Ženský fotbal

Na výhru nad Libercem se slávistky nadřely

Fotbalistky Slavie si v dalším ligovém kole poradily s Libercem 5:0. Branky vstřelily Svitková, Pěničková, Bartoňová a Jarchovská, jednu si dal soupeř do vlastní sítě.

Zápas se holkám příliš nevydařil. Od úvodních minut sice měly míč na kopačkách, ale do šancí se nedostávaly. Liberec, za který nastoupilo sedm hráček, které prošly Slavií, zdatně bojoval a organizovaně bránil. A tak nebylo k vidění, žádné šance, žádné nebezpečné sitauce. Za zmínku stojí jen hlavička Svitkové, míč však nemířil mezi tyče. Pomohlo zaváhání hostujících hráček, po centru se míč od libereckých hráček odrazil ke Svitkové, pro kterou nebyl problém uklidit míč do sítě. A v závěru poločasu si na roh Svitkové na přední tyči naběhla Pěničková a míč nakonec skončil v síti, i když u tyčky byly hostující hráčky.

Druhý poločas začal rychlou vstřelenou brankou, kterou si však dal samotný Liberec. Po zkrumáži ve vápně chtěla Tůmová odkopnout míč, ale trefila jej nešikovně a díky tyči skončil v síti. V dalším průběhu se občas snažil Liberec dostat do protiútoku, ale slávistická obrana toho moc nepřipouštěla. Rozruch přinesla 77. minuta, kdy se do míče z veliké dálky opřela Kovalová a brankářka Sladká se rychle musela vracet, aby pokus vytěsnila na břevno. V závěru zápasu ještě krásně vymetla šibenici liberecké branky Bartoňová a po přízemním centru Kamily Dubcové lehce tečovala Jarchovská.

Po postupu do osmifinále Ligy mistryň splnily slávistky povinné vítězství. V pondělí se dozví jméno svého soupeře a pak následuje reprezentační přestávka.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Na výhru nad Libercem se slávistky nadřely

    Dobi     před 6 lety 30.09.2018 18:13 |  
    1 0

    Holky, nádhera! Jedeme dáááál!!!

  2. Re: Na výhru nad Libercem se slávistky nadřely

    edenian     před 6 lety 01.10.2018 14:04 |  
    0 0

    Mozna by chlapi z Acka mohli mit povinny navstevy v ochozech.