Ženský fotbal

Fotbalistky hodnotí podzimní sezonu

Slávistky mají za sebou zajímavý podzim v lize i Lize mistryň. Své k tomu řeknou Diana Bartovičová a Tereza Szewieczková, povědí i o tom, jak tráví volný čas a popřejí fanouškům do nového roku.

Fotbalistky Slavie mají za sebou podzimní sezonu, během které v lize nadělovaly brankové příděly. V deseti zápasech daly neuvěřitelných 92 branek, tzn. více jak devět za zápas. Bohužel prohrály smolně se Spartou, takže do jara mají Spartě co vracet. Podařil se úspěch v Lize mistryň, potřetí za čtyři roky ve čtvrtfinále, ale hlavně postup přes velice silný a favorizovaný tým.

Jak byste zhodnotily podzimní část sezony?

Diana: Myslím si, že s podzimní částí můžeme být spokojeni, hlavně co se týče Ligy mistryň. V létě přišlo hodně nových hraček, které potřebovaly čas, aby se zapracovaly do týmu. Rozjezd byl pomalejší, na hřišti jsme se někdy trošku hledaly. Pak si to ale vše sedlo a vyvrcholením byly zápasy s Rosengardem, kdy si venkovní zápas dovolím hodnotit možná jako náš nejlepší zápas, který jsme kdy odehrály. V naší lize jsme nezvládly zápas se Spartou, kdy jsme ji doma podlehly po individuálních chybách. Nicméně možná právě to nás nakoplo a pomohlo nám v boji o čtvrtfinále LM. Naše liga se rozhoduje až na jaře. Čekají nás ještě tři zápasy se Spartou, takže boj o titul je pořád otevřený.

Tereza: Za uplynulou sezónu u mě převládá spokojenost především z úspěchu v Lize mistryň, jelikož se nám podařilo postoupit do čtvrtfinále přes jeden z top týmu, který nás před dvěma lety v této soutěži jednoznačně vyřadil. Určitě nám to dodalo kousek sebevědomí v tom utkávat se se silnějšími soupeři. V naší domácí lize jsme momentálně na druhém místě, což se mi moc nelíbí. Upřímně, kdo rád prohrává? Na druhou stranu máme hodně vstřelených branek, jsme produktivní, takže bychom se měly na jaře snažit o to, abychom lacině o body nepřišly.

Co si myslíte o čtvrtfinálovém soupeři v Lize mistryň?

Diana: Já osobně jsem z Bayernu nadšená nebyla. Čeká nás výborný tým, s kterým se potkáváme v přípravě. Jejich největší zbraní je jejich fyzická připravenost, které se budeme muset vyrovnat. Na druhou stranu to není Lyon ani Wolfsburg a slabého soupeře ve čtvrtfinále už nenajdete.

Tereza: Osobně německé soupeře nemám ráda, ale myslím si, že jméno jako Bayern je atraktivní a velmi kvalitní tým, je to výzva, ukázat, co v nás je. Jsou to dva zápasy, takže se může stát cokoliv. Bude potřeba se připravit hlavně fyzicky.

Jak trávíte vánoční svátky?

Diana: Momentálně si užívám volno doma na Slovensku s rodinou, kam se během sezóny moc nedostanu. Volné chvíle si "zpříjemňuji" plněním tréninkového individuálního plánu, který jsme dostaly, abychom přišly už připravené a mohly na tom dál stavět a věnovat se pak jiným věcem. A když zbude nějaký čas, vyplňuji ho učením, protože v lednu mi ve škole začíná zkouškové období.

Tereza: O volnu jsem byla na chvíli načerpat síly v teple mimo ČR. Momentálně trávím Vánoce a svátky doma s rodinou, na kterou nemám přes rok tolik času.

Co byste vzkázaly fanouškům do roku 2019?

Diana: Slávistům bych do nového roku popřála ať je lepší než ten předchozí. Ať jim slouží hlavně zdraví a ať jim Slavie dělá jen samou radost. Zároveň bych si přála, aby si víc a víc fanoušků našlo cestu i naše zápasy.

Tereza: Samozřejmě, že všem přeji klidné svátky! Do nového roku spoustu radosti, lásky. Méně závisti a nenávisti, a především pevné zdraví. A budu se těšit na všechny fanoušky, kteří nás přijdou podpořit a budou nám držet palce v jarních bojí!

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistky hodnotí podzimní sezonu

    urs (přítel SN)     před 5 lety 29.12.2018 01:19 |  
    6 0

    Holky, já teda nic neslibuju, ale na ten Bayern bychom měli ty tribuny fakticky zaplnit. Ten sem přijede zase třeba až na přesrok, tak proč čekat! Díky samosebou za fajn přání, vám též nechť se daří a drží výsledky a to nejdůležitější.., totiž zdraví! :)

    • Re: Fotbalistky hodnotí podzimní sezonu

      Dennis     před 5 lety 29.12.2018 09:56 |  
      2 0

      Ján rozhodně jdu a hrozně bych si přál, aby lidi přišli, ale bojím se, že návštěva bude velké zklamání. :-( Lidi u nás na tohle ještě nejsou nějak mentálně nastaveni. Chtělo by to taky se strany klubu pořádnou masáž, aby o tom všichni věděli. Pořád mi přijde, že hodně lidí, kteří pravidelně chodí na Slavii, ale nechodí sem na SN nebo oficiálky, o tom ani pořádně neví.

  2. Re: Fotbalistky hodnotí podzimní sezonu

    LukySKS     před 5 lety 31.12.2018 19:12 |  
    1 0

    Diana - krásná holka :*