Přípravná utkání

Slavia - Peking Sinobo Guoan 4:0

Slavia odehrála první přípravné utkání na soustředění v Portugalsku. Peking Sinobo Guoan porazila 4:0. Dvě branky si připsal Škoda.

Zprvu nutno poznamenat, že se soupeř musel vypořádat s absencí několika klíčových čínských hráčů, kteří v současnosti reprezentují svou zem na Mistrovství Asie ve Spojených arabských emirátech. Německému trenéru Guoanu Rogeru Schmidtovi tak do dnešního utkání proti Slavii chyběli Yu Yang, Chi Zhongguo, Piao Cheng, Wei Shihao, Yu Dabao nebo brankářská jednička Guo Quanbo. V sestavě Slavie naopak ve stoperské dvojici vedle Jugase nastoupil poprvé v A týmu Alex Král, jenž navíc oblékl kapitánskou pásku.

Hned v úvodu protáhl Hou Sena zpoza vápna Sýkora. V zápětí střílel po rohovém kopu van Buren, ale brankář Guoanu opět skvěle zasáhl. V sedmé minuté v krkolomné pozici hlavičkoval Škoda mimo. První příležitost si na druhé straně připsal i čínský klub. Bakambu nicméně pálil v pokutovém území dosti nepřesně. Hou Sen musel být opět v pohotovosti po Traorého střele ze střední vzdálenosti. Před brankou Ondřeje Koláře bylo rušno ve 12. minutě. Bakambu skvěle z první přiťuknul na vápně Yennarisovi. Střela ale mířila nad. Po chvíli odvedl při brejku Slavie obrovské penzum práce van Buren. Hbitě pronikl do vápna, kde prudkým centrem našel Olayinku, který se před brankou nemýlil a otevřel skóre utkání. Ve 29. minutě po Coufalově přihrávce na krátko si už Škoda, stojíc sám před Hou Senem, mohl vybrat kam balon umístí – 2:0. Slávisté mnohdy hrozili z rohových kopů. Po dalším přiťukl Olayinka na van Burena. V dobré pozici ale přestřelil. Ve 38. minutě výborným presinkem obral van Buren o míč Li Leie. Nizozemský univerzál prchl do vápna, přihrál Škodovi, který ještě posunul na Traorého. Nicméně Hou Sen hned nadvakrát výborně zakročil, protože v zápětí se v nebezpečné pozici dostal k další hlavičce Škoda. Před koncem prvního dějství ještě zvýšil po ideální přihrávce Traorého Škoda. Slávisté v první půli odvedli solidní výkon. Soupeře, vyjma ojedinělých šancí, do ničeho nepustili a sami si vytvořili několik slušných příležitostí.

Do druhé půle udělaly oba týmy velký počet změn. Vlastně jediní, kteří nastoupili i v prvním poločase, byli Kolář a Li Lei. Hráči obou týmů se na hřišti ani pořádně neohřáli a už se opět měnilo skóre. Frydrych patičkou prostrčil na Mešanoviće, který nedal brankáři šanci. V 53. minutě našel ve vápně Zelený osamoceného Balutu. Jeho hlavička z velké dálky ale postrádala potřebnou dávku razance. Čtvrt hodiny před koncem se po přihrávce Kúdely dostal ke střele Zmrhal. Pokus slabší pravou nohou nicméně skončil pouze v boční síti. O čtyři minuty později nacentroval nikým neatakovaný Frydrych na Součka. V dobré pozici ale střední záložník Slavie minul. Následně se slávisté dostali do ojedinělého přechodu do otevřené obrany soupeře. Hušbauer vyslal do úniku Balutu. Rumunský univerzál tváří v tvář brankáři Guoanu nicméně obloučkem neuspěl. V 90. minutě ještě mohl zvýšit brankový rozdíl Mešanović. V gólové pozici ale netrefil.

Slávisté si tak připsali pohodové vítězství 4:0. Zejména v první půli nutno červenobílé za výkon pochválit. Je ale také třeba poznamenat, že soupeři chyběli důležití hráči a že kompaktnost jejich obranných řad často pokulhávala. Ve druhé půli sice měli slávisté také mnoho příležitostí, opticky čínský klub jasně přehrávala, ale chyběla produktivita v řešení brankových příležitostí.

Úterý 22. 01. 2019 14:00

Přípravné zápasy, 2018/2019
4 - 0
3 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. Peter Olayinka
29. Milan Škoda
45. Milan Škoda
48. Muris Mešanovič

Peking Guoan F. C.
Peking Guoan F. C.

Komentáře (316)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé