Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 16. kolo

Slávisté potvrdili, že jsou v dosavadním průběhu ročníku nejlepším venkovním mužstvem a porazili Karvinou na její půdě zaslouženě 3:1.

Domácí zápas odbojovali a nedali nám nic lacino, nicméně kvalita byla jednoznačně na straně sešívaných. Ostatně statistiky (dle Livesport) hovoří jasně: 17:3 na střely, z toho 10:1 na branku, 10:0 na rohy. Ač to od nás nebyl kdovíjak úžasný výkon, tak je vidět, že laťku našeho standardu máme nastavenu hodně vysoko a těžko si představit, že by zápas skončil jinak než naší výhrou.

K té nám dopomohlo i video, které muselo posvětit naše první dvě branky (resp. u druhé šlo o odpískání penalty). Zatímco pokutový kop byl naprosto jednoznačný, kdy se Janečka zachoval vrcholně netakticky a bez snahy hrát míč zezadu naremploval Sýkoru ve stylu MMA, a bylo spíše ostudou, že rozhodčí Franěk souboj správně nevyhodnotil již v reálném čase, tak první branková situace s ofsajdem-neofsajdem Zmrhala je značně rozporuplná. Z mého pohledu o drobné postavení mimo hru zřejmě šlo, ale přijde mi naprosto akceptovatelné (a v souladu s pravidly), že se hraniční situace, kterou není ani video schopno jednoznačně posoudit, pustí ve prospěch útočícího družstva. Musí to tak ale být nastaveno vždy a všude. Proč se třeba Součkovi proti Dukle neuznal s videem gól, kde naopak podle všeho o ofsajd nešlo ani hraniční? A postupoval by rozhodčí s uznáním branky stejně, i kdyby se totožná situace stala proti silnému týmu? Chce to mít zkrátka jednotný postup, aby se minimalizovala "šedá zóna", kdy si rozhodčí vyhodnotí totožnou situaci dvojím metrem, podle toho jak se mu to hodí.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 3 - Asi nejméně povedený zápas od Koláře v probíhající sezoně. Neříkám, že to měl u inkasované branky snadné, protože centr byl výborný a Deli na něj kousek před ním jen těsně nedosáhl, ale faktem je, že šlo o jasnou chybu. Ondra zazmatkoval a místo aby šel po míči rukama, tak ho jen nakopl do Bořila, který už nemohl dělat vůbec nic. Ještě větší chyba přišla v nastaveném čase, kdy Kolář chybně vyběhl, vletěl mezi Frydrycha s Delim, kteří mu dávali přednost, ale k míči se nedokázal dostat před Lingrem. Ten si naštěstí míč před odkrytou brankou ukopl. Kromě toho Kolář jednou namazal z výkopu soupeři, což jsme naštěstí pokryli hned na začátku akce. Z pozitivních věcí mohu jmenovat chycení přímého kopu v první půli a několik stažených centrů, negativa ale za včerejšek výrazně převažují.

Michal Frydrych - 4 - Nemastný neslaný výkon. Dozadu nehrál bezchybně, když Karviná hrozila hlavně po naší pravé straně. Dopředu toho pak mnoho nevymyslel. Ve druhé půli dobře ve vápně hledal Škodu, ale technika kopu nebyla ideální. Ač to vypadalo jako šance, tak s tím podle mě Milan nemohl dělat o mnoho více. Od Michala tedy mírně podprůměrný výkon, Coufal nám pochopitelně chybí.

Ondřej Kúdela - 6 - Stopeři zápas zvládli a Karvinou nepouštěli do žádných větších šancí. Kúdela v první půli fauloval za žlutou kartu, ale šlo o zákrok takticky správný, když už nezvládl protihráče zastavit čistě. Rozehrávka je tradičně Ondrovým plusem.

Simon Deli - 6 - Z mého pohledu byl Simon o něco výraznější než Ondra, vyhrával hodně hlaviček a osobních soubojů. Na druhou stranu se nachomýtl k dvojici nebezpečných akcí domácích. Při inkasované brance nedokázal odvrátit centr, ale nemyslím si, že by to byla chyba, protože Deli si hlavně hlídal svého nabíhajícího hráče. V nastaveném čase byl pak u tragikomické situace, kdy si tři slávisté dávali přednost, než jim domácí sebral míč. Ale tam šlo podle mě zejména o hrubku Koláře.

Jan Bořil - 5 - První půli měl slabší a tím nemyslím vlastní branku, kterou si sice vstřelil, ale zároveň jí nemohl nikterak zabránit. Postupem času se ale zvedl a druhý poločas odehrál lépe. Za zmínku jistě stojí situace, kdy pohotovým skluzem ve vápně zastavil nadějnou střelu Karviné.

Miroslav Stoch - 6 - Do zakončení se tentokrát až tak nedostával, herně se mi ale líbil. Podržel míč, neměl zbytečné ztráty a přispěl k územní převaze sešívaných. Měl jednu hezkou individuální akci, po níž nebezpečně pálil Hušbauer. S přehledem pak proměnil penaltu.

Tomáš Souček - 8 - Přijde mi, že jeho výkonnost postupem podzimu ještě roste. V Karviné byl každopádně skvělý a jednoznačně převyšoval všechny ostatní aktéry zápasu. Precizní byl v defenzivní práci, výborně rozehrával a plusem byly i jeho skvělé náběhy do útoku. Po jednom vstřelil branku, po druhém orazítkoval tyč. I tam ale Tomáš podle mě zakončoval dobře, jen dostal míč trochu za sebe. Ostatně jeho ligová bilance je 4+4, což je ke vší té práci, kterou pro Slaviii odvede, skvělé číslo jako bonus.

Josef Hušbauer - 6 - Zápas mu celkem sedl a hlavně v první půli byl výrazný. Skvělým pasem udělal půlku našeho prvního gólu, hned po chvíli předvedl skvělé sólo, po němž ale nakonec Berkovce nepřekonal. Pak ještě nebezpečně pálil po akci Stocha. Ve druhé půli už tak vidět nebyl, ale celkově odehrál dobrý zápas a i v ní přispěl k pohodovému hlídání náskoku.

Jan Sýkora - 6 - Herně podle mě průměrný, byl ale u důležitých momentů. Po jasném a nesmylsném faulu Janečky na Honzu se kopala penalta, třetí gól pak trochu šťastně předpřipravil Olayinkovi. Tradičně toho hodně oběhal, ale některé situace řešil špatně. Poněkolikáté u něj vidím, že obléháme zalezlého soupeře, konečně přijde průniková přihrávka na Sýkoru a ten místo toho, aby toho využil, tak hned z první naráží zpátky přihrávajícímu hráči, čímž se o jakýkoliv postup připravíme. Celkově ale dobrý výkon.

Jaromír Zmrhal - 7 - Zápas mu vyšel a patřil k naším nejlepším hráčům. Nedominoval sice jako Souček, byl ale skoro u všeho podstatného. Před prvním gólem si skvěle naběhl a přesně naservíroval míč. Pěknou spolupráci si Jarda s Tomášem zopakovali i po změně stran, tentokrát z toho byla jen tyčka. Mimo to Zmrhal jednou dobře střílel z úhlu a rozjel akci před gólem Olayinky dobrou prostrkávačkou na Sýkoru.

Milan Škoda - 4 - Milanovi nemohu vyčíst, že by se nesnažil. Jistý přínos pro tým měl, protože udržel několik míčů, celkově je to ale málo. Navíc vše podstatné šlo mimo něj. Měl jedinou nadějnější možnost, kdy se odpoutal od obránců, s Frydrychovým vysokým míčem ale těžko mohl naložit lépe. Škoda po zranění působí hodně těžkopádným dojmem. Usain Bolt to nebyl nikdy, ale nyní je rozdíl v lehkosti pohybu oproti Olayinkovi markantní. Snad se do toho Milan tréninkem dostane a bude opět platný, odepisovat ho nebudu. Na top útočníka ho ale v tomto fyzicky náročném systému už úplně nevidím.

Peter Olayinka - 6 - Proti Zlínu nepřesvědčil, a tak celkem po zásluze začal na lavičce. Škodovi se nicméně příliš nedařilo, a tak Peterova šance přišla na zhruba 20 minut. A nutno říct, že se jí zhostil velmi dobře. Brzy po příchodu na trávník vstřelil branku, když pohotově prostrčil míč mezi nohy brankáře Berkovce. I ve zbytku omezeného času na hřišti byl aktivní a hrál dobře.

Ibrahim Traoré a Jan Matoušek nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

16. - Sobota 24. 11. 2018 14:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 3
1 - 2
MFK Karviná
MFK Karviná

30. Bořil (vlastní)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

10. Tomáš Souček
32. Miroslav Stoch (pen)
75. Peter Olayinka

Komentáře (190)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Travinho     před 15 dny 25.11.2018 18:38 |  
    4 19

    U Koláře bych šel ještě níž. U Olayinky vidím příčinu v nenasazení ani ne tak výkon proti Zlínu, ale jeho výkon proti Chrudimi, kde byl strašný.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    buran     před 15 dny 25.11.2018 18:54 |  
    3 0

    Alanore vcelku souhlas,odchovanci nejvyšší známky ,tak by to mělo býti.Jaký si to vychováš, takový hráče máš:-)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    buran     před 15 dny 25.11.2018 18:58 |  
    9 1

    Twl ,to si neodpustím RB :-):-):-):-)125let nevyhrát:-):-):-):-):-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Ondráš     před 15 dny 25.11.2018 19:15 |  
      5 1

      RB maj 124 let, 125 slaví atleti z Vinohrad.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        warhammer (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 23:58 |  
        5 1

        A ty dresy, v kterých dnes hráli, taky nesedí. V r. 1893 nemohli mít černé dresy s bílým S na prsou, protože v té době ještě ani netušili, že se budou jmenovat Sparta. Původní dresy AC Královských Vinohrad byly černobílé pruhované.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      smely (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 10:22 |  
      2 0

      Jablonec rad kazi oslavy....ze.... :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Dr. Fe1     před 15 dny 25.11.2018 19:03 |  
    17 1

    Omlouvám se za OT - ale díky plukovníku za obrání Sparty o body ! Tento víkend se jeví velice příjemně !

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      goop     před 15 dny 25.11.2018 19:13 |  
      6 1

      Jablonec hrál dopředu uplně zoufale, ale Sparta mu zdatně sekundovala. Těch přihrávek co šlo do autu, střely na tribunu a korunovala to neproměněná pencle. Vyhrát si nezasloužil ani jeden tým.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Dr. Fe1     před 15 dny 25.11.2018 19:25 |  
        3 1

        Proti nám Jablonec hraje jako na potvoru dopředu perfektně a s obrovskou efektivitou, zatímco na Letný byli směrem dopředu opravdu hodně špatný. Ale důležitý je, že neprohráli a sebrali bolševikovi 2 body ze 3..

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          jiras_     před 15 dny 25.11.2018 19:51 |  
          1 1

          Hlavně u nich hrajeme hodně pozdě, týden před Štědrým dnem, to bude spíš bramboračka než fotbal.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Ferguss     před 15 dny 25.11.2018 21:04 |  
            1 1

            Myslím, že pravděpodobnost, že se zápas v tomhle termínu odehraje je tak 50 na 50. Spíš očekávám závěje sněhu. A po pravdě vůbec by mi nevadilo odehrát zápas na jaře, kdy budeme mít méně zápasů než na podzim.

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              Nosorozec     před 15 dny 25.11.2018 21:47 |  
              2 1

              V Jablonci bude v únoru a březnu terén ještě mnohem horší než v prosinci

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              JaymzBond     před 15 dny 26.11.2018 00:29 |  
              2 1

              Termín finále EL je 29.5.2019, do toho vyhrát ligu, MOL cup, repre... Těžko se bude hledat volné okénko.

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                smely (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 10:23 |  
                4 0

                tak pokud to bude po zakladni casti o 15, tak nas nadstavba nemusi tolik zajimat a muzem se soustredit na finale EL :-)))

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          o5aradecek     před 15 dny 26.11.2018 00:39 |  
          1 1

          Kdyby tenkrát Milan ke kotli proměnil penaltu, vypadalo to taky jinak. Ale to je kdyby. Věřím, že bychom otočili... Aspoň že obrali i "oslavence" v černých dresech. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        mig52     před 15 dny 25.11.2018 19:27 |  
        2 1

        Goope, však také nevyhrál. Zápas jsem neviděl, kdo ji zazdil a kde to kopl? Dík za info.,

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          jufoun (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 19:34 |  
          1 1

          Kopl ji z pohledu golmana doleva, ale málo k tyči a ještě nepříliš prudce.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      mig52     před 15 dny 25.11.2018 19:28 |  
      3 1

      Netřeba se omlouvat, doktore, takovou radůstku je třeba si vychutnat i v tomto vláknu!!! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      VanDel     před 15 dny 25.11.2018 19:32 |  
      3 4

      Zaměřil jsem se na dva hráče:
      1/ Trávník- velmi dobrý výkon. Je vidět, že je v laufu a nechybí mu sebevědomí. Rozhodně by se ve Slávii neztratil.
      2/ Sobol- při pohledu na něj se mi vybavil nářek a skřípění zubů, které mi přinášely jeho výkony v druhé půlce loňského podzimu u nás.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        belmis (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 20:06 |  
        13 4

        Abych řekl pravdu, byl bych mnohem raději u nás za Ševčíka než za Trávníka.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          VanDel     před 15 dny 25.11.2018 20:13 |  
          7 5

          Tak Ševčík je taky dobrej, ale Trávník má velkou výhodu ve zkušenostech. Má už toho za sebou dost a je u něj mnohem větší šance a naděje, že současné výkony nejsou jenom momentální podzimní výkřik, který na jaře vyšumí.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            belmis (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 20:28 |  
            15 4

            Vidím to jinak. Trávník má sice více zkušeností, ale myslím si, že výrazněji lepší než tuto sezónu už nebude. Je limitován pohybem, tak, jako Hušbauer. Ševčík je také fotbalový a těžko zapomene hrát fotbal. Má tuto sezónu hodně přihrávek do gólových šancí a zkušenostmi na této pozici se bude pravděpodobně ještě zlepšovat.
            Navíc má takový pohyb, že může hrát v budoucnu ještě velké zápasy.

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              VanDel     před 15 dny 25.11.2018 21:26 |  
              2 5

              Ale jo, Ševčík samozřemě má našlápnuto na dobrou kariéru, ale jak říkam, v téhle chvíli kdybych si měl z těhle dvou vybrat, tak by to byl Trávník.

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kexholm     před 15 dny 26.11.2018 00:24 |  
              5 1

              Přesně tak, Trávník je prostě oproti Ševčíkovi pomalej, navíc Ševčík je určitě za o dost rozumnější peníze než Trávník.....

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        belmis (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 20:08 |  
        9 4

        Abych řekl pravdu, byl bych mnohem raději u nás za Ševčíka než za Trávníka. Navíc se mi dnes Trávník moc nelíbil. Fotbalový je, ale pohybově nic moc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 19:43 |  
      3 1

      Kdo by to do plukovníka řekl. Asi to přece jenom nebude úplnej břídil. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        donford     před 15 dny 25.11.2018 20:50 |  
        11 2

        Vím, že je pod úroveň zdejších diskutujících, dívat se na forum Sparty. Po dlouhé době mi to ale nedalo. Takový nářek, kňučení, spílání, brekot, beznaděj, to opravdu potěší. Už i ten Stanciu je lemra prý Sparty nedůstojná. Takže jim nezbyde než 10 hráčů vyhodit a dalších 10 zase někde po Evropě schrastit. Snad jen objektivně uznávají, že Slavii opět nedoženou. I když mají mužstvo z naší ligy jako obvykle to nejlepší. To jen, aby se nám před pondělkem všem dobře usínalo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 20:54 |  
          5 2

          Já se tam chodím obveselovat dost často a vůbec se za to nestydím. Teda jen číst, samozřejmě. Jejich smutek, naše radost! :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            dalislavista     před 15 dny 25.11.2018 22:23 |  
            4 1

            To tě tam z těch hrubek musí vždy prasknout pelta...

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              Wulfstan (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 20:40 |  
              0 1

              U rudých bukvic je mi to šumafuck. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Sedrousek     před 14 dny 26.11.2018 15:13 |  
            0 0

            Jak se prosim ten jejich spolek (chranena dilna) jmenuje? Ja ze bych se taky pokochal.

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              Wulfstan (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 20:40 |  
              0 1

              Já nevím, zda to sem mohu napsat. Zkusím to trošku maskovaně. Je to e-rudábída.cz. Místo rudý bídy si dosaď jméno toho ošklivého klubu a jsi tam. :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                Sedrousek     před 13 dny 27.11.2018 08:36 |  
                4 0

                To je fakt husty.
                Leti Buh pres Prahu a najednou se mu roztrhne pytel s debilama. Povida si: sbirat je nebudu. SPARTA bude tady!!

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          o5aradecek     před 15 dny 26.11.2018 00:45 |  
          1 1

          Jejich slovy: Chce to beka a křídlo a titul bude! :-) Že mají problém úplně někde jinde (žába na prameni) a pořád hledají trenéra jim necvakne. :-) Pro nás dobře!

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Ondráš     před 15 dny 25.11.2018 22:08 |  
        3 3

        Plukovník je dobrej trenér! Rutinér.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Sedrousek     před 14 dny 26.11.2018 08:37 |  
      3 2

      Musim te opravit Sparta obrala o body Jablonec.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 15 dny 25.11.2018 19:38 |  
    1 2

    Radostný víkend, nejdříve ztráta Plzně, pak naše výhra v Karviné a nakonec dnes ztráta Sparty, ikdyž je do konce ještě dost kol, věřím že jsem udělali důležitý krok k získání titulu. Peltovci urvali bod i přes ohromné štěstí a hlavně zahozenou penaltu v podání Stancia. Je to paráda koukat na současnou tabulku ligy...
    K hodnocení nemám námitek, hodnotil jsem podobně jen u Bořila jsem dal rovněž za 4, sice byl v defenzivě lepší než Frýda, ale byl zase horší směrem dopředu, navíc až příliš zbytečně fauloval. Kolář za 3?není to až příliš přísné?Kovář doma proti Zlínu nepředvedl o tolik lepší výkon a určitě neměl úplně čisté svědomí při obdrženém gólu, přesto dostal známku 5.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Wulfstan (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 19:47 |  
    2 3

    Já dal asi všem víc. Přece jen jsme vyhráli, tak jsem byl shovívavý i ke Kolářovi a Škoďákovi.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Ferguss     před 15 dny 25.11.2018 20:42 |  
    14 11

    Mám tendence naše hráče spíš hájit a vidět v nich to lepší, takže u Ondry Koláře jsem se vždycky snažil hledat pozitiva, ale asi je na čase nalít si čistého vína a přiznat, že v bráně máme slabinu. Já vím, má výbornou hru nohama, skvělý výhoz, ale brankář má hlavně chytat. Koukal jsem teď na repre s Poláky, když chytal Pavlenka a to je úplně jiný kafe. Naprosto dominantní ve vápně, když si jde pro centr tak je jistota, že ho bude mít. Prostě chlap jak hora, co tam klidně všechno zbourá. Plus samozřejmě reflex na čáře.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      zeleznik2     před 14 dny 26.11.2018 15:38 |  
      2 0

      V lize je bohužel nedostatek kvalitních brankářů, to je prostě fakt, proto bych nebyl na Koláře až tak přísný, Jirka Pavlenka je bohužel nenahraditelný, což se právě ukazuje v těch zápasech reprezentace, ale když se podívám například na poslední výkony Laštůvky, jsem rád, máme Ondřeje, co pustil ještě nedávno vychvalovaný brankář Baníku proti Plzni či se Slováckem, zatím Ondra nepustil. Spíše než gól bych mu vyčítal ty výkopy. Nic proti Kovářovi, ale se Zlínem jsem zavíral oči, když šel centr do vápna a Vantruba zatím krom přípravy snad v áčku vůbec nechytal, ale osm čistých kont za Trnavu není špatné ne?

  8. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    DKNL     před 15 dny 25.11.2018 21:00 |  
    2 7

    Něco mimo mísu: váš názor na Komličenka?

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      brugy     před 15 dny 25.11.2018 21:21 |  
      6 4

      Kdyz to dorahnul z Repre 21 Ruska do Bolky, bude to ojebavka, spatny charakter.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 15 dny 25.11.2018 21:46 |  
      7 5

      Nebrat... půlsezónní rychlokvaška... a do našeho stylu hry se stejně nehodí...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        sicilianbrno     před 15 dny 25.11.2018 23:54 |  
        1 5

        Přesně moje slova, hl s tim, že se nám do našeho systemu čahoun nehodi, to vydime už při nasazovani ( meho oblibence) Škody, který je pozičně podobný rusákovi...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        japoko     před 15 dny 26.11.2018 00:45 |  
        5 20

        No hlavne ze se do naseho stylu hodi treba jalovy Buren, kdyz ho podepsali.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Edenjejenjeden     před 14 dny 26.11.2018 06:01 |  
          10 0

          Ano hodí,je to tahový hráč,na kterého je spousta faulů a plně akceptuje roli náhradníka

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        o5aradecek     před 15 dny 26.11.2018 00:52 |  
        4 3

        Není půlsezonní rychlokvaška. Hrál už pod Trpišem v... Liberci. Vyndal tehdy ze sestavy Baroše! Nepotřebuje aklimatizaci, je mu 23, střílí krásný góly. Co už vlastně chceme? :-) Jestli chceme posílit útok, sem s ním!

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          bramburek (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 01:35 |  
          3 2

          Bezcharakterní hráč... proto taky o něj pak už Trpiš neměl zájem, a vrátili ho v zimě s díky zpátky do Ruska... a půlroční rychlokvaška to je...

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      jiras_     před 14 dny 26.11.2018 07:47 |  
      2 3

      Z české ligy by se hodil asi jen Tetteh, tam jsme asi prováhali, po přestupu se ještě zlepšil. Útočníka očividně musíme sehnat venku. Ale najdi útočníka s koncovkou, co je běhavej a zároveň nebude sólista...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        mirecek1111     před 14 dny 26.11.2018 08:35 |  
        10 1

        Olayinka? Musíme mu dát prostě trošku času, určitě se rozkope jako Stoch, a proč by vlastně neměl?

        Já si vzpomínám, jak jsem tady v létě psal, že je škoda, že jsme neudělali toho Tetteha a dohádal jsem se tady s jedním místním bombarďákem na téma, kdo bude větší přínos, Alvir pro nás nebo Tetteh pro Spartu? V létě se ale ještě nosilo o Tettehovi tvrdit, že je to děsný dřevák se sotva pár góly v Bohemce.. No a vidíte. Prostě, dejme Olayinkovi trošku času. Nedivil bych se, kdyby už na jaře dalších 6-7 brankem přidal.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          mirecek1111     před 14 dny 26.11.2018 08:43 |  
          4 1

          Takže otázka není, jestli bude z Olayinky střelec, otázka je, proč by být neměl?

          Horší je to s Balutou. Jako jestli někdo nedokáže pracovat pro tým a plnit pokyny trenéra, tak to je špatné no. A to mi zrovna on případal jako takový skromný kluk, co si bude příležitosti ve Slavii vážit. Doufám, že se přes zimní pauzu nějak srovná.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            afro     před 14 dny 26.11.2018 09:06 |  
            5 1

            Baluta byl asi ze svého předešlého působení zvyklý na jinou pozici v týmu (leader, kapitán) a když je teď jeden z mnoha a často pouze na lavičce, tak se s tím těžko vyrovnává. Všiml jsem si, že na něj dost podrážděně reagují i spoluhráči, a to i za špatnou přihrávku nebo vyřešení útočné situace a ne třeba za ležérnost v bránění. Snad se to srovná, protože investice fo něj nebyla zrovna malá...

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              eye     před 13 dny 27.11.2018 01:44 |  
              0 0

              Je to tak. Na druhou stranu se mu fakt divím, protože těch zápasů bylo hodně, šancí mu JiT dával dost a na hřišti byl často. Určitě si nemůže stěžovat na to, že by ho dusil v juniorce a posílal maximálně na pár závěrečných minut. Výborný hráč to je - a když se stylem hry srovnal Stoch, tak musí Baluta taky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          iwanowicz     před 14 dny 26.11.2018 10:31 |  
          7 2

          Ja to porad vidim tak, ze Tetteh je drevak z letny, zato Olayinka super hrac, lehkonohy sniper, navic ohromny sympatak a borec nastupujici v tom nejkrasnejsim dresu. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      smely (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 10:25 |  
      0 0

      prej se o nej dost intenzivne zajima Zenit P.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      zeleznik2     před 14 dny 26.11.2018 15:43 |  
      2 2

      No zatím nejlepší střelec ligy, takže zájem o něj asi bude, ale hraje jen v Boleslavi, která se plácá ve středu tabulky, osobně si myslím, že ve špičkovém českém klubu by se asi neprosadil...přirovnal bych jej třeba k Ivanovi, Peckovi či Kowalíkovi, těm se taky dařilo v klubech jako byl Synot či Slovácko.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Srdcar114     před 15 dny 25.11.2018 21:08 |  
    3 8

    Kudela sice nebyl špatný,ale množství dlouhých přesných přihrávek jsem tentkrát neviděl. V Bordeaux byl vedle Deliho postavil Ngadeua.Přes Frydrycha šlo několik proti útoků,tentokrát mu ale příliš nepomohl Stoch.U Koláře správná známka,chyboval,ale chyby výsledek neovlivnily.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Mimoň     před 14 dny 26.11.2018 09:32 |  
      3 1

      Na zaklade jednoho zapasu ze Kudela nedal vice dlouhých přihrávek ho chces ihned odstavit? Sledoval si jeho minule zapasy? Proti Kodani doma nam jeho jista rozehra celkem chyběla mimochodem...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Akuls     před 14 dny 26.11.2018 11:13 |  
        2 5

        Proč odstavit, vrátí se tam kam patří, bude krýt záda lepším, tedy Delimu a MNN.

  10. Hodnocení slávistů

    Akuls     před 15 dny 25.11.2018 23:00 |  
    5 6

    Jsem rád, že Alanor konečně přichází Součkovi na chuť. S hodnocením hráčů celkem souhlas, jen mi vadí stejné známky pro Kúdelu a Daliho a Sýkoru a Hušbauera a vysoká známka pro Škodu. Myslím, že JiT si v Karviné otestoval koho v Bordeaux a asi i dále stavět k MNN a Deli v tom testu jasně zvítězil. Dával jsem si extra pozor na tu famózní Kúdelovu rozehrávku. Za celý zápas jsem zaznamenal jedinou, na konci zápasu na Bořila, který ale přihrávku bohužel špatně zpracoval. Jinak to bylo od Kúdely jen alibistické zbavování se míče k nohám vedle stojícího Součka či Deliho.
    Četl jsem, že mužstvo sledovalo v TV zápas Liberec - Plzeň. Myslím, že Hušbauer si zvlášť všímal svého doufám budoucího konkurenta Ševčíka. Podle mne se inspiroval jeho kvalitním výkonem a ve středu pole podal i on velmi dobrý výkon a určitě si zasloužil vyšší známku než jeho neškodný kolega záložník (podhroťák) Sýkora.
    A konečně Škoda, je mi to moc líto, ale se Škodou v sestavě hrajeme nyní vlastně o desíti. Mám dojem, že na dálku soutěží se Šuralem kdo bude víc pro mužstvo zbytečný. Bohužel za víc než za dvě to nebylo. Snad se dá ještě přes zimní přestávku dohromady, ale mám dojem, že u něj pomalu nastává doba, kdy by se měl pomalu posunovat sestavou směrem k vlastní brance, ale mám strach, že na to stejně jako další kanonýr v nedávné minulosti Lafata nebude mít techniku a hlavně pohyb.

    • Re: Hodnocení slávistů

      Betynka58     před 14 dny 26.11.2018 14:54 |  
      1 0

      S prvním bodem jasný souhlas, s tím druhým bych trochu polemizoval. Delimu bych rozhodně dal alespoň 7, připadal mi dost dominantní. Ale asi mu u Alanora uškodilo, že se připletl k těm dvěma situacím, i když sám Alanor uznal, že to nebyly až tak jeho chyby. Co se týká Sýkory, je pravda, že se déle rozehrával a v první půli byl dost nepřesný, ale ve druhé půlce šel jeho výkon o dost nahoru, takže tady dle mého stejná známka s Hušbym celkem sedí.

    • Re: Hodnocení slávistů

      amon     před 14 dny 26.11.2018 16:38 |  
      11 1

      To snad není možný, co slávisti občas dokážou. Vloni to bylo neustále hejtování Zmrhala a ted Milana, který po zranění hrál poprvé v základu. Hráli jste někdy fotbal, dělali vrcholově sport? Víte, co to je vrátit se po několika týdnech po zranění? Milan asi mezitím fotbal zapomněl, že jo.. Čím víc slávistický národ někoho odepisuje, tím snad líp. Prošel si tím Suk, Hušby, Zmrhal.. Žádný kladivo do vápno nemáme a srovnávat Petera, nebo Matouška s Milanem, to je asi tak jako srovnávat Slávii s Karvinou. Ty woe, naše legenda, která odehraje první mač po zranění a co se tady zas nerozjede.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    o-cab     před 14 dny 26.11.2018 06:48 |  
    2 24

    souhlas víceméně se vším až na zmrhalův ofsajd - ať se na to koukám jak se na to koukám tak ten byl minimálně metrový

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      sicilianbrno     před 14 dny 26.11.2018 07:45 |  
      0 0

      Nemyslim si, ty to posuzujes podle te čary ve studiu a nejsu sam, kteremu se nezda přesná, hodne taky rozhoduje kdy přesně tu situaci zastavili, jelikož nepustili situaci celou se zastavenim, ale rovnou cilovou situaci s nakreslenou lajnou. Bez čary to při opakovačkach vypadalo uplně jinak...když ale použijem čiste matematiku, bez toho golu je vysledek 1:2 takže tři body :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        o-cab     před 14 dny 26.11.2018 09:06 |  
        0 6

        studio jsem neviděl. beru čáru vápno a čáru odstínů trávy při zastavení přenosu o2 v době přihrávky. v obou případech vidím zmrhala bezpečně celým tělem v ofsajdu

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 09:17 |  
          7 1

          Ale ono nestačí být celým tělem za svým strážcem... na druhé straně hřiště je ještě jeden borec - jmenuje se Letić... a jeho postavení celé tyhle Tvoje spekulace posílá do pekel...

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Mimoň     před 14 dny 26.11.2018 09:23 |  
            5 0

            Podle mě rozhodne metrovy ofsajd absolutně ne a metrový péro taktež!

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 09:25 |  
              3 0

              Péro... Vy do těch objednávek píšete samý blbosti....
              Já jsem žádnou objednávku nepsal, pane Karfík...
              To mě nezajímá, ale píšete tam blbosti! ;-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            o-cab     před 14 dny 26.11.2018 09:26 |  
            0 6

            u toho si podle trávy ani nemyslím že by byl poslední, ale to je jedno, vím že zde se podobné názory nenosí

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 10:04 |  
              4 2

              To je snad jedno, co se nosí, nebo nenosí - u videa sedí člověk, kterej je na to školenej, ten doporučil branku uznat.... proto tam to video je.... nevidím jediný důvod proč to zpochybňovat...

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                o-cab     před 14 dny 26.11.2018 10:23 |  
                2 8

                :D to je dobrý. teď ještě proč zpochybňovat třeba berbra. ten je taky školený, státní bezpečností, a taky doporučuje věci. jak kdyby se nestalo už několikrát tuto sezónu že video zcela jasně popřelo realitu, třeba právě kvůli výmluvě na chybějící ofsajdovou čáru. ale podle místních pokud jde o Slavii tak je právě i ofsajdová čára ve studiu špatně :D

                • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                  iwanowicz     před 14 dny 26.11.2018 10:42 |  
                  3 0

                  Podle me to uprime vypadalo v TV na offside, ale ta jejich cara, jak tam s ni jezdili sem a tam nebyla presne zarovnana s lajnou na velkym vapne. Nevim proc to tak meli, tvrdili, ze kamera je presne na hranici vapna, ale kdyby tu caru srovnali presne s lajnou na vapne, uz by to na offside tolik nevypadalo.

                • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                  Mimoň     před 14 dny 26.11.2018 17:04 |  
                  0 0

                  Aspoň že máš metrový péro

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                Akuls     před 14 dny 26.11.2018 11:09 |  
                3 0

                Tak, tak, u VAR seděl Příhoda a Julínek a jak je oba známe, tak pokud by nebyli na 1000 procent přesvédčeni, že byl gól regulérní, tak by ho Slavii nikdy neuznali.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Sedrousek     před 14 dny 26.11.2018 08:43 |  
      14 1

      Tak to muzes zene tvrdit, ze mas metrovy pero.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Jachym     před 14 dny 26.11.2018 09:03 |  
      7 0

      Minimálně metrový? A není to málo, Antone Pavloviči? :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      mig52     před 14 dny 26.11.2018 10:52 |  
      7 0

      O - cabe, ty musíš mít šikmo televizor :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        buran     před 14 dny 26.11.2018 15:51 |  
        2 0

        Nebo voči:-):-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          jufoun (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 17:27 |  
          0 0

          To je důsledek našeho hlavního sponzora...Peace :)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Jarda66     před 14 dny 26.11.2018 07:53 |  
    6 0

    Jen takový poznatek k (ne)ofsajdu Jardy Zmrhala.
    Na první pohled se mi taky zdálo, že tam byl minimálně metr, ale když to několikrát zopakovali v TV, tak jsem se zaměřil na hráče, co stál v době kopu u později skórujícího Součka a k tomu jsem se podíval i na zelené pruhy na hřišti pro lepší orientaci.
    A výsledek je, že to opravdu vypadá, že Jarda Zmrhal v době kopu v ofsajdu opravdu nebyl, podle mě byl s tím hráčem současně.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 08:39 |  
    17 2

    Dobré pondělní ráno Vám všem.
    Už dlouho i díky tradici, nejprve díky příteli Alanorovi za podrobný rozbor a práci při hodnocení našich hráčů a to i včetně poznámky o tom, že káva opět byla vonící :-))
    Náš zápas v Karviné byl po reprezentační pauze a proto v něm bylo několik nedorazů a nepřesností, byla to prostě zase taková "sečuchávaná", ale naštěstí se kola souhry začala roztáčet včas a tak bylo vítězství naše.
    Náš první gól byl po pěkné kombinaci a jen je mi líto, že tam asi nějaký milimetr možná Zmrhal byl. Ale to jsem viděl až při té grafické čáře. Pokud by tam ta čára nebyla, tak bych si myslel, že byl Jarda na úrovni jejich zadního levého beka.
    Bohužel jsme si sami dali vlastního a Bořila bych z toho vinil ze všech nejméně. Tam bylo zaváhání nejprve Frydrycha a pak i Koláře. Tady bych rozuměl i těm nízkým známkách obou jmenovaných v předchozí větě.
    Ondrovi Kúdelovi bych asi dal známku 5, protože Deli byl prostě o ten jeden stupeň lepší.
    U ostatních hráčů jsem se známkou, kterou jim dal přítel Alanor, vcelku srovnán.
    Opět bych se však pozastavil nad některými situacemi v tomto zápase.
    První se týká kapitána Milana Škody. Milan sám určitě ví, že to nebylo ono a určitě bude sám makat na tom, aby to bylo lepší. Spíše se zamýšlím nad tím, jaký vlastně hrajeme fotbal v útočné fázi, protože tam nějak v té kombinaci a křížení prostoru a hráčů v podélných i příčných rychlých výměnách míčů, hrajeme spíše po zemi a nahoru těch centrů až tolik nejde. A tam až tolik Milana nevyužíváme a co s tím. Peter Olayinka tam po střídání zapadl tak nějak líp a hlavně okamžitě začal tlačit na oba jejich stopery a Karviná šla úplně dolů.
    Taky se mi zamlouval výkon Jardy Zmrhala.
    Na konci této části opět vyzdvihuji hru a charakter Tomáše Součka. Celý fotbalový národ vidí, že je to hráč evropských parametrů. Ten kluk je navíc skromný a žádný "frajírek". V sobotu dostal v jednom ze soubojů docela hnusnou ránu zezadu od hráče Karviné (myslím že od Dramého). Rozhodčí Franěk nic. Přitom to nebyl první faul tohoto hráče a na Součka jich bylo 5, z toho 3 zezadu. Ale to už tak v životě chodí. Kdyby se tam Tomáš Souček začal válet a řvát jako Kanga, tak by lítala jedna žlutá za druhou.
    Na Plzeň máme 4 body, ale jak správně řekl náš trenér, sami máme co zlepšovat a nejprve se musíme zlepšit ve hře sami.
    Čeká nás pohár a jde nám o to, že pokud bychom uspěli už ve Francii, tak můžeme hrát zápas v Opavě s klidnější hlavou a s pohodou. Tam nás čeká asi "peklo".
    Ale když tak na to koukám, nás čeká peklo skoro všude, že :-)).
    Taky se mi moc líbil včerejší komentář Martina Haška ke sparťanské penaltě. Dle jeho názoru to byl faul na Trávníka od Půlkraba a já si myslel to samé. Ale vlastně, na "plácku RB" mají sparťanští hráči ramena až ke "koulím" a hrají bez rukou. A brečení jejich šťastného trenéra, to už je snad nějaká diagnóza.
    Přeji Vám všem hodně zdraví a pohodu. Našim klukům i trenérovi pak přeji, aby Slavia zase dobře zahrála v EL a zabojovala o postup.
    Po tomto kole jsem se jen utvrdil v tom, že naše červenobílé dresy jsou nejkrásnější :-).
    S úctou k Vám všem a s obdivem k těm, co do Karviné jeli fandit
    Sokrates55


    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      mig52     před 14 dny 26.11.2018 11:03 |  
      7 0

      Sokrate, opravdu pěkná analýza. Pokud tam Jarda milimetry byl (dle mne nikoliv), nemusí ti to být líto. I diskuse tady dokazuje, že jsme rozpolcení, což jasně svědčí o hraniční situaci! A hraniční situace, pokud se neprokáže jasné postavení mimo hru, se má dle doporučení FIFA (či UEFA ?) pouštět. Takže jsme žádnou "tlačenku" nedostali. Navíc, když si vzpomenu, kolik jasných pozic bylo věnováno Plzni........

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 11:39 |  
        4 2

        Zdravím na Moravu.
        Domnívám se, že bychom vyhráli a dali gól z jiné situace. Já se přiznám, že jsem klukům věřil tak, že jsem o naší výhře ani moc nepochyboval. Moc se mi líbila akce Tomáše s Jardou ve druhé půli, kdy pak Tomáš trefil tyč. Naši odchovanci........ Moc dobře a moje srdíčko se tetelilo blahem.
        Asi bych se možná přimlouval tak, jako můj přítel Donford za Honzu Matouška. Toto byl zápas, kde si mohl zahrát alespoň více minut. Míno si góla dal a určitě by se nezlobil, kdyby šel dolů dřív. Navíc Traoré by to tam jistil také a proto se mohl Honza dostat na špic s Peterem a mohli tam řádit......
        Tak snad příště.....
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 11:44 |  
          6 0

          Ono je to sice hezké - představa, že střídající Troré to bude čistit a střídající Matoušek s Olayinkou budou řádit na hrotu.... Ale víme, jak to chodí, na Slovácku jsme dohrávali v deseti, protože Kubala přejel Coufala - naštěstí až v nastaveném čase, mohli jsme i v devíti, protože vzápětí zaútočil Daníček na kotník Traorého... na Letné to Coufal dokulhával na křídle....

          Ona ta představa, že dvacet minut před koncem dáme šanci třem náhradníků často naráží na nutnost nechat si jedno střídání na poslední minutu, abychom byli připraveni na případné zranění...

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 12:44 |  
            2 0

            Já vím, že máš pravdu příteli.
            Já jsem si jen chtěl vyvolat tu představu jak tam Honza s Peterem řádí :-).
            Ba ne, jen si opravdu myslím, abychom Honzu prostě využili o trochu víc než na tři minuty.
            Jinak se mi Tvůj článek o zápase moc líbil.... :-).
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 12:56 |  
              1 2

              děkuji velice...

              Jako já se taky těším na to, jak bude řádit Matoušek i Olayinka.... Ale chápu trenéra: Olayinkovi se po stránce zakončení moc nevyvedl zápas se Zlínem... On i ten sobotní gól byl hodně o tom, že se soustředil na trefení balónu a moc nemířil kam to půjde.... očekával bych, že z téhle pozice to uklidí k tyči, nevěřím tomu, že cíleně mířil mezi nohy gólmana... tady jsme podle mého názoru měli velkou kliku...

              mě se Oly víc líbí z křídla - ono to bylo vidět i v tom závěru, kdy utíkal po křídle... a před brankou marně hledal útočníka, tam měl být zase on :-)... A tady je zase problém, že těžko posadí Stocha, nebo prince Jaromíra, kterému se zápas v Karviné moc povedl...

              Maty bude super po zimní přípravě, na jeho styl hry potřebujeme, aby měl ještě lepší kondičku, sám o tom mluvil... Ale i tak se trochu bojím toho, že jsme do něj vkládali větší očekávání... zatím co jsem viděl, tak jsem si i já myslel, že jeho technika je lepší... že je to chladnokrevnější zabiják, který si v dresu Příbrami bez problémů posadil na zadek dva tři borce a zavěsil plackou... Zatím je to v našem dresu trochu "plašan"

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                Jachym     před 14 dny 26.11.2018 16:49 |  
                0 0

                No, ale zrovna v Kodani zakončil v tamním chladu velmi chladnokrevně. Také je mi líto, že poté už dostal dost málo čuchnout, ale snad ten nejpovolanější JiTVCD.

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                Thane (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 09:22 |  
                0 0

                Copak Maty..ja jsem zvedavej jakej bude po zime Olayinka!! Pokud ma takovouhle fyzu a rychlost kdyz prisel az po priprave a jeste navic se hned zranil..to bude na jare bomba :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          mig52     před 14 dny 26.11.2018 13:08 |  
          1 0

          Já zdravím do jižních Čech. Já jsem také věřil ve výhru. A přesně z toho důvodu, který popisuješ o akci ze druhé půle, by mne mrzelo, pokud by klukům nebyla uznána naše 1. branka. Totiž nejen krásná fotbalová akce, ale v jejím závěru a korunovaci naši odchovanci. Nechci tím říci, že gólů jiných našich hráčů bych si cenil méně, vždyť Miňovy bomby zpoza vápna, kdy míč tleskne o síť a ruce fanoušků vyletí nahoru s obrovským křikem, či jeho schopnost suverénně proměnit penaltu za nerozhodného stavu potěší stejně. Spíše tím chci říci, že bych se chtěl ještě dožít, že naše fotbalová akademie vyprodukuje nové Součky, Zmrhaly, Petráky aj. No a za Honzu Matouška se přimlouvám i já. Ve svých stárnoucích kostech cítím, že se dočká(me) ve Francii nebo Opavě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      donford     před 14 dny 26.11.2018 11:48 |  
      13 1

      Nesmíš Sokrate zapomínat, že dle jejich trenéra, šťastného Ščasného, mají RB lepší mančaft než Slavia, tedy nejlepší v lize. Takže pokud snad někdy jednou nevyhrají, vždy to bude vinou okolností, rozhodčích, Slavie, suché trávy, ale nikdy ne vinou špatného trenéra, který ten nejlepší mančaft v lize jaksi nezvládá. Každopádně budu rád, když ten jejich Zdenal, jak mu důvěrně říkají, povede RB co nejdéle. Jako český Stramaccioni. Stejně se dočkáme, že pár hráčů vyhodí a dalších 10 do cizinecké legie přikoupí.
      Ještě k tvé poznámce o červenobílých dresech. Vím, že se v historii traduje, že naše dresy šila paní, která tehdy neměla ani dost bílé látky a ani dost červené. Proto jsou sešívané. Možná že nevědomky, ale byl to od ní geniální tah. Už přečkaly od Rakouska-Uherska víc než sto let a pořád jsou ty nejkrásnější. Kolik "firem" u nás může říct, že jejich štít je nejkrásnější a nejzachovalejší už 126 let! Nevím proč, ale kdykoliv v nich kluci vbíhají na trávník, strašně se mi rozbuší srdce. A to jsem je poprve viděl 15.dubna 1956! Jaký rozdíl proti včerejšímu černému, doslova smutečnímu flóru s tím hadím S. Nebo jindy barvám rumunským. Jinak Sokrate velmi oceňuji tvá slova o Tomovi Sukovi. Ten kluk je už teď i při svém charakteru perlou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 12:56 |  
        5 0

        Ahojky Donforde.
        Vnímám toho Tomáše i z pohledu jeho předchozích fotbalových let. On ani ve Slavii neměl na růžích ustláno a musel na hostování. A nezatrpknul........ dokonce mám pocit, že by si ho někteří současní hráči Slavie měli vzít jako velký příklad a sami k sobě přistoupit s větší sebereflexí.
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          mig52     před 14 dny 26.11.2018 13:21 |  
          1 0

          Svatá pravda!

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        mig52     před 14 dny 26.11.2018 13:20 |  
        1 0

        Donfi, díky, dojal jsi mne. RB, co se týká dresů, naší Slavii nesahá ani po kotníky, to bez jakéhokoliv patriotizmu. My od založení ctíme ty jedny, jediné, nejkrásnější. RB, pokud se nepletu, své barvy měnila 4x, než zakotvila u těch, které nosí nyní.

  14. Kolář

    PetCC     před 14 dny 26.11.2018 10:11 |  
    1 0

    K tomu vyběhnutí Loáře na konci. On by tam včas byl, ale míč byl o něco pomalejší a ještě nebyl ve vápně, takže ho nemohl chytit a správně zabrzdil, aby z toho alespoň nebyl zbytečný faul.
    Vzhledem k živelnosti celého zápasu to vcelku zapadalo, většině hráčů chyběla dokonalá soustředěnost, takže k nedorazům docházelo dost často. Čím to bylo, to ovšem nevím :-)

    • Re: Kolář

      PetCC     před 14 dny 26.11.2018 10:11 |  
      3 0

      Ty jo, co jsem to napsal za jméno! :-)

        • Re: Kolář

          Jakubisko     před 14 dny 26.11.2018 13:00 |  
          2 1

          Ještě pár překlepů a máme Llorise :)

            • Re: Kolář

              kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 21:10 |  
              0 0

              Sotva.... neumí nohama - vzpomeňme si na gól, co dostal ve finále MS potom, co zkoušel kličku na Mandžukiče..

              • Re: Kolář

                Wulfstan (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 21:17 |  
                1 0

                Tak to nepřeklepávat! Necháme si Koláře a Bořil si holt musí dávat větší pozor a předvídat, že to do něj Kolář může napálit. :-)

      • Re: Kolář

        Jachym     před 14 dny 26.11.2018 11:37 |  
        9 1

        Zdá se mi trochu smutné, že po jednom nepovedeném zápase nemůže někdo přijít naší brankářské jedničce na jméno...:-)

      • Re: Kolář

        Fallen (přítel SN)     před 13 dny 27.11.2018 10:20 |  
        0 0

        U toho vlastňáku to byl spíš Lolář...

  15. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    cheechoo1     před 14 dny 26.11.2018 10:21 |  
    10 22

    Já bych jen doplnil, že Frydrychova práce s míčem je na úrovni divize.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      donford     před 14 dny 26.11.2018 11:28 |  
      15 2

      A jeho góly, které za nás dal, naposled tuším Zlínu z první, jsou na jaké úrovni? Měli by se dle tebe od něj vůbec počítat?

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        sicilianbrno     před 14 dny 26.11.2018 12:14 |  
        8 0

        Tak oba mluvite sice o stejném hráči ale o dvou ruzných věcech. Jeho práce s míčem je opravdu slabší, jeho přednost je hlavně při centrech a rozích, z kterych dává nejčastěji branky...do našeho systému se rozhodně hodí víc hráč typu Coufala, i když ja bych si Frydrycha ponechal jako hráče na lavičku....a pozor i hráč z divize přece umí dát gól :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          donford     před 14 dny 26.11.2018 13:14 |  
          4 2

          siciliane, máš pravdu. Ale přirovnávat pojednou Frydrycha z jeho prací s míčem k úrovni divize? Dokonce ani ne k naší druhé lize? To snad přece jen ne. Jeho smůlou je, že vychovaný či vyškolený střední obránce musí hrát krajního. Hlavně ať se tady nestane otloukánkem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Sedrousek     před 14 dny 26.11.2018 15:34 |  
            2 2

            Dondrofe: a to ze je vyskoleny stoper a ne bek ho omlouva za to ze na spracovani mice a presny prihravky potrebuje 4 doteky misto 2 a trva mu to 6 vterin misto 3?

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              donford     před 14 dny 26.11.2018 18:07 |  
              3 0

              Ne, neomlouvá. Snad jen to, že asi byl zvyklý od dřívějška spíš na odkopy a na dlouhé přihrávky dál do pole, případně na vyvážení míče. Také jeho rychlost není dle mého na kraji optimální. Ale přesto ho tam vidím radějii než dříve Dostála (kterého si jinak velmi pro neutuchající bojovnost vážím) a než Mikulu. A ano, Coufal je lepší. Frýďa má ve Slavii o něco komplikovanější hráčský osud. Proti Zlínu byl vynikající, proti Karviné nikoliv. Kdyby ale byl předčasně odejit, nějak by mi v té slávistické rodině ta jeho blond kštice (snad už mu zase povyrostla? :-)) chyběla.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      japhy     před 14 dny 26.11.2018 12:14 |  
      6 2

      Frydrycha tady obvykle bráním, tak jen řeknu, že ta práce s míčem je asi tak na úrovni Jugase :)
      Za tenhle zápas bych mu ale dal ještě daleko horší známku než Alanor. Prakticky byl u všeho nebezpečnýho, co Karviná měla. Před gólem byl daleko od svýho hráče, Kúdela dostal žlutou taky kvůli němu, když nestíhal, hned z kraje 2. poločasu mu tam taky někdo utekl. Tohle mu prostě nesedlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      houston (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 13:55 |  
      3 2

      Tos tedy posral ! To by divize nebyla špatná soutěž, hrát tam samí takovýhle hráči. Pokud je technicky slabší a to asi je, tak není možný na něj házet všechny chyby. Zlín byl jeho zápas a pokud udělal v Karviný chyby, nestalo se po nich nic zásadního. Proto tam jsou další, aby se jistili navzájem. Není žádný eso s velkým potenciálem na prodej, ale svý si ukope. Víckrát líp, někdy hůř. Jako většina hráčů.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 14:10 |  
        6 0

        Trochu bych se kolegy zastal... on nehodnotí všechno, co s výkonem Frydrycha souvisí... nikdo nekritizuje jeho schopnost vyhrát souboj, dostat se k centrovanému míč a zakončit, případně odvrátit od vlastní branky... To všechno je u Michala vysoce nadstandardní...

        Ovšem práce s míčem nohama ta opravdu v jeho případě slabší je... divize je asi příliš silné slovo - já bych řekl, že je na úrovni průměrných týmů první ligy... ale prostě slabší to je...

        Tady nás trochu navnadil příchod Coufala, který nám předvedl, co všechno můžeme od krajního beka mít k dispozici... a teď nám to poněkud chybí...

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          houston (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 14:24 |  
          2 0

          Vždyť já jsem napsal to samé co ty, jen trochu jinak.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Jachym     před 14 dny 26.11.2018 14:40 |  
          3 0

          Práce s míčem není u něj bůhvíjaká, takový ligový průměr, ale nadstavba je naopak nadprůměrná, neboť se nachomýtne k velkému množství gólových situací. Podobně i můj oblíbenec Jarda Zmrhal předvede spíše výjimečně takovou finesu jako v sobotu ve druhém poločase, ale i on se podílí na velkém množství situací nebezpečných pro soupeře. Příliš proto nemám rád takové ty hry s negativním nádechem typu vytipování a následného pranýřování "nejhoršího" hráče týmu.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    electropope     před 14 dny 26.11.2018 13:20 |  
    14 6

    Nezlobte se na mě, ale s tvrzením, že se Škoďák snažil, při nejlepší vůli nemůžu souhlasit. Něco tak zoufalýho, jako byla jeho heatmap z tohohle zápasu, jsem dlouho neviděl. Možná je na tom mizerně kondičně, ale v takovym případě nechápu důvod jeho nasazení v základu, neprospěje to nikomu. Čtyřka hodně shovívavá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Gillan     před 14 dny 26.11.2018 19:54 |  
      3 20

      Spíše nesmyslná.Já nevím, kde se pořád bere ta iluze, že je Škoda nějaká legenda?Je to jen velice průměrný kopáč, kterému se povedla jedna životní sezona, pak z toho profitoval v půlce ligy další rok a pak už to s ním šlo z kopce.A ta páska je výsměch!Když ji má Hušbauer, stále je u rozhodčího a mluví na něj.Viděl tohle někdo u Škody?A až tu budete někdo operovat jeho goly, tak ve svém věku by jich měl mít jednou tolik a ne půlku z penalt!To moderního fotbalu a našeho systému podobný hráč vůbec nepatří.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kjandourek (admin)     před 13 dny 27.11.2018 14:20 |  
        4 0

        jenom abychom v tom měli jasno.... Která to byla ta životní sezóna?
        2014/15, kdy dal 19 gólů; nebo 2015/16, kdy se v lize trefil 14 krát; a nebo 2016/17, kdy se Slavií získal titul a s 15 góly byl králem střelců? Tu loňskou tedy nepočítám - jedenáct gólů dávají všichni útočníci v naší lize s prstem v nose

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Edenjejenjeden     před 13 dny 27.11.2018 14:35 |  
          4 0

          A hrál u nás v době,kdy na tom Slavia nebyla zrovna komfortně(slovy Vladimíra Lešky),v té době nás mnohdy svými goly držel nad vodou.Samozřejmě,že i on jednou odejde do fotbalového důchodu,ale chci,aby to bylo s úctou a poděkováním za spoustu těch krásných golů,které v nejkrásnějším dresu dal...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kjandourek (admin)     před 13 dny 27.11.2018 14:50 |  
        5 0

        Ještě tedy jedna technická: Milan Škoda nastřílel v lize 85 branek (68 SLA / 17 BOH)... a z toho bylo 9 z penalt...

        Devět z 85... to je 10,6%.... Tvrdit, že nastřílel "půlku svých branek z penalt"... to chce opravdu hodně velkou ... tu ... no řekněme míru představivosti....

        A propó - neproměnil dvě....

        Ještě se zastavím u jednoho výroku:
        "Ve svém věku by jich měl mít dvakrát tolik...." jako že když mu je 33, tak by měl mít nastříleno 170 ligových gólů?
        Když se podívám na seznam klubu kanonýrů, tak 170 a více má 11 lidí v historii... z těch novodobých pouze Lafata, Daněk, Siegl a Koller...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Kmotr (přítel SN)     před 13 dny 27.11.2018 16:33 |  
        6 0

        Tak ty jsi asi slusnej pacient..

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        electropope     před 13 dny 27.11.2018 17:08 |  
        1 0

        Tak daleko bych opravdu nechodil. :)) Milan slávistickou legendou nesporně je a zaslouží si za ty roky skvělejch služeb respekt nás všech - ten na sebe ovšem může brát i tu podobu, že když už to na Slavii nebude, sportovní úsek ho o tom citlivě zpraví a půjde to doklepat jinam. A já bohužel v Karviný viděl Škoďáka, kterej fyzicky vůbec nestačil tempu zápasu, často byl pozičně úplně mimo a neustále se rozčiloval na spoluhráče.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        iwanowicz     před 13 dny 27.11.2018 20:11 |  
        2 0

        S Husbauerem jako kapitanem mas pravdu, dela tlak na rozhodciho a v tom je uplne jinde, nez Soucek, Zmrhal, nebo Skoda. Ale ten zbytek, co jsi nakydal na Skodu, sis mohl odpustit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Thane (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 09:32 |  
        2 0

        Tak se ty hnupe podivej co o nem rekl napr. Kuka nebo Smicer myslim na oslave 125 let..Howg

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Boss82     před 12 dny 28.11.2018 14:24 |  
        0 2

        Jsi úplnej vůl a navíc ubohej lhář! Víc asi netřeba dodávat.

  17. U-21

    houston (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 13:49 |  
    0 0

    Jak koukám, tak v zápase s Libercem je v základu jeden Číňan a na lavici druhej. Jinak góly zatím Mešanovič a Baluta, takže s áčkem určitě nejedou. Ani Zelený s MvB, ti jsou taky v Liberci.

      • Re: U-21

        SirCohen     před 14 dny 26.11.2018 14:02 |  
        1 0

        Baluta opravdu parádně! A ten gól na 2:2 taky stál za to.

        • Re: U-21

          houston (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 14:06 |  
          0 0

          Ony byly oba dva obdržený haluzácí, škoda.

          • Re: U-21

            kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 14:40 |  
            1 0

            Mě ten první přišel jako jasnej ofsajd....

            • Re: U-21

              Edenjejenjeden     před 14 dny 26.11.2018 14:57 |  
              3 0

              Prosim tě Karle,nezačínej s tím ofsajdem,víš jak to tu vypadalo po našem zápase v Karviný:-)))

              • Re: U-21

                kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 15:01 |  
                6 0

                nakonec 2:4... a góly Mešanovič, Baluta, Zelený a van Buren... tomu říkám "juniorka" :-)

                • Re: U-21

                  Edenjejenjeden     před 14 dny 26.11.2018 15:12 |  
                  0 0

                  Forever Young zpívala kdysi skupina Alphaville:-)

                • Re: U-21

                  smely (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 16:26 |  
                  1 0

                  U toho Mickova gólu je tam Vejvar luxusně vykoupal...top

    • Re: U-21

      kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 14:06 |  
      5 0

      Copak letíme už dneska? Podle mě Baluta i Zelený do Bordeaux normálně poletí....

      Balutův gól teda paráda... :-)

      • Re: U-21

        houston (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 14:09 |  
        0 0

        Jde o to, jestli JiT s Balutou mluví ? Ale ty to máš pro info do Edenu blíž, než já z Houstonu...

        • Re: U-21

          kjandourek (admin)     před 14 dny 26.11.2018 14:39 |  
          0 0

          Já to mám blíže možná vzdušnou čarou, ale rozhodně to není o tom, že by se redaktoři SN stavovali u Jindry Trpišovského na kafe :-)

          • Re: U-21

            belmis (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 15:24 |  
            3 0

            Je o vás známo, že jak vám nenabídne někdo langusty, tak nezvednete zadek. Nějaký kafe...

          • Re: U-21

            dubas     před 14 dny 26.11.2018 17:13 |  
            3 3

            Máš něco napsat jak Slonková nebo Janek Kroupa a jestli je to pravda, na to Bílý Tesák, navíc je určitá šance, že něco trefíš, na kafe vůbec chodit nemusíš:-))))))))

    • Re: U-21

      Heretic (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 15:03 |  
      0 0

      MvB již hraje. To je dobrá zpráva.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    sauvignon     před 14 dny 26.11.2018 15:03 |  
    2 0

    Alanore, jsem rád, že sis všiml u Sýkory jeho častých zpětných přihrávek. Sýkorova hra se mi hodně líbí, ale tohle mě už několikrát zamrzelo. Přál bych si, aby byl dopředu ještě odvážnější, i když to někdy může vést ke ztrátě míče..

  19. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    martyni (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 15:29 |  
    1 0

    Ze zas otviram diskusi o ofsajdu, ja nevim, ale bez nakresleny lajny bych si vůbec netrouf rici, ze jde o ofsajd, naopak ten vzdalenejsi hrac mi prijde zhruba na stejne urovni jako Jarda, strih travniku není dokonale videt.. tedy řekl bych spravne rozhodnuti sudich, jeden pockal s mavnutim do dohrani akce, druhej se kouknul na video, tam ofsajd nevidel, takze spravne uznal. Jsem rad, ze se trefil Peter a trochu si napravil reputaci u holek..:). Soudy o Milanovi mi prijdou prilis rychle, je po zraneni, potřebuje trochu herního sebevedomi. Samozrejme nevim, jestli se ještě dokaze dostat na takovou uroven, ze by byl velkou oporou, ale jakykoli zavery jsou predcasny a nefer vuci nemu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 14 dny 26.11.2018 17:27 |  
      1 0

      Nevím podle ty čáry mě ten ofsajd přišel jako jasnej,no většina tvrdí,že byl milimetrovej,tak dám na ostatní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      electropope     před 13 dny 27.11.2018 17:30 |  
      4 1

      Pustit to bylo naprosto legit, ve studiu O2 měli čáru dost šejdrem, což bylo vidět při jejím přiblížení k hranici vápna. Pokud VAR neměl žádnou linii k dispozici, bylo to pro něj prakticky neodhalitelný. Myslim, že všichni zúčastněný můžou mít svědomí čistý.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Thane (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 11:39 |  
        1 0

        VAR rozhodciho opravil takze si musel byt jistej..si teda myslim ze musel mit zabery ktery jsme nevideli..

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 13:48 |  
      3 0

      Já myslím, že někteří flagelanti to jen tak neuzavřou a dál si budou kreslit nějaké čáry na nějaké fotky a křičet, že to ofsajd byl.

  20. Trochu jinak

    Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 12:50 |  
    12 1

    Dobrý den přeji Vám všem.
    Nevím zda se to sem vůbec hodí, ale jsem rád, že včera "plzeňácí" vyprášili "rusovi" kožich.
    Líbilo se mi, že to nezabalili. Je to tak trochu pobídka i pro nás.
    Když "voni břízolit", tak my "vo štok vejš" :-).
    Sokrates55

    • Re: Trochu jinak

      kjandourek (admin)     před 12 dny 28.11.2018 13:43 |  
      1 0

      nebyl to spíše "vrbolit"? ;-)

      • Re: Trochu jinak

        Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 13:47 |  
        3 0

        I to je dobrý :-).
        Jen nevím, co by na to řekla stará Kelišová. :-))
        Sokrates55

        • Re: Trochu jinak

          kjandourek (admin)     před 12 dny 28.11.2018 13:50 |  
          1 0

          Já bych si tipnul že: "To je hnus, velebnosti!" :-)

          Ať už by tím měla na mysli cokoliv... Jenom aby se nepropadla do západního Německa...

          • Re: Trochu jinak

            Pepino44     před 12 dny 28.11.2018 16:26 |  
            1 0

            Tak, že třeba nepřeješ Spartě nebo Plzni celkem chápu, ale že nepřeješ Kelišce aby se měla líp, no nevím. Ta chuděra za to, co prožila by si zasloužila na stará kolena trochu přilepšit.

    • Re: Trochu jinak

      Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 13:54 |  
      3 0

      Já z toho teda moc radost nemám, protože jsem zlý a nepřejícný člověk (pouze v případě sparty a Plzně samozřejmě) a očekávám vítězství rusáků v Madridu, kterému už o nic nepůjde a remízu Plzně s ASR. :-) (Na koeficient zvysoka).

      • Re: Trochu jinak

        Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 14:18 |  
        3 1

        Zdravím Tě příteli.
        Madridu jde o prestiž a udobření jejich příznivců, tak asi "rusa" šetřit nebudou :-). A já se na to dívám pohledem asi tak, že "přej a bude Ti přáno".
        Zlého a nepřejícího slávistu znám jen jednoho, ale ten se za slávistu jen prohlašuje a určitě to nejsi Ty..... :-).
        Sokrates55

        • Re: Trochu jinak

          Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 14:37 |  
          2 0

          Tím "Přej a bude Ti přáno" se snažím v životě řídit, ale v případě Plzně a sparty mi to prostě nejde, ať dělám, co dělám. Kdyby tam byl Liberec, Baník, Zlín, nebo i ten Jablonec, neměl bych problém. :-)

      • Re: Trochu jinak

        Boss82     před 12 dny 28.11.2018 14:27 |  
        5 3

        Naopak. Koeficient jde do hajzlu, což se ve výsledku může negativně dotknout i Slavie. Srát na něj opravdu nemůžeme. Byl jsem rád, že včera Plzeň vyhrála.

        • Re: Trochu jinak

          Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 14:38 |  
          5 0

          Máš samozřejmě pravdu, ale holt je to ve mně tak nastavený a bojovat sám se sebou se mi nechce.

          • Re: Trochu jinak

            Boss82     před 12 dny 28.11.2018 22:08 |  
            2 0

            Podívej, já prostě chci aby Slavia jako mistr měla zaručenou základní skupinu Ligy mistrů. A jelikož úspěch Slavie je pro mě důležitější než neúspěch Sparty nebo Plzně, tak v pohárech musím přát chtě nechtě i jim. Koeficient je prostě klíčový faktor, ať se nám to líbí nebo ne.

            • Re: Trochu jinak

              Wulfstan (přítel SN)     před 11 dny 29.11.2018 09:23 |  
              2 0

              Ale jo, já plně chápu a respektuju tvůj argument a názor. Ale sparta a za poslední roky i Plzeň je pro mě něco tak odpornýho, že se naprosto nepřinutím jim fandit a radovat se z toho, že přinesli nějaký bodíky do koeficientu. Kdyby to bylo tak, že bychom nějak přímo a hned profitovali z úspěchu Plzně, snad bych to ještě nějak skousl, ale nějaký koeficient, který nám možná jednou někdy přinese základní skupinu LM... Snad budeme tak silní, abychom se tam dostali i přes ty předkola.

      • Re: Trochu jinak

        Kenny     před 12 dny 28.11.2018 18:57 |  
        1 2

        Mám to nachlup stejně. Koeficient nepotřebuju, já chci vidět Slávinku v boji s těmi nejlepšími. Čím horší koeficient, tím líp.

        • Re: Trochu jinak

          butters     před 12 dny 28.11.2018 19:13 |  
          0 0

          Tak s tou poslední větou úplně nesouhlasím, zase bychom nemuseli jako mistr začínat překola LM na konci června někde na Maltě :) Ale jinak jo, je mi jedno, jaký bude národní koeficient, pro nás má trochu význam jen v případě, že budeme dost vysoko, aby šel mistr do LM přímo jako letos Plzeň - ale zase na druhou stranu máme našlápnuto k tomu, abychom byli týmem, který dokáže do LM přejít i přes předkola a jako takový tam pak i něco důstojného uhrát. Ne jako letos Plzeň, která sice s kopcem kliky zřejmě postoupí přes marné CSKA do EL, ale v zápasech s Realem a Římem plnili jejich hráči jen roli tréninkových kuželů a byli hodně rádi za bůra. A věčná škoda, že si CR7 ten odchod do Itálie o rok neodložil, protože při jeho hladu po gólech a (ne)kvalitě plzeňské obrany by byl ten dvojzápas s Realem pro ně asi mnohem větší horor.

          • Re: Trochu jinak

            Kenny     před 12 dny 28.11.2018 19:40 |  
            2 0

            Přesně. Já se teď tím naším fotbalem kochám. A po shlédnutí Opava - Sparta jsem šťastnej za současnou Slávinku.

    • Re: Trochu jinak

      Jachym     před 12 dny 28.11.2018 14:29 |  
      0 5

      Sokrate, tohle se sem nehodí už možná tuplem, ale já jim přál i proti "Španělákovi" a "Talošovi"...:-) Body do národního koeficientu nejsou nikdy k zahození, a to ani přes silácké řeči některých kolegů. Já bych Plzni dokonce přál, aby se dostali do finále, v němž by dostali nářez od Slavie...

      • Re: Trochu jinak

        belmis (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 15:03 |  
        19 0

        Nemyslím si Jáchyme, že jde o silácké řeči. Mají to asi jako já. Liberci, Ostravě, Olomouci, Zlínu, apod budu fandit. Fandil jsem tuto sezónu i Jablonci. Nejen kvůli koeficientu, ale hlavně proto, že k nim mám blíž než k zahraničním klubům. Pak jsou tady ale dva kluby. Plzeň - nejkřivější klub posledního desetiletí mající za sebou Berbra a tím pádem rozhodčí, arogantního ředitele Šádka, který nadává rozhodčím i nám a určuje si, kdy je terén způsobilý a kdy není. A pak jsou tu křiváci od nepaměti - sparťani. Desetiletí se nám vysmívali, i když měli cinklou ligu, po každém naším neúspěchu měli obrovskou radost - už jsi zapomněl na Arsenal?

        Já těmto dvěma křivákům fandit a přát vítězství prostě fakt neumím. Naopak bych rád zažil, aby dostali v poháru osmičku a budu přát komukoliv, kdo bude hrát proti nim. Oni sparťani, i kdyby v posledním ligovém kole dostali deset gólů, za 14 dní stejně budou prohlašovat, že mají nejlepší kádr a titul je už v příští sezóně konečně už nemine, protože oni jsou sparta.

        • Re: Trochu jinak

          Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 15:09 |  
          1 1

          Dobrého odpoledne přeji Vám všem disputujícím.
          Mám dobrou kávu, poslouchám A. Dvořáka - "Novosvětskou" (mimochodem její základní melodii včera zpívali fandové v Lyonu) a říkám si, že Vás všechny chápu a rozumím Vám :-).
          "Imperare sibi maximum impérium est.". - Umět vládnout sám sobě je největším vladařským uměním - Cicero
          S úctou k Vám
          Sokrates55

          • Re: Trochu jinak

            belmis (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 15:23 |  
            3 0

            Hezké odpoledne Sokrate,

            vím, že bych měl asi přát i jim, bohužel mi to zatím nejde. Třeba za nějaký čas, kdy nebudou podvádět. A třeba poté, co většina nových sparťanských fanoušků objeví, že existuje slovo pokora. Pak to bude moci být pro mě rival. Vždyť Plzni jsem první tři roky v pohárech určitě taky fandil.

        • Re: Trochu jinak

          Pinturichio     před 12 dny 28.11.2018 15:13 |  
          1 0

          Ja jsem treba pral Plzni aby dostala na AS i na Realu bura, v Rime se to splnilo, s Realem pak az doma :)) Pral jsem si to ze zistneho duvody, aby si trosku sedli na zadek, pradelnici! Na druhou stranu vnimam potrebu narodniho koeficientu, takze jsem rad za jejich vcerejsi vyhru. Kdyz uz to pak takto vykrystalizovalo, tak jim preju at to dotahnou do poharoveho jara. Jednak snad uhraji nejake ty body, ale hlavne se pak nebudou jen soustredit na ligu.

        • Re: Trochu jinak

          Jachym     před 12 dny 28.11.2018 15:35 |  
          1 2

          Ano, tuto argumentaci znám, vždyť se tady o tom nebavíme poprvé ani naposledy. Ale stejně nevím, co je na ní pro nás dobrého kromě toho, že když nám chcípne koza, tak musí i sousedovi. Připomíná mi to známý příměr, kdy Bůh, který chce odměnit chlápka, mu říká, přej si co chceš, ale tvůj soused dostane vždy dvakrát tolik. Chlápek souseda nenávidí a tak říká, bože, vypíchni mi jedno oko...Když už jsme tedy u té zrakové terminologie, připadá mi taková argumentace krátkozraká.

          • Re: Trochu jinak

            donford     před 12 dny 28.11.2018 15:49 |  
            1 1

            Hlavně, ať nám ta koza nechcípne, sousedovi třeba může chcípnout celé stádo. :-) Belmisovi rozumím, mně teď už zlost nad Plzní nějak přešla, zejména, když jsme jim dali 4 fíky a oni si ani neškrtli. A jsou za námi. Přece jen se pořád na ně dívám, jako na regionální mančaft. Spartu nenávidím z historického a mravního hlediska. Tam se to u mne také nezmění. A to do toho opravdu nechci tahat politiku 50. až 70. let.

            • Re: Trochu jinak

              Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 16:00 |  
              5 0

              Jsou i hodní sousedé, kteří třeba i pomohou, poradí, půjčí lopatu či krumpáč. Ale tito dva (PLZ+SPA) jsou protivní a nerudní lidé, kteří nám pořád házejí do zahrady své odpadky, trhají jablka z naší jabloně a močí nám na plot. Smrt jejich kozám! :-)

          • Re: Trochu jinak

            belmis (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 16:00 |  
            9 0

            Použil bych jiný příměr. Ty běháš. A tvůj soused, který také běhá, ti před každým ze tří maratónů nasype do bot grafit, nalije do pití projímadlo atd. On ho díky tomu vyhraje, i když máš stejnou formu a o vítězi by rozhodovali maličkosti a aktuální forma A celkový vítěz těch tří maratónů poběží za česko v evropě a za účast dostane 5 milionů. Díky těm pěti milionům bude moci mít příští sezónu lepší přípravu, aby vyhrál znovu. A navíc víš, že bude zkoušet nefér věci, aby příští rok vyhrál znovu. Doufám, že bys mu je přál, když budeš mít příští rok trošku větší šanci si ten evropský závod zaběhnout taky, pokud budeš celkovým vítězem těch tří domácích. Tomu se mi nechce věřit.
            Já bych mu mohl přát, až kdyby se omluvil a příští rok by závodil férově. Dřív určitě ne.

            • Re: Trochu jinak

              Jachym     před 12 dny 28.11.2018 16:22 |  
              0 2

              Hezký a mně sympatický příměr z "mého" oboru, ke kterému ale musím říci, že já i soused už za ČR evropské závody běháme. Pravda, soused sice ten lukrativnější, ale příčinu toho vidím primárně v sobě (má horší loňská forma a naopak šťastné a bezprecedentní vyladění formy souseda) spíše než v tom, že si soused několikrát lépe vytipoval kvalifikační závody s mírným sklonem terénu, kde mohl dosáhnout lepších časů. Nicméně karta už se začíná obracet. Letos jsem svému sousedovi v přímém souboji o hodně utekl. Navíc jsem získal zahraničního strategického partnera, díky kterému se mohu soustředit jen na fotbal a v Evropě jsem čím dál více konkurenceschopný. A naopak i mnoho zahraničních běžců běhá se mnou v týmu, zatímco soused není v tomto ohledu zdaleka tak atraktivní.

              • Re: Trochu jinak

                Jachym     před 12 dny 28.11.2018 16:23 |  
                0 1

                Chtěl jsem napsat soustředit jen na běhání, ale jistě to bylo pochopitelné...:-)

          • Re: Trochu jinak

            p!erreCORE     před 12 dny 28.11.2018 16:28 |  
            2 0

            v Simpsonoucich rikal Ricky Gervais v dile o vymene manzelek tenhle frk,ale o drahe polovicce..a zakoncil to,zbij mne,az budu polomrtvej..a Marge mu na ro rika,ze si ma prat neco hezkeho :)

    • Re: Trochu jinak

      zeleznik2     před 12 dny 28.11.2018 17:30 |  
      4 0

      Upřímně pro koeficient dobrá zpráva, pro nás co nemáme rádi Plzeň ne..Sparta nebo Plzeň vždy fandíme soupeři...CSKA mne zklamalo, takhle dobře rozehraný zápas ztratit...opět se ukázala plzeňská klika či štěstíčko..neskutečné, kolik ho v zásobě mají...

  21. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 12 dny 28.11.2018 17:25 |  
    1 0

    Deník Spart takto:
    7- Deli, Hušbauer, Kúdela, Olayinka, Souček(hráč utkání), Sýkora, Zmrhal
    6 - Frydrych, Bořil
    5 - Stoch, Škoda
    4- Kolář

    rohy: 0:10, střely: 1! -9/1, liga fanoušků: 5:5

  22. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 12 dny 28.11.2018 17:31 |  
    6 0

    Přehlídka trápení Sparty v Opavě v Mol cupu.. 9 legionářů a pouze dva hráči české národnosti...a stejně hrají prd..

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      ElBrody     před 12 dny 28.11.2018 18:43 |  
      11 0

      Nová doba, sportovní ředitel chválí svojí miliardovou sestavu za remízu 0:0 s náhradníkama Opavy a bukvokapitán mezitím odmítá prodloužit smlouvu a vybírá z nabídek Videotonu a Bělehradu. Ten Křetínský musí bejt fakt flegmatik.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        mig52     před 11 dny 29.11.2018 10:40 |  
        0 0

        Nejlepší výkon v (po) utkání Opava - rb podal (ne)ščastný. Za 10 a podtrženo s hvězdičkou.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 12 dny 28.11.2018 19:08 |  
    0 0

    Procházka: Zprávy od fandů Slavie: do Bordeaux se právě, třeba před Barcelonu a Paříž, letecky přesunují desítky slávistů s klubovými šálami i tričky s nápisy UEFA-Mafia. Snad zítra nedojde k žádnému průšvihu, i když po zážitku z Kodaně nevím...
    https://twitter.com/PavelP1959/status/1067794019663708161

  24. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Merlinus (přítel SN)     před 11 dny 29.11.2018 20:49 |  
    1 2

    Horsi vzajemny zapas. Mimoradna ostuda. Hanebny vykon. Za tohle obrovitanske pokuty. Ostuda, hanba. Nechutne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      kjandourek (admin)     před 10 dny 30.11.2018 15:01 |  
      1 0

      Karvinou jsme porazili 4:0 a 3:1... jak můžeme mít horší vzájemný zápas?

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Jachym     před 10 dny 30.11.2018 15:16 |  
        0 0

        Merlina zradila kouzla a tento příspěvek místo zápasu z Bordeaux přičaroval k tomu z Karviné...:-)

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen