Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

Po katastrofálním startu se Slavia na Chelsea prezentovala skvělou druhou půlí, která sice nepřinesla ani postup, ani body, nicméně alespoň velmi důstojně završila velkolepé letošní tažení pohárovou Evropou.

Jak trenér Trpišovský v Evropě několikrát zaskočil slávistickou veřejnost svou sestavou a pak sbíral vavříny za geniální tah, tak tentokrát mu netradiční složení obrany se třemi stopery a krajním bekem Zmrhalem nevyšlo. Nevím, jestli bylo naším cílem hrát až takto otevřenou partii, nebo zda se hráči nechali strhnout utkáním, ale v obraně jsme v úvodu zápasu působili až neskutečně naivně. Takhle na riziko přeci nehrajeme ani v lize! Vyšší presink kvituji, ale těžko hrát na Stamford Bridge ofsajd systém s obranou vytaženou skoro až k půlící čáře. Zvlášť když obvyklé opory Ngadeu a Deli v úvodu kupili taktické chyby a Kúdela v podstatě jen okopával hlavní hvězdu soupeře Hazarda. Chelsea pak samozřejmě dne otevřených dveří v naší obraně využila a po dvou desítkách minut hry vedla 3:0. Následovalo snížení Součka po rohovém kopu, naděje slávistů však byly opět rychle zmraženy kontrem Pedra. Poločas se pak už dohrál v klidnějším tempu. Slavia se vrátila k tradičnímu rozestavení se čtyřmi vzadu a bylo to ku prospěchu věci.

Že má náš tým zdravý základ ukázal ve druhém dějství. Tým zápas nezabalil a využil trochu liknavějšího přístupu domácích, kteří si zřejmě mysleli, že se duel už jen formálně dohraje. Po dvou slepených brankách Ševčíka (mimochodem jedna střela hezčí než druhá!) to najednou bylo jen o gól! Domácí vypadali opařeně a Slavia získala sebevědomí, jelikož se dokázala dostat zpátky do již v podstatě ztraceného zápasu. Byli jsme tak svědky toho, že červenobílí diktovali tempo hry na půdě světového giganta, který se v několika případech uchýlil i k potupnému zdržování. Jaká škoda, že Ševčík nedokonal hattrick nebo že neproměnil standardku těsně za vápnem střídající Stoch. Slavia by si v kontextu celého dvojzápasu alespoň bod zasloužila! I když to nakonec nevyšlo, tak sešívaní opustili pohárovou Evropu se vztyčenou hlavou! Naši hráči ukázali velké srdce a udělali našemu klubu, jakožto i celému českému fotbalu, skvělou reklamu! To bylo navíc podpořeno i fenomenálním výkonem fanoušků, kteří doslova opanovali slavný Stamford Bridge! Závěrečná děkovačka pak byla skutečnou třešničkou na dortu našeho letošního působení v Evropě!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Pro brankáře to byl opravdu nevděčný zápas. Čtyři inkasované branky nejsou žádný šlágr, ale reálně si Kolář mohl o něco lépe počínat snad jen u té čtvrté a i tam šlo o gólovou šanci. Neřekl bych, že čtvrteční zápas šel za brankářem, spíše v úvodu hořela obrana, která nabízela nejen šance, ale i dorážky.

Ondřej Kúdela - 5 - Podobně jako zbytek obrany měl velmi slabý začátek. V podstatě jen okopával Hazarda, jehož náběh trestuhodně nezvládl zachytit před druhou brankou v naší síti. Pak se ale srovnal a ve druhé půli předvedl nadprůměrný výkon.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - Start obrany byl jako z hororu. Nepovedlo se to trenérovi takticky a podtrhly to individuální chyb obou stoperů, které obvyklé nedělají. U druhé branky Ngadeu zcela nesmyslně vystoupil proti Giroudovi a položil tím základ gólové akce. Nutno však dodat, že ve druhé půli byl Michael pilířem naší obrany a velmi přispěl k územnímu tlaku Slavie. Navzdory té chybě dávám nadprůměrné hodnocení, protože byl lepší než Kúdela a Deli.

Simon Deli - 5 - Také Delimu se vstup do zápasu vůbec nevydařil. Lehce chyboval u první branky, když dostatečně rychle nereagoval na narážečku. Tam bych ale hlavně vyzdvihl akci Chelsea. Mnohem horší bylo Simonovo počínání u třetí branky, kdy zahrál pozičně zcela špatně a nabídl tak na podnose Chelsea samostatný nájezd a následně i zakončení do prázdné branky. Ve druhé půli se ale podobně jako zbytek týmu srovnal a hrál velmi dobře.

Jan Bořil - 8 - Jeho výborná forma trvá již nějakou dobu a nejde jen o krátkodobou záležitost, což je skvělé. I na Chelsea podal Honza výborný výkon. V první půli mohl několikrát střílet, ale chápu, že hledal přihrávkou spoluhráče, protože není nejlepší střelec. Ve druhé půli byla jeho podpora útoku z pozice krajního beka příkladná.

Petr Ševčík - 9 - Ve čtvrtek si z našich hráčů udělal zřejmě největší jméno, přeci jen dva góly na Chelsea se nedávají každý den. Navíc nešlo o žádné tutovky, nýbrž o skvělé střely z větší vzdálenosti. Takové góly tak trochu z ničeho každému mužstvu pomohou a Slavii ve druhé půli doslova nastartovaly ke skvělému výkonu. Hlavně druhá Petrova rána neměla chybu a patří k nejhezčím gólům našeho týmu v tomto ročníku. Ševa navíc dobře kopl roh před Součkovou trefou a připsal si tak i asistenci. Věřím, že skvělý výkon mu pomůže do budoucna. Přeci jen se od něj ze zimních posil čekalo nejvíc a vstup do angažmá v Edenu na rozdíl od Krále a Masopusta neměl tak dobrý. Ve čtvrtek ale jasně ukázal, že to v nohou má.

Tomáš Souček - 9 - I v takto těžkém zápase potvrdil svou (na české poměry) extratřídu. První gól sám vstřelil, když se výborně prosadil při rohovém kopu. Připsal si i dvě asistence na Ševčíkovy pumelice. V poli také patřil k našim nejlepším hráčům, i když ani on se v úvodu nevyvaroval pár nepřesností. Jeho výkon to však nepoznamenalo, nesesypal se a svou aktivitou pomohl Slavii k následné územní převaze.

Ibrahim Traoré - 8 - Je vidět, že ty nejtěžší evropské zápasy na půdě soupeře mu sedí. Jasně, i on měl několik ztrát, ale bylo jich dost málo na to, proti komu hrál a jako moc se nebál kombinovat. Ibra míče držel a poctivě rozděloval, jako kdyby hrál běžný zápas české ligy.

Alex Král - 7 - Poctivý výkon s hodně naběhanými kilometry. Alex v udržení míče nevynikal tolik jako Souček či Traoré a neoslnil góly jako Ševčík, i on ale odehrál dobrý zápas. Nebál se hrát a to je základ, kvalitu v práci s míčem má pak na evropské úrovni.

Jaromír Zmrhal - 6 - Ač v úvodu hořeli hlavně stopeři, tak ani Zmrhal jako součást obrany nezačal nejlépe. U první branky nestihl zareagovat na narážečku, ale to stejné postihlo i Deliho s Traorém a znovu opakuji, že bych v tomto směru hlavně vyzdvihl skvělou akci Chelsea. Ve zbytku utkání si Jarda vedl docela dobře. Velmi dobrým centrem po standardce našel v gólovce Deliho, jehož vychytal Kepa. Ve druhé půli pak skvělým centrem našel v další gólovce Ševčíka. Klidně tak mohl mít dvě asistence. I v poli hrál aktivněji, než je u něj v poslední době, kdy nemá úplně nejlepší formu, obvyklé.

Lukáš Masopust - 5 - Pro Masopusta to byl na hrotu útoku těžký zápas. Hodně toho naběhal a poctivě napadal, k míči se ale příliš nedostal. Ze hřiště pak odcházel za nepříznivého stavu a nemohl tak těžit z následné územní převahy Slavie.

Peter Olayinka - 6 - Střídal Masopusta a prezentoval se podobně snaživým výkonem jako on. Výhodu však měl v tom, že přišel na hřiště ve chvíli, kdy se Slavii začínalo dařit. Měl tak mnohem víc prostoru se vepředu ukázat. Povedlo se mu to tak napůl. Snažil se, byl na hřišti cítit, ale vždy mu chyběl kousek k nějaké vyloženě povedené akci.

Miroslav Stoch a Milan Škoda nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

čtvrtfinále - Čtvrtek 18. 04. 2019 21:00

Evropská liga, 2018/2019
4 - 3
4 - 1
Chelsea F.C.
Chelsea F.C.

5. Pedro
9. vlastní
17. Giroud
27. Pedro

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. Tomáš Souček
51. Petr Ševčík
54. Petr Ševčík

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    Steevee     před měsícem 20.04.2019 12:44 |  
    10 2

    Pomalu pro mě zacina být aktuální otázka, jestli není luxus mít Traoreho skoro úplně mimo ligové zápasy. Neuvěřitelne výkony v Evropě. Opravdu neskutecny poharovy vítr, pořízeny za pár korun. Bravo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

      PetCC     před měsícem 20.04.2019 12:54 |  
      9 0

      No teď už určitě někdy šanci dostane, třeba bude hvězdou finále poháru!

  2. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    PetCC     před měsícem 20.04.2019 12:55 |  
    4 1

    Ovšem je sranda, jak se před 14 dny psalo o Ševčíkovi, že to není nic moc, spíš zklamání :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

      belmis (přítel SN)     před měsícem 20.04.2019 14:15 |  
      1 2

      Já třeba nepochyboval ani chvilku a už dříve jsem psal, že to bude veliká posila a do pohárů rozhodně větší než třeba Trávník.

      • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

        wimpy     před měsícem 20.04.2019 14:31 |  
        3 1

        To když přiváděli Traoreho, tak jsem si říkal, že to je jen taková alternace na jednodušší ligové zápasy, kdyby se Pepa Hušbauer moc utahal v pohárech. :-))

        • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

          belmis (přítel SN)     před měsícem 20.04.2019 18:11 |  
          1 0

          Tak u Traoreho jsem si to samé myslel taky :-)

  3. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 20.04.2019 14:15 |  
    6 8

    Není už těch oslavnejch komentářů všude v novinách a na internetu nějak moooc,hoši válka ještě není vyhraná ,zapomeňte na anglány a Zlín bude taky bitva,sned to nepodcení a nebudou lítat v oblacích z výsledku 4:3!

    • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

      Mimoň     před měsícem 20.04.2019 14:37 |  
      0 0

      Zvláštní...jeden by řekl že jsme nádherně završili naše putování EL a takových momentů jsme si v minulých letech prakticky neužili!!

      • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

        Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 20.04.2019 15:21 |  
        3 1

        Ano byla to jízda,ale aby mohla být i v budoucnu musíme se koncentrovat na zápasy jako např.Zlín

    • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

      carevitchando     před měsícem 20.04.2019 14:39 |  
      0 1

      Od toho máme realizační tým, aby kluky vrátil zpátky na zem a já mu věřím. Ono bude stačit pustit těch prvních 20 minut s Chelsea :-) Ovšem je pravda, že konkurence nespí.

  4. Hmm

    Mimoň     před měsícem 20.04.2019 14:49 |  
    3 3

    Doufám že pan Hartman ve Sportu píše nějaký pěkný článek O moderním a účinném fotbalu českého klubu v Evropě. Ten chlap o tom pořád básnil, jak je důležitý ten presink a represink a kritikou nikdy nešetřil. Tak se konečně dočkal a kde je teda nějaký článek?... zatím tam visí Podrouzkuv článek jak nás tato jízda nebezpečně zavázala pro další ročník v pohárech... A další článek tam je o tom že si Součka kdosi spletl v anglických médiích za Sparťana. Prostě bulvár na entou...

  5. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    Mimoň     před měsícem 20.04.2019 14:51 |  
    1 1

    S hodnocením souhlasím. Zmrhy ať hraje jako v druhém poločase a nikdo nebude mít s ním problém...

  6. Traoré, Masopust, Ševčík

    Cross     před měsícem 20.04.2019 15:08 |  
    19 2

    Naše tři zimní akvizice (Traoré, Masopust, Ševčík) jsem měl z ligy celkem načtené a nezdálo se mi, ze mohou Slavii nějak výrazněji pomoci, zvlášť ne v Evropě. Nadával jsem, bral jsem ty nákupy jako jakousi splátku za nejaké služby, minulé či budoucí, které jsou dobré tak akorát pro Peltu, Grygeru a pro Karla. Návrat do let 2008-9... No a ted jsem za vola... je videt, ze o nákupech se u nás fakt přemýšlí a to důkladně. Takže: Nezmare, Trpišovský, Tvrdíku, díky. A držte nastavená pravidla! Slavia je nyní dobře vedený kapitalistický podnik. Je to řád, systém, motivace a vize. Tak funguje Velkoklub.

    • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

      bongor     před měsícem 20.04.2019 15:52 |  
      6 4

      První něměcký zájemce o Suka je 1.Fc Kolín.Tak to bys šel Suku hodně dolů.Já doufám,že něco takového nepřipadá v úvahu.

      • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

        Lunaris     před měsícem 20.04.2019 19:16 |  
        2 2

        Čím by šel dolů? Stadion pro 50k diváků, prakticky stále vyprodáno, Kolín je 5. největší sportovní klub Německa. Lepší jít do týmu, kde se může prosadit a zařídit si život v dané zemi. Pak může přestupovat dál, je mu jen 24 let. Čech šel taky nejdřív do Rennes a pak do Chelsea.

      • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

        Steevee     před měsícem 20.04.2019 20:44 |  
        4 5

        O čem to mluvíš? Kam si ho potřebuješ? Na tribunu Juventusu? Nejlepší cesta pro Součka je jít do průměrného týmu top ligy. Někam, kde bude mít možnost se vyhrát, otrkat se, získat jistotu. Na velký přestup má pořád dost času a pokud bude pokračovat v tom, co předvádí teď, jsem si jistý, že ten opravdu VELKÝ přestup jednou přijde.

        • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

          Steevee     před měsícem 20.04.2019 20:44 |  
          0 4

          *představuješ

        • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

          wimpy     před měsícem 20.04.2019 21:11 |  
          2 0

          Jde o to, jaké ambice Koln bude mít a jaký fotbal bude hrát. Kdyby měli parkovat autobus a zuby nehty držet bundesligu, tak snad radši ne. Ale jestli něco budují, může to být dobrej krok.

          • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

            Lunaris     před měsícem 20.04.2019 21:39 |  
            2 2

            Kolín je jeden rok v pohárech a pak sestupuje, takže těžko odhadovat. Nicméně jestli je tam zájem o Suka, tak asi posilovat chtějí. Někteří lidi tady dělají, jak moc by si pohoršil takovým přestupem, což si nemyslím. Tvrdík dělal velkou slávu, když jsme koupili to umělé osvětlení pro lepší růst trávníku, Kolín má těchto zařízení minimálně devět, stačí si projet fotky jejich stadionu, který je taky super. Povedla se nám sezóna v Evropě a máme dobré hráče, ale zázemím konkurovat vůbec nemůžeme. Já bych zájem podobného klubu tolik nesnižoval. Spíš jde o to, jaká by byla představa trenéra, co by po Sukovi chtěl, co by mu Němci nabízeli apod. Suk to má v hlavě srovnané a určitě se rozhodne dobře.

            • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

              wimpy     před měsícem 20.04.2019 21:55 |  
              0 0

              Nojo, vždyť říkám, jde o to, jakej chtěj hrát fotbal. Kdyby měl převážně jen bránit, nebyl by to krok dopředu ani do bundesligy.

      • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

        pinochet     před měsícem 20.04.2019 23:42 |  
        2 0

        A není to jedno? Pro Slavii je důležité, kolik dají, jinak je to v prvé řadě věc Suka a 1 FC Köln

        • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

          wimpy     před měsícem 20.04.2019 23:45 |  
          3 1

          Pro Slavii je důležité i to, aby když hráče prodá, tak aby pak zářili.

    • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

      Boss82     před měsícem 20.04.2019 15:59 |  
      3 12

      Oceňuji tvou seberflexi. Nemusím doufám připomínat, kdo ti tvé "zimní" názory nejvíce rozmlouval;-)...

        • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

          Boss82     před měsícem 20.04.2019 22:32 |  
          0 7

          Hádej...

    • Re: Traoré, Masopust, Ševčík

      Mimoň     před měsícem 20.04.2019 16:25 |  
      1 0

      To je pravda...taky se mi ty posily zdály tak nějak málo...ale ukazuje se proč já nejsem prvoligovým trenérem, ale Trpišák ano :-D ač moc fandím Peterovi a Balutovi, tak musím uznat, že zimní posily se adaptovali prakticky okamžitě. A právě proto se brali, kvůli zkráceným přípravám a novému modelu ligy se v zimě takhle posilovalo určitě záměrně...uvidíme co v létě, trochu jsme si vydělali, tak uvidíme

  7. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    pipe1980     před měsícem 20.04.2019 17:16 |  
    13 1

    Já jsem teda přestal hodnotit logiku nákupů po Kudelovi, tam jsem kroutil hlavou nad tím k čemu nám bude frajer kterej se neprosadil na letny nebo v kazachstanu.......... No a na tomhle jsem pochopil že naše současný vedení si vybírá hráče podle naprosto konkrétních dovednosti, takže kdyby teď koupili třeba juhara nebo dostála, tak ani nepipnu

    • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

      wimpy     před měsícem 20.04.2019 17:28 |  
      5 0

      Je to obdivuhodný, že vezmou chlapa, kterej někde hraje třeba průměr nebo jen lehce vyniká a vědí, že ho zabudujou do konceptu. A přitom mají velmi snesitelné procento přehmatů. Taky nic neříkám, ať si ukáží na kohokoli.

      • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

        vršek     před měsícem 21.04.2019 10:26 |  
        1 0

        No, a o čem bychom se zde pak vlastně dohadovali a dávali na "odiv svou fotbalovou erudici".....

        S tím Kudelou a Traoré jsem nechápal, a já byl překvapen i Masopustem (čekal jsem, spíše ve Slavii Trávníka), ale proč o tom nediskutovat, je fajn, že můžeme diskutovat a hlavně korigovat své názory.
        Několikrát jsem tady psal, že některým krokům Trpišovského, realizačního týmu a vedení nerozumím, a že jim moc nevěřím, ale stále víc musím ocenit práci vedení i trenéra a doufám, že se můžeme těšit na další radost ze hry i úspěchů Slavie. Doufám, že na konci letošní sezony budeme oslavovat další slavistický titul a snad i vítězství v českém poháru.

        • Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

          wimpy     před měsícem 21.04.2019 11:03 |  
          2 0

          Samozřejmě, my laikové se o tom bavit budeme, proč taky ne, ale prostě už budu (a asi nebudu sám) opatrný s unáhlenou kritikou. :-)

  8. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    Ravik     před měsícem 20.04.2019 18:03 |  
    2 3

    Chválím vysoké známky. Obdivuji hráče za kombinaci po zemi a bez paniky.

    Zítra nás čeká možná nejtěžší zápas jarní ligy. Po emočním vrcholu cesta na Moravu a za 3 dny další derby. V příštích 7 dnech, hrajeme 3 zápasy. Hušby, Coufal a Fryda jsou ze hry, Baluta měsíc nehrál. Masopust, Bořil a Král musí být velmi unavení. Na zítřejší sestavu jsem velmi zvědavý, třeba nastoupí mladý Vlček.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    mabr     před měsícem 20.04.2019 20:42 |  
    9 1

    V nedavném Poločase byl rozhovor se Ševčíkem a řikal tam, že si musí zvyknout na Slavii a slavné sloluhráče, že když může vystřelit, tak právě ještě hledá, komu to dát a že to časem musí brát víc na sebe a zkoušet střílet. Za mě jedině dobře. Hrozně mu to přeju!

  10. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    Jarda66     před měsícem 20.04.2019 23:32 |  
    3 0

    Já sem moc často nepíšu, ale chtěl bych kluky moc pochválit, protože podali uzasnej výkon. Celkově jsem hodnotil hráče v podstatě stejně, jako Alanor. Ale jediný, kdo se mi prostě nelíbil v zápase byl Peter. A 6 pro něj mi přijde hodně nad. Bohužel, vůbec mu to nelepí. Každý zpracování jde hrozně daleko na dlouhou nohu. Nedá se mu upřít snaha, ale nejde mu to. Jinak opět opakuju, uzasnej výkon a velká pochvala pro všechny, včetně fanoušků.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    DF007     před měsícem 21.04.2019 13:01 |  
    3 3

    Tak tady nevím, ale pohled na některé hráče mám úplně jiný. Jde o Traoreho a Zmrhala. Traore měl obrovské množství ztracených míčů, které byly zbytečné a plynuly z dlouhého držení míče místo jednoduché přihrávky. A Jarda je bohužel podepsaný pod tím šíleným začátkem více než stopeři. Prakticky veškeré akce šli z jeho strany, a to až do doby, než se vlevo posunul Honza Bořil.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Chelsea - Slavia 4:3

    dauby     před měsícem 22.04.2019 16:21 |  
    0 1

    Nevím, ale naše defenzíva podle mě nepodala nadprůměrný výkon, jak vyplývá ze známek.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen