Evropská liga

Los Evropské ligy: Sevilla

Na cestě do Baku stojí před Slavií španělská překážka v podobě Sevilly FC. První zápas odehrají sešívaní venku 7. března. Odveta je na řadě hned o týden později.

Slávisté se během losu ve švýcarském Nyonu vyskytli po boku vybrané společnosti šestnácti nejlepších celků Evropské ligy a mohli tak v další fázi narazit na takové giganty, jakými jsou např. Arsenal, Chelsea, Valencia nebo Inter Milán.

Bývalý reprezentant Andrés Palop ale vylosoval Slavii jiný španělský tým – Sevillu. Pětinásobný vítěz Poháru UEFA, potažmo Evropské ligy (2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15 a 2015/16), má ve své brance exsparťanskéhoTomáše Vaclíka a je v současnosti s bilancí 10-7-7 (37 bodů) na čtvrtém místě španělské soutěže se ztrátou sedmnácti bodů na první Barcelonu. Klub z jihu Španělska dokráčel do osmifinále Evropské ligy skrze dvojzápas s Laziem. Italskému celku přitom nedovolil ani jednou skórovat a postoupil po venkovní výhře 1:0 a domácí 2:0. Sevilla, mimo jiné, ve 4. předkole vyřadila Sigmu Olomouc, kde Hanáci, zejména v prvním zápase, předvedli velmi solidní výkon.

Hlavní útočná síla Sevilly se skrývá ve dvojici Pablo Sarabia a Wissam Ben Yedder. Dohromady se v současné sezoně ve všech soutěžích postarali již o 40 branek. Další ofenzivní hrozbu představuje Portugalec André Silva, který v klubu hostuje do konce sezony z milánského AC. Tempo hry většiny zápasů diktuje podsaditý střední záložník Éver Banega, který má na svém kontě již přes 60 startů za seniorskou reprezentaci Argentiny. Kapitánem týmu je zkušený Jesús Navas, který má se Slavii zkušenosti již z Ligy mistrů v roce 2007. Na lavičce Sevilly poté sedí třiačtyřicetiletý Španěl Pablo Machín, který klub vede od začátku probíhající sezony.

Komentáře (251)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé