Ženský fotbal

Prohra slávistek v derby

V generálce na Ligu mistryň prohrály slávistky na hřišti Spartě 0:2 a boj o titul se hodně komplikuje. Teď je však třeba přepnout na středu, souboj s Bayernem Mnichov.

Slávistky nastoupily s dvěma posily ze zahraničí – Hasanbegovičovou a Rojasovou, naopak chyběla Pincová. Derby bylo pro sešívané holky důležité, potřebovaly napravit domácí ztrátu. Zápas v prvním poločase však nenabídl mnoho šancí na obou stranách. Lépe do utkání vstoupily slávistky, byly důraznější a více se tlačily k vápnu Sparty. Také zahrávaly několik standardních situací a rohů, ale k ohrožení braky nedošlo. Nadějnou situaci navíc překazila špatná předfinální přihrávka. Posledních patnáct minut převzala iniciativu Sparta a ve 37. minutě měla Stromová z levé strany nebezpečnou střelu, avšak Votíková bližší tyč pohlídala. Z následného rohu netrefila míč Odehnalová.

Do druhého poločasu vstoupily lépe sparťanky a rychlými góly určily ráz zápasu. V 52. minutě po centru do vápna k tyči hlavičkovala Lucie Martínková, o tři minuty později vyslala prudkou střelu pod břevno Stašková, brankářka Votíková vyrazila jen před sebe a do prázdné branky doklepávala Burkenroadová. Pro slávistky nic příjemného, ale mohly rychle snížit. Po hezké přihrávce mezi obránkyně z úhlu střílela Bartoňová, ale Vaníčková chytla. A málem padl gól na druhé straně, po rychlé akci zakončovala v jasné pozici Nepokojová mimo branku. Slávistky se složitě dostávaly ke střeleckým pokusům, za zmínku stojí krásná střela Svitková osm minut  před koncem, ale Spartu podržela Vaníčková. Vítězství Sparty je zasloužené, slávistkám to dnes nevyšlo.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Prohra slávistek v derby

    zeleznik2     před 5 lety 15.03.2019 20:59 |  
    2 0

    Škoda zrovna s nejméně příjemným soupeřem, prohra vždycky bolí!

  2. Re: Prohra slávistek v derby

    Taky     před 5 lety 15.03.2019 22:49 |  
    3 0

    Na ženském fotbalu jsem byl vůbec poprvé, tak se nechci pouštět do nějakého hodnocení, když nemám srovnání, ale zasloužená prohra, bych to nazval.
    Nejvíc mě zaujalo, jak jsou děvčata sprostá a nejvíc mě pobavilo, jak chlapům v hledišti cukaly koutky pokaždé, když jedna zasloužilá fanynka zakřičela: "Holky, roztáhněte to !"
    Těším se ve středu na Bayern a doufám, že ta paní taky dorazí a nebude muset křičet: "Holky, zabalte to !"

  3. Re: Prohra slávistek v derby

    r-w-h     před 5 lety 16.03.2019 10:11 |  
    0 0

    hele a co to derby na podzim? byla nějaká dohra pro toho rozhodčího ?

    • Re: Prohra slávistek v derby

      Taky     před 5 lety 17.03.2019 07:47 |  
      0 0

      Nevím kdo to pískal a mával na podzim, teď to byly tři ženský a na nějakou dohru typu "šváb ve sprše" to nevypadalo...