Ženský fotbal

Slávistky v osmifinále LM s Rosengårdem

Fotbalistky Slavie si po dvou letech opět zahrají se švédským Rosengardem. První zápas hrajeme venku.

Slávistky švédský Rosengård velmi dobře znají, před dvěmi lety také v osmifinále bojovaly o postup do čtvrtfinále. Tehdy v domácím zápase prohrály 1:3, v odvetě pak 0:3.

Slavia byla ve skupině osmi nenasazených týmů s koeficientem 45,550. Rosengård je druhý ve švédské lize, která se hraje systémem jaro – podzim a našim soupeřkám zbývají odehrát poslední tři ligové zápasy. A nečeká je nic jednoduchého, v posledních dvou kolech hrají s prvním a třetím týmem a jelikož rozdíl tří celku je pouze čtyři body, bude souboj o titul i evropské poháry hodně dramatický.

V loňském ročníku Ligy mistryň skončil Rosengård v osmifinále (vypadl s Chelsea), předloni do čtvrtfinále (vypadl s Barcelonou). Čtvrtfinálový úspěch zaznamenali také v sezonách 2014/15, 2012/13 a 2011/12.

Jedná se o velmi zkušený a kvalitní tým, ve kterém převažují švédské hráčky doplněné o fotbalistky z dalších severských zemí anebo Německa, Chorvatska či Španělska. V kádru už nepůsobí slavná brazilská útočnice Marta.

Kádr se celkově za dva roky změnil. Již zde nejsou tehdejší dvougólová střelkyně McLeod (odešla do Wolfsburgu), ani třígolová Enganamouit (hraje v Dánsku).

První zápas odehrají slávistky ve Švédsku 17. nebo 18. října. Odveta je na programu 31. října nebo 1. listopadu.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v osmifinále LM s Rosengårdem

    BANKROT     před 6 lety 02.10.2018 22:57 |  
    0 0

    Tak je načase to Rosengårdu vrátit i s úroky. Kádr na to máme.