Domácí pohár

Do Edenu znovu přijede Sparta. Tentokrát k semifinále domácího poháru

Jen pár dní po ligovém derby nás čeká další zápas proti úhlavnímu rivalovi. Slavia dostane znovu příležitost ukázat, kdo je v Praze nejlepším týmem, při příležitosti semifinále Mol Cupu. Zápas si nenechají ujít kamery ČT Sport.

Byť by se mohlo zdát, že pro Slavii je zítřejší zápas vzhledem k průběhu sezóny o něco méně důležitý než pro Spartu, opak by měl být pravdou. Slavia má jednak co napravovat po nedobrém výkonu ve Zlíně a především, derby je derby. I kdyby mělo jít o pouhé přátelské utkání, měli by k tomu hráči přistupovat s touhou co nejvíce zašlapat rivala do země, a potěšit tak své fanoušky.

Na druhou stranu je třeba si přiznat, že punc výjimečnosti derby je značně oslaben tím, že přichází takhle krátce po sobě (a to nás čeká ještě třetí). Přeci jen, je značně jednodušší se vyhecovat jednou za půl roku než něco podobného mít v sobě jen o pár dnů později.  Že zápas tolik netáhne lze vypozorovat i z toho, že sparťané zatím ani nevyprodali svůj sektor, který by přitom v lize potřebovali minimálně dvojnásobný.

Nezájem pak jistě souvisí i s tím, jak se Sparta poslední dobou prezentuje. Její fanoušci mají v hlavách nepovedený a ustrašený výkon v derby, stejně jako víkendovou blamáž s Karvinou, tedy s týmem, který Slavia vyřadila v poklidném čtvrtfinálovém zápase. To Sparta měla cestu do semifinále mnohem napínavější, když obě poslední střetnutí (v semifinále s Teplicemi a předtím s Opavou) zvládla až na pokutové kopy.

Ty mohou přijít na řadu samozřejmě i zítra. Věřme však, i vzhledem k penaltové bilanci Slavie v téhle sezóně (ať již se bavíme o úspěšnosti proměňování či jejich chytání), že bude rozhodnuto již po 90 minutách ke spokojenosti fanoušků toho lepšího klubu.

Tip na sestavu: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Masopust, Souček, Traoré, Král, Stoch - Škoda

semifinále - Středa 24. 04. 2019 19:30

MOL Cup, 2018/2019
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

25. Tomáš Souček
45. Tomáš Souček
51. Lukáš Masopust

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

Komentáře (302)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé