Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 22. kolo

Slavia navázala na postup do osmifinále Evropské ligy a v pondělí si poradila se Slováckem až nečekaně hladce 4:0.

Před výkopem jsem nečekal nikterak lehký zápas - Slovácko vedené trenérem Svědíkem válí a vyhrálo pět ze šesti zápasů pod jeho vedením, mimo jiné i doma nad Spartou. A vstup do zápasu skutečně pro náš tým nijak snadný nebyl. Avšak zatímco my jsme se v první půli šťastně prosadili po tečované ráně Škody a skvěle vyřešeném brejku po ose Stoch - Masopust, tak Slovácko své dvě dobré možnosti nevyužilo a nechalo jen vyniknout brankáře Koláře. Tím se zápas zlomil, ve druhém dějství už hosté kladli jen minimální odpor a Slavia k potěše svých fanoušků přidala ještě další dvě branky, přičemž ta Hušbauerova opravdu stála za to! Celkem to byl tedy v Edenu povedený večer. I když Slavia "jen" potvrdila roli favorita, tak hladká a přesvědčivá výhra nad týmem ve formě se počítá.

Jen drobným kazem na kráse byla Škodova zahozená penalta. Ta byla kuriózně (ale taktéž zcela správně) nařízena až po konzultaci s videem, přičemž nejprve rozhodčí paradoxně pískal faul našeho hráče. Zkrátka a dobře, šlo o hodně nevšední moment. Zpátky však k její nepovedené exekuci. Ta z hlediska zápasu téměř neměla význam. No jo, co ale směrem do budoucna, kdy se v takový moment může lámat chleba nejen zápasu, ale třeba i celé sezony? Škoda dřív kopal penalty spolehlivě, v posledním roce se ale zadrhl a několik jich zahodil. Úspěšnost cca 50/50 může leckterého slávistu budit ze spaní. A v podstatě totožně jsou na tom i další dva určení exekutoři Stoch s Hušbauerem. A spoléhat na to, že nás spasí střelec zatím ojedinělého pokutového kopu Souček? To by mohlo být hodně bláhové. Každopádně by stálo za to, se na penalty v tréninku zaměřit. A to i vzhledem k brankáři, protože si už ani nepamatuji, kdy naposledy proti nám soupeř "desítku" neproměnil. V závěru sezony to může být klíčový jazýček na vahách a neměli bychom to podcenit.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V první půli musel vytáhnout dva náročnější zákroky. Obě situace zvládl a Slavii podržel. Kromě toho si velmi dobře vedl při rozehrávce, i když trochu zabrnkal fanouškům na nervy.

Vladimír Coufal - 6 - Nadprůměrný výkon, i když tentokrát ostatní hráči vynikali víc než naši krajní beci. Coufal se ocitl v jedné gólové šanci, situaci ale řešil vyloženě špatně, když místo střely nesmyslně nahrával do stojícího obránce. Slavii to však mrzet nemuselo.

Ondřej Kúdela - 6 - K jeho výkonu nemám větších výhrad, odehrál dobrý zápas. Snad jen v závěrečné pasáži si velmi okatě říkal o žlutou kartu několika zbytečně tvrdšími zákroky za již rozhodnutého stavu. Chtěl si snad odpykat trest za čtyři žluté už proti papírově slabším Bohemians? Svou šanci každopádně s vysokou pravděpodobností dostane africké duo Ngadeu - Deli.

Simon Deli - 6 - Na první pohled by asi většina fanoušků řekla, že byl ze stoperské dvojice tím lepším. Já si to úplně nemyslím. Deli sice hezky rozjel akci před druhou brankou a výborně vyhrál několik soubojů tělem, přičemž si v závěru dovolil i jednu exhibiční kličku, na druhou stranu si ale v první půli při několika nebezpečných situacích nepočínal vůbec pozičně dobře. Třeba při rychlém brejku Slovácka běžel mezi hráčem s míčem a jeho nabíhajícím spoluhráčem, takže neměl ani jednoho a byl v podstatě mimo hru. Ošemetná situace s přebíráním hráče se navíc ještě jednou opakovala, i když tam v tom měl prsty i Zelený, který nechal svou stranu odkrytou a Deli nevěděl, jestli má za něj zaskočit, nebo si hlídat vápno.

Jaroslav Zelený - 6 - Výrazněji mě nepřesvědčil a nadále si myslím, že Bořil je lepší volbou, i když v Zeleném vidím větší potenciál ohledně fotbalovosti. V zápase předvedl Zelí jeden krásný moment, když se pěkně uvolnil a přesným pasem vyzval ke skórování Coufala. Ten svou šanci ale vyšel bídně. Kromě tohoto pozitivního momentu jsem si ale všiml i negativa v podobě nedůrazného držení prostoru od Zeleného. Někdy se vysunul až tak, že na své straně při rychlém brejku úplně chyběl, což se Coufalovi s Bořilem nestává. Ve zbytku zápasu hrál dobře, podobně jako celá Slavia. Šestka s minusem.

Lukáš Masopust - 7 - Rozjezd v přípravě měl po zranění pomalejší, teď ale začíná ukazovat, co v něm doopravdy je. Proti Slovácku potvrdil dobrý výkon s Genku, tentokrát se navíc podílel i na brankách. Při té první se dobře dostal do vápna, při přihrávce už měl více štěstí než rozumu. Druhou branku pak sám vstřelil. Pozice to sice byla celkem jednoduchá, ale Lukáš ji proměnil jistě a zahodit se dají i větší šance, viz Sýkora na podzim. Trefa mu zvedla sebevědomí, možná až trochu moc. Naivní patičkou v závěru první půle totiž poslal hosty do brejku. Celkově ale velmi slušná premiéra před domácím publikem.

Tomáš Souček - 8 - Spokojenost. Ve středu pole odvedl svůj standard, na ligu tedy nadstandard. K tomu přidal jednu branku, u níž už to sice byla snazší pozice, já bych ale ocenil Tomášův skvělý náběh do vápna. Nezapomínejme ani na to, že po faulu na jeho osobu se pískala penalta. Opět to bylo o tom, že Souček není jen klasickým defenzivním záložníkem, ale nebojí se ani pomoci finální části útoku ve vápně.

Alex Král - 7 - Začátek měl z mého pohledu trochu pomalejší. Slovácko dobře bránilo a na Královi bylo trochu vidět, že kreativitu v útočení nemá až tak zažitou. Postupem času se ale po brankách uklidnil a ve druhé půli už hrál vyloženě dobře. Z mého pohledu si také mnohem lépe než Ševčík vyhověl se Součkem a Hušbauerem, kdy se Alex v případě přeplněného středu neváhal nabídnout na kraji a více vpředu.

Josef Hušbauer - 7 - Herně to byl od Pepy mírný nadprůměr, z našich hráčů patřil spíše mezi ty, kteří vyčnívali méně. Lepší známku si ale zajistil parádní brankou na 3:0. Nejenže krásně vypálil, ale pozici si snad ještě lépe elegantně připravil. Kvůli takovým momentům lidi chodí na stadiony!

Miroslav Stoch - 8 - Po herní stránce byl v zápase se Slováckem spolu se Škodou naším nejlepším hráčem. Od začátku aktivní a kreativní. Dokonale přesným pasem připravil druhou branku zápasu Masopustovi, dobře roztáhl hru i před gólem Hušbauera. Zdá se, že se Miňo dostává do formy! Že by byla zase nějaká exkluzivní pumelice na obzoru?

Milan Škoda - 7 - Herně to byl jeden z nejlepších výkonů Škody za poslední dobu. Dost možná vůbec nejlepší v této sezoně. Milan byl celý zápas vidět a udržel abnormálně velké množství míčů, čímž dal vzpomenout na své nejlepší roky. Ba co víc, prsty měl i v prvních dvou gólech. První vstřelil, byť s klíčovou pomocí hostujícího Daníčka, u druhého předpřipravil míč asistujícímu Stochovi. Výkon by to byl jasně na osm, kdyby Milan nezahodil penaltu. Včera to výrazný problém nebyl, ale co do budoucna (viz úvod)?

Alexandru Baluta - 7 - Přál jsem mu, aby dostal šanci a podle mě se celkem krátkého časového úseku zhostil na výbornou. Za dvacet minut dal dva exkluzivní pasy za obranu, čtvrtou branku Součkovi připravil velmi pohotovou ránou. Dobrý výkon, zaslouží si další prostor na hřišti!

Ibrahim Traoré a Michal Frydrych nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

22. - Pondělí 25. 02. 2019 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. vlastní branka
40. Lukáš Masopust
57. Josef Hušbauer
76. Tomáš Souček

1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

Komentáře (123)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 16:20 |  
    1 23

    kúdela si pro žlutou šel zcela záměrně, takže tam bych opravil ten popis. Souček nedal přihrávku, takže tam ho na 8 nevidím no a u škoďáka nesouhlas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      smely (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 16:43 |  
      23 0

      ahoj, konecne sem taky něco napises, ja myslel, ze si se uz uplne vytratil...supr....

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Virgil1956     před 3 měsíci 26.02.2019 16:52 |  
      5 1

      Souhlasím s tebou, že si Kúdela šel pro žlutou záměrně (pravděpodobně, aby se nám v nejbližší době nesešla čtvrtá pro něj a osmá pro Míšu). Jinak jsi ovšem mimo. Součka jsem na počátku jara kritizoval, že dělá ohromné množství chyb v rozehrávce, ale včera to bylo už v pohodě, možná ses jen probudil o měsíc později. Škoda udržel ohromné množství míčů a odehrál dobrý zápas.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 17:06 |  
        2 15

        je to jen můj názor, respektuji že někdo má jiný a určitě mu za to nebudu nadávat a už vůbec ne zesměšňovat.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Virgil1956     před 3 měsíci 26.02.2019 18:41 |  
          4 1

          Nesnažil jsem se tě zesměšnit, jenom jsem chtěl bejt vtipnej :) Sorry, jestli se tě to dotklo.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 18:46 |  
            0 9

            v poho, jen jsem komentoval poznámku o probuzení... :) takovéto repliky jsou naprosto ok, narozdíl od jiných ... jde o názory na hru SKS, nikoli názory na názory jiných. diky za odpověď

  2. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Gillan     před 3 měsíci 26.02.2019 16:48 |  
    6 11

    Penalty se natrénovat nedají.Většina hráčl to umí.To je o hlavě, o sebevědomí.Penaltu v tréninku dá skoro každý, v zápase pod tlakem je to úplně něco jiného.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    daadyy     před 3 měsíci 26.02.2019 16:58 |  
    20 7

    Já bych teda lépe hodnotil Zeleného, který včera zahrál asi nejlíp co je u nás. Naopak až do vstřelení gólu jsem si říkal, jestli hraje Hušbauer.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Gillan     před 3 měsíci 26.02.2019 17:00 |  
      9 6

      Zelený se mi moc líbil, na to, jak nehrál dlouho, tak mě překvapil.Není to buldok jako Bořil,ale po technické stránce je mnohem lepší a jistější

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 17:10 |  
        3 13

        ty dva tak spojit ... :) jediný, co bych zelenému včera vytknul, je sebevědomí. z bořila to vyloženě jde jako pára ven a to má na protihráče dost výrazný efekt. jinak technicky, bez diskuse je na tom zelí líp.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      PetCC     před 3 měsíci 26.02.2019 17:04 |  
      3 4

      Vzhledem k taktice Slovácka napadat ve velkém naší rozehrávku, se přes něj moc v první půli nehrálo, když by naopak soupeř zalezl před vlastní bránu, tak by byl u míče pořád.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        PetCC     před 3 měsíci 26.02.2019 17:05 |  
        0 1

        To je k Hušbauerovi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Boss82     před 3 měsíci 26.02.2019 17:47 |  
      19 11

      Jelikož se zde tento názor o malé viditelnosti J. Hušbauera objevil už v komentářích pod článkem se samotným zápasem, tak jsem si řekl (protože já si Hušbauera ve hře všiml opravdu hodněkrát), že se trochu podívám na základní čísla všech našich záložníků v tomto zápase.

      Hušbauer: 44 přihrávek (65,9% úspěšnost), 3 driblinky (66,7% úspěšnost), 1 přihrávka do gólové šance, 3 předfinální přihrávky, 1 vstřelený gól

      Souček: 51 přihrávek (82,4% úspěšnost), 0 driblinků, 1 přihrávka do gólové šance, 1 předfinální přihrávka, 1 vstřelený gól

      Král: 36 přihrávek (66,7% úspěšnost), ostatní data u něj nelze dohledat (nebo to neumím), protože je veden jako obránce, a tak jsou u něj sledovány jiné parametry výkonu

      Stoch: 31 přihrávek (67,7% úspěšnost), 1 driblink (0% úspěšnost), 2 přihrávky do gólové šance, 2 předfinální přihrávky, 2 gólové asistence

      Masopust: 32 přihrávek (50% úspěšnost), 4 driblinky (25% úspěšnost), 2 přihrávky do gólové šance, 2 předfinální přihrávky, 1 vstřelený gól

      Ať na to koukám, jak na to koukám, tak výkony všech kluků byly srovnatelné, Hušbauer byl dokonce po Součkovi nejčastěji u míče (zde je samozřejmě nutno dodat, že Král i Masopust by nasbírali více přihrávek, kdyby byli na hřišti celých 90 minut). Jak tu tedy někdo může napsat, že si Hušbauera všiml, až když vstřelil gól? Všechna ta čísla Hušbauer určitě nenasbíral až po vstřelení gólu.

      Mám pocit, že některým z nás stále leží v žaludku Hušbauerova sparťanská minulost, tudíž je na něj pohlíženo přísnějším (a mnohdy neobjektivním) metrem. Jinak si tyto podivné komentáře, které se neshodují s realitou na hřišti, nedokážu vysvětlit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        daadyy     před 3 měsíci 27.02.2019 08:34 |  
        5 3

        Vůbec ne. Já mám Hušbauera rád a jeho sparťanská minulost mi je volná..Ale včera jsem měl prostě takový dojem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Boss82     před 3 měsíci 27.02.2019 09:29 |  
          2 4

          V tom případě omluva, že jsem tě zahrnul do skupiny jeho neustálých kritiků, kteří do něj neobjektivně šijí téměř po každém zápase.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    PetCC     před 3 měsíci 26.02.2019 17:06 |  
    2 1

    K Škodově penaltě, já bych řekl, že se tím zabývali a proto jí zkusil z krátkého rozběhu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      kjandourek (admin)     před 3 měsíci 26.02.2019 17:11 |  
      4 5

      Já bych jenom připomněl, že Trmal má bilanci 5 penalt/ 1 inkasovaný gól... Ale Milan s ní naložil hrozně laxně... už od toho, jak si postavil balón (přišlo mi, že do ďolíku), nepřipravil si prostor pro stojnou nohu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        smely (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 17:16 |  
        7 1

        hlavne at ji da zase v derby... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 17:20 |  
          3 13

          tam doufám bude kopat někdo jiný.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Gillan     před 3 měsíci 26.02.2019 17:21 |  
            3 10

            Já taky

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              slaviator     před 3 měsíci 26.02.2019 19:03 |  
              5 3

              Za stavu 3:0 pro nás to bude jedno kdo bude kopat v 85. minutě penaltu... Klidně ať ji kole Kolář...

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                Gillan     před 3 měsíci 26.02.2019 19:14 |  
                2 7

                Pokud prohrajeme 3:0 v Seville, tak ne:)

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  slaviator     před 3 měsíci 26.02.2019 19:36 |  
                  2 2

                  Řečník výše psal o derby se Spartou...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    Gillan     před 3 měsíci 26.02.2019 19:44 |  
                    4 5

                    .Já to chtěl odlehčit, ty to bereš vážně.Tak OK-penalta se musí dávat i za stavu 8:0 minutu před koncem.Jde hlavně o psychickou pohodu hráče do dalšího zápasu.A je úplně fuk, proti komu hraješ.Nesouhlasím s tím, že je něco jedno.ve fotbale jsou důležité i ty nejmenší detaily.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 26.02.2019 20:20 |  
            4 1

            Jo jo - my máme v kádru asi dvacet hráčů, kteří už prokázali, že proměnit penaltu v derby v poslední minutě, když prohráváme o gól, zvládnou s prstem v nose...

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 07:45 |  
              1 5

              jasně, revavá pastouška. i tam to ale bylo o fous, pamatuješ ne? to není etalon. já si myslím, že škoďák není ten pravý, ne že byto nemohl kopnout, ale proto, že stašně chce nezklamat. což ostatně si myslím ovlivňuje i jeho zápasový výkon. Není mu málo a je to (myslím) typ člověka, který se podvědomě cíté zavázán klubu a fanouškům - to jej limituje v některých situacích.

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 27.02.2019 08:30 |  
                2 1

                No tak nebyla to jenom rezavá pastouška, on se hodně podobně trefil i doma při titulové sezóně - dvě minuty do konce, stav 0:1 a pád Mingazova....

                Právě tyhle dva momenty ukazují, že když jde o všechno, tak má koule na to se pekelně soustředit a trefit to.... Penaltu za stavu 3:0 mohl klidně nechat Královi...

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 08:37 |  
                  1 6

                  nepolemizuji o tom, byly momenty kdy to vzal na sebe a vyšlo to. akorát si myslím, že právě tyto momenty jej mohou svazovat, jak jsem uvedl v jiných komentářích.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 27.02.2019 08:40 |  
                    0 1

                    Proč by jej měly svazovat...? Naopak už ukázal, že tyhle situace zvládá.... Třeba Hušby penaltu v poslední minutě za stavu 2:2 nedal... ovšem ten už se vykoupil proměněnou penaltou s Kyjevem v podobné situaci :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 18:40 |  
        3 11

        ja nemyslím že to bylo až tak laxní jako to že si nevěřil. Pak to zbytečně to cpal nahoru do vinglu, protože si nebyl jist stranou a podlehl dojmu že vingl nahoru dopadne i když golman trefi stranu. Tak čtu tu situaci já.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          kjandourek (admin)     před 3 měsíci 26.02.2019 20:19 |  
          3 1

          On to často cpe "pod víko", tam když se to trefí, tak gólman nemá šanci, ovšem na druhou stranu snadno se přestřelí...
          Možná hrálo roli i to, že Trmal je na penalty vážně dobrý - kdysi jsem četl povídání s brankářem, ketý měl za sebou hodně neproměněných penalt a ten se smál, že když už má brankář pověst penaltového specialisty, tak to často nutí střelce zamířit ještě blíž k tyči než normálně a je větší šance, že branku mine...

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            PetCC     před 3 měsíci 26.02.2019 20:28 |  
            3 0

            Mě třeba přijde, že speacialista na penalty je Berkovec. Nechytí snad ani jednu :-)
            Teď jsem koukal, že při ní zůstal stát a nepovedlo se mu chytit ani ránu doprostřed.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 07:28 |  
            1 5

            víš co, ono je to taky o pověsti... škoďák už tak pár penalt nedal, a to se ví. tihle mlaďasi (Trmal se mi libí!) mají dost sebevědomí (díky tomu co jsi připomenul) a pak ten poměr mezi exekutorem a branařem se trochu posune ve prospěch branaře. pentle a tyhle řekněme vyhrocené momenty, v kterémkoli sportu - setbol, nájezd, penalta ... - jsou o hlavě.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              kjandourek (admin)     před 3 měsíci 27.02.2019 08:28 |  
              1 0

              Ale zase z druhé strany Milan neproměnil tři penalty ze čtrnácti... a teď poprvé nás to nestálo body...

              Penalta za stavu 3:0 už není takové nervové vypětí jako za stavu 2:3 v poslední minutě... stejně tak setbol je jednodušší proměnit za stavu 6:0; 5:0 a 40:0.... než za stavu 6:3, 3:6, 5:4 a 40:30 při podání soupeře...

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 08:34 |  
                0 5

                souhlas. myslím že u něj to konkrétně v pondělí nebyla primárně zodpovědnost vůči týmu - houby záleželo zda to dá nebo ne - ale malinko mu nezafungovala hlava z té zodpovědnosti vůči fanouškům (kteří jej kritizují a na 100% on to ví) a sama sobě. Plus terén, myslím že to bylo 40% důvodu, proč podavač ještě teď ten balon hledá.

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:20 |  
                  0 0

                  Já bych si spíš tipnul, že si Milan po těch třech gólech v řadě věřil až moc. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Papol     před 3 měsíci 26.02.2019 22:36 |  
          4 10

          Ty kdyby jsi napsal, že tráva je zelená, tak stejně dostaneš mínus :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 23:58 |  
            7 4

            Dávám ti mínus. Ani ne tak za to, že obhajuješ trolla, ale spíš za to "kdyby jsi".

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 07:23 |  
            1 9

            já to neřešim, proč bych měl :) to je věc těch kdo to čtou. pokud se jim nelíbí, co napíšu, dají minus. já to nědělám, ale každý je jiný. poctivě sbírám minusy :)

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:22 |  
              4 0

              V tvém případě ani nebude takový problém v kvalitě příspěvků, jako spíš v kvantitě. :-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Betynka58     před 3 měsíci 26.02.2019 18:14 |  
    28 0

    Musím se přiznat, že tentokrát mám s Alanorovým hodnocením docela problém. Je s podivem, že v utkání, kde se vysoko vyhrálo s nulou, nedostal nikdo z obránců vyšší známku než šestku, zvláště u Deliho mi připadá 6 vyložený úlet. Oproti zápasu v Genku, kde se přece jen nevyvaroval několika zaváhání (a dostal 8), mi tentokrát snad až na jeden moment připadal absolutně dominantní, dokonce se snažil i o konstruktivní rozehrávku po zemi (před druhým gólem vyšla perfektně, z dalších si matně vzpomínám na moment ve druhé půli, kdy ho nepochopili spoluhráči, jinak i tahle přihrávka měla myšlenku). Za mne to byl jeden z nejlepších hráčů zápasu, já bych mu dal jasnou 8.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 18:16 |  
    30 6

    Deli 6??? Před chvílí jsem to dokoukal znovu v TV, a byl to od něj excelentní, prakticky bezchybnej výkon... dozadu jistej, vyhrával souboje, téměř nezkazil přihrávku, nefauloval, konstruktivní, krásnej pas na druhej gól...

    To tady budeme strhávat body, když nenajdeme nic jinýho, podstatnýho, za to, že podle autora běžel o 2 metry jinde, než by podle něho měl, nebo za to, že spoluhráč nebyl ve svém prostoru, ale může za to on... to jako opravdu?

    Tohle jsem v hodnocení ještě neviděl, a přijde mi to jako hledání aspoň něčeho... u jiných opravdový chyby přehlíženy, a v hodnocení o nich ani zmínka, a tady se bude hodnotit, kde někdo běžel nebo že nebyl tam, kde měl bejt někdo jinej… to by jiní podle těchto kritérií měli dvojky a trojky... přijde mi to k Delimu nespravedlivý

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 18:37 |  
      2 14

      ... citace : první půli při několika nebezpečných situacích nepočínal vůbec pozičně dobře. Třeba při rychlém brejku Slovácka běžel mezi hráčem s míčem a jeho nabíhajícím spoluhráčem, takže neměl ani jednoho a byl v podstatě mimo hru. Ošemetná situace s přebíráním hráče se navíc ještě jednou opakovala .... tohle myslím vidí nejen Alanor. nasazování růžových brýlí nikdy nikam nevedlo. Já jsem Delimu dal např. 7

    • Re: Deli

      Steevee     před 3 měsíci 26.02.2019 21:38 |  
      8 7

      Kdyby si někdo projel moje komentáře z posledních týdnů, půlka se týká Deliho. Jednak jsem měl pocit, že se na něho zapomíná jak tady mezi lidma, tak že je nespravedlivě hodnocený.
      Takže mi to nedá a musím reagovat ještě jednou. Deli byl dle známky a následného slovního hodnocení údajně včera vlastně nejhorší na hřišti. To je prostě naprosto absurdní a takové kopance do vlastních bych tady vážně nečekal. Deliho výkon byl přesně takový, jako jsem na to už dlouho zvyklí. Skvělý.
      Podle hodnocení Alanora to vypadá, že mu snad nadbíhala jeho sestra a on ji odmítl. Zdravý Deli je o parník nejlepší stoper v Česku a v 90% času na hřišti to ukazuje. Tečka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:25 |  
      2 0

      Přesně! Tři nejlepší stopeři ligy 1) Deli 2) MNN 3) Kúdela. Pak dlouho nikdo.. a pak Jugy! :-))

  7. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    první rytíř     před 3 měsíci 26.02.2019 18:47 |  
    11 3

    Nesouhlasím s nízkými známkami pro obránce. Jednoduché to neměli a zvládli to. No a dát Zelenému 6 s mínusem je nespravedlivé. Odehrál velice dobrá zápas a v rychlosti přebírání míče a okamžitém startu dopředu byl mnohem lepší, než Bořil. Také lépe než on centroval a přesněji přihrával (těch nevynucených přihrávek stoperům bylo u něj minimum). Takže za mne 7. Také Souček, i přes tu pěknou branku a "vypracovanou" penaltu nehrál za 8. Vadily mi, nejen tento zápas, jeho "necitlivé" přihrávky, jsou buď nadmíru prudké nebo naopak, ne tak, jaké by měly být. Se zbytkem víceméně souhlas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 18:53 |  
      1 15

      myslím že hodnocení je v pořádku. nezapomeň, že tam byly min 3 situace, kde to slovácko celkem ze solidní šance překoplo nebo to kolář zachránil. být tam zkušenější forward, tak jednu z těch 3 šancí dá, zejména tu hlavu, kterou díky tomu, že to šlo doprostřed, kolář s námahou vyškrábl. kdychom z toho dostali fíka, hodnotil bys to 100pro jinak. takže je to věc stoperů a současně defenzivních záložníků. proto taky můj názor je, že Alex Král, jakkoli je to doufám naše budoucí star, se v zápase malinko hledal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 18:57 |  
        0 16

        hodnocení obránců, ve zbytku souhlas, souček ode mne dostal 5.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Tochal (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 21:14 |  
      0 9

      Žjova, jsem si vůbec nevšiml, že Bořil hrál taky O_O

  8. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Marra     před 3 měsíci 26.02.2019 19:01 |  
    9 2

    Kromě nízkých známek pro obránce, které už se tady řeší, se pozastavuji nad hodnocením Miňa. Do asistence Masopustovi byl jeho výkon dost podprůměrný (odhadem zkazil 50 % přihrávek) a i pak přihrával spíš na jistotu, případně si to jen natáhl ke střele. V utkání se Slováckem to podle mě na osmičku opravdu nebylo. Zejména právě proto, že všichni dobře víme, že dokáže být kreativnější a nebezpečnější.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      martas2019     před 3 měsíci 26.02.2019 19:07 |  
      1 14

      převažuje přínos k výsledku a ten byl nesporný. dvě krásné asistence. já mu dal 7, ale i 8 by snesl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        p!erreCORE     před 3 měsíci 26.02.2019 19:15 |  
        11 3

        28 prispevku/deset z nich od tebe..myslim,ze pachnes rybinou

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 19:54 |  
          9 2

          Rybinou? Snad trollím pižmem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Papol     před 3 měsíci 26.02.2019 22:29 |  
            3 8

            Kurňa, proč to furt řešíte, máte nárok na žlutou, co Alaonore

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 07:34 |  
              1 7

              neustále opakuji, že toto je forum o SKS a nikoli o názorech na názory jiných (krom těch od Alanora, který dělá skvělou věc a ještě za to dostává čočku). na invektivy v tomto prostředí není žádné dovolání, proto je ignoruji a pokud jsou to opravdu hrubé urážky, krátce je okomentuji. dál je to věc admina.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              p!erreCORE     před 3 měsíci 27.02.2019 11:23 |  
              1 1

              mas tu nekde ode mne vzkaz,ochrance nemocnych..

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        jufoun (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 21:02 |  
        4 1

        Takže Stochovi dáš za dvě nesporně krásné asistence 7-8 ale Součkovi za gól a zařízení penalty cituji "souček ode mne dostal 5".

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 07:18 |  
          0 10

          ano, protože kazil co mohl. pentle jasná ale oceňovat hráče za její zařízení nemůžeš myslet vážně a gol byl Baluty, nikoli součka, ten to dokopl do prázdné. Takže u mne za 5, průměrný výkon.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:29 |  
            6 0

            Už za sebou spláchni, sparťane. Celá diskuze opět jen o tobě.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              p!erreCORE     před 3 měsíci 27.02.2019 17:12 |  
              6 0

              on neni sparťan, on je jenom debil..

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 17:24 |  
                6 0

                Je to sraltan. Přispívá na jejich diskuze pod přezdívkou prazak. Přeje jim vzestup, boj o titul, jejich hráčům říká přezdívkou... Když tady dostal Ban, hned tam brečel, že na SN se banuje a chválil tam jejich "ohleduplná" fóra. Je to bu*erant rudej. A může si do Genku lítat kolikrát chce a psát to tady pořád dokola. Tohle slávista nedělá!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    slavistajiri     před 3 měsíci 26.02.2019 19:19 |  
    1 8

    Já bych se rád vyjádřil k Balutoj. Moc bych mu přál aby se prosadil a jsem rád, že dostal zase po dlouhé době čuchnout. Je vidět, že technicky a myšlením je jinde v útočné fázi, ale v té obranné mi připadalo, že vůbec neví co má dělat. Tak nějak mi připadal absolutně zmatenej, nevěděl kde má bejt běhal od ničeho k nikomu. Možná to byl ale pouze pocit laika a v delším časovém úseku by to vypadalo jinak.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      jufoun (přítel SN)     před 3 měsíci 26.02.2019 21:04 |  
      9 0

      On má vidění hry a techniku na velmi vysoké úrovni, viz střela šajtlí, příhrávka přes obranu, u něj je to jen o tom dostat do hlavy co chceme hrát a bude sakra dobrou posilou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        YuckFou     před 3 měsíci 26.02.2019 22:38 |  
        6 0

        Přesně tak! Technicky je výborně vybavený a fotbalové myšlení má taky hodně kreativní. Jeho problém bude opravdu asi jen komunikace a s tím spojené plnění taktických pokynů. Ten hráč může být jen lepší a já věřím, že jeho čas ještě přijde. Podle mého proto odešel na hostování Sýkora a ne Baluta, se kterým zřejmě chtějí v klubu pracovat a vytvořit mu podmínky pro lepší adaptaci.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    p!erreCORE     před 3 měsíci 26.02.2019 19:33 |  
    5 2

    Mne se velmi libil Masopust, Král a Zelený..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      gazza     před 3 měsíci 26.02.2019 20:30 |  
      8 0

      me take a hlavne Masopust me zaujal a to ne ,protoze dal branku ,ale ten jeho tah na branku.Jen tak dal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:32 |  
        1 0

        Mě překvapilo, že je Maso docela menší postavy. :-) Výkon skvělej, jsem rád, že dostal šanci. Gól (navíc k TS) mu děsně pomůže!

  11. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Steevee     před 3 měsíci 26.02.2019 19:33 |  
    19 4

    Alanore, Alanore. Máš nějaký osobní problém s Delim? Tohle mi už přijde úplně nenormální. Deli 6? To ani nemůžeš myslet vážně...

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      donford     před 3 měsíci 26.02.2019 21:58 |  
      20 3

      U mě Deli určitě za 8. Takového stopera jsme ve Slavii pokud moje pamět sahá neměli. Jen velmi vzdáleně, opravdu jen v náznacích by mi ho připomínal Biroš. A myslím, že je i raritou v celé lize. Ten kluk zastavuje protivníky s noblesou, s myšlenkou, ve které je vždy dík své přirozené předvídavosti napřed. Někdy mi při zákrocích přijde, že skoro tančí. Opravdu víc tanečník než rváč. A aniž by chtěl, aniž by o to usiloval, soupeře svou hráčskou elegancí až zesměšní. Rychlý, skvělý ve hře hlavou, umí ohromně pracovat pozičně. Když srovnávám stopery, razantní těžkotonážníky, kteří silou a za jakoukoliv cenu se snaží jediným kontaktem zastavit či "zničit" svého protivníka s ním, pak on mi přijde jako rychlonohá z života se radující antilopa Impala mezi nosorožci. Takový to je rozdíl. Víte, až jednou u nás skončí, budeme na něj my pamětníci roky vzpomínat a připomínat. Ne, to není hráč za šestku. On je vždy aspoň o 2 body výš před druhými středními obránci. Včera jsem si to opět v Edenu potvrdil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Martin 58     před 3 měsíci 27.02.2019 06:55 |  
        5 0

        Velmi trefné hodnocení. Díky Donforde, že jsi zde vzpomněl Pavola Biroše, kterého si mnozí nepamatují. Nejdříve pravý obránce, pak skvělý stoper, rychlý, obratný, technický a elegance sama. Při pohledu na něj muselo fotbalové srdce plesat tak, jak plesá dneska, když člověk vidí Simona Deliho, který přirozenou formou s výrazem Bustera Keatona přináší do fotbalu kreativní nadstavbu, na kterou se jeden při jeho obranných zákrocích už dopředu těší.
        V pomalejší pohybové formě by mu mohl sekundovat Luboš Kubík. Ti dva, kdyby hráli vedle sebe, i když Kubík byl ortodoxní levák, tak by se obrana Slavie dala vykládat jako čisté umění.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Lukavo     před 3 měsíci 27.02.2019 08:12 |  
          4 0

          Kubík byl výborný, kdekoli nastoupil. Obrana, střed zálohy nebo útok. Nedá se zapomenout na jeho 5+2 v B.Bystrici. Škoda (pro Slavii), že s Knoflíkem v 88 zdekovali.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 08:44 |  
            0 7

            to nevymysleli úplně dobře, na druhou stranu nevěděli co se za rok povede. k+k je pro mne synonymum kvality sks... to byla doba

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        honza304     před 3 měsíci 27.02.2019 07:27 |  
        5 0

        Tos napsal opravdu krásně, já taky pořád vyzdvihuju tu jeho eleganci. Se Slováckem tam měl spoustu hlaviček, hrál na dvou postech, co po něm kdo ještě chce?

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      vršek     před 3 měsíci 27.02.2019 11:54 |  
      3 2

      Souhlasím. Navíc ve srovnání se stejnou známkou pro Kúdelu .... opravdu nepochopitelné!
      To, co je zde jinde popisováno jako elegance, s čím naprosto souhlasím, je dáno jeho pohybem, a právě čtením hry, předvídavostí a včasnou reakcí. "Jarní" Kúdela není ten vynikající "podzimní" Kúdela...bohužel pro nás.

      Jsem přesvědčen o tom, že pokud by v Plzni nastoupili dva nejlepší stopeři ligy spolu, tedy Ngadeua a Deli, (navíc v útoku se Škodou) tak jsme z Plzně odvezli minimálně bod.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Lunaris     před 3 měsíci 26.02.2019 19:48 |  
    15 12

    Tolik vášní kvůli jednomu fanouškovskému hodnocení. Přijde mi trošku zbytečné psát, že Alanor má něco proti nějakému hráči. To si za práci, kterou pro tenhle web dělá, nezaslouží. Prostě to nějak viděl a tak to je. Hlavní je výhra a 3 body.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    buri     před 3 měsíci 26.02.2019 19:58 |  
    7 9

    Opět neskutečné hodnocení... Obránci a brankář nedostanou a nezaviní branku a jsou nejhůř hodnoceni ???? Vyhrajeme o 4 branky a ani jedna 9 - 10 ?????

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Borgetti     před 3 měsíci 26.02.2019 20:11 |  
      16 3

      Proč to někteří berete dle výsledku? Fotbal není jenom o gólech. Znám plno krásných utkání, které skončily 0:0 a výkony v těch zápasech byly mnohem lepší než někdy u mužstva, které vyhrálo 4:0. Včera nám tam zkrátka padlo skoro všechno a jen proto bych nekritizoval hodnocení jako ty.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Pepino44     před 3 měsíci 27.02.2019 10:16 |  
        3 0

        Tak výsledek 4:0 proti takovému soupeři jakým Slovácko je se musí zrodit po nějakém výkonu. Čím vyšší vítězství je, tím musí být lepší výkon. Pouze po výsledku 1:0 se může tvrdit, že se soupeř porazil sám. U výsledku 4:0 to musí být podepřeno dobrým výkonem hráčů.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        vršek     před 3 měsíci 27.02.2019 11:58 |  
        3 0

        No, ono by se také nemělo zapomínat na úroveň soupeře. I proto bych si dovolil polemizovat i se slovním Alanorovým hodnocením u Škody. Škoda podal svůj jasně nejlepší výkon v Genku a ne v tomto zápase.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Systém (host)     před 3 měsíci 26.02.2019 22:09 |  
    0 0

    Toto vlákno bylo přesunuto do článku Článek pro diskuzi off-topic únor

  15. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    honza304     před 3 měsíci 27.02.2019 06:46 |  
    5 9

    Tentokrát jsem s hodnocením úplně mimo. Souhlasím s Králem, dejme tomu Masopust 7, je to hodně vysoká známka, ale Hušbauer za 7? Vždyť se kromě gólu neprosadil. To byla jedna akce za zápas. To se mi zdá opravdu moc. Deli pouze 6, přesto, jak to zdůvodňuješ, napůl hrál za Zelenýho, jestli tam bylo něco špatně, tak spolupráce s ním. Zelený 6? To je nadprůměrná známka za to, jak tam hořel? Podle mne byl Deli nejlepší na place. No a Škodovo hodnocení mi připadá přes růžový brejle. Myslím si, že sis to hodnocení vysnil, jak by sis to představoval a není podle skutečnosti.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 07:34 |  
    26 4

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Zápas jsem si užil a bylo dobře, že jsme potvrdili naše vítězství v Genku.
    Přiznám se, že jsem měl maličko obavy a první minuty až tak moc dobré z naší strany nebyly. Po prvním gólu Milana se to začalo otáčet a pak už to byl výkon, který ve druhém poločase v podstatě soupeře poslal do hluboké defenzivy.
    V jiném článku to tu bylo už zmíněno, a já s tím článkem Quelhara souhlasím, máme hráčů dost i na obměnu k dalšímu zápasu tak, aby si zase někteří odpočinuli. Je také vidět, že už pochopili, že ta střídání nejsou kvůli výkonnosti, ale proto, aby si odpočinuli, na chvilku si prostě odfrkli. A přitom se kvalita nijak nesníží.
    Tento důležitý atribut je znát a přibývajícími zápasy se ještě zvýrazní. Ta dost velká zátěž se rozloží na více hráčů a oni zase ví, že se na ten plac dostanou. To je pro tu chemii v kabině velmi dobré znamení a je vidět, že to hráči berou. Třeba Jarda Zmrhal, který se v Genku opravdu vydal "do mrtě" a skoro nemohl jít, tak tentokrát spokojeně seděl na lávce s ostatními a radoval se s každého gólu.
    V samotném zápase jsem měl velmi dobrý pocit nejen s naší obrany (i Jarda Zelený podal dobrý výkon), ale hlavně naše záloha, zase v trochu jiném složení, zahrála velmi dobře. Alex Král si s Pepou vyhovuje asi víc než Pepa s Honzou Ševčíkem. To je důležitý poznatek pro trenéra, že to musí prostě namíchat tak, aby si to sedlo. Při tomto zápase jsem přemýšlel, že třeba na tvrdě a houževnatě hrající klokany bude možná zase složení zálohy jiné.
    K samotným známkám přítele Alanora bych asi jen oponoval, stejně jako asi další, se známkou pro Simona. Pro mě to byl další velmi dobrý výkon Simona a stejně jako přítel Donford musím říci, že tak elegantní a přitom neprostupný stoper ve Slávii dlouho nebyl. Donfordovi připomíná Pavla Biroše, já si vzpomínám ještě na jednoho stopera. Mám pocit, že se jmenoval Nagy a taky to byl takový elegantní šikula a přitom mladý kluk.
    Víte, podívám se na zápas, většinou si ještě s Donfordem o zápase pokecáme a vyhodnocujeme, co se nám líbilo a co se třeba i trochu nepovedlo. Pokud mám možnost (a tu většinou díky současné technice mám), tak si to ještě pustím a pak se přihlásím na SN. Tady si přečtu mezitím od začátku zápasu asi 250 jednovětých výkřiků a pak se zase odhlásím.
    Když jsem četl ty spousty až nejapných poznámek na adresu trenéra, když postavil sestavu na Genk a pak, když jsme vyhráli nádherným způsobem, jak Ti samí příznivci psali něco úplně jiného........... Já nevím.
    Nemám právo nikoho mentorovat, respektuji každého přispívajícího, nedávám žádné mínusy.
    Přesto mám pocit, že se způsob disputace na SN poslední dobou ubírá směrem, který je pro mě moc "moderní".
    Chápu, že mé články jsou pro někoho delší, nebo dokonce jsou umělé, ale pamatuji si na příspěvky pana zz, přítele Barry a dalších, se mnou tehdy začínajících na SN. Radoval jsem se, když jsem si mohl něco delšího počíst a i třeba nesouhlasit. Nechyběl tomu obsah. Ještě, že Slávia je jen jedna. Ta naše, červenobílá.
    S úctou k Vám
    Sokrates55


    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Edenjejenjeden     před 3 měsíci 27.02.2019 08:18 |  
      9 1

      Naopak Sokrate,tvé příspěvky jsou vždy obohacením této diskuze,a čtu je vždy s chutí,na rozdíl od některých místních "grafomanů" kteří si evidentně musí splnit počet příspěvků za den,zřejmě mají nějakou svou normu(jinak si jejich idiotské chování opravdu nedovedu vysvětlit).Takže více příspěvku od tebe,a rovněž s úctou k Tobě

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 08:21 |  
      2 14

      já si myslím že jsou umělé a stylizuješ se do určité role. obsahově jsou ok, je to názor jako každý jiný. v některých věcech bych si dovolil nesouhlasit, ale to je normální stav,

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        p!erreCORE     před 3 měsíci 27.02.2019 19:16 |  
        0 0

        každý hrajeme své role, vždy jinou, ale vždy tu naši.. a každý se někdy přetvařujeme..

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Gillan     před 3 měsíci 01.03.2019 10:15 |  
          0 3

          Já se nepřetvařuju nikdy.Proto mám tolik minusů.Co na srdci, to na jazyku.Jsem takový i v reálu a jsem na to pyšný.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 08:25 |  
      1 0

      Omlouvám se za chyby. "Z koho čeho", že. Hanba mi.
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martas2019     před 3 měsíci 27.02.2019 08:29 |  
        3 8

        jde o obsah, ne o gramatiku, jak si někteří zdejší myslí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 11:42 |  
        3 0

        Kdybys neudělal občas nějakou tu pravopisnou chybu, byly by Tvé příspěvky možná takové umělé. Takto jsou hluboce lidské ;-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 14:33 |  
          3 0

          Já vím. Občas mi to ujede. Pak to s hrůzou čtu a nejradši bych se neviděl.
          Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Qope     před 3 měsíci 28.02.2019 08:41 |  
          0 0

          :D :D :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      sauvignon     před 3 měsíci 27.02.2019 09:24 |  
      5 1

      Sokrate, já se na Tvé psaní vždycky těším. Píšeš trochu jinak než jiní, a to mě baví.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Alanor (admin)     před 3 měsíci 27.02.2019 10:26 |  
    14 5

    Včera odpoledne a večer jsem neměl čas být na netu, tak se pokusím odpovědět souhrnně.

    K Delimu - tu kontroverzi chápu. Deli je vynikající stoper, navíc jako bonus je jeho hra velmi pohledná pro oko diváka. Se Slováckem tam měl hodně velmi dobrých momentů. Každý si všimne a ocení, když tělem odhodí Navrátila nebo udělá kličku. Ale ač to jsou jistě plusy, tak z hlediska samotné hry to nejsou významné momenty. Něco jako když Stoch předminulý podzim kličkoval na půlce. Obecenstvo jásalo, pro hru ale nepodstatné. Byť opakuji, že Deli měl "nedůležitých" dobrých momentů hodně, takže v součtu samozřejmě důležitý význam pro hru mužstva mají a Deli hrál dobře. Ve 2 momentech si ale počínal z taktického a pozičního pohledu špatně. V 1 pak vyloženě a byla to velká šance Slovácka. Hosté ji zadrbali, takže si toho fanoušci ani nevšimnou, přitom to byla mnohem podstatnější situace pro vývoj zápasu. Není to jen můj názor, quelhar nad tím taky vedle mě kroutil hlavou.

    A hlavně, jak tu již poněkolikáté opakuji, tak je to jen můj názor na rozjetí diskuse. Nemám žádný recept na pravdu, respektuji, že tentokrát je můj názor v menšině a většině fanoušků připadá Deli podhodnocený. Ale nebyl to ode mě žádný plivanec, tu známku mám podlouženou argumenty. Někdo zas ten fotbal vidí jinak a třeba si řekne, že já zveličuji nepodstatné a to důležité přehlížím. Od toho je debata. Navíc jsem nebyl jediný, kdo jeho výkon takto viděl - třeba v MF Dnes viděli Kúdelu jako lepšího než Deliho v tomto zápase.

    Proto považuji za vyloženě hloupé a nedůstojné komentáře typu, že mám něco proti Delimu. Nemusíme spolu souhlasit, ale dá se diskutovat na úrovni. Mimochodem, Deli je můj oblíbený hráč a když jsem si pořizoval dres, tak jsem si na něj dal právě jeho jméno. Takže asi tak.

    K novým dresům - já jsem je neviděl, ale ti kteří je viděli, tak říkali, že jsou super. Jak domácí, tak venkovní. Tak se těším na představení. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 10:32 |  
      4 1

      Samozřejmě, že na své hodnocení má každý právo a snad to ani nemusí mít podložené argumenty. Já to beru spíš jen tak pocitově. A z Deliho jsem měl výborný pocit. :-) Tedy nejen z Deliho, vlastně ze všech.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:38 |  
        4 0

        Simon, kdyby dostal do hlavy cihlou, tak se oklepe a hraje dál! :-)) Dlouhodobě můj nejoblíbenější hráč Slavie, přiznávám, že pro něho mám slabost. A už ho sakra nechci vidět na lavičce! :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 16:52 |  
          5 0

          Já teda mám o chloupek raději Michaela :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            o5aradecek     před 3 měsíci 27.02.2019 16:55 |  
            4 0

            Snad budou hrát zase někdy spolu. A MNN třeba opět udělá ta svoje saltíčka! :-))

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              kalex     před 3 měsíci 28.02.2019 11:29 |  
              0 0

              Reálně je možné, že si spolu kopnou už v Neděli. Nehledě na to, že Míša má 7 žlutých. Nedivil bych se, kdyby si proti čochtanovi nechal dát 8. Do derby zbývá 5 zápasů včetně poháru.

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                Jachym     před 3 měsíci 28.02.2019 11:41 |  
                1 0

                Nejbezpečnější pro Míšu bude dostat žlutou za svlečení dresu po vstřelení gólu na 2:0 pár minut před koncem...:-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 28.02.2019 12:20 |  
                3 0

                To bych raději neviděl - po čochtanovi nás čeká Baník... a na Baroše se nějaké to "Bububu" udělat musí.... a kdo jiný by se měl na něj zamračit, než naše černá skála :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  kalex     před 3 měsíci 28.02.2019 13:51 |  
                  1 0

                  Já vím. Díval jsem se na los. A tak jó. Žlutou až proti cypům. Je fakt, že jim máme co oplácet. Každopádně bych byl nerad, aby chyběl v derby. A v poháru stejně počítám, že Jindra dá šanci dalším.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      donford     před 3 měsíci 27.02.2019 11:24 |  
      6 0

      Alanore, pokud jsem s tebou nesouhlasil s hodnocením Deliho, pak se ale rozhodně za toto neomlouvej, nevysvětluj svůj pocit. V dalším se s tebou velmi shoduji a vždy jsem si vědom, že ty prvý jdeš s kůží na trh a vyvoláváš diskusi. Což velkou dávku odvahy či možná otrlosti vždy vyžaduje. Moje chyba možná je, že si tolik neuvědomuji jeho nedostatky či přehmaty ve hře, protože jsem nadšený jeho celkový herním projevem, jeho technickými finesami a ano, jak zde přee mnou kdosi trefně napsal , i jeho kamennou tváří Friga.
      Sám přitom zjišťuji, že mám jakýsi opravdu velmi subjektivní vztah či velkou oblibu k našim čtyřem tmavším klukům - Delimu, Ngadeuovi, Traorému a Olayinkovi. Prostě jejich projev na hřišti, v zápasech, se mi velmi líbí, snad že je o trochu jiný než bývá zvykem, snad že někteří z nich (Olayinka a Traoré) zápasy velmi intenzivně, soudě z jejich gestikulací a výrazů, prožívají. Tak nějak zejména na tyhle čtyři nedám dopustit. Dnes jsem četl v MF zajímavý rozhovor s Kayambou. A znovu mi to potvrdilo, jak si tihle hoši fotbalu (práce) u nás váží a jak jsou rádi, že zapadli pozitivně do naší letory a zvyků, i jak je vstřícně přijala také kabina. Že nejsme, my Češi, svým založením ti "proslavení" studení evropští čumáci. Naopak, že jsme vstřícní a jejich poctivost na hřišti oceňujeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 11:40 |  
      10 5

      jasně, všechno ostatní v zápase, všechny ty přesný přihrávky, vyhraný souboje (kdy by ho třeba prohrál, tak jde protihráč sám na bránu), atd. jsou "nedůležitý"... ale jedna věc, kdy běžel na půlce, po tom ještě když tam udělali chybu a propadli jiní, a šli by na Deliho dva na jednoho, tak to je jediný podstatný a důležitý, a může za to on... to myslíš opravdu vážně?

      zkus si to pustit ještě jednou, v klidu, a v kontextu celýho zápasu pozorovat výkony jednotlivých hráčů, co zkazili, co se jim podařilo, jak vyhrávali nevyhrávali souboje, atd.... tohle byl od Deliho skvělej, takřka bezchybnej výkon, ještě lepší než zahrál v Genku… známka 6 je totální úlet... a jestli nejsi schopnej místo okecávání jako chlap uznat, že jsi ustřelil, tak už fakt nevim…

      a ne, nezlob se na mě, ale nemáš to podložený argumenty... to bys totiž musel bejt takhle strašně moc přísnej a "spravedlivej" (a jsem velmi zvědav na další hodnocení, jestli v nich budeš) i na všechny ostatní hráče v těchto činnostech...

      příklad: útočník nebo křídlo dá 2 góly a na 1 přihraje, a i jinak hraje po celej zápas velmi dobře, ale v jednom momentu si spatně nabíhá, do jinýho prostoru než měl, a těžko se mu tam dávala přihrávka... takže velká chyba, a za skvělej výkon nedostane 9, ale 6...
      pak stoper, krajní bek, nebo třeba defenzivní záložník odehraje excelentní zápas... zastaví velký množství útoků, vyhrává souboje, nefauluje, tudíž nevytváří přímé kopy pro soupeře, konstruktivní dopředu, přihraje třeba na gól... ale jednou někde na půlce špatně běží... a za skvělej výkon nedostane 9, ale 6... podle tvý logiky, takže asi tak...

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      vršek     před 3 měsíci 27.02.2019 12:04 |  
      4 5

      Víte, mně by ani tak nevadila výše Vámi udělené známky Delimu jako stejně vysoké hodnocení pro Kúdelu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      iwanowicz     před 3 měsíci 27.02.2019 14:15 |  
      3 1

      Delas to dobre, hlavne se nenech odradit nejakou ostrejsi polemikou nad tvym hodnocenim. Ty, narozdil od ostatnich tyden co tyden jdes se svou kuzi na trh, ostatni se ozvou treba jen kdyz nesouhlasi a mozna by se divili, co by se tu strhlo, kdyby napsali svoje hodnoceni na vsechny hrace. 100 lidi, 100 nazoru. Vzdycky to bude videt nekdo jinak.

    • Re: Deli

      Steevee     před 3 měsíci 27.02.2019 19:55 |  
      4 3

      "Podloženo argumenty"? A ty argumenty, ze dvakrát za 90 minut nebyl na ideálním místě? Normálně se musím smát...
      Podle tvé logiky bych vlastně dal šestku i Škodovi. Dvakrát jsem si všiml, že se špatně pohl. Kdyby si naběhl líp, mohl jít sám.
      A vlastně taky Součkovi. Ten taky stál někde o metr jinak, než jak by to ideálně naprogramoval počítač.
      Přijdou vám tyhle moje argumenty scestné? Souhlasím. Jsou. Jako ty Alanorovy...

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      p!erreCORE     před 3 měsíci 27.02.2019 19:59 |  
      1 2

      cituji: " Hosté ji zadrbali, takže si toho fanoušci ani nevšimnou, (...)"

      vím, že se nebudeš zlobit, když ti řeknu, že tohle zní poněkud nadřazeně. to mně se nelíbí. ač s tebou většinou souhlasím, i když známky dávám vždy o stupeň až dva vyšší, tohle jsem musel napsat.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Pepino44     před 3 měsíci 27.02.2019 10:30 |  
    5 1

    Vážení, protože mám trochu času, tak jsem si znovu přečetl komentáře k zápasu Genk- Slávia. Vzal jsem to od nejstarších a pěkně jsem se pobavil. Vřele doporučuji. Myslím, že se o tom zmínil i Sokrates, je vidět jak někteří mění postupem času svůj názor na trenéra i hráče samotné. Je to zajímavé a poučné, že soudy se mají vynášet v klidu a bez prvotních emocí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      donford     před 3 měsíci 27.02.2019 10:52 |  
      9 1

      Pepino, dle mého skrovného mínění, máš i nemáš pravdu. Sestava na Genk - jsme přece jen lidé různí, a tak u někoho prvotní seznámení se s ní vyvolalo zděšení, nedůvěru, pochyby, u jiného třeba jen otazníky, u dalších potlesk, jásání, někdo kroutil hlavou, jiný byl nadšen za nový progres. Podle založení, letory, zkušeností nebo víry či nevíry v trenéra. Já třeba jsem absolutně nevěděl, ale věřil. V trenéra i v kluky. Ale obavy z výsledku jsem měl. To zase jo. A když to pak bylo po nevídaném výkonu 4:1, samozřejmě jsem se v duchu, možná polohlasitě za tu malověrnost trenérovi omluvil a celé Slavii připil svým oblíbeným malbecem. (Dnes ho dorazím při vstřebávání zápasu El Clasico Real - Barcelona v 21 hod.) No a soudy bez emocí? Bohudík nejsme soudci, kteří ovlivňují svými rozhodnutími třeba celé životy a tak si myslím, že právě emoce - ale ty čisté, poctivé, vyvěrající ze samého nitra, k fotbalu náleží. Ovšem bez urážek, spíše jen z obav či z velké radosti. A k tomu patří také jisté umění omluvit se. Tak jen tak na okraj, pro drobnou polemiku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 11:16 |  
        4 1

        Tebe je donforde v drtivé většině radost číst.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          donford     před 3 měsíci 27.02.2019 11:35 |  
          5 3

          Díky, belmisi. Víš, vůbec nejsem odborník jako třeba jedinečný dropt, nemám faktické, úžasné a skvělé postřehy třeba jako JS nebo Boss82, a tak vše co zde napíši, především vyvěrá z mého fandovského srdce, z poctivých pocitů - tedy z radostí i z obav, podobně jako u mého kamaráda Sokrata. Lásky přicházejí a odcházejí, mění se. Ale ta celoživotní ke Slavii, ta zůstává. Tak je to asi u nás u všech.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 11:50 |  
            3 3

            Zase se nepodceňuj, co se odbornosti týče. Většinou souhlasím s tvými fotbalovými názory. A pokud si dobře pamatuju, byl jsi to ty, který tady začal mluvit o Ševčíkovi jako o možné dobré posile do Slavie. A že ten nám ještě ukáže, o tom jsem přesvědčený.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Jachym     před 3 měsíci 27.02.2019 13:12 |  
            2 0

            Už jsem tady dneska citoval ze staré české filmové pohádky. Na tebe se skvěle hodí druhá část slavného výroku určenému zlobivému ševci: Nad nikoho se nepovyšuj, před nikým se neponižuj:-) Není k tomu absolutně žádný důvod.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 27.02.2019 13:42 |  
              2 1

              Trefné přirovnání :-). A takové lidi mám v životě nejradši.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Pepino44     před 3 měsíci 27.02.2019 11:37 |  
        2 1

        Já s Tvým příspěvkem naprosto souhlasím. Jen nevím v čem nemám pravdu. Nikoho nekritizuji za jeho názor, pouze upozorňuji, jak někteří uživatelé měnili postupem času a s otočením zápasu svůj názor. Já to nijak neodsuzuji, vždyť on jeden (podle mého chytrý člověk) kdysi řekl "jenom blbec nemění svůj názor". S čím však naprosto nesouhlasím, jsou některé vulgarity proti trenérovi a některým hráčům.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          donford     před 3 měsíci 27.02.2019 13:03 |  
          1 2

          Víš, Pepino, já myslím, že právě okamžité emoce ke sportu patří. Že ty nejrozumnější výroky a judikáty mají určovat soudy, ale že my fandové si nejsme schopni ( ať už v návalu vzteku nebo naopak radosti) je podržet, až jak se říká vychladneme, třeba do druhého dne. Ty prostě musí z mysli ven a okamžitě. :-) To je můj názor oproti tvému. Ty jsi víc pro vítězství racionality a čistého rozumu. Třeba je to u každého jinak. Věkem sice doufám už spíš trochu chladnu,:-) ale na Koláře jsem měl v Genku za ztrátu míče nejdřív vztek, pak zoufalství, že je zápas možná ztracený, - než ho kluci zázračně obrátili a než jsem si uvědomil, že to byla třeba u Koláře jen jedna velmi zkažená přihrávka ze sta (a ještě možná po nedorozumněí s Kúdelou) a že je do této rozehrávky trenéry veden, tlačen a přesvědčován. Čili i já jsem v průběhu zápasu měnil svůj názor a polepšil jsem se. :-) A ano, čím méně vulgarit, tím více rozumu a klidné mysli. Ale nechci tady unavovat, že každý to máme po shlédnutém zápase jinak. Já ho chtě nechtě ještě prožívám třeba hodinu po.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    mis3     před 3 měsíci 27.02.2019 17:08 |  
    6 0

    vyhraje se 4-0 a v obraně a celá obrna má 6? Ani jedna 9? Kolik by musel být výsledek, aby byly známky 8-10? Byl to kolektivně podařený výkon a za mě minimálně o 1 stupeň víc pro každého.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    p!erreCORE     před 3 měsíci 28.02.2019 18:19 |  
    1 1

    rád bych se pochlubil:

    https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTM1NzQ5NDU2NDIxNTUwMDo7Ushe8%2BZ5MwKYsq0%3D&preview=hide_code&live=0

    https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTM1NzQ5NDU2NDIxMDkwMDpE7WS%2FQvisPx9lOz4%3D&preview=hide_code&live=0

    https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTM1NzQ5NDU2NDE1NjgwMDon93Kn4mnAYDb4J5s%3D&preview=hide_code&live=0

    https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTM1NzQ5NDU2NDE0OTYwMDo3eivlbueQ7ou%2FarQ%3D&preview=hide_code&live=0

    dále:

    za mně hráč utkání Alex Král - pocitově. Když se k nám vracel, byl jsem rozpačitý a rozčarován. Ňákej David Luiz se může jít zahrabat a klouzat. Popravdě, kromě výsledků nesleduji ani Teplice ani jiné týmy v lize. Jsem fanda fotbalu, ale naživo (většinou v TV) mi stačí zápas dva naší Slávinky, co se první ligy týče. Zpět. On je vážně dobrej. Hned, okamžitě,..bez bázně a přílišného respektu vletěl do naší jedenáctky jak vichr. Po kapkách. Nepředvádí divy, jen dělá to, co by měl a dělá to sakra dobře. Nemůžu se dočkat, co z něj tréňa vyždíme a těším se, až za tři-čtyři roky odejde do Španělska za milijardu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      SirCohen     před 3 měsíci 01.03.2019 08:33 |  
      4 0

      Takový částky jsme vsázeli v prváku na gymplu:)

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        p!erreCORE     před 3 měsíci 02.03.2019 16:01 |  
        0 0

        já na gympl nechodil, mám jen obchodku a prvák z pajďáku (čeština) .. vždy, když vyhraju si říkám, že je škoda, že nemám víc peněz, abych se namastil.. moh sem to vsadit všechno třeba jenom na Pepu..ale mně to takhle baví..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Jachym     před 3 měsíci 01.03.2019 10:32 |  
      1 0

      Péťo, gratuluji, ale doufám, žes výhru neutratil u Vás v Lounech v nějaké restauraci se zkaženým kuřecím masem...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        p!erreCORE     před 3 měsíci 02.03.2019 16:02 |  
        1 0

        já chodím jen do podniků, kde jediné kuře je kuřecí hambáč, kolem kterého kuře možná ani neprolítlo :)

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen