Ženský fotbal

Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

Historická výhra slávistek proti Slovácku 10:0 byla v režii Kožárové a Míši Dubcové, které daly dohromady sedm branek. Po třech kolech mají holky plný počet a vstřelily neuvěřitelných 32 branek.

Třetí tým loňské sezony a pravidelný rival pražských "S" Slovácko hodně obměnil kádr, řada opor odešla do jiných klubů, třeba sestry Dubcovy do Slavie. Slávistky hned od úvodu v generálce na Ligu mistryň vrhly všechny síly do útoku a domácí obrana nestíhala. Pokořena byla velice rychle, hned v 8. minutě využila Michaela Dubcové přihrávky Divišové a přesně umístila k tyči. Z gólu se však neradovala kvůli úctě ke klubu, kde působila řadu let. Po minutě se ke střele z 20 metrů dostala Proffitt a Růžičková se marně natahovala. Brankostroj pokračoval, po centru Kamily Dubcové hlavou skórovala Kožárová. A vrácený míč do Sjöman tečovala lehce Svitková.

A když ve 20. minutě již pátou branku přidala Kamila Dubcová, v ochozech začaly diskuse, kolik to dnes skončí a jen si diváci říkali, že slávistky zatím drží průměr 5 minut na gól. Ve 26. minutě se za obranu dostala Míšu Dubcová a přesnou střelou k tyči přidala svou druhou branku. Efektivita byla kvalitní, ale pár zajímavých šancí holky přesto zahodily. A první hattrick byl dovršen ve 43. minutě, Kožárová přihrála M. Dubcové a opět s přehledem skórovala.

Do druhého poločasu provedl trenér Medynský hned pět změn v sestavě. Bohužel to bylo na souhře znát. I když měla Slavia převahu, hůře se dostávala do finální fáze. Když se tam někdo dostal, svou šanci nevyužil. Třeba Szewieczková v dobré pozici trefila jen gólmanku. Za zmínku stají i několik pokusu Herndon včetně její dělovky do břevna. Střelecky se nakonec prosadila jen Kožárová a hned třikrát za sebou během devíti minut. Poprvé přehodila vyběhnutou brankářku, podruhé střílela k tyči a potřetí po krásné kombinaci využila přízemního centru Sjöman.

Výhra 10:0 je proti tomuto týmu historická, nikdy se víc nepodařilo vyhrát. Důležité bitvy však nyní začínají. A podpora slávistických fanoušků bude hodně potřeba!

První ligový gól ve Slavii vstřelila Morgan Proffitt. A trefa stála za to. "Dostala jsem skvělý míč od Míši Dubcové, uviděla prostor v bráně a vystřelila," popsala situaci. "Dnes jsme hrály velmi dobře. Bylo super být zase pohromadě. Hráčky se vrátily z reprezentace a nebylo poznat, že bychom nebyly spolu. A to je i důvod, proč jsme se dostaly tak rychle do vedení, těšily jsme se na sebe spolu zase hrát. A já jsem ráda, že můžu týmu pomoci. Teď nás čeká důležitý zápas v Lize mistryň, tak je paráda, že jsme podaly dobrý výkon," shrnula Morgan.

Tři branky v prvním poločase vstřelila bývalá hráčka Slovácka Michaela Dubcová. "Musím přiznat, že to byl trochu divný pocit nastoupit proti svému bývalému klubu, kde jsem strávila skvělé roky, ale zároveň to byla i velká motivace se sem vrátit a snažit se předvést co nejlepší výkon," popsala své pocity. "Zápas hodnotím pozitivně, daly jsme brzo góly, hrál se ofenzivní fotbal a výsledek tomu napovídá. Myslím, že zápas byl v naší reži. Za góly jsem ráda, každý gól mě vždycky potěší, i když to bylo bohužel do sítě bývalého klubu. A samozřejmě děkuji spoluhráčkám za nahrávky," doplnila.

Nejbližší program:
13. 9. 18:00 Gintra - Slavia (Liga mistrů)
18. 9. 18:30 Slavia - Sparta (Liga, Eden na T1)
22. 9. 11:00 Heršpice - Slavia (Liga)
27. 9. 18:30 Slavia - Gintra (Liga mistrů, stadion Viktoria Žižkov)

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    bramburek (přítel SN)     před 6 lety 08.09.2018 20:03 |  
    0 0

    Richi, nebo někdo jinej, kdo to ví... že Simona Necidová odešla na hostování do Liberce, jsem zaregistroval... ale co se stalo s Andreou Budošovou, stálicí na stoperu posledních sezón, že teď vůbec nehraje, a už na jaře jsem jí moc neregistroval?

    • Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

      Richi (admin)     před 6 lety 08.09.2018 23:23 |  
      0 0

      Ve Slavii už není, nejdříve na jaře Braník, nyní byla uvolněna na Slovensko

  2. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 09.09.2018 13:47 |  
    4 1

    Holky jsou na tom výsledkové,jako chlapi za blahé éry Jana Koška :-)

  3. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    Sedrousek     před 6 lety 09.09.2018 17:04 |  
    2 0

    Ted jeste aby to za tyden v nedeli zopakovali chlapi

  4. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    Dobi     před 6 lety 10.09.2018 22:01 |  
    0 1

    Malé píchnutí do vosího hnízda (věřil bych v úspěch našich holek!!!). kdyby nastoupily proti "národnímu" mužstvu vedenému numismatikem Jarolímem? Buditelé Havlíček Borovský, Palacký, Jungmann, Neruda, ba i Jirásek by dnes v Rostovu hořce zaplakali...,

    • Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

      Veta (přítel SN)     před 6 lety 12.09.2018 14:01 |  
      2 0

      To bys věřil v podobný nesmysl, jako že ti na hlavě přistane UFO.

  5. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    Juventus turin     před 6 lety 12.09.2018 16:24 |  
    1 0

    Super holky naše zlaté sešívané, jen tak dál. Gratuluji.

  6. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    Donald     před 6 lety 13.09.2018 11:46 |  
    0 1

    Historická výhra 10:0? To jako nejvyšší výhra nebo jak tomu mám rozumět? Nejvyšší asi ne, když máme skore 32:0 z tří zápasů. Jinak holky fakt paráda. :)

    • Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

      Jakubisko     před 6 lety 13.09.2018 12:35 |  
      1 0

      Výhra 10:0 je proti tomuto týmu historická, nikdy se víc nepodařilo vyhrát.

      Precist si clanek je moc narocne? :)

  7. Re: Drtivá výhra slávistek nad Slováckem

    p!erreCORE     před 6 lety 15.09.2018 14:02 |  
    0 0

    Ted jsem tipoval na ženské derby,přestože dívčí fotbal nesleduju..zarazila mně skutečnost,že mezi střelci ke několik chlapů???!!!