Evropská liga

Slavia - FC Kodaň 0:0

Slavia remizovala v Edenu s Kodaní zaslouženě 0:0 v zápase bez jediné vyložené šance.

Trenér Jindřich Trpišovský musel řešit absence v sestavě způsobené zraněními v derby. Hušbauera nahradil v záloze Sýkora, místo Coufala nastoupil Frydrych a na postu Kúdely nastoupil Deli. Hosté postrádali zraněného Fischera, oproti prvnímu zápasu mohl naopak nastoupit kapitán Zeca, změny udělal trenér Solbakken také na postu stopera a levého obránce. Úvod utkání přinesl vyrovnaný běhavý fotbal z obou stran, první střelu si připsal Stoch, rána z 25 metrů mu však vůbec nesedla a jen se odšourala daleko mimo. O dvě minuty později pronikl do vápna Zmrhal, dával od brankové čáry přízemní centr, ten bohužel Souček nezakončil. Stochův další pokus byl lepší než ten první, Andersen si však poradil. Pak to zkusil z dálky i Frydrych po dobré práci Stocha, byl z toho jen roh. Ve 27. minutě sebral míč ve středu hřiště Souček, prošel celou útočnou polovinou a dal do strany Zmrhalovi, jeho centr ale obrana odvrátila. Vzápětí Deli našel hezky Sýkoru, jehož střelu lapil Andersen. V další útočné akci střílel z úhlu Stoch nad bránu, lepším řešením by asi byl centr na jednoho z nabíhajících spoluhráčů. Až ve 44. minutě se ke střele dostali také hosté, Ankersen poslal křížnou střelu jen těsně vedle, Kolář se jen díval.

Druhou půli začali hráči Kodaně lépe, nebezpečný Gregušův centr z přímého kopu naštěstí prolétl celým vápnem, aniž by jej někdo trefil. Slávisté se dostali ke střele až po čtvrthodině hry, Stoch mířil nad. Traorého pokus skončil pro změnu vedle. V 67. minutě vybojoval míč Zmrhal, táhl akci po levé straně, našel ve vápně Stocha, který s míčem vyčkal, dal Bořilovi, který přihrával pod sebe, slávisté na malém vápně se ale k míči nedostali. O dvě minuty později odpískal finský sudí Gestranius ruku jednoho z bránících hráčů na hranici vápna. Stochovu střelu z přímého kopu Andersen kryl. Hosté byli druhou půli výrazně lepší než v té první, měli ze hry v poli o trochu více než Slavia, do šancí se však stejně jako červenobílí nedostávali. Ani v závěru si žádný z týmů nedokázal nic vytvořit, zápas tak skončil zaslouženou bezbrankovou remízou, která více vyhovuje Slavii. Druhý zápas ve skupině skončil také remízou, v tabulce se tak nic nemění, Slavia je druhá, bod za Zenitem Petrohrad, dva body před Kodaní, se kterou má navíc lepší vzájemný zápas.

Trenér hostů Stale Solbakken zápas dnes ani nezhodnotil.

Jindřich Trpišovský řekl k zápasu následující: "Strašně náročný zápas po všech stránkách, hlavně po té fyzické. Boj o míč, o střed pole. V první půli to bylo hodně složité, trošku jsme je utahali do druhého poločasu, z těch možností kolem pokutového území jsme nic neudělali. Chybělo lepší řešení v klíčových situacích, kdy jsme mohli jít do šance. Střela z dálky nám tam dnes nepadla, z celkového pohledu je remíza zasloužená. Byl to spíš boj než fotbalová kvalita, bylo vidět, že nikdo ten zápas nechce prohrát. Je z toho remíza, která pro žádný z týmů nic moc neřeší. Nemyslím, že jsme ve druhém poločase trošku upadli. Soupeř hrál druhý poločas trochu níž, hráli jsme pořád do deseti, jedenácti hráčů. Standardky jsme dnes bohužel kopali hrozně. Určitě by pro náš postup byla velká komplikace, pokud bychom dnes prohráli. Kodaň je náročný soupeř, těžko se proti němu hraje, stabilně hrají poháry a je to na nich vidět. Získali jsme z tohoto dvojzápasu čtyři body, hráli jsme v obou zápasech výborně směrem dozadu, Kodaň za ty dva zápasy nevystřelila na bránu. Dnes tím zase trošku trpěla naše hra dopředu. Jestli chceme myslet na postup ze skupiny, musíme to potvrdit ve zbylých dvou zápasech. Těžko říct, kde získat potřebné body, nevíme, v jakém rozpoložení týmy budou. Petrohrad je hodně silný s míčem a do ofenzivy, Bordeaux šlo po změnách taky nahoru, ty styly jsou hodně odlišné. Myslím, že nám dnes hodně chyběl Kúdela v rozehrávce, ostatní zranění nám také chyběli. Ti, co nastoupili, podali maximum a nevedli si špatně. Coufal s Kúdelou mají svalové zranění, tam je to otázka dvou třech týdnů, doufám, že Hušbauer bude v neděli aspoň na část zápasu. Frydrych se typologicky do tohoto zápasu hodil víc než Zelený, ten navíc nebyl ani stoprocentně připravený po zápase juniorky v pondělí. Připravit tým na zápas se Zlínem bude těžké, je skoro půlnoc, hrajeme v neděli odpoledne, Zlín se na nás nachystá, zacpou to vzadu a budou spoléhat na brejky a na Beauguela. Směrem do defenzivy si Zlín s Kodaní moc nezadají, bude to dost o naší morálce. Víme, že tady Zlín dvakrát vyhrál v poslední době. Budou to muset zvládnout z velké části hráči, kteří dnes nastoupili. Stocha jsme hodně nabádali ke střelbě, brankář soupeře má mnoho předností, ale u střel je občas trochu pomalejší. Byl to jeden z pokynů, jak soupeře překonat."

4. - Čtvrtek 08. 11. 2018 21:00

Evropská liga, 2018/2019
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Kodaň
FC Kodaň

Komentáře (300)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé