Fortuna liga

Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

Po čtvrtečním cenném vítězství v základní skupině Evropské ligy se představí Slavia na domácím stadionu už po necelých třech dnech znovu, ve vršovickém derby hostí Bohemians. Zápas začíná v 18:00 a vysílá jej přímým přenosem O2 Sport.

Domácí zápas proti týmu, který nemá pohárové ambice, to by měly být povinné tři body pro Slavii, řekne si asi každý. Tentokrát hraje ale několik okolností proti Slavii a nelze čekat, že by si sešívaní došli pro výhru bez práce a v suchém triku. Bohemians pod trenérem Martinem Haškem hrají velmi náročný běhavý fotbal, při kterém nenechají soupeři chvíli oddechu, a slávisté přitom půjdou do zápasu po necelých třech dnech, tedy nejspíš nedostatečně zregenerovaní, pokud v závěru utkání bude potřeba soupeře zmáčknout, může se stát, že na to nebudou mít dostatek sil. Druhým faktorem, který hraje proti Slavii, je totiž početná marodka. Trenér Trpišovský nemá zas až tolik možností, jak sestavu protočit, a dle mého odhadu můžeme čekat maximálně čtyři změny v základní sestavě. Na druhou stranu, loňský podzim ukázal, že ani větší počet změn v sestavě nemusí dělat dobrotu, takže se nechme překvapit, jaká sestava zítra nastoupí a co dokáže předvést.

Hosté jsou v tabulce v době psaní tohoto článku na sedmém místě s vyrovnanou bilancí 3-2-3 a záporným skóre 10:11. Z posledních pěti zápasů vyhráli jediný, a to v šestém kole v Olomouci poměrem 3:2. Cenným výsledkem je i remíza 1:1 se Spartou, naopak domácí porážky 0:1 s Baníkem a se Zlínem jistě nebudou patřit k zápasům, na které v Ďolíčku budou po sezóně rádi vzpomínat. Trenér Hašek bude postrádat zraněného Maška a také exslávistu Michala Švece, s otazníkem jsou starty Juliše, Reitera a Schumachera. Sám trenér pro klubový web uvedl, že má rozsáhlé problémy se složením mužstva a počet hráčů do pole se zmenšil.

Vzájemné zápasy Slavie s Bohemians v Edenu z posledních let také nepředstavují důvod ke kdovíjakému optimismu, pokud tedy máte za to, že mohou mít nenulový vliv na to, jak bude nedělní zápas probíhat. Letos na jaře Slavia sice Bohemku porazila 1:0 pěknou brankou Hušbauera, ale další tři sezóny vzad končily zápasy Slavia - Bohemians vždy remízami. Konkrétně v sezóně 16/17 remízou 1:1, když toto skóre svítilo na tabulích už ve 13. minutě po brankách Šmída a Škody. O rok dřív na podzim 2015 skončil zápas 2:2, když hosté vedli v první půli už 2:0 a na 2:2 vyrovnával v 86. minutě opět Milan Škoda. Na jaře 2015 pak najdeme v análech remízu 1:1, tehdy naopak Slavia vedla brankou Vukadinoviče 1:0, jenže tentýž hráč se jen o dvě minuty později nechal vyloučit a soupeř vyrovnal v 89. minutě Mikušem z přímého volného kopu.

Trenér Trpišovský bude pro tento zápas postrádat stále celou řadu hráčů, z těch, kteří v této sezóně odehráli nezanedbatelný počet minut jde především o Sýkoru, Škodu a Deliho. Několik dalších hráčů odehrálo zápas proti Bordeaux před ne úplně stoprocentní zdravotní stav a je otázkou, zda je trenér nenechá přece jen odpočinout před dalším náročným programem, který za týden bude kulminovat zápasy v Ostravě, v Petrohradu a doma s Příbramí.

Tip na sestavu: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Souček, Hušbauer - Baluta, Matoušek, Zmrhal - Tecl

Kursy Tipsport: 1.22 - 6.61 - 15.20

9. - Neděle 23. 09. 2018 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

38. Jaromír Zmrhal

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

Komentáře (55)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    fazona     před 6 lety 22.09.2018 21:16 |  
    15 0

    Bylo by fajn kdyby nastoupil v základu Baluta a Matoušek

  2. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.09.2018 21:17 |  
    6 0

    No tak uz se nam to zase zacina pekne rozjizdet. Verim,ze ta tvrda prace zapocata na zacatku tohoto roku se nam ted zacne vracet. Verim,ze i nahradnici tvrde drou na trenincich a na tenhle moment presne cekaji. Dostat sanci a prodat na hristi vsechnu tu drinu. Nebojim se vymen v sestave a verim v dalsi vysoke ligove vitezstvi!
    Vlastne se nejvic bojim o to, jestli stihnu dorazit na stadion. Chtel bych byt opet u toho..

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      donford     před 6 lety 22.09.2018 21:50 |  
      4 2

      Tak Slavia hraje po třech dnech, Jablonec po čtyřech a Plzeň až po pěti. Ale i tak věřím, že případní "náhradníci" se ukáží. Bohémka není dopředu kdovíjak silná, takže Frýďa i Zelený, pokud nastoupí, by to zvládnout měli. A také budu rád, pokud Baluta a Matoušek se uvedou hned od začátku.

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        bongor     před 6 lety 22.09.2018 22:16 |  
        2 1

        Jak už známe Coufiho a delší dobu Bořu,tak ti budou určitě chtít hrát,únava,neúnava.Jsou to tvrďasové a to především k sobě.Vepředu Balutu určitě,HM ale až po poločase.Bude to šichta,ale vyhrát se musí,přece nechceme být v tabulce za těma nekopama zeza řeky

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.09.2018 22:17 |  
        6 0

        Ja si naopak myslim,ze Bohemka je dopredu docela silna,zvlast pokud hraje venku. Yusuff je velmi dobry utocnik,ktery nema problem vyhrat hlavicku ci balon podrzet pro sebe a pokud kolem nej behaji mladi rychlici,tak to bude nebezpecne. Naopak vzadu podle me nemuzou vydrzet nas napor. Goly dame urcite,jde jen o to,aby to nedopadlo jako zapas Bohemky v Olomouci. Uplne nejdulezitejsi bude, jak zahraji stoperi na Yusuffa. Kdyz ho nenechaji zpracovat balon,tak mame vyhrano. A ja v to pevne verim. In Ngadeu we believe!

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        Ragnarok     před 6 lety 23.09.2018 14:16 |  
        4 1

        Frýďa ani Zelený to rozhodně na úrovni Coufal - Bořil nezvládnou, pokud nastoupí, tak je hra Slavie naprosto jiná a pro soupeře méně nebezpečná. U Frydrycha je to o tom, jako kdybychom místo maratonce dali oštěpaře a říkali, že ho v pohodě zastoupí. On se při jednom výjezdu a rychlém sprintu zpět vyšťaví tak, že už se do toho nevrátí. Nemá rychlost, nemá somatotyp, nemá kopací techniku a nemá návyky, aby hrál beka v totálním fotbalu.

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          JS (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 14:20 |  
          1 1

          Nemá no.. To Zelený by mohl být lepší volba. Osobně bych doprava dal Bořila, (pokud nemá nějaké fyzické problémy), a doleva Zeleného a Coufala nechal odpočinout.

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          donford     před 6 lety 23.09.2018 15:58 |  
          0 0

          Tak neříkám, že to zvládnou na úrovni Coufala a Bořila, ale zvládnou to. Stejně možná hrát nebudou. Jinak útok Bohémky dal za 8 kol 10 branek a z toho 3 Olmiku. Takže bez toho zápasu má průměr 1 branku na zápas. A hrají bez Maška. A Yusufi? Krmelec si taky nekop. Horší je, že jsou asi všichni po frantících utahaní. Tam hráli na krev. Ale bát se nesmíme. Můj tip je 2:0. Však věštec nejsem.


  3. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    knl66 (přítel SN)     před 6 lety 22.09.2018 22:30 |  
    1 2

    Hlavní rozhodčí: Ondřej Pechanec, asistenti: Ivo Nádvorník a Lucie Ratajová,
    čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa, delegát utkání: Ladislav Kruliš

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      jiras_     před 6 lety 23.09.2018 07:56 |  
      0 6

      Ratajová, ta *** za ten zářez v Brně fakt nemá ve fotbale co dělat. Očividně to buď neumí, nebo se nechá uplatit k totální vraždě.

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        japhy     před 6 lety 23.09.2018 13:55 |  
        2 0

        Jakej?

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        knl66 (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 14:49 |  
        3 0

        Možná má kolega na mysli "zářez", po kterém ji sparťanský Vácha poslal k plotně. Neodmávala asi před dvěma lety Brnu ofsajd a Brno-Zbrojovka skončilo 3:3. Pak se na Ratajovou slétli všichni jako vosy na turecký med.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Kenny     před 6 lety 23.09.2018 11:00 |  
      0 0

      Tak nevím, ale tenhle delegát asi těžko. Ten je technickej.

  4. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    mudrc     před 6 lety 22.09.2018 22:44 |  
    2 5

    Vzhledem k obrovské marodce Bohemky se jedná o jednoznačné vítězství. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého a soupeř nám nenechá ani centimetr prostoru -tak tyhle fráze teď opravdu neplatí. Zítra nastoupí i Pepa. Jendříšek.

  5. Sestava

    pinochet     před 6 lety 22.09.2018 23:09 |  
    5 0

    Bude jenom dobře, když se proti Bohemce ukáží i další hráči, zejména se těším na Balutu, který když nastoupil, vždy hru oživil a je dle mého v aktuálně lepší formě než Stoch.

  6. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    p!erreCORE     před 6 lety 22.09.2018 23:56 |  
    3 0

    Zítra to bude výhra o dva góly..

  7. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Hanzwalter     před 6 lety 23.09.2018 00:08 |  
    3 2

    Osobne si myslim, ze to bude vic boj jak fotbal a bude to hodne tezke a narocne. Verim v 1:0 pro nas... ale nervy do 93 minuty:-)

  8. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    DKNL     před 6 lety 23.09.2018 09:38 |  
    6 0

    Líbilo by se mi, kdyby celý stadion při nástupu hráčů sborově zpíval tu hymnu, co hrála ta holčička na housle. Když jsem si to zpětně pouštěl, byla to fantazie. Co takhle na obrazovkách běžící text skladby pro ty, co slova neznají a než se je všichni naučí, z reproduktorů potichu pustit? Anebo opět ty housle? Jaký máte názor?

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      knl66 (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 09:52 |  
      2 0

      Tak trochu karaoke, jo? Ale fajn, proč ne, já jsem pro. Tahle hymna je na zpívání asi nejvhodnější. Určitě je to námět k zamyšlení, kdyby to zpíval celý Eden, bylo by to - z mého pohledu - lepší než nějaký soundtrack.
      (Pokud mě, člověka s hudebním hluchem, kolemsedící nebudou opravovat, že jsem vysoko, že jsem nízko, že jsem měl dát fis a cis...)

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 10:56 |  
        4 1

        Dobré dopoledne přeji Vám všem.
        Příteli knl66, zpívejte klidně a bez obav. Tón cis tam není a základní poučka pro muzikanta je, že fis se hodí všude :-)
        S úctou k Vám
        Sokrates55

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          bongor     před 6 lety 23.09.2018 13:49 |  
          0 0

          Jednou jsme povinně doprovázeli jednoho"zpěváka",syna tehdejšího funkcionáře.Hráli jsme jeho píseň každý v jiné stupnici,což byl problém i pro nás.A on to klidně odzpíval,jen jsme se divili.

  9. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Borgetti     před 6 lety 23.09.2018 09:50 |  
    2 0

    Dnes nás čeká těžký soupeř. Vždy jsem měl před utkáním s Bohemians obavy, což mám trochu i dnes, ale každým zápasem Slavia dokazuje, že je lepší a lepší. Určitě má na tom velký podíl také Traóre a věřím, že i dnes tam ten podíl přidá i Matoušek. Tak snad dnes se nám podaří brzy skórovat a pak už to pujde snáze. Za týden v Ostravě nás čeká ještě těžší duel, tak pokud tyto dva zápasy budou za 6 bodů, tak to bude super, jelikož v příštím kole Plzeň nebo Sparta ztratí, nejlepší by tam byla remíza.

  10. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Faris (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 10:33 |  
    5 0

    V pátek jsem kupoval kamarádům dva lístky a můžu se říct, že to byl docela problém něco kvalitnějšího sehnat. Chci tím říct, že bude návštěva kolem 17500, podle mne.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Martin 58     před 6 lety 23.09.2018 10:42 |  
      1 0

      Pokud by se chtěl vydat do Edenu po ose Chrudim/Pardubice-Kolín, svezu ho i s lístkem (druhou) permanentkou na lukrativní místo. To vše za 500 Kč. Tel 608975150.

  11. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    JS (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 12:31 |  
    13 1

    Dneska 4:1, střelci Matoušek, Ngadeu, Hušbauer z penalty a Traoré... ať furt neslyším, že vidím svět moc černě.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Jakubisko     před 6 lety 23.09.2018 12:54 |  
      1 0

      Jen napůl černě. :)

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      buran     před 6 lety 23.09.2018 16:14 |  
      0 0

      Ba ne dnes 4:0(1:0) Suk, Jarda ,Teclik a Alex

  12. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 12:36 |  
    2 0

    Jsem zvědavý jak se poperem po pouhých dvou dnech odpočinku s okopávacím a běhavým fotbalem čochtanů,když vidím kurzy sázkovek,tak mě to hlava moc nebere,já bych takový optimismus neměl no snad mají pravdu.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      butters     před 6 lety 23.09.2018 12:57 |  
      2 0

      Nejlepší lék na únavu je dát do 10. minuty 2 góly.

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        Karel13     před 6 lety 23.09.2018 13:25 |  
        2 0

        Jo, ale nejpozději v 45. přidat třetí, jinak hrozí průser ...

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          bramburek (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 13:30 |  
          0 0

          Csaplárova past... ty zmetci jí použili minulej zápas venku u Syrečkářů... dvakrát za sebou se jim to nemůže podařit, to je proti statistice...

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          66mejla     před 6 lety 23.09.2018 13:33 |  
          2 1

          Nedělní hon na vačnatce začíná . Kdo má první ránu, pánové ?

  13. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    DKNL     před 6 lety 23.09.2018 14:03 |  
    0 0

    Chtěl bych se zeptat něco k tipovačce.Jestliže tipnu zápas, jak si po skončení zkontroluju střelce.Po zápase si už nepamatuju, koho jsem tipoval.Nevím, kde to hledat, ty moje střelce a porovnat to se skutečnými?

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Jakubisko     před 6 lety 23.09.2018 14:19 |  
      0 0

      V Tipovačce klikneš na "Další", zobrazí se ti výpis zápasů a u daného zápasu klikneš na + v levém sloupci.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      p!erreCORE     před 6 lety 23.09.2018 14:19 |  
      0 0

      Tipovačka>zápasy a plusem + otevřeš nabídku,kde to uvidíš.

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        DKNL     před 6 lety 23.09.2018 14:25 |  
        0 0

        Díky moc.

  14. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Fačín     před 6 lety 23.09.2018 14:29 |  
    2 3

    Tak co myslíte, dostane se už tentokrát uzdravený Mešanovič alespoň na lavičku, nebo dokonce do hry? Moc bych si to přál, útočníků není nazbyt.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      EdCable     před 6 lety 23.09.2018 14:53 |  
      1 0

      Za juniorku nehrál, tak možná jo

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        Fačín     před 6 lety 23.09.2018 15:28 |  
        2 1

        Toho jsem si právě taky všiml. Tak by to mohlo klapnout.

        • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

          carevitchando     před 6 lety 23.09.2018 16:44 |  
          0 1

          nechápu ten minus, souhlasím s tebou

  15. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    zeleznik2     před 6 lety 23.09.2018 14:55 |  
    0 0

    3:0, nemůžeme si dovolit ztrátu...Možná začátek bude trochu ospalý, ale jakmile dáme první gól, tak nás to uklidní..
    Góly Kúdela nebo Michael, Standa a Hušby...

  16. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Snivec     před 6 lety 23.09.2018 15:21 |  
    0 0

    3:0, Tecl, Baluta, Matousek, ale dve branky az v druhe pulce :)

  17. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    Hofo78     před 6 lety 23.09.2018 17:04 |  
    1 0

    Sestava Slavie: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Hušbauer, Souček - Stoch, Baluta, Zmrhal - Tecl

    Lavička náhradníků: Kovář, Matoušek, Bořil, Mešanovič, Frydrych, Traoré, Valenta

  18. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    George (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 17:09 |  
    10 2

    Toho Honzu Matouška jsme měli nechat minimálně do zimy v Příbramy, na co je nám hráč, který má formu a nehraje, nechcí abychom ho zakopali na lavičce, kdy jindy má hrát, než dneska místo Stocha

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Snivec     před 6 lety 23.09.2018 17:17 |  
      3 0

      Take jsem cekal, ze Baluta pujde misto Stocha na kridlo a na podhrot Matousek. Snad dostane cuchnout drive nez v 85. minute

      • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

        George (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 18:31 |  
        0 0

        No čuhnout dostal v 25, ale takhle jsme si to nepřáli....

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 23.09.2018 17:29 |  
      7 1

      Také mi nejde na rozum, díky jakým výkonům má Stoch tak neotřesitelnou pozici v základní sestavě. Nepamatuji v této sezóně zápas, kdy bych si mohl říct, že Stoch byl nejlepším hráčem, možná bych měl problém i najít zápas, kde byl jedním z nejlepších.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      carevitchando     před 6 lety 23.09.2018 17:46 |  
      1 0

      Taky bych ho rád viděl na place od začátku a myslím, že proti Ústí už tam bude.

  19. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    zeleznik2     před 6 lety 23.09.2018 17:23 |  
    0 0

    Tak sestava dnes takto:

    Kolář - Coufal, Ngadeu, Kúdela, Zelený - Souček, Hušbauer - Stoch, Baluta, Zmrhal - Tecl.

    • Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

      zeleznik2     před 6 lety 23.09.2018 17:24 |  
      2 0

      a Hofo byl rychlejší...

  20. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    carevitchando     před 6 lety 23.09.2018 18:27 |  
    0 0

    Tecl v hajzlu tvl...

  21. Re: Po třech dnech znovu do Edenu, tentokrát na vršovické derby!

    carevitchando     před 6 lety 23.09.2018 18:41 |  
    0 0

    jooooo, tvl Jarda zas :-)