Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 24. kolo

Slavia navzdory značné obměně základní sestavy oproti čtvrtečnímu zápasu v Seville přejela odevzdaný Baník v poměru 4:0, čímž zvýšila svůj náskok na čele tabulky na 6 bodů!

Od zápasu s ostravským Baníkem jsem očekával těžký boj. V našich řadách se dala čekat buď únava po náročném čtvrtečním zápase, nebo zásadní obměna základní sestavy, kdy prostor dostanou i hráči, kteří dění doposud sledovali spíše z lavičky. Na druhé straně proti nám stál soupeř z horní pětice současné tabulky. Soupeř, který nám na podzim na své půdě uštředřil hodně hořkou porážku. Takže ač se Baníku v posledních zápasech moc nedaří, tak jsem měl ze zápasu s ním i vzhledem k našim evropským povinnostem respekt.

Realita naštěstí byla pro slávisty o mnoho růžovější než mé zdrženlivé předpoklady. Trenér Trpišovský vsadil hlavně na postavení čerstvých hráčů, což se ukázalo jako skvělý tah. Fantastický byl Frydrych, velmi dobře zahráli i Zelený a Baluta. Opory Škodu, Ngadeua a Hušbauera jsme pak měli takticky pošetřené a odpočaté. Sednul nám i začátek, kdy jsme od úvodního hvizdu měli značnou převahu, kterou dokumentuje 6 získaných rohů za 18 minut. Nebylo tedy překvapením, že přetížená obrana hostů po tom posledním poprvé kapitulovala. Ve střední pasáži zápasu sice Slavia trochu polevila, nicméně jen natolik, že se hra v poli vyrovnala a Ostrava zůstala nadále neškodná. Posledních 20 minut pak bylo naším koncertem a zápas mohl skončit klidně vyšším rozdílem (i když ani 4:0 není vůbec málo). Byl jsem až šokován, jak ospale a unaveně působil papírově více odpočatý Baník. Ten za celý zápas nevystřelil na branku a v Edenu předvedl skutečně zoufalý výkon. Druhá strana mince ale je, že hraješ to, co ti soupeř dovolí, a naše Slavia byla včera výborná!

Okomentovat musím i penaltovou situaci a na druhé straně zdánlivě podobný zákrok na Diopa, za který byl hostující útočník odměněn žlutou kartou za simulování. Oba zákroky skutečně vypadaly na první pohled dosti obdobně, ale určitý důležitý rozdíl bych v nich našel. Diop skákal již předem, byla to v podstatě obdoba (ne)slavné penalty v derby na Mingazova, u které se všichni shodli, že být neměla. I Olayinka šel do souboje s Laštůvkou rozhozený a sotva se držel na nohou. Situaci ale chtěl ustát a podle mě by ji i ustál, kdyby nebylo brankářova zachycení jeho nohou. To ostatně přiznal i sám Laštůvka. Neříkám, že šlo o jasnou penaltu, umím si i představit, že benevolentnější rozhodčí by mohl kontakt vyhodnotit jen jako příliš mírný pro pokutový kop. Odpískat se ale určitě dala a vzhledem k tomu, že rozhodčí tak sám učinil, tak nebyl důvod jeho rozhodnutí opravovat, protože o zjevnou chybu určitě nešlo. Ale samozřejmě chápu, že se o tom momentu diskutuje. My bychom ostatně dělali to samé, kdyby dvě kola za sebou rozhodčí vyhodnotili sporné situace ve prospěch Sparty nebo Plzně. O žádném zářezu ale nemůže být řeč. Také bych chtěl dodat, že mluvit se o tom momentu jistě může, ale mnohem více by se mělo hovořit o tom, jak dobře Slavia hrála a že penalta neměla na výsledek zápasu sebemenší vliv. Ostatně dobře to vystihl i hostující trenér Páník, který se vůbec na nic nevymlouval a chlapsky přiznal, že jeho mužstvo nemělo na body sebemenší nárok.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Jak už jsem psal v úvodním hodnocení, tak Baník ani jednou nevystřelil na branku. Aspoň lehce nadprůměrnou známku si ale Ondra zaslouží - stáhl nějaké centry a dobře rozehrával.

Michal Frydrych - 9 - Návrat do základní sestavy po dlouhé době ve velkém stylu! Když Michalovi připočteme i zásadní podíl na první brance, tak má jako krajní bek za utkání neskutečnou bilanci 1+3! Zkrátka znovu potvrdil, že směrem dopředu je nebývale produktivní. Dozadu ale měl přeci jen několik okének, takže nakonec dávám "jen" devítku. Ale s potleskem! Ač má Michal své nedostatky, tak je to poctivý dříč, který má v kádru své nesporné místo.

Michael Ngadeu Ngadjui - 8 - Vynikající dominantní výkon, Baroše si doslova namazal na chleba. Při hře bezchybný, ocenil bych i několik odvrácených míčů hlavou při standardkách soupeře. Rozehrávku měl tradičně nadprůměrnou. Velká spokojenost!

Ondřej Kúdela - 7 - Nezářil až tak výrazně jako kolega Ngadeu, i Ondra ale podal velice dobrý výkon. Méně nápadný, ale takřka nechybující stoper, který je vždy na správném místě a nepřekáží mu balón. Jistota!

Jaroslav Zelený - 7 - Jarda znovu ukázal, že dovede střídat geniální fotbalové momenty s naivními chybami. Není tedy jistotou jako Bořil, fotbalový potenciál je ale u něj velice dobrý! Těch lepších momentů měl Zelený v zápase s Baníkem výrazně víc. Nebál se chodit do kliček, měl několik dobrých zakončení, kdy mu ke gólu chyběly jen decimetry. Hodně šikovný hráč! Jen bohužel občas zaspí nebo je až příliš bohorovný a ztratí míč v nebezpečném prostoru... Takže ještě na tom zapracovat, získat sebevědomí a může to být velmi dobrý hráč i na Evropu.

Alexandru Baluta - 6 - Na jaře dostal 20 minut jako střídající, kdy zaujal, teď dostal první větší šanci po zimní pauze. Sice nezazářil, rozhodně ale nezklamal. Při každém kontaktu s míčem ukazoval svou technickou kvalitu, neflákal se ani směrem dozadu. Bohužel však byl trochu mimo centrum dění, a to několikrát ani ne vlastní vinou. Třeba v první půli mu měl Škoda nahrávat do tutovky, ale Balutu neviděl. V další situaci mu pak náš kapitán nedal do dobrého náběhu přesnou přihrávku. Určitě si zaslouží další čas na hřišti, z hlediska fotbalovosti je ve Slavii i lize mezi top hráči. Jen se víc sžít s týmem a neustále makat!

Tomáš Souček - 6 - Souček zahrál svůj standard, z hlediska hodnocení ligového hráče je to tak na hranici mezi 6 a 7. Získával hodně míčů a hodně toho oběhal. Zkrátka slovy klasika odvedl velké penzum práce. Nadstavba tentokrát lehce pokulhávala. V rozehrávce umí být i lepší, měl pár ztrát, do zakončení se tentokrát moc nedostával. Ale výkon jasně nadprůměrný, ode mě šestka s plusem.

Josef Hušbauer - 6 - Na jaře zatím podává konstatní výkony. Což znamená, že oproti minulosti je trochu méně viditelný. Byli jsme zvyklí, že Pepa patřil k tahounům a že nebyly výjimkou zápasy, kdy byl vyloženě nejviditelnějším hráčem na hřišti. To teď sice není, ale nevnímal bych to nějak negativně, protože Hušbauer hraje v zásadě dobře. Proti Baníku měl i několik šancí, ale míč měl snad vždy na levou nohu, takže mu vyšla jen jediná střela, která šla bohužel těsně vedle. Mít to na pravačku, tak aspoň jeden gól podle mě dá. Dobře také rozehrál rohový kop, po němž se gólově prosadil Frydrych.

Miroslav Stoch - 6 - Po herní stránce velmi dobrý, podle mě nejlepší z naší záložní řady. Dobře rozehrával rohy, nebezpečně vystřelil ze standardky a krásně rozjel gólovou akci před naší druhou brankou. Co ale ta penalta? Pokud se nemýlím, tak Stoch má v lize úspěšnost snad jen 50 %, což je tragická bilance, která ale odpovídá způsobu jejich provedení. Jedinou penaltu kopl jistě nahoru, jinak to jsou nemastné neslané strany do strany, kdy je v podstatě poloviční šance, že brankář dobře tipne stranu. Takže není žádné hrdinství si vzít míč, když "desítku" neumím kopat!

Peter Olayinka - 6 - Trochu rozporuplný výkon. Na jednu stranu se mu příliš nedařilo v situacích 1 na 1 a neukázal tolik kvality dopředu, kolik bychom očekávali. Na druhou byl ale u první branky, kdy pohotově pálil (byť střela původně letěla vedle), vybojoval penaltu a výborně napadal. Takže za mě si nadprůměrnou známku určitě zaslouží, na jaře ale Peter není v optimální pohodě a čekal jsem od něj o dost víc.

Milan Škoda - 7 - Výborná forma a kvalita jako v životních sezonách před pár lety! Přesně takového útočníka, kterým Škoda v posledních zápasech je, Slavia potřebuje. Proti Baníku důrazně vstřelil první branku a platný byl i v mezihře. Hodně toho udržel, zapojoval se i do kombinaci, i když tam se střídavými úspěchy. Celkově ale Milanův výkon vidím jen pozitivně!

Lukáš Masopust - 7 - Vydařené střídání. Hned po příchodu na hřiště se ocitl ve velké šanci a chladnokrevně ji proměnil! Jeho vstup do angažmá ve Slavii je pro mě zatím velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že po zranění se do toho bude dostávat pomaleji, ale nakopl ho zápas v Genku a od té doby jede na vlně velice zajímavých výkonů. Jen tak dál!

Mick van Buren - 7 - Vzhledem k nastavení odehrál cca 20 minut a nadprůměrnou známku si za vstřelenou branku zaslouží. Mick se snažil být aktivní a dařilo se mu to, i když Masopust se mi líbil ještě o něco více.

Alex Král není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

24. - Neděle 10. 03. 2019 17:30

Fortuna liga, 2018/2019
4 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

Komentáře (165)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    PetCC     před 2 měsíci 11.03.2019 14:03 |  
    4 0

    Včera scházelo jen to, aby Zelený dal branku. Jemu by to určitě hodně pomohlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Dr. Fe1     před 2 měsíci 11.03.2019 14:11 |  
      2 1

      Měl se trefit z té šance v první půli a mohlo být celé utkání v mnohem větším klidu. Ale nemůžeme zase chtít všechno dokonalé.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Dr. Fe1     před 2 měsíci 11.03.2019 14:06 |  
    15 3

    Mick je hodnocen velmi nízko, na to kolik slušných šancí si za krátkou dobu pobytu na hřišti vypracoval a dal i gól. Dal bych 8. Zatím strávil na hřišti v této sezoně pouhých 54 minut (reálně tedy tak 60+ i s nastavením, které se do minutáže nepočítá) a dal 2 góly. To je produktivita snů.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 14:21 |  
      7 2

      Také bych mu známku přidal. Podle Alanorova hodnocení, který za gól bod přidává, byl podle něj naším nejhorším hráčem a s tím nesouhlasím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      honza304     před 2 měsíci 11.03.2019 14:27 |  
      0 1

      Bod přidán!

  3. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    daadyy     před 2 měsíci 11.03.2019 14:06 |  
    2 2

    S dnešním hodnocením se moc neztotožňuji. V podstatě celá záloha dostala za 6. Navíc i Mick, který přišel soupeře dorazit, měl snad 4 střely, skóroval, tak dostanou stejnou známku jako Peter, kterému se moc nedařilo? A celkově to moc nepobírám, když Ostrava dopředu byla docela jalová a obránci mají vyšší známky než záloha a útok (nepočítám Frydrycha - ten měl u mě za 10).

  4. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:07 |  
    6 13

    Tato hodnocení jsou velice zavádějící.Je to jen pocit jednoho člověka, tudíž to vůbec o ničem nevypovídá.Naprosto zbytečné a nepřesné.Někteří diskutéři mají mnohem lepší postřehy.Jediné, s čím souhlasím je kritika Stocha za tu penaltu.Od toho je na hřišti kapitán, aby mu v takovém nechutném chování zabránil.Doufám, že se to už nikdy nebude opakovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Dr. Fe1     před 2 měsíci 11.03.2019 14:17 |  
      3 7

      Já tedy nevím co chtěl básník říci touto větou "Takže není žádné hrdinství si vzít míč, když "desítku" neumím kopat! ". Pokud někdo opravdu neumí penaltu kopnout, tak by to snad naopak hrdinství bylo, ne ? A že by Stoch neuměl kopat, to se mi taky moc nezdá. Ty dvě poslední chycené penalty (včerejší a opavská) mi přišly obě jako vynikající zákrok brankáře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:20 |  
        3 10

        Penalta se chytit nedá.jen blbě kopnout.A on ji blbě kopnul.Když to jde k tyči, musí to být prudší a umístěnější.Penalty by měl kopat tem kdo je proměňuje, tudíž logicky Souček, který poslední dvě s přehledem dal a ne Stoch, který dvě s přehledem nedal.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 14:37 |  
      7 0

      Zavádějící to není, je to subjektivní hodnocení jednoho člověka, žádné dogma. Zbytečné to není, je to výkop pro debatu o výkonu hráčů. Stoch je chrt!

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:42 |  
        6 10

        Stoch je chrt, úplně nemožný Olayinka má stejnou známku, jako mnohem lepší a pohyblivější Baluta a o hodnocení Škody raději pomlčím, protože tu nechci opět vyvolat trauma jeho nesoudným fans.Ale přepálený je to až běda.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          o-cab     před 2 měsíci 11.03.2019 14:48 |  
          4 4

          souhlas, Baluta byl prvni polocas u vseho, moc se mi libil, naopak Olayinka odehral spatny zapas, od zimy mu prekazi balon

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Amos Kl     před 2 měsíci 11.03.2019 15:11 |  
            1 14

            Já teda s Balutou nesouhlasím. Velmi slabý dozadu, nebrání správné prostory, nepomáhá s presováním a ani dopředu toho zase tolik nepředvedl. Masopustovi nesahá ani po kotníky.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              o-cab     před 2 měsíci 11.03.2019 15:20 |  
              8 0

              tak v prvnim polocase mam zive pred ocima jak se nekolikrat vratil az ke sve vlastni brankove care a i tam neco vybojoval. ve druhem sel cely tym dolu, ale za me to bylo velice nadejne vystoupeni

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              daadyy     před 2 měsíci 11.03.2019 15:24 |  
              13 1

              Moc to nechápu, tu zdejší averzi vůči Balutovi. Včera makal i dozadu a co se týká mezihry, tak na něj nikdo v současném kádru nemá.

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                bongor     před 2 měsíci 11.03.2019 21:48 |  
                9 0

                Já nechápu jakoukoliv averzi vůči kterémukoliv hráči naší Slavi,Je to ubohost.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            chrobak     před 2 měsíci 11.03.2019 15:19 |  
            7 3

            Olayinka udělal jako vždy kopec práce. O špatném zápase nemůže být podle mě řeč, pokud za špatné nepovažuješ to, že nebyl úplně top. A pokud to nevztahuješ jen na tento zápas, tak třeba podle mě bylo jeho velkou zásluhou, že v Seville nás v závěru přestali tlačit a trochu jsme podrželi balon.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              o-cab     před 2 měsíci 11.03.2019 15:21 |  
              2 2

              ano tam mel pasaz kdy snad pouze diky nemu nemela Sevilla nekolik minut jak rozehrat, to souhlas, ale s balonem mu to proste nejde:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 14:54 |  
          2 4

          Já asi vlastně nejsem schopen objektivního hodnocení, 9 pro Frydrycha mi přijde z jiného světa, i když z pohledu statistik má za sebou vynikající zápas (gól, asistence, teč před gólem Škody). Ale taky zbytečné fauly (na Fleišmana jsem myslel, že to bylo loktem) a nestíhání. Škoda dal gól ze hry, od toho tam je, a že to napadání neolítá tolik jako Masopust mi nevadí, když je to proti slabšímu Baníku. U Baluty si vybavuju jen nepřesnou střelu z první, víc nic, i když toho víc určitě bylo. Ze severní tribuny je ta analýza dost těžká. Půl zápasu pod plachtou, půl zápasu se hraje na druhé straně:-D

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:59 |  
            0 4

            Tak Baník není rozhodně slabší.Asi sotva někdo čekal, že to tak odfláknou a rezignujou na to hrát fotbal.Kdo ví, co se tam děje.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:11 |  
              1 0

              Záleží s čím tu sílu porovnáváš. Pro mě je Baník slabší soupeř na pomezí skupiny o titul a té prostřední.

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 15:16 |  
                0 6

                Ještě nedávno byl třetí a na Bazalech nás přehráli jednoznačně i v 10.Já jsem čekal, že proženou Plzeň,ale s Pánikem, jedním z nejhorších trenérů nemají šanci.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Virgil1956     před 2 měsíci 11.03.2019 15:38 |  
            3 0

            Frydrych - Fleischman, srazili se hlavama, loket ani náhodou.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              Mrakomor     před 2 měsíci 11.03.2019 16:29 |  
              1 2

              Frydex mu chtěl rozlousknout kokosku, nevypadalo to vůbec hezky. Hezky pak vypadal Fleischman s tou šprckou na hlavě, bo nevím jak vy, no já se na to jeho háro prostě nedokážu dívat...

  5. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Jezevec     před 2 měsíci 11.03.2019 14:08 |  
    5 1

    Frydrych byl prostě skvělý. Celý kádr je maximálně vyrovnaný a Trpiš umí perfektně vybrat sestavu. Jen tak dál. Howgh.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    honza304     před 2 měsíci 11.03.2019 14:17 |  
    18 1

    Mick van Buren byl na hřišti dvacet minut, vystřelil čtyřikrát na branku, což je skoro tolikrát, co vystřelili všichni ostatní dohromady do té doby, než přišel na hřiště.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Alanor (admin)     před 2 měsíci 11.03.2019 14:20 |  
      4 0

      U Van Burena jsem to bral, že přišel do rozhodnutého zápasu, kdy už byl soupeř zcela odevzdaný. Ale máte pravdu, když už jsem ho hodnotil, tak si sedmičku zaslouží. Opravil jsem to.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        honza304     před 2 měsíci 11.03.2019 14:24 |  
        2 1

        Díky, mám ho rád, zaslouží si 7.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          bongor     před 2 měsíci 11.03.2019 21:51 |  
          2 0

          Ačkoli Slavia zanechala letos v Evropě velice slušný dojem a pořád má našlápnuto k postupu, tak můj osobní názor je, že jí tahle úspěšná cesta bude stát body v lize. A o první body přijde právě proti týmu v čele s Milanem Barošem.
          To je "názor"jednoho fotbalového experta.To je znalec žejo?

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:24 |  
        1 6

        Přišel v 77. minutě za stavu 2:0, to opravdu není rozhodnutý zápas.Ještě, když se 11 minut nastavovalo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 14:34 |  
          3 0

          Obecně by se to napsat dalo, ale tenhle zápas rozhodnutý byl. Mickovi to přeju, je to můj oblíbenec, ale měl to včera lehčí. Aspoň, že ten jeden gól dal.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:37 |  
            3 4

            No nebyl.Stačí dostat z ničeho jeden hloupý gól a obraz hry se může obrátit.Kolikrát už jsme to viděli....Zápas je rozhodnutý, když rozhodčí odpíská konec.Dva góly nejsou nic neřešitelného, tam se mohlo stát ještě cokoliv.Vždy se mi vybaví v této souvislosti Euro zápas Česko-Chorvatsko

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 14:41 |  
              2 0

              Ok, každý to vidíme jinak. Svůj gól ale Mick dával jednoznačně za rozhodnutého stavu, v posledních vteřinách.

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:51 |  
                3 5

                Tak to je ale jedno, kdy ho dal.Prostě ho dal a vypracoval si ho.A za ty předchozí akce a to, jak do zápasu vletěl rozhodně zasloužil.A ukázal, že by si zasloužil šanci v základu.Věřím, že by ofenziva výrazně ožila a byl by i platnější při presinku, ten by určitě jenom nestínoval.

                • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                  SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 14:59 |  
                  3 0

                  Podle mě to jedno není, gól na 4:0 v poslední minutě určitě není stejný jako gól na 1:0 v prvním poločasu. I když statisticky má samozřejmě stejnou hodnotu jako jakýkoli jiný (třeba z penalty). Ale jsem rád, že ho dal, škoda, že mu tam nepadl nějaký i dřív z předchozích šancí. V Příbrami bych ho viděl rád v základu.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                    Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 15:00 |  
                    2 4

                    Já klidně proti Seville.Do brejků a jeden na jednoho ideální.Olayinku snad nepostaví.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                      SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:03 |  
                      1 0

                      Nechme se překvapit. Snad to trenérovi opět vyjde.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 14:59 |  
              3 0

              Souhlas, tam dával moc pěknej gól Škoda... a v závěru vyrovnával Necid...

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:05 |  
                2 0

                Zas na druhou stranu, Chorvatsko je poněkud silnější soupeř než byl Baník.

                • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                  Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 15:15 |  
                  2 3

                  Tak tam šlo o to, že oni ztratili vyhranej a ROZHODNUTEJ zápas, protože my byli do tý vynudený pauzy stejně otřesní, jako ten Baník.Ta pauza Chorvatům ublížila a totéž se mohlo stát i nám.proto jsem psal, že 2:0 není rozhodnutý zápas.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                    SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:27 |  
                    0 0

                    Tak to jsem za pitomce, já viděl jen výsledek 2:2, průběh už jsem si nepamatoval, že jsme to byli my, kdo vyrovnáva l:-D V tom případě je to přirovnání trefné.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                      Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 15:40 |  
                      2 3

                      Jo, vždyť jsi to už nedávno říkal, že mé příspěvky nečteš do konce:))

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              Pepino44     před 2 měsíci 12.03.2019 10:07 |  
              0 0

              Zápas už byl jasně rozhodnut, Ostrava to za stavu 2:0 prostě již zabalila. Od té doby už byla jenom otázka - kdy a kolik.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Cross     před 2 měsíci 11.03.2019 14:20 |  
    11 2

    S Devítkou Frydrychovi souhlasím. Byl fakt výborný. Jen jsem si ale všiml, ze při jedné příležitosti mu Chachar vepředu vypíchl míč a ač se Milan snažil, ani po čtyřicet metrech se mu nepodařilo ho doběhnout. Taky jsem si všiml, že na Balutu zase nejméně dva naši fotbalisti delali trapné vyčítavé posunky. To jim chodí za manželkama?
    Co se týče ostatních: skoro všem bych bod jeste přidal, až na Zeleného. Viděli prece všichni, že měl hrozné výkyvy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      honza304     před 2 měsíci 11.03.2019 14:21 |  
      0 2

      Body přidávej až po Seville ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Snivec     před 2 měsíci 11.03.2019 14:55 |  
      2 5

      několikrát mel s Balutou dohady Frydrych, když Baluta nemel pozicne sveho hrace a pak se dohadoval Baluta se Skodou, kdyz mu spatne nahral a Baluta mu ukazoval, ze mel bezet tam, tak to si Milan nenechal libit, ze mu to ma davat do jeho pohybu a ne naopak ;)

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Cross     před 2 měsíci 11.03.2019 16:18 |  
        6 1

        Ja fakt nevím co proti Balutovi někteří hráči mají. Možná, že si nedokáže zařvat, kdyz je v dobré pozici? Jo, tak by to mohlo být. Všichni víme, že je vynikající na balonu, umí nahrát i vystřelit. Ale když mlčí... Věřím, ze za rok za dva bude dávat kolem 15 gólů a 15 přihrávek za sezónu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Snivec     před 2 měsíci 11.03.2019 16:37 |  
          4 0

          vyse jsem pouze popsal, co jsem videl na hristi. Také nevim, co proti nemu mají, ale je pravda, ze ty podrazdene reakce jsou podobne od vice hracu k Balutovi. Doufejme, ze se jedna pouze o nedorozumeni a reakce na urcite situace na hristi, ikdyz uz je to dlouha doba, co tady je a opet ty reakce tam včera byly.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Steevee     před 2 měsíci 11.03.2019 22:18 |  
          1 3

          Nee že bych si to nepřál, ale věř, že až bude mít kdokoliv u nás 15+15, bude hodně rychle hrát jinde než v Česku:-)

  8. Frydrych vyborny proti Baniku

    o-cab     před 2 měsíci 11.03.2019 14:53 |  
    3 6

    ale s nevyrovnanym Zelenym jenom potvrdili, ze stavet je proti kolotoci Seville se rovna odevzdat postup. Frydrych obcas dozadu nestihal ani ten bidny Banik.

    myslim ze jedina alternativa na ctvrtek (ignoruji moznost Masicka misto Cufa) je v libovolnem slozeni Deli MNN Coufal Boril, idealne takto, jelikoz Deli je dost rychly i na tu lajnu a budeme chtit hrat vice opatrne nez venku.

    • Re: Frydrych vyborny proti Baniku

      o-cab     před 2 měsíci 11.03.2019 14:54 |  
      1 3

      ***Deli MNN KUDELA Boril samozrejme

      • Re: Frydrych vyborny proti Baniku

        Virgil1956     před 2 měsíci 11.03.2019 15:27 |  
        5 0

        Když už, tak Kúdela na pravém beku, protože už to mnohokrát v minulosti hrál.

        • Re: Frydrych vyborny proti Baniku

          deny91     před 2 měsíci 11.03.2019 20:20 |  
          1 1

          Souhlas. Mně se tam ale zamlouvá i Deli nalevo, hrál beka v repre a šlo mu to velmi dobře.

          • Re: Frydrych vyborny proti Baniku

            Virgil1956     před 2 měsíci 11.03.2019 23:13 |  
            0 0

            To jsem nevěděl, díky za info.

    • Re: Frydrych vyborny proti Baniku

      Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 14:57 |  
      2 4

      Otázka je, jestli ještě umíme hrát opatrně:)Já myslím, že se obraz hry moc nezmění.Budem hrát to svoje, co nám jde nejlépe.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Steevee     před 2 měsíci 11.03.2019 14:58 |  
    24 16

    Já se asi vážně dívám na jiné zápasy. Nebo už nevím...takže celá záloha hrála stejně? To jako vážně? Takže aktivní a v mezihře kvalitní Baluta odehrál stejný zápas jako neviditelný Hušbauer? Hmm....
    Jinak k věčenému tématu okolo stoperů. Už tenhle jev (který není překvapením trvá několik týdnů). A tím jevem je to, že ve spojení Deli/Kúdela, je Simon tím o něco lepším. Ve spojení Ngadeu/Kúdela, je tím lepším Ngadeu. Tím špičkovým náhradníkem má prostě být Kúdela. Ne někdo z Afričanů. Tečka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Virgil1956     před 2 měsíci 11.03.2019 15:33 |  
      7 0

      Ono záleží i na jiných věcech, například organizaci hry. Míša i Simon jsou samozřejmě v osobních soubojích supr a jen tak někdo přes ně nepřejde, ale když hrají spolu, tak je to přece jen trochu živelnější. Kúdela prostě dobře organizuje i čte hru a není zas o parník horší než kluci z Afriky. Fotbal je kolektivní sport a dobrý trenér volí sestavu tak, aby to všechno fungovalo dohromady. nakonec, my můžeme kecat co chceme, ale odpovědnost má on. Moc gólů nedostáváme, funguje to, tak to asi staví dobře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Steevee     před 2 měsíci 11.03.2019 16:05 |  
        7 4

        Že to funguje, to nijak nezpochybňuju. Hrajeme zatím sezonu snů. Jenom tvrdím, že Kúdela je náš třetí nejlepší stoper.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Virgil1956     před 2 měsíci 11.03.2019 16:12 |  
          3 3

          S tím vlastně souhlasím, jenom si myslím, že kombinace Kúdela + jeden z dvojice Afričanů je lepší :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Hesmir (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 16:25 |  
          5 4

          Individuálně nejspíš jo, ale takticky a vůdčími schopnostmi asi nad oba kolegy vyčnívá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Boss82     před 2 měsíci 11.03.2019 17:01 |  
      1 17

      Spíš se na ty zápasy nedíváš vůbec. Jedině tak si lze vysvětlit to tvé hodnocení.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Steevee     před 2 měsíci 11.03.2019 17:15 |  
        4 4

        Tak určitěěěě:-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 08:17 |  
          7 6

          No asi takhle. Když napíšeš o Hušbauerovi, který měl přes 60 kontaktů s míčem (což bylo nejvíc ze všech hráčů na hřišti, stejně měl akorát Stoch), naběhal třetí nejvyšší počet km ze všech hráčů na hřišti (víc měli pouze Souček a Zelený), připravil tutovku van Burenovi, několikrát nebezpečně vystřelil, nahrál na gól Frydrychovi a ještě si výborně plnil obranné úkoly, že byl neviditelný, tak to opravdu vypadá, že si ten zápas vůbec neviděl.

          Pokud jde o Balutu, tak ten neměl ani 30 kontaktů s míčem, 4x se pokusil přejít 1 na 1, jednou z toho byla krásná akce, ale 3x míč ztratil. Jednou pálil do boční sítě, šanci nevytvořil žádnou. Na jeho obranu nutno podotknout, že kdyby ho spoluhráči párkrát neignorovali, mohl být ve hře mnohem více. Hlavní problém ale je, že ve druhé půli propadal směrem dozadu, Fleišman mu několikrát utekl a nebezpečně nacentroval, což bylo i důvodem, proč šel dolů. Vidím v něm obrovský potenciál, ale pořád se mu nedaří ho prodat.

          No a co se týče neustálých nářků nad složením stoperské dvojice, tak to je taky už hodně obehraná písnička. Přitom fakta jsou jasná - máme nejlepší obranu v lize, takový Baník u nás nevystřelil ani jednou na bránu, máme ale také jednu z nejlepších obran i v EL, kde jsme až do zápasu v Bordeaux dovolili soupeřům snad jen 3 střely na bránu. Kúdela nedělá prakticky žádné chyby a navíc téměř nezkazí balón. Jakkoli mám pro obě naše černé stoperské perly slabost, tak prostě vidím, že s Kúdelou je ta obrana natolik dobře organizována, že nevidím důvod, proč na tom něco měnit.

          Snad už si rozumíme...

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Steevee     před 2 měsíci 12.03.2019 09:17 |  
            7 6

            Za tu arogantní poslední větu bych ti (ač odpůrce násilí) dal docela rád jednu mezi oči:-)

            Takže kvalitní výkon jdeme počítat na počet doteků?:D Mě zajímají ty zásadní doteky. Ne to, kolikrát hráč posunul míč o dva metry do prava. Arguement, že "Hušbauer připravil gólovku" je taky vtipnej. V zápase, kdy jsme těch gólovek nakonec měli asi 12. To teda gratuluju, že on jako playmaker, byl u jedné:-)

            Ano, fakta jsou jasná. Dostáváme nejmíň gólů, bla bla blaaa...a všichni, kdo tohle dokola píšou jak navedení, to píšou stylem, jako by KLÍČ k tomu VŠEMU, byl Kúdela. Mám pro tebe informaci. Není. Deli s Ngadeuem jsou lepší.

            Tečka, nashledanou, hezký den.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 10:14 |  
              1 7

              Mrkni se do historie svých příspěvků, většina z nich arogancí doslova překypuje, takže si nejprve zameť před vlastním prahem, chlapče, a hned nebul, že ti někdo oplatí stejnou mincí. Jestli si chceš něco vysvětlovat ručně, tak jsem poměrně pravidelně k dispozici v Edenu, jenom dej pozor, abys nenarazil.

              Ty podle tebe nezásadní doteky jsou naprosto klíčové pro výstavbu naší hry. A jestli ti je jedna vytvořená gólovka a jedna gólová nahrávka v podání Hušbauera málo, tak naopak tebou chválený Baluta nevytvořil gólovku ani jednu, takže to tvé hodnocení zase nějak hapruje. Btw. všemi kritizovaný Olayinka připravil gólovky dvě a navíc vybojoval penaltu, takže jeho kritici by si možná také měli zápas pustit ještě jednou, jako jsem to udělal já.

              To tvoje bla bla blaaaa je trochu dětinské, nemyslíš? Pro mě je fakt, že dostáváme minimum branek, a že soupeře pouštíme do minima šancí u nás i v Evropě, dost zásadní. Nevím, jestli je k tomu klíčem Kúdela, nicméně J. Trpišovský je o tom očividně přesvědčen, a jelikož naše obrana funguje skvěle, tak nevidím důvod jeho rozhodnutí zpochybňovat.

              Vykřičník a sbohem!

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                Steevee     před 2 měsíci 12.03.2019 10:42 |  
                3 3

                A pojdmeeee, ještě jednou, kdyby třeba někdo neuměl číst, nám sděl, že s Kúelou OBRANA FUNGUJE. Protože s Delim a Ngadeuem zřejme nefunguje... :-)

                Rozhodně někdy narazím. Pro Tvou smůlu určitě ne kvůli někomu, kdo má potřebu si do nicku napsat BOSSSSS:-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                  Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 11:09 |  
                  2 3

                  Otázka zní: proč měnit něco, co funguje? Zkus na ní odpovědět a můžeme se bavit dál.

                  Jestli by to bylo s Delim a Ngadeuem lepší nebo horší neví ani jeden z nás. Když hráli naposledy spolu v EL, tak to v Bordeaux nedopadlo vůbec dobře (čímž rozhodně nechci říct, že to byla pouze jejich vina), a když spolu hráli naposledy v lize, tak dovolili dát branku i bezzubé Bohemce (chyboval Stoch, ale pak i Ngadeu). Že pak branka byla naštěstí odvolána na té chybě nic nemění.

                  Individuálně jsou oba jistě o něco lepší než Kúdela. Ale z pohledu fungování defenzivní hry jako celku to prostě v některých situacích hapruje, pokud hrají spolu. Třeba se to trenérskému týmu podaří nějak odbourat, ale zatím je z pohledu JiT asi jednodušší stavět Kúdelu, než měnit některé návyky Deliho s Ngadeuem.

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                JS (přítel SN)     před 2 měsíci 12.03.2019 10:51 |  
                2 1

                Tyvado to je úroveň diskuse jako v Poslanecké sněmovně. Naposledy tam krákal něco o „pojďte si to vyřídit ven“ ten psychicky narušenej tělocvikář Volný. Za mě thumb down.

                • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                  Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 10:57 |  
                  0 4

                  Bohužel máš pravdu, nechal jsem se unést. Ovšem začal s tím "přítel" Steevee.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Pepino44     před 2 měsíci 12.03.2019 09:59 |  
            3 3

            Nemůžeme si rozumět, pokud ve své zaslepenosti a bezmeznému obdivu ke Kúdelovi (i když netvrdím, že je to špatný fotbalista) neuznáváš, že Deli a MNN jsou v současnosti lepší stopeři.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 10:22 |  
              3 3

              Hele, já se tu Deliho i Ngadeua MNOHOKRÁT zastával v dobách, kdy je jiní posílali na lavičku. A už jsem sem několikrát psal, že podle mě jsou to nejlepší stopeři v lize, dokonce si myslím, že jsou to nejlepší stopeři v historii české ligy!

              Rozhodně nepatřím k těm, kteří tvrdí, že spolu nemohou hrát. Určitě mohou! Ale na druhou stranu naše obrana s Kúdelou, který ji výborně organizuje a sám je téměř bezchybný, funguje prostě skvěle. Takže proč na tom něco měnit? Je to sice neskutečný luxus mít Deliho nebo MNN na lavičce náhradníků, ale já v tomhle prostě věřím JiT, že má pro upřednostňování Kúdely pádné důvody. A fungování naší obranné hry mu dává za pravdu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                honza304     před 2 měsíci 12.03.2019 11:34 |  
                2 1

                Kluci, já si myslím, že je zbytečný se hádat, kdo je lepší nebo horší. Já si myslím, že Trpišovský je tam skládá tak, jak následují zápasy a koho kdy bude potřebovat. Taky bych řekl, že Deli je náchylnější ke zranění, tak si ho hlídá, aby vydržel. Proto tuhle taky použil Ngadeua místo Součka na defenzívního, tak ho nedal od začátku. Tu strategii celkem chápu.

                • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

                  Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 14:02 |  
                  0 1

                  Jojo, tohle všechno patří k těm důvodům, proč JiT stopery točí. Ví dobře, proč to dělá, a funguje to.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          belmis (přítel SN)     před 2 měsíci 12.03.2019 11:53 |  
          3 2

          Buď v klidu. Pro něj jsou přihrávky tvůrce na beku 3 metry do strany a pak brankáři klíčové pro náš systém hry. A je pro něj hodně, když máme 13 šancí a Hušbauer jako hráč s neomezenou volností nahraje do jedné a jeho gólová přihrávka je kopnutý roh. Hušbauer byl aktivní jen posledních 10 minut.
          Není mu divné, že:
          - dříve obhájci Hušbauera začínají říkat, že se jim jeho výkony toto jaro nelíbí
          - ty nejnáročnější zápasy Slavie není na hřišti, ale na lavičce
          - máme v reprezentaci 6 hráčů, z toho 4 záložníky a on mezi nimi není

          Prostě bude do poslední chvíle tvrdit, že je to náš klíčový hráč. Když s ním nebudeš souhlasit, začne tě urážet :-)
          No a nakonec dá Hušbauer třeba proti Dukle 2 góly a budou tady zase od bosse82 komentáře, že on to říkal, že je pro náš tým nepostradatelný, a že by ho viděl někde v top šestce LaLigy, jak tady psal minule.... :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 13:41 |  
            0 3

            Již několikrát jsem tě žádal, abys tady nelhal. A opět - co věta, to lež. Ale už nebudu ztrácet tím, abych tady s tebou na toto téma diskutoval. Posílám ti SZ, jsem zvědav, jestli mou výzvu přijmeš, ale řešme to tam, nemusíme tu tímto tématem donekonečna zasírat fórum.

            Jen tě prosím o jedno - nedělej z našeho trenéra, který neustále Hušbauera staví, úplného idiota, jo? On asi ví dobře, proč to dělá, určitě má k dispozici mnohem více informací než ty nebo já a určitě tomu rozumí více než my dva dohromady.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Boss82     před 2 měsíci 12.03.2019 13:59 |  
            0 2

            Ale už nebudu ztrácet čas tím....

  10. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    buri     před 2 měsíci 11.03.2019 15:11 |  
    1 2

    Kolář opět čisté konto, ale známka průměrná... Známky ostatních, kteří přehráli Baník o Parník také průměrné, až na Frydrycha...Alanor přidá až budeme vyhrávat 6-0 a více...

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:14 |  
      3 0

      Těžko dostat gól, když soupeř nevystřelí na branku:-D Ale šestka mi taky přijde neadekvátně nízká.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Ravik     před 2 měsíci 11.03.2019 15:24 |  
    3 2

    Kdo podle vás vyhrál konkurs na náhradu za Coufala?

    Za mě Frydrych, už jen proto, že Bořil může zůstává vlevo a hrát na Navase.

    Jsem zvědavý jestli trenéři zvažují i variantu Král či Masopust.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      daadyy     před 2 měsíci 11.03.2019 15:26 |  
      9 1

      Podle mě místo něj bude hrát právě Masopust. Frýďa včera skvěle co se týká produktivity, ale jinak v bránění má mezery a i v rychlosti. Utkvělo mi v hlavě, jak mu Fleišman hravě pláchnul. A se Sevillou to bude ještě větší kolotoč. Rád ho uvidím ještě hrát, ale ne v zápase se Sevillou..

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        daadyy     před 2 měsíci 11.03.2019 15:34 |  
        1 2

        Anebo překvapí a dá na kraj Kúdelu?

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Martin 58     před 2 měsíci 11.03.2019 17:24 |  
          4 0

          A víš, že bych se moc nedivil, kdyby obrana hrála ve složení Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil? Mně to dává víc smyslu, než na pravým beku s Masopustem. Nevěřím v takové univerzálno českých fotbalistů, abych si myslel, že Maso bude automaticky dobrý bek.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            wimpy     před 2 měsíci 11.03.2019 18:14 |  
            4 0

            A na tom kraji by mohl být Deli, hrál to v repre, a skvostně.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 03:50 |  
              0 1

              Myslím že nás Jit opět překvapí a poskládá to úplně jinak. Mě by se líbilo vzhledem k útočný síle Spanelu hrát Deli, Kudela, Král, MNN s tím že Souček vypomuze Kralovi s rozehravkou. Trochu psycho, ale bránit Navase je taky trochu psycho.

            • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

              Pepino44     před 2 měsíci 12.03.2019 09:51 |  
              0 0

              No, jo, on je Deli ale levák. I když kopne pravou taky, přes nohu by to asi nebylo zcela optimální. Já bych tam v tomto složení obrany viděl spíš toho Kúdelu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          bongor     před 2 měsíci 11.03.2019 21:58 |  
          1 0

          On Kudela taky není nějakej rychlík.To jsou spíš naši Afričani-Oni moc nekmitají.ale mají dlouhé nohy a tím to doženou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      wimpy     před 2 měsíci 11.03.2019 15:35 |  
      3 3

      Zelený

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Ravik     před 2 měsíci 11.03.2019 15:46 |  
        2 0

        Ale to by hrál na Navase, a to bych měl obavy. Proti němu je Boříl ideální.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 03:14 |  
          0 0

          Boril toho Navase taky nezvládal. Snažil se ho spíš vycouvat, než mu hrát na tělo a třeba zablokovat přihrávku na něj, ale výsledek byl jeden nebezpecny centr za druhym. Nenapadá mě ale nikdo kdo by ho zvládl pokrýt. Možná snad Sýkora, který hostuje, má rychle nohy, nízké teziste a start na míč. Tezke

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Snivec     před 2 měsíci 11.03.2019 15:47 |  
        3 3

        presne tak, Boril vpravo a Zeleny vlevo, nejlepší volba

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          deny91     před 2 měsíci 11.03.2019 20:17 |  
          3 1

          Zelený rozhodně není tak silný v defenzivě a pohybově, jako Bořil (je zase techničtější a zajímavější dopředu). A pokud v Seville měl s Navasem co dělat Bořa, nedokážu si tam představit Zeleného tak, aby z toho nebyl větší problém... a to mám Zeleného rád.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      butters     před 2 měsíci 11.03.2019 15:57 |  
      2 1

      Podle mě bude hrát vpravo Masopust a vlevo zůstane Bořil. Před nimi asi van Buren a Zmrhal, střed stejný jako v Seville, v útoku buď Škoda nebo jako falešný hrot Stoch (de facto 4-6-0).

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      vojtanic26     před 2 měsíci 13.03.2019 10:27 |  
      0 1

      Podle mě se dočkáme sestavy s Králem na beku.
      Jak jsem psal po prvním zápase, varianty se Zeleným nebo Masopustem se mi, z hlediska toho, že očekávám hodně obranných povinností, moc nezamlouvají. Zápas s Baníkem ukázal, že Frýďa se dostane na hřiště na závěr zápasu, ať už pomoci udržet stav nebo naopak srovnat/otočit.
      Zajímavá je i varianta poskládat tři stopery + Bořila vedle sebe, ale v tu chvíli narazíme na podobný problém jako u Frýdi, méně pohyblivý pravý bek.
      Proto mi vítězně vyvstává varianta:
      Kolář - Král, Kúdela, Deli, Bořil - Ngadeu (Traroe), Souček - Masopust - Traroe (Stoch) - Zmrhal - Škoda (Stoch)
      Což zaručí pohyblivého krajního obránce + nepropustný střed.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Gillan     před 2 měsíci 11.03.2019 15:53 |  
      0 10

      Tak to se Alanorovi omlouvám, tohle je mnohem neobjektivnějšíí:))

  12. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    tomas1947     před 2 měsíci 11.03.2019 15:55 |  
    6 1

    Vím, že to k tomuto článku nepatří a předem se za to omlouvám. Ale moc by mne zajímalo, kdo byli ti dva prckové, kteří se včera zúčastnili děkovačky. Zvláště ten, co běžel před hráči a stále přitom tleskal byl zcela boží. Tomu bych dal 10. Pokud je někdo poznal, tak to prosím prozraďte.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      SirCohen     před 2 měsíci 11.03.2019 15:58 |  
      3 0

      Prcci byli od Masopusta a Coufala.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      JSat (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 16:08 |  
      10 0

      běžce lovil Masopust, druhý je starý známý - MiniCuf...

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 16:32 |  
        3 1

        Malej běžec byl Masopusta, ale Coufal včera prcka na děkovačce neměl... ten druhej prďola byl syn Honzy Bořila...

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          bramburek (přítel SN)     před 2 měsíci 12.03.2019 00:35 |  
          2 1

          Tomasi1947, tady v tom videjku zrovna všechno je...

          čas 17:55 - Masopust druhej zleva drží synka v náručí, Cuf vedle něj na kraji v červený mikině tentokrát bez syna

          v čase 19:27 ke konci děkovačky přibíhá Béřa se svým synem, kterej následně skáče před Tribunou Sever

          https://m.youtube.com/watch?v=k9A0ReKBc4w

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            Dr. Fe1     před 2 měsíci 12.03.2019 01:02 |  
            1 3

            Díky za info. My tam těch fotbalových mini synátorů máme teď víc, Stoch má taky jednoho v podobném věku, A všichni jsou skvělí. Teď jeden z jich stál před hráči před tribunou východ a při zdravení východní tribuny to dirigoval místo hráčů :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            jane (admin)     před 2 měsíci 13.03.2019 20:42 |  
            3 0

            Bóřa nemá syna, ale dcerku. Přivedl malého Cufa, na videu je to vidět, že se k němu velký Cuf má.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      PetCC     před 2 měsíci 11.03.2019 21:22 |  
      1 0

      Kvúli nim jsme tam čekali až do konce, ten heden je rozenej kotelník! :-)

  13. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    VanDel     před 2 měsíci 11.03.2019 16:44 |  
    9 5

    Rozhodně přidat bod Balutovi. Aby měl stejnou známku jako Hušbauer a Olayinka je hodně nespravedlivé.
    Co se týče složení obrany na čtvrtek, tak ač včera zahrál Frydrych dobře, tak na Sevillu bych ho nestavěl. Na krajích obrany budou potřeba rychlí hráči a to Frydrych není. Jak už se tu několikrát napsalo - na pravého beka v téhle situaci asi nejlépe Masopusta. Bořil musí zůstat na své levé straně. Neumím si totiž, nebo si spíš vůbec nechci představit to, jak Zelený jako levý bek brání Jesuse Navase, to by byl velký provar.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      puchy     před 2 měsíci 11.03.2019 18:12 |  
      4 20

      Olayinka 3,špatný vykon okořeněn nahranou nepenaltou “kontakt tam byl”.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        VanDel     před 2 měsíci 11.03.2019 18:43 |  
        3 15

        Projeď si diskuzi pod tím včerejším zápasem a uvidíš, že mi mluvíš víc než z duše :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 03:03 |  
        1 3

        Jo, je to od něj nesympaticky a je fuk kolik si kdo natuka mínusu. Pro mě Kaňka na jinak podařený zapase

  14. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    carevitchando     před 2 měsíci 11.03.2019 17:17 |  
    3 12

    Já bych tady rád jednoho slávistu ohodnotil, byť tedy bývalého...Laštůvka je díra a nééé, že nééé!

  15. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    Steve2924 (přítel SN)     před 2 měsíci 11.03.2019 17:21 |  
    18 0

    Já bych měl dvě připomínky. Jinak celkem souhlas. Nezávidím hodnocení brankáře v tomhle zápase, protože to se opravdu dělá hrozně těžko.

    Alexandru Baluta - 6 - já bych mu dal 7 těch náběhů velmi dobrých do prostoru měl dost, bohužel byl ignorován

    Milan Škoda - 6 já bych mu dal ještě o bod méně. Ano dal gol, ano podržel dost balonů ale taky dost balonů zadrbal místo toho aby nahrál lépe postavenému spoluhráči. Zejména Balutu ignoroval uplně neskutečně. A minimálně jednou ho moc dobře viděl, bylo to v prvním poločase, Baluta si ukazoval a Škoda se po něm podíval a otočil hlavu a začal to drbat a nic z toho nebylo. Tohle mě celkem zarazilo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Hektor     před 2 měsíci 11.03.2019 18:07 |  
      12 1

      Já dal Balutovi 7, mě se prostě líbí takoví techničtí a kreativní hráči jako on. Mohl by to být lepší tvůrce hry než Hušby, ale připadá mi, že ho moc nevzala kabina, tomu by odpovídalo i to, jak ho Škoda ignoroval. Možná zrovna Balutu měl určit trenér na penaltu, gól by mu určitě pomohl. Připadá mi, že se k tomu hrnou hlavně Škoda se Stochem, aby si nahnali góly, ale když si na ni věřím, kopni ji půl metru pod klacek a ne takhle opatrně. Když trefil Laštůvka stranu, tak to snad ani nemohl nechytit.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    kjandourek (admin)     před 2 měsíci 11.03.2019 21:26 |  
    22 2

    Přidám jeden svůj pohled na tolik nepopulární téma - (ne)odpískané penalty... Hodně lidí je hodnotilo podle toho, jak brzo dopředu hráči "skákali", ale to je podle mě dost často se opakující, ale špatný pohled na věc... hodnotíme co dělal "faulovaný", nikoliv faulující... A fauly by se měli pískat podle chování faulujícího hráče... ne podle toho, jestli faulovaný stihl včas uskočit (a tudíž se vlastně nic nestalo), nebo odevzdaně zavřel oči a nechal si v zájmu kolektivu zlomit nohu ...

    A tady byl značný rozdíl... Laštůvka udělal přesně to, co vždycky předchází faulům gólmanů na útočníky - pokusil se chytit míč, který měl pod kontrolou útočník.. šel po něm rukama a v takové chvíli stačí, aby si útočník ten míč včas píchl okolo a už jste tam pozdě a rukama chytíte jeho nohy - jasný faul... a je úplně jedno, jestli se útočník už v předtuše nárazu odrazil, aby mu to neotočilo kotník...

    A teď se podívejte, co dělal Kolář: Vůbec nešel po míči, nesnažil se ho vzít zpod kopaček Diopa, naopak se roztáhl a snažil se čelit střele: ruce od sebe, pravá noha vytrčená proti případné přihrávce před bránu, levá pod sebou, vlastně k němu na mokrém trávníku jel v jakémsi polokleku... Proto to nebyl faul, protože útočníkovi - proti jeho očekávání - neskočil pod nohy, ale jenom zmenšoval střelecký úhel...

    A tím bych chtěl Ondru ocenit - My tu říkáme, že neměl co na práci, ale on prostě tu ošemetnou situaci v krizové chvíli (kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby Baník na začátku kopal penaltu) vyřešil lépe, než daleko zkušenější Laštůvka...

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      daadyy     před 2 měsíci 11.03.2019 21:55 |  
      3 5

      Seš si fakt jistej, že Peter měl míč pod kontrolou?

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        kjandourek (admin)     před 2 měsíci 11.03.2019 21:59 |  
        7 0

        To je jedno... byl u nej dříve, než Laštůvka, který po něm šel taky... to
        se stava i v poli, ze jdou oba po míči. Jeden ho odehare a ten druhý už fauluje... zatímco Ondra po něm vůbec nešel.. To byl ten základní rozdíl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          PetCC     před 2 měsíci 12.03.2019 09:48 |  
          0 0

          Tohle byl třeba souboj, kdy Souček dostal žlutou. Tam šli oba dva stějne do skluzu, jeden vedle druhýho a rozhodčí dal kartu.
          Já tedy nepochopil za co, protože v téhle situaci nemohla být vyvinuta žádná velká síla a bez působení síly není faul, jen simulace.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            kjandourek (admin)     před 2 měsíci 12.03.2019 10:01 |  
            0 0

            Rozhodčí byl blíže než my v hledišti, třeba to zblízka vypadalo hůře... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Taky     před 2 měsíci 11.03.2019 22:03 |  
      5 0

      Tak to je přesný. Je mladej, ale spoustu věcí řeší mazácky a dál na sobě maká. A rozhovory, které dává, mají hlava a patu. Roste před očima. A taky neposral se, když to v Genku posral.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Dennis     před 2 měsíci 12.03.2019 00:08 |  
      4 1

      Přesně, nechápu, proč tohle není schopný říct někdo v televizi. Ať už hned ve studiu po zápase nebo třeba v pondělní Tiki-tace. Tam jen všichni melou hovadiny a vrcholem toho je Rajnoch ve studiu k zápasu. Jestli si ho tam ještě někdy pozvou, tak nechápu, podle čeho si vybírají hosty ("experty"), asi podle toho, kdo tam jede větší perly. Ono vzít si tam opakovaně Kalivodu, který toho nikdo moc nenamluvil, to je taky docela úlet. Ještě to Rajnoch zakončí větou ve smyslu, že kdyby nebylo video, tak by se teprve vidělo, jak to bylo. Nechápu. Ty situace byly na první pohled podobné, ale chování brankářů dost odlišné. To rozhodlo o tom, jak se k tomu postavili rozhodčí. Kdo to nevidí, asi to vidět nechce...

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Snivec     před 2 měsíci 12.03.2019 00:36 |  
        2 0

        Rajnoch ten vzdy umel dobre okecavat, kdyz hral naposledy v Edenu, sly za nim dva goly, ale okecal to slusne. Normalni kaspar, ktery neumi priznat chybu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          Gillan     před 2 měsíci 12.03.2019 06:38 |  
          5 2

          Rajnoch hlavně Slavii nenávidí, několikrát to už v různých studiích zaobaleně přiznal, nevím, proč tam nepozvou jako hosty zástupce klubů, které hrají a tahají tam tohohle vola.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Akuls     před 2 měsíci 12.03.2019 18:19 |  
        1 0

        Ale vždyť obě penaltové situace hned v pozápasovém rozhovoru Královec, jeden ze dvou videorozhodčích (a toho opravdu nelze podezírat ze sympatií ke Slavii), podrobně rozebral a pregnantně vysvětlil. To, že to Rajnoch viděl jinak mne nepřekvapilo, ostatně to v zápasech Slavie na O2TV od tohoto stálého experta nebylo poprvé, ale kam koukal Kalivoda, to opravdu nevím. Asi by se rád zařadil mezi naše zdejší Mirky Dušíny.
        Pokud jde o hodnocení, tak je naprosto nepochopitelné, že Souček se Stochem mají horší známku než třeba nevýrazný Zelený. JiT po zápase Balutu sice pochválil za výkon i za zlepšení a prorokoval, že Slavii ještě na jaře hodně pomůže, ale klidně sním svůj jediný klobouk, pokud se tak stane. Balutovi i vzhledem k jeho malému vzrůstu a subtilní postavě náš kontaktní fotbal, resp. kopaná nesedí a přes slušnou míčovou techniku nemá šanci se u nás prosadit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 02:58 |  
      6 7

      S tou penaltu nesouhlasím. Olayinka si míč dost predkopl, sám ale viděl že už ho gólman stihne sebrat, proto zvolil variantu kdy hodně dlouhým krokem zkusí míč trknout ještě před brankarem, bez úmyslu ohrozit branku, ale za to s úmyslem upadnout. Ten kontakt na pád určitě nebyl. Kdyby se ho Lastuvka vůbec nedotkl, upadl by úplně stejně a dozadoval se penalty. Za mě je to dost nesympaticky od našeho hráče, který už navic něco podobného zkoušel. To je fotbal, ne divadlo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        kjandourek (admin)     před 2 měsíci 12.03.2019 08:53 |  
        8 1

        To je přesně to, o čem mluvím.... Faul dělá faulující hráč... je špatné hodnotit ho podle toho, co dělal faulovaný a Ty k tomu přidáváš ještě další pohled: zkoumáš, jestli by z toho byla branka, nebo ne....

        Faul je faul - je úplně jedno, jestli hráč s míčem mířil k brance, nebo na rohový praporek... to se potom rozlišuje jenom v tom, jestli následuje karta a jaká... Za zmaření brankové příležitosti se dávala automaticky červená, teď to zmírnili na žlutou... a vzhledem k tomu, že Laštůvka žádnou nedostal, tak to sudí viděl podobně - faul ano, ale gól by z toho asi nebyl, takže bez karty...

        A to je pořád ta druhá věc... Já souhlasím s tím, že Peter i Dame do té situace šli s tím, že budou u míče dříve než gólman a následně budou faulováni... To je normální ve všech situacích - i když nejde o gólmana a jedná se o souboj uprostřed hřiště - ten, kdo je u míče dříve, si jej posune kamkoliv a ten kdo je tam druhý, většinou fauluje... a nebo si ten druhý uvědomí, že tam bude pozdě a vůbec do toho souboje nejde... a potom to faul není - a je úplně jedno, jak se k tomu postaví faulovaný...

        A to byl i případ těchto penalt - Lašty to risknul, šel do míče a byl tam pozdě, což po zápase zcela sympaticky přiznal....
        Oproti tomu Kolář Diopovi vůbec pod nohy neskákal, ten k němu doklouzal v polokleku s rukama rozpřaženýma jak vykrýval střelecký úhel... byla Diopova chyba, že s tímhle vůbec nepočítal a místo okamžitého střeleckého pokusu pořád čekal na ten faul, který nepřicházel...

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          pajsano     před 2 měsíci 12.03.2019 09:15 |  
          2 3

          V zásadě souhlasím, že pěkně vykrýval prostor proti střele i s tou vystrčenou nohou proti zpětné přihrávce, to je všechno dobré. Nicméně to nic nemění na tom, že v tom poloskluzu v polosedě křížil Diopovi dráhu a tudíž by případný kontakt mohl být posouzen jako faul. Faul nemusí být jen když brankář někoho zahákne rukama nebo trefí nohama. I když někam doskluzuje a zbourá někoho tělem, tak i to může být faul. Navíc na velice mokrém trávníku je těžké odhadnout kam přesně doskluzuji, takže na milimetry vypočítané to Ondra mít nemohl. Nehodnotím to jako kardinální chybu, jen říkám, že bych uvítal opatrnější řešení situace. Už takhle to vyvolalo velikou diskuzi, pokud by tam opravdu došlo ke kontaktu, tak by to bylo ještě horší a toho bych se rád propříště vyvaroval.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            PetCC     před 2 měsíci 12.03.2019 09:43 |  
            1 0

            Pořád opakuju, ze svého pohledu jsem viděl jasně Diopovu dráhu, i pohyb míče, šlo to přesně ode mě a Kolář v té
            dráze nebyl. Diop skočil trochu do strany, aby se ke Kolářovi dostal, ne ve směru běhu za míčem.
            Když Diop padal, tak mezi ním a Kloářem byl jasný pruh trávníku a rozhodčí to viděl taky.

            Naproti tomu Olayinka se snažil zatočit směrem od brankáře, protože tam si píchnul míč.

            Jo a mimochodem, on si Diop ani nemohl počkat na faul, protože mu další krok vyšel na pravou nohu a tu už do kontaktu dostat nemohl vůbec.

          • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

            kjandourek (admin)     před 2 měsíci 12.03.2019 10:04 |  
            2 0

            Samozřejmě, že to úplně vypočítané mít nemohl... ale bylo evidentní, že tomu faulu nešel naproti... dělal všechno proto, aby nefauloval - nešel do balónu a tedy do rizika, že u něj bude později... Podle mě to z jeho strany bylo velice správně vyřešené...

            A za to tedy podle mého názoru zaslouží pochválit.... a ne kritizovat, že tam měl jít ještě s menší intenzitou....

  17. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    dauby     před 2 měsíci 11.03.2019 21:57 |  
    7 0

    Baluta určitě není ůj oblíbenec, ale včera se mi hodně líbil a byl rozhodně lepší než Hušbauer. Dal bych mu známku 7, hlavně prvních 30 minut byl skvělý. Potřeboval by hráče k sobě, se kterým by mohl rychle kombinovat na malém prostoru.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 02:25 |  
      0 0

      Když bude hrát, tak poroste. Snad bude hrát.

  18. Penalty

    pinochet     před 2 měsíci 11.03.2019 22:38 |  
    6 5

    Omlouvám se, ale dle mého by měl být na penalty někdo jasně určený a neměla by se jejich exekuce nechávat tomu, „kdo se zrovna cítí". Stoch a Hušby „se cítí" pořád, ale kopou je bídně. Fakt bych už zase chtěl u pentle vidět MNN.

    • Re: Penalty

      pipe1980     před 2 měsíci 11.03.2019 22:43 |  
      2 2

      hráls někdy fotbal? jako soutěž? jako že když budeš určenej na penaltu a budeš mít sám pocit že ti to v zápase nejde a nebudeš si věřit, tak prostě půjdeš, protože jsi určenej?

      • Re: Penalty

        wimpy     před 2 měsíci 12.03.2019 00:48 |  
        1 4

        No ono to úplně od věci neni, hráč, kterej se necejtí na pentli, to už je na pováženou. Snad s výjimkou nějakého zranění, případně už opravdu těžkejch nohou ke konci zápasu.

        • Re: Penalty

          Gillan     před 2 měsíci 12.03.2019 06:45 |  
          1 3

          Tak od tebe bych tohle nečekal, když jsi hrál za tu Duklu...Ale pokud hráč určenej na penaltu má den blbec, nic mu nevychází, míče mu odskakují a není schopen trefit bránu z metru, tak by penaltu kopat neměl, i kdyby byl určenej desetkrát.Proto se na penalty určují třeba tři, čtyři a na hřišti jde na ni ten, který si věří nejvíc.On je taky rozdíl kopat penaltu za stavu 5:0, nebo minutu před koncem za stavu 0:0

          • Re: Penalty

            wimpy     před 2 měsíci 12.03.2019 18:30 |  
            2 0

            Ale ano, určeni bývají tři. A to v pořadí, první, druhý, třetí. Proto, že někdo může být vystřídán, nebo třeba hrát s nějakým lehčím zraněním, aby bylo jasné, kdo je určen a nedocházelo k dohadování. Předpoklad, že ligovej fotbalista není psychicky připraven zahrát penaltu, je nepřijatelná. Připustím výjimku, jako třeba když onehdá hrála Sparta s Barcelonou a těsně před koncem měli kopat pentli na historickej postup. Ale v běžném ligovém utkání tohle prostě neberu.

    • Re: Penalty

      ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 02:44 |  
      0 5

      Já se zase omlouvám tobě a nesouhlasím! Stoch tu penaltu kopl celkem dobře. Umístil ji a prudká byla též, ale gólman se rozběhl a skočil dříve než Stoch kopl do míče. To je trochu problém, když jsi rozhodnutý kam to kopnes, jsi rozhodnutý že střela bude prudká a měl bys na poslední chvíli měnit smer. Myslím že podle pravidel se penalta měla kvůli brzké reakci brankáře opakovat. Zkus mi to vyvratit, třeba to není pravda

      • Re: Penalty

        SirCohen     před 2 měsíci 12.03.2019 09:18 |  
        2 0

        Stoch umí kopat extra prudce, ale nemyslím si, že až tolik ovládá směr. prostě to napálí směrem na bránu a pak je to paragánská padina. Penalta moc umístěná nebyla, kopnul ji skoro stejně blbě jako proti Opavě. Doprostřed výšky branky a ne tak do strany jak by bylo potřeba.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    gazza     před 2 měsíci 12.03.2019 02:08 |  
    5 18

    Nechapu To hodnoceni Tenhle clovek dava porad dobre hodnoceni Olayinkovi Ku... za co Vzdyt on neumi prejit jeden na jednoho !!!!!!! Hruza!Baluta je proti nemu fotbalista z jine planety a davas mu stejnou znamku?!

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      ColinSKS     před 2 měsíci 12.03.2019 07:05 |  
      0 6

      podívej se na všelidové hlasování - to je identické - oba za 6. Já jsem AB dal taky 6, ačkoli souhlasím, že je lepší Olayinky. AB mi přijde hodně zakřiknutý, nevím zda to střídání v TV bylo vidět, ale podání ruky s trenérem bylo naprosto jiné než když střídal Milan. ...

  20. Lehce OT - Zelené dresy Pekingu Guoan

    Petr9608     před 2 měsíci 12.03.2019 02:39 |  
    0 3

    To jako v těhle budem hrát na Juventusu...?

  21. Hodnoceni

    ŽerykRWS     před 2 měsíci 12.03.2019 03:38 |  
    7 0

    Nevím co už od Stocha čekat vic? Kdykoliv si navede míč ke střele, na trenéra soupeře padají mrakoty. V přechodové fázi působí jako jistota. Až na výjimky přesná přihrávka, navíc často překvapivá, což se o většině ostatních říct nedá. Teď už brání a celkem nepříjemne pro soupeře, navíc často napadá i na hrotu. Jestli za 6, tak průměr ostatních vidím kolem pětky. Jestli tak málo kvůli nepromenene penalte, která se stejně měla opakovat, tak je třeba porovnat i jeho vliv na hru.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    pajsano     před 2 měsíci 12.03.2019 06:20 |  
    2 9

    Já mu například vyčítám nešťastný zákrok z 5. minuty, který by při větší šikovnosti Diopa mohl být posouzen jako penaltový, stejně jako na druhé straně zákrok na Olayinku. Jak řekl Kalivoda ve studiu, šikovnější hráč by z toho penaltu udělal. Kdoví jak by se zápas vyvíjel, kdyby Baník dostal infuzi v podobě vstřeleného gólu v 5. minutě. Navíc zavdal za příčinu těm otravným debatám na O2TV, na iSportu a vlastně i tady, které mě nebaví poslouchat a číst. Byl by to již několikátý zápas v krátké době s inkasovanou brankou hned na začátku zápasu (Genk, Sevilla). Myslím, že brankář by se měl chovat zodpovědněji. Já ho hodnotil za 5.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      pajsano     před 2 měsíci 12.03.2019 06:22 |  
      0 3

      Toto měla být reakce na buriho z 15:11 ohledně hodnocení brankáře Koláře, omlouvám se, že se mi nepodařilo vložit příspěvek do správného vlákna.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      ColinSKS     před 2 měsíci 12.03.2019 06:52 |  
      2 7

      z mého pohledu tohle penalta nebyla ani náhodou. co bys dělal ty? čekal na čáře, až Diop doběhne balon? Kolář to udělal perfektně, vyběhl si, pasivně vykrýval prostor, žádné ruce nebo nohy proti útočníkovi. že ten ten se svalil s cílem simulovat faul, je věc posouzení rozhodčího a VARu a taky se to ukázalo. A Královec není žádný velký slávista

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        pajsano     před 2 měsíci 12.03.2019 08:33 |  
        3 4

        Kolář přijel do toho souboje skluzem, kdy vůbec nekontroloval jak blízko k Diopovi se dostane. Diopova chyba byla, že začal padat ještě předtím, než vůbec došlo k nějakému kontaktu a tím zcela jasně simuloval. Proto byla situace správně posouzena jako nepenaltová. Chytřejší hráč by ovšem počkal až k němu Kolář doklouže a spadl až když by ucítil kontakt. Pak by ta situace vypadala podobně jako ta Olayinkova, což byla sice přísná penalta, ale byla a rozhodčí si jí obhájí. Podle mne byl zbytečný risk jít do toho skluzu, především pokud se nakonec vůbec nedotkl míče. Vykrývat prostor lze i s oběma podrážkami na zemi a kontrolou svého těla.

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          kjandourek (admin)     před 2 měsíci 12.03.2019 08:56 |  
          3 0

          nesouhlasím - ale nebudu to rozepisovat znovu, zkus mi odpovědět o vlákna výše (níže - podle toho, jak to máš seřazené)...

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          PetCC     před 2 měsíci 12.03.2019 09:34 |  
          3 1

          Omyl, Kolář v tu chvíli vůbec v pohybu nebyl, zastavil dávno před tím (z hlediska fotbalu, jinak to byla sekunda), než Diop skočil.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    mis3     před 2 měsíci 12.03.2019 08:57 |  
    26 0

    Přeji hezký den,

    přidám svůj komentář až dnes, v neděli jsem byl až příliš pln emocí. Bohužel i těch negativních. K výkonu hráčů jen tři věty. Líbí se mi, že i hráči, kteří pravidelně nehrají mají očividně Trpišův styl zažitý a i velká rotace nepřinesla snížení kvality. Proto opět nechápu po vítězství 4-0 průměrné známky kolem 6. Za mě většina týmu 8+. Dost mě překvapil Baroš, který byl opravdu marný.

    A teď ty věci, které mě rozesmutnili. První věcí je samozřejmě choreou, první super, ani ohýnky nebyly špatné. Ovšem to druhé byla katastrofa. Nikdo z TS neopomene připomenou, že byla slabá návštěva a pak přispějí tím, že ty nebožáky co za pětikilo vlezo vedle TS pěkně vyudí. Přeruší na deset minut hru (takže ten kdo musel na vlak/autobus přišel o dvě branky) a to vše jen den potom, co nějaký "pyro není zločin" hovádko zmrzačí nějaký lidi. A pak si ještě spolu s Baníkovci zakřičí to svoje „český fotbal pro fanoušky“. Bohužel mi to zkazilo závěr zápasu a to hodně.

    Druhá věc je samozřejmě penaltová kontroverze. Já chodím na jih, sedím zhruba na úrovni lajny velkého vápna. Tedy jsem měl obě situace přímo před sebou. Diop jednoznačně vyskočil ještě než se k němu Kolář dostal. Míč už byl pryč a Ondra jednoznačně dělal vše pro to, aby nefauloval. Na druhé straně Laštůvka byl v souboji s Olayinkou pozdě, šle tak na riziko, že buď trefí první míč nebo hráče. Peter si sice předkopnul míč, tak že se dostal z úhlu. Nicméně brankář mu zasáhl nohy takže jasná penalta (ověřená videem). Pak tu čtu od „slávistů“ nadávky směrem na Petera, urážky a podobné věci ☹ Proč? Proč někdo musí kazit tu pozitivní vlnu? Nechápu to.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Ados     před 2 měsíci 12.03.2019 09:38 |  
      7 1

      Souhlas s celým příspěvkem, hlavně to nadávání na vlastní hráče prostě nepochopím.

      Jinak po víkendu (zvlášť, když zvítězíme) se vždy těším v pondělí na pořady Tiky Taka a Dohráno plus. Včera to byla doslova óda na ty rumunský šlapky, až mi z toho bylo fakt špatně a třeba Dohráno plus jsem vypnul asi po 10 minutách. Je neuvěřitelný, jak jsou zase nahoře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Martin 58     před 2 měsíci 12.03.2019 10:15 |  
        8 0

        Pořady jsem sice neviděl, ale nevím, zda rozebírali také hru/nehru Plzně, když většina jejich hráčů se pohybovala často 5-7 metrů od Sparťanů, a tím umocnili to rudé veledílo. Ano, Sparta hrála dobře, Plzeň však po celý zápas (na rozdíl od nás v Plzni, kde jsme v druhém poločasu měli aspoň držení míče okolo 75%) absolutně prachbídně. Nevěřím tomu, že jim někdo do konce sezóny dá na hřišti ještě tolik prostoru, takže teprve později se uvidí, kam se posunuli. Za největšího budoucího soupeře (od podzimu) je musíme však považovat.
        Více mě však zaujala "Bořkiáda", která při přenosu a zejména ve studiu O2 vypukla. Zamilované trio Svěcený, Siegl, Koubek (zleva doprava pro neznalé) o všech mluvili v příjmeních, jenom o Dočkalovi jako o Bořkovi (představte si třeba, že by se delší dobu bavili o Sukovi a mluvili o něm výhradně jako o Tomášovi/Tomovi), až mě napadlo, že by mohli přejít na jihoamerický systém, kdy hráči nosí na dresech něco jako přezdívky nebo křestní jména, a Dočkal by dostal na dres přímou vizitku "Bořek". No museli by přemluvit tu reklamu s Dočkalem válejícím se ve vápně.
        Apropó Dočkal jako fotbalista: ano, ale s ale. Rozhodně mě u něho vadí, že nešel se svou fotbalovou kůží na ten pravý fotbalový trh (Anglie, Německo, Španělsko, Itálie). Nikdy nemůže historicky dosáhnout věhlasu hráčů jako Šmicer, Berger, Bejbl, Kuka a jiní. Ti všichni tu zkoušku úspěšně složili a ta historie má jiný zvuk než Koyaspor a Rosenborg..

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          siskin     před 2 měsíci 12.03.2019 12:40 |  
          1 0

          Po “brazilsku” by mohl mít na dresu “Flusal”.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 2 měsíci 12.03.2019 09:39 |  
      8 0

      Za první odstavec paleček nahoru, za druhý odstavec paleček nahoru, za třetí odstavec paleček nahoru. To máme bratru tři palečky nahoru, které ovšem dát nemohu, tak dávám aspoň jeden.

      K tomu třetímu odstavci bych jen dodal, že ti různí Mádlové a jiní cíleně vyvolávají ve fanoušcích pocit, že se Slavii nějak připískává a u některých malověrných toto jedovaté sémě holt dopadlo na úrodnou půdu.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    p!erreCORE     před 2 měsíci 12.03.2019 10:24 |  
    3 2

    Myslim,ze Frýďa. Ignorovat ho po takove galasou by bylo docela trapny. Myslim,ze takovym vykonem si sve misto proti Seville zaslouzil. Jak jinak trenerovi ukazat,ze na mne ma vsadit? Ostatne je to nas druhy pravy bek, on a nikdo jiny. Rad se ale necham prekvapit. Treba budou kraje vazne Bořil a Deli nebo Bořil a Masopust nebo Bořil a Kúdela. Za mne hlavne tolik,ze Zeleného bych na hriste nestavel,myslim,ze mu chybi sebevedomi a zdrava agrese,ktera bude proti alemanum treba. Zkusenosti muze sbirat pristi rok. Tohle je pro nej podle mne moc velky zapas. Jinak jako hrac je mi sympaticky,je celkem sikovny,dopredu lepsi nez dozadu,coz by prave mohl byt problem a sprinter to taky zadny neni.

    At to trener ale postavi jakkoli,vim,ze bude mit opet stastnou ruku a my postoupime.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      Jachym     před 2 měsíci 12.03.2019 10:47 |  
      5 1

      No, ale vzhledem k tomu, že v sestavě Sevilly nebude "Alemán" ani jeden, tak by hrát klidně mohl...:-))

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        p!erreCORE     před 2 měsíci 12.03.2019 10:57 |  
        0 0

        a to sem mel na stredni dva roky inglés. to je hodne smutny teda

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Jachym     před 2 měsíci 12.03.2019 11:10 |  
        0 2

        "Mě"...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        SirCohen     před 2 měsíci 12.03.2019 12:21 |  
        1 0

        "Zápas možná mohl vypadat jinak, kdyby se v 5. minutě sporná situace změnila v penaltu pro Baník, a ne ve žlutou kartu za simulování"

        Vtipálci:-D

        • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

          SirCohen     před 2 měsíci 12.03.2019 12:26 |  
          2 0

          A další perla o Laštůvkovi: "V zápasech, kdy za Slavii chytal, chtěl jistě předvádět co nejlepší výkony a v brance Slavie rozhodně nezklamal."

          Co si pamatuju, tak Frydrychovi minule ten vlastňák dali pěkně sežrat, takže to jejich adorování bych trochu mírnil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        mis3     před 2 měsíci 12.03.2019 12:47 |  
        3 0

        "Ne nadarmo se říká, že Baník Ostrava má nejlepší fanoušky v celé naší fotbalové lize. Jistě i oni mívají sem tam nějaké excesy" ... no tvl. sorry, při vší úctě si myslím, že ty jejich výjezdníci jsou zvěř. Nelze neobdivovat to, že ve velkých počtech objíždí republiku a ono samozřejmě to fandění ve stovkách lidí zní o dost jinak, než když je tam 30-40 kusů. Ovšem tohle hodnocení, že je někdo nejlepší? No nevím. Při hodně venkovních zápasech Slavie jsem letos měl pocit, že se hrálo v Edenu, navíc ten repertoár pokřiků v Edenu je bez diskuze prostě nejširší. A ta věta s Excesy? Tak to už se můžu jen smát.

      • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

        Pepino44     před 2 měsíci 12.03.2019 14:27 |  
        6 0

        Já se divím, že pisálkové na tomto serveru, když napíšou A, proč nepíšou také B. Jsou tak omezení, že zapomínají na naše rozlučky s bývalými hráči jako byl např. Hubáček, který když přijel do Prahy se Zlínem, tak byl obrovsky oslavován, nebo si ve své omezenosti nevšimli rozlučky s Mešanovičem, který se přijel do Prahy rozloučit jako člen MB ? Ve Slávii jsme se většinou s hráči, kteří se k nám zachovali normálně vždy rozloučili pěkně. Možná, že budou nepříjemně překvapeni, že v případě, že Bucha zůstane v MB a přijede na Slávii na něho budou diváci pískat. Možná také ne, protože Bucha je pro nás mrtvý skoromuž. Každému, co jeho jest.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    zeleznik2     před 2 měsíci 12.03.2019 13:14 |  
    0 0

    Hodnotil jsem podobně, jen u Olayinky jsem dal za 5. Jsem překvapený za docela velkou kritiku Mira, ale obecně máme fakt s proměňováním pokutových kopů docela problémy, Hušby, Milan i Miro zahrávali penalty fakt dost laxně, Suk je sice proměňuje, ale je tam docela štěstíčko. Snad nebudeme muset, se spoléhat na penalty, protože to by bylo docela Waterloo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

      hajnej     před 2 měsíci 12.03.2019 14:01 |  
      10 0

      Na penalty měl chodit od začátku sezony Kolář. Kopací techniku má slušnou a kdyby všechny dal, tak je druhej nejlepší střelec v lize! :-)

  26. Ještě k penaltě s odborníkem z Volkszeitung

    Jachym     před 2 měsíci 12.03.2019 15:30 |  
    0 0

    Podle tohoto "experta" se Alanor a většina z nás zcela mýlíme:-) "Kolář soupeře srazil nohou k zemi, Baník tedy měl kopat penaltu a žlutou kartu měl dostat Kolář.
    Na druhé straně se totiž stala zcela stejná situace v 50. minutě, když gólman Ostravy Jan Laštůvka po totožném zákroku poslal k zemi Petera Olayinku a tentokrát sudí Nenadál s posvěcením Královce penaltu odpískal."
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/komentar-panove-rozhodci-prestante-si-delat-z-fanousku-dobry-den.A190310_184916_ln-sport-fotbal_lar?foo-bar=1

    • Re: Ještě k penaltě s odborníkem z Volkszeitung

      kalex     před 2 měsíci 12.03.2019 18:48 |  
      5 0

      Ten debil může psát maximálně sračky na pohlednice, přáníčka nebo parte. A to parte by byl zase výsměch nebožtíkům a pozůstalým.
      Sice to Masopust mohl ustát, ale držení zcela evidentní a nebylo to v zápase poprvé, co ten posraný klokan takto někoho držel.
      S Ostravou stejné nebyly ani náhodou.
      Ale kdo chce, důvod si najde.

  27. Re: Hodnocení slávistů - 24. kolo

    cheechoo1     před 2 měsíci 13.03.2019 18:16 |  
    8 0

    Dnes jsem znovu viděl ten zákrok na Olayinku a musím přiznat, že jsem se asi mýlil, a že to nejspíš pentle byla. Tak sorry jako

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen