Fortuna liga

Slovácko - Slavia 1:3

Po reprezentační pauze se Slavia představila na půdě Slovácka. Po dobrém výkonu zvítězila 3:1 a vrátila se na 1. místo tabulky.

Na marodku přibyl Sýkora, místo něhož si soutěžní premiéru v dresu Slavie odbyl Traoré. Uzdravit se nestihl ani Škoda, naopak na lavičce byla nová posila Matoušek. Domácím chyběl obvyklý lídr defenzivy Krejčí, v základu pak nastoupil Petr, který si před několika lety odbyl epizodní roli i v sešívaném dresu.

Slávisté začali utkání náporem, hra se ale po pár minutách vyrovnala. Územní převahu pomáhal Slavii získávat novic Traoré, který byl ve středu hřiště hodně aktivní. Na první vážnější možnost si ale diváci museli počkat do 18. minuty. Hušbauer poslal dobrý centr za obranu, který Hofmann promáchl, stejně se ale vedlo i Teclovi. Pražané, kteří tentokrát nastoupili ve venkovních modrých dresech, diktovali tempo zápasu, pozorná obrana domácích ale dlouho odolávala bez větších potíží. Pomohla tak standardní situace - Stoch rozehrál roh na zadní tyč, tam si naběhl neobsazený Kúdela a přesnou hlavičkou rozvlnil síť svého mateřského klubu! O pár minut později bylo ještě veseleji. Tecl centroval ze strany, Zmrhal míč jen posunul na hranici vápna, kde se do něj z voleje opřel Coufal. Jeho nepříliš razantní střela překvapivě skončila za zády brankáře Daňka, který nemohl mít čisté svědomí. Po 30 minutách hry, tak na tabuli svítilo skóre 0:2 pro hostující Slavii! Slovácko se ale pokusilo zvrátit pro ně nepříznivý průběh zápasu. Hned ve 33. minutě propadl centr z naší pravé strany na Daníčka, který měl na noze snižující trefu. A to dokonce nadvakrát! Jeho první zakončení totiž skvěle zblokoval Bořil, balón se ale opět odrazil k domácímu hráči, ten napodruhé pálil naštěstí nad Kolářovu branku! Hned vzápětí mohla naopak skórovat Slavia! Zmrhal parádním pasem vyslal do samostatného úniku Tecla, ten si ale na Daňkovi vylámal zuby. Ve zbytku první půle pak slávisté bezpečně kontrolovali dvoubrankové vedení a měli více ze hry.

Záhy na začátku druhé půle mohlo být sníženo. Po rohu domácích se míč odrazil před vápno, kde vyslal krásnou ránu Janošek. Těžko říct, jestli brankář Kolář dokázal míč špičkami prstů tečovat, každopádně táhlá rána skončila na tyči slávistické svatyně! Síť se tak rozvlinila na druhé straně. Konkrétně v 57. minutě chyboval v rozehrávce Divíšek, Hušbauer našel v náběhu Tecla, ten si navedl míč na střed a propálil Daňka - 3:0 pro Slavii! Podruhé zachránila naše hráče branková konstrukce v 63. minutě. Juroška vystřelil z velké dálky, míč zaplaval a od břevna se odrazil do zámezí! Trenér Trpišovský pak do zápasu poslal i Balutu s Matouškem, kteří nahradili Hušbauera, respektive Tecla. V 83. minutě se Slovácko dočkalo branky. Kúdela měl zdravotní problémy, čehož k průniku do vápna využil Rezek. Náš stoper ho srazil tělem k zemi a sudí Zelinka odpískal pokutová kop. Ten chladnokrevně proměnil Daníček střelou pod břevno. Domácí vycítili šanci a závěr byl hodně nervózní, zejména ale kvůli několika nesportovním zákrokům hráčů Slovácka. Vše odstartoval Kubala, který nesmyslně po odehrání míče dohrál Coufala. Náš hráč musel odstoupit, hříšník dostal jen žlutou kartu. V nastavení pak přišly ještě dva tvrdé zákroky, Daníček sejmul Traorého a Hofmann Matouška, rozhodčí oběma udělil žluté napomenutí. Slavia tak v Uherském Hradišti vyhrála přesvědčivě 3:1, otázkou ale zůstává zdravotní stav našeho kádru do dalších zápasů.

8. - Neděle 16. 09. 2018 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 3
0 - 2
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

83. Daníček (pen)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. Ondřej Kúdela
30. Vladimír Coufal
56. Stanislav Tecl

Komentáře (251)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé