Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 13. kolo

Slavia si v pondělní dohrávce 13. kola doma v Edenu snadno poradila s Duklou a dobře se tak naladila na nadcházející velké derby se Spartou.

Přiznám se, že před zápasem jsem měl celkem obavy. Přeci jenom šlo o zápas trochu v ústraní mezi dvěma vrcholy, měli jsme v nohách čtvrteční zápas v Kodani a ač nás dle sázkových kanceláří měl čekat pohodový zápas, tak Dukla už nebyla zdaleka tím odevzdaným soupeřem ze začátku sezony, kdy prohrávala jeden zápas za druhým. Mé obavy se naštěstí ukázaly jako vyloženě liché. Hráči k tomu přistoupili od začátku skvěle a pohodový zápas to tak nakonec byl. Neřekl bych, že hosté hráli nějak zvlášť špatně jako tým, ale včera byl mezi hráči obou týmů vidět značný individuální rozdíl. Zářil Stoch, několik hráčů (třeba Baluta, Olayinka či Zelený) předvedlo hezké akce jeden na jednoho a vrcholem kvality a sebevědomí byla naše patičková akce uvnitř vlastního vápna nebo milimetrově vymetená šibenice po ráně z Miňovy levačky. Včera to našim klukům zkrátka lepilo a bylo se na co dívat. Výsledek 4:1 je tedy zcela zasloužený a věřím, že v příštím náročném klání na Spartě dovedou naši hráči ještě přidat!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Práce měl velmi málo. Ve druhé půli pokryl nečekanou střelu takřka z nulového úhlu, v závěru si pak poradil i s přímým kopem doprostřed branky. Nevyhnul se menším zaváháním, když mu v první půli jednou propadl centr a jednou špatně rozehrál na Kúdelu, který naštěstí v riskantní situaci dokázal míč odvrátit na roh. Při penaltě čekal do poslední chvíle, Schranz ale doprostřed nemířil.

Vladimír Coufal - 7 - Ukázkově podpořil útok a trefil míč při naší první gólové akci. To byla paráda! Ve zbytku zápasu hrál slušně, vzpomínám si třeba na dobrý průnik ze strany vápna ve druhém poločase. Z předchozích zápasů ale víme, že umí být ještě aktivnější. Ve druhé půli trochu smolně zavinil penaltu, pro zdárný vývoj zápasu to ale velký problém nebyl.

Ondřej Kúdela - 7 - Zápas odehrál tradičně s velkým přehledem. Ukázal předvídavost, solidní rychlost i dobrou práci s míčem. Ve druhé půli měl dokonce šanci na vstřelení gólu, ale odražený míč si před vápnem dlouho rovnal a jeho následná střela byla zblokována. O jeho výborných výkonech nejlépe vypovídá to, že uzdravenou téměř už klubovou legendu Deliho nepusí z lavičky na hřiště a žádný fanoušek na tom nevidí nic divného. 

Simon Deli - 7 - Po výpadku kvůli zranění musel čekat na šanci. Ta se mu naskytla proti Dukle při vykartování Ngadeua. A přesně dle očekávání dokázal naši oporu naprosto rovnocenně nahradit. Simon hrál s přehledem, vyhrával osobní souboje a neodpustil si ani několik parádiček. Všechny mu ale vyšly, takže jejich využití mohu jen ocenit potleskem.

Jaroslav Zelený - 6 - Letní posila zatím mnoho prostoru na hřišti nedostala a když už se Zelený v sestavě ukázal, tak zatím příliš nepřesvědčil. Včera začal také pomaleji, když nezvládl zpracovat dlouhý míč. Postupem času byl ale lepší a lepší. Už v první půli hrál dobře pozičně a vytvářel tlak na hráče Dukly, ve druhém dějství k tomu přidal ještě nadstavbu v podobě výborné práce s míčem. Jeho dva slalomy, kdy si z několika soupeřů udělal kuželky stály za to! Celkově tedy velmi dobrý výkon, přesně takové se od Jardy ve Slavii čekají.

Miroslav Stoch - 9 - Během několika týdnů nabral fantastickou formu, která ještě graduje! Proti Dukle Stoch znovu zazářil a vstřelil hned dvě branky. A hlavně ta první byla neskutečná! Převzetí míče, klička a milimetrově přesná rána levačkou. Fotbalová nádhera! Opomenout bych ale nechtěl ani druhou trefu. Tam neměl Miro úplně jednoznačnou pozici, se šancí si ale poradil skvěle, když střelu umístil chytře na vzdálenější tyč přes vracejícího se protihráče. I ve zbytku zápasu byl Stoch aktivní a velmi vysokou známku a pomyslnou cenu hráče zápasu si jednoznačně zaslouží!

Tomáš Souček - 7 - Souček celý podzim předvádí vysoký standard, včera to byl ale i na jeho zvyklosti nadprůměr. Celý zápas perfektně odmakal, pohyboval se v dobrých prostorech a získal pro náš tým velký počet míčů. A v neposlední řadě si i připsal dvě asistence, byť hlavně ta první byla spíše kuriózní, když se od něj míč odrazil k Olayinkovi. Na tomto momentu je ale třeba vyzdvihnout Součkův náběh do vápna, což u defenzivního záložníka není standardem. Stejně tak dobře doplnil útok i v případě neuznané trefy, kterou sám vstřelil.

Josef Hušbauer - 6 - Jsem rád, že jsme ho v zápase nešetřili kvůli možnosti stopky za čtyři žluté karty. Hušbauer znovu potvrdil, že je důležitým článkem naší sestavy a stejně tak ukázal, že dokáže udržet emoce na uzdě a karetní napomínání si ohlídat. Pepa tak hrál hodně čistě a odpustil si pro něj charakteristické riskantní skluzy, zároveň se ale nedá říct, že by to bylo na úkor obranné činnosti, kterou si spolehlivě odvedl. Platný byl pak samozřejmě i směrem dopředu. Tentokrát se stahoval pro míče hodně hluboko a za obranu poslal několik zajímavých pasů. Lepší šestka.

Alexandru Baluta - 6 - Alex včera odehrál velmi dobrý zápas. Dařilo se mu s míčem v poli, kdy si připsal hned několik zdařilých soubojů jeden na jednoho. Vidět byl i v šancích. Hned na začátku se pokoušel akrobaticky o nůžku, spíše si ale měl míč zpracovat, protože žádný z hráčů Dukly nebyl bezprostředně blízko. Dobrým centrem pak oplatil úvodní šanci Matouškovi. Zapojil se i do kombinace před neuznanou brankou Součka. Takže velice zdařilý výkon, z mého pohledu bych si ale k ideálu představoval větší tahovost směrem k brance a víc náběhů do vápna, aby se Baluta dokázal více dostat k zakončení, které nemá vůbec špatné. Nakonec tedy podobně jako u Hušbauera dávám "jen" lepší šestku.

Peter Olayinka - 7 - Jeho zařazení do sestavy proti bývalému zaměstnavateli se celkem očekávalo a nakonec mu nahrálo i zranění Zmrhala. Olayinka nabídnutou šancí nepohrdl a zahrál velmi dobře. Už v úvodu zápasu pěkně hrudí sklepnul do šance Matouškovi, pak se mu povedlo odcentrovat přes dva hráče a nahrát na první branku zápasu Coufalovi. Třetí branku pak sám vstřelil povedenou střelou. Navíc potvrdil, že je to charakterově dobrý kluk, když branku proti bývalému týmu neslavil.

Jan Matoušek - 5 - Nezahrál sice špatně, ze základní sestavy byl ale jediný průměrný. Snažil se, hezky ukázal svou rychlost při první žluté kartě Dukly, ve finále se mu ale nevedlo. Šanci v 1. minutě ještě řešil dobře, když z úhlu střílel na branku a byla možnost dorážet. Pak nedal šanci po centru Baluty, tam to ale měl těžké, protože viděl míč na poslední chvíli. Několikrát se už už dral do šance při náběhu za obranu, ale buď ho odzbrojili protihráči nebo si míč ani nezpracoval, jako tomu bylo při jedné šanci v úvodu zápasu. V těchto situacích to chtělo předvést trochu více kvality, povedenou kličku navíc. Je to hodně zajímavý hráč, ale zatím ho trochu trápí nevyrovnané výkony, což je ale v jeho věku celkem normální.

Milan Škoda - 5 - Na úvodu po zranění odehrál 30 minut, což není špatná porce. Bojoval a nevedl si špatně. Sice byl vidět velký rozdíl v lehkosti pohybu oproti Matouškovi, Milan to ale zase vyvážil jinými přednostmi. Jednou se dobře prosadil k hlavičce, podruhé obral o míč Ďuricu a ustál i následný velice tvrdý souboj tělem. Bylo vidět, že se ještě bude potřebovat do tempa, je ale dobře, že máme k dispozici typologicky odlišný typ útočníka.

Jan Sýkora (odehrál svou klasiku - hodně aktivní a ve finále bohužel i nepřesný) a Michal Frydrych nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

13. - Pondělí 29. 10. 2018 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
4 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

67. Schranz (pen.)

Komentáře (34)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Chali     před 22 dny 30.10.2018 18:03 |  
    42 0

    A co ten Kolářův výhoz ve druhým poločasu na půlku Stochovi do běhu, čímž jsme měli okamžitě brejk 2 na 2? Možná to není gólmanův hlavní úkol, ale potom ať se nezvedá obráncům známka za gól.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Edenjejenjeden     před 22 dny 30.10.2018 19:00 |  
      17 0

      Ty výhozy má Kolář opravdu luxusní...

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      pehacko     před 22 dny 30.10.2018 19:01 |  
      10 1

      presne vcera snad neudelal v rozehravce chybu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      brugy     před 22 dny 30.10.2018 22:33 |  
      4 5

      Vyhoz byl vskutku neuveritelne precizni, Je na case si priznat, ze je Kolar dobrej golman :-).

  2. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Veta (přítel SN)     před 22 dny 30.10.2018 18:50 |  
    5 0

    Dobrý hodnocení.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    pehacko     před 22 dny 30.10.2018 18:59 |  
    3 6

    kdy jindy desitku nez za vcerejsi vykon mina stocha?

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Edenjejenjeden     před 22 dny 30.10.2018 19:02 |  
      12 0

      Já mu dal devítku,desítku až po derby:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        pehacko     před 22 dny 30.10.2018 19:03 |  
        4 0

        cekam, ze jim dame bura, ale desitka by byla o dost lepsi!

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          Edenjejenjeden     před 22 dny 30.10.2018 19:17 |  
          1 0

          A pak si dám dvanáctku:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

            Jachym     před 22 dny 30.10.2018 20:50 |  
            4 4

            Budvaru:-)

  4. Výjezd

    p!erreCORE     před 22 dny 30.10.2018 19:25 |  
    13 2

    Přátelé,
    včera jsem měl tu čest navštívit opět domácí utkání naší Slavie!

    Spolu s trojicí kamarádů jsme o půl štvrté vyjeli z Loun, za protivného mrholení a mlhy jsme se vyhnuli smrtelné nehodě u Panenského Týnce a místo rovně jeli přes Peruc.

    Před zápasem jsme oslavili sto let republiky zelenou cigaretou a šlo se na to.

    Sektor 112. Po chladných úvodních minutách, nepočítaje gólovou šanci Baluty se naši dostali do tempa a až do konce zápasu jsme drželi utkání pevně v nohách.
    Oceňuji, že nastoupil Hušbauer. Nejsme alibisti a trenér ví, co dělá. Pepa to ostatně na hřišti věděl taky a opět z defenzivních hlubin, zleva zprava zprostředka podporoval útok, rozdával balony a poctivě se vracel.

    Vyzdvihl bych výkon Olayinky, Stocha, Pepího, Kúdely a Baluty.

    U Petera byla vidět snaha a chuť hrát fotbal, sebevědomí mu nechybělo a okořenil to gólem a krásnou nahrávkou.
    O Mirovi zbytečné mluvit.
    O Pepovi rovněž, odvedl svůj vysoký nadstandart.
    Alex se celý zápas hnal hřištěm jak s ohněm u zadku.

    Nejméně se mi líbil Zelený, ale u něj mi přijde, že potřebuje vždy poločas na rozehřátí a Honza Matoušek mi přišel poněkud ztracený a utopený, ale běhal nabízel se, snažil se, to se mu upřít nedá.

    + Můj druhý domácí zápas, druhá výhra
    + Opět v derby!
    + Nasazení hráčů
    + Sestava (jakákoliv)
    + Měl jsem podprdelník
    + Supr výjezd čtveřice kamarádů a velkých Slávistů
    + Návštěva
    +/- Pěkně zazpívaná hymna/je trochu pruda slavit republiku na fotbale, ale Eden se připojil, zpíval a chvíli jsem se cítil jak v 89´, kdy mi byly teprva štyři roky a tak si mnoho nepamatuju.

    - Návštěva dukelských (dukláckých?) fanoušků - bylo jich tam dvacet??!!! To jako fakt??!!
    - Ofsajd to nebyl
    - Pentle asi jo

    Vraceli jsme se v mlze, že by se dala krájet, aspoň už nepršelo. Za Slaným a před Panenským Týncem jsme se dostali do autokolony. Druhá včerejší nehoda na trase a na blízkém místě. 4 sanitky. Hodina a půl, kdy jsme se posunuli tak o dva kilometry. Vylezli jsme z auta, smáli se, fandili Slavii, kouřili..
    Pak se otočili a přes Klobuky i s jejich menhirem a opět Peruc se vrátili po půlnoci domů. Já jako řidič jsem byl velmi unaven. Snad nikdo nezemřel.

    Prosím, jezděte opatrně!

    • Re: Výjezd

      Mrakomor     před 22 dny 30.10.2018 20:01 |  
      8 1

      "Před zápasem jsme oslavili sto let republiky zelenou cigaretou a šlo se na to.

      Já jako řidič jsem byl velmi unaven.

      Prosím, jezděte opatrně! "

      Darebáku :)

    • Re: Výjezd

      Sedrousek     před 21 dny 30.10.2018 23:58 |  
      13 1

      Cemu se divis ze jicj tam bylo 20? Je to kousek, tak prijeli vsichni!

  5. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    SKSKali     před 22 dny 30.10.2018 20:30 |  
    5 1

    Kdyby Škoda nebyl po zranění, tak včera by se hodilo opačné střídání, pokud by byl stejný aktuální stav utkání. Kdyby Škoda hrál od začátku a pak ho střídal Matoušek, tak ty brejkový útoky by byly přesně pro něj.
    Jinak, sice nás do teď tlačila marodka v útoku, ale nevim, jestli je Matoušek úplně vhodný na klasickýho útočníka. Je mladý, možná se přizpůsobí, ale klasický zakončovatel to zatím není (možná částečně dáno ješte jeho občasnou zbrklostí). Pokud bude útok zdravej a produktivní, tak spíš s nim na podhrot, pod váplno s míčema po zemi a doběhu.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    p!erreCORE     před 22 dny 30.10.2018 20:41 |  
    0 0

    ja jel celou dobu max osumdesat

  7. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Monarchie     před 22 dny 30.10.2018 21:21 |  
    2 0

    Příjemný večer,
    PlerreCore na Peruci u Thunů a později tam v údolí žil Jiří Corvín, tam je mnoho slávistů, Kokovice, Mšené lázně, Brozany, Třebenice.. Abych zůstal u tématu, slávinka nám dělá obrovskou radost

  8. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Tarik     před 22 dny 30.10.2018 22:16 |  
    25 0

    Kolář by měl být určitě alespoň za 6/7 - to jak pomáhá s rozehrávkou (ten výhoz na Stocha jsem doteď nepobral) a ulehčuje práci stoperům je hodně velkej nadstandard a zaslouží si to ocenit.

    Podle toho slovního hodnocení to vypadá, jak kdyby celej zápas nic nedělal, pak mu propadl jeden centr a jednou dal špatně přihrávku. Zvlášť vyčítat mu jednu zkaženou přihrávku (jasně, trochu mi zatrnulo) mi nepřijde fér, pokud se zároveň úplně ignoruje těch 90 minut kdy rozehrával perfektně.

    Takže pokud Kúdela i Deli odehráli zápas s přehledem (což 100% odehráli, dívalo se na ně krásně), tak minimálně se stejným přehledem ho odehrál i Kolář a měl by teda mít taky vyšší známku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Snivec     před 22 dny 30.10.2018 23:01 |  
      19 2

      tady nekteri stale nechapou, ze i dobra hra obrany je zasluhou brankare, cteni hry, komunikace, dirigovani apod. Proste Kolar nemel zadnou praci, jednou spatne rozehral, parkrat rozehral dobre, secteme to a zase to je na 5. :( Uz ted je jasne, ze to bude jeden z nejhure hodnocenych hracu a je to hlavne proto, ze Slavia soupere k nicemu nepousti a brankar pak nemuze vyniknout.

  9. Vstupenky na derby

    Petr9608     před 21 dny 31.10.2018 00:46 |  
    2 10

    https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Vstupenky-na-derby-v-prodeji-od-stredy-16041

    Hm, zase jen 5% kvóta. Fakt, že se zase přehodilo pořadatelství (loni se hrálo na podzim v Edenu) tomu moc nepomohl. Myslím to tak, že kdyby derby bylo na podzim v Edenu i letos, tak by bylo snažší to vrátit na 10%. Přecijen, abychom my teď žádali, aby nám dali 10%, že my jim to na jaře oplatíme, to by bylo trocho hloupý. Ale nemyslím, že by vůbec od nás taková iniciativa byla.

    Za tím, že je to plivnutí do tváře aktivním fanouškům si stojím.

    • Re: Vstupenky na derby

      Petr9608     před 21 dny 31.10.2018 17:16 |  
      0 12

      +2 / -7

      Tak aspoň vim, že na SN je to tady banda gaučáků, kterym v podstatě by ani nevdadilo, kdyby žádnej kotel nebyl.

      • Re: Vstupenky na derby

        TAdyas (přítel SN)     před 20 dny 01.11.2018 10:31 |  
        7 0

        Ten tvůj komentář je tak marnej, ze nestojí ani za reakci, až se stydím za reakci

        • Re: Vstupenky na derby

          Petr9608     před 20 dny 01.11.2018 20:27 |  
          0 4

          A co jako? Aby mohlo přijít do Edenu o 6% (neaktivních) Slávistů více, tak na Letnou půjde o 50% (nejvíce aktivních) méně.

          Tak to prostě je. Nepodpora od gaučáka je pro vedení více než podpora od aktovního, co neváhá jít do "jámy lvové".

          čim se dá tohle rozpeřít? Nějakej fakt?

  10. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 21 dny 31.10.2018 07:33 |  
    17 1

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Děkuji Alanorovi za rozbor naší hry a hodnocení hráčů. Tentokrát se tolik neliším, ale přesto doplním.
    U Koláře si myslím, že by měla být určitě za 6. Při tom nejistém zákroku, který popisuješ, byl dle mého názoru nedovoleně atakován Bilovským. Několikrát se zapojil i do poziční hry našich stoperů, penaltu skoro vystihl, poměrně přesné výhozy jsou také dalším dobrým počinem do zrychlení naší hry.
    Stopeři hráli opravdu dobře. Simon se zapojil bez problému, jako by snad ani nechyběl, a s Ondrou si to zkušeně pohlídali. Je však třeba připomenout, že Dukla nás opravdu moc neprověřila.
    Oba krajní beci podporovali ofenzivu dostatečně a proto byla Dukla o to víc tlačená ke své vlastní bráně.
    Dobře se zapojil i Peter Olayinka, bylo vidět, že mu hodná Dukla svědčí a i ten gól mu pomůže.
    Já bych se zastavil u Honzy Matouška. Trochu se na něj snesla kritika. Rozumím tomu, že když dal branku (a to velmi důležitou) v Kodani, tak asi byla snaha trenéra říci touto kritikou, aby mu nelítala hlava někde vysoko a chtěl ho posadit na zem. Jenomže Honza se snažil i v tomto zápase, běhal, atakoval a nabízel se. Berme to tak, že každý den není posvícení.
    Jinak je mi moc smutno, že Standa Tecl nám bude chybět a vypadá to na operaci. Moc mu držím palce a brzký návrat.
    V útoku máme Milana, Murise, Honzu a Petera a tak pevně věřím, že spolu s Balutou a Sýkorou je to dopředu vcelku slušná síla.
    Derby bude náročné a na druhém břehu to budou brát jako zápas o život.
    Forma našeho Mina Stocha je veliká a rozhodně je to náš velký trumf. Snad to Mino ustojí a nebude přemotivovaný. To by byla škoda. Věřím trenérovi i Honzovi Nezmarovi, že kluky nachystají dobře a v derby budeme hrát svou hru. Pokud se nám povede vymazat souhru Frýdka a Stancia, tak je to cesta k vítězství. To ukázal i Zlín.
    Na závěr si neodpustím se vrátit k událostem z Kodaně. To, co se tam stalo a byla to pouze a jen vina našich "bezmozků". Vrhá to na Slávii hodně špatné světlo. Zvlášť, když se Dánové snažili pořadatelsky vyhovět našim fanouškům ve všech směrech. Vedení Slávie by mělo adekvátně zakročit. Je to neodpustitelná skvrna na dobrém jménu Slávie a trest by měl být i proto velmi tvrdý. Ti "bezmozci" nám na stadionu určitě chybět nebudou a návštěvu to nijak neovlivní.
    Tak ať nám v derby svítí naše hvězda slávistická jasně a na cestu k vítězství.
    Sokrates55

  11. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    mis3     před 21 dny 31.10.2018 09:05 |  
    15 0

    Stejně má ten Suk smůlu, pravidelně z malého vápan dává mimo branku a když už se trefí, tak si rozhodčí vymyslí ofsajd :-(

  12. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 21 dny 31.10.2018 13:41 |  
    0 0

    Za me opravdu pekny dominantni vykon, pravdou je ze jsme za stavu 3:0 trochu ubrali, diky tomu se dukla vuce tlacila kupredu. Take pencle by se nemusela piskat, kdybychom duklaky nepousteli za polovinu, ale i tak bych fotbalovym zargonem rekl ze byla prisna. S hodnocenim se celkem ztotoznuju. Zeleny mne hodne ve druhe puli prekvapil, do polocasu se mi zdal hrozne slaby, nevyrazny, az bych rekl bojacny, avsak po puli paradni zlepseni, co si dovolil to jsem koukal jak puk az jsem si rikal ze za nej hraje nekdo jiny. Ten kluk se bude jeste zlepsovat, ma na to. Jeste jednou diky za pekny zapas!

  13. .

    japhy     před 21 dny 31.10.2018 14:26 |  
    0 0

    Pepa to odehrál zkušeně, míč skoro nedržel, hned centroval a nepodstoupil snad jedinej souboj :)
    Ten Zelený...Že je šikovnej už nám párkrát ukázal, na rozehrání ale bohužel vždy potřebuje celej poločas. Nesmí se bát šlapat do toho od začátku.
    A jelikož sov je Aténách pořád dost, není třeba pokračovat.

    • Re: .

      Jachym     před 21 dny 31.10.2018 14:30 |  
      3 0

      Sovy nejsou tím, čím se zdají být...

  14. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    japhy     před 21 dny 31.10.2018 14:29 |  
    0 1

    Tak ne, ještě na něco jsem zapomněl, na pány sudí.
    Od hlavního jsme nedostali ani zlomek z těch pověstných pár procent pro domácí a VAR by to měl radši zabalit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      pethead (přítel SN)     před 21 dny 31.10.2018 16:07 |  
      0 0

      Já to pořád nějak nechápu. Proč to komise rozhodčích hodila jen na pomezního a o VAR ani slovo? Ano, mávnul chybně. Ale od toho tam snad právě je VAR, aby podobné chyby eliminoval, ne? Tudíž za hlavního viníka neuznaného gólu považuji právě VAR. Nebo je to prostě tak, že komise rozhodčích se k VAR vůbec nevyjadřuje?

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        iwanowicz     před 21 dny 31.10.2018 16:09 |  
        0 0

        Minule tvrdili, ze namaji software s carou, takze to nemohou rozhodnout.

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          pethead (přítel SN)     před 21 dny 31.10.2018 16:12 |  
          1 0

          Tohle nemám na mysli. Oni nezpochybňují to, že to ofsajd nebyl. Jen z té chyby viní pouze pomezního. Asi to opravdu bude tím, že jde o dva rozdílné subjekty, co se pravomocí (rozhodčí vs. VAR) týče.

          Vyjádření komise je: "Ve 29. minutě se asistent rozhodčího Ondřej Pelikán dopustil chyby, když nesprávně signalizoval ofsajd domácího mužstva bezprostředně před dosažením branky. V 65. minutě se rozhodčí Miroslav Zelinka dopustil chyby, když nenařídil pokutový kop ve prospěch hostujícího mužstva. Pokutový kop byl nařízen až dodatečně po zhlédnutí záběrů, které rozhodčímu poskytl VAR."

          • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

            Akuls     před 21 dny 31.10.2018 17:03 |  
            3 0

            Pokud vím, mají pomezní pokyn, stejně jako tomu bylo na MS v Rusku, aby v podobných těsných momentech praporek nezvedali a rozhodnutí zda ofsajd byl či nebyl nechali následně na VAR. V tom byla hlavní chyba pomezního rozhodčího, protože jakmile zvedl praporek, tak de facto ovlivnil činnost obránců a hlavnímu už nezbývalo než původní rozhodnutí potvrdit, regulérní gól neuznat, a to bez ohledu na VAR. Pomezní si v této situaci vůbec počínal naprosto nepředpisově, protože když už praporek zvedl, tak ho měl držet nad hlavou po celou dobu akce, ale on po převzetí balónu Coufalem ruku s praporkem rychle připažil.
            Jak sleduji zápasy ve vyspělé fotbalové Evropě a v evropských pohárech, tak vynálezce skluzu Sváťa Pluskal, by si dnes moc nekopl, protože prakticky každý skluz je pokládán za nebezpečnou hru a píská se faul. O tom se např. snad třikrát přesvědčil i Hušbauer v Kodani. U nás se to ale píská jinak (viz penalta v zápase s Duklou), stejně jako nečistá hra rukama a vrážení do soupeře při přebírání balónu.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    slaviator     před 20 dny 01.11.2018 15:19 |  
    0 0

    Nejlepší byl Mimo Stoch! Malý velký muž!

  16. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    zeleznik2     před 18 dny 03.11.2018 20:10 |  
    0 0

    I ve Spartu hráčem utkání Míňo 8..

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen