Evropská liga

Genk - Slavia 1:4

Slavia vyhrála v Genku vysoko 4:1, když sice jako první inkasovala po hrubce Koláře, pak ale brankami Coufala, Traorého a dvakrát Škody zápas otočila a slaví postup do osmifinále Evropské ligy.

Trenér Jindřich Trpišovský šokoval základní sestavou, do které postavil Ibrahima Traorého vedle Alexe Krále a Tomáše Součka do středu zálohy a na kraje zálohy zařadil Jaromíra Zmrhala s Lukášem Masopustem. První nebezpečnější situaci si vytvořili domácí, když Heynen hledal poměrně volného Ita, toho ustrážil Deli. Na druhé straně hlavičkoval obloučkem Škoda, míč spadl na síť branky shora. Zápas byl v prvních minutách poměrně vyrovnaný, o to víc zamrzelo, když Kolář v desáté minutě fatálně chyboval, když sebral míč před Samattou, ale nikam dál ho neodehrál a nabídl lehký gól Trossardovi - 1:0. Vyrovnat mohl Zmrhal po centru Součka, hlavičkoval však jen do náruče Vukoviče. Ve 14. minutě hlavičkoval Dewaest nad Kolářovu bránu. V 22. minutě se k do šance ve vápně dostal Souček, odražený míč hlavičkoval prudce, bohužel však metr vedle tyče. O minutu později už se ale slávisté radovali, prudký centr Zmrhala Vukovič jen líznul rukavicemi k Coufalovi, který míč poslal do brány - 1:1 a Slavia v tu chvíli postupovala! Krátce po vyrovnávací brance se udělalo na hřišti nevolno Heynenovi a ten nakonec musel střídat, na hřiště přišel Wouters. Slávisté tou dobou byli lepším týmem a branku soupeře ohrožovali daleko častěji než domácí. Po chybě Vukoviče se ocitli slávisté v situaci 4 na 2, ale Souček přihrával Traorému, ten míč pouštěl za sebe, kde ale žádný spoluhráč nebyl. Poslední čtvrthodina přinesla vyrovnaný fotbal, žluté karty Kúdelovi, Traorému a Woutersovi a solidní šanci Zmrhala, ten si však na hranici vápna špatně zpracoval míč a následně vystřelil nad bránu. Po velmi dobré první půli z pohledu slávistů se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas začal náporem Genk, ale po třech minutách ztratil při rozehrávce míč a Traoré se pokoušel poslat za obranu Masopusta, ten na míč těsně nedosáhl. O další dvě minuty později nesmyslně zajel Škoda při napadání do Vukoviče a mohl být hodně rád, že dostal jen žlutou kartu, červená by rozhodně byla na místě. Brankář Vukovič byl chvíli ošetřován a sotva rozehrál, šli slávisté do rychlé protiakce, Zmrhal poslal střílený centr před bránu, který sbíral Vukovič, ale srazil se přitom se stoperem Dewaestem, míč vypadl na malé vápno, kde ho dorazil do sítě Traoré - 1:2! Trenér Clement reagoval vystřídáním De Norra za Uronena a střídat musel také brankáře Vukoviče, který srážku s Dewaestem už nerozchodil a dochytat zápas přišel Jackers. V 58. minutě tak měl domácí trenér vystřídáno. V 63. minutě poprvé střídal také trenér Trpišovský, stáhl Traorého a poslal na hřiště Stocha. Ten se za pár vteřin postavil k zahrávání přímého kopu z pravé strany, poslal míč do vápna, prudkou Součkovu hlavičku ještě vyrazil Jackers, ale jen pod nohy Škody, který rozvlnil síť a Slavia vedla o dvě branky!! Vzápětí vyběhl na hřiště také Peter Olayinka, kterému uvolnil místo Lukáš Masopust. Koncert Slavie ale stále nekončil, Stoch poslal do vápna další parádní míč z rohového kopu, ten si našel Škoda a hlavou vstřelil další branku - 1:4! Zápas byl prakticky rozhodnutý a už se jen dohrával, na hřiště se jako poslední střídající hráč dostal Mick van Buren místo Milana Škody. Na hřišti už se nic zajímavého nedělo, jen zbytečné žluté karty viděli Coufal a van Buren. Hlasití fanoušci sešívaných na tribunách slavili. V 90. minutě trefil Ito břevno, i kdyby ale dal gól, na postupu Slavie to nic změnit nemohlo. Slavia si s Genku odvezla vítězství 4:1 a postup do osmifinále Evropské ligy.

Los osmifinále Evropské ligy proběhne v pátek v 13:00 a Slavia může narazit na kteréhokoli z ostatních patnácti postupujících týmů.

R32 - Čtvrtek 21. 02. 2019 21:00

Evropská liga, 2018/2019
1 - 4
1 - 1
KRC Genk
KRC Genk

10. Trossard

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Vladimír Coufal
54. Ibrahim Traoré
64. Milan Škoda
68. Milan Škoda

Komentáře (830)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé