Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 17. kolo

Zápas mezi Opavou a Slavií nabídl pro nezaujaté fanoušky fotbalu velmi zajímavou podívanou, slávističtí příznivci si však zažili více nervů, než bylo nutné. Nakonec však platilo rčení "konec dobrý, všechno dobré".

V jedné pozápasové diskusi jsem četl, že zápas se dá dle průběhu rozdělit na třetiny, který byly orámovány dvěma stupidními zákroky. Souhlasím s tím a v následném úvodním slovu to tak pojmu.

Úvodní zhruba třetinu, která trvala cca 35 minut, charakterizovala dominance Slavie. Sešívaní vstoupili do zápasu velice dobře, kontrolovali hru a byli jednoznačně lepší. Po jednoduché akci a pěkném zakončení Zmrhala navíc přišla zasloužená úvodní branka ve Šromově síti. Opava byla i nadále zaskočená (když nepočítáme ojedinělou velkou šanci Kuzmanoviče), publikum bylo velmi vlažné a zdálo se být otázkou času, kdy červenobílí přidají pojišťovací trefu, kterou by s největší pravděpodobností rozhodli o dalším osudu zápasu. Ale Škoda v ložence trefil jen tyč a Sýkora pak selhal v dorážce před prázdnou brankou. Velká škoda. Zvlášť když Bořil následně předvedl zkrat ve vlastním vápně, vyrobil nesmyslnou penaltu, Zavadil z ní srovnal a zápas se úplně otočil.

Darovaná trefa domácí hodně nabudila. Místo toho, aby prohrávali 0:2, což by odpovídalo dění na hřišti, totiž bylo srovnáno a začínalo se znovu. Opavským narostla křídla a probudili se fanoušci, kteří začali domácí mohutně tlačit. Slavia najednou nevěděla kam dřív skočit a k uklidnění nepomohla ani poločasová přestávka. I po ní byli naši hráči jako opaření a brzy lovili míč ze sítě znovu. Branka však správně neplatila kvůli ne výraznému, přesto ale jasně viditelnému a správně odmávanému ofsajdu. Ani toto varování nepomohlo a o minutu později už Slezané do vedení šli, když se po přečíslení prosadil Kuzmanovič. Opava pak ze sešlápnutého plynu poněkud ubrala, Slavia ale byla otřesena a do tlaku se zatím nedostávala. I tak ale přišlo rychlé vyrovnání po výborném náběhu Zmrhala, skvělé přihrávce Hušbauera a zaváhání brankáře Šroma. Ten je dle mého názoru po odstavení Daňka ve Slovácku zdaleka nejslabší jedničkou v lize, což ilustrovala tato chyba, která nám výrazně pomohla.

Podobně vítaným darem bylo i stupidní vykartování se od přemotivovaného Smoly. Ten od začátku pořvával na dobře pískajícího sudího Pechance a jeho emotivní výlevy vygradovaly v nesmyslný atak na Hušbauera v přerušené hře. Jasná druhá žlutá karta odstartovala poslední pomyslnou třetinu utkání, do které díky rozložení sil musela Slavia mířit s cílem vsítit vítěznou trefu. Ta přišla záhy po krásné moderní akci. Další skvostný pas Hušbauera přes půl hřiště, výborný náběh a sklepnutí od Bořila a skvělé uzavření na zadní tyči od Součka. Prostě fotbalová paráda! Zbytek zápasu pak již slávisté kontrolovali a spíš mohli ještě přidat další gól, když se ve velkých šancích ocitli postupně Deli, Olayinka a Stoch.

Celkově šlo tedy o očekávaně náročný zápas, kdy naši hráči vítězství doslova vydřeli. Ač po velké zápasové zátěži nemáme "drajv" jako na začátku podzimu, tak šlo stále o velmi dobrý výkon, za který se sluší hráčům poděkovat. Přesto si neodpustím drobné povzdechnutí si, že jsme po jasně převaze v úvodních 35 minutách měli zápas zvládnout mnohem snáze. Těžké jsme si to totiž do značné míry udělali sami. Ale co, i s tím jsme se vypořádali a ukázali tak cennou morální sílu! Konec dobrý, všechno dobré - a vítězství z Opavy po divácky pohledném průběhu určitě dobré je!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Pro mě nesnadné hodnocení, ne poprvé. Zase platilo, že co střela soupeře, to gól. Ale mohl nějakému míči v síti Kolář zabránit? Podle mě dost obtížně. Penaltu vystihl dobře, ale byla skvěle kopnutá. U druhé trefy byl zase Kuzmanovič v ideální pozici, což je samo o sobě pro brankáře těžko řešitelné. Ale je pravda, že jsou gólmani, kteří mají v těchto duelech tváří v tvář výrazně vyšší úspěšnost než Kolář. U hlavičky do břevna také těžko vynášet závěry. Pokud by šla do branky, tak by ji možná Ondra měl, ale neměl ji třeba vyrazit i tak nad branku, aby se míč neodrazil zpět do hřiště. Je to tenký led, jednoznačné zaváhní jsem tam prostě neviděl, a tak známku od průměru nesnižuji a jen k ní dávám minus.

Vladimír Coufal - 6 - Po zranění nehrál špatně, ale nebyly to ty top výkony, na které jsme od Coufala byli zvyklí. V Opavě už působil rozehranějším dojmem a podle mě hrál dobře. Zapojoval se do útočení, obranné povinnosti si víceméně plnil dobře. Proto dávám lehce nadprůměrnou známku.

Ondřej Kúdela - 5 - Jistě na podzim odehrál již lepší zápasy, na druhou stranu se mi Kúdela líbil více než Ngadeu a ligový standard odvedl. U Kuzmanovičovy tutovky z první půle měl buď rychleji vystoupit do ofsajdu, nebo měl naopak Ngadeu zachytit náběh útočníka. Tam ta spolupráce úplně neklapla. U druhé branky to měl při přečíslení těžké, podle mě měl radši dát více prostoru Kayambovi, který by sice také byl ve velké šanci, ale byl by přeci jen více z boku než Kuzmanovič. Ale to je těžké a v tom momentu na hřišti hráč tradičně reaguje, že jde po hráči s míčem, když je v nebezpečné pozici. Horší pětka.

Michael Ngadeu Ngadjui - 4 - V poslední době je trochu v útlumu, přeci jen se mu k velké zápasové zátěži připočítává ještě daleké cestování na reprezentační srazy. Sice nevyhořel a se Smolou svedl velké množství těžkých soubojů, zároveň se ale nedá říci, že by nedělal chyby a působil jistě. V první půli se mu nevedla rozehrávka a nezachytil náběh Kuzmanoviče. Ve druhé pak měl několik faulů a byl stažen ve správný okamžik, protože hrozila druhá žlutá karta.

Jan Bořil - 4 - Zápas mu moc nesedl a dostal Opavu na koně vyloženě hloupým zákrokem ve vlastním vápně. Jasně, soupeř se dostával do šance, ale byl by přeci jen hodně z úhlu, takže riziko inkasované branky by bylo násobně nižší než při pokutovém kopu. Bořilův zákrok sice nebyl nijak zvlášť intenzivní, ale hráče zatáhl vyloženě viditelně, takže penalta byla logickým vyústěním. Nakonec si ale reputaci alespoň částečně napravil, když dobrým náběhem a ještě lepší přihrávkou nahrál na vítězný gól Součka.

Miroslav Stoch - 4 - V posledních zápasech mu přeci jen poklesla vynikající forma. V Opavě nehrál špatně, ale k nejvýraznějším postavám také nepatřil. V nastaveném čase vybojoval penaltu, ale následně ji kopl špatně. V její exekuci by se měl inspirovat u Zavadila  na druhé straně, kopací techniku by na takové provedení Miňo měl být, takže by to nemělo dopadnout hledáním míče za stadionem jako u Rističe. Teď pokud počítám dobře, tak má v sešívaném bilanci 3 proměněných penalt na 2 neproměněné, což je špatné číslo. Takže za mě průměr a minus bod za zahozenou penaltu, která už naštěstí nic neřešila.

Tomáš Souček - 8 - Stoch má za sebou fantastické období, ale za mě musím říct, že dosavadním slávistou podzimu je jednoznačně Souček. Neskutečně přínosný hráč a podle mě to vůbec největší eso ligy. Krmenčík je zraněný, Stoch a Stanciu mají výborné momenty, ale zároveň i nestálou výkonnost, a o neřízené střele Kangovi je zbytečné vůbec mluvit. Na Součkovi není vidět žádná únava, ačkoliv odehrál za podzim snad největší porci minut z ligových hráčů. V Opavě byl výborný v rozehrávce, nebál se přejít i jeden na jednoho a jako zásadní bonus přidal vítěznou trefu po skvělém náběhu do vápna z pozice defenzivního záložníka.  Navíc šlo už o jeho pátou trefu (Stoch má ze hry jen o 2 více), což je ke vší té skvělé práci, kterou Souček odvede, neskutečné číslo. Tleskám!

Josef Hušbauer - 6 - Herně to nebyl Hušbauerův nejvydařenější večer, nebyl nejvýraznější a v několika momentech si nevedl dobře, třeba při dlouhém zpracovávání míče na střelu před vápnem soupeře. Stejně ho ale nejde hodnotit jinak než pozitivně, a to díky fantastickým dvěma kolmicím přes půlku hřiště, které znamenaly náš druhý a třetí gól. Perfektní pasy, které nedokáže dát téměř nikdo v lize.

Jan Sýkora - 4 - Neberte to tak, že bych Honzu neměl rád. Hrozně se mi líbí jeho akční radius, jak se nabízí, kolik toho oběhá... Ale k čemu to je, když jako vyloženě ofenzivní hráč naprosto selhává ve vápně soupeře. A zcela pravidelně. Ve čtvrtek jsem se rozčiloval po Bordeaux, ale nenapadlo mě, že další loženku Sýkora zahodí hned o pár dní později. Neříkám, že to bylo jednoduché, přeci jen šlo o rychlou reakci na odražený míč, ale ta branka byla prostě úplně prázdná a myslím si, že leckterý ligový hráč by to proměnil. A ve Slavii potřebujeme kvalitu, protože na tohle pravidelné "paličství" můžeme nepěkně dojet v klíčový okamžik. Ostatně v Opavě nám tahle pokažená situace hodně zavařila a měli jsme co dělat, abychom body získali.

Jaromír Zmrhal - 9 - Velmi vysoká známky značící vynikající výkon. Někdo může namítat, že s devítkou by mělo být hráče plné hřiště, což u Zmrhala tak úplně neplatí. Ale ten borec dva góly dá (obě situace navíc nebyly triviální a vyřešil je velice dobře, třeba první gól trefil výborně a být tam Sýkora, tak odhaduji šanci na gól maximálně v úrovni 20 %) a dvě gólovky připraví (sklepnutí Škodovi a centr Olayinkovi). Navíc tradičně poctivě a bez problémů zvládá obrannou práci. Sice je to pro fandy poněkud rozporuplný hráč, ale stabilní místo v základu nabité Slavie si nedrží náhodou, na což dal včerejšek jen razítko.

Milan Škoda - 5 - Už v Bordeaux se mi v závěru celkem líbil a lepšící se formu potvrdil i v Opavě, kde podal výrazně platnější výkon než před týdnem v Karviné. Je jen škoda, že neproměnil velkou šanci, kterou si ale i sám předpřipravil dobrým prodloužením na Zmrhala. Vyzdvihl bych i jeho reakci na rozmíšku Kayamby s naší střídačkou. Tam se Milan zachoval jako správný kapitán.

Peter Olayinka - 5 - Na hřiště šel v těžkých chvílích pro Slavii a ač výrazněji nezazářil, tak ani nezklamal a velkým nasazením naši hru pomohl rozhýbat. Je jen škoda, že neproměnil svou hlavičkovou šanci po centru Zmrhala, pak by se dalo hovořit o vyloženě povedeném střídání. Někdo navrhoval jeho nasazení do základu na pozici Sýkory. Myslím si, že je to nápad, co minimálně stojí za zvážení. Olayinka sice nevypadá tak kombinačně zdatně, na druhou stranu toho oběhá také hodně, je poctivý směrem dozadu a v koncovce zatím vypadá výrazněji zajímavěji než sterilní Sýkora.

Simon Deli - 6 - Hodně netradiční stažení stopera, který není zraněný a který vyloženě nehoří, bylo podle mě vyloženě povedeným tahem trenéra Trpišovského. U Ngadeua hrozila druhá žlutá karta a jeho vystřídání za Deliho se vyloženě povedlo. Simon hrál velice dobře a vyhrával souboje, ač to měl samozřejmě o něco jednodušší, protože se brzy po jeho příchodu vykartoval Smola. Hezky se prosadil i po rohovém kopu, míč ale smolně zastavila tyč. V příštím zápase bych se přimlouval za jeho nasazení do základu s Kúdelou, Michaelovi podle mě pauza přijde vhod.

Michal Frydrych není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

17. - Pondělí 03. 12. 2018 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 3
1 - 1
Slezský FC Opava
Slezský FC Opava

37. Zavadil (pen)
53. Kuzmanovič

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

24. Jaromír Zmrhal
59. Jaromír Zmrhal
74. Tomáš Souček

Komentáře (48)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    pehacko     před 6 dny 04.12.2018 17:11 |  
    5 9

    jarda zmrhal jasna 10!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Virgil1956     před 6 dny 04.12.2018 17:59 |  
      1 0

      Klidně, ale počkejme raději na hattrick :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        pehacko     před 6 dny 04.12.2018 18:01 |  
        3 1

        to dostane pak dvacitku!!! netreba se snerovat mantinelama...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    o-cab     před 6 dny 04.12.2018 18:08 |  
    0 1

    souhlas, hlavne s pointou u slozeni stoperske dvojice. myslim, ze na Zenit bude i co se stylu zapasu Deli-Kudela idealni.

    jeste by me zajimalo o cem se bavili Stoch se Skodou pred nepromenenou penaltou - tam to vypadalo, ze chtel kopat Milan ale Mino nedovolil

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      futral     před 6 dny 04.12.2018 20:07 |  
      4 0

      Sice nemam poneti, ale klidne bych si tipnul, ze Milan Minovi radil, at mu to kopne na pravou stranu (z pohledu golmana), jelikoz se ten brankar furt drzel za pravej bok (rameno? Nevim). Asi ho to napadlo, co si to tam kluci šuškaj, a pres bolest tam skocil. No a nebo jsem si to cele vymyslel.

      Bé je správně..

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Leksel     před 4 dny 05.12.2018 23:33 |  
        0 0

        Jo, ten pravej bok měl naraženej po souboji nebo spíš tísnění od Milana, kdy na něj nekontrolovatelně dopadl na zem. Od Milana to nebyla vůbec žádná prasárna, ani se ho výrazně nedotknul a přesto se mu jako velkej profesionál omlouval.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    PetCC     před 6 dny 04.12.2018 18:29 |  
    11 1

    Souček je teď celkově skvělej.
    Třeba i v tom, že dokáže změnit tempo hry. Je to náš nejčastěji faulovaný hráč a on to řeší výborně. Nerozčiluje se, nechá se faulovat, v klidu si pár sekund poleží a odpočine a i když to je nepříjemná tvrdá rána, tak to vydrží a okamžitě hraje dál!
    Ale to jeho fotbalové myšlení na něm bylo vidět od prvního zápasu, ostatní většinou na ligu potřebovali aklimatizovat, on jako by hrál ligu dávno!

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      mig52     před 6 dny 04.12.2018 19:01 |  
      2 2

      Alanore, máš super postřehy. Hlavně stran Sýkory (bohužel, je to tak, jak píšeš) a také Zmrhala. Jo, tento chlapík střídá výkony jako den a no, ale až kdysi odejde, bude sakra chybět!! No a co se týká Součka - prostě vysekat. Ale mám jeden problém, za který dostanu čočku. Miluji, stejně jako hodně z nás, Miňu. Ale teď má pokles výkonnosti a Jit to musí vidět. A já mám obavu, že Jindřich je trochu alibista či protekcionalista a bojí se Miňu na 2-3 zápasy posadit. Vždyť on snad odehrál všecky zápasy a měl by si dáchnout. Je zřejmé, že o to nestojí, ale já být trenérem, tak to udělám , třeba jen proto, že jsem osobnost, a tou snad JiT je, takže ani Mińovi bych neustupoval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      mig52     před 6 dny 04.12.2018 19:04 |  
      0 0

      PeCC - mohu podepsat?

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      zeleznik2     před 6 dny 04.12.2018 19:11 |  
      0 1

      No krom v Bordeaux ano.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        PetCC     před 6 dny 04.12.2018 20:35 |  
        1 0

        V Bordeaux podlehli uspokojení, že už je postup prakticky v kapse, domácí nejsou ve formě a o nic jim nepůjde. Nejen hráči, ale samozřejmě i fandové.
        Jenže tohle je v pohárech omyl, každý je schopen odehrát výborný zápas, když mu dáte šanci. A my mu jí svojí nesoustředěností dali. To už pak individuální výkony vypadají špatně u všech.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    zeleznik2     před 6 dny 04.12.2018 19:14 |  
    3 5

    Praktický stejné hodnocení, jen u mne Bořil nakonec za 3, ne tak za tu penaltu, jako spíše za poslední výkony, ani Ngadeu v poslední době nehraje optimálně, ale Simon je momentálně zdravý, takže proti Bolce s Kúdelou jasná volba.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    asanin     před 6 dny 04.12.2018 20:23 |  
    0 0

    Mé doplnění k pár hráčům :
    Kolář - vyčetl bych mu špatné vyběhnutí při šanci Kuzmanoviče za stavu 0:0, Ngadeu ho křižoval a kdyby zůstal v brance nic nehrozilo. Takto kdyby Kuzmanovič svou slabou střelou trefil branku, byl by gól.
    Coufal - z jeho autu padl náš první gól. Opava přes něj neudělala téměř nic
    Bořil - kdyby se u druhého gólu rychleji vracel, nemuseli jsme ho dostat. Zabral až ve chvíli, kdy na Kuzmanoviče šel balon.
    Stoch - faulující hráč na penaltu nechodí...
    Jinak souhlas s Alanorovým hodnocením.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      honza304     před 5 dny 05.12.2018 08:33 |  
      7 0

      On faulující penaltu ani kopat nemůže, spíše faulovaný ;-)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 6 dny 04.12.2018 20:37 |  
    4 0

    Vyjma Sýkorky bych všem čtyřkařům zvedl hodnocení na pět,protože vyhrát v Opavě po sračce v Bordo je minimálně na průměrnou známku,to vítězství je hodně cené.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Betynka58     před 6 dny 04.12.2018 21:29 |  
      2 2

      A proč vyjma Sýkorky? Když zvednout, tak všem!

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 6 dny 04.12.2018 21:57 |  
        1 0

        Tak jo, ukecal jsi mě je potřeba býti velkorysý po takovém nervydrasajícím vítezství :-)

  7. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    PetCC     před 6 dny 04.12.2018 20:39 |  
    21 0

    Mimochodem, Zmrhal, teď jsem kouknul na jeho statistiky a on má ve Slavii 175 zápasů!
    Což je teď s Lerchem 4. místo v České lize!

    A počítám, že na konci sezóny bude druhý, za nesmrtelným Hubáčkem, který má na kontě zápasů 199.

    Dá se říct nenápadný, ale věrný a odhodlaný.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Dr. Fe1     před 6 dny 04.12.2018 22:22 |  
    13 7

    Hodnocení Sýkory a Stocha za 4 je podle mě přehnaně nízké. Připadá mi, že na některé hráče uplatňujete přísnější měřítko, než na ostatní. Jakmile Stoch výkonem nepřevyšuje všechny ostatní, tak dostane za 4, protože od něj zřejmě očekáváte, že je jeho povinnost být v zápase nejlepší na hřišti. Taky mi připadá, že spousta lidí asi nikdy nehrála fotbal a mají představu, že trefit dobře míč z náběhu (v Bordeaux) a nebo při odrazu od tyče (Opava) je strašně jednoduchá věc a tak Sýkoru zatracujou jako kdyby si dal v Opavě tři vlastní góly. Trochu soudnosti a objektivity prosím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 5 dny 05.12.2018 07:24 |  
      4 1

      Přeji pěkné ráno doktore :-).
      Nejprve jsem chtěl napsat své hodnocení. Když jsem si přečetl Tvůj názor k disputaci, řekl jsem si, že Tě plně podpořím. Nedávám mínusy a ani plus, ale pokud je potřeba podpořit, tak to rád udělám.
      Já si dokonce myslím, že ani Honza Bořilů na 4 není a to samé je i u Ngadeua. Na straně Honzy Bořila se točili obě křídla Opavy, tj. Kuzmanovič i Kayamba. Navíc tam do Ngadeua najížděl z té strany i Smola a i Zavadil. Honzovi tam mělo být více pomoženo i od záložníků. Na straně u Vládi Coufala byl jen ten Zapalač a toho Coufal udržel na uzdě. Ngadeu dostal žlutou za úplně běžný faul, kdy si do něho Smola šikovně naběhl a navíc neměl míč. Ale to je teď opravdu jedno. Já bych pořád viděl jako důležitý fakt, že kluci si o to vítězství sami řekli tím, že bojovali a dali to. A to všichni.
      Navíc jsem si všiml, že Opavě byla odpuštěna penalta. V čase cca 55 minuty zápasu po naší pěkné kombinaci dostal tuším od Stocha míč na vápně Pepa Hušbauer a byl už ve vápně zezadu podkopnut hráčem Opavy. Sice to klucí u rozhodčího reklamovali, ale ten nechtěl ani slyšet. Přesto to penaltový zákrok je a bohužel se toho nikdo nevšiml.
      Díky Alanore za hodnocení a práci, kterou s tím máš. A jsem rád, že si to už zase všechno sedlo. I za Tebe.
      Tak pěkný den a dobrou zábavu nad hodnocením rozhodčích. Ten Chovanec je opravdu až směšná figurka.
      S úctou k Vám všem
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        bongor     před 5 dny 05.12.2018 12:57 |  
        3 0

        Ahoj Sokrate.Chovaněc není podle mě příliš směšná figurka,ale určitě to je pěknej hajzlík.Jako předseda komise rozhodčích,místo toho aby hlídal fair play,tak pokračuje ve své funkci sportovního vedoucího sralty a podle toho ty závěry komise taky vypadají,ty jsou tedy skutečně směšné.Všichni poškozují rudé chudinky,proto jsou až čtvrtí.Kdyby se to pískalo podle ivánkovských notiček tak jsou zase tam kam patří a jak o tom rozhodl na svém 65.zasedání ÚV KSČ.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 5 dny 05.12.2018 14:17 |  
          3 0

          Zdravím Tě Bongore.
          Jojo, ono se to málo připomíná víš. Ještě dneska se směju tomu, jak v r. 1983 při výročí "RB" na jejich schůzi vystoupil tehdy soudruh Kapek a řekl "soudruzi sparťani, jste náš dělnický klub".............
          Sokrates55

  9. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    TSeguinTS     před 5 dny 05.12.2018 02:25 |  
    10 1

    Dost bizarní byl roj po udělení druhé ŽK Smolovi. Tam kdyby rozhodčí necouval jak o život, tak by rozdal dalších 5 karet za inzultaci. Nechápu, proč si rozhodčí (obecně) nezjednají větší respekt, místo toho na sebe nechají šahat a ignorují 90% nadávek.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      electropope     před 5 dny 05.12.2018 09:08 |  
      3 8

      Tomu důvodu se říká cit pro hru. Myslíš, že by zápasu prospělo, kdyby se zastavil a ukazoval žlutý na všechny strany? Že by to domácí hráče uklidnilo? Ve středu pozornosti má bejt hra, ne rozhodčí, kterýmu stačí přesně tolik respektu, aby ze zápasu nebyla bramboračka, což včera bylo naplněno. Nevidim důvod výkon rozhodčího problematizovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        SirCohen     před 5 dny 05.12.2018 09:55 |  
        10 0

        A já myslím, že cit pro hru v tom právě není ani trochu a celkově by to pomohlo. V tom jednom konkrétním zápasu by to asi byla trochu bramboračka, ale bude-li vyhlášena dopředu nulová tolerance těchto tanečků a v pár zápasech se rozdá několik napomenutí za tyto prohřešky, hráči si to rychle rozmyslí a bude klid dlouhodobě. Máloco mě rozladí víc než tohle hromadné strkání a nadávání rozhodčím. Hráči to dělají jen proto, že ví, že se jim nic nestane, maximálně to odnese největší magor, co se už skutečně neudrží.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          electropope     před 5 dny 05.12.2018 10:26 |  
          0 0

          Mně to taky vadí, ale v současnosti je tohle norma a i kdyby byla vůle to změnit (kterou nikde moc nepozoruju), ze dne na den by to stejně nebylo. Takže v tomhle kontextu nemám s rozhodčím problém. Spokojme se prozatim s tim, že po letech natírání červenejch faulů na žluto se český rozhodčí konečně učej dávat rovnou červenou, nesčítat fauly a nebejt shovívavější na hráče, co už maj žlutou - prostě hodnotit každej faul samostatně. :) Myslim, že už jsme všichni viděli spoustu zápasů, kde ve stejný situaci, v jaký byl Smola, rozhodčí hráče nevyhodil a udělal jenom tytyty.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            SirCohen     před 5 dny 05.12.2018 10:43 |  
            2 0

            Ze dne na den třeba ne, ale ze sezony na sezonu určitě. A jak jinak než nárazově, tohle není věc, co by šla implementovat postupně. Vůle ke změně ovšem evidentně chybí, a tak to může být normou, která ale vlastně nikomu nevyhovuje, ne? A ke Smolovi - ve chvíli, kdy už tedy rozhodčí správně zakročí, dostane v komentáři isport natřeno, že žlutá byla přísná.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              electropope     před 5 dny 05.12.2018 15:13 |  
              1 1

              Není vůle ke změně, ale je to normou, která nikomu nevyhovuje? Není to protimluv? :) Hráčům to docela určitě vyhovuje - proč by chtěli omezovat sami sebe. Nedivil bych se, kdyby i spousta fanoušků radši viděla vypjatý emoce a strkanice než absolutní disciplínu. A jsem si dost jistej, že sami rozhodčí taky nejsou v názoru homogenní skupinou - jeden radši couvá, druhej zůstane na místě a zjedná si respekt sám... Za mě je takhle fotbal asi pestřejší, "lidštější"; záleží na vkusu každýho z nás. ;)

              • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

                SirCohen     před 4 dny 06.12.2018 10:49 |  
                1 0

                Protimluv to není.
                Já mám radši fotbal než strkanice a vnímám je na podobné úrovni jako třeba simulování. Líbí se mi například rugbyová disciplína hráčů. A buď si jistý, že ať rozhodčí ustupuje nebo zůstane stát, určitě mu nevyhovuje, že na něj sprostě pokřikuje či do něj strká hlouček maníků, co mají rudo před očima. Ta lidskost mě vyloženě pobavila, mně to naopak přijde dost primitivní, spíš bys měl napsat lidovější.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    electropope     před 5 dny 05.12.2018 09:04 |  
    4 3

    Stochovi bych dal pětku a nevyčítal penaltu - umístěná nebyla nijak tragicky, hlavně v záběru zpoza brány bylo vidět, jak se po míči musel brankář natahovat. Chytit se dá i dobře kopnutá pencle, prostě shit luck. :)
    Olayinkovi bych se taky neostýchal dát vyšší známku - jsou to věci, který nejsou tolik vidět, ale svym pohybem na sebe pravidelně vázal dva až tři hráče, navíc skvěle pomáhal obraně. Přesně takhle si představuju přístup střídajícího hráče.

    Obecně jsou známky až moc nízký na to, že jsme vyhráli i přes únavu, s hodně vyhecovanym soupeřem a v mimořádně nevlídnym prostředí díky skvělý podpoře domácích fanoušků.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 5 dny 05.12.2018 11:18 |  
      2 0

      Dobrý den přeji a souhlasím.
      Navíc se podívejte, kde stojí brankář Šrom v době kopu. Je už metr před brankovou čárou.
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        bongor     před 5 dny 05.12.2018 13:11 |  
        2 0

        To je další věc,která prochází bez trestu a stává se z toho zvyk.Kdyby dal rozhodčí za předčasné opuštění čáry žlutou
        a nechal by kop opakovat,oni by si to hoši do příště snad pamatovali.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Akuls     před 5 dny 05.12.2018 09:23 |  
    1 6

    Hodnocení více méně v pořádku. Osobně bych ale dal MNN stejnou známku jako dostal Kúdela. Oba měli problémy s rychlostí soupeře, MNN byl lepší v soubojích s hromotliukem Smolou, ale občas kazil rozehrávku, to Kúdela ne, ale hlavně proto, že se o kolmice dopředu vůbec nepokoušel. O jeden stupínek bych také zvednul známku Bořilovi, sice nastartoval Opavu zbytečným penaltovým zákrokem, ale na druhou stranu prakticky nic nedovolil nebezpečnému Kayambovi a hlavě skvěle nahrál v těžké pozici svojí slabší levačkou před prakticky prázdnou bránu Součkovi na třetí gól. Také si nemyslím, že mezi známkami pro Hušbauera a Stocha by měl být rozdíl 2 stupínky a konečně Zmrhalovi bych dal 9, jen pokud by ještě proměnil jednu ze dvou dalších velkých šanci do kterých se v zápase dostal a dosáhl by tak venku na hattrick. Ale to jsou je detaily. Díky Bohu se nakonec vyhrálo, ale co mne nepříjemně zaskočilo je skutečnost, že současná Slavie je schopná od průměrné Opavy dostat za 16 minut prakticky 4 góly (2 uznané, jeden z těsného ofsajdu a jedno břevno) a být v ten moment prakticky na ručník. A to jsme ještě měli na vzpamatování se poločasovou přestávku. Ani se proto nedivím, že JiT v pozápasovém rozhovoru sdělil reportérovi Sobiškovi (mimochodem tento pán hrál spolu s Necidem, Suchým, Dočkalem, Váchou, Gecovem atd. za skvělý slávistický dorost), že byl během zápasu na infarkt.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Jachym     před 5 dny 05.12.2018 10:05 |  
      8 2

      Když píšeš, že jsme dostali "prakticky čtyři góly", tak jsme ale prakticky i 10 gólů "vstřelili". Kromě třech uznaných gólů ještě dvě tyčky, jedna neproměněná penalta, jedna pravděpodobně neodpískaná za faul na Hušbyho ve vápně a tři spálené tutové šance:-)

      Jinak ale díky za rozšíření obzorů ohledně toho "slávistického" reportéra!

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Akuls     před 4 dny 06.12.2018 10:06 |  
        0 4

        O to je to víc zarážející, že současnou Slavii takový, naštěstí jen krátkodobý herní výpadek, postihne v zápase, kde jsme jasně lepší a vytváříme si tolik šancí. Vyprovokujeme tak domácí publikum k tomu, aby řvalo např.: "Do nich, dokud jsou blbí" a domácí hráči na to docela slyšeli. Proti Zenitu Petrohrad, kde lze očekávat, že si vypracujeme tak 1 až 2 pološance, by se nám něco podobného jako v Opavě stalo skoro určitě osudným.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          kjandourek (admin)     před 4 dny 06.12.2018 16:22 |  
          2 1

          No a..... teď to řekněte obráceně: není super, že se dokážeme vrátit do zápasu a otočit výsledek, který se pro nás nevyvíjí dobře?

          To totiž není úplně běžné... třeba loni na podzim jsme vůbec nedokázali ani dát gól po tom, co soupeř skóroval... Otočili jsme pouze domácí duel s Ostravou, kde po Frydrychově vlastenci přišly dva naše góly ještě v první půli.... vyrovnat jsme dokázali už jenom v Borisově (a stejně jsme tam prohráli - ovšem ten gól byl postupový)... a pak už jsme dali gól poté, co jsme nějaký obdrželi jenom Liberci, tam ovšem snížení na 1:2 v poslední minutě nastavení nic neřešilo...

          Jinak loni na podzim - NIC... jakmile nám soupeř dal gól, tak jsme byli paralyzováni až do konce zápasu...

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            Akuls     před 4 dny 06.12.2018 20:04 |  
            0 2

            Copak o to, super to je, ale ne vždy se podaří výsledek otočit, zvlášť venku. Proto je určitě vždycky lepší získané vedení držet a už ho v průběhu zápasu nepustit, zvlášť když jsme lepší než soupeř. Myslím, že proto se i o JiT "pokoušel" v průběhu zápasu ten infarkt. Počítám, že i on už má raději výsledek 1:0 než 3:2, a proto už také zdaleka nehrajeme v obraně tak riskantně jako v počátku jeho působení v SKS a dostáváme, resp. do Bordeaux jsme dostávali málo gólů. Divákům, zvlášť těm nezaujatům, ale určitě průběh zápasů plný zvratů a konečný výsledek bohatý na branky, určitě nevadí.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              kjandourek (admin)     před 4 dny 06.12.2018 20:16 |  
              2 1

              A nebo je to o tom, že hráči vstřebali ten styl, který, podle mě, my z hlediště nemůžeme ani postřehnout... takové to, že když jeden napadá, druhý se posune, třetí tam, čtvrtý tam - takhle postupně osm devět hráčů a nesmí nikdo vypadnout... a dohromady to vypadá jako zavřená obrana s maximálním tlakem na balón... a když někdo vypadne, tak jako "hurá styl"

              proto třeba nám přijde, že Baluta je úžasný s míčem a Trpiš ho neoprávněně opomíjí, ale on mu vytýká tuhle součinnost, kterou my prostě nemáme ani šanci vnímat...

              • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

                Akuls     před 4 dny 06.12.2018 21:07 |  
                0 2

                Možná na tom něco je, ale pořád často platí, že hrajeme jen to co nám soupeř dovolí a je to vždycky hodně o prvním vstřeleném gólu. Když jsme ho nedali, tak to většinou nedopadlo dobře (Kyjev, Jablonec, Ostrava, Bordeaux).
                JiT opomíjí zatím Balutu zcela oprávněně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Akuls     před 4 dny 06.12.2018 10:26 |  
        1 2

        Jestli je to slávistický reportér nevím, klidně mohl také následovat Váchu a Dočkala k těm na špatný břeh Vltavy. Dneska je možné všechno, za mých mladých let, kdo hrál za fotbalovou mládež Dynama Praha a později SKS zůstal Slávistou na celý život.
        Na ty naše nadějné kluky jsem občas zašel a nebyl jsem sám. Hráli opravdu pěkný fotbal a tak na ně chodilo víc lidí než dneska na juniorku. Jednou jsem třeba viděl, jak na hlavním hřišti ve starém Edenu nadělili mladšímu dorostu Sparty 7:0. Byl to zážitek pozorovat nejen ten fotbalový koncert a radost kluků ze hry, ale i sparťanskou část staré dřevěné tribuny.
        Upřimně na Sobiška v sestavé toho skvělého týmu si nepamatuji, ale při jednom rozhovoru to tvrdil pan Prokeš, nedávno odvoláný šéf přes mládež na FAČRu a tak je to snad pravda.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    DF007     před 5 dny 05.12.2018 10:28 |  
    8 0

    Známky Alanora jsou velmi zajímavé a na první pohled možná i správné. Já bych dal do diskuse poznatek spočívající v tom, že jsem viděl vynikající zápas, který vysoce převyšoval úroveň naší ligy. V zápase se neustále něco dělo, a to i díky výbornému výkonu domácích hráčů. Ano, nejsme zvyklí, aby nám soupeř takto vzdoroval, vyrivnal se nám v nasazení, kvalitním, byť velmi jednoduchém, prechodu do útoku. O to je cennější, že jsme dokázali vyhrát, proto bych známky posunul minimálně na průměrnou hodnotu (u těch nejhůře hodnocených) a u ostatních bych se nebál přidat také. Mě ten fotbal velmi bavil. Takových zápasů bych si přál mnohem více.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      kjandourek (admin)     před 5 dny 05.12.2018 10:39 |  
      2 1

      Vnímám to podobně... ten fakt, že soupeř zahrál velice dobře, přece nemůže snižovat náš výkon...

  13. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Humi     před 4 dny 06.12.2018 13:47 |  
    0 5

    Zmrhal:"Navíc tradičně poctivě a bez problémů zvládá obrannou práci." Tak zrovna obranou hru vidim u Zmrhala dlouhodobě jako největší slabinu

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      japoko     včera 08.12.2018 15:30 |  
      1 1

      No tak ty budes expert jak na O2!

  14. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    zeleznik2     před 3 dny 07.12.2018 08:28 |  
    0 1

    Ve Spartu takhle:
    8- Souček, Zmrhal
    7- Hušbauer
    6 - Coufal, Deli, Kúdela
    5- ostatní
    střely: 2/1 - 6/2
    rohy: 1:4
    liga fanoušků: 8:5

    podobně jako v Karviné, soupeř proti nám velice efektivní ve střelbě na bránu...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen