Fortuna liga

Tisková konference před derby

Tisková konference před vrcholem podzimní sezóny - derby na Letné - se uskutečnila v útrobách stadionu v Edenu ve čtvrtek 1.11. Vedle trenéra Trpišovského před novináře předstoupil i základ naší středové řady: Tomáš Souček a Josef Hušbauer.

První dotazy se točily kolem zdravotního stavu týmu a trenér byl požádán o vyjádření na adresu čerstvého zranění Michaela Krmenčíka:

Jindřich Trpišovský: Tým je ve stejném složení, jako byl na Duklu. Doufáme, že nám nikdo nevypadne a že bude k dispozici i Jarda Zmrhal. Co se týče Standy Tecla, měl nástup v nemocnici v 8:00 a v této chvíli ještě nemáme žádný výstup. Pokud se potvrdí diagnóza, měl by rovnou podstoupit operaci. Komentovat zranění hráče jiného klubu mi nepřísluší, každopádně pro něj je to obrovská tragédie, zvláště když měl našlápnuto k nějakému velkému přestupu.

Trenér se zdárně vypořádal i s mírně potměšilou otázkou, co pro něj znamená Sparta:

Jindřich Trpišovský: Ve Spartě jsem byl už dávno a u mládeže. Byl jsem tam rok a tři čtvrtě a odcházel jsem kvůli rozdílným názorům na fungování mládeže. Ti lidé, s nimiž jsme si nerozuměl, tam už teď nejsou. Dneska jsem pohlcen tak velkým klubem jako je Slavia. Potkávám se tu s ikonami jako je Vladimír Šmicer a Pavel Kuka. Když vidíte, jak velká fanouškovská základna tu je, pochopíte, co tenhle klub znamená.

Z podobného ranku byla otázka, co je možné na Spartě obdivovat.

Tomáš Souček: Spartu můžeme obdivovat za dlouhou historii, ale to můžeme i Slavii a ta jí má navíc delší.

Josef Hušbauer: Sparta měla velké úspěchy v Lize mistrů, což tady nikdo jiný neměl, to si přiznejme.

Jindřich Trpišovský: Za mě je to součást té největší historie. Kvůli tomu jsou tyhle zápasy tak vypjaté a kdybych měl něco vypíchnout, tak výkony v Lize mistrů, kdy hrála vyrovnané zápasy s Olympiquem Marseille, Barcelonou, či Realem. Měli respekt v Evropě, po čemž toužíme teď i my.

Potom už došlo na prognózy samotného derby, jestli se hráči cítí jako favorit a co znamená současné postavení v tabulce:

Josef Hušbauer: Na derby se těším, bude to jako vždy vynikající zápas. Spartě se doma daří, výbornou formu má Tetteh, na toho musíme dávat velký pozor. Podle postavení v tabulce jsme favority a já to tak beru. Víme, že poslední derby zápasy byly z naší strany lepší a věřím, že na to navážeme. Jsem přesvědčen, že letos jsme silnější než loni.

Tomáš Souček: Já si také myslím, že máme výhodu dle získaných bodů a postavení v tabulce, ale už tady pamatujeme i zápasy v opačném gardu, do nichž jsme šli z pozice horšího týmu v tabulce a zvládli je. V tom je derby nevypočítatelné.

Jindřich Trpišovský: Derby nemá favorita, ten zápas bude úplně jiný, i kdyby jeden z týmů šel do zápasu z pozice dvanáctého v tabulce. Čeká nás těžké utkání na Spartě a tam se všechno dosud odehrané maže. Rozhodne to, jak kdo do toho utkání vstoupí, ne to, kdo má jaký náskok v tabulce. Není ještě odehraná ani polovina soutěže, takže náš náskok až tolik neznamená, ale samozřejmě případný desetibodový odstup po derby by nám dával dobrou výchozí pozici.

Proč je takový rozdíl mezi Spartou doma a venku?

Jindřich Trpišovský: I kdybych to věděl, tak jim to nebudu říkat, s tím si musí poradit sami. Co se týče jarního zápasu na Letné, tam jsme nezvládli první půli a naopak ve druhé jsme po dvojím vystřídání hráli přesně to, co jsme chtěli. Z toho je vidět, že i v průběhu zápasu dokáže kdejaká maličkost všechno změnit.

