Fortuna liga

Slavia - Zlín 3:1

Slavia otočila domácí zápas se Zlínem, první branku zápasu vstřelil odchovanec Slavie v dresu Zlína Pavel Vyhnal, brzy však vyrovnal Michal Frydrych a dvěma brankami rozhodl zápas Miroslav Stoch.

Trenéru Jindřichu Trpišovskému tentokrát chyběla pro zranění brankářská jednička Ondřej Kolář, do brány se tak postavil Přemysl Kovář. Kromě toho se vrátil do sestavy Josef Hušbauer a na podhrotu tentokrát místo Sýkory nastoupil Baluta. Před zápasem si oba týmy připomněly dnešní Den válečných veteránů a po prohraném losu slávisté začali útočit směrem na Tribunu Sever. Hned ve druhé minutě se po centru z přímého kopu odrazil míč na hranici vápna k Balutovi, ten ale trestuhodně přestřelil. Slavia začala hodně dobře, soupeře nepustila na vlastní polovinu a v šesté minutě Frydrych krásně vyzval ke skórování Olayinku. Útočník v červenobílém dresu však ani pořádně netrefil míč a podobně se mu vedlo i o minutu později v o poznání těžší pozici. V deváté minutě založil brejk Zmrhal míčem za obranu na Olayinku, ten dobře hledal Balutu, jeden ze stoperů odkopl míč na poslední chvíli na roh. Přes šance Slavie udeřili jako první hosté. Baluta ztratil na polovině hřiště míč, Bartošák zleva odcentroval, slávistický odchovanec Vyhnal se dostal za stopery a rozvlnil síť za Kovářem, který si do té doby prakticky nesáhl na míč - 0:1. Slávisté mohli hned vyrovnat, po hezké akci středem se míč dostal k volnému Stochovi, ten ve vápně trošku akrobaticky zakončoval, bohužel těsně minul. Ve 23. minutě se slávisté konečně zaslouženě radovali. Po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Olayinka a míč se pak odrazil od důrazného Frydrycha do sítě - 1:1! V 31. minutě střílel technicky zpoza vápna Baluta, těsně přestřelil. V poslední minutě první půle si píchl míč za obranu Hušbauer a byl faulován blízko hranice pokutového území. Ke zklamání fanoušků Slavie přišla pro Hnaníčka jen žlutá a nikoli červená karta, nicméně smutek netrval dlouho. Stoch totiž poslal z přímého kopu míč do sítě, Dostál si na míč sáhl, ale vytáhnout ho z brány nedokázal - 2:1! Tím také skončil první poločas.

Hned v první minutě druhé půle pokazil centr Frydrych, Matějov ve vápně ale nikým neobtěžován zahrál nechtěně rukou a sudí Hrubeš neměl jinou možnost než odpískat penaltu. Tu proměnil Stoch a dal Slavii klid - 3:1. Poté přišly minuty Jaromíra Zmrhala. Nejprve na Stochův centr ve vyložené pozici nedoskočil a za ním si Gajič míč srazil na tyčku. Pak vysunul na polovině hřiště za obranu Bořila, který šel sám na Dostála, hlavou si píchl míč asi příliš daleko a před Dostálem už nezakončil ideálně. Do další tutovky vysunul Zmrhal Olayinku, ten dělal Dostálovi kličku a upadl, vysloužil si místo penalty jen žlutou kartu za simulování. Slávisté pak reklamovali další ruku ve vápně, tentokrát Hrubeš po konzultaci s videem penaltu neodpískal. Kolem 75. minuty začal Zlín Slavii trochu tlačit, do vápna před Kováře létaly poměrně nebezpečné centry. Po ruce Součka zahrávali hosté přímý kop, centr do vápna si našel úplně volný Hronek a hlavičkoval těsně mimo, Kovář se jen ohlédl. Po dalekonosné střele Hnaníčka Kovář skočil, zasahovat nemusel, protože míč vzdálenější tyč minul. V 83. minutě Frydrych připravil tutovou šanci pro Olayinku, který byl sám na penaltě, bránu však nepochopitelně netrefil. Závěr zápasu si slávisté pohlídali a tak si připsali další tři domácí body a v polovině základní části vedou ligovou tabulku o dva body před Plzní, která překvapivě jen remizovala doma s Příbramí 1:1.

Trenér hostů Michal Bílek: "Pokud chcete na Slavii vyhrát, je potřeba se vyvarovat chyb. My jsme dostali tři zbytečné góly, druhý gól šel skrz zeď, třetí ze zbytečné penalty. Měli jsme vepředu dost závarů a příležitostí, snažili jsme se hrát až do konce, ale nemáme nic."

Jindřich Trpišovský po dvou soutěžních remízách mohl slavit zisk tří bodů. "Po dlouhé době jsem maximálně spokojený. Bylo to utkání s velmi kvalitním týmem a pro nás těžkým soupeřem, zvládli jsme ho herně i výsledkově. Velmi dobrý výkon z naší strany, dokázali jsme to otočit, i když jsme jako první inkasovali. Nesmírně těžké utkání, dali jsme tři góly a neproměnili další spoustu vyložených šancí. Chci poděkovat, že přišlo hodně lidí a vytvořili dobrou atmosféru pro hráče. Dnes pochvala pro všechny a jsem rád, že i přes absence jsme to takhle zvládli. Výsledek zápasu Plzně jsme hráčům neříkali, máme jiné motivační faktory, soustředili jsme se na to, co my můžeme ovlivnit. Po 15 kolech můžu říct, že mě nejvíc naštvalo utkání v Ostravě. S Jabloncem jsme prohráli zaslouženě, ten tu hrál dobře, v Ostravě nás domácí ubojovali v deseti. Navíc tedy ještě ta křivda v Kyjevě a zranění našich hráčů, zlomená noha Micka, vážné zranění Teclíka. Potěšily mě výhry v těžkých zápasech v Evropské lize. V lize je každé vítězství důležité. V minulých zápasech jsme při přímých kopech nestavěli k míče praváka a leváka a brankář se mohl soustředit jen na Stocha, o tom jsme se teď bavili. Ondra Kolář má problém se zády, včera při tréninku mu v tom píchlo, pokud bude dobře rehabilitovat, dá se přes repre pauzu dohromady. Matoušek hrál dobře v Kodani, pak proti Dukle to nebylo ono, v takové konkurenci je těžké se tam pak dostat. U Matouška to bylo často i typologií zápasu, Zlín dnes hrál hodně nízko, proti němu nemá šanci předvést své nejlepší přednosti. Olayinka hraje dobře, je v pohybu, zaměstnává soupeře, patří vždy k nejlepším, i když nedá branku. Teď budeme čekat na donominace, nějací hráči nám můžou ještě odjet. V pátek nás čeká zápas s Chrudimí, máme zítra volno, zbytek týdne budeme trénovat. Úkol pro repre pauzu je vyléčit pár drobnějších zranění. Zmrhal měl mezokain v nártu, další hráči také nastupují s problémy. Matoušek určitě nastoupí v pátek proti Chrudimi, jeho rychlostní dispozice jsou skvělé, určitě u nás neřekl poslední slovo. Určitě bude s námi v zimní přípravě."

15. - Neděle 11. 11. 2018 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
3 - 1
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Michal Frydrych
45. Miroslav Stoch
47. Miroslav Stoch (pen)

FC Zlín
FC Zlín

17. Vyhnal

Komentáře (408)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé