Fortuna liga

Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

Po třech domácích zápasech ve třech různých soutěžích, které všechny dokázali sešívaní vyhrát, přichází atraktivní duel ve venkovním prostředí. Zápas v Ostravě je již delší dobu beznadějně vyprodán.
 

Baník Ostrava v loňské sezóně coby nováček soutěž velice špatně rozjel. Po změně majitele a mohutném zimním posilování se očekával rychlý výjezd do vyšších pater tabulky, ale nově budovanému mužstvu to i z jara pořádně drhlo. Po třech kolech, v níž získali pouze jeden bod, odvolali ostravští trenéra Kučeru a pod Bohumilem Pánikem, který krátce předtím skončil ve Zlíně, nakročili k záchraně. Ovšem definitivní jistotu znamenalo až poslední kolo a vítězství nad beznadějně poslední Zbrojovkou Brno.

Do nové sezóny Baník vstoupil s jednoznačným cílem záchranářskou misi "last minute" neopakovat. Náboj ještě vyšperkoval hlavní tahoun Baníku Milan Baroš sázkou s Ladislavem Vízkem o sud a čuníka, že Ostrava skončí do šestého místa. Po porážce na Slovácku ve druhém kole si Vízek mnul ruce, jak snadno shrábne výhru, ale nyní už ho smích přešel a pátrá, kde by se dal pašík koupit co nejlevněji. Baník zatím vyhrává. Doma i venku zvítězil třikrát a o body přišel pouze v Liberci při remíze 0:0 a v neúprosné bitvě padl doma se Spartou 0:1 v zápase, na který se po pravdě moc koukat nedalo. Chachaři se díky této bilanci po devátém kole vyhřívají na pátém místě s pětibodovou ztrátou na lídra, kterým není nikdo jiný než SK Slavia Praha.

Vedle nestárnoucího MIlana Baroše se tým opírá o výkony slávistického odchovance Roberta Hrubého, v útoku se rozehrává další bývalý hráč Slavie Dame Diop a nebezpečí hrozí i od bratří Šašinků. Týmu prospěl návrat ztraceného syna Daniela Holzera na levý kraj zálohy, na pravém kraji tvrdí muziku kdysi velký příslib čeké kopané Martin Fillo, na postu defenzivního záložníka do mužstva výborně zapadl Adam Jánoš, který přišel na začátku sezóny z Mladé Boleslavi. Do obrany se po letech vrátil i Patrizio Stronati a překážkou pro střelce sešívaných bude i Jan Laštůvka, kterého si příznivci pamatují hlavně z nepovedeného působení v Edenu loni na podzim.

Slavia může do zápasu nastupovat s čistou hlavou. Od domácí prohry s Jablocem stále vyhrává, s bonusem v podobě minima inkasovaných branek. Pouze Slovácko dokázalo překonat Ondřeje Koláře a to ještě z penalty. Vítězství nad Bordeaux a následně nad Bohemians se však nerodila lehce a k nepříjemným kaňkám patří zranění Standy Tecla ve Vršovickém derby. Naopak příjemnou jistotu je, že i v případě neúspěchu bude Slavia nadále vévodit ligové tabulce, ale myšlenky na neúspěch si nikdo nepřipouští: 

„Těším se hodně. Na Baníku je tradičně skvělá kulisa, má být vyprodáno. Bude to výborný zápas. Fanoušci Baníku umí udělat skvělou atmosféru, navíc dorazí spousta našich fanoušků, takže ideální fotbalové prostředí. Všichni se těšíme,“ říká před utkáním Jindřich Trpišovský. „Podařilo se nám v poháru některé hráče pošetřit, ať už cíleně, nebo doléčit zranění. Někteří hráči jako Tomáš Souček měli drobné zdravotní potíže z utkání s Bohemians. Jsme rádi, že se nám vrátili Muris Mešanovič a Peter Olayinka, oba jsou to ofenzivní hráči, my máme stále zraněného Honzu Sýkoru a nově přibyl Standa Tecl. Pro nás je momentálně strašně důležité, že po dlouhé době budeme mít na lavici připravené tři hráče směrem dopředu,“ 

Vladimír Coufal nastoupí proti celku, ve kterém v mládeži působil: „Domů do Ostravy se těším hodně. Doufám, že odtamtud odvezeme tři body. Zase je vyprodaný stadion, daří se jim, hrají nepříjemný a agresivní fotbal. Hodně je ženou diváci, nebude to nic lehkého.“

Proti našim barvám může hrát statistická zajímavost: Slavia v lize od výše zmiňované prohry s Jabloncem do puntíku opakuje dosažené výsledky. Pamatujete?  Od začátku ligy to bylo 3:0; 4:0; 3:1; 1:0; 0:2.... a potom 3:0 v Teplicích, 4:0 s Plzní, 3:1 na Slovácku a 1:0 s Bohemians.... Víme, co by dle statistik mělo následovat, ale věříme, že poctivý výkon statistiku odkáže do patřičných mezí.

Tip na sestavu: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Stoch, Hušbauer, Traoré, Souček, Zmrhal - Mešanovič

 Kursy Tipsportu: 3,75 - 3,59 - 2,08 

10. - Neděle 30. 09. 2018 15:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 1
2 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

20. a 45.+4. Fillo

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

27. Miroslav Stoch

Komentáře (60)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Kábě     před 6 lety 29.09.2018 21:59 |  
    1 0

    Jen drobná oprava, Hrubý je Robert, nikoli Martin.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      kjandourek (admin)     před 6 lety 29.09.2018 22:01 |  
      3 1

      Opraveno - díky, jsem kus nešiky :-)

  2. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Kenny     před 6 lety 29.09.2018 22:00 |  
    1 0

    Mimo zápis : Hrubý je Robert.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      kjandourek (admin)     před 6 lety 29.09.2018 22:01 |  
      0 0

      Opraveno - díky, jsem kus nešiky :-)

  3. Deli

    pinochet     před 6 lety 30.09.2018 00:18 |  
    1 1

    Zdravý je zřejmě i Deli, jsem zvědav jak JT postaví střed obrany. Tipl bych si také, že Olayinka, je-li již zdravý, dostane přednost před Mešanovičem.

  4. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Snivec     před 6 lety 30.09.2018 00:23 |  
    1 1

    tipuji, ze bude hrat Matousek, ostatni posty stejne

  5. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    marp (přítel SN)     před 6 lety 30.09.2018 02:17 |  
    1 1

    Kajndourku, přišedší, ne přiševší. Leda že by přišel s vší :-)

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Fulham     před 6 lety 30.09.2018 05:49 |  
      0 1

      Přišel u vší všudy....:-)

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        Dobi     před 6 lety 30.09.2018 11:35 |  
        0 0

        A což použít zdrobnělého slova "vaška, vešky"... Ale raději mít vlasy nenapadené. Horší je každá veš v kožichu (nepouštím se do množeného čísla...), stačí jedna!

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      kjandourek (admin)     před 6 lety 30.09.2018 08:49 |  
      3 1

      Díky... Zkoušel jsem to teď googlit... a vyplivlo mi, že "přišedši" se vztahuje pouze k ženskému rodu - tak jsem to raději přepsal jednoduše... :-)

      To mám z toho, že se "pouštím do větších akcí, když nejsem svlečenej" :-)

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        tomblesk     před 6 lety 30.09.2018 11:24 |  
        1 0

        Příteli Jandourku: jsi borec, podle tebe/sebe sama/ asi svlečená borkyňa/ně/ …/ Nedej se a s tím ženským rodem v přechodnících jsi to zaválel brilantně, klidně i do autu /prosím o opravu - k autu - proboha né je to k/za pomezní čáře /ru/ nejde o vozidlo!!!.
        Pochybuji, že o přechodnících tady někdo něco ví kloudného… Ale nepodceňuji slávisty, máme přece v genech zakladatelského spolku rodnou řeč, tedy jako mluvu a ne třeba něco jako rostlinu, kterou teprve někdo vypěstuje!!!
        P. S. ještě, že to tady není v němčině - s jejich přehršlí několika minulých i předminulých a pominulých časů /teda ve smyslu dokonavosti!!!, přechodníky raději ani nezmiňuji, natož, abych je počítal v té jejich džungli - němčině- a pak bych si z té dokonavosti přešel hravě k dokonalosti - a to už se bojím - blbost totiž straší všude i u mně a nejen ve fotbalové diskusi!!!!!! Blbost je vlastně dokonalá i dokonavá dohromady- a to je ta zrada a vražedná kombinace v jednom balení a z plastu k tomu/HOWGH!!!/ ...

        • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

          Dobi     před 6 lety 30.09.2018 11:33 |  
          0 0

          Viz můj pokus o rozbor výše... Opakuji radu - když si nejsem jistý, použii nespornou formulaci...

          • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

            padre     před 6 lety 30.09.2018 13:08 |  
            0 0

            Jediná nesporná formulace pro dnešek a Slavii zni: Veni, vidi, vici.

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        Dobi     před 6 lety 30.09.2018 11:31 |  
        0 0

        Ona ta naše krásná a zlatá čeština je někdy i pskalím, pro nás, její fanoušky, kteří ji ctíme až za hrob. V jednou článku jsem byl kritizován za výraz "na stadióně", že má být "na stadiónu". Přitom je to podle vzoru hrad (možná se vzor změnil)a 6.pád je na hradě i o hradu... Záleží na citu a zvukomalebnosti... Já bych se (bez hledání na netu) taky spíš přiokláněl k výrazu "přišedší". Základem je podle mne tvar (snad) přechodníku minulého "přišed". a to femininum tak zase tak necítím... Ale život mě naučil se tomu raději vyhnout - raději bych to opsal- "který(á) právě přišel(la)" Ona ta pravidla se mění, občas k lepšímu, často k horšímu. Já jsem vycházel z toho, že rukověť je jakýsi průvodce, itinerář a rukojeť je "držadlo"... Byl jsem přesvědčován, že rukojeť je pro itinerář správně..

        • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

          kjandourek (admin)     před 6 lety 30.09.2018 11:41 |  
          2 0

          Ovšem já tam měl napsáno přišeVší... čímž se ze mě stal provinivší se pisatel :-)

          Ano čeština je nádherná a já jí pod kůží, neb má maminka byla korektorkou... Vztekám se, když vidím, či slyším patvary jako abysme a kdyby jsme... nebo že někdo někam vlezl v botech... a přesto dokáži vyplodit nějaký nesmysl :-)

          • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

            kjandourek (admin)     před 6 lety 30.09.2018 11:42 |  
            0 0

            MÁM pod kůži.... :)

          • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

            tomblesk     před 6 lety 30.09.2018 11:48 |  
            1 0

            A co bysme, pokud bychom nebysme. Babo raď!!! To už je na rum, jako že si dávám jen kaibský!! konečné mé HOWGH a padá klec...

        • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

          tomblesk     před 6 lety 30.09.2018 11:45 |  
          0 0

          Beru, jsi nejen znalec, ale i diplomat. A to je už co říct!! A není to vražedná kombinace ...

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        edenian     před 6 lety 30.09.2018 13:02 |  
        0 0

        Ted si mne teda dostal. Ovsem do pravidel pravopisu by mel spise zabrousit Tolsimir. Ten se pousti do opravdu velkych akci ve skafandru. Celkem dobry, ze to dneska padlo na tebe :-)

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      tomblesk     před 6 lety 30.09.2018 10:59 |  
      0 0

      Když už opravy - tak pořádně: s veší /jako vší v mn. čísle nebo v 7. p. j. č./ to nemá vůbec nic společného je to jen jako homonymum, což nemá zase nic společného s buzerantem /bez urážky, pardon/ /jasné jako facka/, leda v nějakém pseudoblábolu na FB a Twitteru ….překlep se dá poznat na první pohled a není třeba hned hledat vši - leda u sebe, stačí se podrbat nebo poderatizovat / hrozné slovo z fotbalové demence /- podobně, jako jsme na balonu / silní na míči a tak/ atd. jsme ve hře. Takže když potrénovat, tak i pak třeba i poderatizovat, hlavně palici - a cítím se hned jako přiševší. Jen tak mimochodem, kdo si tady troufne / ať ukáže dovednost třeba v off topic/ na zkoušku z přechodníků, od onoho významového jít jako teda chodit - s předponou "při". Pozor nespoléhat na aktuální Pravidla českého pravopisu - tam už to zmizlo skoro vše ohledně přechodníků. Pro zájemce doporučuji: Učebnice českého jazyka pro vysoké školy, rok vydání 1964 - tam už to je /přesněji byla/síla !!!!
      Příště v podobných případech prosím vytáhnout staroslověnštinu, to teprve bude prča / opravdu se ve staroslověnštině vyskytuje - nebo ne? kdo dá gól?/ Milý příteli Jandourku příště dle pravidel zavedených sv. Metodějem, to bude počteníčko / řečeno s Werichem/ DO TÉHO - SLAVIA HORE!! bratiovia, čehý na ně, na chachary!!...

  6. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    ervin     před 6 lety 30.09.2018 07:50 |  
    4 1

    Přeji všem pěkné ráno, vyhrajeme 1:0 branku dá Zmrhal bombou z 23 metrů tak se těšte....Ahoj

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Hanzwalter     před 6 lety 30.09.2018 07:56 |  
      1 3

      Nerad si tipuju a kort tady, minule jsem napsal, ze porazime po boji jen tak tak Bohemku 1:0 a uz jsem mel asi 5 palcu dolu:-) Ale dneska proste vubec nevim.... neco mne rika 0:2 pro nas.... a Banik nad bude tak do 35minuty mackat a pak dostanou z niceho gol a pak bude obrazek druhy polocas to same a 10 minut pred koncem da Matousek na 2:0.... tak nejak si to predatavuju:-)

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        Karel13     před 6 lety 30.09.2018 09:43 |  
        2 0

        Predatavovat můžeš - to je překlep. Ale kort ? ...

        • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

          JS (přítel SN)     před 6 lety 30.09.2018 10:34 |  
          2 4

          Kord... do břicha.

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        Arya     před 6 lety 30.09.2018 11:18 |  
        0 0

        Na 0:2 to vidím taky, ale jako střelce tipuji Součka s Murisem (:

  7. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Travinho     před 6 lety 30.09.2018 08:54 |  
    15 2

    Zdravím. Jsem v Ostravě a rekognoskuji terén. Sedím v hospodě s místními a mají bobky až za ušima. Už jsem slyšel argumenty "vždyť jsme prohráli i se Spartou a vy jste dvakrát lepší" nebo "Jestli budete hrát jako proti Bordeaux, tak nemáme šanci." Oponovat jim nebudu, dneska to bude přátelé jasná dvě.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Jachym     před 6 lety 30.09.2018 09:44 |  
      15 1

      Už od rána v hospodě. Tomu říkám ideální taktická příprava na zápas...:-D

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        Dobi     před 6 lety 30.09.2018 11:20 |  
        2 0

        To je správný způsob PŘEDZÁPASOVÉHO SOUSTŘEDĚNÍ!

  8. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Ferguss     před 6 lety 30.09.2018 09:05 |  
    4 1

    Dneska bude poměrně důležité jak k tomu přistoupí rozhodčí. Jestli stejně jako když hrál Baník se spartou, tak budeme hrát v Petrohradu juniorka. Že dohrál Diop je mimo moje chápání.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Ferguss     před 6 lety 30.09.2018 09:06 |  
      1 1

      ...s juniorkou.

  9. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    p!erreCORE     před 6 lety 30.09.2018 09:12 |  
    3 1

    1:3 (1:1) Matoušek, Pepa, MNN

  10. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Agbik     před 6 lety 30.09.2018 09:25 |  
    1 1

    Mimo jiné bude třeba udržet nervy na uzdě, ..Když sem viděl jak tam do sebe strkali v zápase se spartou, tak to není nic, co by nám prospělo, a baníkovci to naopak můžou mít jako způsob své taktiky.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Markus     před 6 lety 30.09.2018 11:18 |  
      2 0

      Přesně tak. Neočekávám ze strany Baníku nic jiného než velké divadlo, nesmíme na to přistoupit. Nemyslím si, že by Baník měl zákeřné hráče, ale přemíra snahy může způsobit nepěkná zranění, i na tohle si musíme dát pozor. Na druhou stranu, přesně taková utkání nutně potřebujeme, abychom se je naučili lépe zvládat, taková utkání nás čekají i v Evropě (mám na mysli mnohem méně fotbalové týmy než byl Kyjev).

  11. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    tomas1947     před 6 lety 30.09.2018 09:28 |  
    3 0

    Pevně věřím v dnešní vítězství, i když se Standou Teclem v sestavě bych věřil o něco pevněji. Nicméně Ostrava je snad jediný soupeř v lize, se kterým pamatuji dvakrát venkovní porážku 0:5. A to v obou případech jsme byli velký favorit. Hned v první sezóně po postupu do ligy (v sezóně 65/66), ve které jsme do poslední minuty posledního kola hráli o titul a Baníček naopak sestoupil (pak znovu až předloni), ale tento vzájemný zápas byl naprosté neštěstí (viděl jsem v televizi). A podruhé v létě 1998, kdy na naší lavičce seděl slavný odborník Jarda Hřebík a my měli ty nejvyšší cíle. To jsme zrovna trávili dovolenou v Roháčích. Na vrcholu Plačliva jsem nejprve vytáhl z batohu vrcholové pivo (plechovku Staropramenu), což Slovák sedící na kamenu proti mně komentoval slovy: “Bože moj, on si priněsol pivo až z Prahy.“ A když jsem si pak sundal větrovku a zůstal v bílém triku s hvězdou a nápisem Slavia Praha, přišel ke mně nějaký dobráček, že mi musí poblahopřát, neboť Slavie včera dostala v Ostravě 5:0. Ještě štěstí, že jsem to neviděl.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      kjandourek (admin)     před 6 lety 30.09.2018 09:55 |  
      11 0

      Já bych se Jardy Hřebíka docela zastal: Chtěl u nás začít hrát systémem se čtyřmi obránci v lajně, který v té chvíli slavil úspěch na MS ve Francii a celkem logicky ho zpočátku hráči neměli zažitý a tak z toho byl tento výprask... My jsme po sezóně Hřebíka vyrazili a vrátili se k osvědčenému systému s liberem... Ovšem budoucnost ukázala, že právě tenhle systém měl budoucnost a tak zatímco Hřebík jej následně naimplementoval u erbéček a trápil s ním Real Madrid, my jsme novým stylem začali hrát až pod Beránkem jako jedni z posledních...
      Netvrdím, že Hřebík byl, či je ideální trenér - on to je "magor", ale ta vize byla správná a díky tomu, že jsme se od ní po roce odklonili, jsme ztratili čtyři roky, během nichž jsme mohli mít před zbytkem ligy náskok...

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        bongor     před 6 lety 30.09.2018 11:15 |  
        4 0

        To samý jsem chtěl napsat i já.Jardy je věčná škoda,že se zahodil na Letný,měl vizi,něco jako teď Trpiš.

        • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

          kjandourek (admin)     před 6 lety 30.09.2018 11:33 |  
          6 0

          No on si umí snadno dělat nepřátele - asi s ním není lehké vyjít ať už z pozice hráče, nebo z pozice nadřízeného....

          Ani za řekou nezačal dobře - hned v prvním kole dostali 3:0 v Blšanech... a titul tam taky v té sezoně nezískal...

          Mě je spíše líto, že jsme hned po sezóně prohlásili, že čtyřobráncový systém je nesmysl a vrátili se k původnímu... My jsme vůbec tenkrát udělali pár přehmatů: Cipro skončil někde v zahraničí a my jsme jej v půlce sezóny udělali sportovním ředitelem... asi bylo jasné, že s Hřebíkem to budou dva kohouti na jednom smetišti... a Franta po sezóně s gustem Hřebíka vyrazil a sám si sedl na jeho místo s tím, že rozmetá všechno, o co se Hřebík pokoušel..

          No nic- to je minulost, teď máme opět trenéra, který se dokáže přizpůsobit zahraničním trendům a jako bonus sportovního ředitele, který si ho přivedl... takže hrrr na ně :-)

          • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

            edenian     před 6 lety 30.09.2018 13:10 |  
            1 0

            Vsecko ti tady podepisuju!! Jak to mam v zive pameti. A to jako ten duvod k vyhazovu bylo to / myslim / druhy misto. Ja byl tehdy tak nasranej. Ten fotbal se mi tak libil. A to se myslim Cipro vratil z Rakouska, kam sel "ridit ten svuj mercedes. Klidne bych mu na tu jeho hvezdu nach... :-)

            • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

              Boo_SKS     před 6 lety 30.09.2018 14:24 |  
              1 0

              neskončil Hřebík tenkrát v lize až třetí, za Teplicemi, které tehdy pod Pešicem byly v laufu? Myslím, že v Evropě jsme tenkrát dali i Schalke, ale v lize to nebylo nic extra.

              • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

                edenian     před 6 lety 30.09.2018 14:49 |  
                0 0

                Jo, pravda, o skore to bylo.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      Dobi     před 6 lety 30.09.2018 11:17 |  
      2 0

      Jo to bylo tehdy v roce 1966, myslím, že dokonce na státní svátek, který se tehdy slavil až 9.května. Rodiče byli někde u příbuzných v Českém ráji a já jsem pozval dva kamarády na sledování TV. Jeden byl velký slávista Honza, který nás letos náhle opustil, druhým pak sympatizující Duklák (jeho táta byl lampasák..., tehdy se nedalo tušit, že to bude nakonec Dukla, kterou dotlačí k titulu..). To0:5 nám totálně podělalo skóre, to se tehdy počítalo jako POMĚR BRANEK, takže každá obdržená branka byla tragédií. A tady jich bylo pět! Dokonce se hovořilo o tom, že někteří hráči chtěli trošinku pomoci Baníku a pak se otrávil i zbytek manšaft a góly nám tam padaly jak Němci do krytu... Za humny jsme mívali prima hospůdku a šli jsme s kbelíkem pro točeňák s velkým kbelíkem... Tak jsem pak to neštěstí zaspal a za 2 týdny úspěšně odmaturoval... Neoficiálně jsme pak celá třída slavili 2x maturitu U Fleků (tehdy to nebyl zlatý důl a rozumné ceny) a v předvečer zápasu Slavia vs.Fencl (pardon Unter) a Janda, pardon Loki Košice vs. Sparta a uvažovali, kdo má větší šanci... Jako nováčkovi nám byl titul ukraden a dalšího jsme se dočkali až za 30 (třicet!!!!!!) let! Počítal jsem tehdy "kdyby" a při porážce 0:1 nebo 0:2 bychom měli po posledním kole skóre nejlepší (v konečné tabulce měla Dukla, Sparta i Slavia stejně bodů...)

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        tomblesk     před 6 lety 30.09.2018 12:18 |  
        1 0

        Teda chlapci: závist a respekt v jednom: Vaši paměť bych chtěl mít !!! Já si pamatuji z to zápasu prd, asi jsem rajtoval bůhví kde. Ale jedno z těch 0:5 pro Baník, nevím už které, jsem si vyžral hodně. Seděl jsem v kanclu s jedním ostravakem /už tehdy byli/ který sice na fotbal moc nebyl, ale ten hajzlík mi nahlas tehdy četl vše, co bylo o tom v novinách - "tož abych sa probral po fajruntě a pochopil, co to vůbec je ten fajrunt je a v ostravěnce k tomu"… Jó to byla doba!!!

  12. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Jachym     před 6 lety 30.09.2018 09:37 |  
    9 0

    Díky za čtivé preview k zápasu a hlavně za upozornění na pozoruhodné shody ve výsledkových sériích. Za sebe si myslím, že výsledková linie bude dodržena. Pouze ten výsledek, který dnes "má nastat", bude z pohledu domácího mužstva...:-)

  13. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    zeleznik2     před 6 lety 30.09.2018 10:35 |  
    0 0

    Hodně těžké utkání. Tipnu naší výhru 1:0 či 2:1..góly Zmrhal a někdo z obránců Kudela či Michael. .

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      bongor     před 6 lety 30.09.2018 11:16 |  
      0 0

      Co je s Jugasem?Měl být brzy zpět a nic.

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        edenian     před 6 lety 30.09.2018 13:13 |  
        1 0

        Myslim, ze jsem ho zahledl na treninku / v predzapasovem prewiev na tube /.

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        zeleznik2     před 6 lety 30.09.2018 13:16 |  
        0 0

        Podle ofciálek jsou zranění jen Sýkorka a Standa, takže snad už bude brzy k dispozici..už by měl trémovat..

  14. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Monarchie     před 6 lety 30.09.2018 11:50 |  
    12 0

    Příjemný den,
    je nádherný den, Slezská Harta, kde mimochodem přespalo asi 20 našich fanoušků byla velmi příjemná, už jsme v Ostravě.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      bongor     před 6 lety 30.09.2018 14:02 |  
      0 0

      Tak ať Vás tam kluci slyšíme,ale nebudete to mít lehký,stejně jako naši borci na hřišti.

  15. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    tomas1947     před 6 lety 30.09.2018 13:09 |  
    1 0

    Ještě jednou se vracím k Jardovi Hřebíkovi. Osobně proti jemu a jeho práci nemám vůbec nic a dobře si vzpomínám, jak jsme se záhy po jeho nástupu na stadionu radovali z postupu přes velmi silné Schalke 04 (i když na desítky). Ale pod jeho vedením Slavia nedokázala v lize venku velice dlouho vyhrát ani jeden zápas a to při tříbodovém systému za vítězství muselo zcela zákonitě vést k jeho odvolání. To by ve Slavii neustál žádný trenér i kdyby měl tu nejlepší a nejmodernější koncepci. Jen si vzpomeňte na letošní jaro a nástup Jindry Trpišovského a zcela upřímně řekněte, jestli by nás ještě trénoval, kdyby po porážce v Jihlavě následovalo 5 venkovních remíz v řadě.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      zeleznik2     před 6 lety 30.09.2018 13:18 |  
      2 0

      Já si vzpomínám na výhru na Letné v poháru ČMFS 1:0 i přes klasický výkon rozhodčího Jirků..opět zářez

      • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

        bongor     před 6 lety 30.09.2018 14:03 |  
        1 0

        No,to bylo taky hovado.

    • Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

      kalex     před 6 lety 30.09.2018 17:55 |  
      0 0

      Jihlava bylo první kolo.

  16. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    Dennis     před 6 lety 30.09.2018 13:25 |  
    0 0

    Doufám a věřím ve vítězství, ale nepodceňoval bych dnešní zápas. Bude to hodně těžké. Máme sice letošní venkovní bilanci famózní, ale Teplice, Slovácko i Olomouc jsou zatím úplně marné týmy a v Boleslavi to bylo upocené vítězství. Bude to boj.

  17. Re: Slavia vyráží na horkou půdu do Ostravy

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 30.09.2018 13:35 |  
    3 0

    Čtu jak se tady vzpomíná, tak já jako mladas jsem byl na vyjezďě v Ostravě někdy kolem roku 78 a po předchozích dobrých výkonech jsem Slavii nepoznaval a ta dostala trojku po hnusnym výkonu.Domů se jelo s hráči vlakem,tedy v oni jeli v jiném vagonu,nicméně jsme společně lemtali kelimkové pivo aby je trenér neviděl,oni byli v poho já šťasten, že s nima kropím,pak jsem se s hrůzou dozvěděl, že se to utkání prodalo a vše mě po létech doteklo.Velká ztráta iluzí. Doufám, že dnes tu trojku nedostanem,neb o cinkaní zaplatbuh nemůže být ani řeč.Tedy co se Slavie týká.