Ženský fotbal

Slávistky úspěšně vstoupily do kvalifikace

Fotbalistky Slavie porazily na úvod kvalifikační skupiny turecký Atasehir vysoko 7:2. Po dvou brankách se prosadily Divišová s Kožárovou.

Trenér Medynský do zápasu nasadil hned čtyři posily a hrálo se na dvě útočnice. Slavia byla od začátku lepším týmem a brzy se ujala vedení, když se poprvé v soutěžním zápase prosadila Michaela Dubcová. Hned poté skórovala i Svitková. Jenže pak dokázal soupeř snížit a hra pak byla chvíli neurovnaná. Do poločasu však přidaly uklidňujicí branky Divišová s Kožárovou.

Ve druhém poločase si slávistky vytvořily více příležitostí, jen ale nechávaly prostor i soupeři. V 56. minutě průběh utkání trochu zdramatizovala Akaba, když snížila na rozdíl dvou branek, ale krátce na to podruhé v utkání skórovala Kožárová. Do konce zápasu se prosadila ještě Jarchovská a Divišová.

"Myslím, že můžeme být spokojeni, daly jsme sedm branek a zaslouženě vyhrály," řekla po zápase autorka první branky Michaela Dubcová. "Zápas měl tempo, hrál se ofenzivní fotbal, který nám vyhovoval. Naše hra měla i chyby, kterých semusíme v budoucích zápasech vyvarovat. Každopádně vydařené utkání," doplnila. První gól ve Slavii si užila. "Nabíhala jsem z pravé strany, když se ke mně dostal nádherný centr za obranu od Péťi Divšové a já pak míč uklidila hlavou na zadní tyč. Moc mě gól potěšil."

Dvě branky vstřelila Petra Divišová. "Zápas nebyl vůbec jednoduchý, ač výsledek tomu nenapovídá. Soupeř měl svou kvalitu především v ofenzivní činnosti, svým důrazným přístupem a častým vynucováním si faulu, se snažil kouskovat hru. Z naší strany to bylo chvilkami neuspořádané, nepřesné a proto si výsledku v dnešním utkání nesmirně vážíme," hodnotila zápas. Jak popsala své dvě trefy? "Na první gól jsem si nabíhala do prostoru před brankou, kam mířil ze strany přízemn centr, včasným zakřičením na Terku (Kožárová pozn. red.), která tušila, že za ní budu, nádherně pustila a defacto jsem doklepávala do prázdné branky. U druhé branky jsem si navedla míč k vápnu soupeře a z dálky vystřelila, který skončil v horní části branky."

"Výsledkově se nám vstup do turnaje povedl, i když mě mrzí dvě inkasované branky, protože jsme toto utkání mohli zvládnout bez obdržené branky. Na druhou stranu holky měly množství střel, zajímavých situací a dali jsme sedm branek, což je dobrý počin do začátku turnaje. Spokojený ale nejsem, protože chyb ve hře bylo moc. Věřím, že se budeme pomalu sehrávat a další utkání zvládneme herně lépe než toto," okomentoval utkání trenér Pavel Medynský.

Ve druhém zápase vyhrála dle očekávání domácí MTK Hungária. Druhý zápas hrají holky v pátek od 18 hodin proti Mitrovicy.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky úspěšně vstoupily do kvalifikace

    A.Lima     před 6 lety 08.08.2018 07:38 |  
    2 0

    Super holky !!! Citím hrdost.

    Poklona ode mě ,že krásný výsledek !

  2. Re: Slávistky úspěšně vstoupily do kvalifikace

    Dobi     před 6 lety 09.08.2018 12:20 |  
    2 1

    I já od srdce blahopřeji a přeji úspěch i s Mitrovicí, což je město v ukradeném Kosovu... Šiptaři neboli Albánci hned vše poalbánštili, i když tam je kolébka srbského slovanství! Proto malá oprava, holky hrají proti Mitrovici.... Ne s y. Ale hlavně ať vyhrají!

  3. Re: Slávistky úspěšně vstoupily do kvalifikace

    Pepino44     před 6 lety 10.08.2018 14:51 |  
    0 0

    Jenom krátce, děvčata, ať Vám to vydrží. Děkujeme.