Hráči Slavie

Petr Ševčík a Lukáš Masopust přestoupí do Slavie

Petr Ševčík přestoupí v zimě do Slavie. Zprávu, kterou veřejnosti sdělil již před několika týdny Jaroslav Tvrdík, dnes potvrdil také Slovan Liberec na svém twitterovém účtu. Jaroslav Tvrdík posléze na Twitter napsal, že druhou posilou Slavie bude Lukáš Masopust.

Střední záložník Petr Ševčík (ročník 1994) je odchovancem Olomouce, tam si připsal však jen 13 ligových startů a v létě 2016 přestoupil do Liberce, kde se prakticky okamžitě zařadil mezi stabilní hráče A týmu a ve dvou a půl sezónách odehrál postupně 22, 20 a 17 ligových zápasů. Ten poslední právě dnes, do posledního podzimního zápasu, který Liberec odehraje na hřišti Bohemians, Ševčík už nezasáhne, protože v dnešním zápase s Opavou viděl červenou kartu (po druhé žluté, takže by neměl následovat trest, který by se přenesl i do jara). Nová posila Slavie ve své kariéře nasbírala pouhé čtyři ligové branky, daleko větším číslem se může pochlubit ve statistice brankových asistencí, tam mu jich oficiální web ligy eviduje 12.

Pravý záložník Lukáš Masopust (ročník 1993) je odchovancem Jihlavy, kde také poprvé v létě 2012 nakoukl do ligy. První ligový start si připsal v Edenu při remíze Slavie s Jihlavou 3:3, při které si připsal dvě asistence. V Jihlavě odehrál dvě a půl sezóny (55 ligových startů), než v prosinci 2014 přestoupil do Jablonce, kde od té doby vydržel celé čtyři roky. Celkem v 149 ligových zápasech nasbíral 21 branek a navíc 28 asistencí, letos na podzim má v 13 zápasech bilanci 4+4. V závěru podzimu nemůže nastupovat kvůli zraněnému kotníku ze zápasu na Dukle, kde jej nešetrně sestřelil Ján Ďurica. Na jaře 2018 si Masopust připsal premiérový start za národní A tým.

Komentáře (277)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé