Ženský fotbal

Slávistky čeká kvalifikace Ligy mistryň

Slavii v úterý čeká první zápas kvalifikace Ligy mistryň. Šestý tým Evropy dle nasbíraného koeficientu je favoritem, ale nikdo nic nechce podcenit. Co před zápasy říká trenér Medynský a nové posily Proffitt s Kamilou Dubcovou?

Slávistky hrají kvalifikaci po dlouhých čtrnácti letech. Nyní jako ostřílený evropský tým. V pořadí týmů se holky umístily na šestém místě v Evropě dle bodového zisku v pohárech. Za Slavií byla třeba i Barcelona, plně profesionální tým, který letos absolvoval přípravu společně s A týmem v čele s Messim a spol. To jen prokazuje, jak v zahraničí si váží ženského fotbalu a nedělají rozdíly.

Slávistky však v Edenu mají také skvělé podmínky a v Evropě si získaly zvučné jméno. Přesto nikdo nechce kvalifikaci podcenit, i když jsou favoritky. „Nejtěžší bude MTK Budapešť, loni z kvalifikace nepostoupili, naposledy před čtyřmi lety hráli první kolo. Kosovský tým není dlouho založený a neměl by dosahovat velké úrovně. A Turkyně? Tam to bude o našem přístupu,“ říká trenér Pavel Medynský.

Slavia odehrála pouze tři přípravné zápasy, dva s kluky. „A přišlo nám několik posil, takže nejsme tak sehraní. Ale zápasy s kluky nás přinutily hrát na 150%, holky pracovaly rychle s míčem, v rychlosti, chodily do soubojů. A to jsme zvládly,“ doplnil trenér.

Cíle jsou jasné, postoupit. „Budou rozhodovat detaily. Budu apelovat na holky, aby byly koncentrované, vyvarovaly se chyb a hrály chytře. Vím, že budou makat a neponecháme nic náhodě. Máme na postup do další fáze,“ uzavřel Medynský.

Do základní sestavy se bude chtít probojovat posila Morgan Proffitt. „Očekávám, že to bude pro nás dobrá zkouška, každý bude chtít postoupit. Moc se těším, je to poprvé, co budu hrát v zahraničí. Na zápasy jsem připravena, s týmem jsme se seznamovala, zvykala si na styl hry a na mou roli v týmu. V týmu máme spoustu talentů a skvělý potenciál, těším se na tuto sezonu, čeho všeho dosáhneme,“ prozradila americká posila.

Další posila Kamila Dubcová patří mezi velké talenty. „Soupeři jsou velká neznámá, ale do každého zápasu půjdeme naplno a s odhodláním zvítězit. Myslím, že máme natolik silné družstvo, abychom postoupily. V přípravě jsme se zaměřily na naší hru, abychom se co nejvíce sehrály,“ uvedla.

Slavia cestuje do Maďarska, kde se koná celá kvalifikace, v pondělí dopoledne. A hned večer v 18 hodin je čeká první trénink. V úterý od 18 hodin pak již první kvalifikační zápas. Sledujte Facebook žen, kde budou podrobné informace přímo z místa dějiště.

Zápasy
7. 8. 18:00 Slavia - Atasehir
10. 8. 18:00 Slavia - KFF Mitrovica
13. 8. 17:00 MTK Hungária - Slavia

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky čeká kvalifikace Ligy mistryň

    dubas     před 6 lety 05.08.2018 21:02 |  
    1 0

    Holky držím palce.