Ženský fotbal

Z Liberce vezou slávistky výhru

Slávistky po reprezentační přestávce zavítaly do Liberce, kde působí řada bývalých slávistek. Zápas nakonec vybojovala těsnou výhrou 1:0. Jedinou branku vstřelila Michaela Dubcová.

Od zápasu byla patrná převaha fotbalistek Slavie, ale chyběla tomu lepší předfinální fáze. Řada centrů končila na první hráčce, takže si moc nevypracovaly šance. Občas navíc zahrozil i Liberec, po standardní situaci vznikl závar, naštěstí zakončení bylo nad branku. Ve 27. minutě se prosadila Michaela Dubcová, navedla si míč na střed a dokázala prostřelit brankářku. I přes další tlak holky další branku do poločasu nepřidaly.

Druhý poločas začal střelou Hasanbegovič. Domácí Křivská poté poslala nepříjemný centr do vápna, který v poslední chvíli odvrátila Chlastáková. Hezkou střelu předvedla Divišová, ale její obstřel dokázala brankářka vyrazit. Slávistky měly několik dalších rohů či standardních situací, ale chyběla větší pohotovost a klid v koncovce. Ale povinné tři body se získaly.

„Projevil se syndrom nároďáku, kdy zápas poté není ideální z naší strany. Ale důležité jsou tři body. Nedařila se nám kombinace, nějaké šance jsme měli, ale nebyli jsme důrazní. Soupeř neměl vůbec nic. Tohle není dobrá prezentace naší hry a věřím, že do dalších zápasů se zlepšíme,“ řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

„Zápas nám moc nevyšel, nebylo to dobré herně. Nedostávaly jsme se do šancí a když už ano, tak jsme se neprosadily. Vázla nám kombinace, nedařily se dlouhé míče. Celkově to nebylo dobré. Gól padl po přečíslení, Blanka Pěničková mi hezky přihrála, pak jsem udělala polokličku a pravou nohou vystřelila. I když mi to moc nesedlo, tak to naštěstí skončilo brankou,“ uvedla střelkyně Michaela Dubcová.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

    Hofo78     před 5 lety 14.04.2019 09:36 |  
    1 0

    VÝRAZNOU POSILU PRO JARNÍ ČÁST SEZONY PRVNÍ LIGY ZÍSKALY FOTBALISTKY FC SLOVAN LIBEREC. NA PŮLROČNÍ HOSTOVÁNÍ PŘIŠLA ZE SLAVIE PRAHA ZKUŠENÁ REPREZENTAČNÍ ÚTOČNICE TEREZA KOŽÁROVÁ (27 LET), KTERÁ DOSUD V ČESKÉM NÁRODNÍM TÝMU NASBÍRALA 38 STARTŮ A VSTŘELILA DEVĚT GÓLŮ. A V NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽI DALA NA PODZIM ZA SLAVII, DO NÍŽ PŘESTOUPILA V ROCE 2012 ZE SPARTY, PATNÁCT BRANEK.

    TEREZO, JAK SE ZRODIL TVŮJ PŘÍCHOD DO LIBERECKÉHO TÝMU?
    „Už delší dobu jsem nebyla ve Slavii úplně tak spokojená, jak bych asi měla být. Prostě jsem chtěla, aby mě fotbal zase začal bavit. A vzhledem k tomu, že se znám osobně s libereckým asistentem trenéra Honzou Dvořákem, tak jsme se o tom bavili. Je to můj kamarád a tak jsme spolu upekli, že bych šla na půl roku do Slovanu Liberec. Věřím, že tady zase budu dělat fotbal pro radost, jak to má být.“

    HRÁL VE TVÉM ROZHODNUTÍ PRO LIBEREC ROLI I FAKT, ŽE VE SLOVANU UŽ OD PODZIMU ÚSPĚŠNĚ HOSTUJE DALŠÍ FOTBALISTKA ZE SLAVIE SIMONA NECIDOVÁ?
    „Přesně tak, to byl pro mě další z důvodů. Se Símou jsme spolu hrály ve Slavii delší dobu a bylo na ní vidět, jak se v Liberci rozehrála a herně šla nahoru. Navíc odtud znám i některé další holky, takže jsem nešla úplně do neznáma. A dalším z důvodů bylo i to, že jsem věděla, že ve Slovanu je mladý, nadějný a ambiciózní tým, a to mě také lákalo.“

    • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

      Hofo78     před 5 lety 14.04.2019 09:37 |  
      3 0

      Něco je u holek špatně...ale co...

      • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

        kjandourek (admin)     před 5 lety 14.04.2019 12:18 |  
        1 1

        Tak špatně, že uhrály v LM doma plichtu s Bayernem..

        • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

          Akuls     před 5 lety 14.04.2019 12:40 |  
          1 1

          No jo, ale 29.3. t.r. dostal Liberec od Sparty sedmičku a cca o týden dříve Liberec prohrál dokonce i s hodně podprůměrnou Duklou. Nevím, zda je u holek něco špatně, ale po odchodu Kožárové a dlouhém zranění už trochu stárnoucí Divišové budeme asi mít velký problém v ofenzivě, no a stará fotbalová pravda říká, že mužstvo hraje tak dobře, jak dobře hraje v útoku a kolik střílí gólů, a v dívčím fotbale to platí dvojnásob. Čekají nás ještě dvě derby se Spartou, které je třeba bezpodmínečně vyhrát a zatím to na to moc nevypadá. Na remízu s Bayernem bych proto doporučoval raději rychle zapomenout.

        • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

          Hofo78     před 5 lety 14.04.2019 13:54 |  
          1 0

          Nemyslím výsledek,ale důvod Kožárové k odchodu

        • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

          kedul     před 5 lety 14.04.2019 16:33 |  
          0 1

          Je to jedno s druhým. Prchající hráčky a zhoršující se výsledky mohou a pravděpodobně i mají stejný základ. Viděl jsem obě poslední derby a troufám si říct, že holky na sparťanky prostě neměly. Koneckonců ani osmifinálová odveta se seveřankami (nevzpomenu na klub) s bezgólovým výsledkem nebyla moc ke koukání. V několika předešlých sezonách jsem viděl relativně dost zápasů sešívaných holek a nevzpomínám si, že by se mi některý z nich vyloženě nelíbil.

          • Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

            kjandourek (admin)     před 5 lety 14.04.2019 16:47 |  
            1 0

            Ony ty seveřanů byly asi pátým klubem světa... takže je to podobné, jako kdybychom si z půdy Bayernu přivezli výhru 3:2 A potom kritizovali, že jsme s nimi doma hráli na postupovou remízu

  2. Re: Z Liberce vezou slávistky výhru

    Akuls     před 5 lety 14.04.2019 12:20 |  
    0 0

    Co je s Bartoňovou, Pincovou, Svitkovou, Herndonovou a Rojasovou?