Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

Slavia předvedla další kvalitní výkon i proti těžkému evropskému soupeři z Dynama Kyjev. Výsledek ale zůstal vzhledem k dění na hřišti poněkud za očekáváním.

Nejprve si shrňme úterní zápas, jak jsem ho viděl. Dynamo vstoupilo do zápasu až překvapivě sebevědomě a hned v úvodu si vytvořilo dobrou možnost k otevření skóre. Naštěstí se tak nestalo a hra se postupem času vyrovnala. Slavia nehrála vůbec špatně, brzdily ji ale nepřesnosti. Ty lze zřejmě přičíst nervozitě, protože není normální, aby naši klíčoví hráči poslali tři rohy úplně mimo (Stoch 2x, Hušbauer 1x). Sešívaní tak v první půli nezklamali, ale asi jsem nebyl mezi fanoušky sám, který tajně věřil, že jim to v důležitém zápase sedne a předvedou o dost víc. To naštěstí přišlo ve druhém poločase. Červenobílí postupně převzali otěže hry, což se jen zintenzivnilo po vystřídání Škody za Tecla. Bohužel solidní možnost Stocha, který si navedl míč doprostřed na hranici vápna, ale pálil jen slabě doprostřed, a hlavička Zmrhala těsně vedle šibenice, zůstaly nevyužity. Na druhé straně tak paradoxně udeřil Kyjev po nenápadné akci, kdy rozhodčí nechal pokračovat hru, i když těsně před finální přihrávkou byly ve hřišti dva míče. Na sudího bych se ale nevymlouval. Souhlasím s trenérem, že to byla hlavně naše chyba a o zářezu řeč být nemůže, spíš to byl smolný moment. Vyrovnáno mohlo být záhy, ale v jasné pozici po rohu hlavičkoval Deli jen mimo. Takovou tutovku by neměl spálit ani stoper... V samostatném závěru se naštěstí odrazil ve vápně míč příhodně k Teclovi, před kterým byla odkrytá branka. Ač náš útočník trochu zaváhal a míč zpracovával, soupeř se zmohl jen na jeho podražení. Nařízenou penaltu pak přesnou utaženou střelou proměnil Hušbauer.

Výsledek 1:1, který je v pohárové matematice výhodnější pro Dynamo, je pro Slavii vzhledem k předvedenému výkonu celkem krutý. Zápasu by totiž víc odpovídalo těsné vítězství sešívaných. Kyjev potvrdil, že je silným protivníkem, hrát se s ním však při současné kvalitě Slavie zjevně dá. Jen je třeba využívat šance, protože tak dobrý soupeř jich nenabídne tolik, abyste si mohli dovolit jich několik zahodit a přesto uspět. Ač toho vyrovnání těsně před koncem z pohledu postupových počtů příliš neřeší, tak si stejně myslím, že může jít o důležitý psychologický moment. Slávisté si dokázali, že dosud neprůstřelné obraně Ukrajinců se gól dát dá a také se vyhnuli frustraci, která by byla v případě nezasloužené prohry dost výrazná. Jistě, že pozice je pro soupeře výhodnější a šance na jeho postup po včerejšku vzrostla. Jsem ale přesvědčen, že je v silách slávistů dát v odvětě gól a postoupit. Hlavní je se vydat ze všech sil a pro postup udělat maximum. Když to nevyjde, tak se až tolik neděje. Základní skupinu Evropské ligy máme jistou, Dynamo bylo před dvojzápasem favoritem a ještě se ani nehraje finální play off o postup do skupiny, takže nehrozí zklamání z toho, že k vytouženému cíli chyběl malý krůček. Proto říkám, není se čeho bát, bez bázně hurá na Kyjev! Zopakujme kvalitní výkon z Prahy a nechme se překvapit, na co to bude stačit.

P. S. Atmosféra v Edenu byla včera naprosto špičková, určitě jedna z nejlepších v historii nového stadionu. Příjemně mě překvapilo, jak se k tradičně výborné Tribuně Sever aktivně zapojily i ostatní fanoušci. Jen tak dál!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Na začátku si připsal důležitý zákrok. Ten byl sice hodně šťastný, když byl Kolář víceméně nastřelen, ale počítá se. V dalších dvou momentech ale působil nejistě a hodně zabrnkal na nervy slávistům. Nejdříve si špatně zpracoval balón a situaci nakonec vyřešil šťastnou kličkou. Nic se sice nestalo, ale mým odhadem podobná situace skončí fatálně tak 1 ze 3 případů, takže prosím neopakovat. V první půli ještě Kolář mizerně vykopl a Dynamo postupovalo do otevřené obrany, naštěstí neúspěšně. Inkasovaný gól padl z jasné šance, Kolářovi se to vyčítat nedá, je ale škoda, že nás zrovna nepodržel důležitým zákrokem. Třeba příště.

Vladimír Coufal - 7 - Další výborný výkon Coufala, když s přehledem obstál i v evropském klání. Dozadu pozorný, zvláště jednou ve vápně ve druhé půli skvěle zastavil krajního hráče hostů. Dopředu aktivní a přesný. Pěkným centrem našel hlavu Škody. S Delim včera náš nejlepší hráč.

Michael Ngadeu Ngadjui - 5 - Pomalu se ukazuje, že když Deli pravidelně hraje a udržuje se ve formě, tak na něj nestačí ani další výborný stoper Ngadeu. Ten hrál sice také dobrý zápas, ale nebyl až tak výrazný jako Deli a hlavně výrazněji chyboval u obdržené branky, když špatně vyhodnotil situaci a pokoušel se o vystavení soupeře do ofsajdu.

Simon Deli - 7 - Ukázal, že nebýt chatrného zdraví, tak je hráčem pro top evropskou ligu. Tradičně předvedl velký přehled a kvalitu, kdy si na něj nepřijdou nejen ligoví hráči, ale ani ofenzivní opory Dynama. Včera ukázal i dobrou rozehrávku, ve které je o něco lepší než jeho parťák Ngadeu (či Jugas). Jediná škoda je, že neproměnil vyloženou šanci po rohovém kopu v závěru zápasu. Skvěle se uvolnil, našel si míč, ale v ideální pozici zamířil jen vedle. U něj se bohužel ví, že tentokrát na rozdíl od Ngadeua tak silný v hlavičkovém zakončení není (čest výjimkám jako na jaře na Spartě).

Jan Bořil - 6 - Odehrál podobně výborný zápas jako na druhé straně Coufal. S těžkými protivníky v podobě Cygankova a Rebiče si poradil s přehledem. Oproti Vláďovi ale dávám o stupeň nižší známku, protože jednou chyboval při úvodní velké šanci, když dostatečně rychle nezachytil náběh Cygankova. A také mi Coufal přišel o něco aktivnější směrem dopředu, i když i tímto směrem se Bořil snažil. Celkově ale velmi dobrý výkon!

Miroslav Stoch - 6 - Pro mě opět trochu slabší výkon, než je u jinak výborného Stocha z poslední doby standardem. Opět tak na hranici 5-6, proti Opavě jsem dal nižší známku, tentokrát tedy volím vyšší s minusem. V první půli pokazil dva rohové kopy, čehož je škoda. Ve druhé přidal podobně jako zbytek mužstva. Jednou se dobře probil do dobré střelecké pozice na hranici vápna, ale musel střílet rychle levou nohou a rána mu nesedla a skončila při nepříliš velké razanci uprostřed branky.

Tomáš Souček - 6 - Poctivý výkon, kdy Souček po většinu času dokázal eliminovat (samozřejmě spolu s dobře hrající obranou) nebezpečné brejky Dynama. V rozehrávce výrazněji chyboval jednou, jinak se snažil kombinovat, i když Slavia tentokrát znatelně více sázela na dlouhé balóny za obranu než na držení míče.

Josef Hušbauer - 7 - Horší sedmička, Hušbauer nebyl nijak zvlášť výraznější než zbytek ofenzivy. Bod navíc si ale zasloužil proměněnou penaltou v těžký okamžik. Pepa zachoval chladnou hlavu a kopl ji dobře. Kromě toho výborně kopl rohový kop při gólovce Deliho. V první půli naopak jeden kopl úplně mimo hráče.

Jan Sýkora - 6 - Opět dobrá aktivita od Sýkory. Je ale třeba předvést víc, aby vynikl a mohl být tahounem a oporou týmu. V první půli si dvakrát nepohlídal ofsajd.

Jaromír Zmrhal  6 - Předchozí zápasy byl nejslabším slávistou, tentokrát si to nemyslím. Zmrhal byl vidět hlavně v první půli, když patřil k našim nejaktivnějším útočným hráčům. Jednou dobře a tvrdě vypálil do boční sítě. Ve druhé půli se dokázal prosadit ve vápně k hlavičce, chyběl ale zhruba metr k tomu, aby skončila v síti.

Milan Škoda - 4 - Škodovi zápas nesedl. Zjevně se čekala zataženější obrana Dynama, v reálu ale hrála Slavia rychlý přechod do náběhů za obranu, což Milanovi pochopitelně moc nesvědčí. Není v tomhle pojetí hry úplně nepoužitelný, jako byl třeba Necid, a v lize v tom umí být dobrý, na evropskou úroveň ale při brejkové hře Škoda nestačí. Nebo minimálně včera nestačil. Vyhrál sice pár hlavičkových soubojů a jednou si dobře naběhl na hlavu, kterou bohužel trefil jen doprostřed branky, postupem času se ale vytrácel a ve sprinterských soubojích nebyl schopen na hostující stopery vyzrát. Střídání bylo logickým krokem.

Stanislav Tecl - 7 - Naopak Teclovi styl zápasu vyhovoval a hra Slavie se po jeho příchodu na hřiště okamžitě zvedla. Standa byl neustále v náběhu a i když to ne vždy vyšlo, tak byl i dostatečně důrazný. V závěru se pohotově dostal k odraženému míči a už o něco méně pohotově si rovnal míč na zakončení. I vybojovaná penalta je ale velkým plusem. Rozhodoval jsem se mezi známkami 6 a 7, v Olomouci jsem dal Standovi nižší známku s plusem, tak mu to teď vracím. Na Ukrajině s ním počítám v základu.

Alexandru Baluta ani Peter Olayinka nejsou hodnoceni, v závěru ale oba velmi dobře naznačili své ofenzivní schopnosti.

3. předkolo - Úterý 07. 08. 2018 19:30

Liga mistrů, 2018/2019
1 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Josef Hušbauer (pen)

FK Dynamo Kyjev
FK Dynamo Kyjev

82. Verbič

Komentáře (140)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    tolsimir (admin)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:01 |  
    11 29

    Upřímně moc nerozumím tomu, jak může mít Hušbauer tak vysokou známku, když on byl zcela jasným primárním viníkem obdržené branky (což ve slovním hodnocení není ani zmíněno). Za tu penaltu ale všechna čest, tím se pro mě zcela dostatečně vykoupil

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      tolsimir (admin)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:04 |  
      13 19

      Jinak ještě ke Kolářovi - o něm bohužel zatím za celé působení nelze skoro říci, že by nás někdy nějakým důležitým, nadstandardním zákrokem (ve stylu Vaniaka či Pavlenky) podržel... Většinou si naštěstí alespoň chytí, co má, avšak každý kdo někdy hrál fotbal mi jistě potvrdí, že nejhorší pro mančaft je, když máte za zády nejistého brankáře... A on je želbohu nejistý dost, prakticky každý zápas... A ta mantra, že umí nohama? Ano, je v tomhle určitě nadprůměr ligy, ale takový zázrak to taky není, to jsme ostatně viděli několikrát včera či s Opavou... A i kdyby, gólman by měl primárně umět chytat. U Vaniaka s Pavlenkou nám jejich horší technika taky nevadila

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Pakoll     před 2 měsíci 08.08.2018 18:46 |  
        8 0

        Mně se včera nejvíc líbil Coufal (9)ale makali všichni na doraz veřím že na Dynamu jeden gól dáme a donutíme Kyjev riskovat a zvitězime 2:1

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        sicilianbrno     před 2 měsíci 08.08.2018 18:54 |  
        10 1

        V Olomouci, s karvinou mě přišel hodně jistej..určitě bych to tolik nedramatizoval...včera předvedl skvělý zákrok na uvod, ty bys ale řekl že štastný, takže každý na to má holt jiný názor. Mě Kolář přijde jistý oproti jaru, a pro mě je to jasná naše jednička...a to že umí nohama a hlavně přesné a dlouhé výhozy (v tom je určite nejlepší v lize) je pro mě další plus...a když z pěti výkopů k lajně 3 pokazí a dva pošle super přesně, tak budu rád...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 19:22 |  
        5 16

        Tentokrát s Alanorem ani trochu nesouhlasím. Souček, Sýkora i Stoch mi přišel pro naši hru minimálně o bod lepší než Hušbauer, Coufal minimálně o 2. To, že kopl penaltu za tohoto stavu, klobouk dolů, ale herně nic moc. A dávat tak velkou váhu při hodnocení celého zápasu jednomu nebo dvěma rohovým kopům, no nevím....Například na hodnocení hráče utkání v lize většinou vyhraje autor prvního gólu...

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 19:49 |  
          0 1

          ....což je hrozný....i když soutěž je tak blbě nastavena.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          Boss82     před 2 měsíci 08.08.2018 20:25 |  
          11 5

          S tou averzí na Hušbyho se už jdi léčit. To je skoro zápas co zápas za poslední 2 roky a už je to fakt trapný.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 22:57 |  
            5 8

            Není to averze. Jen nemám rád, když se jednomu hráči měří jiným metrem než ostatním. Proto tady budu dál psát, co si myslím a ty to nezměníš.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 11:34 |  
              3 5

              Až na to, že se tady rozhodně žádnému hráči jiným metrem neměří, to je pouze tvůj mylný dojem, vycházející právě z té averze. Jinak si samozřejmě piš dál, co si myslíš, máš plné právo dělat tu ze sebe opakovaně šaška, jehož názor má nulovou vypovídající hodnotu.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 12:43 |  
                3 3

                Ty mi ťunťo někdy nestojíš ani za odpověď

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                  Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 12:54 |  
                  4 4

                  No a přesto si odpověděl, zajímavé:-)!

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                    belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 14:38 |  
                    4 4

                    Vyhledej si ve významovém slovníku slovo "někdy", ťunťo

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                      Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 17:48 |  
                      2 4

                      Tak proč to píšeš pod komentář, na který stejně reaguješ, ťunťo?

                      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                        belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 20:07 |  
                        3 2

                        Abys pak ze sebe mohl udělat ťunťu :-) Jelikož už při psaní slova "někdy" jsem věděl..:-) Jak jsi čitelný :-)

                        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                          Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 20:21 |  
                          1 4

                          Ty si začal v poslední době s hulením, ne:-)? Mluvíš totiž poněkud s cesty...

                          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                            belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 20:25 |  
                            3 2

                            Jsi ještě hloupější než jsem si myslel :-)

                            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                              Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 22:07 |  
                              1 3

                              Tak určitě...

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                JS (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 14:34 |  
                5 6

                Pamatuji si doby před Tvým příchodem na SN a docela v dobrém na ně vzpomínám. Co kdybys pro jednou prostě ubral a přestal tady urážet všechny okolo, jejichž názory zrovna nekorespondují s tím Tvým? Moc by to pomohlo atmosféře v diskusi... Mám totiž pocit, že si těžce pleteš asertivitu s agresivitou.

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                  Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 18:23 |  
                  5 6

                  Tak jsem se kouknul k tobě do profilu a vidím, že celkové skóre souhlasných a nesouhlasných palců máš - 4575. Kouknul jsem se také k sobě do profilu a vidím tam + 2301.

                  Dále jsem si také všiml, že vedle tvého jména svítí žlutá karta, mrknul jsem tedy do historie tvých příspěvků a našel jsem tam spoustu urážek a útoků vůči jiným diskutujícím, stejně tak jako spoustu vyostřených debat a hádek s ostatními.

                  Na základě uvedených faktů - vážně máš pocit, že zrovna ty jsi ten, kdo přispívá pozitivní atmosféře zdejších diskuzí a vytváří tu přátelské klima? Myslíš, že zrovna ty máš právo tady na toto téma moralizovat? Možná, že většina zdejších fanoušků vzpomíná na doby před TVÝM příchodem docela v dobrém...

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                    M@rvin     před 2 měsíci 09.08.2018 18:44 |  
                    6 3

                    No vidíš to, i člověk s celkovým skóre -4575 palců napsal příspěvek, nad kterým by ses spíš místo lustrování jeho profilu mohl zkusit alespoň trochu zamyslet.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                      Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 19:29 |  
                      1 5

                      Když myslíš...

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                    JS (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 21:15 |  
                    3 2

                    Možné to je. :) Rozdíl mezi mnou a Tebou je v tom, že já jsem nikdy na žádného diskutujícího osobně neútočil jako první. Pokud jsem se s někým dohadoval, tak proto, že ten někdo přestal argumentovat o podstatě věci a začal útočit na nositele názoru osobně. Což je mimochodem přesně to, co dělát Ty. Možná dokážeš analyzovat a předložit argumenty, ale pak nezapomeneš dodat osobní hodnocení diskutujícího oponenta. Takže pro Tebe do budoucna platí heslo: „Věcně, nikoliv osobně.“ Intelekt na to máš, teď ještě, abys pochopil, že to Tvoje domnělé ego až do nebe není takovou výhodou, za jakou to pokládáš.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                      Boss82     před 2 měsíci 10.08.2018 10:40 |  
                      2 3

                      Tady nejde o žádné domnělé ego. Tady jde o Slavii. Všimni si, na jaké příspěvky obvykle reaguji podrážděně. V naprosté většině se jedná o zcela stupidní názory, které napadají buď Slavii jako takovou nebo její hráče, trenéry, vedení atd... Jako fanoušek Slavie se prostě Slavie budu vždycky zastávat, pokud bude kritika čehokoliv, co s ní nějak souvisí, neopodstatněná a neadekvátní.

                      Proč myslíš, že jsme třeba spolu stále ve sporu? Protože ty také nemáš problém si do trenérů, vedení nebo hráčů každou chvíli kopnout. Ze současného kádru si už na tribunu (případně do druhé ligy nebo dokonce do divize) vyhazoval kde koho a vůbec si nechápal, proč se těch hráčů zastávám. A najednou sám vidíš, že to pořád s těmi samými hráči jde, že v lize nemáme konkurenci a hrajeme fotbal, který je konkurenceschopný i v Evropě. Stačilo najít ten správný herní systém, hráčům ho vtisknout a všem najít na hřišti role, které jim nejvíce vyhovují. Tak už chápeš, proč jsem se těch hráčů zastával a tvoje posílání Hušbauera, Součka a Škody na lavičku a Zmrhala do Jiren mi lezlo krkem? Já totiž viděl, že na evropský fotbal mají, jen to v nich probudit.

                      Dále si zde nenechal nit suchou na trenéru Šilhavém a dobu jeho působení snad dokonce považuješ za nějakou dobu temna. Opět se divíš, že jsme v tomto byli (a zřejmě pořád jsme) ve sporu, když ten člověk nás dovedl k překvapivému titulu a vytvořil s týmem rekordní sérii neporazitelnosti? Mimochodem zase s těmi samými hráči, které od nás pořád vyhazuješ. Ano, v Evropě to nevyšlo podle představ (smůla s Apoelem a pokažený zápas s Astanou), ale to ti snad ještě nedává právo tu z pana Šilhavého dělat nějakého diletanta. Stejně tak jako za jeho působení rozhodně nebylo vše špatně (jak by také mohlo, když jsme získali titul), tak ani za trenéra Trpišovského určitě nebude vše jenom dobře. Každý je jenom člověk a každý dělá chyby. Souhlasím s tebou samozřejmě v tom, že J. Trpišovský dokázal z hráčů dostat zřejmě maximum jejich potenciálu. J. Šilhavý z nich dokázal dostat cca 85 %, což stačilo na ligu, méně už na Evropu.

                      A pak sem napíšeš (někam pod minulý článek) příspěvek, že si zde byl neoprávněně kritizován za svou neadekvátní kritiku hráčů a trenérů, protože si údajně poukazoval přesně na ty problémy, které nás trápily, a když je teď Trpiš vyřešil, tak ti vlastně dal zapravdu a najednou je vše růžové. Nezlob se, ale to vůbec není pravda:

                      a) Ty si velkou část problému viděl v hráčích, které si odtud vyhazoval. Přitom nyní se ukazuje, že v hráčích problém nebyl, takže v tomto si se mýlil.
                      b) Tvrdil si, že pod JŠ jsme hráli nakopávanou a fotbal na náhodu, což také není pravda, podívej se na některé zápasy z titulové sezony, to byla radost se dívat.
                      c) Teď v létě si už vyhazoval i Trpišovského a téměř celý kádr (napsal si, že by si to celé rozpustil a nahradil nějakými mladými Balkánci), což byla opět velká mýlka (na argumenty ostatních, včetně mě, že zapomínáš na výborný závěr jara, a že výkony a výsledky v přípravě nelze brát jako bernou minci, si nereflektoval), jak nám jasně ukazuje začátek této sezony.

                      Snad jsem ti teď vysvětlil, proč se s některými diskutujícími, včetně tebe, dostávám do sporu a reaguji na ně tak, jak reaguji - protože mám rád Slavii a zároveň opravdu o fotbale něco vím, takže vidím některé věci, které běžný fanoušek nevidí, a někdy je kritika fanoušků (která vychází z jejich neznalosti) natolik neadekvátní (napsal bych hloupá, ale nebudu provokovat), že nemám sílu to dotyčnému vysvětlovat, ale mám potřebu zastat se Slavie (nebo jejího hráče, trenéra), tak prostě zkratkovitě napíšu, že píše hovadiny.

                      Howgh.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              Arutha     před 2 měsíci 09.08.2018 11:43 |  
              4 2

              Taky se mi nelíbí, že měříš Hušbauerovi jiným metrem než ostatním...

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 12:41 |  
                3 2

                Takže máš pocit, že si zasloužil v tomto zápase lepší známku než Souček, Sýkora a stejnou jako Coufal?? U obdržené naší branky v hodnocení nic, pak v reakci lehké zaváhání. Jen kdyby se jednalo o jiného hráče, to by bylo kritiky..

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                  JS (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 14:24 |  
                  2 3

                  Je to tak, Hušbauer v tomhle zápase rozhodně nepředvedl „nic navíc“, spíše byl dobře pokryt.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              japoko     před 2 měsíci 09.08.2018 17:10 |  
              3 8

              Ty mladej, arogantní a hloupej blbečku, ja chodím na Slavii od sedesátých let, a na spartu si posílej svýho smradlavýho fotra!

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                japoko     před 2 měsíci 09.08.2018 17:17 |  
                2 3

                Patří to samozřejmě Bossssovi! Omluva!

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                biggris (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 17:36 |  
                3 1

                Holt tak jako si clovek nevybira rodinu, tak si i slavia nevybira fanousky...bohuzel :-D

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                Alcapone     před 2 měsíci 09.08.2018 18:00 |  
                3 0

                Bohumile, kujva sa neříká! Že chodiš na Slavii od sedmdesátek není argument abys tady někomu sprostě nadával.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 19:20 |  
                3 4

                A jako pitomec se chováš už od těch šedesátých let, nebo si s tím začal až v posledních letech?

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            japoko     před 2 měsíci 09.08.2018 09:09 |  
            6 8

            A ty uz se lecis?

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 11:31 |  
              4 8

              Vrať se zase rychle na sparťanské fórum a řádně si tam rozeberte, proč s týmem za půl miliardy vypadnete s nějakým průměrným srbským celkem.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Jarinho     před 2 měsíci 08.08.2018 20:52 |  
        2 0

        Jo no to v té třetí minutě ho asi jen trefilo ...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Sedrousek     před 2 měsíci 09.08.2018 15:50 |  
        3 0

        Tolsimire: a od kolikaty minuty jsi ten zapas videl? Ze pises takovy kraviny.
        To co chytil ve treti minute bylo zcela zasadni pro celej zapas.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          tomblesk     před 2 měsíci 09.08.2018 16:11 |  
          2 0

          Já se díval od začátku, ale Kolář to nechytil, prostě ho nastřelili ...A byl tam, kde má bejt ...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        tomblesk     před 2 měsíci 09.08.2018 16:10 |  
        0 0

        Asi tak, Tolsimire. I když něco je diskutabilní. Já ke Kolářovi dodávám jen: nemoc zvaná přední tyč a pak "strategické a taktické postavení při chytání podle toho vypadá /se vším všudy/. Jako nyní proti Kyjevu - evidentně vykrýval tyč po levé ruce /přední/ a dráhu střely křížil jen pokusným vystrčením nohy. není to poprvé. Já si myslím, že umí i jinak, ale přizpůsobení situaci je u něj problém. Ale "číst hru umí" - např. výběhy pro odražené míče je velmi dobré úrovni. Ale ty kličky!!! To ho asi nikdo neodnaučí, ale, že by kvůli tomu měl mazat do juniorky - to tedy ne. Že není Pavlenka, můžeme povzdychnout - je prostě jiný … Nemusím ho milovat, ale je to lepší pro tým než "stará škola" Laštůvka. Alen nemoc přední tyč by mohl léčit. Moc gólů takto nedostal ,,, Až dostane, nevím??

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Alanor (admin)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:06 |  
      14 9

      U inkasované branky Hušbauer trochu přestal hrát a měl hráče napadat. Nepočínal si ideálně. Fakt si ale nemyslím, že je to tak zásadní problém nechat protihráči víc prostoru takhle daleko od branky, když je navíc celá obrana připravená a za míčem. Ngadeu to měl normálně 1 na 1. Měl jít s hráčem, ne se pokoušet o ofsajd. Tam byla ta hlavní chyba.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 12:57 |  
        3 0

        hušbauer se ale ani hrát nesnažil, v momentě přihrávky snad vůbec nekoukal na hráče s balónem. rovněž nesouhlasím že by ngadeu se pokoušel o ofsajd jelikož se ani jednou nekoukl do stran kde stojí linie. jednoduše oba přestali hrát a oba za gól mohou

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          urs (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 13:05 |  
          1 0

          Tady jen připojím, že Pepa Hušbauer je fikanej obdobně jako třeba takovej Ronaldinho, ten taky nekoukal po míči a jakej měl přehled! :))

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Zd3nA1CZ     před 2 měsíci 08.08.2018 18:06 |  
      7 1

      k primárnímu viníku a odstartování toho proč jsme dostali gól bych spíš určil toho kdo hodil ten druhý míč do hrací plochy, jasně tam bylo vidět zrovna to vypadnutí koncentrace většiny hráčů, byla to sice jen vteřinka, ale stačilo to...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:30 |  
        5 1

        to tam nikdo nehodil, ale ukrajinec to kopl tak prudce do reklamního baneru, že se míč odrazil zpátky na hřiště...

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          Dennis     před 2 měsíci 08.08.2018 19:13 |  
          1 0

          Bylo to skutečně tak, kopl to Ukrajinec a odrazilo se to od reklamního panelu.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          Zd3nA1CZ     před 2 měsíci 08.08.2018 20:59 |  
          0 0

          aha já to mohl bohužel sledovat je v TV a tam to nebylo vidět... spíš to mělo trajektorii hozeného míče z tribuny...

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          ve_em     před 2 měsíci 08.08.2018 21:54 |  
          4 0

          Taky jsem to tak viděl (asi proto, že se to tak stalo:)...) Nicméně, byl by to zajímavý taktický prvek - natrénovat to a pak dát takový gól spartě, to by se sparťani zbláznili. šural červená, sčasný na tribunu..:D ale spíš by to bylo tak nefér, že bych to čekal právě od tý sparty:D

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            bongor     před 2 měsíci 08.08.2018 22:17 |  
            2 0

            Už jsem jim to doporučil,jestli nám chtěj dát gól,tak jedině 2-3 míče na hřiště.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 12:59 |  
        1 0

        možná ještě ten kdo ten balón nafoukl

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      urs (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:42 |  
      10 3

      Za mě jde tedy inkasovaný gól hlavně za Michaelem, který to hrubě podcenil a přitom měl toho Verbiče před sebou jako na dlani. Toto se nesmí stát a je to hrubice jako hrom. Pevně však věřím, že si to s JT u videa vysvětlej, a že ta chvilka nepozornosti se už nebude nikdy opakovat. No offence :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      JS (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 18:50 |  
      2 0

      Masakr. Dynamo fakt skvěle takticky připravené.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 12:59 |  
        2 0

        takhle kompaktní tým, stejně jako pan trenér, taky v edenu nepamatuju

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    sicilianbrno     před 2 měsíci 08.08.2018 18:49 |  
    2 2

    Nesouhlasím se třemi jmény:
    Kolář 6 (skvělý zákrok na začátku utkání, s brankou toho moc dělat nemohl, jelikož se o něm ví, že nechává mezi nohama díru jak Brno, tak instinktivně dal nohy k sobě, bohužel tam protihráč nemířil),
    Deli 6 (nepřišel mě tak jistý jako v lize, když se na oba stopery zatlačilo, tak jistí jako stopeři soupeře nebyli)
    Stoch 7 ( motor týmu, co tam neustále jezdil a bojoval, ano centry a střely mu tolik nevychazeli, ale hra po zemi, přehled a jistota v rozehrávce to napravili)
    Hušby souhlas 7, prvni pule byl málo viditelný, druhá půle to napravila, když ho vidim s kapitanskou páskou, přijde mě, že jeho výkon roste :-)

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

    TSeguinTS     před 2 měsíci 08.08.2018 18:51 |  
    38 1

    Já bych krajní beky hodnotil stejnou známkou 7 - např. Coufal při obrženém gólu taktéž zaspal (byl ještě hlouběji než Ngadeu), ale naprosto nechápu, v které nemocnici mu dělali ty druhé plíce, protože na své straně hraje beka i křídlo (oproti levé straně dost rozdíl, kde hrají klasicky Bořil a Zmrhal ve dvou a pak to působí tak, že se Bořil tolik nezapojuje do útočení). Stoch je jako pravé křídlo pouze uváděn, jinak dle dat hraje vyloženě všude. Coufalovi taktéž ke známce 7 svědčí úspěšnost jeho přihrávek a centrů (včera nejvyšší dle 11tegen11).

    K Bořilovi, jak píši výše, jen to, že měl druhou nejvyšší úsp. přihrávek a má před sebou vždy Zmrhala (narozdíl od Coufala, který musí nabíhat namísto Stocha) a společně s hrozbou Cikánkovem tolik nebláznil dopředu. A za to, jak vymazal tuto jejich hvězdu bych mu právě zvýšil známku. Líbí se mi, jak umí najít kompromis mezi pokopáním a vygumováním kvalitní defenzivní činností - pěkně mu to otrávil a do šance ho nepustil.

    Taktéž musím zmínit pozápasové rozhovory! Jak skvěle se poslouchá, když Souček i Bořil ihned po zápase v emocích dokáží přiznat, že ten gól byl především naše chyba a nekoncentrovanost. Buď jste chlap a nebo jste šural..

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

      Sokrates55 (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 19:04 |  
      18 0

      Dobrý večer příteli TSequine.
      Už dlouho se tu neobjevilo něco tak mimořádně krásného, zapamateóvatelného, pravdivého...
      Je to na zápis do "Historické knihy o Slávii a fotbale".
      Věta:"Buď jste chlap a nebo šural..." tu si přeložím do latiny. Bude to novodobý citát a autorem je TSequin
      Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

      Edenjejenjeden     před 2 měsíci 08.08.2018 19:55 |  
      4 0

      Ta poslední věta je dokonalá,budu jí hodně často používat:-)))

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

      donford     před 2 měsíci 08.08.2018 20:41 |  
      12 0

      Dovedete si představit, jak by ječeli ti nemrcouchové odnaproti, kdyby dostali gól po situaci, že byly 2 míče na hřišti a rozhodčí nepřerušil, když naopak částečně přerušili někteří hráči? Mimochodem dnes ve zprávách na Nově také tvrdili, že gól neměl být, že měl rozhodčí přerušit. Jak vyváděli po jasné desítce za strčení dozad hráči Subotice? Ty hysterické výlevy epochálního blázna Ščasného, kterého snad stejně svěrací kazajka jednou nemine? Ten jekot plačtivého Šurala na rozhodčího? (červená karta). A to tam ještě chyběl uslzený Vašýk. A naši kluci? Přesný opak.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

        bongor     před 2 měsíci 08.08.2018 22:23 |  
        4 0

        Mně Vašýk chybí taky moc,jako bývalej muzikant nejlíp ocením,když je za hodně peněz tak málo muziky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

      SvatyBojovnik (přítel SN)     před 2 měsíci 08.08.2018 22:37 |  
      12 0

      Tak jsem se dlouho nezasmál... "Buď jsi chlap a nebo šural." To vejde do dějin. To se ti moooc povedlo! Smekám!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 5:1

      martyni (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 10:51 |  
      0 0

      :) vyborna hlaska s tim suralem. Jinak souhlasim s krajními beky, oba hrali vyborne. Coufal navíc ma perfektni centry, hlava nahore, vi na koho chce hrat.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    TSeguinTS     před 2 měsíci 08.08.2018 18:58 |  
    5 1

    K obrženému gólu ještě:
    první chyba - stejně blízko u hráče s míčem stáli a jen koukali Baluta, Hušbauer, Sýkora
    - jediný kdo aktivně brání a neprotestuje je Bořil
    - dále dobře reaguje Deli
    druhá chyba - vystavení do offsidu nestíhá Ngadeu a Coufal

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Harvey     před 2 měsíci 08.08.2018 20:47 |  
      5 2

      Tam to prostě bylo hodně dobře načasované a troufnu si tvrdit, že by to hráči Dynama zopakovali MAXIMÁLNĚ 2 z 10 pokusů, kdyby to měli udělat znovu. Tam bych z toho Ngadeua nevinil. Chyba byla jasně na těch hráčích, co nedostoupili hráče s balónem. V tomhle prostoru je to smrtelné. A troufnu si říct, že Jarda Zmrhal je zrovna z těch hráčů, co by neprotestoval a hrál!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      mig52     před 2 měsíci 09.08.2018 13:47 |  
      3 0

      TSeguine, ty chyby u gólu byly hodně analyzované a já bych zmínil ještě jednu, byť vím, že můj názor je na "vodě". Těžko vyčítat gólmanovi branku, když jde na něj protihráč sám, ale ta reakce Koláře, se kterým nemám problém, jako mnozí ostatní, mně přišla nemasná - neslaná. Vyběhl, zarazil se a hodil tam jakousi pozici hokejového brankáře a neměl štěstí na trefu. Jsem přesvědčen, že kdyby pokračoval ve vyběhnutí, nezastavil se a šel mu pod nohy, tak to měl. Je to spekulace, i tak by mohl být prostřelen či zavinit případnou penaltu, ale dle mne taková reakce měla největší naději na záchrannou brzdu! Jo a ještě jednu prosbu. Jsi dle mne vítěz Imaginární ankety o fór měsíce či dokonce roku. Ta o tom šuralovi. Mohl bych ji používat v regionu mezi našimi fans v případě, že mi někdo slovně nahraje na smeč? (Byť si se vší vážnosti uvědomuji, že to nebyl fór, ale skutečnost). Měli bychom to dostat do hlav co nejvíce lidí. Takže dík a pěkné dny. Mig52

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Helmuth     před 2 měsíci 09.08.2018 14:18 |  
      2 0

      Ja bych do toho vůbec Balutu a Sykoru netahal... tam mel vystoupit Pepa, oni zavirali kraje (lajnu a stred)... Ngadeu nechytil nabeh a Coufy si nepohlidal ofsajdovou hranu (vysku postaveni stopera). Kdyby stal dobře Coufy, tak byl tesny ofsajd. Druha věc je, jestli by ho pomezni mavnul - bylo to dost tesne v postaveni Ngadeu / Verbic a pomezni stal o několik metru blize k naší brane - mel tak spatny uhel pohledu... http://tinypic.com/view.php?pic=j9wtq8&s=9#.W2wwcWdIufY

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    witty13     před 2 měsíci 08.08.2018 21:30 |  
    7 4

    S hodnocenim vcelku souhlasim. Mozna bych nebyl tak prisny na Skodu a za to zhorsil znamky Stochovi, Sykorovi a Zmrhalovi, vcera to klukum vazlo.

    Spis bych se chtel vyjadrit k atmosfere, byla vazne skvela, ale bohuzel v dobe naseho nejvetsiho tlaku, kdy i ostatni tribuny zacinaly spontane fandit se jadro na TS rozhodlo jet jeden choral, od ktereho pomalu vsichni odpadaly, az jel snad jen ten uplne prostredni sektor za branou... a v ruku s tim upadal i nas tlak... kluci na TS delaji dobrou praci, vcera to bylo ale absolutne bez citu k zapasu a ostatnim fandum. Skoda, treba bychom vytezili vice

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      bongor     před 2 měsíci 08.08.2018 22:25 |  
      6 1

      Milan si 4 nezasloužil.Nesedlo mu to,ale zas tak bídnej,to nebyl.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Arutha     před 2 měsíci 09.08.2018 15:21 |  
        5 0

        Však 4 znamená podprůměrný výkon, žádnou tragédii. Kdyby byl bídný, měl by známku nižší...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Merlinus (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 09:20 |  
      3 2

      To fandeni uz jsme rozebirali po zapase. Ono to bohuzel nebylo jen vcera, ale opakuje se to pravidelne. Mozna by bylo lepsi kdyby Krason (nebo ten druhy speaker) stali trochu vys a koukali vic na zapas a podle toho volili pokriky. Dříve (ve starem Edenu nebo na Strahove) stal ten rozervavac normalne s ostatnimi fanousky uprostred kotle a koukal na zapas a pritom volil pokriky/choraly a melo to daleko vetsi drive.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        M@rvin     před 2 měsíci 09.08.2018 14:15 |  
        3 0

        Souhlasím s tebou v tom, že repertoár je někdy volen necitlivě k průběhu utkání a aktuální situaci na hřišti a je to něco, na čem by měli rozhodně Ultras pracovat. I přesto je podle mě fandění dnes úplně někde jinde, než bylo ve starém Edenu v devadesátých letech (jak to bylo ještě dříve bohužel nemám tuchy) . O Strahově do doby, než se zformoval kotel dole a začalo se fandit organizovaně (a to už byl vlastně základ dnešní TS), už nemůže být řeč vůbec. Ty časy, kdy nás na Strahově nahoře pod střechou na Jihu stálo a fandilo pár desítek, to byla z hlediska atmosféry doba naprostého temna.
        Ve starém Edenu fandilo docela dost lidí, ale většinou zdaleka ne tolik lidí, jako dnes. Ano, fandění se řídilo výhradně děním na hřišti a podle toho také vypadala a odvíjela se jeho kvalita. Zatímco dnes se fandí nepřetržitě a celkem kvalitně celý zápas, ve starém Edenu, když byla situace na hřišti hodně vypjatá, dokázal kotel pěkně bouřit, ale v jiných chvílích zápasu zas uměl být kotel dost vlažný a moc drivu to nemělo. Podle mě tomu chyběla právě ta organizovanost, kdy to řídí jeden člověk a která je nejvíc potřeba ve chvílích, kdy atmosféra uvadá. Žádný jeden rozeřvávač ve starém Edenu nebyl. V podstatě se dá říct, že kdo si chtěl kotel rozeřvat (a měl na to hlas a sebevědomí) tak si ho rozeřval a když se zrovna nikomu rozeřvat kotel nechtělo, tak se nefandilo. A marně vzpomínám, jestli se ve starém Edenu pravidelně a ve větším počtu lidí zpívalo něco, co by se dalo nazvat chorálem:-) Odhadem tak 90% byly skandované pokřiky, zbytek velmi jednoduché popěvky.

        Suma sumárum, s dneškem bych neměnil.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          donford     před 2 měsíci 09.08.2018 14:57 |  
          4 0

          Co si pamatuju, tak převážně se fandilo Slavia, do toho! nebo Jedéééém! A na rozhodčí: Rozhodčí se zbláznil, hoďte na něj síť! Taky se hodně řvalo (všeobecně) pe-ní-ze! pe-ní-ze! Kdsyž už bylo zjevné, že rozhodčí (hodně často) nadržovali soupeři a dělali zjevná protichůdná rozhodnutí proti skutečnosti.
          Nutno si uvědomit, že choreo neexistovalo vůbec a doba byla šíleně zakřiknutá a plná marasmu a totální beznaděje. Ve všem - v lidech, v oblečení, v jídle, ve vybaveních stadionů a hráčů, v rozhrkaných tramvajích, v rozbitých domech, v náladě. Tehdy od r. 1948 do r. 1989. Moc z nás těch 40 let nežití odepsalo celý produktivní život. Možná i proto byly tenkrát na Slavii i 30 tisícové návštěvy, jako důvod k odreagovaní, i když už dopředu se o některých zápasech vědělo, jak dopadnou. Dnes je to tu opravdu Eden (ráj na zemi). Moc si toho važme, že můžeme kritizovat "jen" za neangličtinu, za tweety, za výslovnost.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 17:15 |  
            4 0

            No jo,taky si pamatuju vlajky na žerdích,a kotle hned vedle sebe:-).Ale děda měl úžasný zážitek,byl u toho když Slavia opět po delší době nastoupila v tradičních sešívaných dresech(v 50letech byly zákazané),nicméně díky obětavosti tehdejšího kustoda,který původní dresy uschoval,se zachovaly,a hráči v nich mohli nastoupit po delší době,snad proti Goteborgu.A vím,že mě děda vyprávěl,že lidé tehdy v hledišti měli v očích slzy,výsledek nikoho nezajímal ,ale všichni byli nadšeni z těch nádherných červenobílých dresů,které má Slavia od začátku klubu.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 15:18 |  
          7 0

          namátkou si vzpomenu třeba na pár jednodušších popěvků:

          "Má roztomilá Slavie, ta to dneska vyhraje,....."
          "Když Slavie, nastupuje, když Slavie nastupujé, já cejtim se jako v nebi, když Slavie nastupuje"
          "My chcem Pavlu Kuku na bankovkách mít, Pavel Kuka to je bůh"
          nebo na nebožtíka Zdendu Jánoše "Zdeněk je hvězda, Zdeněk je naše hvězda, Zdeněk je nejlepší"

          nebo takový ty primitivnější, kterým se dneska fakt musíš smát:

          "Raz, dva, tři, rozhodčí je píča"
          když hráč soupeře ležel na trávníku "Seberte to hovno, seberte to hovno"
          na policajty "Ein, zwei, drei, scheise polizei"
          a "sparta, buzerantů parta"... "Brno, buzerantů plno"
          a "vy jste chachaři, jedna rodina, samej blbeček, samá dylina" a další a další...

          no mazec to byl :-)))

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 16:59 |  
            2 0

            K zemi,vztyk.Nebo voják patří do kasáren-na hráče Dukly
            A dokonce si pamatuju,ale to byl opravdu úlet,My máme metro,vy máte ho.no!-na kohokoliv

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 17:42 |  
              3 0

              jo, to se skandovalo na všechny mimopražský...

              pak ještě slušnější verze, když nás rozhodčí řezal, což se řvalo dost často, a přidávala se k tomu i dřevěnka a ostatní diváci bylo "Soudce ven! Soudce ven!" :-)

              nebo v 90tých letech hodně často "Nova kurví fotbal"

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 17:45 |  
                1 0

                No jo,to jsme byli ještě mladí a drsní:-D

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            warhammer (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 21:12 |  
            2 0

            Já si ještě pamatuju:
            Haná, Haná, prdel zakopaná
            modrá, žlutá, červená, to je Sparta zkurvená
            Vláda Leška píchá ježka :D

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              M@rvin     před 2 měsíci 09.08.2018 21:15 |  
              2 0

              Taky se při derby křičelo Frýdek šuká Siegla, samozřejmě v době, kdy oba hráli:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            knl66 (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 22:02 |  
            2 0

            Přijeli si pro dva body, odvezou si howno!
            No, taky občas: Proč jste to prodali, proč jste to prodali?

    • Re: odveta

      Eskaes     před 2 měsíci 09.08.2018 10:42 |  
      3 0

      Opravdu nechutné typy :-(. O to víc si přeju, abychom je vyřáchli a klidně i haluzí.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    Fačín     před 2 měsíci 09.08.2018 09:47 |  
    4 22

    Tecl za '7 je asi špatný vtip. Vždyť nevystřelil na bránu, neobešel hráče, zvládl akorát správně upadnout - za to může dostat bod navíc, čili 6 maximum...

    Souhlasím s hodnocením Koláře - nepovedený výkon. Bohužel odešla forma i Mirovi Stochovi, tak snad je to jen krátkodobý výpadek.

    Ostatní hráči hráli velmi dobře, Bořil s Coufalem, Deli, Hušbauer...

    Škoda nehrál špatně, ale spoluhráči ho vůbec nevyužívali, takže tady to hodnocení není úplně fér.

    Nedařily se nám centry a standartky, asi bych se přimlouval za to, aby to kopal převážně Sýkora, ten má rohy krásně zakroucený a ostřejší, než Hušbauer se Stochem.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 10:13 |  
      10 0

      Aha,Tecl nevystřelil,neobešel,dokázal jen správně upadnout,ale Skoda hrál dobře,jen ho nevyužívali spoluhráči?Tak to jo.....:-D

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Fačín     před 2 měsíci 09.08.2018 10:20 |  
        4 5

        Ano, přesně tak, a dokonce i bez smajlíku. Škoda dostal za 60 minut jeden jediný dobrý centr na hlavu a to od Coufala, golman bohužel zasáhl. Pak už nic.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 10:52 |  
          2 0

          Takže to že hrál Skoda špatně,za to můžou ostatní,a to že hrál špatně Tecl,za to může jen on sám,rozumím tomu Fačíne dobře?

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          martyni (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 11:26 |  
          2 0

          A Tecl dostal kolik dobrych prihravek?

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

            DF007     před 2 měsíci 09.08.2018 12:01 |  
            3 1

            Tak pamatuji si třeba tu od Deliho, kterou si nechal propadnout a pak byl u míče později než gólman. Tím ho nehaním, jen odpovídám na konkrétní otázku.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

              martyni (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 16:40 |  
              0 0

              Taky si pamatuju tuhle jednu .. :)

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

                DF007     před 2 měsíci 09.08.2018 16:51 |  
                1 3

                A že s ní naložil jako žáček se taky shodneme, že jo :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Fačín     před 2 měsíci 09.08.2018 10:35 |  
        1 5

        Každopádně se ukázalo, že Dynamo bylo na Škodu velmi dobře připraveno - přeci jen je to kapitán a nejlepší střelec, takže si ho velmi dobře hlídali. Nakonec i to střídání bylo ku prospěchu, Tecl zařídil penaltu, takže dobrý.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      japhy     před 2 měsíci 09.08.2018 10:37 |  
      8 0

      Škoďák byl ve druhý půli naprosto marnej, nepodržel skoro žádnej balon a ani v tý první to nebyla nějaká hitparáda.
      Tecl se jentaktak nedostal do zakončení, hru oživil a byly na něj 2 fauly v nebezpečných prostorech. Po prvním zakončoval Pepa fantastickou ránou těsně vedle, po druhým už to bylo krapet lepší :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 11:40 |  
      6 4

      Myslíš to fakt vážně, nebo tu jen prudíš, abys pár lidí nasral stupidním názorem?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Fačín     před 2 měsíci 10.08.2018 12:10 |  
        1 3

        Asi se budu opakovat, ale vzhledem k tomu, že tu netrollím, jen píšu svůj pohled na věc, tak to myslím vážně:) A opět se zeptám, co konkrétně ti z mých myšlenek vadí? Bylo jich tam víc.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

          Boss82     před 2 měsíci 16.08.2018 09:58 |  
          1 0

          Především tvoje zhodnocení výkonů Tecla a Škody je úplně mimo realitu.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 11:28 |  
    17 4

    S menším odstupem k zápasu:

    + neuvěřitelný progres, který náš tým od nástupu J. Trpišovského zaznamenal
    + zjištění, že se dokážeme měřit i s takovým týmem, jako je D. Kyjev a dokonce ho v některých fázích zápasu přehrávat
    + fantastická fyzická připravenost celého týmu
    + celoplošná hra ve vysoké intenzitě
    + zlepšený výkon J. Zmrhala
    + téměř až grandiózní výkon V. Coufala, který byl prakticky bezchybný a má snad dvoje plíce. Svým haterům, kterých tu před jeho příchodem nebylo málo, zavřel držky vskutku nevídaným způsobem
    + našlapaná lavička, kdy střídající hráči Tecl, Baluta i Olayinka přinesli výrazné oživení naší ofenzivy a celkově jasně patrnou velkou kvalitu
    + úžasná atmosféra v Edenu
    + Hušbyho pevné nervy!

    - výsledek neodpovídá průběhu zápasu, měli jsme vyhrát 1:0 nebo 2:0
    - ta obrovská šance Dynama ve 3. minutě mohla úplně zkazit celý dvojzápas ještě dříve (naše hráče by takto brzy inkasovaný gól tak psychicky nahlodal, že by naše postupové šance rázem spadly někam k 10 %), než pořádně začal, tohle se prostě nesmí stávat
    - ztráta koncentrace před brankou v naší síti, kdy na chvilku vypnuli Hušbauer, Sýkora, Baluta a Ngadeu, což mělo ihned velmi vážné následky
    - výkon M. Škody, který hlavně ve druhé půli prohrával souboje a neudržel míče, které udržet měl
    - Deliho vykloubené rameno

    K Alanorovu hodnocení:

    -> přidal bych bod Ngadeuovi, i když se podílel na chybě u inkasované branky a jednou mizerně rozehrál. Nicméně to, jak prakticky celý zápas dominoval v soubojích s ofenzivními hráči soupeře jen potvrdilo, že to je stoper nadprůměrné evropské úrovně
    -> chápu, že vytahovat nějaké extrémně vysoké známky po remíze zachráněné v posledních vteřinách není obvyklé, ale Coufal u mě za 9! Jak už jsem psal výše - dvoje plíce a takřka bezchybný výkon. Jednoznačně nejlepší pravý bek v lize.
    -> se zbytkem známek souhlas

    Naše postupové šance bych nyní viděl cca 35 - 40 %. Pevně věřím, že štěstí se v Kyjevě přikloní na naši stranu a heroickým výkonem postup nakonec urveme!

    Ať žije Slavia!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Tealc     před 2 měsíci 09.08.2018 13:19 |  
      17 0

      Jako jeden z "haterů" Vladimíra Coufala, před jeho příchodem, se mu tímto veřejně omlouvám! Ohromně mě překvapil svou fotbalovostí, myslel jsem, že je to jen brousek po lajně, ale on je k tomu ještě výborný fotbalista!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Boss82     před 2 měsíci 09.08.2018 19:41 |  
        3 2

        Nezaznamenal jsem, že by ses tu zrovna ty proti V. Coufalovi nějak hlasitě vymezoval, byli tu mnohem horší křiklouni:-). Někdo (myslím, že Fačín) tu dokonce psal komentář typu "Coufal není fotbalista." atd... Ale i tak je potřeba Tvou sebereflexi ocenit, protože zdaleka ne každý jí je schopen.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    DF007     před 2 měsíci 09.08.2018 12:08 |  
    4 3

    Pořád nevím, co si ze zápasu vzít. Zda velmi slušný druhý poločas nebo horší úvod. Zda remízu s velmi dobrým (ne vynikajícím) soupeřem nebo špatný výsledek. Zda radost z velmi slušné defenzivy nebo mizernou koncovku (nebýt penalty asi bychom branku nedali).
    Tady záleží na pohledu každého fanouška. Bosss 82 píše o neuvěřitelném progresu. Ano progres ve hře je vidět. Ale fotbal se hraje i na výsledky a ten nepřišel takový, jaký jsem si přál. Nicméně hra se mi líbí, ale celkový dojem kazí nedobrá koncovka. To si musíme přiznat. Střel jsme měli na takový zápas velké množství, bohužel se jich jen velmi málo vešlo mezi tři tyče. Čím to je, to nevím.
    Chtěl bych se vyjádřit i ke střídáním. Myslím, že některé změny měly přijít dříve.
    Aby to nevypadalo, tak já jsem s průběhem sezóny zatím velmi spokojený, jen jsem chtěl ukázat, že ne vše je černobílé (nebo červenobílé). I zápas s Dynamem ukázal, že na postup máme, jen to chce zlepšit koncovku a vyvarovat se chvilkových výpadků v koncentraci.

  9. já bych jenom opět rád vyzdvihl

    o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 12:47 |  
    15 15

    jak naprosto mimo byli všichni kteří tu plakali nad dysfunkčním Šilhavým a chtěli aby nás trénoval protože to byl "slušný člověk" a měl sérii 50i remíz.

    Trpišovský ten tým pozvedl z temna na evropskou úroveň během rekordní doby - fyzická, taktická, technická a týmová stránka jsou o x úrovní výš než na jaře. trenér se navíc učí ze svých chyb a nebojí se dělat těžká individuální rozhodnutí ku prospěchu týmu.

    jsme sice teprve na začátku něčeho velkého, ale troufám si tvrdit, že ji nyní Slavia šlape jak za mého života ještě nikdy (chodím od cca 1995).

    btw jsem přesvědčený o postupu. půjdeme do zápasu sebevědomější, což byl kromě špatně zvoleného hrotu náš jediný handicap.

    navždy Slavia

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 12:57 |  
      15 0

      Hele já jsem za Trpišovského hodně rád,to tady všichni víte,ale zároven si strašně vážim jako trenéra ale i jako člověka pana Silhavého,a asi bych v jeho případě nepoužil slovo dysfunkční(ale to je jen taková drobnost).Jinak s tebou souhlasim,na Trpišovským se mi líbí to,že je neustále nespokojen,mluví vždy k věci,byt to asi brilantní tribun lidu nikdy nebude,nemluví ve frázích a jeho názory mají hlavu a patu.A evidentně se dovede i poučit z vlastních chyb.

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 13:01 |  
        6 8

        já proti němu osobně nic nemám, já jenom poukazuju na to jak naprosto iracionální byla jeho obhajoba:)

        • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

          Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 13:04 |  
          0 0

          Jo já vím,jen jsem si dovolil trochu zaslovíčkařit no:-)

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        Jachym     před 2 měsíci 09.08.2018 16:09 |  
        0 0

        Tribun lidu to opravdu nebude stejně jako třeba sarkastický glosátor typu Škorpila. Ale pro mě za mě, pokud bude mít stejné nebo lepší výsledky než Šilhavý, ať klidně při rozhovorech koktá:-) Mimochodem, všiml jsem si, že po jarolímovsku zdvojuje, to je pomáhá si opakováním slov při přemýšlení:-)

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      Pakoll     před 2 měsíci 09.08.2018 13:07 |  
      4 0

      Přesně napsáno už dlouho jsem zde nečetl kritiku a posmívání se totálnímu fotbalu a jak pišeš je to teprve začátek nové éry ,která doufám bude trvat co nejdéle .

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        Edenjejenjeden     před 2 měsíci 09.08.2018 13:09 |  
        2 0

        Neboj Pakolle,oni se tady objeví při prvním neúspěchu:-)

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 13:11 |  
      5 0

      podíl na tom ale samozřejmě mají všichni - od JT přes Nezmara po Býčka. všem patří velké díky

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      Travinho     před 2 měsíci 09.08.2018 14:21 |  
      15 3

      Jako nazývat období trenéra Šilhavého temnem, to chce hodně bujnou fantazii.

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        JS (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 14:29 |  
        7 10

        Nechce. Jak jsem psal v článku o zápase – teprve JiT dostává Slavii mezi evropskou konkurenci. JŠ i DUml měli k dispozici ty samé hráče, a tým předváděl, co předváděl. Vzpomeň si na to a porovnej s dneškem.

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        Wulfstan (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 15:47 |  
        4 0

        Spíš temnou fantazii, než bujnou.

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        o-cab     před 2 měsíci 10.08.2018 23:11 |  
        2 0

        tak ja samozrejme mluvim jenom o konci jeho angazma. podzim 2017 pro me rozhodne temno bylo, i kdyby jenom kvuli tem historickym promrdavkam v evrope

        • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

          Travinho     před 2 měsíci 11.08.2018 09:27 |  
          0 2

          Tak já myslím, že historická promrdávka byl venkovní Tallinn. Rupnout doma s Astanou se holt stane, zvlášť když jsme byli celý zápas lepší. Mě tehdy iritoval spíš zápas v Plzni...

          • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

            o-cab     před 2 měsíci 11.08.2018 11:47 |  
            2 1

            jde hlavně i o APOEL. takto jednoduché dvě bitvy o postup Slavia už nikdy mít nebude a v obou selhala. tým co hrál proti Dynamu by oba dvojzápasy vyhrál o několik gólů, o tom jsem přesvědčen

            • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

              Travinho     před 2 měsíci 11.08.2018 12:48 |  
              0 2

              To žiješ v docela slušné iluzi. Vše by se samozřejmě ukázalo až na trávníku, ale jestli si myslíš, že APOEL byli nějací žebráci, které porazíme stejným způsobem jako Karvinou, je nesmysl.

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      donford     před 2 měsíci 09.08.2018 14:44 |  
      5 0

      Prosím - ne dysfunkční, to opravdu ne, drtivá většina nás tu měla JŠ moc ráda, právě i pro jeho úžasnou slušnost a respekt ke všem. Úplný opak hysterky Ščasného, který hlasitě gratuluje svým hráčům k nepostupu přes Suboticu. Ovšem progres pod JiT přes letní pauzu nabytý, je opravdu nevídaný. Teď možno mít zpětně i velké uznání, co dokázal "vymlátit" z kluků v Liberci. Za všechny - jak vytáhl našeho Suka z Viktorky vlastně až do nároďáku a možná časem i do Fio. S pozdním uvědoměním jsem si tu přečetl velmi trefnou poznámku pod nickem JS - že proti Rio Ave hrála tenkrát naše současná většina! Tuším 7 hráčů.

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        Jachym     před 2 měsíci 09.08.2018 15:54 |  
        2 0

        Ale zrovna proti Riu Ave jsme si poradili velmi dobře, a to bylo navíc ještě pod Uhrinem. V prvním zápase neuznal sudí krásný regulérní gól Škodovi, ve druhém jsme v první půli excelovali a postupový gól vstřelil Hušby po přihrávce otloukánka mnoha slávistických fanoušků Mikuly.

        • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

          donford     před 2 měsíci 09.08.2018 21:05 |  
          1 0

          Ten gol mám pořád před očima. Škoda dost z dálky přes obránce zády k brance přes hlavu. Nikdo myslím nechápal, proč ho sudí neuznal. Třeba si nás spletl se Slavií Uherské Hradiště blahé paměti.

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      Arutha     před 2 měsíci 09.08.2018 14:49 |  
      3 0

      Co znamená 50i?

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        Wulfstan (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 15:44 |  
        4 0

        To bude něco jako 100to %ní.

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      DF007     před 2 měsíci 09.08.2018 16:46 |  
      1 9

      Tenhle komentář je hloupý. Lze v něm souhlasit s myšlenkou posunu ve hře oproti jarní části a podzimním výkonům z loňské sezóny. Ale nazývat pana Šilhavého dysfunkčním je faul jako prase. Pokud někdo chce, tak si zjistí, že muzstvo hrálo nejlépe ve druhém pololetí po příchodu trenéra Šilhaveho, který v tomto období měl za sebou myslím 8 vítězných zápasů. To samé období teď má trenér Trpišovský. Já si pořád myslím, že odvolávat trenéra po půl sezóně, která nebyla 100%, je chyba.
      Mě ten fotbal, který teď hrajeme taky baví, rád se na něj dívám, ale mám obavy, zda může vést k úspěchům. To nám ukázalo i Dynamo, které jsme nedokázali porazit. Důležité je, že vedení mužstva a snad i mužstvo té cestě věří. Oni jsou ti, kdo tu cestu dláždí a my se po ní jen vezeme. Tak doufejme, že nebude drncat.

    • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

      Rudolfonc (přítel SN)     před 2 měsíci 10.08.2018 16:40 |  
      1 3

      To je teda pěkný nesmysl, vždyť se hrálo zatím pár zápasů a jen jeden byl se soupeřem vyšší kvality ....

      kluci makají to je vidět, ale jsem zvědavý, jak bude vypadat točení týmu, únava hráčů při tak náročném systému a množství zápasu ... po servisu jezdí auta většinou dobře, ale musí se to chvíli zaject ... když se bude jezdit furt na plno, tak se prostě může zavařit motor ... záleží, jestli Trpiš bude často dolejvat olej

      Šilhavý a hnedka první zápas v Teplicích se to vypadalo taky, že hrajeme jak z partesu .... a jak to vypadalo ke konci ... křeč

      a tím nemyslím, že si současný stav neužívám a netěším se na každé naše čutnutí do mičudy :-)

      • Re: já bych jenom opět rád vyzdvihl

        o-cab     před 2 měsíci 10.08.2018 23:10 |  
        3 0

        jo, je brzy, ale je videt velky a jasny systemovy posun ve hre, obrovske zlepseni ve fyzicce a vyssi obdorne kvality v osobe trenera

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    o-cab     před 2 měsíci 09.08.2018 13:05 |  
    11 0

    jo a Souček za 6 je nesmysl. poprvé jsem JT odpustil že mu zatrhl Fio. jeho hra zvláště když se zbytek týmu v první polovině teprve zvedal nás držel nad vodou. nevím zda jsi Alanore ještě koukal na zápas v TV, ale Suk hrál na velký úrovni (ale stylem, který není z tribuny tolik vidět)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Martin 58     před 2 měsíci 09.08.2018 13:41 |  
      6 0

      Tady se musím přidat, sedím vysoko přímo nad středem a Suk byl podle mě minimálně osmičkovej.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    Eluin (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 14:13 |  
    6 0

    Za mě je s utkáním a výkonem našich hochů velká spokojenost. Viděl jsem nadšení, odvážný boj a i když výsledek není úplně příznivý, tak já jsem spokojen. V hodnocení jsem byl o něco pozitivnější.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    urs (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 15:00 |  
    0 0

    OT: GVK prej druhá belgická liga..

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      sTizz (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 16:18 |  
      2 0

      Skoda,ze jsme ho neudali nejakemu domacimu souperi :))

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      sicilianbrno     před 2 měsíci 09.08.2018 18:02 |  
      0 1

      ..jeikož na přestup, tak snad alespon nějaká kačka za něj byla..odhaduju kolem 5-8mil...aspon se zaplatí nejdražším našim hráčum platy dopředu :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

        Travinho     před 2 měsíci 09.08.2018 19:08 |  
        1 1

        O tom teda dost silně pochybuju, když poslední dva roky, kde byl, tak vyhořel. Rok před koncem smlouvy, u nás byl v juniorce.

  13. Buď jste chlap a nebo jste šural.

    tomblesk     před 2 měsíci 09.08.2018 16:45 |  
    3 0

    "Buď jste chlap a nebo jste šural." asi nepůjde to vytesat na chodník ...Ale pojmenovat třeba takto nějaký sektor - beru. Navrhuji 108 /TS/. A na ten chodník - počkám na překlad Sokrata55 do latiny. Snad to bude znít tak, že to chodník unese ...

    • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

      pethead (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 17:32 |  
      6 0

      Slogan je to nádherný, také ho začnu používat. :) Ale jelikož jsme ti intellectuals a Wulfstan dosud mlčí, raději hned v zárodku rodící se tradice upozorním, že tam chybí čárka. Správně je tedy "Buď jste chlap, (a) nebo jste šural."

      Je to velmi důležité, ale to tady v literárním a řečnickém spolku jistě nikomu nemusím vysvětlovat... ;)

      • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

        oboj     před 2 měsíci 09.08.2018 18:25 |  
        1 0

        Nechci se do vaší debaty montovat, ale nemůže být náhodou použití slova š...l pokutováno žlutou kartou? :)

        • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

          TSeguinTS     před 2 měsíci 09.08.2018 18:30 |  
          2 0

          V 95% případů ano.

        • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

          pethead (přítel SN)     před 2 měsíci 10.08.2018 10:02 |  
          0 0

          Správný postřeh. Snad bude kjandourek pro tentokrát benevolentní. :)

      • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

        Jachym     před 2 měsíci 09.08.2018 18:58 |  
        0 0

        Ale bez druhého slovesa by asi čárka být nemusela? Buď jste chlap anebo šural:-) A je to i údernější...

        • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

          knl66 (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 21:49 |  
          3 0

          Čárka musí být (resp. měla by být, jsme tolerantní) i v tomto případě. Na druhém slovesu vůbec nezáleží. Buď jsi chlap, nebo Šural.
          Čárka se před píše v tom případě, kdy buď jedno, nebo druhé, nic mezi tím. Například: Matoušek se rozmýšlí, zda přestoupí do Slavie, nebo do Plzně.
          Čárka před se nepíše, pokud jde o jiný případ: Necid hrál ve Slavii, CSKA Moskva nebo ve Zwolle.
          Konec jazykového okénka. Děkuji za pozornost a omluva za OT.

          • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

            knl66 (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 21:52 |  
            1 0

            Z nějakého důvodu se neobjevila slova v ostré závorce, takže předchozí text nedává moc smysl...
            Takže oprava: Čárka se před (nebo) píše v tom případě, kdy buď jedno, nebo druhé, nic mezi tím. Například: Matoušek se rozmýšlí, zda přestoupí do Slavie, nebo do Plzně.
            Čárka před (nebo) se nepíše, pokud jde o jiný případ: Necid hrál ve Slavii, CSKA Moskva nebo ve Zwolle.

            • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

              belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 10.08.2018 17:08 |  
              1 1

              Líbí se mi, že se i na stránkách o fotbale něčemu, pro mě novému, přiučím :-). Díky.

          • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

            pethead (přítel SN)     před 2 měsíci 10.08.2018 10:00 |  
            2 0

            Přesně tak. S počtem sloves psaní čárky před "nebo" vůbec nesouvisí.

            Je to vlastně úplně jednoduché, jde totiž pouze o poměr mezi těmi dvěma větami. Když je tento poměr slučovací, čárka se nepíše. Když je vylučovací, čárka tam být musí. A jelikož všichni cítíme, že není možné být současně chlapem i šuralem, čárku napsat prostě musíme... :)

            • Re: Buď jste chlap a nebo jste šural.

              Jachym     před 2 měsíci 10.08.2018 10:07 |  
              1 0

              Dobře pánové, dělám si čárku...:-)

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    Guly (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 19:03 |  
    0 0

    K hodnocení hráčů celkem souhlas, krom krajních beků, tam bych určitě minimálně 1-2 body přidal. Až na jednu chybu Bořila jejich nebezpečná křídla vymazali.

    PS: Jaktože nám dovolili hrát s červenobílými zády? Dřív jsme vždy museli mít jednobarevná záda.

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

    Sokrates55 (přítel SN)     před 2 měsíci 09.08.2018 19:29 |  
    17 2

    Dobrý večer přeji Vám všem.
    Děkuji Alanorovi za článek. Pročítal jsem si ho několikrát a také jsem pročítal pozorně i celou disputaci.
    Protože jste tu dost podrobně vše rozebírali a přes některé i dost tvrdé nesouhlasy se nakonec došlo dle mého názory k tomu, že jsme hráli v prvním poločase prvních deset minut stylem "ukažte se", pak jsme začali víc napadat a chodit se soupeřem více nalepeni stylem "dejchám Ti na záda". Ve druhé půli jsme od nástupu Standy Tecla začali hrát už opravdu dobře a dokonce jsme je i fyzicky přehrávali a to už byl styl "kousni ho" :-)).
    Teď ale vážně.
    Asi byl dal Milanovi Škodovi 5. On své odevzdal, měl to těžké, ale popral se a utahal oba stopery. Proto byl dobrý tah se Standou, bylo to docela od trenéra "fiškus".
    Asi bych dal oboum stoperům 6. Míšovi malé mínus a Simonovi malé plus.
    Ostatní bych asi nechal.
    A k Pepovi Hušbauerovi...... Zasloužená sedmička a jen dodám ke kritikům Pepíka..... jděte někdo z Vás kopat pentli v tak vypjaté situaci!! Já jsem se klepal jako ratlík. On to vzal a dal nám všem Slávistům naději a novou sílu.
    Každý zápas a hlavně tenhle byl další zkouškou naší cesty. Berme každou takovou možnost s pokorou. Ano uhráli jsme remízu, ale mohlo to být horší. Kluci však v posledních deseti minutách ukázali, že už nevěší hlavy a že se hned tak nepoloží a neposer....... Je to v hlavách a tady si myslím že je vidět největší kus práce pana Jindřicha Trpišovského. Vlastně je v tom vidět mnohem víc. Je tam vidět práce dalších mnoha lidí, kteří jdou jasně proti sobě :-((.
    A jak jsem slíbil, tak také činím.
    "Aut sinis Cano, odit sinis Schural". - "Hovory o Slávii a těch, co jí mají v srdci" - TSequinTS (8. 8. 2018 :-))
    Buď jsi chlap, nebo jsi Šural.
    Ano beru upozornění, že za slovo š......al by mohla být žlutá karta :-)).
    Přesto chci říci, že v latině písmeno Š není. Vycházel jsem z přepisu mluvnice Jana Ámose Komenského "Grammaticae facilioris praecepta" (Pravidla snadnější mluvnice latinské) a také pana PhDr. Čermáka - profesora FF UK v Praze. (To jen abych nebyl náhodou obviněn z plagiátorství :-)).
    Tak pěkný večer a zítra na Komličenka a spol. :-)).
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Dynamo Kyjev 1:1

      Eskaes     před 2 měsíci 09.08.2018 23:36 |  
      1 0

      ta zbrklost je bohužel projevem strachu-respektu, myslím si. Kéž by to po domácím utkání z našich spadlo a opravdu šli na ně bez bázně a hany v prostředí, kde budou paradoxně silnější a agresivnějši.
      Ta akce Dynama ze 3. to bylo ťuk ťuk bum prásk a mě štvalo, že my nic podobného nepředvedli, byť na to máme. To sebevědomí "hrát si" třeba jako s Karvinou vs ten tlak a nervozita zkusit to tam za každou cenu naprat jako v úterý.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen