Fortuna liga

Zlín - Slavia 1:0

V rámci předposledního kola základní části se Slavia představila na zlínské Letné. Zápas jí nevyšel a domácí po krásné ráně Džafiče vyhráli 1:0. Díky ztrátě Plzně s Příbrami si však sešívaní zajistili 1. místo pro nadstavbu, ač se jejich náskok snížil o jeden bod.

Trenér Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu zápasu na Chelsea hned několik změn. Do sestavy se dostalo pět hráčů, kteří v Londýně odehráli jen malou část zápasu, nebo se tam nepředstavili vůbec. Konkrétně šlo o Škodu, Hušbauera, Stocha, Balutu a Zeleného.

Domácí nastoupili v tradičním rozestavení 3-5-2. V základní sestavě nastoupili tři bývalí hráči Slavie - Vyhnal, Holík a brankář Rakovan.

Slavia začala zápas dobře a první gólovou šanci si připsala hned v 6. minutě. Ve vápně se ke střele dostal Baluta, proti němuž pohotově zakročil Rakovan. Vyražený míč pak znovu dorážel hlavou náš rumunský záložník, bohužel zhruba o metr vedle. Zlín, slavící 100. výročí založení klubu, pak hru rychle vyrovnal a chvílemi měl v poli dokonce územní převahu. Slavia působila na hřišti matným dojmem a v bojovném obrazu hry nedokázala získávat dostatek odražených míčů. Domácí si vytvořili i zajímavé možnosti. Ve 28. minutě po rohu hlavičkoval Hlinka zhruba metr vedle Kolářovy svatyně. Ve 34. minutě pak přišla šance ještě větší. Slávisté nepokryli náběh Poznara, kterému přihrávku za obranu adresoval Džafič. Zlínský útočník pálil z první a nepříliš povedenou střelou trefil přesně místo, kde stál náš brankář. V 39. minutě se připomněla i Slavia. Po krátkém rohu centroval na zadní tyč Hušbauer, kde hlavičkoval osamocený Zelený. Z úhlu ale Rakovana nepřekonal. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0 a nutno dodat, že stav odpovídal vyrovnanému obrazu hry.

Druhá půle začala dramaticky. Kolář pokazil výkop a z brejku se do samostatného úniku dostal Džafič. Náš gólman ale svou chybu napravil, když střelu ze své levé strany dokázal vychytat. Slavia kontrovala rychle - odražený míč ve vápně se dostal k Zelenému, který nejdříve trefil jen brankáře a při následné dorážce pálil mimo. Na obrazu hry se ani po pauze nic nezměnilo a domácí se prezentovali urputným a dobrým výkonem. Tomu nasadil korunu v 60. minutě Džafič, když napálil míč z velké dálky za záda našeho brankáře - 1:0 pro Zlín. Náš trenérský tým na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval dvojicí střídání, Balutu nahradil Masopust a Stocha Van Buren. Šanci vyrovnat měl poté Milan Škoda, který si ze strany naběhl za obranu, v dobré pozici ale trefil jenom Rakovana. Slavia svého soupeře ke konci zápasu přeci jen přitlačila před jeho pokutové území, gólové šance ale pevná obrana Zlína nepřipouštěla. A jelikož si výborný Rakovan poradil se všemi střelami i centry do vápna, tak zápas skončil pro slávisty neslavně.

Prohra 0:1 je komplikací v boji o titul. Jediným štěstím je, že ztratila i Plzeň, která remizovala v Příbrami 1:1 (trefil se kmenový hráč Slavie Matoušek). Náskok našeho týmu na čele tabulky se tak smrskl naštěstí jen o bod a Slavia si zajistila vítězství v základní části a výhodu domácího prostředí v zápase s naším nejbližším pronásledovatelem.

29. - Neděle 21. 04. 2019 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
1 - 0
0 - 0
FC Zlín
FC Zlín

59. Džafič

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (787)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé