Evropská liga

Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

Slavia udělala historický krok postupem přes Genk a dostala se do osmifinále Evropské ligy. Takto daleko v evropských pohárech byla naposledy v sezoně 1999/00, když vypadla ve čtvrtfinále Poháru UEFA s Leedsem. Na Slavii nyní čeká nejtěžší soupeř, kterého po svém obrození losem dostala: pětinásobný vítěz Evropské ligy z jižního Španělska.

Kam Sešívaní míří
Al Andalusia je arabský název pro „Zemi Vandalů“. Právě sem podnikli Arabové výpad v 7. stol. našeho letopočtu a na Iberském poloostrově vybudovali bohatý a mocný stát. V Cordóbě, ve své době největším městě Evropy, učenci přeložili a dále rozvíjeli klasická antická díla a vědecké poznatky. Ty po úpadu Cordóbského chalífátu a po katolické reconquistě přispěla k rozvoji evropské vzdělanosti během renesance.

Andalusie má v rámci Španělska významné postavení, které dokládá rychle nabytá autonomie po pádu Francova režimu na počátku 80. let 20. stol. Na západě sousedí s portugalským regionem Algarve. Jedná se o nejlidnatější region Španělska a rozlohou druhý největší. Kromě Sevilly zde najdeme další milionová města: Cádiz, Granadu nebo Málagu.

Město leží na řece Guadalquivir (což je zkomolenina arabštiny ve smyslu „Velká řeka“), za římské nadvlády se jí ale říkalo Betis. Právě Julius Caesar, který v Seville zastával vysokou úřednickou funkci, zde nechal vybudovat městské hradby, které dodnes stojí. Po Římanech přišli Vizigóti, poté Maurové a v 13. století získal Sevillu Ferdinand III. Kastilský. Po objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem město těžilo z výsad jediného španělského přístavu pro obchodní spojení s Novým světem. V místní katedrále, třetí největší v Evropě, je Kolumbus také pohřbený. Sevilla je také hlavním městem koridy. Býčí zápasy tu mají staletou tradici a aréna Plaza del Toros má kapacitu přes 12 tisíc diváků.

Fotbalová minulost
Jak už to tak bývá, i do Sevilly přinesli fotbal Britové. Potomci anglických a skotských továrníků a obchodníků se dohodli s místními chlapci a v roce 1890 ustanovili Seville Foot-ball Club. První zápas odehráli ještě v tomtéž roce proti Recreativu Huelva. Nejspíš roce 1905 získal teď už Sevilla Fútbol Club oficiální prohlášení o vzniku klubu od guvernéra Sevilly, zápis do rejstříku sportovních společností však trval další 4 roky.

Právě v té době vzniká další sevillský klub, Balompié (španělsky „fotbal“). Po interních neshodách v Sevilla FC se na místní fotbalové mapě navíc ještě objevuje Betis Sevilla, který se následně spojil s výše jmenovaným celkem a dal vzniknout Betisu Sevilla Balompié. V roce 1910 hráli oba rivalové první Sevillské derby, o nevraživost mezi oběma celky se postaraly už příčiny vzniku druhého klubu či spory o to, který celek je starší a tudíž má právo považovat se za první fotbalový klub v Seville.

Sevilla FC patřila před občanskou válkou ve Španělsku k úspěšným klubům. V sezoně 1934/35 povýšila do první ligy a hned vyhrála španělský pohár, Campeón de Copa, což zopakovala hned po válce v roce 1939, kdy trofej nesla jméno Copa de Generalísimo. V sezoně 1945/46 vyhrála Sevilal poprvé a naposled La Ligu a o dva roky později přidala ještě jedno vítězství v domácím poháru. V padesátých letech nastal sportovní propad klubu, jedinou velkou událostí je otevření stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána v roce 1958, na kterém hraje Sevilla dodnes.

Novodobá historie
Nejúspěšnější kapitola v historii Sevilly FC se začala psát v roce 2001. Los Rojiblancos (Červenobílí) postoupili zpět do první ligy. Přestože klub držel opasky utažené a posily přiváděl na hostování nebo po ukončení smlouvy, dostalo se do klubu pár slavných jmen, z nichž spoustu pocházelo z mládežnických týmů Sevilly. Od 16 let působil v A týmu José Antonio Reyes, v sezoně 2002/03 přišel z Brazílie Dani Alvés, o rok později postoupil mezi dospělé Sergio Ramos. Právě v sezoně 2003/04 se Sevilla finančně uzdravila prodejem Reyese do Arsenalu za tehdy vysoký poplatek 20 mil EUR. O rok později přišli do kádru další odchovanci Jesús Navas či Antonio Puerta a především trenér Juande Ramos.

 Sevillistas pod Ramosem zářili. Hned v jeho první sezoně u týmu učinila Sevilla krok, který ji nakopnul mezi evropskou fotbalovou elitu. Zvítězila ve finále Poháru UEFA (4:0 proti Middlesbrough) a dva měsíce poté  i v Evropském superpoháru (3:0 proti Barceloně).  Hned v následující sezoně se navíc Seville podařilo obhájit titul v Poháru UEFA (2:2 na penalty proti Osasuně), což dokázala jako druhý tým v historii po Realu Madrid v letech 1984 – 1986. Kdo mohl tušit, že to zdaleka není vše... V téže sezoně navíc Sevilla ovládla Copa Del Rey po 59 letech a obsadila 3. příčku v lize. Trenér Ramos však v létě 2007 odešel do Tottenhamu.


Sevilla přepisuje rekordy
Sevilla se kvalifikovala do Ligy mistrů, ale sezona 2007/08 začala obrovskou tragédií. Odchovanec a kapitán týmu, miláček publika a strůjce postupu do prvního finále Poháru UEFA Antonio Puerta utrpěl v prvním zápase sezony infarkt a po třech dnech v nemocnici zemřel. Sevilla se semkla, vzpomínka na klubovou legendu žije v klubu a mezi fanoušky neustále. Červenobílí  se zvládli dostat do Ligy mistrů. Postupně však přicházel sportovní úpadek, završený nepovedeným proniknutím do milionářské soutěže v sezoně 2010/11 (prohra v součtu 3:5 s Bragou) a o rok později nezvládnutým play-off Evropské ligy (2:3 s Hannoverem).

 Na jaře 2013 Sevilla angažovala baskického experta Unaie Emeryho. To se ukázalo jako trefa do černého, protože Emery zachránil postupové místo v lize a hned v následující sezoně prošla Sevilla Evropskou ligou od třetího předkola až do finále. V osmifinále se Červenobílí dokonce střetli s městským rivalem, kterého vyřadili na penalty. A na penalty taktéž zvítězili ve finále proti Benfice Lisabon.

Jenže to nebylo všechno. V sezoně 2014/15 Sevilla zopakovala jízdu Evropskou ligou, přičemž za celou dobu prohrála pouze jedno utkání ve skupině (0:2 s Feynoordem) a ve finále porazila překvapení z Ukrajiny Dnipro Dněpropetrovsk 3:2. A Emery dovedl tým k zatému hattricku i o rok později. Sevilla propadla do Evropské ligy z Ligy mistrů a ve finále si poradila s Liverpoolem 3:1. Žádný tým v historii ještě nevyhrál Pohár UEFA/Evropskou Ligu třikrát za sebou! Emerymu tento úspěch vynesl křeslo manažera Paris Saint-Germain.

 V sezoně 2016/17 se Sevilla probojovala do osmifinále Ligy mistrů, kde podlehla zázraku z Leicesteru (2:1 a 0:2), loni pak došla dokonce do čtvrtfinále, po vyřazení Manchesteru United ztroskotala až na Bayernu (1:2 a 0:0). Ročník 2017/18 však nebyl úspěšný umístěním v domácí soutěži, Sevilla do konce sezony zachraňovala poslední sedmou příčku zajišťující evropské poháry. Nakonec ji uhájila o 3 body před Getafe, a tak letos hraje Sevilla od třetího předkola „pouze“ Evropskou ligu.


Letošní ročník
Od nástupu Unaie Emeryho Sevilla získala 5., 5. a 7. příčku v La Lize a předloni byla pod trenérem Sampaolim dokonce 4.  Loňské 7. místo však bylo velkým zklamáním, což dokládají i dvě výměny trenérů v sezoně! V červnu 2018 byl k týmu přiveden Pablo Machín, bývalý fotbalista rezervy Numancie. Jméno si ale udělal jako dlouholetý manažer Girony FC.

 Pablo Machín nejčastěji preferuje hru na tři obránce, před nimiž prostor jistí dva štítoví záložníci. V útoku pak podle potřeby hraje buď na jeden podhrot a dva útočníky (3-4-1-2) či naopak (3-4-2-1). Jenže Sevilla v sezoně už nastoupila i v rozestavení s jedním štítem (3-1-4-2), proti slabším soupeřům pak v regulérním 3-4-3 s třemi útočníky. Tím je tým velmi nečitelný, Machín patří k trenérům, kteří mírně upravují taktiku i rozestavení na míru zápasu, především v Evropské lize.

 Suverén evropských pohárů se letos potácí v prazvláštním rozpoložení v La Lize. Sevillistas mají po 26 kolech bilanci 10/7/9 a skóre 41:34, přesto se zatím drží na 6. příčce bod od rivala Betisu. Výsledkovou mizérii v lize podtrhuje především jarní statistika, kdy Červenobílí uhráli jen jedno vítězství, zato mají na kontě dvě remízy a šest porážek. Za 9 kol mají na kontě jen 5 bodů a to je pro ambiciózní klub málo i přes fakt, že už za sebou má na jaře utkání proti Atléticu, Realu Madrid i Barceloně.

 Jako nebe oproti dudám pak působí statistika Sevilly v Evropské lize. Suverénní kvalifikace bez ztráty kytičky byla završena postupem přes Sigmu Olomouc (1:0 a 3:0). Čtyři vítězství a dvě porážky (12 bodů) stačily na první místo ve skupině J, ve které byli soupeři Standard Liége (5:1 a 0:1), Akhisarspor (6:0 a 3:2) a Krasnodar (3:0 a 1:2).  V prvním vyřazovacím kole pak Červenobílí vyřadili Lazio Řím, papírově obdobně silný, možná lehce silnější tým. Výhru 1:0 venku a 2:0 v odvetě doma zajistili góly pouze dva hráči, Sarabia a Ben Yedder.

 Ještě pár čísel z letošního ročníku: Sevilla zatím ve všech soutěžních zápasech vstřelila 87 gólů a obdržela 51. Negativní bilanci má jen v třech kolech Copa Del Rey, který se hraje na dva zápasy za kolo (7:8) a v Superpoháru (1:2). Pokud bereme v úvahu pouze jarní zápasy, dojdeme ke skóre 14:17.

Kádr
Sevilla má podle Transfermarktu oceněný kádr na 283,5 mil EUR a stává se tak papírově nejdražším soupeřem, na jakého Slavia za poslední 3 sezony naráží. Kádr s průměrným stářím 27,5 roku a průměrnou hodnotou 12 mil EUR na jednoho hráče tvoří skoro ze dvou třetin zahraniční fotbalisté. Sice nemůžeme tvrdit, že co hráč, to světový pojem, ale tým Sevilly je velmi dobře vyvážen a nabízí variabilní řešení v obsazování různých postů.

 V zimním přestupovém okně nebyla Sevilla moc aktivní, a to jak směrem do klubu tak ven z klubu. Za zmínku tak stojí nejspíš jen příchod 23 letého Munira El Haddadiho, který se nedokázal prosadit v Barceloně.

 Kapitán Červenobílých je odchovanec Jesús Navas (#16, 33 let). Křídelník strávil v Seville celou svou fotbalovou kariéru až na čtyři roky. Odskočil si do Manchesteru City, jenž za něj v roce 2013 zaplatil 20 mil. EUR. Navas debutoval v reprezentaci v roce 2009, za Španělsko si připsal 35 startů a vstřelil 3 góly. V roce 2010 se stal mistrem světa, o dva roky později mistrem Evropy. Je také držitelem titulu z Premier League (2014) a dvojnásobným vítězem anglického ligového poháru. Se Sevillou byl u prvních dvou triumfů v Evropské lize i Evropském superpoháru. Letos nastoupil do 31 zápasů, v nichž vstřelil 2 góly a na 7 přihrál, a to výhradně na pozici pravého záložníka.

 Jedna ze dvou největších hvězd klubu je ofenzivní záložník Pablo Sarabía (#17, 26 let). Bývalý mládežnický reprezentant vyhrál v roce 2013 mistrovství Evropy do 21 let. Odchovanec Bílého baletu svou dospělou kariéru nastartoval v Getafe, odkud do Sevilly v roce 2016 přestoupil za 1 milion Euro. Nyní jeho hodnota činí 40 mil EUR a je tak nejdražším hráčem Sevilly. Kromě toho má také největší počet startů v této sezoně. Na trávník vyběhl 42x, dal 19 gólů a na 13 přihrál. Kromě své přirozené pozice ofenzivního záložníka se objevil i na pravém křídle, jednou i na levém či v útoku.

 Druhá star současné Sevilly je Wissam Ben Yedder (#9, 28 let), Francouz s tuniským původem. Když v červnu 2016 přicházel z Toulouse, transfer Červenobílé vyšel na 9,5 mil EUR. Nyní je s cenovkou 35 milionů žádaným evropským zbožím, spekulovalo se například o zájmu Arsenalu. Letos zatím stihnul 22 branek a 8 asistencí, celkově má za Sevillu 124 zápasů, 62 branek a 19 asistencí. Statistika je jasná: 0,5 gólů na zápas. Ben Yedder je klasický hrot, několikrát v sezoně nastoupil i jako druhý útočník. V Evropské lize má na kontě 8 gólů, dvěma brankami rozhodl i dvojzápas s Laziem.

 Klíčového hráče a srdce zálohy najdeme v Éveru Banegovi (#10, 30 let). Argentinec je mimo jiné mistrem světa do 20 let z roku 2008 a olympijským šampionem (2009). V Seville se podílel na dvou posledních triumfech v Evropské lize. K dnešnímu dni odehrál za Sevillu 185 zápasů, přesně stejně jako za Valencii, za kterou hrál od roku 2008 (s roční pauzou na hostování v Atléticu Madrid a půlroční v argentinském Newell's Old Boys). Do Sevilly přestoupil jako nechtěný v roce 2014, po dvou triumfech v Evropské lize se stěhoval jako volný hráč do Interu Milán, ale hned po roce jej Sevilla vykoupila zpět. S třicítkou na krku vypadá, že se Banega konečně usadil, což podtrhuje jeho tržní hodnota 20 mil EUR nejvyšší v kariéře. Letos odehrál 41 zápasů na postu defenzivního či středního záložníka. Vstřelil 8 branek a na 7 přihrál.

 Ze soudku méně známých jmen je potřeba zmínit obránce: Sergi Gómez (#3, 26 let) je přesným příkladem přestupové politiky Rojiblancos. Odchovance Barcelony, který se odešel prosadit v roce 2014 mezi dospělé do Celty Vigo, koupila Sevilla před touto sezonou za 4,5 mil EUR. Nyní je jeho hodnota 10 mil EUR, do počtu minut je po gólmanovi Vaclíkovi druhým nejvytíženějším hráčem.

 Gólman Tomáš Vaclík (#1, 29 let) je jediným Čechem, který kdy za Sevillu hrál. Současná reprezentační brankářská jednička přestoupil před sezonou do Andalusie z Basileje za 6 mil EUR, nyní je jeho tržní hodnota trojnásobná. Letos nastoupil do 40 zápasů, obdržel 42 gólů, ale 15x vychytal nulu. Vaclík, který si za půl roku stihnul ve Španělsku dobýt dobré jméno, může být faktorem, kvůli kterému nás Sevilla příliš nepodcení. „Znám skoro celý realizační tým. Třeba se Štěpánem Kolářem jsme spolu kdysi chytali na Žižkově a trenér Trpišovský tam tehdy dělal asistenta. A její hráče znám z reprezentace,“ říká gólman, jak je obeznámený se Slavií.

 Ještě pár jmen by bylo dobré zmínit: mezi nimi je třetí nejlepší střelec André Silva (#12, 23 let). Portugalský megatalent a odchovanec Porta přestoupil do AC Milan za 38 mil EUR (1 miliardu korun) v době, kdy AC nesmyslně utrácelo čínské peníze od investora, který se nakonec z klubu stáhnul. Silva v Itálii nepotvrdil svou výjimečnost a tak tento rok hostuje v Seville. Přesto má už 31 startů a 15 gólů za seniorskou reprezentaci, letos nastoupil za Červenobílé k 36 zápasům, dal 11 gólů a na 2 nahrál.

 Další zajímavý hráč je levonohý ofenzivní záložník s nadstandardní technikou Franco Vázquez (#22, 30 let). Rodák z Argentiny má italskou matku a od roku 2012 hrál za Palermo. V sezoně 2013/14 se stal nejlepším nahrávačem Serie A, o rok později zaujal reprezentačního trenéra Itálie Antonia Conteho, který jej nasadil do dvou přátelských utkání s Anglií a Portugalskem. Na EURO 2016 se však nedostal a prohlásil, že chce na seniorské úrovni reprezentovat pouze rodnou zemi. Pozvánky mezi modrobílé se dočkal v září 2018, zatím za Argentinu nasbíral starty 3. Vázquez letos za Sevillu odehrál 40 utkání, v nichž dal 4 branky a na 6 přihrál.

Červenobílí proti Červenobílým
Sevilla odehrála se Slavií dva vzájemné zápasy v rámci Ligy mistrů v sezoně 2007/08. Oba dva vyhrála – doma 4:2, venku na Strahově 3:0. Tehdy byla Sevilla čerstvý dvojnásobný vítěz Poháru UEFA. Nyní se týmy utkávají v odlišné situaci. Sevilla prohrála 8 z posledních 15 zápasů, vyhrála pouze 5. K dobru jí musíme připsat, že za tu dobu sehrála tři zápasy s Barcelonou a po jednom s Madridskými kluby. Jenže prohry s Bilbaem (0:2), Celtou Vigo (0:1), s předposledním Villarealem (0:3) nebo poslední Huescou (1:2) v ligovém kole před mačem se Slavií jí také nikdo neodpáře.

Sevilla považuje Slavii za vhodnou příležitost obrátit dosavadní vývoj sezony. Pod koučem Machínem se totiž povážlivě houpe židle, o čemž píše i renomovaný deník Marca. Doslova říká, že výsledky poslední doby „vrhly Machína pod kopyta koní“. O trenérovi se nejspíš bude rozhodovat během čtyřutkání Slavia – Real Sociedad – Slavia – Espanyol. Oba španělské týmy pokukují po postupových místech do Evropy, Sociedad je přímý konkurent Sevilly (momentálně) zatím ztrácející 2 body v průběžné tabulce, Espanyol 4.  Po tomto bloku utkání následuje reprezentační přestávka, do té doby tedy musí Machín prokázat, že Sevillu zvládne ukočírovat. „Bylo by překvapením, kdyby Machín zůstal do června, ale proti Slavii a Sociedadu na trenérském křesle vydrží,“ píše deník Marca.

 Slavii čeká technický soupeř klasického španělského střihu. Tým zvyklý držet míč a chodit do rychlých protiútoků, silný v kolmých přihrávkách i kombinační hře. Na co španělské týmy nejsou zvyklé je včasné dostupování, důrazný presing a tvrdá hra do těla. Při sledování záběrů ze španělské ligy zůstává člověku rozum stát, kolik místa a prostoru pro kličku či zakončení dostávají útočníci ve vápně. Díry tak můžeme najít i v obraně, kde – na rozdíl od zálohy či útoku – nehraje nějaká výrazná fotbalová osobnost. Pokud se Slavia nenechá zválcovat kombinací a nebude odevzdávat laciné míče soupeři, (který už ví, jak si po zisku míče poradit), je pravděpodobné, že se před rukavice gólmana Vaclíka Sešívaní dostanou.

 K losu se vyjádřil trenér Machín: „Všichni soupeři, kteří jsou v tomto kole tu jsou proto, že si to zasloužili na základě vlastních výkonů a jejich obtížnost bude stejná. Musíme být realističtí a myslíme si, že existují další týmy, které raději nikdo nechtěl. Ten, který jsme dostali, není jedním z nejdůležitějších jmen v osudí, ale obtížnost tam bude, protože ve skupinové fázi přešli Girondins. Věříme, že máme dostatek potenciálu k tomu, abychom mohli projít dále, ale bez přehnané nezdravé sebedůvěry.“ Ke Slavii ještě dodal: „V současné době je jasným lídrem své ligy, v neznámých soutěžích jsou vždy velmi dobré týmy, což jsme viděli minule u Sigmy Olomouc. Všichni soupeři jsou různě obtížní, tím více ti v Evropě, takže musíme dělat naše věci velmi dobře, abychom mohli postoupit. Nikdo si nemyslí, že to bude cesta vystlaná růžemi, protože tento tým má spoustu potenciálu.“ Jako nevýhodu vidí druhý zápas hraný venku, protože domácí prostředí nahrává soupeři. Myslí si, že v dvojzápase půjde o to udržet doma čisté konto a práci dodělat v Praze.

 Fakt, že si Sevilla Slavie všímá dokládá i skutečnost, že od losu osmifinále se na jejich webových stránkách pravidelně objevují krátké shrnující články o Sešívaných po každém kole české Fortuna:Ligy.

Sevilla v roce 2019 není Sevilla ze sezony 2007. Nenechte se ale zmást momentální výsledkovou nepohodou v domácí lize – stále se jedná o nejfotbalovějšího a nejspíš nejsilnějšího soupeře, na jakého Slavia od základní skupiny Ligy mistrů v sezoně 2007/08 narazila.

Odkazy
Machín zatím zůstává v Seville + VIDEO sestřih Huesca –Sevilla: 

https://www.marca.com/futbol/sevilla/2019/03/03/5c7bb965ca4741126f8b45a0.html

 Názorový článek rozebírající úpadek Sevilly:

https://www.marca.com/futbol/sevilla/opinion/2019/03/03/5c7b932422601df9458b464d.html

R16 - Čtvrtek 07. 03. 2019 18:55

Evropská liga, 2018/2019
2 - 2
2 - 2
Sevilla FC
Sevilla FC

1. Ben Yedder
28. Munir

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

25. Miroslav Stoch
39. Alex Král

Komentáře (165)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Jachym     před 5 lety 05.03.2019 09:25 |  
    2 0

    I já souhlasím s tím, že se jedná o nejtěžšího soupeře z osudí bez ohledu na jejich momentální horší období v La lize. Evropskou ligu každopádně Sevilla "umí" jako nikdo jiný. Jinak pouze drobná poznámka k Banegovi, u nehož jsou o rok posunuty zisky trofejí. Správně má být MS "20" 2007 a olympijské hry 2008.

  2. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Pepino44     před 5 lety 05.03.2019 09:29 |  
    33 0

    Tak jako vždy od JS velmi dobrý článek o našem příštím soupeři. Je to perfektně sepsané, co se týče historie klubu, skladbou hráčů a jejich výsledků. Jenom bych chtě vidět, jak se na to tváří ti "novináři" z odborného sportovního tisku. Myslíte, že by některý něco podobného mohl sesmolit? Spíše ne, budou z toho pouze čerpat a vydávat to za svoje moudra.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      JS (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 09:59 |  
      22 1

      Děkuju. Taková pochvala těší.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 10:08 |  
        8 4

        fakt pěkný, spousta informací na jednom místě a během chvilky člověk ví v kostce s kým hrajeme. perfektni

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        o5aradecek     před 5 lety 05.03.2019 11:02 |  
        12 0

        I já se musím přidat, opravdu skvělý servis pro fanoušky Slavie, před těžkým dvojzápasem. Díky za pěkný rozbor, dost jsem se toho dozvěděl.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        johnynz     před 5 lety 05.03.2019 12:18 |  
        18 1

        Je to borec ten JS, za ty články by si zasloužil podepsanej dres Jardy Zmrhala!

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 12:33 |  
          3 4

          já bych šel dál - figurku Josefa Spejbla vyvedenou v klubových barvách. !

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            PetCC     před 5 lety 05.03.2019 17:40 |  
            1 1

            No nevím, Hurvínek teď hraj v útoku Sparty! :-)

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          JS (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 13:05 |  
          8 1

          :D

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Komix     před 5 lety 05.03.2019 10:02 |  
      17 1

      Přesně tak. Tohle je paráda, která by z fleku mohla vyjít v nějakém celostátním periodiku. Díky za skvělý článek, JS!

  3. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    pethead (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 09:35 |  
    13 0

    Tak pokladny hlásí vyprodáno. Doplnil bych jen jedno slovo: KONEČNĚ!

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 10:04 |  
      2 5

      teď ještě dovézt jeden z těchto výsledků 0:0, 1:1, 1:2 nebo i 0:1. jakoukoli výhru neuvádím, to je jasné.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        tomblesk     před 5 lety 05.03.2019 17:03 |  
        0 0

        I to historické 4:2 by dávalo šanci, ale oni moc gólů nedostávají … Takže těšení na dobrý výkon Slavie. Jdeme do toho!

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          pethead (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 17:53 |  
          2 0

          Podle toho, co píše ve svém článku JS, naopak v letošním ročníku dostávají gólů poměrně dost... "Sevilla zatím ve všech soutěžních zápasech vstřelila 87 gólů a obdržela 51."

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        žbl68     před 5 lety 07.03.2019 10:40 |  
        0 1

        1:1 by bylo skvělé, 2:2 úžasné ale přitom ne nemožné …. navíc by to S. dostalo do odvety pod tlak … hlavně nezalézt a jen nebetonovat … :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      PetCC     před 5 lety 05.03.2019 17:42 |  
      4 1

      Tak přece měla paní ministrině pravdu, čím dražší lístky, tím víc lidí je kupuje! :-)

  4. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Max1     před 5 lety 05.03.2019 10:06 |  
    5 4

    Analýza super, super práce děkuju. Nicméně nesdílím úplně všechny názory. Je pravda že Sevillu jsem si přál nejméně ze všech, ale nebylo to kvůli její fotbalovouosti ale protože nemám rád španělské týmy, pro mě jsou největší banda simulantů a slecinek v Evropě, i proto bude důležité kdo bude piskat a pak protože na výjezd je to daleko. Osobně považuji herně Arsenal i chelsea za horší variantu, síla jejich týmů je o třídu jinde než v případě Sevilly a doba kdy týmy z PL na EL kašlou je pryč jelikož vítěz EL jde přímo do LM. Přijde mi že hodně lidí sevillu hodně přeceňuje. Ano nalijme si čistého vína, je favorit, ale neřekl bych že až tak výrazný jak někteří naznačují. Hodnotit ji dle jejího koecifientu není dle mého názoru úplně objektivní vzhledem k tomu, že hodně bodů nahrála v evropské lize kde hrála s týmy druhého evropského sledu. Kdybych měl říct nějaké srovnání, je ten rozdíl mezi Slavii a sevillou podobný jako mezi Slavii a ajaxem když jsme hráli s nimi předkolo LM. Jako věčný optimista věřím že postoupit můžem a věřím že i postoupíme, u nich 1:1, doma 2:1

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 10:12 |  
      1 10

      proti rozdílným názorům nic nemám, ale dal bys dohromady něco takového? jsou tam jen fakta, sebrat je dokupy a publikovat není práce na hodinu. je tam troška osobního pohledu autora, ale proč ne?

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Max1     před 5 lety 05.03.2019 10:18 |  
        0 1

        ????

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 11:48 |  
          2 4

          sorry, měl jsem dojem, že tu práci kritizuješ. můj omyl.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      JS (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 10:17 |  
      4 1

      Ani já netvrdím, že je to úplně nehratelné. Momentální situace nám může hrát do karet, ale byla by chyba na ni spoléhat. Každý z těch jejich hráčů má individuální techniku nebo čtení hry na neuvěřitelné úrovni. Navas 4 roky za Citizens, Nolito (nyní zraněný) rok tamtéž, Banega prošel Milanem a top španělskými kluby. Odchovanci Realu a Barcelony v základu, šutér potvrzující kvalitu v Ligue 1 i La Lize. Celé okořeněné zkušenostmi z vítězných finále EL.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Max1     před 5 lety 05.03.2019 10:21 |  
        2 0

        Tak tu kvalitu nepopírám, jen si myslím že v případě Arsenalu nebo Chelsea by to bylo horší.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      smely (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 14:20 |  
      3 0

      v Seville budou piskat Francouzi...

      Referee

      Ruddy Buquet (FRA)


      Assistant referees

      Guillaume Debart (FRA)

      Julien Pacelli (FRA)


      Additional assistant referees

      Amaury Delerue (FRA)

      François Letexier (FRA)


      Fourth official

      Cyril Gringore (FRA

  5. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Nosorozec     před 5 lety 05.03.2019 10:12 |  
    22 1

    Podle Bohemácký logiky by to nebyla Sevilla, ale severní Gibraltar :)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      mabr     před 5 lety 05.03.2019 12:05 |  
      8 1

      Zase nedělejme z Bohemky autory tohoto nápadu. Jelikož dost sleduji Bundesligu - zvláště pak Dortmund, tak vím, že fanoušci Schalke před derby označují BVB jako "Lüdenscheid-Nord", zatímco Schalke je v očích fanoušků BVB "Herne-West". Ale je to jen mezi fanoušky. U hlasatelů se to nepoužívá, protože to nejsou takový závistiví, ubulení a nevděční křupani.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 05.03.2019 12:19 |  
        9 3

        je rozdíl mezi fanoušky a komentáři na forech a tím, když někdo něco takového vyjádří veřejně, na stadionu a zprostředkovaně v TV. Nikdo mi nevymluví, že to je absence slušnosti a respektu k soupeři, vedená závistí.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          mabr     před 5 lety 05.03.2019 16:08 |  
          2 0

          Já to špatně napsal. Samozřejmě jsem to myslel tak, že si tohle můžou dovolit fanoušci. Nikdy a za žádných okolností oficiálních hlasatelé.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Ondráš     před 5 lety 05.03.2019 16:57 |  
          0 0

          To jo..naši vejboři o tom ví své (po zápase s Kyjevem).

  6. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Akuls     před 5 lety 05.03.2019 11:44 |  
    6 0

    Už jsem měl strach, že kvůli Bahnhofovi vulgo Slavovi atd. nebudete mít čas na představení našeho dalšího soupeře v E.L. Opět krásně napsané a jelikož jsem měl před pár lety možnost toto krásné město navštívit, tak všem našim fandům doporučuji se v Seville před zápasem věnovat víc památkám než teplému a nedobrému andaluzkému pivu.
    Jinak si dovoluji ještě doplnit, že na podzim 2013 se v základní skupině E.L. střetl se Sevillou, pod vedením J. Šilhavého, Slovan Liberec a uhrál doma i venku velmi přijatelné výsledky, tzn. dvakrát 1:1. Tak jako v sérii zápasů bez prohry nasadil Šilhavý i v tomto případě JiT laťku hodně vysoko.
    Ano, barvy Sevilly jsou červenobílé, ale té červené na dresech je hodně málo, takže určitě nastoupí v tradičních, prakticky bílých dresech a trenýrkách a černých stulpnách. Počítám, že by nám mohli přijít fandit příznivci populánějšiho, ale v poslední době o hodně méně úspěšného městského rivala Betis Sevilla. Podobně se kdysi zachovali fandové Lazia na olympijském stadionu v Římě při odveté s A.S.Roma.
    Pro informaci na webu FC Sevilla je krátký referát o zápasu Bohemka vs. SKS 0:3, o příhodě s VAR se tam nezmiňují.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      donford     před 5 lety 05.03.2019 12:01 |  
      11 2

      Na souhrnou zprávu o Seville od JS jsem se už dopředu moc těšil a jen mohu zase pouze dodat - VYNIKAJÍCÍ! Kluci od novin mají odkud opisovat. Snad trochu i na jejich obranu - při každodenním komentování všeho, co se ve sportu děje, na takovýto rozbor opravdu nemají kapacitu. Jen tu Sáblíkovou by mohli ještě víc zvýraznit - dle mého laického mínění se jedná o nejúspěšnějšího českého sportovce všech dob. A začínala klouzavě na suchu na prkně doma v předsíni.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        tomblesk     před 5 lety 05.03.2019 17:16 |  
        0 0

        Ono nejde jen o toto. Jde často o Čiré zoufalství komentátorů a na stolečku jen výpisy ze statistik nalezených na Internetu. Pro některé i tak obdivuhodný výkon - teda to přečíst /správně a ve správnou chvíli/. Třeba při odkopu brankáře od vlastní brány. ještě, že nedebatují o hnědých čárkách na slipech, když v hokeji to jeden /několikanásobný sporťák roku !!! z Novy/ dovedl na vyšší úroveň: při debatě o smradu v kabině mu unikl vstřelený gól našeho nároďáku. Takže pohlazení po duši za dobře odvedenou práci ve Slavii. Díky!! Těší, že v SN máme kvalitu ...Jdu se podívat na fotku pětiletého kluka s tátou a panem Lauferem ve starém Edenu, pak zatlačím slzu v oku a jdu ven se psem. Pak dočtu a už se budu jen těšit … na pozítří ...

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Pepa...     před 5 lety 05.03.2019 12:19 |  
      2 0

      a v domácím zápase Liberec - Sevilla dostal ČK - Přemysl Kovář...

  7. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    ervin     před 5 lety 05.03.2019 13:11 |  
    6 0

    Za pokus to stojí, určitě respekt ale ne zase přehnaný, hrát se dá s každým a my taky nejsme žádní nazdárkové!

  8. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Yester     před 5 lety 05.03.2019 13:13 |  
    9 0

    Nemůžu si pomoct, ale cítím překvapení. A když ne, vůbec nevadí. Jak řekl sám velký JT, jedeme nad plán :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 14:37 |  
      5 1

      Já tedy překvapen nejsem. Čekal jsem od JS takovýto pěkný článek. Vždyť nebyl první a doufejme, že ani poslední! :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 15:11 |  
        4 0

        Cítím, že Yester asi cítí ve vzduchu jiné překvapení, že :-).
        Sokrates55

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 15:15 |  
          5 1

          Cítím s ním, jen jsem chtěl tak nějak nevtíravě pochválit JS za parádní článek. :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        rak (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 03:03 |  
        1 0

        Já tedy doufám, že teď na jaře budou ještě tři.

  9. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 13:49 |  
    9 1

    Pěkný den přeji.
    Předně velké poděkování za pěkný a podrobně zpracovaný článek od JS.
    Bude to určitě náročný zápas, ale při vší úctě a pokoře k soupeři, naši kluci taky umějí fotbal a určitě nebudou stát v koutě a přihlížet. Brod je ještě daleko a určitě se nad nikoho nevyvyšujeme a "frňáky nahoru".
    Radši toho více psát k zápasu nebudu a o to víc budu držet klukům palce.
    Sokrates55

  10. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    zeleznik2     před 5 lety 05.03.2019 14:18 |  
    1 1

    Díky za článek a detailní rozebrání našeho soupeře. Sevilla je favoritem to je bezesporu, ale utkání začíná za stavu 0:0 a hrát se dá s každým, Liberec 2013/14 dvakrát uhrál cennou remízu 1:1, ikdyž to bylo jen v základní skupině Evropské ligy a z té sestavy zůstal už jen Daniel Carrico, Liberec ukázal, že i s takovým klubem se dá, hrát vyrovnaná partie a to může pro nás návod. Pokud zopakujeme výkon z Genku, klidně můžeme přivést velmi dobrý výsledek. Samozřejmě musíme, vycházet ze zajištěné obrany a spoléhat se na brejky.

  11. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Steevee     před 5 lety 05.03.2019 15:49 |  
    9 1

    Na začátku jsem byl hodně skeptický, teď si ale říkám, že o moc příznivější "podhoubí" tenhle zapas uz mít nemohl. My jsme v pohodě, Plzeň nás nepoznamenala, zdravotně žádný zásadní problém, naopak Sevilla ve velké, ale VELKÉ krizi, trenér jednou nohou venku a letošní bilance teda žádnou extra hrůzu nenahani. Pořád je to papírove pri nejlepším 70:30, já ale věřím, že příští čtvrtek bude spousta lidí po světě googlit, co zač že je ta Slavia, která odstrelila španělského giganta.

  12. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    brťas74     před 5 lety 05.03.2019 16:26 |  
    1 0

    Já věřím že nějakýho góla
    dáme,oni jsou z formy.Hlavně nedělat chyby v zádu.

  13. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    edenian     před 5 lety 05.03.2019 16:27 |  
    1 0

    Ja jsem si vzpomel na ten Leeds. Nejlepsi atmoska na Strahove. A myslim, ze se loucil Ulda?

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      kjandourek (admin)     před 5 lety 05.03.2019 17:02 |  
      1 0

      Dvěma góly :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      PetCC     před 5 lety 05.03.2019 17:51 |  
      0 0

      Atmosféra dokonalá, ale taky kvůli tomu, že už bylo rozhodnuto po prvním zápase a my jsme to vzali jako skvělý rozloučením s pohárem. A stálo to za to!

  14. Sevilla

    buri     před 5 lety 05.03.2019 16:47 |  
    5 1

    Díky JS, jseš dobrej...

  15. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Ondráš     před 5 lety 05.03.2019 17:05 |  
    14 0

    Jinak nevím, jestli to tady už někde nezaznělo, ale Biris Norte (ultras Sevilly) jsou jedny z největších kurev v Evropě. Takže bacha na šály, vlajky atd.:) Kdo bude narvanej, tak bude snadnej terč:)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      kjandourek (admin)     před 5 lety 05.03.2019 17:06 |  
      4 0

      Zaznělo to v podcastu.... ale klidně to připomeň.. :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Ondráš     před 5 lety 05.03.2019 17:10 |  
        0 0

        Aha, ten jsem neslyšel. On je o nich docela dobrej článek i na supporters - pokud to tam tedy taky nezaznělo:)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      mabr     před 5 lety 05.03.2019 17:09 |  
      5 0

      Přesně tak. A v Praze bude zase jen pár tatínků a strejdů od hráčů, protože Bris Norte se k Polsku nepřiblíží na 2500 kilometrů ;)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        pethead (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 18:06 |  
        0 0

        Prý ale poptávají celý sektor (tedy přes 1 000 míst)...

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        edenian     před 5 lety 05.03.2019 22:23 |  
        1 0

        Takze prijedou Polaci :-)

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          JS (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 00:28 |  
          1 0

          Wroclaw je nadherny mesto, jenom loni jsem tam shodou okolnosti zavital 4x, (coz je vickrat, nez do Brna :D ) a prirostlo mi to tam k srdci, takze jsem samo sebou zacal fandit i Slasku. Jsem pro, aby Spanelum natrhli pr... eh, tricka.

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            edenian     před 5 lety 06.03.2019 20:16 |  
            0 0

            Ja jsem byl na stadionu Slasku v lete roku 1978 :-) Byl jsem vedle v kempu a mel na stanu slavistickou vlajku. A od te doby jsem tam uz nikdy nebyl, ale Wroclav se mi taky libila, to jo.

  16. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    japoko     před 5 lety 05.03.2019 17:20 |  
    4 7

    Skvely clanek.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      japoko     před 5 lety 06.03.2019 09:15 |  
      3 8

      Pitomci minusuji!

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 09:47 |  
        1 10

        Slávo , Slávo ...

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 14:17 |  
          6 0

          Slavo, slavo...

  17. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    VanDel     před 5 lety 05.03.2019 19:23 |  
    1 2

    Prvně musím pochválit vynikající článek, super práce !
    Co se týče zápasu samotného, tak je neodhadnutelné co můžeme čekat. Ani ne tak od Sevilly, ale od nás. Pokud se, bez pardonu, neposereme, tak tam můžeme uhrát super výsledek, což je jakákoliv neprohra. Předloni na podzim jsme už ukázali, že se ve Španělsku dá hrát (Villareal). Sevilla má jednu z nejhorších forem za posledních několik let, je nyní opravdu ideální šance na to, je zaskočit. Pokud se nebudeme bát, nebudeme to chtít zabetonovat, tak klidně 1-2 goly dát můžeme. Jejich úspěchy v EL budí obrovský respekt, ale prostě momentálně porazitelní a vyřaditelní zcela jistě jsou. Hlavně se nebát !

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      necich     před 5 lety 05.03.2019 19:42 |  
      0 1

      Vcelku souhlasím de facto se všem. Jen bych prostě nesouhlasil, že v jejich současné formě jsou porazitelní nebo k vyřazení. Já to vidím spíše opačně. Poháry se hrají jinak než liga, viz. naše rozdílné výsledky v Plzni a Genku. Navíc vzhledem k tomu, že trenér Sevilly to má velmi nahnutý tak se budou o to více udělat výsledek. Souhlasím s JT, že máme sponěno, to by mohlo hrát naopak pro nás, bez stresu, ale hlavně tam nejezdit si to užít. Takhle jsme jeli na Arsenal. Nerad bych podobnou ostudu, navíc by nás to dost srazilo.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        kjandourek (admin)     před 5 lety 05.03.2019 19:48 |  
        4 1

        No... když hrála Plzeň na podzim na Realu, tak to měl trenér domácích taky nahnutý... a Real hrál stejně blbě jako v lize... :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        VanDel     před 5 lety 05.03.2019 20:52 |  
        2 1

        Kjandourek mi to přirovnání k souboji Plzně na Realu sebral z klávesnice. Je to přesně tak. Plzeň se nebála hrát dopředu a vytvořila si tam 3-4 velké golové šance. Takže když oni dokázali setsakra potrápit Real u nich, tak proč bychom to nemohli zvládnout my v Seville ?

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          necich     před 5 lety 05.03.2019 21:12 |  
          0 0

          To si nerozumíme, netvrdím že nemůžeme uhrát slušný výsledek. Ale, to že jejich momentální rozpoložení není vůbec výhodou,spíše naopak. Ostatně to samé říká i JT. :)

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            VanDel     před 5 lety 05.03.2019 21:29 |  
            1 1

            Ale ono to není jenom momentální rozpoložení, ale dlouhodobější vážnější krize. Vždyť za posledních 10 zápasů v lize mají statistiku 1-3-6 ! Ano, na EL se můžou vybičovat, ale prostě je fakt, že formu mají bídnou a je jenom na nás, jak toho využijeme.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        edenian     před 5 lety 05.03.2019 22:25 |  
        0 0

        Neznas hymnu srabe :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Pepino44     před 5 lety 06.03.2019 09:45 |  
        0 0

        A co, když nehrají proto, že chtějí výměnu trenéra? Vím, je to trochu konspirace, ale bylo by to poprvé, že se hráčům nelíbí trenérovy metody a chtějí jej odrovnat? Ať je to jak je to, máme na to, abychom je slušně potrápili.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Ondráš     před 5 lety 06.03.2019 13:19 |  
        1 1

        Přesně..taky bych byl radši, kdyby měla Sevilla nosánky trochu nahoru a ne, aby byli ve střehu. Podcenění jsem považoval za naší největší (ne-li jedinou šanci). Já bych ty očekávání trochu krotil. Real Plzeň doma krutě podcenil, což se potom v Plzni ukázalo v plný nahotě.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          JS (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 13:26 |  
          2 2

          Oni letos podcenili i ten Ajax. Co tam předváděl Neres, Tadić nebo mladej de Boer bralo dech. Ajaxu strašně fandím, aby šel co nejdál. Mají skvělý tým.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          kjandourek (admin)     před 5 lety 06.03.2019 13:27 |  
          0 1

          Jenomže Real doma byl v podobné pozici jako Sevilla... rozhodně neměl z čeho mít nosánky nahoru... když šel do domácího zápasu s Plzní tak měl za sebou čtyři proher (čtyři v lize - Sevilla, Alavés a doma Levante - jednu v Moskvě) a jednu plichtu (doam Athletico)... neměl důvod něco podceňovat... Po Plzni přišel výprask v Barceloně a vyhazov trenéra...
          V Plzni se potom ukázalo spíše to, jak nové koště dobře mete, protože to byl snad druhý zápas pod Solarim... (Oba vítězné - s nulou na kontě obdržených branek)

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            kjandourek (admin)     před 5 lety 06.03.2019 13:27 |  
            0 0

            Samozřejmě: čtyři prohry - tři v lize :-)

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            Ondráš     před 5 lety 06.03.2019 13:43 |  
            0 0

            No doufejme, že máš pravdu. Před odvetou s Genkem jsem v postup opravdu věřil (i když jsem čekal nějakou haluz na 1:1), tady jsem ale opatrnej. To je opravdu jinej level. Když nepostoupíme, ale necháme tam všechno, tak budu spokojenej. Nerad bych ale dostal nějakej nářez.

  18. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    tomas1947     před 5 lety 05.03.2019 19:24 |  
    12 0

    To: JS, ostatní asi nebude zajímat
    Tvá představení našich budoucích soupeřů si vždy se zájmem přečtu a pokaždé se dozvím řadu pro mne neznámých informací. To vše platí i pro představení FC Sevilla.
    Ale protože se vždy snažíš být naprosto exaktní, mám malou poznámku k historickému úvodu o městě. Do Španělska Arabové dorazili až v roce 711, čili v 8. a ne 7. století. A pak mne poněkud zarazila informace, že Sevilla byla jediný španělský přístav pro obchodní spojení s Amerikou. Proč proboha, když leží 100 km od moře? Tak jsem se podíval na server sevillské univerzity a zjistil jsem, že máš pravdu. Ač leží poblíž přímo u moře dva přístavy, Cadiz a Huelva, zámořské lodě skutečně pluly z/ do Sevilly a to z následujících důvodů: k oběma přístavům nevedly z vnitrozemí pozemní komunikace, tyto přístavy nebyly chráněny protivlnovou bariérou, strach z pirátů, kteří si netroufli plout sto kilometrů po řece a v neposlední řadě to, že oba přístavy nepatřily královi, ale místním šlechticům.
    A ještě poznámka k současné cenové politice našeho klubu. Když jsem šel na Sevillu v roce 2007, dal jsem za lístek 1000.- Kč, na Strahově mi byla hrozná zima, ze svého místa jsem blbě viděl a ještě jsme prohráli 3:0. Letos jsem sice musel vystát jeden a půl hodiny ve frontě, ale jako permanentkář a k tomu důchodce půjdu za půlku (552,-). Tak teď už jen doufat, že budeme odcházet v podstatně radostnější náladě.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      kjandourek (admin)     před 5 lety 05.03.2019 19:46 |  
      2 1

      K tomu poslednímu odstavci... taky jsem šel jako permanentkář k pokladně... Otevírali v jedenáct, já tam byl tak v jedenáct deset... a viděl tu frontu na cca hodinku a půl... tak jsem se na to vybodl a přišel za tři hodiny - byly přede mnou dva lidé a za deset minut jsem měl lístky v kapse :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        edenian     před 5 lety 05.03.2019 22:28 |  
        2 0

        Tak online kluci ne? Tak stary zas nejste :-)

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          kjandourek (admin)     před 5 lety 05.03.2019 22:43 |  
          0 1

          Já asi ano... tedy na tohle...

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      JS (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 22:40 |  
      1 1

      Díky a omlouvám se za faktickou historickou chybu. Jinak vnitrozemské přístavy byly vždy bezpečnější – například Brémy se také nachází asi 50 km od pobřeží, samozřejmě s rostoucím objemem přepravy a velikosti lodí pak takové říční přístavy vyhovovat přestaly.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Pepino44     před 5 lety 06.03.2019 09:38 |  
      2 1

      Tak trochu k té čekací době na vstupenky. Šli jsme ihned ten první den prodeje (jako pernamentkáři) a u pokladen jsme byli v 15,00 hod. smířeni s tím, že si nějakou frontu vyčekáme. K našemu překvapení jsme šli ihned ke kasám a naše zdržení bylo od vystoupení z autobusu k navrácení na stanici 20 min. Prostě byl si ve špatném čase na správném místě.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Akuls     před 5 lety 06.03.2019 09:39 |  
      3 1

      Je to tak, vždyť o přístavu v Trianě, což je jedna ze čtvrtí Sevilly, kterou protéká kdysi splavná řeka Guadalquivir, po které kdysi připlul K. Kolumbus na své lodi Niňa, aby ohlásil kastilské královně Isabelle a jejímu manželovi, aragonskému králi Ferdinandovi objevení Nového světa, a o kterém se zpívá i ve španělské lidové písni "Plují lodi do Triany", která se stala v 50-tých létech minulého století hitem i v ČSR. Pro hru Lišák Pedro ji otextovala O. Fischerová a J. Fischer. Majstrštykem by bylo pro zlepšení kondičky vystoupit na pro turisty přístupnou zvonici katrály La Giralda, pokochat se úchvatným pohledem na město a vyvěsit tam slávistickou vlajku a případně ji tam i zapomenout. Jinak doporučuji dále navštívit v centru města palác Reales Alcazáres s krásnými zahradami Pedra I. a Karla V., podívat se do staré židovské čtvrti Barrio de Santa Cruz a do sousední čtvrti El Arenal, kde se nachází i maurské věž Torre děl Oro. Pokud se uskuteční pochod našich fanoušků na stadión F.C. Sevilla, tak doporučuji jej zahájit na nádherném náměstí Plaza de Espaňa, které by vybudované ve 20-tých letech minulého století u příležitosti světové Španělsko - Latinsko Americké výstavy a je nádherně zdobené glazovanými keramickými dlaždicemi (azulejos).

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        donford     před 5 lety 06.03.2019 19:13 |  
        1 0

        Jo, potvrzuji a vzpomínám si - plují lodě do Triany, plují lodě do Malagy, plují lodě na vše strany a nenese mě žádná z nich ..... (Lišák Pedro)
        Keramické dlaždice (převládá modrá barva, ale jsou také zelené a purpurové) vyslovují Španělé azulechos a Portugalci azuležuš.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Akuls     před 5 lety 07.03.2019 10:32 |  
          0 0

          Tak, tak, písničku nazpívala herečka Jiřina Petrovická. Muselo to ale být už hodně dávno, kdy lodě pluly až do Triany. Dnes je řeka Guadalquivir v Seville zanesená bahnem, roste tam rákosí a průtok vody je tak na úrovní Botiče. Alespoň v září tomu tak bylo.

  19. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    sTizz (přítel SN)     před 5 lety 05.03.2019 22:29 |  
    0 2

    Bude nas piskat frantik Ruddy Buquet,letos udelil ve 23 zapasech 94 zlutych a jen 1 cervenou,v minule sezone ve 28 zapasech 125 zlutych a 7 cervenych. Ten jeho letosni milostivy pristup by nam mohl vyhovovat :)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:52 |  
      0 9

      když už nic jiného, tak bychom mohli mít levnější žáby.

  20. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Max1     před 5 lety 05.03.2019 22:34 |  
    8 1

    Ajax ukazuje jak na ty španělský slečinky, důrazný presing, když AJAX dává real 4:1, můžeme dát nějakou sevillu 2:1 :)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      smely (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 09:40 |  
      2 1

      me to fakt dost pripominalo nase radeni v Genku a to nejen tim vysledkem....kezby se nam povedlo neco podobnyho zejtra...Pojdme vyhrajeme, my jsme Slavie, dnes (zitra - pozn. autor ) budem slavit....!

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      donford     před 5 lety 06.03.2019 11:18 |  
      1 2

      Maxi, řekl bych, že jsi z nás tady všech nejvíc optimistický! Kéž by ti to vyšlo! Věřím, že kluci, i když je čeká tóčo, nepropadnou panice a budou se rvát jak lvi. Jak říkal Tvrdík, svůj úkol v EL už splnili, tak mohou hrát v této nadstavbě s radostí ze hry a s vytrvalým deptáním soupeře. Věřím, že tak či onak, odehrajeme zápas na samém hrotu našich možností a se štítem!

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Max1     před 5 lety 06.03.2019 11:51 |  
        3 2

        Život me naučil věřit vždy pozitivně, jit do něčeho s kalhatoma dole je špatný. Netvrdím že přehnaný optimismus je vzdy na místě, ale porad lepsi nez opak :)

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          bongor     před 5 lety 06.03.2019 14:55 |  
          1 0

          Přehnaný optimismus není přehnaným optimismem.Je to víra,v tomto případě víra ve Slavii.Klidně buď dál Maxi přehnaným optimistou.Sevilla-Slavia 1-3.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Agbik     před 5 lety 06.03.2019 17:49 |  
          1 0

          Já to beru tak, že fanoušek může být optimistický, protože to je fanoušek, a může si přát co chce. Trenér a realizační tým jsou ti, kteří k tomu musí přistupovat pouze realisticky a mužstvo připravit podle možností. Nám fanouškům by ale nikdo optimismus brát neměl, a když si někdo přeje vyhrát pět nula, tak ať mu to nikdo nebere,

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      pethead (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 11:56 |  
      1 1

      Díky za tip, vsadil jsem na to stovku. ;)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Max1     před 5 lety 06.03.2019 12:34 |  
        0 0

        Očekávám provizi....muze mit podobu kozlika v kozlovne na Vrsovicke :D

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          pethead (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 12:43 |  
          3 0

          Může být – kurz 21.50 mi dovoluje ledasco... ;))

  21. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    edenian     před 5 lety 06.03.2019 00:11 |  
    5 5

    Jo a jeste bych poznamenal - zlata ceska televize :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Max1     před 5 lety 06.03.2019 00:20 |  
      7 5

      No nevim....ct sla kvalitou totálně do hnoje, že bych jim nedal ani kuličky. Štěpán a Vlášek jsou asi největší tragédi napříč sportovními komentátory

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:58 |  
        2 9

        ...hlavně Vlášek.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        fleder     před 5 lety 06.03.2019 09:14 |  
        6 5

        Oba dva jsou špatní, ale pořád jsou to hvězdy oproti těm expertům na O2 Tv. Tam se to nedá poslouchat vůbec. Hráče neznají nebo si je pletou, blafou úplně mimo fotbalové dění a ta jejich nestrannost a neutrální pohled...eeem..ano, pro ten jeden správný klub. Až to z nich stříká. Škoda, že tam není /nebo jsem nenašel/ zvuková stopa, kde jde zvuk ze stadionu, ale není tam hlas těhle expertů..

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 09:42 |  
          1 11

          to si nemyslím. jakkoli zlatokopy nemám rád, tak hrdlička není úplně marnej a svěcený jakbysmet :) ... za tikitaka schytal čočku, ale ne úplně oprávněně

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Max1     před 5 lety 06.03.2019 11:10 |  
          1 5

          Tak na o2 bezchybný nejsou, ale porad nemaji takový chyby jako sveho casu Čapek, nebo ted zmiňovaní Vlášek a Štěpán. Jde mi ale hlavně o studio, hosty a kvalitu obecně a tam ceska televize je hodne velká bída.

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            fleder     před 5 lety 06.03.2019 12:49 |  
            4 0

            Vidíš a já jsem nemluvil o studiu, ale o kvalitě komentáře při přenosu na O2TV. A ten je bída, děs a utrpení.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          HUSAR (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 11:56 |  
          4 0

          na O2 pře PC mi jde zapnout "PŮVODNÍ ZVUK" což je právě bez komentů jen s ruchem!

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            fleder     před 5 lety 06.03.2019 12:50 |  
            3 0

            Super, tak to vyzkouším! Díky za tip!

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          bongor     před 5 lety 06.03.2019 14:59 |  
          2 0

          Sice nejmenuješ,ale u nás je jediný správný klub.Všichni to víme a uznáváme to.Bylo o tom rozhodnuto již před
          více než sedmdesáti lety ústředním výborem.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        edenian     před 5 lety 06.03.2019 20:20 |  
        1 0

        Ja to myslel ciste jen jako oceneni toho, ze nas proste vysila. Ja treba nemam na chajde skoro zadny signal zadneho operatora, takze hura, ze tam je aspon trochu TV signalu.

  22. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Leksel     před 5 lety 06.03.2019 00:15 |  
    11 4

    Naprosto precizní článek seznamující s klubem, jeho historií i regionem. Uděluji virtuální Pulitzerovu cenu! Díky.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      JS (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 00:28 |  
      5 3

      Dekuji!

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:58 |  
        1 16

        těch pochvalných kometářů je hodně, závidím, ale zaslouženě :)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:51 |  
      1 10

      já NobelVirtual!

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          JS (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 14:23 |  
          7 0

          Slava detected. :@

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 18:17 |  
            8 0

            Už se naučil dělat háčky a čárky, příště třeba bude dělat i velké písmeno na začátku věty, ale stejně ho vždy odhalíme. :-D

  23. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    gazza     před 5 lety 06.03.2019 03:12 |  
    2 3

    jeste k zapasu s Bohemkou Dival jse se na Tiki Taka a tam Svancara se Smicerem tvrdi ,ze to penalta v zadnem pripade nebyla.Navic ,ze Masopust simuloval .Tak ja jiz nevim

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      p!erreCORE     před 5 lety 06.03.2019 08:14 |  
      4 2

      tak už to neřeš, když nevíš.. a připravuj se na zítřejší plichtu 1:1, nedejbože a chvála mu! za výhru 1:2 nebo 0:1. já jsem velký optimista.

      https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MDE5NDU1NTAxMTUwMjr9qnaq0%2BxEzsw6Chk%3D&preview=hide_code&live=0

      věřím, že Kuba ještě jeden článek bude muset napsat. zatím není důvod myslet si něco jiného. ostatně může se to sehrát jakkoliv. já osobně preferuju výsledek 1:2 - 1:2 - penalty. já to napětí rád :)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:50 |  
        5 9

        cítím v kostech že bychom tam mohli něco urvat, viz Ajax včera. jen abychom to nezakřikli....

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 18:19 |  
          4 0

          Už si něni Slovák?

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            slaviator     před 5 lety 06.03.2019 20:13 |  
            3 0

            To je CollinSKS, ten je tu plných sedm dní!

            • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

              Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 08:17 |  
              2 0

              Slava nazdar výletu!

          • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

            Gillan     před 5 lety 07.03.2019 13:22 |  
            0 3

            Ten život je krásný, viď?Máš tu zase prostor ho pronásledovat a spamovat všechny články, co vyjdou.Ty bys bez něj a beze mně asi nemohl existovat, tvůj život by se stal zcela zbytečným......na oficiálkách bych to zakončil úplně jinak.

            • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

              Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 13:32 |  
              1 0

              Kdyby neporušoval (neustále) pravidla, mohl tu v klidu diskutovat. A nespamuj tu, jo.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 08:49 |  
      5 9

      taky bych to neřešil, mají nějaký pohled, já třeba s tím absolutně nesouhlasím, protože jen tento přístup (VAR a revize situace) přispěje k zamezení těch "skrytých" faulů do budoucna. A o tom to myslím je. ještě upravit pravidlo o hraní rukou, to je naprosto nečitelné....

  24. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    urs (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 08:30 |  
    6 4

    JSVCD!! klobouček! :)

  25. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    bramburek (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 14:33 |  
    4 1

    jenom pro zajímavost sestavy, ve kterých jsme tenkrát nastoupili proti Seville v LM...

    venku 4:2, góly: Pudil, Kalivoda
    Vaniak – Dřížďal (46. Ivana), Suchý, Šourek, Hubáček - Krajčík, Belaid (70. Volešák), Švec, Janda (63. Kalivoda), Pudil - Vlček

    doma 0:3, v první půli trefil Ivana tyč, a pak už nám tam ve druhý nasázeli tři banány
    Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, Volešák (66. Necid), Pudil (74. Gaúcho) - Šmicer (46. Jablonský) - Ivana

    v prvním zápase byli zranění Latka i Brabec, tak tam musel nastoupit Ondra Šourek... zraněný tam byli i Tavares a Šmíca… doma už hrál, a po dobrý první půli a jeho odchodu ze hřiště, jsme se úplně rozsypali... pamatuju si, že byla tenkrát na Strahově už dost kosa... a zápas předtím s Arsenalem zas aprílový počasí, kdy se všichni ze spodních řad schovávali pod střechu, ale ten šílenej vichr ten déšť foukal i tam...


    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      slaviator     před 5 lety 06.03.2019 20:12 |  
      0 0

      Já pamatuju že v Seville jsme hráli v dresech které se mi coby "druhá verze" libili nejvíc...

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Alky (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 10:27 |  
      0 0

      Arsenal byl nejhorší, co se počasí týče. Já za přestávku promokl na kost a druhý poločas jsem se snažil hlavně přežít. A nejlepší byli synáčci mých kamarádů, kteří měli na cestu domů přichystané náhradní oblečení, zatímco já to musel usušit na sobě. Ale třeba ze zápasu se Sevillou mám šálu, kterou jsem vyměnil před stadionem s jejich fanouškem. Dokonce jsme si zhruba dvě minuty pokecali (jestli se tak dá nazvat komunikace v nevalné angličtině se španělštinou). Myslel jsem si, že z toho udělám tradici, ale neudělal. Ještě mám doma jednu (Tottenham?), a pak jsem to zabalil.

  26. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    axxoSKS (přítel SN)     před 5 lety 06.03.2019 18:54 |  
    4 0

    Krásný článek. Se zájmem jsem si ho celý přečetl. Díky!

  27. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 19:25 |  
    1 9

    tak jak zítra? obrana je klasická, útok taky, takže jedině záloha - Souček je jasný, takže 3 jména - za mne Král Stoch a Hušbauer. Ať si myslí kdo chce co chce že je pomalý.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      ColinSKS     před 5 lety 06.03.2019 19:26 |  
      2 6

      pardon - matematika mi dělá potíže - 4 jména ... Masopust mi vypadl

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      celtix     před 5 lety 06.03.2019 19:38 |  
      3 1

      Za mě Souček, Král - Zmrhal, Stoch, Masopust.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        celtix     před 5 lety 06.03.2019 19:41 |  
        3 1

        Ještě doplním, že stejně trenér zvolí tu nejlepší sestavu, protože vidí hráče na tréninku. Takže je možné, že zase nasadí např. Traorého. Nebyl bych překvapený ani z Baluty, kterému by mohl španělský fotbal vyhovovat.

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          ColinSKS     před 5 lety 07.03.2019 07:24 |  
          1 5

          Balutovi bych to přál taky, jen je otázka na postu kreativního záložníka. V Genku to šlo bez Hušbyho, ale v Seville bych ho tam dal.

  28. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Obr     před 5 lety 06.03.2019 19:56 |  
    5 1

    Mam takovy tuseni, ze tam zitra neco uhrajem. Jsou schopny prohrat s poslednim z ligy, takze proc ne s nama? Jasny, oni jsou jina dimenze, ale jsou to jenom cutalisti a je to proste kulaty. Ja myslim, ze se zejtra budou ty spanelaci hodne divit, co ze je to SKS za paradni cajk!

  29. Přeborník evropské ligy

    Juventus turin     před 5 lety 06.03.2019 21:06 |  
    2 0

    Jsem na vás hrdý Slavia. A přeji vám hodně vydařený zápas. Věřím, že to zvládnete.

  30. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Thane (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 08:06 |  
    1 0

    Kurna ja jsem tak natesenj..

  31. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    ColinSKS     před 5 lety 07.03.2019 08:33 |  
    2 8

    já tam dnes nebudu, bohužel 3 dny dovolené navíc je něco, co si šetřím na další kolo. 250 lidí není moc, ale za mne dnes gaučáka přeju všem v hledišti a na hřišti, aby oslavili minimálně remiz!!!! mám na neprohru SKS vsazeno!!! celkem tomu věřím a doma dáme PEKLO!!!

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 10:54 |  
      6 2

      Slava nazdar výletu!

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        ColinSKS     před 5 lety 07.03.2019 17:13 |  
        1 3

        ano, toto recitují/zpívají děti

        • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

          Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 19:57 |  
          3 0

          Děti - Lukatom, Slava, Marťas, Katy, Bahnhof, Colin, Liaro, Pražák... a jistě ještě mnoho dalších :-))

  32. .

    Qope     před 5 lety 07.03.2019 09:20 |  
    0 0

    čuchám čuchám Băluțu v základu ...

    • Re: .

      Pepino44     před 5 lety 07.03.2019 11:39 |  
      2 0

      Nevím, třeba se mýlím, ale co by tam dělal. Podle trenéra na bránění moc není a na brejky se taky moc nehodí. A bránit asi budou muset všichni.

      • Re: .

        Qope     před 5 lety 07.03.2019 11:53 |  
        1 0

        jasný nezapadá tam v tom případě pokud jdeme jen bránit. To by měla v tom případě vyběhnout očekávaná trojice Souček Traore Král ... já jen čekám nějakou kulišárnu ...

        • Re: .

          Edenjejenjeden     před 5 lety 07.03.2019 12:14 |  
          2 1

          A co třeba Mick místo Milana?Myslím,že typologicky,by se pro dnešní zápas hodil více...

          • Re: .

            kjandourek (admin)     před 5 lety 07.03.2019 15:26 |  
            2 0

            Tak typologicky by se možná hodil i do Genku... a přesto tam Milan zahrál tak, že i jeden jeho notorický kritik pro něj chtěl za výkon desítku :-)

            Podle mého názoru trenér staví sestavu tak, aby eliminoval největší přednosti soupeře... V Genku chtěl pokrýt dvojici středových záložníků, proto trojice Souček-Král-Traoré.... a jejich levého halva, proto vpravo Masopust...

            Teď třeba vykoumá, že největší nebezpečí hrozí od jejich pravého halva a naopak přes levou stranu moc nehrají, tak dá lépe bránícího záložníka doleva a doprava postaví někoho ofenzivnějšího (Micka ?) ... Co my víme, co Jindra z videa vyčetl :-)

            • Re: .

              Edenjejenjeden     před 5 lety 07.03.2019 15:34 |  
              1 0

              Tomu rozumím,ale já myslím,že v naší situaci,hrajeme na třech frontách a v neděli už s Baníkem,je rozumná rotace hráčů nutná

            • Re: .

              Gillan     před 5 lety 07.03.2019 18:03 |  
              0 4

              Jenže tam k tomu hodně pomohlo zranění jejich jasné jedničky.V bráně byl kluk, co od roku 2014 chytal teprve čtvrtý zápas, ještě tam musel v průběhu.Ten čtvrtej gól byl jeho.

              • Re: .

                kjandourek (admin)     před 5 lety 07.03.2019 18:11 |  
                1 0

                Pomohlo, ale zase ne tak moc... šel na plac v momentě, kdy jeho tým potřeboval dát dva góly, aby postoupil... a od toho dost vzdáleny... navíc třetí gól byl spíše o jeho skvělém zásahu a dorážce, které obránci nezabránily... čtvrtý gól už nice neřešil...

        • Re: .

          Pepino44     před 5 lety 07.03.2019 15:01 |  
          1 0

          Tak je možné, že tam jedeme vyhrát, ale Ty si skutečně myslíš, že ty španěláky budeme přehrávat? U mne je to jenom zbožné přání, mám obavy, že skutečnost bude jiná. (jak rád bych se mýlil.)

  33. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    ezechiel     před 5 lety 07.03.2019 10:57 |  
    0 0

    Hoši my vás nikdy neopustíme, ale chceme vítězství!!!

  34. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 11:16 |  
    2 1

    Tak jsem dal tip 0:1, gól v první půli Stoch. I když tentokrát je to spíš přání, než tip. Ale kdo ví, třeba... :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      chosejn     před 5 lety 07.03.2019 12:25 |  
      0 0

      aby byl vůbec Stoch v základu :)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 13:04 |  
        2 1

        Když nebude, dá gól někdo jinej, to už je detail, :-)

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Sedrousek     před 5 lety 07.03.2019 12:37 |  
      3 0

      Ja to vidim uplne jasne polocas 1:0 zapas 2:2 zmrhal, soucek.

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        Leksel     před 5 lety 09.03.2019 23:29 |  
        0 0

        Tak konečnej výsledek ti vyšel! Bravo!

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      paweza (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 15:54 |  
      1 0

      1:1 (0:1) - princ Jaromír :)

  35. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Ondráš     před 5 lety 07.03.2019 13:21 |  
    7 0

    Beru jakýkoliv teoreticky hratelný výsledek do odvety..hlavně nedostat nějakou rychtu.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Arya     před 5 lety 07.03.2019 17:41 |  
      2 1

      A MvB s Balutou ani na lavvičce...

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        zeleznik2     před 5 lety 07.03.2019 17:57 |  
        0 1

        Upřímně nechápu, pořád se píše o tom, jak JT bude Mickovi dávat šanci a opět není ani na lávce, chápu, že Olayinka stál nemalé peníze, ale pokud se mu nedaří, tak mají dostat šancí jiní hráči..

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      PetCC     před 5 lety 07.03.2019 17:45 |  
      3 0

      Zase překvapil :-)

      Masopust na vrchu jsem teda nečekal.
      Ale rozestavení je jako klín, který rozrazí nepřátelské síly!

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      Rhu-rhu     před 5 lety 07.03.2019 17:49 |  
      3 0

      Myslím ale, že úlohu hrota určitě mít nebude. Očekávám spíš měnění postů křídel a útočníka v podání Stoch, Zmrhal, Masopust. Do takového modelu by se ale určitě hodili i Olayinka s van Burenem.
      Ale jo, jsem rád, že je ta sestava zajímavá :D

  36. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    vlk30 (přítel SN)     před 5 lety 07.03.2019 17:46 |  
    4 0

    Abych pravdu řekl, mě to dneska zase úplně žíly netrhá,plán se v EP v podstatě splnil ba co překročil. Hlavně nedostat nějakou větší rychtu,vše ostatní bude na pohodu.Nejdůležitější kvůli věcem budoucím je v neděli klepnout chachara.Navíc komunista hraje s estébákem tudíž se nabízí varianta k zvýšení našeho náskoku v kaprlize.

  37. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    zeleznik2     před 5 lety 07.03.2019 17:47 |  
    0 0

    Takže JT překvapil ještě více než v Genku, hrajeme bez klasického útočníka...

    Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Bořil - Král, Souček, Traoré - Stoch, Masopust, Zmrhal.

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      o5aradecek     před 5 lety 07.03.2019 17:51 |  
      0 0

      Maso na hrotu, JiT opět překvapil. :-)

      • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

        zeleznik2     před 5 lety 07.03.2019 17:55 |  
        1 0

        No v poslední době mu to docela jde, takže to třeba i dnes vyjde..

    • Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

      zeleznik2     před 5 lety 07.03.2019 17:54 |  
      0 0

      ještě lavička: Kovář, Zelený, Ngadeu, Frydrych, Hušbauer, Olayinka, Škoda.

  38. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    buran     před 5 lety 07.03.2019 18:38 |  
    0 0

    Ty krávo , Masopust hroťák u Trpišáka mě už nepřekvapí nic , že by Legenda jako za Koubka??:-)

  39. Re: Sevilla FC: Přeborník Evropské ligy

    Qope     před 5 lety 15.03.2019 17:54 |  
    0 0

    Docela sranda si to ted tady číst :-))