Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 0:1

Jen tři dny po zápase s Dynamem Kyjev jela Slavia bojovat o ligové body na půdu Mladé Boleslavi. Zápas skutečně nabídl více boj než pohledné akce. Sešívaní ale měli stálou územní převahu, a tak se dá jejich vítězství po brance Škody označit za sice ubojované, ale také zasloužené.

Trenér Trpišovský vzhledem k náročnému programu poprvé výrazněji obměnil základní sestavu a udělal v ní hned pět změn. Největších změn doznala obrana, kde na stoperu dostává šanci Pokorný a na krajních becích nastoupí Frydrych se Zeleným. Kromě toho se poprvé v základu představí i dvě dosud nejdražší posily Olayinka s Balutou.

Soupeř, který za tři kola inkasoval hned deset branek (což je v lize nejvyšší počet), se podle očekávání pokusil tento nelichotivý údaj změnit a poslal do zápasu hodně defenzivně laděnou sestavu. V té se dala najít jen trojice ofenzivních hráčů - Konaté, Ladra a Komličenko.

Slavia začala podobně jako proti Dynamu ledabyle. Hned ve 4. minutě si poradil Pauschek s levou stranou naší obrany, pronikl do vápna a od brankové čáry přihrával pod sebe, kde dokázal ve velké šanci najít Hubínka. Jeho střela byla ještě tečovaná a šťastně skončila jen na tyči Kolářovy branky! Zmatky po odrazu pak zvládl náš brankář vyřešit po spolupráci s Frydrychem. Domácí pak zalezli hlouběji na svou polovinu a přenechali iniciativu Slavii. Do zformované obrany domácích se ale sešívaní prosazovali těžko. Aktivní byl v tomto směru hlavně Škoda. Ale jeho tečované střele i pohotové otočce chyběla jak přesnost, tak razance. Územní převaha tak přinesla první šanci až ve 20. minutě po spolupráci Stocha s Balutou. Naše rumunská posila si dobře naběhla do vápna, dostala přesnou přihrávku a tísněná a z menšího úhlu nastřelila jen brankáře Šedu. Ve 25. minutě vyslal výborný křížný pas Frydrych a našel jím ve vápně Zeleného. Ten se ještě snažil najít v tutovce Škodu, ale obránce dokázal jeho přihrávku zblokovat na roh. Ve 34. minutě o sobě dala ojediněle vědět Boleslav. Křapka poslal do vápna dobrý centr, na který si naběhl Komličenko. Jeho nebezpečný oblouček pod břevno, ale dokázal Kolář ztečovat na roh. Z toho nic nebylo a naopak na druhé straně udeřila Slavia. Ngadeu poslal výborný dalekonosný pas na Škodu, gólman Šeda byl u míče pozdě, a tak ho náš kanonýr jen lehkým prodloužením míče hlavou přehodil a rozvlnil síť v odkryté brance - 1:0 pro Slavii! Zbytek první půle pak pokračoval v podobném duchu - Slavia měla optickou převahu a Mladá Boleslav vyčkávala na brejkové příležitosti. Další příležitost se už ale do pauzy neurodila.

Do druhé půle vyrazily oba týmy v nezměněných sestavách. První se do zajímavého zakončení dostala Slavia v 52. minutě. Zelený si ve vápně pohrál s dvěma beky Boleslavi, následně místo zakončení přihrával na Hušbauera. Ten byl sice v ideální pozici, zároveň byl ale těsně bráněn, takže jeho střela byla zblokována, to stejné platilo i o následujících pokusech slávistů z hranice vápna. Možnost zajímavé standardní situace se domácím naskytla o dvě minuty později. Komličenkova přízemní střela ale byla jen sražena na roh. Oba celky zhruba po hodině hry sáhly k prvnímu střídání, nejdříve na slávistické straně nahradil Olayinku Zmrhal, na boleslavské pak odešel Pauschek, kterého nahradil Diviš. Zápase se pak nadále odehrával v hodně soubojovém duchu, oproti prvnímu poločasu jen ubylo šancí. Do jedné z mála se v 72. tlačil Komličenko, ale byl mu odmáván ofsajd. Slavia pak nedokázala nebezpečněji zakončit z několika rohových kopů. Do poslední desetiminutovky opět oba týmy poslaly z lavičky po jednom čerstvém hráči. Tecl nahradil na hrotu slávistického útoku Škodu, Boleslav posilnila ofenzivu vystřídáním Hubínka za Přikryla. V 85. minutě se nově příchozí hráč dostal do zakočení. Po odraženém míči ve vápně ale pálil jen vysoko nad. Druhý poločas bez větší gólové šance tak spěl k vítězství sešívaných. Domácí se ale nakonec velké šance na srovnání přeci jen dočkali. Již v nastaveném čase nezvládl Frydrych odhlavičkovat dlouhý míč do bezpečí a na Koláře postupoval ze strany Konaté. Hbitý africký hráč naštěstí potvrdil, že zakončení není jeho silnou stránkou a branku minul! Více se tak již nestalo a Slavia si připsala kýžené tři body!

Zápas příliš krásy nenabídl, domácí vsadili vyloženě na defenzivní taktiku s velkým počtem soubojových hráčů na hřišti, Slavia v kombinované sestavě nepůsobila úplně sehraným dojmem a přes stálý územní tlak mnoho velkých šancí neměla. Zasloužené vítězství v těžkém zápase si ale nakonec červenobílí připsali po chybě brankáře Šedy a trefě kapitána Škody z první půle!

4. - Pátek 10. 08. 2018 18:30

Fortuna liga, 2018/2019
0 - 1
0 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

35. Milan Škoda

Komentáře (335)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé