Ženský fotbal

Výhra žen v prvním ligovém kole

Slávistické ženy si připsaly první ligovou výhru v dohrávce 1. kola, když na domácím hřišti v Edenu porazily Duklu vysoko 11:0! Čtyři branky vstřelila Ashley Herndon a tři Kamila Dubcová!

Fotbalistky Slavie měly od úvodu zápasu velkou převahu. Do vedení se dostaly po pár minutách, v 5. minutě po centru
Divišové zakončovala do šibenice Kožárová. Hned z další akce Svitková kolmicí uvolnila Kamilu Dubcovou, pro kterou nebyl
problém skórovat přesně k tyči. Převaha byla velká, místy drtivá, jenže chyběla přesnost a rychlost v zakončení. Holky
zbytečně někdy držely míč a akce překombinovaly. Dukla se pouze bránila, k brance Lukášové se prakticky nedostávala. V 17.
minutě po hezké narážečce skórovala Svitková. V mnoha situacích podržela svůj tým gólmanka Dolejšová.

Druhý poločas hru slávistky zjednodušly a zrychlyly. Proto začaly padat branky, ve 49. minutě po centru Bartoňové zakončovala hlavou k tyči Szewieczková. Po chvíli dorážela do branky Kamila Dubcová, předcházely tomu velké šance Divišové i Dubcové. Akce střídala akci a Dukla nestíhala, navíc postupem času docházely síly. Poprvé v lize se prosadila také Herndon v 65. minutě krátce po svém příchodu na hřiště, když využila zpětnou přihrávku Pěničkové. Závěrečných 12 minut přineslo ještě pět branek. Ashley Herndon postupně přidala další tři branky a celkově tak skórovala čtyřikrát. Svůj první hattrick ve Slavii dovršila i Kamila Dubcová a do střelecké listiny se zapsala i její sestra Michaela.

"Vstup do soutěže se nám povedl, výsledek je velmi dobrý. Předvedli jsme hezké akce, i když v prvním poločase jsme něco nedali, ale přesto holky přistoupily k zápasu velmi koncentrovaně a zápas jsme odehráli dle našich představ," řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

Kamila Dubcová o sobě dává ve Slavii vědět. "Zápas hodnotím pozitivně, zvedly jsme si náladu po turnaji ve Švýcarsku. Pořádně jsme to odmakaly, výsledek je hezký, takže můžeme být spokojeny," uvedla k zápasu. A ke svým gólům? "Co víc si přát. První zápas a hned hattrick. Moc děkuji spoluhráčkám za nahrávky, bez nich bych tři góly nedala," uzavřela.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)