Evropská liga

F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

Klub, založený v roce 1992, se pyšní titulem „nejstarší tým kontinentální Evropy“. Představení našeho posledního soupeře v základní skupině Evropské ligy. Historie, nedávná minulost, rozbor kádru i vyhlídky do utkání se Slavií.

Která světová metropole se může chlubit tím, že její symbol pochází z klasické pohádky? Na vody průlivu Öresund shlíží Malá mořský víla, socha stejnojmenné postavy z pohádky Hanse Christiana Andersena. Sedíc na kameni uprostřed promenády Langelinie je oblíbeným cílem procházek a výletů místních i turistů už přes sto let. Kodaň je město s velmi starou historií, úspěšnou současností a se světlými vyhlídkami do budoucna.

Bohatý přístav

Jméno København pochází ze staré Norštiny a znamená „Přístav kupců“. Původně vikingská rybářská osada se rychle stala vzkvétajícím přístavem, ekonomickým i kulturním centrem a v 15. století i hlavním městem Dánského království. Při válce s Británií na počátku 19. století prežila Kodaň bombardování flotilou admirála Horatia Nelsona a město utrpělo vážné škody a požáry. Devastace města však přinesla nové možnosti.

Architekti a plánovači navrhli nové čtvrti a tzv. Dánský zlatý věk v první polovině 19. století umožnil Kodani rychlý rozkvět. Právě někdy v té době napsal Andersen pohádku o Malé mořské víle. V roce 1847 byl také založen pivovar Carlsberg, dnes 4. největší výrobce piva na světě. Rodina J.C. Jacobsena pokračovala ve filantropickém odkazu zakladatele pivovaru a sponzorovala kulturní i sportovní aktivity ve městě.

Nejstarší klub v Evropě

V roce 1876 byl založen Kjøbenhavns Boldklub. Sportovní klub původně pěstoval hru langbold (longball, „dlouhý míč“), jednoho z předchůdců dnešního baseballu. Do svého repertoáru zařadil v roce 1879 kriket a fotbal, což z něj dělá nejstarší fotbalový klub v kontinentální Evropě. Logo KB pochází od stejného autora, jako logo pivovaru Carlsberg, který sportovní klub od počátků sponzoroval. KB získal 15 dánských titulů mezi roky 1913 – 1980 a stal se nejúspěšnějším dánským klubem. Jenže po roce 1980 nastalo období úpadku, související s přechodem dánského fotbalu na plně profesionální, a slavný klub pendloval mezi 1. a 2. ligou na pokraji krachu.

V Kodani tehdy působilo několik klubů, vedle Brøndby IF ještě Boldklubben 1903, v té době sportovně i ekonomicky úspěšnější ze všech místních celků, bohužel de facto bez fanouškovské základny. Situaci vyřešili představitelé obou klubů racionálně. KB dodalo fanoušky a tradici, B 1903 první tým a licenci pro první ligu a 1. června 1992 vznikl Football Club København, který hned ve své první sezoně vyhrál dánskou ligu.

F.C. Kodaň

Kodaň nabrala fanoušky původního KB, kteří se ztotožnili s projektem a ještě před oficiálním založením FC založili nový fanklub. V roce 1992 se také hrálo první „Nové derby“ mezi Brøndby IF a nově složeným FC Kodaň a skončilo remízou 1:1. Od té doby se rivalové střetli 105x a mají poměrně vyrovnanou bilanci 44-25-35 pro Kodaň. Ta vyhrála ligu 12x a domácí pohár 8x a za svou krátkou existenci se stala nejúspěšnějším dánským klubem co do počtu trofejí. Největší úspěch v Evropě je osmifinále Ligy mistrů s Chelsea v sezoně 2010/2011 a osmifinále Evropské ligy s Ajaxem v sezoně 2016/17. Domácí zápasy hraje FC Kodaň na stadionu Parken s kapacitou lehce přes 38 tisíc fanoušků, postaveném v roce 1992, který slouží jako domácí stánek i dánské reprezentaci.

V Kodani se představili i tři čeští hráči. Mezi roky 2007 – 2009 to byl Libor Sionko, od roku 2008 do roku 2011 tu pak působil Zdeněk Pospěch. Ten za své angažmá stihnul 151 soutěžních startů a fanoušci Kodaně jej zvolili do historické jedenáctky týmu na pozici pravého obránce. Posledním Čechem, u týmu stále působícím, je slávistům dobře známý Michael Lüftner. Ten do Kodaně přibyl loni v létě po pouhém půlročním angažmá ve Slavii, kde stihnul po přestupu z Teplic okamžitě dobýt základní sestavu, titul a následně využít nízké přestupní klauzule k přesunu do týmu dánského mistra. Zde se záhy stal základním stavebním kamenem středu obrany a de facto odehrál, co mohl. V létě 2018 si však poranil vaz v koleni a momentálně absolvuje půlroční pauzu po operaci.

V posledních sezonách

Dánská liga je vyrovnaná soutěž, kde každý ročník vyhrává jiný klub. Přesto od sezony 2009/2010 vyhrála Kodaň ligu 5x, 3x se umístila na stříbrné pozici a jednou (loni) na 4. místě. Za stejnou dobu tedy ani jednou nechyběla v evropských pohárech, kde s výjimkou sezony 2015/2016 hrála pokaždé minimálně základní skupinu. Od roku 2013 trénuje Kodaň její bývalý hráč a někdejší norský reprezentant Staale Solbakken,

Zajímavé je, že od sezony 2009/2010 je Slavia už pátým českým soupeřem Kodaně v Evropě. Před námi Dánové narazili na Spartu v základní skupině Evropské ligy (2009/2010, výsledky 1:0 a 3:0), Plzeň v Play-off Ligy mistrů (2011/2012, 1:3 a 1:2), Jablonec v třetím předkole Evropské ligy (2015/2016, 2:3 a 1:0) a naposledy Zlín v základní skupině Evropské ligy (2017/2018, 3:0 a 1:1). Jak je vidno, z těchto osmi zápasů se Kodaň radovala z výhry jen v polovině případů, každý klub kromě Sparty zvládl s Dány uhrát alespoň bod, a Česko tak nejspíš nebude oblíbenou destinací kodaňských fotbalistů.

Loňský ročník byl pro Kodaň velkým zklamáním. V domácí soutěži ji přeskočily hned tři týmy a na první dva ztrácela na konci ligy propastných 16 bodů. V Evropě se prokousala skrz druhé a třetí předkolo Ligy mistrů (Žilina a Vardar Skopje) jen proto, aby v Play-off prohrála s ázerbajdžánským Qarabağ FK na venkovní góly. V Evropské lize pak postoupila po dvou výhrách, třech remízách a prohře ze skupiny F (Zlín, Lokomoriv Moskva, Sheriff Tiraspol), ovšem v prvním vyřazovacím kole „chytila“ pozdějšího vítěze Atlético Madrid (1:4 a 0:1). Navíc v domácím poháru prohrála hned v druhém kole se svým městským rivalem Brøndby IF.

Letošní ročník

Po loňském ligovém výpadku se vrátila Kodaň do domácí soutěže ve špičkové formě. S bilancí 9-1-3 a 28 body je na průběžném 2. místě za FC Mydtjylland kvůli prohře ve vzájemném zápasu. Naposledy třemi góly v druhém poločasu otočila venkovní zápas s Vejle Boldklub v neděli 21. října.

Kvůli špatnému výsledku v domácí soutěži v sezoně 2017/2018 se letos Kodaň do skupiny Evropské ligy musela dostat přes všechna předkola. V prvním tak vyřadila finské Kuopion Palloseura, neboli KuPS (1:1 a 1:0), v druhém islandský Stjarnan (2:0 a 5:0) a v třetím CSKA Sofia (2:1 a 2:1). V Play-off dánové skoro nezvládli dvojutkání s italskou Atalantou (0:0 a 0:0), kde rozhodovaly až penalty v Kodani (4:3 pro domácí). Skupinu C začala Kodaň doma překvapivou remízou 1:1 se Zenitem Petrohrad a bod pak potvrdila rovnou třemi z venkovního utkání s Bordeaux (2:1).

Kodaň nastupuje v klasickém rozestavení 4-4-2 s dvěma hráči na pozici „šestky“, tedy staženějšími středními záložníky. Ofenzivu tak zajišťují silná křídla. Tento herní styl neopustila Kodaň ani po loňském zimním odchodu slovinské hvězdy Benjamina Verbiće, se kterým letos už také měli slávisté tu čest v dresu Dynama Kyjev.

Současný kádr

Hodnota prvního týmu Kodaně je podle Transfermarktu nejnižší ze všech soupeřů ve skupině C Evropské ligy, „pouhých“ 25 milionů EUR. Podle tohoto ukazatele by se zařadila na 3. místo v české lize, v dánské to však stačí na pozici jedničky. V létě totiž odešli hráči za celkovou sumu skoro 16 mil EUR, mezi nimi především střelec Federico Santander (Bologna), autor 14 gólů v minulé sezoně, a brankář Robin Olson (AS Řím).

Kapitánem týmu je střední záložník Zeca (#10, 30 let), rodák z Lisabonu, který však reprezentuje od března 2017 Řecko. Občanství peloponéského státu obdržel během šestiletého angažmá v Panathinaikosu, odkud právě v létě 2017 přestoupil do Kodaně. Letos odehrál skoro všechny zápasy, v posledním utkání v Bordeaux však viděl v 90. minutě druhou žlutou kartu a v prvním utkání se Slavií tak bude absentovat.

Nejlepším střelcem týmu je senegalský veterán Dame N'Doye (#14, 33 let), který přišel v létě zadarmo z Trabzonsporu. Do Kodaně se vrátil už podruhé, poprvé tu působil od roku 2009 do roku 2012. Hráč, jehož nejvyšší tržní hodnota byla v roce 2015 10 mil EUR, letos stihl dát v 13 ligových zápasech 9 gólů a 2 asistence. Další 2 branky přidal v domácím zápasu s CSKA Sofia, v penaltovém rozstřelu s Atalantou pak minul 4. penaltu. N'Doye má na kontě také 34 zápasů a 11 gólů za Senegal.

Nejproduktivnějším hráčem s 8 góly a 13 asistencemi ve 20 zápasech je dánský křídelník Viktor Fischer (#7, 24 let). Hráčovi, který v 17 letech přestoupil do mládežnické akademie Ajaxu za 1,3 mil EUR, se předpovídala obrovská budoucnost. Největší dánský talent odehrál jen v reprezentaci do 17 let 30 utkání a vstřelil 20 branek. Od 18 let nastupoval stabilně v prvním týmu Ajaxu a za 4 sezony zvládl v Amsterdamu 111 zápasů, 33 gólů a 18 asistencí. Sezonu 14/15 však celou promarodil s přetrhanými svalovými vlákny a v roce 2016 zvolil raději přesun do týmu nováčka Premier League Middlesbrough. Jenže anglická nejvyšší soutěž a herní styl týmu Fischerovi nesedl a poté, co znovu laboroval se zraněním (tentokrát kolene), se vůbec nedokázal prosadit do Áčka. Middlesbrough se ohřál v Premier League pouze sezonu, stejně tak Fischer v týmu Boro a po půlroční anabázi v bundesligovém Mainzu se v lednu 2018 vrátil domů, do Dánska, jako náhrada za zmiňovaného Verbiće. A vypadá to, že učinil konečně krok správným směrem.

Pokud má na levé křídlo Kodaně monopol Fischer, na pravé jej má mladík Robert Skov (#29, 22 let). Klub se lvem ve znaku si jej vyhlédl v zimě 2018, a pokud se v jarní části loňské sezony jen oťukával, nyní už má plnou důvěru trenéra Solbakkena. Také má zatím na kontě 9 gólů a 3 asistence v 22 zápasech a díky jeho gólu v 90+2. minutě vyhrála Kodaň zápas v Bordeaux 2:1. Pět gólů dal navíc v posledních 5 utkáních v řadě.

Do největšího počtu zápasů letos zasáhlo slovenské duo, mladý obránce Denis Vavro (#19, 22 let) a záložník Ján Greguš (#16, 27 let), který je však spíše střídajícím hráčem. V brance se střídají Fin Jesse Joronen (#21, 25 let) s veteránem Stephanem Andersenem (#1, 36 let), finský gólman je však ten, který chytá pravidelněji.

Utkání se Slavií

„Po reprezentační pauze jsme z utkání s Vejle vyšli velice dobře. Přestože jsme do hry vstoupili špatně, prokázali jsme, že jsme tým a dokážeme se ztmelit. Teď už se těšíme na čtvrtek,“ řekl po nedělním ligovém zápasu Robert Skov. „Bude to bitva, ve které by naše vítězství znamenalo velký krok k postupu ze skupiny. Naše výkony se Zenitem a Bordeaux byly velice solidní a s našimi fanoušky v zádech jsem si jist, že můžeme úspěšně zvládnout další zápas v Evropě.“
Sebevědomí Kodani nechybí. Může se odrazit z letošních výsledků v Evropské lize i domácí soutěži. Kromě Skova komentoval nadcházející zápas i Peter Ankersen, pravý bek Kodaně. Nechal se slyšet, že doma v Telia Parku je Kodaň velice silná a že soupeř si toho bude vědom. Kodaň prý může spoléhat na špetku „evropského respektu“ ze strany Slavie.

Slavia je na rozcestí. Podává kvalitní výkony v evropských pohárech, o poznání méně kvalitnější v lize. Navíc neproměňuje obrovský podíl vypracovaných šancí, což už ji stálo všechny body v Petrohradu. Počet nastřelených tyčí a břeven je alarmující a alarmující jsou i dva poslední venkovní ligové výkony v Ostravě a Liberci. Záleží tedy především na tom, zda mužstvo nastoupí v psychické pohodě, a především, zda konečně dokáže proměnit četné (leckdy naprosto vyložené) šance v góly.

Komentáře (65)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    mis3     před 5 lety 24.10.2018 09:27 |  
    2 2

    Děkuji za historický exkurz. Ještě k těm šancím Slavie: jak je to vtipné, že?! Po losu byli hlavní favorité Zenit a Boredaux, nakonec nejlepší formu máme my a Kodaň (která to ještě potvrdila výsledkově). Nesouhlasím s osatními, že čtyři body s Kodaní jsou povinnost. Ale budu držet palce.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      JS (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 09:45 |  
      4 3

      Podle mě na postup jsou povinnost 4 body, na jistotu 6, pak už se nebudeme muset ohlížet na nikoho.

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        Edenjejenjeden     před 5 lety 24.10.2018 10:14 |  
        5 1

        Tak já myslím,že JZ8 opět prokáže svojí nespornou kvalitu:-)))

        • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

          JS (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 10:22 |  
          2 5

          Je mi jedno kdo zajistí produktivitu, ale ať už to hlavně udělá. Btw. mezi námi děvčaty bych si zrovna na prince Jaromíra fakt nevsadil. :D

          • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

            Jachym     před 5 lety 24.10.2018 10:27 |  
            5 1

            V letošní Evropské lize je přitom Jarda náš suverénně nejlepší střelec...:-))

            • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

              JS (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 10:28 |  
              1 2

              Jojo, gól na každý druhý zápas je solidní statistika.. ;)

              • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

                buran     před 5 lety 24.10.2018 18:00 |  
                0 0

                Prdelky, prdelky pánové výhra 2:1 góly Jarda a Milan -už ho svědí kopačky!

            • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

              kjandourek (admin)     před 5 lety 24.10.2018 12:24 |  
              0 1

              No tak suverénně - před zástupem hráčů na druhém místě má náskok jenom jedné branky :-)

          • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

            Edenjejenjeden     před 5 lety 24.10.2018 10:45 |  
            0 1

            Jo,to bylo jen přátelské postouchnutí:-)

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        kjandourek (admin)     před 5 lety 24.10.2018 10:17 |  
        2 1

        Zase opatrně - postup = další článek :-)

  2. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Pepino44     před 5 lety 24.10.2018 09:37 |  
    10 1

    Díky za pěkný článek, který dal jistě mnoho práce. Ještě jednou díky.

  3. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Edenjejenjeden     před 5 lety 24.10.2018 09:38 |  
    6 2

    Krásný článek JS..

  4. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Ondráš     před 5 lety 24.10.2018 09:43 |  
    1 9

    Ty jo, na mě to bylo moc dlouhý, takže jsem to nedočetl. Ale každopádně respekt za tu práci!

  5. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 11:08 |  
    6 2

    Přeji hezký den a moc děkuji za pěkně zpracované informace.
    Vidím a čtu, že náš přítel JS našel svou parketu a jeho vyprávění i udávané údaje o Kodani stojí za pochvalu :-)).
    Bude to podle mého názoru dost těžký zápas. Vodítkem by mohl být způsob hry jako v zápase s Petrohradem.
    Jen bychom měli být taky úspěšnější ve střelbě a dát gól, který bude znamenat body pro nás.
    Pořád vyhlížím uzdraveného centrforwarda a je jedno, jestli to bude Milan nebo Standa. Ale třeba tam udělá terno náš Honza Matoušek. A nebo někdo úplně jiný, hlavně aby to byl borec v našem dresu.
    Držím palce klukům a šťastnou cestu všem, kteří nás pojedou do Kodaně povzbudit.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

  6. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Lantenac     před 5 lety 24.10.2018 11:17 |  
    2 3

    Článek super, na zápas jsem hodně zvědavej.
    Snad jen, že se píše "stmelit", nikoli "ztmelit". ;)

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Jachym     před 5 lety 24.10.2018 11:44 |  
      4 2

      A taky se asi spíše píše (půvabný rým:-) "méně kvalitní" než "méně kvalitnější". Spolu s Wulfstanem jsme silnější!

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        pethead (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 12:13 |  
        2 1

        Tak já jsem to chtěl přejít, ale když vy... tak já se taky přidám. :)) Když někdo někde hraje, pak hraje někde jinde a po nějaké době se vrátí, nevrací se tam "již podruhé". Podruhé tam sice působí, ale vrací se poprvé. :-D

        Každopádně moc upřímných díků JS za vyčerpávající informace a především čas, který tomu věnoval!!!

        • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

          Jachym     před 5 lety 24.10.2018 12:26 |  
          3 3

          Víc hlav (včetně Pet Head) víc ví...:-)) Jinak já bych si hrozně moc přál, aby měl JS ještě na jaře několik takových příležitostí připravit profily našich evropských protivníků (tento si virtuálně uschovám do hlavy na mou cestu do Kodaně), a abychom my na těch profilech mohli hledat hnidy, pardon, dovádět je k absolutní dokonalosti...:-D

          • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

            JS (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 12:32 |  
            2 2

            Všechno si uvědomuji, pánové, de facto od prvního znovupřečtení po vložení článku. A ještě nesedí počet vzájemných zápasů s Brondby ;))

            • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

              kjandourek (admin)     před 5 lety 24.10.2018 12:44 |  
              2 1

              Jestli chceš něco upravit, šoupni mi to do meilu ;-)

            • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

              pethead (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 12:58 |  
              1 1

              Tak takhle hluboko už hnidy nepícháme... na to jsme příliš povrchní. :-D

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 12:36 |  
      2 1

      Zrovna jsem to chtěl také napsat.
      Tak to je dobrá zpráva pro celou Slávii.
      Sokrates55

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        kalex     před 5 lety 24.10.2018 21:07 |  
        0 0

        Přesně tak.

  7. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    iwanowicz     před 5 lety 24.10.2018 12:17 |  
    3 2

    Jak to vlastne vypada s Luftnerem? Plni si svuj sen na tribune, nebo je zranenej?

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      kjandourek (admin)     před 5 lety 24.10.2018 12:23 |  
      2 1

      Přetržené křížáky ....

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        iwanowicz     před 5 lety 24.10.2018 18:11 |  
        1 0

        Dik za info, to mu teda nepreju..

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      kalex     před 5 lety 24.10.2018 21:06 |  
      2 1

      Na tribuně si to užívá Bucha.

  8. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Juventus turin     před 5 lety 24.10.2018 12:33 |  
    2 1

    Cítím a věřím že Slavia neprohraje. Samozřejmě držím palce. V Evropě hraje ještě lépe než doma v lize.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Edenjejenjeden     před 5 lety 24.10.2018 14:28 |  
      0 2

      To už je skoro fotbalovej pravěk:-)

      • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

        butters     před 5 lety 24.10.2018 15:47 |  
        13 0

        Takové rozporuplné časy. Na jednu stranu se nám dařilo v Evropě, na druhou stranu doma nebyla šance na titul, protože "spartička" byla zrovna na vrcholu své korupční éry. Škoda, že se pak při Ivánkově kauze vše týkající se tohoto klubu zametlo pod koberec.

        • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

          kalex     před 5 lety 24.10.2018 21:05 |  
          3 0

          A teď ti šašci řvou, jak je jim ubližováno. Banda tupých hláv.

  9. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Sammys     před 5 lety 24.10.2018 15:02 |  
    4 0

    Rád bych doplnil autora článku, který zapomněl na další klub z Kodaně (nyní druhá liga), který je také velmi úspěšný a který vyhrál 9x dánskou ligu. Jeho jméno je AB Kodaň (Akademisk Boldklub). Brondby Kodaň vyhrálo ligu 10x, KB Kodaň 15x a FC Kodaň 12x.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      kalex     před 5 lety 24.10.2018 21:00 |  
      0 0

      No a s těma jsme přeci hráli.
      00/01 po výsledcích 3:0 a2:0.
      Ale dobře ty!

  10. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Kmotr (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 16:22 |  
    2 0

    Paradni prace.. ostatne jako vzdy. Diky

  11. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    pethead (přítel SN)     před 5 lety 24.10.2018 18:10 |  
    0 0

    Tak zase pod zataženou střechou. :( Snad to nebude mít stejně nepříznivý dopad na atmosféru, jak tomu bylo v Petrohradu (soudím pouze z televize a mnoha svědectví přímých účastníků)...

  12. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Fulham     před 5 lety 24.10.2018 18:50 |  
    4 0

    Palec hore JS...

  13. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    DF007     před 5 lety 24.10.2018 19:04 |  
    3 0

    Tyhle články mě baví. Super informace o soupeři.
    Doufejme, že se potvrdí skutečnost, že se nejedná o žádného českého kata a my si z "haly" odvezeme body.

  14. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Agbik     před 5 lety 24.10.2018 21:01 |  
    0 0

    V utkání se rozhodne až ve druhém poločase. v nastavení.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      pethead (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 12:49 |  
      10 0

      Opět jsem si ověřil, že dánsky nerozumím ani slovo. :))

  15. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    A.Lima     před 5 lety 25.10.2018 08:45 |  
    3 0

    Zdravím Vás,

    Na dnešek se těším hodně moc a o to více mě mrzí,že to neuvidím ani naživo a bohužel ani v televizi :( Odpolední bez dovolené takže Livesport :)

    A mám TIP :)

    Kodaň - Slavia : 0-1 MNN po rohovém kopu :)

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Pepino44     před 5 lety 25.10.2018 11:45 |  
      1 0

      Tak ten výsledek bych bral a je mi jedno kdo ten gol dá, i kdyby to měl být vlastenec.

  16. Dneska v podvečer s F.C. Kodaň

    houston (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 10:48 |  
    0 0

    Je mi úplně jedno, jak to JiT postaví, i s jakým výsledkem to skončí, hlavně když vyhrajeme ! A my potřebujeme vyhrát, my chceme vyhrát !

  17. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Hlavis     před 5 lety 25.10.2018 11:22 |  
    3 1

    Dneska věřím v neprohru. Tuším, že střelecká smula dnes skončí Stochovi a přidá další parádní pumelici. Kodaň je doma velice silná, takže i remíza bude podle mě uspěch. Duležitá zpráva je návrat Škody a Tecla, ale jako zasadní i vzhledem k derby je návrat Tecla, který je pro naší hru zásadní a hral ve velké formě... plus jeho bojovnost v derby to by mohl být rozhodující faktor.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Edenjejenjeden     před 5 lety 25.10.2018 11:52 |  
      3 0

      Návrat útočníků je samozřejmě nesmírně důležitý,ale myslím,že bude hrát spíš Matoušek,alespon naši trenéři mluvili o tom,že obrana Kodaně hraje dost vysoko,čili ideální prostor pro rychlé brejky....A dnes se Maty trefí!

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      pethead (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 12:47 |  
      4 0

      Já měl za to, že Miňova střelecká smůla už skončila... vzhledem k tomu, že ve dvou posledních zápasech skóroval. ;)

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      rak (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 13:01 |  
      1 0

      Jsem na to hodně zvědavý. Také bych považoval remízu za úspěch, ale uvidíme podle průběhu zápasu. Také může být jednodušší využít nějaký break než potom odveta doma. Rozhodně z toho dvojzápasu potřebujeme nutně 3-4 body. V šest moc nevěřím, ale bylo by to skvělé. Také bude zajímavý výsledek z Petrohradu. Jestli Bordeaux už odpadne a nebo to zamotá.

    • Re: Venkovní sada dresů pro EL

      JS (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 14:42 |  
      1 2

      Tmavomodrý jsou lepší. Ale zase, jestli si dobře pamatuji, v podobných jsme dostali čtyřku od Sevilly, kde Dan Pudil dával nádherný gól z dálky.

      • Re: Venkovní sada dresů pro EL

        smely (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 14:45 |  
        3 0

        jj, na to sem koukal v San Sebastianu v hospode s dvema argentincema a lokalnima stamgastama a vsichni sme fandili Slavii...vsude Slavie ! .-) ten gol byl vystavni...

    • Re: Venkovní sada dresů pro EL

      Snivec     před 5 lety 25.10.2018 16:40 |  
      1 0

      me se libi a hlavne to je bez toho znaku, ten znak dela dres uz mirne preplacany

      • Re: Venkovní sada dresů pro EL

        Ondráš     před 5 lety 25.10.2018 16:55 |  
        2 0

        Chtěl si jistě říci silně přeplácaný..2 názvy + znak je prostě moc. Za mě, kdyby tam bylo jen anglicky citic group a nic jinýho, tak je to ok.

  18. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Nemo     před 5 lety 25.10.2018 16:33 |  
    9 0

    Dneska mám čtyřicátiny, tak doufám, že bude večer další důvod k pořádný oslavě :-)

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      pethead (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 16:38 |  
      5 0

      Gratuluji ke kulatinám a předem i k vítězství. :)

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      sksjardab     před 5 lety 25.10.2018 17:24 |  
      1 0

      Tak vše nejlepší, já má 40-tku 6. listopadu a doufám že vyhrajeme i v edenu

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      Edenjejenjeden     před 5 lety 25.10.2018 17:26 |  
      0 0

      Tak vše nejlepší a tu 40 ti závidím....

  19. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Merlinus (přítel SN)     před 5 lety 25.10.2018 17:41 |  
    1 0

    Tak v základu Matoušek a ani na lavičce není Škoďák... Jinak sestava asi fajn.

    • Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

      butters     před 5 lety 25.10.2018 17:50 |  
      2 0

      Sestava přesně podle očekávání. Budu optimista, doufám v podobný výkon jako v Petrohradu, s lepší efektivitou - 1:3 (0:1) góly Matoušek, JZ8 a střídající Olayinka.

  20. Re: F.C. Kodaň: Nejstarší pod novou značkou

    Mimoň     před 5 lety 25.10.2018 18:36 |  
    0 0

    Sestava ok, kdo by si ale byval rekl, na konci října bude sestava ještě bez Petera a Alexe...inu Kudelovi to trvalo taky pulrok nez prokazal kvality...musel byt trpělivý. Preji si samozřejmě výhru...jen si nemyslím ze to bude tak lehké. Podle me to bude tezsi nez proti Petrohradu. V Rusku jsme dostali hodně prostoru pro kombinaci, no obvykle kdyz se potkaji 2 týmy s podobným herním stylem...vyleze z toho pretaktizovana bramboracka