Další dotazy se týkaly formy Miroslava Stocha

Jindřich Trpišovský: My jsme k týmu nastoupili v zimě a přišli s nějakým stylem hry. Byli jsme v situaci, kdy jsme se prvně soustředili na kondiční složku. Míňův styl hry byl poněkud jiný, než jsme chtěli a on se s tím pral trochu těžce. V současné době už se s tím sžil, je to produktivní hráč, který udělal velký posun v defenzivní činnosti. Spolupráce s ním je v momentální době velice dobrá.

 Josef Hušbauer: Jsme rádi, že mu to konečně střílí. Dlouho mu to tam nepadalo, teď nám hodně pomáhá.

A kdo nastoupí  v útoku? Sice je zraněn Tecl, ale v pořádku je Milan Škoda...

Jindřich Trpišovský: To je pro nás největší téma. Výkon útočníka pro nás bude klíčový, protože aktivitu hrotového hráče budeme potřebovat. Milan Škoda je v plném tréninku a je to jedna z variant, kterou zvažujeme i s ohledem na to, že bývá v těchto zápasech produktivní. Mnozí si pamatují jeho "Neymarovský průnik",  minule zase proměnil penaltu a to v době, kdy by tam leckteří hráči ani nedošli.

A jak po minulém derby vidíte použití videa?

Jindřich Trpišovský:  Já jsem šťastný za každý zápas, na kterém je video, i když se potom člověk musí radovat opatrně. Vždycky se nejprve ptám čtvrtého rozhodčího, jestli gól přezkoumává video a tak podobně.

Došlo i na třaskavější témata ohledně tweetů pana Tvrdíka:

Jindřich Trpišovský: Já Twitter nemám a upřímně jsem za to rád, když vidím, jak to kluci po ránu sjíždějí. Co se týče Josefa Šurala, tak toho jsem zažil v Liberci, trénoval jsem ho, ale momentálně to pro nás není žádné není žádné téma.

Josef Hušbauer dotaz na téma "vířivka" nechal - s mírným rumělcem ve tváři - bez odpovědi.

Komentáře (38)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tisková konference před derby

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 01.11.2018 14:58 |  
    10 3

    Moc děkuji za info.
    Disputace na úrovni a bez jakýchkoliv trapných poznámek. Máme respekt k derby, ale nebojíme se.
    Víme, co je naše hra a věříme ve své schopnosti. Tak to má být.
    Sokrates55

    • Re: Tisková konference před derby

      Alcapone     před 5 lety 01.11.2018 15:06 |  
      3 1

      Jen pro info tiskovka je na youtube. Slavia tv.

  2. Re: Tisková konference před derby

    slaviator     před 5 lety 01.11.2018 15:17 |  
    6 0

    Rozneseme je!

  3. Re: Tisková konference před derby

    sicilianbrno     před 5 lety 01.11.2018 15:21 |  
    24 1

    "Spartu můžeme obdivovat za dlouhou historii, ale to můžeme i Slavii a ta jí má navíc delší."..Tomáš Souček
    Ta sedla....:-)

  4. Re: Tisková konference před derby

    martyni (přítel SN)     před 5 lety 01.11.2018 15:46 |  
    4 2

    Tak ze by sel na hrot Milan? No uvidíme, Trpis hrace po zraneni nechava spis postupne rozehrávat. Dost lidi tu po Dukle psalo, ze je na nem videt nerozehranost, mne tedy prislo, ze mu to docela sedlo, mel par zajímavých akci, pekne obehral Duricu a prihral Frydrychovi do tutovky.

    • Re: Tisková konference před derby

      kjandourek (admin)     před 5 lety 01.11.2018 15:50 |  
      2 2

      Uvidíme - bylo řečeno "je to jedna z variant".... podle mě o tom ještě přemýšlejí - do zápasu zbývá ještě pár dní, každým tréninkem se situace může měnit...

      • Re: Tisková konference před derby

        kexholm     před 5 lety 01.11.2018 19:11 |  
        1 5

        No já to mezi řádky přečetl tak "že Škoda je připraven a bude v základu na derby" podle mě o tom už nepřemýšlejí, že postaví někoho jiného.....

  5. Re: Tisková konference před derby

    Juventus turin     před 5 lety 01.11.2018 15:54 |  
    7 0

    Slavia vyhraje. Věřím tomu. Je v super formě, sebevědomá. Nejlepší útok, nejlepší obrana, 1. v tabulce. Jednoznačně jí prospívá i to, že není závislá na jednom kanonýrovi, ale naopak skóruje kdo má nohy (14 hráčů), další se můžou přidat Traoré a Mešanovič. Soupeři nevědí koho hlídat dříve. Vidím jasnou výhru.

    • Re: Tisková konference před derby

      Crispo     před 5 lety 01.11.2018 16:42 |  
      2 5

      A to co jsi vypsal se právě před derby maže ;) Bude to o tom v jakém rozpoložení naši hráči zrovna budou, protože v podobné pozici jsme tam jeli i posledně, a první poločas proti ještě slabšímu týmu dopadl katastrofálně.

  6. Re: Tisková konference před derby

    Hofo78     před 5 lety 01.11.2018 16:24 |  
    5 2

    Hušby-vířivka- s mírným rumělcem ve tváři???

  7. Re: Tisková konference před derby

    komby     před 5 lety 01.11.2018 18:11 |  
    0 0

    Na youtube to v case 22:13 to vypada jak kdyby tam byl nejaky strih, docela by me zajimalo jestli to je jenom nejaka technicka chyba, nebo jestli trener nejak pekne rypnul do sparty a radsi se to nezverejnuje..

    • Re: Tisková konference před derby

      TSeguinTS     před 5 lety 02.11.2018 10:21 |  
      15 0

      Mam info od jednoho novináře detailně obeznámeného s děním v klubu, že vypadlo osvětlení a bylo slyšet pouze škrtání sirek. Po chvíli nejistoty ve tmě uviděli Josefa Hušbauera ve světle vycházejícího zpod stolu.. vzápětí ucítili silný zápach kouře linoucího se po místnosti a všem bylo jasné, že Pepa něco pálí, šance to však nebyla. Ještě jasněji bylo, když Hušbauer hořící rudé tričko zvedl nad hlavu a začal ho trhat. Vše zachránil Trpišovský připomenutím rizika čtvrté žluté karty a Pepu vystřídal Souček. Když se znovu rozsvítilo, rudé cáry byly všude po místnosti a začaly je sbírat uklízečky, které jsou přeci jen o trochu pomalejší než ty kodaňské, takže se jednomu z novinářů v honbě za poznáním jmenovky na rudém dresu podařilo jeden cár uschovat. Bylo na něm čitelné pouze SICK. Při incidentu nebylo nikomu ublíženo.

  8. Ještě jednou

    Petr9608     před 5 lety 01.11.2018 20:30 |  
    4 10

    Proč vám nevadí, že na Letný podporuje od letošního jara náš klub poloviční počet fanoušků? Vy to nepokládate za negativní věc? Nebo vůbec neuznáváte podporu klubu na hřišti soupeře?

    • Re: Ještě jednou

      Petr9608     před 5 lety 01.11.2018 20:31 |  
      3 9

      Já to skutečně chci vědět. Myslim to zcela vážně. Pro mne je to nepochopitelný.

      • Re: Ještě jednou

        Novi.sks     před 5 lety 02.11.2018 12:26 |  
        3 1

        Asi proto, že jsme s tím začali při podzimním derby v minulé sezóně?
        "Vršovický klub letos odstoupil od nepsané dohody, která tu byla léta, že si oba kluby vyjdou vstříc a dostanou maximální možný počet vstupenek pro své fanoušky do sektorů pro hosty a sparťanům poskytl jen striktně určenou 5% kvótu lístků"

        Myslím, že se to tady probíralo i v nedávných dnech, určitě jsem o tom četl zmínku v diskusi pod nějakým článkem...

        • Re: Ještě jednou

          Snivec     před 5 lety 02.11.2018 13:32 |  
          2 0

          ale my jim davame maximalni mozny počet listku do sektoru hostu, ale proste ten sektor v Edenu ma kapacitu cca 1000 mist. Museli bychom jim davat sousedni sektor, který není oddeleny od ostatních sektoru. To jsme delali v minulych letech, ale bylo s tim spojeno plno problemu a velke riziko. Sparta ohraniceny sektor pro hosty ma deleny na dve casti a kapacitne je zhruba dvojnasobny. Oni ted tu druhou pulku nechavaji prázdnou.

          • Re: Ještě jednou

            Novi.sks     před 5 lety 02.11.2018 14:30 |  
            2 1

            Já nijak nepopírám, že je naprosto dementní nechat radši půlku sektoru prázdnou... Ale prostě první krok byl v tomhle podnikut z naší strany, to bohužel nemůžeme popřít.
            Určitě by se dala bariéra v Edenu o jeden sektor posunout (udělat uchycení o sektor vedle a v případě potřeby ji přendat), ale na druhou stranu rozumím tomu, že kvůli jednomu zápasu v roce to nemá cenu.

            Do budoucna bych se přimlouval o vyhnání rudochů na střechu. Postavit jim tam jeden mobilní stánek s prodejem občerstvení a dvě Toi-Toiky, aby byla ta rovnoprávnost dotažená do konce :))

          • Re: Ještě jednou

            Petr9608     před 5 lety 02.11.2018 17:45 |  
            0 0

            Dával se tam ostnatej drát. Esteticky přílšerné, ale funkční.

          • Re: Ještě jednou

            Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 03.11.2018 14:13 |  
            2 0

            Minimum je 5% kapacity, pokud by se kluby domluvily, že dají druhé straně 20%, tak se bude dávat 20%.
            Slavia chtěla co nejvíce omezit přístup sparťanů do Edenu, tak je jasné, že to samé udělala i sparta Slavii.

      • Re: Ještě jednou

        Chlupp (přítel SN)     před 5 lety 02.11.2018 12:40 |  
        3 4

        Tuhle hloupost bohužel vymyslel pan Syrovátka, je to naproste kontraproduktivní a můžeme jen doufat, že někdo na Slavii dostene rozum a tento zoufalý pokus uvede do původních dohod....

        • Re: Ještě jednou

          Max1     před 5 lety 02.11.2018 17:55 |  
          5 0

          Ja tedy s tim souhlasím....čím méně u nás rudé svoloce bude, tim lépe. Hlavně jak se píše....u nás k tomu je důvod = sektor pro hosty je jasne ohraničen, sektor navíc pro tu chatru znamená méně pro nás, protože sektor navíc se musi zavřít kvůli bezpečnosti a biti jsou slávisté. U nich je ten ohraničený sektor vetsi a bude tam půlka, protože to dělají z trucu.

          • Re: Ještě jednou

            Petr9608     před 5 lety 03.11.2018 23:18 |  
            0 2

            Ta ztráta činila (dle fotek z derby jaro 2017 a podzim 2017) 1,5 sektoru na tribuně jih. To není zas tolik a NIKDO aktivní tam nešel. Jen ti, co si vzpomenou, že jsou Slávisti, jen když je derby. Jasně, někdo prostě má čas jen na to derby, ale i to se dá řešit tím, že si koupí permici, kterou (za nějaký poplatek, službičku) půjčí na zbytek sezony někomu jinému.

            Ostatní zkrátka bohužel, mohou jít na jinej zápas. Tuším, že dokonce i na Plzeň šly lístky koupit před zápasem. Ani poháry se nevyprodaj.

            Prostě klub má udělat všechno proto, aby alespoň (valná) většina (nebo i třeba jen polovina) aktivních permanentkářů ze Severu na tu Letnou dostala.

  9. Re: Tisková konference před derby

    pinochet     před 5 lety 01.11.2018 21:38 |  
    13 0

    Nazrál čas ty zoufalce pořádně potupit...

    • Re: Tisková konference před derby

      bongor     před 5 lety 02.11.2018 14:28 |  
      5 0

      Názor pana Luhového před derby:/mluví mi ze srdce/. Kde ty ivánkovské časy jsou? Už ani řvaní trenéra na lavici není považováno za fotbalovou dovednost. Dnes je to o kvalitní práci s týmem na trénincích a zde Sparta nefunguje, tak jak by měla, proto si myslím, že v neděli prohraje. Bude to zásluhou Zdeňka Ščasného, který se více hodí do Horníkovskopeltovské éry, kdy trenéři nemuseli moc přemýšlet, protože výsledky byly zařízené. Následky této komfortní situace, kdy trenér není nucen herně zlepšovat svůj tým, vidíme dnes u Ščasného, jenž zakrněl a není schopen pracovat s týmem na pojetí hry

  10. Re: Tisková konference před derby

    Ravon     před 5 lety 01.11.2018 22:34 |  
    0 0

    Neměl by někdo 1 lístek navíc, který by mi prodal?

  11. Re: Tisková konference před derby

    Jarda66     před 5 lety 02.11.2018 08:58 |  
    3 3

    No, tak že jsem přemýšlel, jak na derby...
    Což tohle?
    Kolář
    Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil
    Stoch, Hušbauer, Souček, Baluta, Olayinka
    Škoda
    V 60. půjde dolů Škodovka a do unavený obrany začne dělat průvan Matoušek
    Pak ještě (to už povedeme o 2 góly) vymění Zmrhal (a na konci dá na 3:0) Olayinku a Baluta pustí Traorého.
    Toť můj tip, vysněná sestava a nakonec i výsledek...

    • Re: Tisková konference před derby

      mirecek1111     před 5 lety 02.11.2018 09:10 |  
      18 0

      Budeme hrát úplně stejně jako v Kodani, max. budou trenéři řešit dilema koho do útoku - Matoušek/Škoda (možná překvapí Balutou na hrot). Je ale nesmysl, aby nehrál např. Traore a Zmrhal, když to v těžkách zápasech během podzimu fungovalo.

  12. .

    iwanowicz     před 5 lety 02.11.2018 15:44 |  
    19 0

    Tak jsem pro zajimavost shledl tiskovku sparty na youtube. Porazenecke vyrazy Stastneho a Rosickeho, pohled k nezaplaceni a jen obecne reci o derby. Odpovedi Trpisovskeho, to je uplne jinej level. Mimochodem kdyz vidim, Rosickeho, jejich noveho sportovniho manazera a dalsiho jejich vseumetela, ktery hracum ukazuje na treninku, jak delat spravne cviceni a pote vyrazi pracovat do kancelare, zustavam klidny. Hrac to byl vynikajici, ale jinak rozhodne nepusobi jako osobnost, ktera by to mela ve sparte srovnat do poradku. Muj nazor je, ze cim vic pravomoci Rosickemu, tim lip pro nas.. :)

    • Re: .

      donford     před 5 lety 02.11.2018 18:05 |  
      6 0

      Ono je to s Rosou docela zajímavé. Vlastně odešel do ciziny jako fotbalový kluk (s darem od fotbalového pána boha), tam hrál - nehrál a vrátil se jako "fotbalový stařec" už vlastně jen na pár minut. Rozumně skončil, jednak už na to neměl fyzicky a vůbec ne zdravotně. Když si vzpomenu, jak si vůbec nezahrál proti Rotaňovi a Míšovi, tak se ani nedivím. A to takoví Ostraváci, kluci ze Slovácka, Liberečáci, ti by mu to nefotbalově znechutili ještě víc. Ovšem jaká že je to persona mimo trávník, o tom si myslím své. Přijde mi, že tak jak byl výborný hráč, tak fotbalový vizionář není. Aby ukazoval hráčům, jak mají cvičit, když tito přišli do Sparty se zkušenostmi ze všech koutů světa a nalévat této cizinecké legii do hlav mravní sílu pro derby, když on sám jich zažil pár a ještě před mnoha roky, to opravdu nevidím jako pravé ořechové. Ale snad tak lépe pro nás.

  13. Re: Tisková konference před derby

    Borgetti     před 5 lety 02.11.2018 19:18 |  
    15 0

    Rozdíl mezi Ščasným a Trpišovským, když se novináři ptaj v cem by se měl daný hráč zlepšit. Ščasný: "Snad nechcete, abych vám řikal, v čem má Tetteh slabinu" - nějak takto zhruba odpověděl. No a Trpiš bezproblému vyjmenuje x důvodu u Matouška a Kalous na potěšující odpověď řekne: "V 19-ti na to má právo" Trpišovský: "To určitě ano :)"

    Jako po komunikační stránce je Trpišovský světová třída.

  14. Re: Tisková konference před derby

    Snivec     před 5 lety 02.11.2018 22:16 |  
    8 0

    dal jsem si nasi tiskovku, ta byla v duchu, jak se asi vsichni slavisti citi, pohoda, zdrava sebeduvera a pak mi to automaticky preskocilo na tiskovku sparty a z toho jsem byl fakt prekvapeny, krec, pretvarka, zadna sebeduvera, mluveni z cesty ..... jestli tohle vyjadruje rozpolozeni tymu, tak to bude 1:4 :) a jestli to nezvrati samotni hraci, tak tyhle panaci to pohrbi :D

    • Re: Tisková konference před derby

      bongor     před 5 lety 03.11.2018 07:26 |  
      5 0

      Nerad se opakuju,ale zlatý je názor Milana Luhového.Ten to vystihl úplně přesně.Rudoši nic nemuseli celá desetiletí řešit,na co by něco měli řešit,když to bylo předem zařízeno.A všichni v tom žili a žijí dodnes,i když jim to ta "blbá plíseň"pořádně nabourala,použitím jejich vlastní metody.

  15. Utíká to setsakra rychle... :)

    knl66 (přítel SN)     před 5 lety 03.11.2018 01:11 |  
    1 0

    Malé ohlédnutí jen tak pro zajímavost:
    před dvěma roky jsme na Letné vyhráli pod Šilhavým 0:2 a Ščasný se pak ze Sparty pakoval.
    Tak jsem trochu zabrousil do historie: jen na lavičce jsme nechali tehdejší nejdražší posilu Gino van Kessela.
    Za Slavii nastoupilo v utkání celkem čtrnáct hráčů, dodnes tady hraje Frydrych, Deli, Bořil, Ngadeu, Hušbauer, Zmrhal, Škoda, Mešanovič (+ Mingazov), tzn. osm (resp. devět) hráčů. Z mého pohledu docela vysoké číslo, ale vyjma Mešanoviče pořád všichni mají odpovídající výkonnost. Za Spartu nastoupil stejný počet hráčů, z dnešního kádru tohle derby pamatují už jen čtyři: Costa, Frýdek, Šural a dlouhodobě zraněný V. Kadlec. Frýdek už tenkrát vypadal, že je na drogách. Vzpomenete si na nějaké momenty ze zápasu? Nejradostnější pohled pro nás byl asi na zachmuřené tváře sparťanských diváků pár minut před koncem, když pochopili, že se obrat konat nebude... Ale taky to z pohledu novinářů iSportu bylo třeba: Lafata stáhl ve vápně Frydrycha, Příhoda penaltu nezapískal - Penalta po ruce Holka, Mešanoviče ale vychytal Koubek - Nehraje se, v kotli Slavie zasahuje policie - Slávistický kotel zahalil Letnou dýmem - Rowdies Sparty vpadli na hřiště... Tak si říkám, cože se to bude opakovat :)
    Konec historického okénka.

    • Re: Utíká to setsakra rychle... :)

      bongor     před 5 lety 03.11.2018 07:28 |  
      3 0

      Opakovat se bude jejich bída a naše radost.

    • Re: Utíká to setsakra rychle... :)

      vikik_vikik     před 5 lety 03.11.2018 11:59 |  
      6 0

      ano, na to se vskutku zapomenout nedá, pořád mám před očima, jak Jarda Zmrhal setřásl
      Frýdka jako by to byl nějaký obtížný hmyz, a pelášil zavěsit na 2:0 , skvostné :-)

      • Re: Utíká to setsakra rychle... :)

        bongor     před 5 lety 03.11.2018 15:40 |  
        0 1

        A co jiného to je?Vzpomínám si na jeho kasání,jak nabral na síle a jak s každým zacvičí a najednou tohle.Jarda se s ním teda nesral!

  16. Chacharský trolling.

    Petr9608     před 5 lety 03.11.2018 18:42 |  
    0 1

    To už mi fakt přijde jak kdyby nás chtěli trolit. Jak kdyby nám chtěli sdělit, jó nejsme nadšení z toho, že jsme to podělali s Rudochama a Plísní, ale hlavní je, že vás to nas.ere!

  17. Re: Tisková konference před derby

    Ados     před 5 lety 03.11.2018 20:13 |  
    1 0

    Tak jsem zvědav, zda budeme i po 14. kole vedoucím týmem ligy. Čeká nás derby a za sebe můžu říct, že se vždy těším, až bude po tomhle zápase. Závidím těm, co se na derby těší, nejraději bych už zařezával v pondělí v robotě, aby bylo po všem. Na druhou stranu ten pocit, když se vyhraje je k nezaplacení. Jak to máte ostatní?