Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

Vstup Slavie do základní skupiny Evropské ligy se nedá označit jinak než jako povedený. Sešívaní přehráli nevýrazné Bordeaux a mohli vyhrát i vyšším brankovým rozdílem.

První půle nabídla pro každého fanouška červenobílých skvělou podívanou - Slavia totiž na hřišti dominovala. Zejména se mi líbila skvělá kombinace a držení míče, což je jedna z mála věcí, ve které máme výraznější rezervy i při současné vynikající formě. Ostatně už úvod zápasu mnohé napověděl, když Slavia prvních pět minut uzamkla soupeře a ten nebyl schopen překročit polovinu a jen zoufale odevzdával odkopnuté míče. Jediným minusem byla (opět) koncovka, protože stav 0:0 svítil na tabuli i po dvou šancích Traorého a jedné Hušbauera. Pak do míče ale práskl Zmrhal a z těžké pozice vyslal neuvěřitelnou střelu, která s pomocí břevna vymetla pavučinu v horním rohu branky! Do šaten se tak šlo za zcela zaslouženého vedení sešívaných.

Druhý poločas už byl z naší strany slabší. Bordeaux se trochu zvedlo, myslím si ale, že mu to do značné části umožnila zhoršená hra Slavie. Na našich hráčích byla znát lehká nervozita, kdy si byli vědomi těsného vedení a důležitosti zápasu. Zbytečných ztrát pak bylo více, vždy jsme ale velice poctivě zapli zpět směrem do obrany. A Bordeaux bylo nadále marné, takže i přes průměrný výkon z druhé půle nakonec měla Slavia blíže ke vstřelení druhé branky. Šance Součka byla stoprocentní, gólovkou pak pohrdl i Zmrhal. Výrazněji mrzet to ale slávisty mrzet nemuselo, zápas totiž nakonec vcelku v poklidu a s přehledem dovedli k zasloužené výhře. Takže za mě velmi cenná a důležitá výhra, skvělá první půle, trochu nervóznější druhá, celkově ale samozřejmě velká spokojenost s výsledkem i výkonem.

Jeden odstavec musím věnovat i hře soupeře. Přiznám se, že od Bordeaux jsem příliš nečekal. Papírově sice mají kádr velice silný (má zhruba 3x vyšší hodnotu než ten slávistický), ale klub sužují vnitřní potíže a rozpory, po nichž musel skončit úspěšný kouč Poyet. Nekomfortní situace Francouzů se naplno projevila i v Edenu, kdy podle mého názoru podali na úroveň skupiny EL (i přes mé nevelké očekávání až překvapivě) slabý výkon. Ti, co se těšili na špičkového soupeře, museli být zklamáni, včera zůstalo hlavně jen to známé jméno klubu. Ostatně stav Bordeaux dobře ilustruje střídání dvou hráčů tmavé pleti, kteří se přes nepříznivý stav ze hřiště sotva odšourali. Pro mě naprosto neakceptovatelný přístup, trenér (který je vlastně ve skutečnosti jen asistentem, což o stavu klubu také něco vypovídá) si však s nim ještě plácl, jako kdyby se nic nestalo. Nijak to ale nesnižuje náš výkon. Byli jsme dobře připraveni a problémů soupeře využili, tak by to mělo být. Jen si dovolím varovat, že podle mě bude Bohemka v neděli - i kvůli výhodě v podobě odpočinku - těžším soupeřem.

P. S. Chtěl bych pochválit rozhodčího Nijhuise. Kdyby všichni pískali jako on, tak se zápasy rozhodují výhradně na hřišti a fotbal je ušlechtilou hrou mužů a ne simulantů. Skvělý výkon!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Vzhledem k naší dobré defenzivní činnosti a slabému výkonu soupeře měl minimum práce. Jediný zákrok si připsal až před koncem zápasu při snadné střele doprostřed branky. Ve druhé půli lacině dvakrát zkazil výkop, jinak ale rozehrával dobře.

Vladimír Coufal - 7 - I na evropské scéně potvrdil, jak důležitým hráčem pro nás je. Poctivý dozadu, nesmírně aktivní směrem dopředu, kdy měl několik průniků a mnoho centrů. Pěknou zpětnou přihrávkou třeba před koncem první půle hledal Hušbauera, jehož střelu pak vykopl obránce z brankové čáry.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - V obraně hrál tradičně dobře a většinu soubojů vyhrál. Dvakrát však poněkud zaváhal, když vystoupil a prošla mu přihrávka středem hřiště. Hráči soupeře ale otevřenější cesty k brance naštěstí využít nedokázali. Ngadeu i poměrně často rozehrával a ač to není jeho nejsilnější stránka, tak obstál se ctí.

Ondřej Kúdela - 7 - Ukazuje, že má i na evropskou úroveň zápasů. Ale o tom po posledních výborných výkonech Kúdely pochyboval málokdo. Zápas zvládl v klidu a s přehledem. Potvrdil i svou silnou stránku v podobě rozehrávky. Naše gólová akce ostatně začala u něj, když dobře rozehrál na Hušbauera.

Jan Bořil - 6 - Hrál dobře, ač byl Coufal na druhé straně o poznání aktivnější. I Bořil se ale snažil o podporu útoku, obranou činnost pak zvládl, ač měl dvakrát menší problémy s velmi rychlým Kaluem.

Miroslav Stoch - 5 - Příliš se mu nedaří. Jako kdyby si hledal místo na hřišti, byl už trochu v křeči... Navíc mě nadzdvil dvojnásobnou nesmyslnou rozehrávkou přímých kopů. Dvakrát to byla pozice vyloženě pro centr a on pokaždé špatně střílel. Ve druhé půli z toho pak byl nebezpečný brejk. Na druhou stranu ale jednu standardku rozehrál skvěle a Souček měl na hlavě gól. I díky tomu dávám nakonec průměrnou známku a ne nižší. Myslím si ale, že by měl trenér uvažovat o posazení Stocha na lavičku. Klidně jen krátkodobě, myslím si, že by to i samotnému Mirovi mohlo pomoci, protože v poslední době se dost trápí a jeho výkony jsou oproti jaru poloviční.

Tomáš Souček - 8 - Po Plzni další velký výkon Součka ve velkém zápase! Byl naším klíčovým hráčem, hrál pozičně skvěle a byl neobyčejně přesný při odebírání míčů. Zkrátka nepřekonatelná chobotnice. K tomu tradičně přidal i velmi dobrou rozehrávku. Jediným minusem je, že ve druhé půli neproměnil tutovou šanci. To se prostě musí dávat. I tak ale dávám velmi vysokou známku a třeba si ho kvůli nevstřelené brance nevšimne tolik skautů a on zůstane až do konce sezony (ale upřímně teda nevím, nevím, Součkovy výkony si o velký přestup vyloženě říkají).

Josef Hušbauer - 7 - Zlé jazyky tvrdí, že na evropský fotbal nemá. Neříkám, že Hušbauer je z hlediska této úrovně špičkovým hráčem. Má své limity, ale včera ukázal, že když mu zápas sedne, tak i ve skupině Evropské ligy může být rozdílovým hráčem. Patřil k našim nejnebezpečnějším hráčům, hned dvakrát se v první půli výborně prokličkoval do šance. V druhém případě nahrával Zmrhalovi a byla z toho vítězná branka! Takže jen tak dál, Pepo. Když budeš takové výkony opakovat, tak pochyby o tvé evropské kvalitě rozptýlíš.

Ibrahim Traoré - 7 - Při příchodu říkal, že má sen zahrát si proti Bordeaux. Nezdálo se příliš pravděpodobné, že by se vešel do základní sestavě. A hle, uplynuly dva týdny, Traoré proti vysněnému francouzskému soupeři odehrál 90 minut a podal výborný výkon! Opět získal spoustu míčů a byl nebezpečný i směrem dopředu. Geniálně zakončoval polonůžkami v sedě, brankář se jen ohlédl. Škoda, byl by to snad ještě hezčí gól než Zmrhalova parádní rána. I tak ale skvělý moment a velmi povedený výkon Traorého.

Jaromír Zmrhal - 8 - Nenápadný hráč pro velké zápasy, to je Jarda Zmrhal! Ač hrál dobře, tak nebyl nejvýraznější postavou na trávníku, zatímco ale ostatní selhávali v zakončení, tak Zmrhal neskutečnou ranou z těžké pozice vymetl růžek Costilovy branky! Famózně provedený klíčový moment zápasu! Jardu to pochopitelně nakoplo a hrál dobře, měl dokonce i šanci na druhý gól, tam měl ale více vsadit na umístění než na razanci.

Stanislav Tecl - 6 - První půle se mu příliš nevydařila, byl odříznutý a nemohl se dostat do hry. Ve druhém poločase už byl vidět o poznání více a po faulech na jeho osobu vybojoval několik dobrých standardních situací. V závěru pak takticky správně pomohl udržet míč u rohového praporku.

Alexandru Baluta, Michal Frydrych a Jan Matoušek nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

1. - Čtvrtek 20. 09. 2018 21:00

Evropská liga, 2018/2019
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

35. Jaromír Zmrhal

FC Girondins de Bordeaux
FC Girondins de Bordeaux

Komentáře (177)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    DF007     před měsícem 21.09.2018 11:05 |  
    6 0

    Viděl jsem to velmi podobně, včetně úrovně známek. Ale tento zápas ukázal, že pracujeme-li dobře jako tým, pak se zvednou i jednotlivci (JZ8, Traore, Souček) a dokonce jsme schopni pokrýt i mírně nepovedené výkony jednotlivců (Stoch). Takové pojetí je hrozně důležité a nedokáže to tak každé mužstvo. My jsme si to prožívali v dobách temna, kdy pokud se nedařilo jednomu až dvěma hráčům, tak jsme nebyli schopni být konkurenceschopní. Proto si toho važme.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Martin 58     před měsícem 21.09.2018 11:18 |  
    7 0

    Jako vždy kvalitní shrnutí. Problém mám pouze s hodnocením Bořila, kterého jsem já viděl mezi nejlepší trojkou našeho mužstva, spolu se Sukem a Zmrhym. Bořil byl aktivní až jsem se radostně divil.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Dr. Fe1     před měsícem 21.09.2018 15:00 |  
      0 1

      Jednou či dvakrát přes něj prošel útočník do šance či pološance. To jeho hodnocení hodně táhne dolu.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    JS (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 11:18 |  
    11 1

    Coufal u mě také za 8. Jinak souhlas. Stochovi bych možná dal s klidem i za 4. Jeho pohyb po hřišti mi přišel úplně nahodilý a zbytečný. Nenabízel se, neotvíral prostory, místo toho běžel paralelně s držitelem míče, nebo si zabíhal špatně za obránce. Podle heatmapy má nejčastější pokrytí prostoru u levého rohu, kde kopal standardky. Ty jinak kopal naprosto nesmyslně – až na ten centr Součkovi. Podle mě se sám utopil v roli onoho „volného elementu“, a potřeboval by trochu lépe definovat svou pozici na hřišti a úkoly v rámci systému.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      mig52     před měsícem 21.09.2018 11:28 |  
      9 1

      Mně to připadá, že Miňo musí mít pocit, že je naprosto dominantní klíčový hráč a pokud se mu to nedaří realizovat, moc si to zabírá, hlava mu nefunguje, jak by měla, sóluje, je sobecký, nedá to lépe postavenému hráči atd. Trpiš by si jej měl vzít bokem, uklidnit ho, zdůraznit mu, že dělá kolektivní sport a nemusí každý zápas rozhodnout on. Že fotbal je i o jiných kategoriích, než góly a přihrávky, byť ty jsou klíčové. A že přijde doba, kdy ty branky a asistence bude zase dávat. On hrozně chce, ale přikoval si sám k nohám okovy. A JiT mu je musí pomoci rozseknout.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        daadyy     před měsícem 21.09.2018 11:54 |  
        0 0

        Přesně. On to v noze má, ale problém je u něj v hlavě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      mis3     před měsícem 21.09.2018 11:35 |  
      3 0

      ještě bych přidal tu jeho hrůzostršanou ztrátu balonu po jednom z rohů, kterou zachránil tuším Bořil...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Radek097 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 13:52 |  
      0 0

      Stoch se zpravidla nacházel tam, kde se balón nevyskytoval.
      Dokud mu nedá Trpišovský oddechnout, neočekávám nějaký zlom v jeho výkonu, který je dlouhodobě klesající.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    mig52     před měsícem 21.09.2018 11:20 |  
    2 0

    Vidíš , Alanore, jak to někdy ve fotbale je. Asi ta 1. půle byla z naší strany kvalitnější, ale 100% loženky jsme si vypracovali v té druhé. ( Souček, JZ8).

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 11:29 |  
    13 1

    Dobré dopoledne příteli Alanore. Děkuji :-).
    Tedy tentokrát sis pospíšil. Ale dobrý zápas a dobré výkony našich kluků se hodnotí asi vždycky líp, viď.
    Přiznám se, že jsem si dnes dal ke kávě kousek bábovky. Nějak jsem si to spojil se včerejším zápasem a protože jsem taky neskutečně "makal", tak si to za ty tři body taky "zasloužím" :-)).
    Asi bych dal Tomášovi Součkovi za 9.
    U Pepi Hušbauera jsem dal 8, nějak nikdo nezachytil (a dokonce v jiném článku k zápasu tu neskutečnou pumelici ve druhé půli přiřkli Kúdelovi), že Pepa jen těsně minul z 25 metrů levou tyč, kdy se ten frantík v brance jen koukal....
    Jinak asi souhlas. Jen s tím Mínou by to chtělo něco udělat, aby se z toho vyhrabal. Ale věřím našemu trenérovi, že to oba spolu vyřeší.
    Dneska si to asi ještě pustím ze záznamu a na některé situace se podívám.
    Škoda té šance Součka a Zmrhala, obě ve druhé půli.
    A Standa to měl hodně složité. Traoré hrál výborně a zdálo se mi, že přebírá i území, kde měl hrát Míno Stoch (ten tam ovšem v tu chvíli chyběl), pak bych rozuměl tomu, že mohl Míno hrát Sýkorovo "desítku" a Teclovi pomáhat. A proto to měl bez této pomoci "desítky" Tecl o mnoho složitější. Bojoval však naplno celý zápas a nevypustil ani metr.
    Tak asi tak.
    Smekám před všemi bez rozdílu v tom, kdo byl lepší či horší.
    Mám velké přání. Přál bych si, aby touto týmovou atmosférou načichl každý hráč Slávie a chtěl za ní bojovat od 1 do 90 minuty a nechat tam všechno. Tak se nám marodi už uzdravte, protože Ti na hřišti teď potřebují pomoc.
    Moc prosím všechny fandy co mohou, přijďte pomoci našim klukům v neděli do Edenu. Oni to budou potřebovat opravdu moc.
    Tak s úctou k Vám všem
    Sokrates55

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Novasinho     před měsícem 21.09.2018 11:30 |  
    23 0

    Jako vždy super hodnocení naprosto nesrovnatelné s tím, co publikují ve sportu. Jen tentokrát musím malinko nesouhlasit s hodnocením Koláře. Celkem jsem se na něj na stadionu včera zaměřil a ač neměl skoro žádný zákrok, nic na něj nešlo, tak Ondra výborně čte hru a svým včasným a výborným vybíháním ani nedá soupeři šanci do nějakého zakončení se vůbec dostat, což včera udělal několikrát. Dále má velmi přesnou rozehrávku a to nejen na blízko, ale i na dálku, jeho pasy povětšinou bývají velmi přesné, ač ano, občas mu to uletí, ale přitom množství míčů prostě občas nějaký nepošle přesně. Celkem by mě zajímala jeho statistika v tomto ohledu. Zkrátka myslím, že by zde mohl být i on lépe hodnocen. To je asi vše co jsem chtěl napsat. Moc sem nepřispívám, spíš jsem poctivý čtenář, ale k tomuhle jsem se chtěl vyjádřit ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Boss82     před měsícem 21.09.2018 12:24 |  
      10 0

      Naprosto souhlasím s Tvým hodnocením O. Koláře, jsem rád, že si jeho přínosu v ohledech, které si zmínil, všímá stále více lidí. Výkon brankáře nelze hodnotit jen podle toho, kolik měl nebo neměl zákroků, protože brankářský výkon se skládá i z mnoha dalších aspektů, které jsou pro hru mužstva zásadní. Ať už je to čtení hry, včasné výběhy, způsob, rychlost a přesnost rozehrávky, organizace obranné hry atd... A v tom všem je Ondra vynikající.

      Statistiku přesnosti jeho přihrávek v lize najdeš zde:
      https://www.fortunaliga.cz/hrac/2607-ondrej-kolar

      Vzhledem k tomu, že často rozdává obtížné pasy na 50 - 60 metrů a často zrychluje hru přihrávkami z prvního doteku, tak je procentuální úspěšnost jeho přihrávek vynikající.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Markus     před měsícem 21.09.2018 12:44 |  
        3 0

        Také souhlasím. Kolář je pro nás dalším stoperem, což viditelně posiluje naší aktivitu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Martin 58     před měsícem 21.09.2018 13:06 |  
        12 0

        Ondra si musí holt projít dehonestačním obdobím na Slávistických novinách, dost možná u takových týpků, který ještě nedávno posílali Součka a Zmrhala někam do divize.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Boss82     před měsícem 21.09.2018 14:18 |  
          11 0

          Jojo, to je smutná realita - Součka se Zmrhalem tu posílali do divize, Hušbauera zpátky na Letnou, u Coufala s Kúdelou jsme se mohli opakovaně dočíst, že průměr nestačí, Kolář prý nikdy nechytí nic navíc atd., atd... O někdy drtivé kritice dvojice Trpišovský + Nezmar ani nemluvě.

          Zajímavé je, že z těch nejvíce kritizovaných hráčů, kteří jsou tady po dlouhou dobu oblíbenými fackovacími panáky, se pak často vyklubou ty největší hráčské opory:-).

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            Novasinho     před měsícem 21.09.2018 14:22 |  
            4 0

            Ještě nedávno zde bylo opakovaně stále a stále opakováno, že Hušby a Souček prostě nemůžou hrát spolu ve středu, takže asi tak no :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              Boss82     před měsícem 21.09.2018 14:39 |  
              3 5

              Přesně tak, tenhle žvást, který se tu tradoval snad rok a půl, mě dlouho vytáčel do běla:-)! Teď už snad Suk s Hušbym zavřeli ústa úplně všem:-).

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                Jachym     před měsícem 21.09.2018 14:42 |  
                3 0

                Tohle tady jako mantru neustále opakoval, pokud se nepletu, zejména Robinator…:-)

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                  Boss82     před měsícem 21.09.2018 15:15 |  
                  6 5

                  Jojo, ten to psal snad pod každý článek a dost mi tím pil krev:-). Ale nebyl zdaleka sám, stejný názor s ním sdíleli i další.

                  I třeba takový Dropt, kterého tu mnoho lidí považuje za odborníka, pořád tvrdil, že spolu hrát nemohou, ze Součka dělal pořád stopera, z Hušbauera zase podhrota, a absolutně nebyl ochoten připustit, že by nám mohli být prospěšní na těch pozicích, na kterých momentálně hrají. Dokonce tu pak dost dlouho teoretizoval, že po odchodu Baráka už nikdy nikoho nebudeme přehrávat ve středu zálohy, pokud ho nenahradíme P. Buchou:-).

                  Z dnešního pohledu jsou to všechno dost komické názory:-). Docela by mě zajímalo, jestli to, že o Robinatorovi a Droptovi tu nebylo dlouho slyšet, nesouvisí nějak s tím, že současnými výbornými výkony Slavie byly rozcupovány všechny ty jejich teorie na prach:-).

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                    Novasinho     před měsícem 21.09.2018 15:39 |  
                    5 1

                    Tak on i ten výkon a gól, co včera předvedl Jarda Zmrhal, taky asi tady nebyl všem po chuti ((-: Takového JS to vedlo k tomu, že svou klasickou kritiku nasměroval na někoho jiného a dále na to, že jsme vlastně dali málo gólů :-))))

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                      Boss82     před měsícem 21.09.2018 16:38 |  
                      2 1

                      Jarda Zmrhal to tu měl vždycky těžký, přitom velmi často byla jeho kritika neoprávněná nebo neuvěřitelně přehnaná. Nevím proč, ale mám pocit, že na naše odchovance má místní fanouškovská obec nějakou zvláštní pifku, což je poněkud smutné. Po včerejšku snad už i JS konečně pochopil, že Jarda má opravdu na víc, než na Jirny, kam ho dříve s gustem posílal.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                      Pepino44     před měsícem 21.09.2018 18:00 |  
                      0 0

                      Neboj se, jenom se Jaromírovi nepodaří dát branku a už bude opět na tapetě. I kdyby zahrál dobře, tak nedá branku a od toho tam je.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                    JS (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 16:30 |  
                    2 6

                    Samozrejme, ze bychom mohli dokolecka vysvetlovat, ze tehdy slo o rozestaveni 4-4-2, Suk nebyl v zivotni forme atd. Ale nac se dohadovat s demagogem, ktery to tu beztak pise proto, aby si pohonil triko.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                      Boss82     před měsícem 21.09.2018 16:45 |  
                      2 3

                      Tohle mám za to, že jsem ti upřímně pochválil tvůj článek "Girondins de Bordeaux: O víně a fotbalu":-)?

                      A jinak nemáš pravdu ve většině bodů:
                      -> nešlo zdaleka pouze o rozestavení 4-4-2
                      -> Suk to tu tvrdě schytával, i když hrál často velmi dobře
                      -> demagog vážně nejsem.

                      Ano, občas rád připomenu, že jsem měl pravdu, zatímco většina se mýlila. Snad to uneseš.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                      Novasinho     před měsícem 21.09.2018 20:40 |  
                      1 0

                      Mě spíš přijde, že zrovna ty seš životní pesimista, tedy hlavně co se týče Slavie, v jiných životních odvětvích tvé názory neznám, protože to fakt není normální, jak na všem hledáš to špatné, viz. ten tvůj příspěvek po v erejsi výhře. Jak jsem někde nahoře psal, spíš jsem zde jen dlouholetý čtenář, takže si vše přečítám a příliš nereaguji, ale to co ty zde vždy i po super zápase dokážeš zkritizovat, to si někdy z toho i málem hlavu můžu vykroutit... Ale Tvé občasné články, které na SN publikuješ, jsou super, tak fakt nevím jak to máš :-)

                      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                        JS (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 21:22 |  
                        0 0

                        Ale já napsal, že jsme včera hráli super. Ale Tobě snad nepřišlo, že z těch tutovek měl být minimálně jeden pojišťovací gól?

                        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                          Novasinho     před měsícem 21.09.2018 21:43 |  
                          0 0

                          Samozřejmě, že měl, ale proč donekonečna zdůrazňovat i po tak krásném a vyhraném zápase jen nějaké nedostatky, které stejně na výsledek neměly vliv, místo toho, abych si užíval pocit z krásně prožitého fotbalového večera, který nám přinesl 3 body a to zcela zaslouženě, neboť jsme soupeře do ničeho nepustili? Proč psát o tom, že "kdyby" soupeř dal na konci nějaký náhodný gól, tak vše mohlo být jinak? To se přeci může stát vždy, je to fotbal, koukni na poslední derby, co jsme po strašidelné první půli nakonec dokázali. A já si troufám tvrdit, že kdybych zapátral v minulosti a podíval se na názory pod tímto zápasem, zcela jistě by se tam po poločase vyskytl tvůj nelítostně kritický, nebo ne? ;-) Jsme prostě každý jiný, já vidím spíše pozitiva a ty ta negativa a kdo je z nás šťastnější? Nechám to bez odpovědi :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Novasinho     před měsícem 21.09.2018 13:18 |  
        3 0

        Ano, lze se na to také dívat tak, že dosti svým zákrokům, které nemá, předejde sám tím, že sebere dlouhý míč za naši obranu, čímž zabrání následné střele soupeře, no a pak logicky těch zákroků bude mít míň... Trošku jsem se do toho zamotal, ale snad je to k pochopení :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Boss82     před měsícem 21.09.2018 14:09 |  
          3 1

          Ale ne, nezamotal ses do toho, napsal si to naprosto správně a pochopitelně. O. Kolář prostě svým způsobem hry spoustě nebezpečných situací předejde už v zárodku, takže nemá tolik viditelných zákroků, ale jeho význam pro nás to rozhodně nesnižuje, naopak!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Novi.sks     před měsícem 21.09.2018 13:09 |  
      7 0

      Přesně tak! Včera navíc úplně bilo do očí srovnání s gólmanem soupeře - ten 90% balónů kopl do autu, přímo na naše hráče, nebo do území nikoho, kde si je potom sebrali stopeři / Kolář... Kdežto ty Ondrovi výkopy, to je lahůdka - jak přesně najde naše beky někde na 3/4 hřiště a přitom mi přijde, že to často odkopává na poslední chvíli. Jeho hra z první, kdy i těžký balón pošle naprosto přesně a díky čemuž děláme z útočníků soupeře hlupáky... Asi nikdy jsem se tak nekochal výkony brankáře :)

      Jen to trochu vypadá, jako bychom tu všichni byli v klubu fanoušků defenzivního fotbalu - rozplýváme se vlastně nad hrou gólmana, stoperů a defenzivního záložníka :D a to ještě nehraje elegán a zesměšňovač soupeřů Simon Deli...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Radek097 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 13:40 |  
      1 0

      Včerejší bilance Koláře, úspěšnost přihrávek 80 %. Krátké přihrávky 25, dlouhé přihrávky 10. Jedná se o všechny přihrávky, včetně neúspěšných.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Novasinho     před měsícem 21.09.2018 14:20 |  
        1 0

        Takže jestli to dobře počítám, tak z 35 započítaných přihrávek, měl přesných 28. A teď jde ještě o to, co je bráno za krátkou přihrávku a co za dlouhou, zajímavá statistika.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Radek097 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 15:49 |  
          1 0

          Psal jsem to z mobilu a tak jsem využil aplikaci WhoScored, jenže teď se dívám na web, kde vidíš přesně kam ty přihrávky směřoval, jenže tam píšou 40 přihrávek a ne 35 jak je to v aplikaci.
          Pokud bychom se drželi těch 40 přihrávek s 80% úspěšností, tak jich pokazil 8 a 32 našly adresáta.
          Ze 40 přihrávek bylo 22 přihrávek na obrannou třetinu(pokud bychom rozdělili hřiště na tři části), 12 do středu hřiště a 6 na útočnou třetinu.
          Pokud by ses chtěl podívat sám, použij odkaz, pak ''chalkboard'', označit si jen Koláře (anebo jakéhokoliv jiného hráče, který tě zajímá) a pak dole ''passes''.
          https://www.whoscored.com/Matches/1328511/Live/Europe-UEFA-Europa-League-2018-2019-Slavia-Prague-Bordeaux

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            Novasinho     před měsícem 21.09.2018 20:32 |  
            0 0

            Super, moc děkuji za odkaz

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    mig52     před měsícem 21.09.2018 11:30 |  
    18 0

    Tak takového rozhodčího bych chtěl v každém ligovém kole. To je boreček, není-liž pravda, pane Královče a spol.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      kjandourek (admin)     před měsícem 21.09.2018 12:01 |  
      11 0

      Naprosto jednoznačně... ten by měl přijet pískat derby :-)

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    JS (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 11:32 |  
    0 2

    Btw, není někde k dispozici nějaký sestřih, prosím? Nechci se proklikávat celým ivysíláním.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    nobiczek (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 11:41 |  
    6 3

    Zvedl bych hodnocení pro Standu Tecla - kolik na sebe naváže hráčů a uvolňuje tak prostory pro náběhy ostatních, jak se neustále nabízí a bojuje, je pro mě naprosto super. Sedmičku by si zasloužil.

    Jinak souhlasím bez výhrad.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Jakob     před měsícem 21.09.2018 11:48 |  
    1 0

    Hodnocení jako vždy super. Je bych se pozastavil u Stocha , trochu sem se na něj zaměřil a pokaždý když to smrdělo osobním soubojem tak mino jen stinuje a vůbec!!! do toho nejde. Asi dvakrát si myslím že už o tom vážně uvažoval, ale pak si to stejně rozmyslel.... Byl jsem na fotbale s kamarádem kterého trénoval Trpiš ještě na Xaverově a ten říkal že z toho musí mít Nerva jako svině... Osobně si myslím že Trpiš chce být opatrný kvůli klima v kabině a že jinak by Stocha nechával na střídačce víc...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      daadyy     před měsícem 21.09.2018 11:53 |  
      2 2

      Jako já už se nedivím, že Stoch na zahraničních angažmá postupně vypadával ze sestavy. On je to vynikající fotbalista, ale ta hlava, to je děs.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Novasinho     před měsícem 21.09.2018 21:07 |  
        1 0

        A jak to víš? Znáte se? Nebo vycházíš z článků z bulváru? Ach jo, tyhle názory mě vždy udiví a i zamrzí...

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          daadyy     před 30 dny 24.09.2018 09:00 |  
          0 0

          Samozřejmě neznám. Ale viděl jsem ho hrát na jaře a vidím ho teď. Ten rozdíl je markatní a předpokládám, že nehraje se zraněním. Takže problém bude asi v hlavě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      japhy     před měsícem 21.09.2018 12:10 |  
      1 0

      No, nevím s tím klimatem v kabině. V zimní přípravě ho dost dusil a v prvním zápase ani nebyl v základu.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    jufoun (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 11:54 |  
    5 0

    Myslím, že Kolář si zaslouží 6, on přece za to nemůže, že máme parádní obranu :) jinak jeho rozehrávky na dálku jsou velmi přesné, i když jasně, že to někdy netrefí jak chce.
    Miňo by si potřeboval pročistit hlavu, dal bych místo něj Balutu.
    Souček jasná 9, on je prostě úplně všude, ten půjde ven nejmíň za 10 éček.
    Prostě mě včera Slávinka hodně bavila, a k Bordeaux jen řeknu, že každý tým hraje, jak mu soupeř dovolí. A my jsme jim toho včera dovolili velice málo.
    Příště prosím plný Eden, protože si to ti kluci zaslouží.

  12. Kolář

    kjandourek (admin)     před měsícem 21.09.2018 11:59 |  
    26 0

    Dovolil bych si nesouhlasit s hodnocením Koláře....
    Já vím, ono to tak vypadá, že na něj nic nešlo, tak vlastně nic nepředvedl... říkáme si, že chytá za skvělou obranou... Ale já mám dojem, že on za ní nechytá, on je její pevnou součástí!
    Asi už nemá smysl připomínat, že po té Hušbyho šanci, kterou obránci vykopli z čáry, přišel dlouhý balón za naší obranu na útočníka, který byl rychlejší, než naši stopeři a Ondra místo toho, aby nechal souboj na Kúdelovi a potom třeba čelil samostatnému nájezdu (a třeba chytil "něco navíc"), tak deset metrů za vápnem balón sebral a rozehrál....

    na to už jsme si zvykli...

    Ale podívejme se na to, jak on se stopery a Součkem hraje bago v němž zbytečně běhají soupeřovi útočníci... Nemá problém dát míč z první i na poloobsazeného hráče a tím, že mu to dá včas a přesně, tak ho ani nedostane do problémů... Ondrův hra nohama nám umožnila dominovat na míči - měli jsme na rozehrávku vzadu o chlapa víc a díky tomu jsme nemuseli pod tlakem napadajících hráčů odkopávat a mohli rozjíždět akce po zemi a v klidu... Ondra pomohl soupeřovy útočníky uštvat... a i díky tomu na něj potom šla jenom jedna střela...

    Hodnotit brankáře po tom, co předvedl včera známkou 5 mi přijde řekněme zkostnatělé... protože hodnotíme to, že na něj nešla pořádná střela... a už nějak nevnímáme, že on na pozici libera zahrál na známku osm... a tím výrazně pomohl tomu, že v pozici gólmana neměl žádnou práci...

    Já vím - nechám se trochu unášet...Ale ještě na začátku přípravy jsem si myslel, že o post jedničky si to rozdají Kolář s Vantrubou a více jsem věřil tomu druhému.... teď je ze mě velký "Kolářovec"

    • Re: Kolář

      japhy     před měsícem 21.09.2018 12:17 |  
      3 0

      Oproti jaru podstatně ubylo odkopů od brány. Ona to teda nebude jen zásluha brankáře, ten na to ale samozřejmě potřebuje jak koule, tak techniku.
      Často se stávalo, že buď Kolář míč nakopnul dopředu nebo ho vracel zpátky Delimu, kterej už se ale motal u praporku a nákop zbyl na něj. Teď už mě ale malé domů nevaděj, je v podstatě zábava se na to koukat :) Jistě, jednou to nevyjde, no.

      • Re: Kolář

        kjandourek (admin)     před měsícem 21.09.2018 19:24 |  
        0 0

        Hlavně mu i ty odkopy lítají dobře a daleko.... fajn, pár jich nenajde adresáta, ale pořád opouštějí hřiště někde za půlící čárou... Kolikrát já už viděl, jak brankář balón minul, nebo netrefil čistě, sjelo mu to po šajtli, takže vyrobil roh, nebo našel soupeřova útočníka ještě na vlastní polovině... Ale Ondra to - když je to nutné - prostě odmázne... a jeden z deseti holt nejde do hřiště, ale do autu...

    • Re: Kolář

      Merlinus (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 12:24 |  
      6 0

      Souhlasím. Hodně to přes něj obránci hrají a tím stoperům hodně pomáhá. Kolikrát je to i docela těžší míč, kdy to obránce dává na Koláře pod tlakem na poslední chvíli. Takhle aktivní hru od brankáře jsem ve Slavii ještě neviděl.

    • Re: Kolář

      Boss82     před měsícem 21.09.2018 12:28 |  
      3 1

      Podepisuji se pod Tvůj názor. Sám píši něco podobného výše pod Novasinhův příspěvek.

    • Re: Kolář

      Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 12:50 |  
      3 0

      Ano souhlas,perfektní čtení hry je dnes od moderního brankáře nutnost,a myslím,že Kolář tohle zvládá na jedničku

    • Re: Kolář

      Novasinho     před měsícem 21.09.2018 21:09 |  
      0 0

      Jsem rád, že můj názor viz. výše, není ojedinělý :-)

  13. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    japhy     před měsícem 21.09.2018 12:03 |  
    2 0

    Stoch se určitě potýká s poklesem formy, chce to zlomit na sílu a úplně z něj jde cítit, jak chce vymýšlet perfektní věci, často ale za každou cenu. Navíc má o hodně míň kontaktů s míčem, na to nebyl zvyklej, byl motorem zálohy. V tomhle směru mu ubližuje přítomnost Traorého, který nehraje tak vysoko jako Syky a částečně mu leze do zelí. No, a náběhy od Miňa nečekejme :)
    Kúdela opět perfetto. Mám navíc pocit, že s ním v sestavě se Pepa skoro nestahuje dozadu pro rozehru. Prostě je rozdíl mezi trojúhelníkem Kúdela-Pepa-Coufal a Jugas-Pepa-Frydrych.
    Jardova levačka by zasloužila pozlatit, ale v té megašanci ho zradila hlava. Nabral to přesně jako při gólu místo pohodlné placky k tyči.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Eluin (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 12:07 |  
    4 0

    Já vím, že tým z kraje vína nebyl zrovna v top formě, ale i tak jsem za náš výkon rád. S trochou slz v očích jsem si včera vzpomněl na prohraný zápas s Ostravou, kdy jsme se klepali o ligové bytí. Ano, i tam u toho smutného zápasu byl JZ8. Kdo by tehdy jen řekl, když se tu podle hlasů některých posílal maximálně o divize, že jednou svoji brankou v našem dresu rozhodne o výhře nad Bordeaux?.... :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      tomblesk     před měsícem 21.09.2018 13:34 |  
      4 0

      Ono té smůly na JZ8 bylo víc … Vzpomínám, jak za Koubka/?Beránka/ hráli tehdy 3 mladíci v základu : Hrubý, Suk a Jarda. Hodně to skřípalo, až tak, že jsme na Hrubého po přihrávce na JZ volali : "tomu né". Myslím, že se musí sejít více faktorů, aby šel hráč "nahoru". Místo v sestavě, úkoly ve hře, pochopení spoluhráčů a jejich pomoc. Z trenérů minulosti tomu přisadil u JZ každý trochu ….i když teď dost ubylo sprintů na jeho "sirkových" nožkách. Má předpokladů hodně a nyní začíná být zase gólový. Asi nebude mozkem týmu jako Pepa, ale své místo má. Až se dopiluje zabudování Traorého, pak bude mít naše jízda obrátky a grády. Ve srovnání se Stochem je JZ o level výš /aktuálně/. Aktuální forma týmu je moc dobrá, ale jestli půjde "velkou jízdu" nebo jen projížďku ukáží až nadcházející kola ligy / 3 derby, Ostrava atd./ zde se bude lámat celkový výsledek ligy a Slavie vůbec. Našlápnuto je dobře … A nakonec poznámka: opět je vidět, že k dobrému fotbalu musí přispět rozhodčí, tento "no name" a Holanďan k tomu= velké překvapení. Na nic si nehrál, byl přesný, stejný metr na všechny a furt celý zápas. Pravda, vyhnuly se mu ošemetné situace, ale u něj jsem neměl ani sekundu pochyby - a k tomu vzorový a účelný pohyb plus spolupráce s asistenty. Přímo učebnicový výkon, palec hodně nahoru ...a taky těch pár "žluťásků" sedělo jak prdel na hrnci - nemusel kompenzovat i to k tomu patří. Vstupoval do hry jen když bylo potřeba, hned bych ho do naší Berbr ligy koupil

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        ortevor     před měsícem 21.09.2018 13:47 |  
        4 0

        souhlas... v Nizozemsku maji skvely rozhodci, je jenom skoda, ze se na nektery z nich jako treba Bas Nijhuis nedostane, aby piskali vrcholny akce jako mistrovstvi sveta apod... i v Lize Mistru nebo mezinarodnich zapasech byl nasazovanej minimalne
        zrovna tenhle rozhodci, i kdyz neni "no name", tak je nedocenenej asi jako rozehravka Ondry Kolare u nekterych slavistu :)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Virgil1956     před měsícem 21.09.2018 14:56 |  
        2 0

        Souhlas, vynikající výkon od rozhodčího, top. A přidám zajímavost. V sezóně 2016/2017 pískal zápas EL Rostov-Sparta 4:0 :)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        bongor     před měsícem 21.09.2018 17:20 |  
        0 1

        Aby to tady kazil partě Berchov?To se nesmí nikdy připustit.Nám všem to vyhovuje,jak to je,na koho bysme nadávali po hospodách a na SN,kdyby to tady pískal ten Tulipán?FaČR ví co činí a ví,že fotbal se hraje pro lidi!

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          tomblesk     před měsícem 23.09.2018 14:01 |  
          0 0

          Ironii mám rád a máš skoro pravdu - i v té ironii. Sám znám několik prdelků, co si v tom libují. Teda v tom Berbr bordelu. Pravda jsou spíše z tábora Plzáků a Rudé bídy. Takže otázka je: pokud to tak je, tak podle toho, komu to vyhovuje … A v tom máš pravdu, snad až na naše SN. Tady spíše převládá touha po fair fotbalu. Aspoň si to myslím, teda chci si to myslet /po pravdě/ Jen si nejsem jist, zda to tak chápou i jiní. Ale takový je život. Ironii zdar! i když s tím má někdo problém, já teda ne. Upřímně!!!

  15. Hodnocení slávistů - Slavia -Bordeaux 1 : 0

    buri     před měsícem 21.09.2018 12:29 |  
    11 4

    Já dávám všem lepší známky než Alanor, ale dát Kolářovi jen za 5 je neuvěřitelné...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia -Bordeaux 1 : 0

      Dr. Fe1     před měsícem 21.09.2018 14:56 |  
      2 1

      Ve Sportu mu dali také 5. Ono je to s hodnocením brankářů těžké. Jak je hodnotit , když mají málo práce ? Zaloužili by známku blízkou desítce, ale zase by to bylo nespravedlivé vůči brankářoi, který sui tu vysokou známku vychytá třeba pěti vynikajícími zákroky. Takže tady asi není žádné úplně dobré řešení.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia -Bordeaux 1 : 0

        Dennis     před měsícem 21.09.2018 17:35 |  
        3 0

        Prací brankáře už dávno není jen chytat. Ten trend se bude prohlubovat. Viz Neuer. Kolář rozehrává, a to velice dobře. Zapojuje se tak do zakládání akcí. Trpišovský ho včera několikrát během zapasu chválil (potleskem a palcem nahoru), je s jeho výkony hodně spokojený. Ve spartu si řeknou, že na něj nic nešlo a dej mu pětku. Hrozně mě štve, že tady tohle hodnocení přijímáme také... Hrál stejně dobrý zápas jako ostatní hráči v týmu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia -Bordeaux 1 : 0

      tomblesk     před měsícem 23.09.2018 14:12 |  
      0 0

      I mně se stává, že taky dávám lepší /vyšší/ známky. Sámjsem se tady přiznal, že do známek tlačím ohledy na výkon týmu a přínos jednotlivce do týmu. Je to individuální věc vnímání hry a taky toho týmového pojetí ...Takže u mně jdou známky Kolářovi nahoru, když něco "zázračně" chytí, nebo pokud má jako golman asistenci … Holt brankář má v individuálním hodnocení smůlu - no, zase tolik nehraje … I když Ondra ano - snad ho tady nenabudíme k nějakému kiksu - i ty se stávají - a u golmana je to pak průser fatálnější, než ztráta uprostřed hřiště.

  16. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Travinho     před měsícem 21.09.2018 12:38 |  
    2 0

    Přijde mi, že oproti Slovácku jsi poněkud přísnější. Průměrná známka je stejná, přitom nyní jsme byli dominantnější a hlavně obrana fungovala mnohem lépe, a to proti silnějšímu soupeři.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Alanor (admin)     před měsícem 21.09.2018 12:56 |  
      3 2

      Ty zápasy se dají těžko porovnávat. Na Slovácku jsme hráli venku a po hodině hry bylo po zápase, což bych nepodceňoval. Dnes zase velký zápas a cenné vítězství. Na druhou stranu bych neřekl, že Bordeaux bylo diametrálně silnější než třeba Slovácko v Edenu na jaře. Jak jsem psal, pro mě byl výkon Francouzů velké zklamání. Ale pro nás jen dobře.

      Neřekl bych, že obrana na Slovácku fungovala hůře. A zcela jistě bych nepoužil slovo mnohem. Slovácko mělo dvě náhodné střely z velké dálky a jednu penaltu kvůli zranění Kúdely, jinak vůbec nic. Podle mě fungovala obrana výborně oba dva zápasy.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Travinho     před měsícem 21.09.2018 20:26 |  
        0 0

        No a co ta šance v první půli okolo třiceté minuty? To byla víc než gólovka a šlo to právě přes střed obrany. Penaltu bych neomlouval zraněním, zde měl Kúdela zranění nezranění hráče přenechat Coufalovi, který by situaci v klidu řešil.

  17. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Snivec     před měsícem 21.09.2018 12:55 |  
    7 4

    to uz hranici s sikanou Kolare :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Jachym     před měsícem 21.09.2018 13:05 |  
      2 2

      Pod slovem šikana si představuji něco úplně jiného...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        bongor     před měsícem 21.09.2018 17:22 |  
        2 0

        Šikana je nějaká zatáčka před cílovou rovinkou ne?

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          tomblesk     před měsícem 23.09.2018 14:16 |  
          0 0

          Tyhle ironické nálady miluji - ať Ti vydrží!!!

  18. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Tomas943 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 12:59 |  
    0 0

    Krásný zápas a zasloužené vítězství!!

  19. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 13:00 |  
    32 0

    Omlouvám se Vám všem, protože to sem asi nepatří, ale nemohu jinak.
    Za ten nechutný konec na Slovácku i s těmi prasárnami co tam na naše hráče byly na naše hráče spáchány, byl potrestán pokutou pouze Standa Vlček za nevhodné chování vůči domácí lavičce.
    Naše komise rozhodčích a disciplinární komise je opravdu velmi, ale velmi nemocná.
    Je to nádor na našem fotbalu a velí tomu to nejhorší monstrum ze z Plzně.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      mis3     před měsícem 21.09.2018 13:23 |  
      12 0

      však taky tedˇvšichni pláčí nad penaltami v nastaveném čase proti Jab a Plz a bohužel nikdo z odobrníků v médiích není schopen zmínit, že je to důsledek právě těchto rozhodnutí v domácí lize. A stál koeficient celkem dost.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      tomblesk     před měsícem 23.09.2018 14:25 |  
      0 0

      Naprostý souhlas. Ono, pokud by platilo pravidlo, že po úmyslném faulu s následným zraněním, stojí faulující tak dlouho, než se zraněný uzdraví a bude moci hrát.. Asi by to některým přineslo i předčasné ukončení kariéry, ale proč ne? Fotbal se nehraje pro výrobu invalidů ...Tady musí být jasno, už jen proto, že některým pomůže jen strašák trestu. Aspoň v tom Slovácku - takové maso se u nich moc nevídá ..Zklamání a frustrace - budiž, ale v rozmezí 2 minut? To už volá po diagnóze od psychiatra.

  20. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    smely (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 13:08 |  
    4 0

    pridam trochu OT hodnoceni a to naseho poharovyho dresu...bily zada to uz je takovej evergreen, nevim proc nemuzou bejt sesivany treba jen s bilym ctvercem pod cislem, nicmene predek bez kulatyho loga CITIC pouze s napisem je mnohem hezci a prirozenejsi, navic vic vynikne nase hvezda, za to davam palec nahoru....

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Jachym     před měsícem 21.09.2018 13:10 |  
      6 0

      Souhlasím. Navíc jako tradicionalista chválím modré stulpny a zejména malou českou vlaječku nad číslem.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      sicilianbrno     před měsícem 21.09.2018 13:19 |  
      3 1

      Nemuže být bilý čtverec na zádech? Muže být..proč není je holt záhadou..třeba to už měnit nechtěli u Umbra, s novým sponzorem třeba přijde i změna designu dresu (doufam, že ne k horšímu). Je tam plno detailů, na kterých by se dalo zapracovat, když by někdo sbíral podněty od nás fanoušků. Mě by se např. líbilo mít ve znaku místo slova fotbal rok založení. Není moc týmů v evropě, kteří by se mohli pochlubit rokem začínajícím číslovkou 18.. (třeba by pak většině fanouškum v evropě bylo jasnější, který tým vlastně vymyslel červenobílé dresy .-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      JS (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 13:34 |  
      2 2

      Ta celobílá záda jsou zlo, Alkmaar také hraje pouze s bílým čtvercem. A toho CITIC znaku jsem si upřímně ze začátku ani nevšiml, ale říkal jsem si, že je na těch dresech něco jinak. Nejspíš UEFA nějak reguluje i velikost reklamy a nevešel by se tam i znak i nápis..?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Novi.sks     před měsícem 21.09.2018 14:10 |  
        0 0

        Pokud si z dřívějška dobře pamatuju (nijak jsem si to teď neověřil, neručím že to stále platí), tak je nějaká regule na velikost znaku, který není znakem klubu - měli jsme (máme?) kvůli tomu na pohárových dresech menší hvězdu. Jestli to stále platí, tak by znak CITIC byl nejspíš příliš malý a proto tam není.

  21. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Markus     před měsícem 21.09.2018 13:08 |  
    9 0

    Výborný výkon celého týmu. Přesto vypíchnu výkon "nováčků" sestavy. Ondra Kúdela jistota v obraně a bonusem jeho kvalitní podpora útoku. A pohádka kolem Ibrahima Traorého bude snad trvat dlouho, krásně se na to dívá, po hřišti se potuluje jak loupežník, jak dokáže snadno získat balón, tak je prakticky nemožné mu ho sebrat.

    Mám z toho všeho moc dobrý pocit. I díky novým hráčům máme stále velký prostor pro zlepšení souhry, přitom nám to už teď stačí na první místo v lize, vyrovnané zápasy s Dynamem a teď i vyškolení Frantíků. V těch úspěšných pohárech za Cipra jsme hrávali úplně jinak, zatažení a na brejky, trpělivě čekali na náš čas, šancí jsme si tvořili relativně málo. Teď je to něco zcela jiného, agresivní aktivní hra dopředu, ve zdejších končinách ojedinělý obrázek.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      donford     před měsícem 21.09.2018 14:45 |  
      3 0

      Zajímavé je, když se často bavíme o souhře nových hráčů, že Traoré si hned po příchodu zahrál přátelák proti Nitře, pak hned ostrou ligu proti Slovácku a za pár dní kopalpřibližně dle jeho slov velký sen v EL proti Bordeaux. To je vstup jako hrom. Ano, správně řekl Trpiš, že to není žádný mladý janek. Ale také řekl, že před třemi roky kopal 2. ligu za Táborsko. Ovšem toto? I když Grygera říkal, že Traoré chce za každou cenu hrát za Slavii. Tak hraje a jen kvete. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Markus     před měsícem 21.09.2018 15:19 |  
        4 0

        Tak budeme věřit, že když viděl co Slavie hraje, uvnitř cítil, to je ono, tohodle týmu se chci stát součástí :)

  22. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    sicilianbrno     před měsícem 21.09.2018 13:12 |  
    6 0

    Relativně souhlasím.
    Souček dominantní, kdyby dal loženku a neztratil zbytečně balon pobliž našeho vápna, tak bych uvažoval o známce 9-10.
    Stocha mám rád, ale jak si myslí ostatní, nechal bych ho nabrat nový síly a motivaci na lavičce. Vadí mě na něm ješte jedna věc. Sice je hodně malinkej ale uplně předem vzdává vzdušné souboje, misto alespon atakování soupeře je od něj na x metrů a spoléhá spíš na to, že to zkazí a on se dostane zadarmo k míči (což mu temeř nevychází). Párkrat včera dokonce mohl hlavičkovat první, ale raději odstoupil od balonu..věřím, že se zvedne.
    V zimě by to chtělo přivézt top utočníka, Standa je sympaták, ale potřebuje k sobě pořádnou konkurenci (uvidime, až se vratí Olayinka a zkusí se třeba na tomto postu)...
    K rozhodčímu, krásnej výkon, naší hře naopak sedí volnější pouštění zákroků a ne rozhodčí "přizdisráči", kteří fouknou snad i dotek větrem...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      fleder     před měsícem 21.09.2018 13:25 |  
      5 0

      Souhlas, mimo celý druhý odstavec. Nemyslím si, že musíme nutně přivést dalšího TOP útočníka. Tecl šanci chytil, máme tu stále Škodu /proč ho někteří div ne odepisují..nechápu/, po zranění se může vrátit Mešanovič a hlavně tu je Olayinka.
      My se musíme začít poohlížet po hráči úplně jiném, a to je defenzivní hráč ala Souček, protože pokud bude hrát dál, jak nyní..nemáme bohužel šanci ho v zimě, přinejlepším v létě, už udržet.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        donford     před měsícem 21.09.2018 14:49 |  
        1 0

        Jestli při prodeji Suka půjdeme pod 300 mio, tak jsou u mě všichni mrtví Homolkové. :-). Někdo o něm psal jako o českém Pogbovi. Neumím srovnávat, ale lepší hráč u nás než je Su po hřišti neběhá. Již drahně dlouho.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Jachym     před měsícem 21.09.2018 16:04 |  
          0 0

          Done, to Suka jistě potěší, když od tebe při jeho srovnávání létají jména jako Pogba a Kroos… Jen, aby i tito nebyli za chvíli málo...:-D

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            donford     před měsícem 21.09.2018 18:06 |  
            0 0

            Jáchyme, já již při vynášení Suka do (fotbalového) nebe nevím o větších veličinách. :-)
            Samozřejmě, do Kroose mu chybí jeho centry a jeho trestňáky, taky proto je v Realu, tak aspoň ten Pogba. Jo? Ber to jako kompromis. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      bongor     před měsícem 21.09.2018 17:27 |  
      1 0

      Teď všichni šílí nad Krmelcem a my snad nemáme v kešeni půl miliardy ?A jakej je to sympaťák,pořád se usmívá a mává lidem.

  23. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Dr. Fe1     před měsícem 21.09.2018 14:50 |  
    6 1

    Ad diváci - po včerejšku mě mrzí jedna věc, týkající se návštěvnosti. Na Slávii teď chodí pěkné návštěvy i na ligu, četl jsem někde srovnání s historií a v novodobé historii jsou nejvyšší s velkým přehledem, ale podle včerejší účasti to vypadá, že někde mezi 15-20 tisíci máme strop. Tedy pokud nepřijede Real Madrid, to pak chce přijít půlka republiky. Ale ani na poměrně atraktivního soupeře Eden nevyprodáme i přes pěkné počasí a solidní termín. To je trochu škoda.

    No nezbývá než doufat v dobré výsledky v následujících letech a s tím i narůstající počet slávistů, z nichž někteří se stanou skutečnými slávisty a nejen "fanoušky úspěchu". Mimochodem, fascinovalo mě že fanoušci Plzně přesně tenhle nápis mají na jednom transparentu, což velkou část z nich dost přesně vystihuje. Stejně jako hodně fanoušků Sparty, kteří jí fandí jen kvůli často nečistě získaným úspěchům let devadesátých.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 15:16 |  
      1 0

      Souhlas a máš ode mě velké plus:-)Ale je fakt ,že 21h je pro mimopražské trochu problém

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Alky (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 16:47 |  
        3 0

        No vidíš, pro mě je to zrovna skvělý čas. Po práci vyrazíme a jsme tam i s rezervou včas (cesta do Prahy na cca 3 hodiny).
        Taky mě mrzí, že nebylo vyprodáno, ale já pro to udělal maximum. :-) Jediný sektor, který mohl být prázdný je ten pro rodiče a děti. Děti by v týdnu neměly ponocovat (usínání před půlnocí není pravděpodobné). Všude jinde mělo být plno!

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 17:47 |  
          0 0

          Tak to máš můj velký respekt,takovou dálku ke svému milovanému klubu,si vůbec neumím představit.Já to mám 3 min autem,10 min busem a půlhodinu pomalou chůzí až ke stadionu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Novasinho     před měsícem 21.09.2018 21:24 |  
        1 0

        Asi ano, ale včera před námi seděl jeden starší velmi sympatický pán v sešívaném dresu a ten byl dle jeho slov a i dle nezaměnitelného přízvuku z Hodonína, tudíž i z takové dálky se dá za Slavií v tento čas přijet. Mimochodem jeho na tribunu propašovaná slivovička byla excelentní :-D

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Dobi     před měsícem 21.09.2018 15:44 |  
      3 2

      I já se připojuji 100%-ním souhlasem!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 16:00 |  
        8 3

        Bez toho "-ním" by to mělo naprosto stejný význam, bylo by to kratší a hlavně by to bylo správně česky. To tam opravdu nepatří. Nic ve zlém. ;-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 16:15 |  
          4 0

          Ve svém příspěvku si ale zapomněl dodat,že nechceš prudit,to mě tam chybělo Wulfe:-)))

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 16:31 |  
            4 3

            No jo, zapomněl jsem. Tak tedy dodatečně, Dobi, nechci prudit, ale "stoprocentním" se píše opravdu 100%. Nic víc. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 17:48 |  
              2 0

              Tak a svět je zase v pořádku:-D

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 17:51 |  
                4 1

                Ano, ano, už mi lítaj mínusy. Tak je to správné, tak to má být! :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              Akuls     před měsícem 21.09.2018 19:38 |  
              1 1

              Řekl bych, že Dobi psal někomu na SPK projevy a referáty. Já to tak píší ze zvyku také. On totiž řečník potom v tom fofru často nevěděl, zda má třeba říct, že je to stoprocentní, nebo třeba stoprocentně atp. Vždycky páni šéfové říkali - pište mi to prosím blbuvzdorně.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

                Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 20:02 |  
                2 1

                Dobře, tenhle argument chápu. I když teda myslím si, že to vyplyne z textu, zda 100% přečíst jako stoprocentní, stoprocentně, stoprocentního atd. Ale stejně si myslím, že je to zločin na mateřštině. ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              knl66 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 23:21 |  
              0 0

              Jakmile se ve větě objeví slovíčko "ale", škrtni všechno, co bylo doposud řečeno.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Harvey     před měsícem 21.09.2018 16:38 |  
      1 1

      Já byl a musel jsem odejít v 45té minutě, abych se stihnul dostat posledním autobusem domů. Faaakt solidní termín. Narovinu říkám, že příště radši budu čučet v televizi, než koukat na druhý poločas v autobusu na onlinu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 17:52 |  
        4 3

        45té znamená co? :-)))

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Novasinho     před měsícem 21.09.2018 21:26 |  
          1 0

          Nepsal si, že nechceš prudit? :-))))

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 22:01 |  
            2 1

            Také jsem na hodinu vypnul notbůček a šel bušit hlavou do zdi. Ale nedalo mi to a jsem tu zas. Ale prudit už dnes nebudu. Ani kdyby někdo napsal třeba 100-%ntní 20-ti letý 185-ti cm-trový hráč. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 21:41 |  
          2 0

          Asi myslel ve 45. minutě. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 21:59 |  
            2 0

            Asi ano. Asi. :-)

  24. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Fulham     před měsícem 21.09.2018 15:05 |  
    5 0

    hodnocení zápasu a soupeře - no....touto optikou tady letos byla ,,divizní" Plíseň a ,,evropský" Jabka. Takže nesouhlasim - prostě jsme je vymazali skvělým středem a obranou. Typický pohár zápas proti silnějšímu soupeři a týmově zvládnutý na jedničku. Hodnoceni jednotlivců o stupeň pod mým, takže souhlas. díky

  25. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    o-cab     před měsícem 21.09.2018 15:15 |  
    7 0

    jsem zvedavy, zda se tu jeste v sezone 20/21 bude psat, ze kudela prekvapil, ze umi hrat fotbal. misto techto urazek by napriklad slo vyzdvihnout jeho techniku, praci pod tlakem, symbioticke sbirani propadlych micu za ngadeuem atd.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Jachym     před měsícem 21.09.2018 15:22 |  
      7 0

      V té době, kdy Kúdela bude za Slavii v Lize mistrů čistě a elegantně odebírat míče Ronaldovi, si takové tvrzení nikdo nedovolí...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Edenjejenjeden     před měsícem 21.09.2018 15:28 |  
        5 1

        No,ale nezapomen,že přišel z Liberce,což mu někteří místní diskutéři prostě neodpustí nikdy:-).

  26. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    ervin     před měsícem 21.09.2018 15:31 |  
    4 1

    Souhlas až na Součka Zmrhala a Traoreho těm bych dal o stupeň výš,byli skvělí ! Potom Trpisovskemu 10 za fotbal který předvádíme! Ahoj

  27. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    SKEP     před měsícem 21.09.2018 15:54 |  
    5 0

    Pouze pro doplnění: IB Traoré prošel tuzemským profifotbalem takříkajíc od píky. Začínal ve II. lize na populárním lesním stadiónu Soukeník v barvách Sezimova Ústí, pod dohledem tamního fundovaného bosse p. Smrže. Z lavičky náhradníků se takřka okamžitě etabloval do základní sestavy MAS a brzy nato se stal respektovaným leadrem teamu (alespoň u fanoušků protivníka) a terčem mimořádné posornosti soupeřů. Nerad bych mystifikoval, ale domnívám se, že kouč Trpišák tehdy proti němu několikrát "hrál" a není tedy vyloučeno, že za příchodem IBT do Edenu stojí, byť nepatrně, i druholigová osobní zkušenost. Mylně jsem očekával, že se Traoré do první ligy posune dříve, než cca. po 2,5 letech prostřednictvím zlínských Ševců, kteří s ním též nejednou měli tu čest ve FNL. V té době patřil k ozdobám 2. nejvyšší soutěže vedle Traorého například varnsdorfský Kotiš či zlínské duo Železník - Poznar.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Dr. Fe1     před měsícem 21.09.2018 16:14 |  
      7 1

      Mě nepřestává překvapovat, jaké poklady se v českých soutěžích léta úspěšně skrývají. A mám radost, že se je Slávii daří vyhledávat a vyzdvihovat na světlo k oboustrannému prospěchu. Po Coufalovi a Kúdelovi je pro mě Traoré další případ hráče, kterého jsem jako laik ve své nevědomosti považoval za šedý průměr a on teď hraje na vynikající úrovni. Někteří hráči to mají holt v sobě a potřebují jen dostat šanci na vyší úrovni a jsou pak schopni ten krok nahoru udělat. Dobrá práce našeho skautingu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Papol     před měsícem 21.09.2018 21:40 |  
        1 0

        Taky vše záleží na týmu, ve které hrají, na spoluhráčích, prostě když se dostanou do top týmu, tak se rozehrají do jak víno. Jen tak dál. Jsem nadšen výkonem proti Bordeaux, nemělo to chybu, super fotbal z naší strany a doufám, že se bude hrát i tímto způsobem v lize a dáme Klokany. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 18:12 |  
      2 1

      Trpi říkal, že ho chtěl už do Liberce, ale Zlín byl tehdy rychlejší. Ale věděl o něm dávno a teď to klaplo.

  28. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    zeleznik2     před měsícem 21.09.2018 16:06 |  
    1 0

    I já dal podobné hodnocení, u Zmrhyho jsem dal 9 za výstavní branku, jsem nadšený z výkonů Ibrahima Traorého, dva zápasy a oba výborně odehrané.. a to jsem si říkal, že bude, začínat na lavičce, ale on už teď patří k tahounům mužstva...naopak po repre pauze se zatím hledá Miro..

  29. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Akuls     před měsícem 21.09.2018 18:49 |  
    2 3

    S hodnocením souhlas, jen bych se zastal Součka, při té hlavičce po centru Stocha. Podle mne jeho zakončení nelze nic vytknout, byla to těžká pozice, ve které se balón nedá umisťovat. Obvykle stačí míč hlavou jen štrejchnout, trefit bránu a je to gól. Bohužel Souček trefil jen gólmana a neměl takové štěstí jako proti Plzni. To Zmrhalova šance byla 100 %-ní, ale bohužel zavřel oči a výhradně se spolehl jen na razanci. A ještě jedna poznámka, u Bořila mi chybí větička o jeho životní dělovce snad z 25 metrů. Kdyby to šlo o 30 cm vlevo, tak to byl gól roku. Ostatně podobnou pohotovou dělovkou se prezentoval už o víkendu na Slovácku, tam branku sice trefil, ale Daněk mu střelu reflexivně vyrazil.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      mig52     před měsícem 21.09.2018 19:01 |  
      2 0

      Akulsi, to pálil Hušby.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Virgil1956     před měsícem 21.09.2018 19:07 |  
        0 0

        Tak tak, byl to Hušby.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Akuls     před měsícem 21.09.2018 19:26 |  
        0 0

        Tak, tak, slepej jak patrona, už jsem se omluvil.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2018 19:14 |  
      6 2

      Já myslím, že to bylo jen 99ti-a1/2ůl %-ntní.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Akuls     před měsícem 21.09.2018 20:12 |  
        1 2

        Nebuďte tak úzkoprsej. Co byste říkal tomu, kdybyste tak jako já dostal kdysi od jednoho generálního ředitele písemný pokyn psaný jeho vlastní rukou v rohu nějakého dopisu: "Po dejte mě správu. Brykner". Tedy tři hrubky ve třech slovech. Byl to můj první úkol v novém zaměstnání a pěkně ve mně hrklo, kam jsem se to dostal. Počítám, že Vy byste šel soudruha GŘ rovnou zastřelit, popřípadě eventuálně i sám sebe. A to se tehdy čeština učila podle pravidel panů profesorů Havránka a Jedličky. Dnes v tom Ústav pro jazyk český ČAV má pořádný maglajz a často se vyjadřuje ve stylu mistra Miroslava Horníčka, tedy že: "Obojí je správně". Třeba by to tak dopadlo i s tím 100 % nebo 100%-ním. Co my víme, postaru se žít nedá, jazyk se stále vyvíjí.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 22:43 |  
            1 0

            Jinak - Wulfe, kdy konečně opustíš gauč? Přiznávám se, že v neděli nemůžu, ale rád půjčím permici? :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 22.09.2018 23:39 |  
              0 0

              Jsi hodný. Až mi slza ukápla dojetím. Až budu potřebovat, ozvu se. Děkuji.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 21:43 |  
          0 0

          Tak tohle je "materiál". :-) Brykner asi vyšel v šestý třídě...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Akuls     před měsícem 21.09.2018 19:24 |  
      0 0

      Moc se omlouvám, ta větička o té životní střele po hlavičce Součka mně samozřejmě měla chybět u Hušbauera.

  30. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    kjandourek (admin)     před měsícem 21.09.2018 19:20 |  
    9 0

    Já bych chtěl trochu zmírnit to zklamání z počtu diváků... náš stadion má po snížení kapacitu nějakých 19 tisíc, z toho cca tisícovka je pro hosty, takže my můžeme zaplnit prostor pro 18 tisíc... Bylo nás tam 16.500... z toho cca 500 hostů - takže slávistů chyběly dva tisíce...

    Když jsem se podíval na tribuny... sever byl natřískaný... Na východě bylo sem tam prázdné místečko - zaplněnost tak 90%... Jih byl prořídlejší - tam chybělo tak 25%... ale mám dojem, že hodně lidí si zakoupilo lístek na jih a šlo na sever protože tam se stojí a vejde se tam více lidí, než je sedaček ... a to nemluvím o tom, že se tam stálo i na schodech... v našem sektoru tam jeden i spal ... bůh ví, jak se mu povedlo se tak zlinkovat na zápase, kde se nepodával alkohol :-)

    Takže kde byla volná místa? Skoro prázdný byl sektor rodičů s dětmi... celkem pochopitelně - se školou povinným potomkem nepůjde každý na fotbal, který skončí v jedenáct - zvláště když se druhý den jde do školy... a hodně volných míst bylo na hlavní tribuně, zvláště ve VIP sektoru.. Což jsou tedy místa, která běžný fanoušek asi nemá šanci zaplnit... To jde bývalým hráčům a sponzorům...

    A to hlavní na závěr: atmosféra byla fantastická - nevěřím tomu, že by byla o tolik lepší, kdyby tam přišlo o dva tisíce lidí více... hráči ty chybějící diváky ani nezaregistrovali... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Jakubisko     před měsícem 21.09.2018 19:44 |  
      1 0

      Jenom poznámka - na zápase se alkohol podával. :) Stejně se ale při kvalitě obsluhy nedalo stihnout víc než 2 piva za zápas.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Snivec     před měsícem 21.09.2018 21:49 |  
      2 0

      ale vypada to hezky, kdyz jsou tribuny uplne plne :)

  31. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 21:47 |  
    6 1

    Pobavil jeden rudoch na jejich diskusi. Prý je teď asi budeme chvilku zlobit. :-) Oni nám čumí tři roky na jmenovky na zádech a my "je budeme zlobit"? Že je rudý fanoušek poněkud pomalejší víme, ale, že až tak?! Těším se, až Jindra SKS vyladí k obrazu svému, to bude jízda. Pořád jsme teprve na začátku, ale už teď je to fičák!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      bongor     před měsícem 21.09.2018 22:18 |  
      3 0

      Hlavně že tomu sám věří exotickej zjev.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Snivec     před měsícem 21.09.2018 22:31 |  
      2 1

      ani nevim, jakym privozem na druhy breh, ale koukl jsem na forum zablesencu, jak se citi pred nedeli a tam ticho po pesine :)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 22:51 |  
        3 2

        Se nediv, mají první a poslední bod v Evropě a teď jim teprve začne kolotoč. Když jsem viděl, jak od 60. minuty fyzicky odešli, tak se docela těším na komedie v jejich podání. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Snivec     před měsícem 21.09.2018 23:05 |  
          2 0

          jsem myslel vacnatce :) po bordeaux tam uz nejsou zadne silacke prispevky k nedelnimu souboji :)

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            o5aradecek     před měsícem 22.09.2018 00:20 |  
            2 0

            Já myslel plzeň :-) Ale dobrý! :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              o5aradecek     před měsícem 22.09.2018 00:22 |  
              0 0

              Tam je taky ticho.

  32. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Snivec     před měsícem 21.09.2018 22:11 |  
    5 1

    Madl na twitteru:
    "Zajímalo by mě, zda už diskutéři, kteří tu na jaře tak halasně zastávali skálopevný názor,že ...Jindřich Trpišovský je jen přeceňované, poblázněnými médii adorované nic ...že to rozhodně není kouč pro tak velký klub, jako je SKS ...a tak podobně, už své mínění kapku přehodnotili?"
    tak to by me take zajimalo :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      bongor     před měsícem 21.09.2018 22:23 |  
      7 0

      Ano,většina z nás svůj názor změnila.Jindra to dělá dobře.Při té změně šlo hlavně o JŠ,kterého jsme měli rádi.Teď dostal repre a snad to bude zase jeho parketa.Akorát to vedení nad ním?Ale Jarda je flegmatik,tak to jistě vydrží i s tou skvadrou.Přeju mu úspěch.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Snivec     před měsícem 21.09.2018 22:39 |  
        3 1

        ono ani nejde o to, ze nekdo ma jiny nazor, ale kdyz si vzpomenu, co z nekterych lidi padalo a ted placaji packama a uplne se rozplyvaji, jak je tohle ta spravna cesta, to se fakt musim smat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Eskaes     před měsícem 21.09.2018 22:27 |  
      3 0

      Mádl je Trpišův fanda #1 ale i já už vidím proč. Byl jsem z těch, co na JiT nasazovali, ale po jarní Plzni si mě definitivně získal. Jsem rád, že je náš.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      o5aradecek     před měsícem 21.09.2018 22:54 |  
      4 4

      Mádl je převlíkač kabátů.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Akuls     před měsícem 22.09.2018 11:22 |  
      2 4

      Ono to také ale nebylo hned (viz. třeba Quelharovo objektivní hodnocení slávistického jara 2018 a splnění stanovených cílů s výhradou v posledních Červenobílých listech). Stačí se podívat třeba na sestavu SKS v 1. jarním kole v Jihlavě, dále jak dlouho byli JiT nepochopitelně odstaveni na vedlejší kolej MNN, Jugas, Stoch, naopak se experimentovalo třeba s Buchou. Také ještě máme všichni v paměti z počátku JiT praktikovaný velmi riskantní "hurá fotbal", s množstvím zbytečně obdržených gólů, hlavně na domácím hřišti. Stálo nás to důležité body a vzhledem k nečekaně velkým bodovým ztrátám Plzně, možná i titul a tedy přímý postup do CH.L. JiT je ale třeba přiznat, že dovede uznat chybu a hlavně, že se z chyb dovede poučit a tým jde pod jeho vedením v poslední době přes rozsáhlou marodku jasně herně i výsledkově nahoru. " Jen" je ještě třeba zlepšit ofenzivu a hlavně být víc produktivní. Na jeden vstřelený gól se totiž moc zápasů v evropských pohárech nevyhrává. Tam to bude asi chtít ještě posílit o nějakého opravdového kanonýra. Třeba se nám povede objevit nějakého nového Džeka, z éry když odcházel z Teplic do Wolfsburgu. To by snad bylo ještě jakž takž finančně únosné. Ale pozor, po hodech občas přichází průjem a přešaltovat z evropské ligy na Berbrligu nebývá někdy jednoduché, zvlášť proti Klokaniens, kteří budou jako obvykle hrát proti Slavii jako o život. Ještě že se to hraje v Edenu a ne na tom minihřišťátku v Ďolíčku.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        SKEP     před měsícem 22.09.2018 15:20 |  
        1 0

        Pouze doplním - všechna hřiště v tuzemských profesionálních soutěžích, tedy v 1. FL a ve FNL, mají totožné rozměry. Eden, Ďolíček či Vlašim nebo Plincnerák - všude stejná míra.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Akuls     před měsícem 22.09.2018 16:16 |  
          0 0

          Já vím, 105 x 68 m, ale jsou tam malé "výběhy" za brankovými i pomezní čarami, je to takové stísněné a hostujícím mužstvům se tam dobŕe nehraje.

  33. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Eskaes     před měsícem 21.09.2018 22:24 |  
    2 0

    Lepší produktivita v útočné fázi, o dost lepší! To jistě cítíme všíchni. Ale jinak? Já zažívám neskutečnou slávistickou pohodu za posledních mnoho let.
    Daň za super práci realizačního týmu a našich plejerů přijde jistě v nabídkách "líných" euroklubů, které si klasicky sednou k opakovačkám a budou si říkat: "a co ten Hušbauer/Souček/Traoré? Určitě nebudou stát tolik na vyzkoušení..."

    Užívejme si každý mač a koneckonců, možná je dobře, že máme kopáče z ďolíčku právě teď, aby nás svým českým okopáváním vrátili zpátky na zem.

  34. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    kexholm     před měsícem 21.09.2018 23:51 |  
    3 10

    Podle mě Bordeaux hrálo fakt dost špatně, ikdyž naše obranná fáze je velmi dobrá a fakt moc není co vytknout, ale Bordeaux to byla hra bez systému, prostě soubor individualit a ne tým. U nás obrana výborná, Souček, Hušbauer taky, Zmrhal taky konečně začíná hrát, ikdyž se přiznám že jsem mu moc nevěřil, Stoch buď přesunout na ofenzivního záložníka střed nebo posadit ( já bych ho posadil ), Tecl hraje taky dobře. Traore jsem docela překvapen jak ho zde všichni až moc chválíte, ano je to dobrý středový záložník, který umí dobře bránit a udržet balón a bude to fajn náhrada do středu zálohy a jsem rád že jsme ho koupili, ale ofenzivního záložníka střed nehraje v útočný fázi moc dobře, nemá moc kreativitu, střela nic moc, není podle mě gólovej, jeden na jednoho neumí, rychlej moc není, skoro všechny nadějné útočné akce zbrzdil, chybí mu přímočarost. Doufám že na pozici ofenzivního záložníka střed dlouhodobě hrát nebude, tahle pozice mu podle mého názoru nesedí a doufám že ji hrál jen proto že máme velkou marodku a že bylo potřeba ve středu hřiště dobře bránit. Každopádně JiT je nejlepší trenér u nás a věřím že hlavně naši ofenzívu ještě vylepší, defenzívu už zvládl skvěle.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      o5aradecek     před měsícem 22.09.2018 00:25 |  
      8 0

      Vždy hraješ to, co ti soupeř dovolí. A Slavia nedovolila soupeři NIC. Oni nebyli špatní (před týdnem porazili Monaco), my byli skvělí!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        bongor     před měsícem 22.09.2018 07:14 |  
        2 0

        Francouzskou ligu rád pravidelně sleduji.Je to rychlé,výborné individuality,pořád se něco děje.Tak mě suverenita naší Slavie v tomto mači hodně překvapila a popravdě,nečekal jsem to.Zvláště po výkonu repre proti Rusku, to bylo příjemné překvapení,protože na tom průšvihu měli svůj podíl i mnozí naši borci.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        donford     před měsícem 22.09.2018 11:12 |  
        1 0

        Za nároďák hrají naši oba krajní - Coufal a Bořil. To jsme měli naposled asi před 50 roky - naši krajní tenkrát Bóža Smolík (už je po smrti) a Jan Lála (80 let). Ale taky se v nároďáku objevili někteří naši střední - např. Biroš, Luža (oba Slováci) a Mareš.

  35. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Kornovo     před měsícem 22.09.2018 01:28 |  
    6 0

    Jsem rad, ze publikum ocenilo Jardu Plasila. pres 100 zapasu za repre a asi 15 sezon ve Spanelsku, Italii a Francii, kdo tohle ma?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      Fulham     před měsícem 22.09.2018 08:19 |  
      5 0

      Byla to hezká chvilka...a vo tom to je - při zápase soupeř a respekt poté.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      bongor     před měsícem 22.09.2018 10:27 |  
      2 1

      A není to žádnej blbej,nagelovanej frajer.A chtěl jít do Slavie,to je další velké plus v profesním životopise.

  36. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Fulham     před měsícem 22.09.2018 08:21 |  
    4 1

    Teď jsem okouk titulku a další dvě strany Sportu - já jsem na ty naše dva kluky tak hrdej, že se mi i orosilo oko. Hýčkejme si je ....

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      bongor     před měsícem 22.09.2018 10:30 |  
      3 2

      BACKSTAGE: Plzeň může bodovat i proti Realu, říká Podaný. Proč to není utopie? BACKSTAGE: Plzeň může bodovat i proti Realu, říká Podaný. Proč to není utopie?Ještě zapomněl dodat,jedině proti Slavii jsou nuly.Dostali bůra/ten pátej byl zcela regulerní/.

  37. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

    Akuls     před měsícem 22.09.2018 10:39 |  
    15 1

    Trošku z jiného soudku. Nevím, zda to tady už někdo náhodou nepřipomněl, ale ani na oficiálkách jsem žádnou zmínku nenašel, tak raději víckrát než ani jednou. Dnes by totiž oslavil 100. narozeniny dlouholetý předseda Odboru přátel Slavie, slavný herec Národního divadla a velký Slávista Martin Růžek.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

      donford     před měsícem 22.09.2018 11:57 |  
      6 2

      Dnes jsem četl na Isportu ukázku ze článku J. Podroužka. Hrubě se mi ale nelíbí, když se najednou vyjadřuje o Součkovi jako o skoro božském Součkovi, které mu padaly k nohám kluby ze Serie A. To je jakési nedůstojné pseudozbožtění Tomáše. Je to bezva kluk a tak jen doufám, že tyto rádoby novinářské cancy (vzor hrady?), poplatné současné povrchní a ztřeštěné době, se od něj odrazí. Přesně tak jak zbožťují, druhý den dokáží vláčet bahnem. Skoro nic mezi tím. Je to ubohé, mělké, laciné a prázdné. Nic seriozního.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        carevitchando     před měsícem 22.09.2018 12:43 |  
        3 2

        Podroužek seriózní novinařinu nedělá a ani ji neumí, článek sesmolí klidně z diskuse tady nebo na oficiálkách (když ještě fungovala). K Součkovi: já myslím, že tohle ho nezlomí, byť by se zahraničí určitě nebránil. Ale podle mě tady má ještě spoustu práce a vytyčených cílů, které by měl s týmem dokončit a pak třeba jednou, až to bude výhodné pro všechny, bych ho pustil. Teď ještě ne.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          Faris (přítel SN)     před měsícem 22.09.2018 12:50 |  
          1 4

          Podroužek měl článek ve čtvrtletníku Football Club (nejlepší fotbalové čtivo u nás) a byl to jeden z nejlepších, co jsem tam četl. Zase bych z něj nedělal pitomce. Samozřejmě pokud píšeš do Isportu, což je Blesk, tak tomu musíš upravit i styl a hloubku informací.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

            carevitchando     před měsícem 22.09.2018 18:59 |  
            2 2

            Já myslím, že dělá pitomce ze čtenářů. Všichni víme, kdo ho platí a ke kterýmu klubu inklinuje a podle toho ty články vypadají. Akorát občas se stane, že to přežene a pak zřejmě dostane rozkaz sesmolit trochu objektivnější článek, což se skřípěním zubů udělá, no a zase může plivat na Slavii vesele dál.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

              Boss82     před měsícem 22.09.2018 21:43 |  
              2 2

              Myslím, že jsi dost vedle. Pusť si třeba tenhle podcast: https://youtu.be/FZMsJE29mB0
              Tam Podroužek nenechal na Spartě nit suchou. Naopak o Slavii jsem ho už několikrát slyšel mluvit a psát velmi dobře.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        Jachym     před měsícem 22.09.2018 17:55 |  
        0 0

        No, Done, včera jsem tě popichoval, že když ho srovnáváš s Pogbou a Kroosem, tak z něj také děláš vlastně fotbalového boha...:-))

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

          donford     před měsícem 22.09.2018 20:05 |  
          2 0

          To jo, Jáchyme, ale já jsem nekritickej, nesoudnej a neobjektivní Slavista, který je unesen vším, co červenobílé barvy na zeleném pažitu přinášejí, :-) ale novinář by měl být kritický, nestranný a vysoce objektivní. Proto já si směle mohu dovolit ho přirovnat k těmto fotbalovým bohům :-) a teď honem nevím, který z DZ světového kalibru znamená ještě víc, ale u něj to beru jako nemístné podkuřování s kdovíjakými skrytými, a proto předem podezřelými oumysly. :-) Ahoj. Zítra se znovu přesvědčíme.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Bordeaux 1:0

        bongor     před měsícem 22.09.2018 19:33 |  
        2 1

        Je to pakáž,co bys čekal?Jejich snem je,aby už Suk odešel někam co nejdál.Tak mu dělají reklamu,co to dá.

      • Re: U-19

        tomblesk     před měsícem 23.09.2018 14:30 |  
        2 0

        Radost pohledět, dík za echo!

        • Re: U-19

          Borgetti     před měsícem 23.09.2018 15:26 |  
          3 0

          Díky, už jsem si říkal, že se na to tady vykašlu, něco sem dávat, obzvlášť co udělá radost, když jsem dostal hned do 5-ti minut 3 mínusy.

          • Re: U-19

            Edenjejenjeden     před měsícem 23.09.2018 16:23 |  
            3 0

            Zřejmě ne každý tady je slávista,tak ode mně máš hned tři plusy najednou:-)

    • Re: U-19

      Borgetti     před měsícem 22.09.2018 14:06 |  
      2 1

      * to druhá Karviná beru zpět, to byli jen když vedli 1:0

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen