O Slavii

Tisková konference s představením nových posil Petra Ševčíka a Lukáše Masopusta

Den po posledním zápase velice úspěšné podzimní části sezóny 2018/19 pozvala Slavia novináře do svého muzea na tiskovou konferenci, během níž představila dvě nové posily: Petra Ševčíka z Liberce a Lukáše Masopusta z Jablonce. Avizovala zájem o Alexe Krále a nastínila další směřování klubu.

Novináře přivítal tiskový mluvčí Michal Býček a jako první si tradičně vzal slovo předseda představenstva

Jaroslav Tvrdík: V letošní sezóně cítíme spokojenost. Podařilo se nám splnit většinu cílů, jdeme do nového roku s tím, že vedeme ligu a postoupili jsme jak v domácím poháru, tak i v Evropské lize. Jedná se určitě o nejpovedenější sezónu za posledních deset let, za což patří poděkování Honzovi Nezmarovi. Klub šlape nejenom na hřišti, ale i v zázemí. Naší ambicí je získat mistrovský titul a rádi bychom udělali všechno pro to, abychom v létě postoupili ze čtvrtého předkola LM a proto měsíc před začátkem přestupního období představujeme dvě nové posily ze čtyř, které bychom rádi v tomto období přivedli.

Jindřich Trpišovský: Chtěl bych poděkovat hlavně lidem, kteří nám vytvořili servis pro A tým, chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nám vytváření skvělou atmosféru nejen na domácím hřišti, ale i venku, například včera v Jablonci. Jsem rád, že se podařilo dotáhnout přestupy dvou hráčů, které jsme si velmi přáli. Petra Ševčíka jsme přiváděli už z Olomouce do Liberce, takže ho máme dobře nasledovaného, Lukáše Masopusta známe také velice dobře a víme, co dovede. Věříme, že se nám je brzy podaří zapracovat do mužstva. Chtěl bych je tady touto cestou přivítat.

Následně Oba hráče představilo krátké video a byli požádáni o pár slov

Petr Ševčík: Chtěl bych moc poděkovat Slavii, že mi umožnila další krok v kariéře a těším se na opětovné navázání na spolupráce s Honzou Nezmarem a Jindřichem Trpišovským.

Lukáš Masopust: Jsem velice rád, že si mě Slavia vybrala a doufám, že budu platným hráčem.

Jan Nezmar na přímý dotaz odpověděl, že oba hráči podepsali smlouvu na 3,5 roku. Dále uvedl, že oba hráči do nejlepšího fotbalového věku teprve přicházejí a přitom už mají dost zkušeností, aby dokázali zapadnout do našeho systému. Oba přicházejí na konkrétní místa s konkrétními úkoly.

V otázce dalších posil se vyjádřil Jaroslav Tvrdík: Máme zájem o Alexe Krále a jdeme do finále. Náš zájem cítí jako obrovskou satisfakci a já jsem rád, že se k nám vrátí. Současně jednáme s několika hráči, u nichž je předpoklad, že je necháme na hostováních v jejich klubech a pomohou nám až v překolech ligy mistrů. Víme, že bychom měli mít pokorní, ale patnáctibodový náskok na třetí místo nás snad k takovým myšlenkám opravňuje. Ladíme to naše závodní auto nejenom k zápasům na jaře ale i v létě. Jsme si zároveň vědomi toho, že některé hráče budeme muset uvolnit.

Odpověď doplnil Jindřich Trpišovský: O Alexovi se bavíme dlouhodobě, myslíme si, že je to stoper budoucnosti a vidíme, že odehrál spoustu dobrých utkání, je konstruktivně vybaven. V poslední době jsou ta jednání intenzivnější.

Jaroslav Tvrdík na dotaz, zda vše nezkomplikuje zájem Sparty: Jsme bytostně přesvědčeni, že jednání dotáhneme, jsme domluveni s hráčem i s agentem a jednáme s klubem.

Po dotazu, zda půjde Honza Matoušek na hostování, odpověděl Jaroslav Tvrdík, že na odchody máme ještě měsíc čas, což Honza Nezmar víceméně potvrdil. Předseda představenstva zdůraznil, že budeme hrát Evropskou ligu i domácí pohár. Podotkl, že trenér měl nějakou představu o tom, jak by měl být kádr široký, ale už podzimní marodka ho vyvedla z omylu, protože jsme v jednu chvíli ani nedokázali zaplnit lavičku.

Jindřich Tripšovský na dotaz na hlavní cíle zimní přípravy: Hlavním cílem zimní přípravy bude zapracování nových hráčů. Máme za sebou rok působení ve Slavii, víme, co nás trápilo během podzimu, hráči, kteří přišli v létě, prodělají poprvé naši zimní přípravu a vyladění jejich formy bude dalším úkolem pro přípravu, která bude snad nejkratší v historii.

Otázku na krátkou zimní přípravu dostal i Lukáš Masopust: Zimní příprava byla vždycky dlouhá, já vítám, že bude kratší. Jenom doufám, že budou dobré terény.

Na jeho odpověď volně navázal Jaroslav Tvrdík: pro nás je dobré, že už máme přestupy skoro hotové, teď musíme něco udělat s trávníkem, který na podzim dostal zabrat a my z něj do 9.2. musíme udělat zase pořádné hřiště.

V otázce zranění odpověděl nejprve Lukáš Masopust: Už jsem víceméně v pořádku, limituje mě to zatím ve střelbě.

Jindřich Trpišovský navázal dalšími hráči: Mick van Buren je v pořádku, jeho uzdravení šlo dle plánu, už hrál za juniorku, ale ten výpadek na něm je znát. Má individuální plán, samozřejmě mu chybí praxe i kondice. U Standy Tecla jde také snad všechno podle plánu, ale na kondiční soustředění s námi nepojede, pro něj bude lepší, když bude rehabilitovat doma. Na herní soustředění už s ním počítáme, ale hlavně proto, že jsou velcí kamarádi s Lukášem Masopustem a už se na sebe těší.

Došlo i na dotaz na rivalitu mezi Libercem a Jabloncem a na včerejší utkání Slavia v jablonci. Lukáš Masopust: Rivalita leží na hřišti, nemám problém se po zápase s kýmkoliv pozdravit a obejmout. Včera mi nedovoloval nastoupit zdravotní stav, jinak bych za Jablonec normálně nastoupil. Petr Ševčík: Rivalitu mezi LB a JB jsem tolik neprožíval, přeci jenom jsem přišel z Olomouce.

Poslední dotaz se týkal skladby mužstva do budoucna. Jan Nezmar: Nevzdáváme se myšlenky nacházet nového hráče v zahraničí, ale není to jednoduché. Snažíme se přivádět hráče co nejefektivněji. V létě jsme do zahraničí sáhli, v případě Petera jsme se trefili, troufám si říci, dobře, Alexovi bude ta aklimatizace ještě trvat. Přivést hráče z Čech je prostě jednodušší, trenér je většinou dobře zná. Navíc jsme v Čechách, kabina musí mluvit česky a fungovat dobře jako celek. Toho se chceme držet.

Komentáře (311)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé