Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Sparta 3:0

Slavia dala v derby v semifinále poháru tučné razítko na neúspěšnou sezonu Sparty. V Edenu si sešívaní pohráli se svým soupeřem doslova jako kočka s myší.

Už po prvním z jarní trojice domácích derby jsem psal, že bod byl pro Spartu maximem a v dalších zápasech nemůže tlak výrazně lepší Slavie vydržet. Jen s pomocí vydatného simulování. zdržování a fatálních chyb rozhodčích dokázali hosté zuby nehty urvat plichtu 1:1. V druhém, tentokrát pohárovém, derby došlo na má slova. Slávisté se výrazně více zaměřili na to, aby hráli fotbal a aby se nepustili se soupeřem do vzájemného okopávání. A byla to dobrá volba.

Slavia od začátku do konce na hřišti dominovala. Dění na trávníku bylo výsledkem dvou rozdílných výkonů obou týmů. Slavii zápas vyšel na výbornou. Oproti nepovedenému nedělnímu zápasu ve Zlíně vyšla sázka na rychlé ofenzivní hráče. Trojice Masopust, Olayinka, Van Buren je zkrátka v nabíhání o třídu lepší než Stoch, Baluta (kteří se oba spíše hodí na podhrot než-li na křídlo) a Škoda. V kontrastu s pohodou sešívaných byl tristní výkon Sparty. Jistě, ta má dlouhodobě horší výkonnost než Slavia, ale i na její poměry to byl vskutku žalostný výkon. Podobně trapně se v Edenu prezentovala třeba Karviná. Pro třetí tým ligy s neomezeným rozpočtem (v kontextu podmínek u nás), kterému jde v tomto zápase o vše, šlo o velkou ostudu. Třeba Liberec tu před pár týdny předvedl o několik tříd lepší výkon. Ale to ať si odborníci na Letné vyhodnotí sami. Já jsem se včerejším zápasem samozřejmě naprosto spokojen, drobná škoda je jen naší slabší koncovky - rudí klidně mohli odjíždět domů s bůrem.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Vykopával o poznání lépe než Heča, i když hned v prvních minutách trochu zabrnkal slávistům na nervy. V závěru velmi dobře vyběhl a znemožnil Karlssonovi zakončení.

Michal Frydrych - 7 - V první půli opět naprosto dominoval v hlavičkových soubojích s Plavšičem. Srbský záložník se tentokrát nedokázal chytnout vstřelenou brankou, po níž šel minule jeho výkon výrazně nahoru, a byl tak úplně vynulován. Pár chyb by se sice v Michalově výkonu našlo - hlavně centry se mu úplně nedařily -, celkově ale odehrál velmi dobrý zápas.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - Oba stopeři si počínali s přehledem a v podstatě nedali soupeři čuchnout. Pravdou ale je, že Sparta hrála katastrofálně a příliš je neprověřila. Velmi často jen letěl nepřesný dlouhý míč na osamoceného Drchala, který měl pramalou šanci na úspěch proti přesile.

Simon Deli - 7 - Odehráno s přehledem, příliš práce neměl. V závěru výborně zablokoval při přečíslení přihrávku do gólové šance.

Jan Bořil - 7 - V neděli vypadal unaveně, včera už byl ale zase plný elánu. Dobře doplňoval útok, podobně jako Frydrych by k ideálu ještě potřeboval dopilovat centry. Hložek byl jedním z mála hráčů Sparty, kteří snesli alespoň nějaké měřítko, Bořil ho ale zvládl přesvědčivě přikrýt.

Lukáš Masopust - 8 - Z jeho příchodu jsem opravdu nadšený a už nejmíň podruhé píšu, že jsem nečekal, že bude až tak dobrý! Z celého týmu je snad nejlepším běžcem. Má velkou výdrž a zároveň vysokou maximální rychlost, takže je klíčovým hráčem při napadání. Navíc si i nadstandardně rozumí s míčem a nebojí se hrát. Pro mě top posila, snad to Lukášovi vydrží! A mimochodem vstřelil naši třetí branku, i když tam už to měl před prázdnou brankou velmi jednoduché.

Tomáš Souček - 10 - Já si užívám každou minutu, kdy mám možnost Tomáše v Edenu vidět naživo. Takhle nadstandardní hráč byl v lize naposledy snad Kadeřábek. Souček už český rybník převyšuje o parník, což potvrdil i v zápase nejdůležitějším - derby. Vstřelil první branku, když se skvěle prosadil po standardce. Vstřelil i naši druhou branku, když velmi správně dohrával situaci směrem do branky a lehce tak doklepl volný míč za brankovou čáru. Jinak hrál celý zápas velmi nadstandardně. Vyhrával souboje, s míčem byl přesný a nebojácný. Desítku ode mě nedostává poprvé (byl i historicky prvním hráčem, kterému jsem ji udělil) a je v tomto směru jasným rekordmanem rubriky!

Alex Král - 7 - Jak jsem nadšen ze Součka, tak stejný potenciál vidím i v Královi. Alex byl skvělý nákup! Oproti Sukovi mu ještě chybí vstřelené góly a možná trochu více odebraných míčů, ale už teď je Král moderním a komplexním defenzivním záložníkem. Dobrým dozadu a velmi kvalitním do kobinace i směrem dopředu. Proti Spartě se jednou po rohu prosadil k hlavičce, která letěla těsně vedle. Lepší sedmička.

Josef Hušbauer - 8 - Tím, jak naše kraje a útočník skvěle nabíhali, získali hodně volného místa pro Hušbauera na podhrotu. A ten jím samozřejmě nepohrdl a odehrál velmi dobrý zápas. Navíc ještě přidal velkou nadstavbu v podobě skvěle zahrávaných rohů a standardek. Snad každý roh kopl skvěle, což bylo trochu v kontrastu se Stochem, který je po vystřídání převzal. Asi jediná standardka, která Pepovi nevyšla, byla přímá střela z pravé strany vápna.

Peter Olayinka - 7 - Další velmi dobrý výkon a velmi dobrá volba trenéra. Olayinka se sice gólově neprosadil, i když se k několika šancím dokázal dostat, i bez branek měl ale jasný přínos pro tým. Skvěle pracoval, byl neustále v pohybu. Po faulu na něj jsme vstřelili první branku.

Mick van Buren - 8 - Možná lehce kontroverzně vysoké hodnocení, protože Mick zahodil dva samostatné nájezdy, když hlavně ten první vyřešil mizerně. Rozmýšlel jsem se mezi sedmičkou a osmičkou a nakonec se rozhodl pro vyšší známku. Mick byl totiž herně skvělý. Obrana Sparty si s ním nevěděla rady, byl neustále v pohybu a nebál se hrát jeden na jednoho. Ač je to palič, tak je pro mě při současné Milanově (ne)formě volbou číslo jedna do útoku. A nakonec ani s těmi čísly to včera neměl Van Buren vůbec špatné. Při druhém gólu výborně hlavičkoval a zhruba z poloviny jde za ním, u třetího pak naservíroval míč před prázdnou branku Masopustovi. Tam to byl ale od Štetiny velmi úsměvný dárek.

Miroslav Stoch, Ibrahim Traoré a Alexandru Baluta nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

semifinále - Středa 24. 04. 2019 19:30

MOL Cup, 2018/2019
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

25. Tomáš Souček
45. Tomáš Souček
51. Lukáš Masopust

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

Komentáře (279)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé