Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 18/19 18

Po pouhém týdnu se vrací podcast SN Mezi námi fanoušky a hlavním tématem nemůže být nic jiného než nedělní derby. Vrátíme se ale i k zápasu s Chelsea a probereme program sešívaných na nejbližší dva týdny. S quelharem diskutují alois_veliky, pan Lama a David Ocetník.

Derby přineslo především mnoho emocí na mnoha různých frontách a tak i naši diskuzi zahajuje právě téma emocí. Poté jsme se přesunuli k hodnocení hry, byť zrovna v tomhle ohledu zápas nepřinesl prakticky žádný zajímavý materiál, slávisté spalovali šance a hosté fotbal hrát nechtěli. Přesto vstřelili branku, a tak nemůžou chybět názory na to, čí je to vina. Bohužel se do historie zapsali asi nejvyšší mírou sudí Hrubeš s Fraňkem, logicky jsme se tak nemohli vyhnout diskuzi nad neodpískanými penaltami pro Slavii a obecně o tom, že situace s VAR nemá v českém prostředí řešení, dokud bude chybět důvěryhodnost lidem, kteří u něj rozhodují. Bavili jsme se i o atmosféře na stadionu a o tom, jakou atmosféru čekat na pohárovém derby příští týden. V druhé polovině podcastu jsme se vrátili k zápasu s Chelsea a probrali nejbližší program Slavie a otázku, před kterou stojí realizační tým: jak skládat sestavy pro nejbližší čtyři zápasy.

Obsah:

00:00 Derby. Emoce, chybějící fotbal, VAR, atd.
50:00 Slavia - Chelsea 0:1
1:01:15 Nejbližší zápasy Slavie

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    Max1     před 5 lety 16.04.2019 10:30 |  
    4 2

    Už je to ode mě ohraná písnička, ale zase super poslech. Jen můj pohled, derby: byli jsme lepší, fotbal byl místy spíše válka, nicméně ja si to užil, Kanga je kokot a odpad a souhlasím, taky bych na nej poslal nějakýho brousiče a zmínil bych i Nitu který to začal. Penalty: Pepa jasna, Souček asi jo, ruka Costy by byla přísná z mého pohledu. Chelsea: domaci zápas za mě hodně důstojnoný výkon což potvrdili i hraci chelsea a novináři z Británie a remíza vysela ve vzduchu. V odvetě šanci máme, kdyz dáme brzo gól. Psal jsem to už do offtopicu, koukal jsem zpětně na Liverpool chelsea a pokud bude hrat na kraji Emerson tak přes něj šance je, hořel jak papír tam, zranil se jim i Rudiger a pak porad si myslím že Kepa neni ten top golman světové extratřídy jak z něj dělají. Zbytek sezóny: máme to svých rukach a to je základ. Nevěřím pak v případný odchod Krále pokud půjdou Souček a Míša. K DK se vyjadřovat nebudu raději, celá ta šaškárna je jen důsledek hyperkoretní společnosti. Nejvíc komicky je šašek Mádl, velký "fanda" Arsenalu kdy fans Arsenalu v kazdem zápase se Spurs je posílají do plynu ale bude ze sebe dělat sluníčko a morální dokonalost

  2. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    Ravik     před 5 lety 16.04.2019 12:10 |  
    4 0

    Super díl opět

    Překvapil mě názor Davida, že pohárové derby nebude mít takovou kulisu. Já tedy čekám vyprodáno během několika hodin.

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      daadyy     před 5 lety 16.04.2019 12:10 |  
      5 0

      Vzhledem k tomu co se dělo při posledním derby bych čekal ještě bouřlivější kulisu..A to nejenom v hledišti.

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      kjandourek (admin)     před 5 lety 17.04.2019 12:01 |  
      1 0

      Těch pár míst, která disciplinárka nezavře, bude vyprodáno možná i během několika minut...

  3. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    Kzlo     před 5 lety 16.04.2019 12:38 |  
    15 1

    Mě přijde že sem snad jediný kdo vidí že po tom co se dělo v Plzni a derby s videem je jasný že nejde o selhání jedinců ale systémovou věc

  4. .

    japhy     před 5 lety 16.04.2019 15:47 |  
    10 0

    Teda Dulhar se s tou nenávistí celkem rozjel :)
    Nevím, jak je to s propojeností Etické komise FAČRu a Disciplinární LFA, každopádně nám trest napařila disciplinárka a předseda tomu i věnoval pár slov.
    Ruka Costy. Příhoda v Tikitaka tvrdil, že 50:50 a jako polehčující okolnost uváděl, že to bylo moc blízko, tudíž není šance uhnout, a i když ruka trčela nahoru, tak to odpovídalo skluzujícímu hráči. Fajn. Tak si to porovnejme s penaltou sparty v Bolce. Tam ho to trefilo ještě z větší blízkosti, navíc hráč už byl víceméně otočenej od míče, takže reagovat už nemohl vůbec. Ruka natažená od těla, jelikož byl ve výskoku. A včíl můžeme mudrovat.

    • Re: .

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.04.2019 17:03 |  
      6 0

      Nevím, jestli je to ten samý případ (odvolávali se myslím, že míč šel nejdřív do stehna..), ale média by si měla nechávat videa nekontroverznějších zákroků na penaltu někde v sejfu, kde to komise odsouhlasila a pak bych jim poslal stejný opačně posouzený, který také odsouhlasila.
      Například šlapák v Plzni na Ostraváka není penaltou, vše v pořádku. A ten samý rozhodčí před dvěma lety šlapák Deliho jako penaltu posoudil a opět vše v pořádku.
      Udělat z nich ty největší pitomce s náznakem toho, jestli to není signál pro rozhodčí pískat Plzeň jinak než ostatní týmy.

  5. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    Eskaes     před 5 lety 16.04.2019 20:41 |  
    4 5

    Díl o chvále nenávisti. :-) Velmi zajímává poslední část, pánové. Fotbalový fanatismus alias zapálené fandovství to je primitivismus, ta vybuzená atmosféra, kdy každý může vypustit ventil. Chápu tu opojnou drogu, byť jsem jí sám na chuť nikdy nepřišel. A chápu, že starší a chytřejší, jako dnešní diskutéři, to dokážou brát s nadhledem, ale jsou slabší a mladší kusy, co překročí čáru a sáhnou k násilí. Tak nevím. Je to znak proměny naší doby, kdy staré a tradiční zaniká a přichází nové nepochopitelné (slušnost na fotbale?) a fotbalové ochozy, ty chrámy a útočiště mužského (chlapského) primitivismu jsou také pod tlakem. A pro mnohé z vás je právě tohle ta vášeň, co dělá fotbal fotbalem.

    Jen takové zamyšlení spatra, nemusíte do mě šít. :-) Ale super, inspirativní přesah.

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.04.2019 20:57 |  
      6 0

      K zamyšlení to určitě je a na tom primitivismu také :-). Kdybych se natáčel při sledování derby, řekl bych o sobě, že jsem většího magora neviděl...A druhý den jdu s kamarády, kde jsou i sparťani, na pivo. Znám více chlapů, kteří jsou chytří a v pohodě, ale na fotbale (i když hrají) se z nich stávají blázni.

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      kjandourek (admin)     před 5 lety 17.04.2019 11:59 |  
      6 0

      Ono to není úplně nelogické.... Vezměme si, že lidstvo jako takové se vyvíjí dva miliony let.... po celou dobu se z generace na generaci přenášejí geny těch, co přežili... a aby člověk přežil v pravěku, případně ve středověku a to tak dlouho, aby svou genetickou informaci mohl předat dál, musel být patřičně agresivní, bez toho se prostě neuplatnil - to mu první protivník v dětství rozmlátil hlavu....

      Tohle všechno se ředí nějakých posledních sto, maximálně dvě stě let... my jsme tady trošku zblblí tím, co nám servírují pohádky, které vždy končí šťastně... takže chudý, ale čestný rolník vždy přemůže zlého a arogantního rytíře, jenomže v reálu tenhle nebožák nepřežil první válečné tažení, které prošlo jeho krajem a pokud to přežila jeho žena, tak jí znásilnili vojáci obou stran...

      Ať se nám to líbí,nebo ne, lidstvo jsou potomci těch vojáků, ne těch rolníků...

      K tomu si přičtěme, že sport jako takový vznikl z toho, že vojáky mezi válkami bylo nutné vycvičit... Žádný panovník nechtěl, aby se mu vojáci v dobách míru mrzačili, proto byla vymyšlena pravidla a z nich se postupně vyvinuli jednotlivé sporty...

      Takže abych to shrnul,veškerý primitismus a agrese, které se objevují na hřišti i v hledišti vycházejí z agrese, kterou v sobě lidé prostě mají, protože jí zdědili po předcích a potřebují jí nějak vybít... Je to možná smutné, ale poslední roky vývoje lidstva tu agresi z lidí dostat nemohly - vždyť se to pěstovalo takovou dobu...

  6. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    tomas1947     před 5 lety 17.04.2019 14:38 |  
    10 0

    Ondřeji,
    snad máš možnost mluvit s někým z vedení Slavie. Doporučuji (a asi nejen já), aby naše vedení požádalo o delegaci zahraničního rozhodčího pro řízení našeho zápasu s Plzní v nadstavbě. Po zápase s Chelseou, kde jsem vůbec nepostřehl, že tam nějaký soudce je přítomen a v kontrastu s tím po sobotní a zejména nedělní tragikomedii v tom vidím jedinou šanci, jak dosáhnout na hřišti nějaké objektivity.
    Jinak doufám, že po posledních zážitcích skončí skandování "UEFA mafia". Proti našim tuzemským funkcionářům mi pánové z UEFY připadají skoro jako andělíčci s křidýlky na zádech.

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      Jachym     před 5 lety 17.04.2019 14:44 |  
      5 0

      Zase ty mafiány z UEFA nepřechval. Mám ještě v živé paměti, jak ten anglický a polský břídil nechali uznat góly, kdy se v prvním případě hrálo se dvěma míči současně a v druhém se jednalo o skoro dvoumetrový ofsajd. A eurobafuňáři se k tomu postavili tak, že v této věci potrestali Jardu Tvrdíka za rozhořčený, ale navýsost pravdivý, komentář...

    • Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

      JS (přítel SN)     před 5 lety 17.04.2019 16:16 |  
      2 1

      Zahraniční delegaci sudí stejně platí FAČR, takže budou pískat, jak jim řeknou. A ještě to bude pod závojem nějaké zvýšené regulernosti.

  7. Re: Mezi námi fanoušky 18/19 18

    Lunaris     před 5 lety 18.04.2019 01:52 |  
    7 0

    Pánové, klobouk dolů, je radost to poslouchat a kvalitou překonáváte fotbalový podcast České televize o parník. Člověk si říká, škoda, že je to tak krátké.