Hráči Slavie

Do Slavie míří Vladimír Coufal

Souboj se Spartou o to, kam přestoupí kapitán Liberce, pravý bek Vladimír Coufal, vyhrála Slavia. Příchod pravého beka byl definitivně potvrzen, smlouva byla podepsána do 30.6.2021.

Vladimír Coufal (25 let) je pravý obránce, který celou svou prvoligovou kariéru doposud spojil se Slovanem Liberec. Pochází však z druhého konce republiky, je totiž odchovancem Baníku Ostrava, kde však ale jako dospělý nikdy nehrál, místo toho zamířil postupně do Hlučína a poté do Opavy. Do prvoligového Liberce přestoupil na konci léta 2012 ve svých čerstvých 20 letech. S Libercem tak v následujících šesti sezónách získal dvě třetí místa, jedno čtvrté, jedno šesté a dvě umístění v druhé polovině tabulky. Pozoruhodné je, že během těchto šesti sezón odehrál 18 zápasů ve skupině Evropské ligy, dva další dokonce v její jarní fázi, k tomu nastoupil ještě do 11 utkání kvalifikace o Evropskou ligu. V Evropě tak má na kontě už 31 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky (do sítě Olympique Marseille, rakouské Admiry Wacker a AEK Larnaka). V lize během šesti sezón nasbíral 118 utkání, v nichž vstřelil tři branky, z toho dvě v poslední sezóně (Karviné a Olomouci).

Uplynulá sezóna byla vůbec pro Coufala výborná. Na hřišti nechyběl ani minutu, odehrál za sezónu plný počet 2 700 minut. To je pozoruhodné mimo jiné z toho hlediska, že je známý svou poměrně agresivní hrou a je pro všechny ofenzivní hráče velmi nepříjemným soupeřem. Přesto však Coufal nasbíral v lize pouze čtyři žluté karty, přičemž tu poslední až v posledním kole ve Zlíně. Nebyla to přitom z jeho hlediska nijak výjimečná sezóna, ve svých 118 ligových zápasech totiž posbíral celkem jen 12 žlutých karet a jednu červenou. Vladimír Coufal tuto sezónu také poprvé nakoukl do reprezentace, v listopadu 2017 byl u výhry českého výběru 1:0 nad Katarem a druhý start si připsal minulou středu v dalším přátelském zápase proti Nigérii, který česká reprezentace vyhrála rovněž 1:0.

„Povedlo se nám získat hráče, který hrál za poslední čtyři roky třikrát základní skupinu Evropské ligy. Prošel těžkými zápasy v Evropě proti silným soupeřům. Je to dobře vybavený krajní hráč a jsem rád, že se nám o něj povedlo před náročným podzimem rozšířit náš kádr,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Vláďa Coufal je dříč, který hraje na hranici sebeobětování se pro tým a klub, a věřím, že těmito atributy si získá přízeň fanoušků. Je to kluk, který je schopný umřít na hřišti pro mužstvo,“ chválí Coufala trenér, který ho zná velmi dobře ze společného působení v Liberci.

Velkou radost z příchodu do Slavie neskrývá samotný hráč. „Je to něco úžasného, skvělý pocit. Jsem hrozně rád, že tu mohu být. Hrozně bych sem po roce chtěl vrátit titul a rád bych si zahrál Ligu mistrů, hlavně pro skvělé fanoušky. Mnohokrát jsem tu hrál jako soupeř, v Edenu byla vždycky fantastická atmosféra, na to se moc těším. To, že jsem ve Slavii, pro mě hrozně moc znamená. Je to klub s největší tradicí v České republice a jsem rád, že mohu být jeho součástí a psát jeho historii,“ hlásí nová akvizice sešívaných.

„Vláďa svými výkony dlouhodobě potvrzuje vysokou kvalitu a momentálně je jednoznačně nejlepším pravým obráncem v lize. Věříme, že přestup do Slavie mu pomůže být ještě výraznějším hráčem v reprezentaci a že Slavii hodně pomůže v boji o Ligu mistrů,“ dodal Karol Kisel z agentury K2K Sports Entertainment, která hráče zastupuje.

Vladimír Coufal bude na dresu nosit své oblíbené číslo 5. Per Egil Flo, který pětku nosil doteď, požádal na konci sezony o změnu čísla. 

Komentáře (329)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé