Ženský fotbal

Slávistky zahájily přípravu i s posilou

Fotbalistkám Slavie začíná nová sezóna. V úterý v podvečer se sešly k prvnímu tréninku nové sezóny pod trenérem Pavlem Medynským a Tomášem Medynským, který vystřídal na pozici kondičního trenéra Lukáše Bodečka. V týmu je i nová Američanka.

Dvacet hráček plus 3 golmánky zahájily sezónu svižnějším tréninkem v areálu Eden, kde absolvovaly trénink na umělé trávě a atletickém hřišti. K týmu se připojila první zahraniční posila Ashley Herndon i fotbalové juniorské naděje Adéla Machutková, která přestoupila z konkurenční Sparty, a Olivie Lukášová z týmu Slovácka.  Do přípravy byly do týmu zařazeny i šikovné dorostenky Jennifer Hilbertová, Nikola Hladíková, Tereza Hrtánková a Marie Bohatová, která momentálně působí na hostování v Liberci.  Změny v kádru ještě mohou nastat v průběhu přípravy. 

"První trénink proběhl nadstandardně, holky přišly připravné, což jsem příjemně překvapený, ale také jsem to očekával, protože jsme si řekly cíle na sezonu," řekl na úvod přípravy trenér Pavel Medynský. "Příprava je směřovaná ke kvalifikaci Ligy mistyň. Sháníme informace o soupeřkách, Maďarky by měly patřit k lepšímu týmu, Turkyně nevyzpytatelné," pokračoval slávistický trenér.

"Chceme se zase vrátit tam, kam Slavia patří. Minulou sezonu jsme si pokazili na jaře, takže to chceme nyní napravit a svědomitě pracovat. Do kádru ještě možná někdo přijde, ale naopak i odejde," doplnil Medynský.

Jelikož slávistky skončily minulou sezónu na druhém místě, od 7-13.8 je čeká kvalifikační skupina, která se odehraje v Maďarsku. Soupeřem slávistek bude MTK Hungária (Maďarsko), Mitrovica (Kosovo) a Belediyespo  (Turecko). V přípravě změří slávistky síly s rakouským Spratzernem a chlapeckými týmy Bohemky a Meteoru.

V týmu proběhlo několik hráčských změn :

Odchody:

Sára Juračková (přerušení fotbalové kariéry)

Tereza Malíková (přerušení fotbalové kariéry)

Příchody:

Ashley Herndon (Portland Thorns)

Olivie Lukášová (1.FC Slovácko - juniorky)

Adéla Machutková (AC Sparta Praha - juniorky)

Přehled zápasů:

21. 7. 2018 14:00: Slavia - Meteor U15 (Xaverov)

28. 7. 2018 14:00: Slavia - Spratzen (Xaverov)

1. 8. 2018 18:00: Bohemians U15 - Slavia (Královice)

 

 

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky zahájily přípravu i s posilou

    PetCC     před 6 lety 10.07.2018 22:11 |  
    0 0

    Tak ať se v nové sezóně daří.

    A i já od holek čekám samé pozitivní zprávy, jinak by mi bylo skoro pořád na zvracení :-)