Fortuna liga

Dukla - Slavia 1:5

Slavia vyhrála ve 27. ligovém kole na Julisce nad domácí Duklou lehce a vysoko 5:1, když proměnila své první tři šance a ve 22. minutě tak bylo hotovo. Branky Slavie vstřelili Masopust, Stoch, dvakrát Hušbauer a Souček.

Trenér Jindřich Trpišovský tentokrát poslal do stoperské dvojice ke Kúdelovi Ngadeuho, do zálohy poskládal Součka, Krále a Hušbauera a na křídla Masopusta se Stochem. Pod hrozbou osmé žluté karty a dvou zápasů nucené stopky nastoupili k dnešnímu malému derby Bořil a Ngadeu, tři žluté karty pak měl před startem zápasu na kontě Alex Král. První šanci si připsali domácí, Kúdela na polovině hřiště chyboval a nabídl brejk Holíkovi, ten v akci tři na jednoho střílel slabě jen do rukou Koláře. Úvod zápasu byl ze strany slávistů opravdu hodně ospalý a za deset minut se prakticky nedostali k brance soupeře. Když už se jim to povedlo, hned z toho byl gól. Červenobílí si konečně úspěšně několikrát přihráli na polovině hřiště a následně poslal Škoda z hloubi pole dlouhý pas na hranici vápna, kde si zaběhl Masopust, který si krásně zpracoval míč na prsa a následně propálil Radu - 0:1! Druhý gól na sebe navíc nenechal dlouho čekat. Domácí Bezpalec předvedl hrubici v rozehrávce na vlastní polovině, Masopust se zmocnil míče před Radou, patičkou dal do lepší pozice Stochovi, který poslal míč kolem Rady i dvou skluzujících obránců do sítě - 0:2! Ve 22. minutě už to bylo 3:0 pro Slavii, když domácí nedokázali ubránit jednoduché autové vhazování Bořila, na které si naběhl Stoch, posunul vyšším míčem na Hušbauera, který byl nepochopitelně úplně volný na penaltovém puntíku a koníčkem z voleje poslal míč pod břevno. Na konci 25. minuty měla tutovku i Dukla, míč Hanouska z hloubi našel za obranou Holíka, proti tomu ale včas vyběhl Kolář a donutil tak hráče domácích jej nastřelit. V 32. minutě zaznamenali hráči Dukly další slušnou příležitost, byl to konkrétně Holenda, který dobře a prudce střílel zpoza vápna, bránu Koláře minul jen těsně. Další náznaky na obou stranách už k ničemu nebezpečnému nevedly, Slavia tak odcházela do kabin na Julisce s tříbrankovým vedením, bez inkasované žluté karty a mohla být tak maximálně spokojená.

Jak první poločas skončil, tak ten druhý začal, slávisté se s vědomím tříbrankového vedení nikam nehnali a nechali hrát domácí. Ti se už ve 48. minutě dostali ve vápně do závaru, po kterém nakonec zpoza vápna pálil Hanousek, byl z toho rohový kop. A tak se skóre opět měnilo na opačné straně. Slávisté si několikrát nahráli na hranici vápna než Souček vystřelil do břevna, odražený míč sklepl hlavou Škoda pro Hušbauera, který poslal míč na zadní tyč a ani se z další branky už moc neradoval, jen se ohlédl za asistentem rozhodčího, jestli nebyl v ofsajdu. Nebyl a tříbodový zisk Slavie tak byl zpečetěn - 0:4. V 60. minutě opět Dukla chybovala při rozehrávce, míč si vzal Stoch, posunul na Škodu, jehož prudkou střelu vyrazil Rada na roh. O tři minuty později měli šanci zase domácí, Holíkova střela byla ale zablokovaná obranou. Pak se na hřiště dostali náhradníci Slavie, uzdravený Ševčík nahradil Masopusta a nahrazení Bořila Frydrychem bylo zjevně z důvodu ochránění Bořila před případnou osmou žlutou kartou. Čas ubíhal poměrně rychle, přerušovalo se jen málo. V 72. minutě opět Rada vychytal střelu Škody, který pak předal kapitánskou pásku Hušbauerovi a odešel na lavičku, na hřišti jej nahradil Mick van Buren. Tomu hned sudí Franěk nepochopitelně sebral vyloženou šanci, když do van Burena, který kontroloval míč, naběhl Ďurica a spadl, pískal se faul van Burena. A vzápětí na druhé straně snížil na 1:4 střelou z úhlu Douděra, Kolář asi neměl při této brance úplně čisté svědomí. V závěru zápasu ještě po shlédnutí videa udělil sudí Franěk červenou kartu Holendovi za nesmyslný loket do obličeje Krále před rozehráním přímého kopu Slavie. Po jeho opakovaném rozehrání pak Hušbauer střílel z 20 metrů těsně vedle. Stochovu střelu pod břevno vyrazil Rada na roh a po něm Souček, jak je tuto sezónu jeho zvykem, spálil tutovku na malém vápně. Jen o minutu později svou chybu v šanci Tomáš Souček napravil a po dalším rohu hlavou upravil na konečných 1:5. Slavia zaznamenala další vysoké vítězství a tentokrát se na něj ani nijak nenadřela, rozhodla utkání během první čtvrtiny zápasu.

Jindřich Trpišovský po zápase v televizním rozhovoru přiznal, že prvních patnáct minut nebylo ze strany Slavie ideálních a že rozhodla produktivita. Také usoudil, že Slavia pořád není v tempu, ve kterém byla před reprezentační pauzou.

27. - Sobota 06. 04. 2019 19:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 5
0 - 3
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

77. Douděra

SK Slavia Praha

Komentáře (507)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé