Ženský fotbal

Slávistky i podruhé vyhrály

Slavia se připsala druhou výhru v kvalifikaci Ligy mistryň po výhře nad Mitrovicí 4:0. Dvakrát skórovala Divišová, další branky přidaly Kamila Dubcová a Szewieczková.

Slávistky do druhého utkání pozměnily sestavu, aby se zátěž rozložila mezi více hráček. Favorit měl od začátku zápasu velkou převahu, ale chyběl tomu větší klid v předfinální fázi. Mitrovice vsadila na totální defenzivu, usídlila se kolem svého vápna, nikam se moc nehrnula. Slavia s tím stylem hry měla docela problémy, protože se v přehuštěném prostoru nedokázala prosadit. 

Ve druhém poločase se slávistky konečně prosadily, klid přinesla v 51. minutě Petra Divišová, když se prosadila hlavou po centru Svitkové. Tlak pokračoval, ale soupeři postupně docházeli síly, proto se zvyšoval počet šancí. V 57. minutě podruhé skórovala Divišová, opět hlavou, tentokrát centrovala Bartoňová. V turnaji vstřelila již čtyři branky. V 66. minutě přesně mířila k tyči Kamila Dubcová. V závěru zápasu ještě skórovala Szewieczková.

O výrazné převaze slávistek vypovídají statistiky, Mitrovice vystřelila za zápas pouze dvakrát v samém závěru. Slávistky ale vyslaly mezi tyče deset střel a dalších jedenáct mířilo mimo branku.  Poslední zápas o prvenství a postup ze skupiny se hraje v pondělí 13. 8. od 17 hodin proti MTK Hungária.

"Byl to těžký zápas, protože jsme se nemohli do soupeře dostat, i když jsme měli míč na našich kopačkách, hodně jsme kombinovali, ale soupeř byl v devíti lidech na vápně, takže se tam těžko dostávalo i po stranách. Paradoxně jsme měli jednu střelu na branku, což není dobrá vizitka. Holky však byly trpělivé, snažily se hrát hru, co jsme chtěly. Do druhého poločasu jsme hru zjednušili, bylo to o prvním gólu a to se potvrdilo. Soupeř pak odešel fyzicky a holky začaly velmi dobře kombinovat, měli jsme tam několik akcí. 4:0 je velmi slušný výsledek, jsem spokojen, ale není vyhráno," zhodnotil trenér Pavel Medynský.

"Bránili v devíti na vápně a bylo hrozně těžké se tam dostat. Navíc bylo velké vedro, takže nic příjemného. Bylo to o prvním gólu a pak se to rozjelo. Celý zápas jsme kontrovali hru, jen jednou šli sami na branku, ale tam nás podržela Bára (Votíková pozn. red.). Celkově to bylo o dohrávání situací, kdy jsme po centrech byli u míče pozdě nebo jsme chyběli u odraženého míče. Nakonec se to podařilo dotáhnout," řekla k zápasu Kateřina Svitková.

Jednu branku vstřelila poprvé v soutěžím zápase také Kamila Dubcová. "Po autu ze strany mi míč sklepla sestra a já to uklidnila k tyči," popsala situaci. Poprvé také hraje Ligu mistryň. "Mám dobrý pocit, je to sice nezvyk, že je to poprvé, ale jsem ráda, že mám tuto zkušenost," doplnila.

MTK Hungária v souběžném zápase remizovala 2:2, takže k postupu stačí i remíza. "Čekáme nejtěžší zápas a bude to o nás, zda dokážeme proměnit šance. Domnívám se, že herně na ně máme, ale vždy se to ukáže až na hřišti. Nebude to jednoduché, roli bude hrát psychika," myslí si Medynský.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky i podruhé vyhrály

    buri     před 6 lety 11.08.2018 08:18 |  
    3 0

    Paráda, holky díky...

    • Re: Slávistky i podruhé vyhrály

      dubas     před 6 lety 11.08.2018 12:54 |  
      0 0

      To jo, moc pěkná práce.

  2. Re: Slávistky i podruhé vyhrály

    Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 13.08.2018 17:19 |  
    2 0

    Naše holky dali právě gól a vedou nad MTK 1-0.