Ženský fotbal

Ve druhém kole ženy rozstřílely Hradec

Slávistické ženy si připsaly druhou shodnou výhru 11:0, tentokrát porazily Hradec Králové. Dvakrát se gólově prosadila Pěničková, Michaela Dubcová, Svitková a Jarchovská. V článku naleznete záznam přímého přenosu a ohlasy trenéra Medynského a kapitánky Pěničkové.

Pozměněná sestava Slavie měla od úvodu zápasu převahu a velice brzy se ujala vedení. Hned ve 3. minutě poslala přetažený centr do vápna Veselá, kapitánka Pěničková s přehledem hlavou zamířila do protipohybu brankářky. Po chvilce zahrála Pěničková roh a poprvé ve Slavii se prosadila Proffitt, když skórovala hlavou. Ve 13. minutě se podruhé prosadila Pěničková, opět po centru Veselé. A v 17. minutě se za obranu dostala Kožárová a následně předložila osamocené Michaele Dubcové, která zakončila do prázdné branky. V několika dalších šancích holkám scházela větší přesnost a klid v koncovce. Několikrát se rodiVíce už slávistky neproměnily.

Ve druhém poločase měla Slavia nadále převahu, kterou korunovala druhou brankou Michaela Dubcová. V 53. minutě jí uvolnila Kožárová a podél brankářky umístila míč k tyči. Blízko hattricku byla Pěničková, bohužel z několika metrů trefila jen brankářku. Krátce po prostřídání skórovala Kamila Dubcová, když po přihrávce Kožárové byla sama před brankářkou a mířila přesně k tyči. V 66. minutě využila zaváhání obrany Divišová, posunula ke Svitkové a sama proti brankářce se nemýlila. Hradci postupně docházely síly, takže měly holky více prostoru a postupně přidávaly další branky. Skórovala Divišová, Jarchovská a znova Svitková. V 81. minutě přeci jen trochu hosté zahrozili a bylo z toho břevno. V poslední minutě jedenáctou branku ještě přidala znova Jarchovská.

"Zápas jsme zvládli velmi dobře výsledkově, herně to bylo také slušné, takže jsem s dnešním zápase spokojen. Je vidět, že kádr má svou kvalitu a po celé utkání jsme byli lepším týmem a jsem jenom rád, že dáváme dost branek," řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

Dvě branky dnes vstřelila osmatřicetiletá kapitánka Blanka Pěničková. "Jsem šťastná, že jsem nastoupila a podařilo se nám uhrát tak hezký výsledek. Oba góly byly podobné, po centru z pravé strany a já zakončovala na zadní tyči poprvé hlavou, podruhé nohou. Větší radost jsem ale měla ze hry, byla jsem dost často na míči a spousta akcí byla opravdu fotbalová."

 

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)