Domácí pohár

Slavia - Karviná 5:0

V úterý přivítala Slavia v Edenu Karvinou v rámci čtvrtfinále domácího poháru. Pro sešívané šlo o příjemný večer, když svého soupeře porazili rozdílem třídy 5:0.

Trenér Trpišovský dle očekávání udělal oproti sobotnímu ligovému zápasu v sestavě množství změn. V základu zůstali jen Deli a Traoré. Naopak šanci od úvodních minut dostali Van Buren, Olayinka, Baluta, Zelený či Frydrych.

Stejný přístup zvolil při svém návratu do Edenu i nejnenáviděnější kouč Slavie v historii František Straka. Obvyklé opory šetřil na boj o záchranu a postavil členy širšího kádru, mimo jiné třeba hráče ročníku 2000 Vlachovského.

Slavia začala zápas výborně, hned po minutě hry pronikl do vápna Olayinka a naservíroval míč před odkrytou branku Van Burenovi. Náš útočník ale v zakončení selhal a trefil jen brankáře Pastronického. Další minuta, další gólovka. Tentokrát po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Frydrych. Taktéž on ale pohrdl odkrytou brankou a míč usměrnil jen vedle. Po povedeném vstupu se hra sešívaných povážlivě zadrhla. Hosté předváděli běhavý bojovný výkon a hru vyrovnali. I tak si slávisté připsali další gólovou šanci, když Dramé trestuhodně přišel o míč v roli posledního. Traoré však postupoval na brankáře příliš pomalu, takže mu stihl zakončení ztížit Krivák a náš hráč pálil jen vedle. Slavia pak hodně vypadla z tempa a často jen nepřesně nakopávala. Co víc, po dobře vyřešeném brejku Karviné zachránila Kováře po zakončení Bukaty tyč! Nepříliš povedenou první půli orámnoval dobrý start a ještě lepší závěr. Červenobílí přeci jen přidali a brzy za svou snahu sklidili ovoce. Král pálil v dobré pozici nepříliš důrazně, jeho střelu však stoper hostů zblokoval jen k volnému Frydrychovi, který již neměl problém rozvlnit síť za bezmocným Pastornickým - 1:0! Aby nebylo radosti málo, tak si o pár minut později dobře poradl na straně Traoré, míč se nakonec dostal na hranici vápna k Balutovi, který pěknou ranou zvýšil náš náskok - 2:0! Do šaten tak mohli naši hráči odcházet relativně spokojeni.

Druhá půle začala stejně, jako skončila ta první. Hušbauer přesně odcentroval z lajny, Van Buren hlavou překonal brankáře a hosté mohli lovit míč ze své sítě potřetí! Tři inkasované branky během 10 minut do té doby snaživou Karvinou naprosto zlomily . Hosté přestali klást odpor a na hřišti existovali jen červenobílí. V 59. minutě už to bylo 4:0, když Traoré hezky přiťukl na Hušbauera, který si tváří v tvář Pastronickému chladnokrevně poradil. Ani na pátou branku se nemuselo čekat dlouho. Obrana Karviné se doslova rozestoupila před Traorém, toho ještě gólman vychytal, ale míč se odrazil jen před Van Burena a nizozemský šutér neměl problém uklidit míč do sítě! Již před tímto momentem se na hřiště dostali Ševčík, jenž se vrací po zranění, a mladý debutant Vlček. Slavia dohrávala zápas v exhibičním tempu a zničená Karviná tlačila čas hodinových ručiček ke kýžené 90. minutě. Ta se nakonec naplnila bez další branky, a tak zápas skončil jednoznačnou výhrou Slavie 5:0. Svěřenci trenéra Trpišovského se tak můžou těšit na semifinále domácího poháru.

Hostující trenér František Straka hodnotil utkání následovně: "Chtěl jsem postavit hráče, kteří dosud šanci nedostali. Jsem v Karviné chvíli, potřeboval jsem je vidět nejenom v tréninku, ale i v zápase. A ten nám jednoznačně ukázal realitu. My jsme věděli, proti komu hrajeme, Slavia má výborný mančaft. Jsou skvěle fyzicky připravení, mají dva výborné hráče na každý post. Když jim to náhodou nejde fotbalově, tak mají i velkou fyzickou sílu. Slavia má výborné mužstvo a její kvalita je podpisem trenéra Trpišovského. Mě jen mrzí výše dnešní porážky. Co se týká pokřiků, tak je nechte být, nechci je řešit. Je to trapné."

Za Slavii hodnotil zápas asistent trenéra Jaroslav Köstl: "Chtěli jsme postup, ten máme, ale se vším úplně spokojení nejsme. Hlavně v první půli jsme měli velké pohybové rezervy. Takže jsme spokojeni, ale dva metry do stropu neskákáme. Ofenzivní hráči nepodali z pohybového hlediska v první půli dobrý výkon. Hrají za Slavii, čekají na šanci a pak předvedou toto. O půli jsme to řešili důrazněji a ve druhé půli už to bylo v pořádku. Jsme si vědomi toho, že Slavia v novodobé historii double nemá. My pohár na druhou kolej rozhodně nedáváme, chceme ho vyhrát a splnit naše cíle. Pro nás je rozhodující šířka kádru, díky které nemusíme řešit nahuštěný program. Ukazuje se, že složení mužstva má své opodstatnění."

čtvtrfinále - Úterý 02. 04. 2019 19:20

MOL Cup, 2018/2019
5 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
MFK Karviná
MFK Karviná

Komentáře (872)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé