Ženský fotbal

Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

Slávistky si ve svém třetím čtvrtfinále Ligy mistryň zahrají s německým Bayernem Mnichov. První zápas se navíc odehraje na domácím hřišti!

Dnešní los v Nyonu rozhodl o německém Bayernu. První zápas se hraje v Praze 20. nebo 21. března 2019, odveta je na programu o týden později 27. nebo 28. března 2019. Postupující tým se v semifinále utká s vítězem dvojzápasu Barcelona - LFK.

Bayern Mnichov je zvučné jméno, přesto v Lize mistryň se nedostal dále než do čtvrtfinále. Stejně jako Slavia tak mají šanci poprvé hrát semifinále.  V lize nyní hájí druhou příčku, ale ztrácí již sedm bodů na neporazitelný Wolfsburg. Naposledy domácí titul získaly v sezonách 2014/2015 a 2015/2016.

Slávistky mají s Bayernem poměrně bohatou zkušenost, za poslední více jak čtyři roky sehrály čtyři přípravné zápasy. V únoru 2014 prohrály 0:3, v červenci 2015 dokonce vyhrály 2:1! V srpnu 2016 ve Strakonicích přišly prohra 1:5 a naposledy v únoru 2017 prohra 0:3.

"Hlavně jsme si nepřály Wolfsburg a Lyon. Kdyby se k nám přiklonilo štěstí, tak jsem si přála Norský LFK. Ani jedno se však nenaplnilo a i přesto musím říct, že jsme s losem spokojeni. Je to atraktivní soupeř, který by měl přilákat větší část divácké kulisy. A pak už se rozhodne na hřišti," uvedla po losu Petra Divišová.

"Je to top tým německé ligy, kádr mají složený z německých hráček, navíc tam jsou Rakušanky, dále Chorvatska, Slovenka, Lucie Voňková zde hraje. Je to výborné družstvo. Z losu se moc nedalo vybírat. Je to opět na dva zápasy, myslím, že náš tým ukázal, že máme své možnosti. Ale přes zimu se musíme pečlivě připravit, máme na to dlouhou dobu a budeme bojovat za to, abychom historicky postoupili do semifinále," řekl trenér Pavel Medynský.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

    Jakubisko     před 5 lety 09.11.2018 13:16 |  
    7 0

    Super! Už se těším. A holky určitě taky. Velký svátek. :)

    Akorát si Richi oprav druhý dvojzápas, "Kvinner" znamená norsky "ženy", takže je to spíše Lillestrøm. :) Je to jako říci že se v Edenu utkají Ženy a Frauen. :D

    • Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

      Dobi     před 5 lety 09.11.2018 17:14 |  
      6 1

      Já bych se v tomhle případě za Richiho postavil. Když jsem připravoval článek pro web Odboru přátel, zarazila mě zkratka LSK a až po dalším doslova pátrání jsem zjistil, že se jedná o norský Lillestrøm. Já třena "kvinner" slyším poprvé a taky bych určitě naletěl. Podobně jako se někdy používá SKS...
      Já si pamatuji ještě z dob NDR, kde byla kopané žen (nebo ženský fotbal?) popelkou, tak to nazvali Damenfußball, až nyní se převzalo západoněměcké Frauenfußball.. A to ještě německy pár lidí stále umí.
      Ono to rozlišení třeba na WC může být někdy ošidné a já občas musím zkoumat, který symbol je panáček a který panenka, když se autor "vydaří". Dříve se používala slova nebo zkratky. Kdysi koloval v Dikobraze vtip, kdy stojí před WC ženská a ptá se: "Bin ich Muci oder Cény? . Jsem "muži" nebo "ženy"...Několikrát jsem zažil v Maďarsko, že z pánského záchodu vyběhla vyděšená ženská a spatřila tam v nejlepším jen mušle. Nad dveřích bylo totiž "F", což byla francouzská (femmes) i německá (Frauen) zjratka pro ženy. Ale v maďatsk jsou ženy N-nök a muži F-férfiak... A ten nočníček někde taky není samospasitelný - který kluk nechodil jako dítě na nočník???
      Omlouvám se za odlehčení, hlavně aby se naše ženy (zpočátku se říkávalo dívčí fotbal...) nezalekly žádných Fraen ani Damen, Kvinner, Women, Femmes či Nök s kopačkami!!!

  2. Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

    buri     před 5 lety 09.11.2018 14:13 |  
    2 1

    Zápas století ...

  3. Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

    SKS JWM     před 5 lety 09.11.2018 21:34 |  
    2 0

    Jedem SKS FOREVER

  4. Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

    zeleznik2     před 5 lety 10.11.2018 19:26 |  
    1 0

    Pěkný!!holky to 100% dají..

  5. Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

    zeleznik2     před 5 lety 10.11.2018 19:28 |  
    4 7

    Sice to nesouvisí, ale rumunská bída opět za pomoci rozhodčích porazila Karvinou, zda-li nám také páni v černém za 14 dní takhle pomohou?

    • Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

      fredydj (přítel SN)     před 5 lety 10.11.2018 20:10 |  
      2 2

      za pomoci rozhodčích? nerozumím, na zápas jsem koukal

      • Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

        fredydj (přítel SN)     před 5 lety 10.11.2018 20:54 |  
        1 0

        místo mínusů bych rád slyšel, jak rozhodčí ovlivnil zápas, děkuji

        • Re: Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov!

          Faris (přítel SN)     před 5 lety 10.11.2018 21:51 |  
          4 0

          Zastal ses rozhodčího, který vyloučil soupeře sparty, a to se u některých neodpouští... bohužel. Červená byla jasná, já budu rád, když za takové zákroky budou vylučovat. Na druhou stranu to podle mne bylo tak 70% zákroku Chipcia na Husbauer a ten ven nešel. A jsem si jistý, že kdyby ten faul byl obráceně, tzn sparťan na Karvinou, ven nepůjde. Ještě teda bylo s podivem, jak strašně dlouho zkoumal tu penaltu. Ta byla jasná hned. Ale co, my musíme zítra porazit Zlín a na toto se ohlížet nemusíme