Přípravná utkání

Slavia - Brentford FC U23 4:0

Třetí duel na soustředění v Portugalsku odehráli sešívaní s Brentfordem B. Juniorka Brentfordu nehraje v Anglii žádnou domácí soutěž. V kádru tohoto týmu je bývalý hráč Slavie Jan Žambůrek. Slávisté potvrdili roli favorita a zvítězili 4:0.

Zápas můžete živě sledovat na YouTube (díky droptovi za odkaz!).

Slavia byla v první půli jasně lepším celkem, soupeře aktivně napadala, a hrálo se tak v podstatě jen na jednu branku. Po pár střelách, které mladý brankář Brentfordu pokryl, přišla v 16. minutě branka Slavie. Po hezké souhře Krále s Van Burenem nekompromisně zakončil v samostatném úniku druhý jmenovaný - 1:0. Sešívaní pak nadále dominovali, nicméně stejně jako v mnohých podzimních zápasech se potýkali se zahazováním šancí. Dobré možnosti postupně neproměnili Masopust, Stoch, Baluta či Van Buren a vedení tak dlouho zůstávalo jednobrankové. Až v závěru prvního dějství se dokázal prosadit Stoch, když se kuriózním způsobem dostal k samostatnému úniku. Domácí obránce si totiž v roli posledního šlápl na míč a poroučel se k zemi. Slavia tak šla do šaten za stavu 2:0, byť gólový rozdíl měl být vzhledem k dění na hřišti vyšší.

Červenobílým se vstup do druhé půle podařil - do úniku se dostal Masopust, který trochu překvapivě zakončoval již zhruba na hranici vápna. Razantní střelou však nedal brankáři nejmenší šanci reagovat a zvýšil na 3:0! Na hřiště se pak dostal Mešanovič za Van Burena, jenž se na pažit posléze ještě vrátil, když střídal Balutu. Mezitím šanci neproměnil Frydrych, kterého vychytal Gunarsson. Ojedinělou šanci si Brentford připsal v 62. minutě po malé domů Deliho, kterou chytil brankář Kovář do rukavic. Své zaváhání ale napravil včasnou reakcí při nepřímém kopu. Slavia pak měla další šance, ujala se až ta z 82. minuty, kdy se pěkně k tyči trefil Král - 4:0! Více se již nestalo a svěřenci trenéra Trpišovského si tak zpestřili soustředění vyšší výhrou nad slabším soupeřem.

Pondělí 28. 01. 2019 16:30

Přípravné zápasy, 2018/2019
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. Mick van Buren
42. Miroslav Stoch
48. Lukáš Masopust
82. Alex Král

Brentford FC
Brentford FC

Komentáře (355)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé