dostaly po rychlé kombinaci před branku Sparty, ale chyběla tomu lepší finální přihrávka. A třeba z rohového kopu sparťanka Pižlová promáchla, ale Divišová na dorážku do prázdné branky nedosáhla. Hrozila i Sparta, Stárová vypálila z dálky a Votíková vyrážela nad břevno. A po narážečce trefila z velkého úhlu břevno Strom. Sparta se dostala přeci jen do vedení, ve 32. minutě z levé strany prošla Strom přes Chlastákovou a zpětnou přihrávkou našla volnou Staškovou, která střílela z prvního doteku do protipohybu Votíkové. Ta si na míč ještě sáhla, ale nedokázala jej vytěsnit mimo branku. Do konce polocasu si již žádný tým nevypracoval výraznější šanci.

Druhý poločas nezačal pro Slavii dobře. V 50. minutě se z levé strany dostala z velkého úhlu ke střele Burkenroad, Votíkova neudržela a nejpohotovější byla Strom a zvýšila na 2:0. Slavii nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku. A v 55. minutě po centru Necidové byla sama před brankářkou Svitková, ale než zpracovala, dokázala obrana jasnou šanci zblokovat na roh. V 66. minutě byla ve vápně faulována Divišová, penaltu však Svitková neproměnila. Slavia tlačila, ale nebylo jí přáno. Naopak musela dávat pozor na rychlé protiútoky, třeba v 77. minutě v dobré pozici střílela Burkenroad těsně nad branku. V 83. minutě bylo rozhodnuto, po autu se dostal míč k volné Staškové, která se z malého vápna nemýlila. Slavia už na víc neměla síly. Po prohře je tak o titulu rozhodnuto, Sparta má bodový náskok a v posledním kole v Plzni si prvenství nenechá ujít. 

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

    honzah (přítel SN)     před 6 lety 26.05.2018 13:14 |  
    1 3

    Kdo by to byl řekl, když jsme Spartě nedávno přetáhli tolik hráček. Předpokládám, že do LM jdou stejně oba týmy.

    • Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

      Richi (admin)     před 6 lety 26.05.2018 13:26 |  
      2 0

      Ano do LM jdou oba

    • Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

      Travinho     před 6 lety 26.05.2018 20:38 |  
      0 0

      Sparta má několik nových Američanek, jejichž kvalita je velmi vysoká a co jsem zaslechl, tak jejich působení zde je hodně nákladné...

      • Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

        Richi (admin)     před 6 lety 26.05.2018 21:40 |  
        2 0

        Ano, Američanky mají hodně kvalitní a je to jeden z důvodů, proč se jim jaro podařilo.

  2. Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

    malan (přítel SN)     před 6 lety 26.05.2018 14:01 |  
    1 8

    Všem pokuty!

    • Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

      Dr. Fe1     před 6 lety 27.05.2018 01:18 |  
      0 8

      Pokuty vedení ženského fotbalu. Těm zjevně ujel vlak.

  3. Re: Po prohře v derby ztráta prvenství

    LukySKS     před 6 lety 01.06.2018 12:33 |  
    0 0

    Diana Bartovičová je vážně hezká :)) jůůůů!!