B-Tým

Juniorka: Jablonec - Slavia 0:7

Slávistická juniorka rozdrtila venku Jablonec. Dvě branky si připsal Vaněk.

První šanci zápasu si připsali hosté. Hlavička Valenty z hranice velkého vápna ovšem v bráně neskončila. Hned vzápětí střílel na druhé straně jablonecký hráč, ale Radimský jeho přízemní pokus vyrazil. Už v osmé minutě šli slávisté do vedení. Ležérního bránění Severočechů využil Slanina, který pěknou akcí otevřel skóre utkání. Domácí se se stavem zápasu nechtěli smířit, ale střela Kebíska bránu minula. O minutu později vedli sešívaní už o dvě branky. Po pravé straně unikl Slanina, který přízemním centrem našel ve vápně nabíhajícího Vaňka. Mladík ve službách Slavie už měl situaci velmi snadnou a v klidu uklidil míč do sítě. Obrana Jablonce rozhodně nepůsobila kompaktním dojmem. Ve 27. minutě vyrobil velkou hrubku Bulíř, kterého dokázal obrat o balón Vaněk. Následovalo rychlé přenesení hry na levou stranu, kde Auer využil svého postavení a zvýšil náskok sešívaných. Po dvou minutách se opět měnilo skóre a opět ve prospěch červenobílých. Po standardní situaci využil Petrák ve vápně nedůrazu Jablonce a uklidil míč za záda Richtera. Domácí se rozkoukali až ve 37. minutě. Jenže pěknou a rychlou kombinaci zakončil Bulíř pouze nepřesným centrem. Po faulu na Peřinu zahrával ve 40. minutě volný přímý kop exslávista Čvančara. Jeho obstřel zdi ale dokázal Radimský výborně vyrazit. O tři minuty později prchali sešívaní na branku Jablonce, ale Auera zezadu, bez možnosti hrát balón, nekompromisně podrazil Čvančara a rozhodčí bez váhání ukázal vysokému střelci červenou kartu. Jablonec tak nejenže musel vstupovat do druhé půle se ztrátou čtyř branek, ale také dohrávat utkání o jednoho hráče méně.

Úvod druhého dějství se nesl ve znamení velkého počtu nepřesností na obou stranách a většina akcí končila pouze na hranici vápna. První větší šanci si v 62. minutě vytvořil stoper Petržilka, který střílel ze druhé vlny, ale branku sešívaných minul. O chvíli později zvýšil Vaněk už na 5:0. Následně se červenobílí usadili na půli domácích a v klidu hledali recept na to, jak vyzrát na soupeřovu obranu. To netrvalo příliš dlouho, protože další branku přidal pěknou přízemní ranou ze 20 metrů Macháček. Slávisté tlačili a jejich snaha se vyplatila znovu o pár minut později. Z levé strany nebezpečně střílel Fukala. Jeho pokus Richter dokázal vyrazit, ale jen k Šilhanovi, jenž už měl situaci velmi snadnou. Konec zápasu se dohrával takřka pouze okolo vápna Jablonce a jen díky brankáři domácích neskončilo utkání ještě větším rozdílem.

Slávisté tak s přehledem porazili domácí Jablonec a připisují si důležité tři body za druhé vítězství v této sezoně. Dalším soupeřem sešívaných bude Dynamo České Budějovice.

Článek bude následně doplněn o vyjádření trenéra.

7. - Neděle 02. 09. 2018 10:30

Juniorská liga - základní část, 2018/2019
0 - 7
0 - 4
FK Jablonec
FK Jablonec

SK Slavia Praha

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Jablonec - Slavia 0:7

    Snivec     před 6 lety 02.09.2018 14:35 |  
    9 0

    take pekny, vyslovene povedeny vikend :)

    • Re: Juniorka: Jablonec - Slavia 0:7

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 02.09.2018 15:17 |  
      0 0

      Jen se radši nedívat na tabulku. :-)