Ženský fotbal

Tři branky Svitkové do sítě Liberce

Ve včerejším zápase porazily Slávistky na domácím hřišti Liberec 7:0, když tři branky vstřelila Svitková. Jednalo se o první kolo nadstavby, již příští sobotu je na programu derby se Spartou!

Slávistky do prvního zápasu nadstavby vstoupily aktivně a hned z prvního rohu skórovaly po přesném náběhu Bartoňové. Holky měly další šance, Bartoňová střílela nad branku, Černá v dobré pozici také minula. Ve 22. minutě Divišová prošla přes několik hráček a nakonec se jí podařilo skórovat. Hned poté netrefila míč Divišová ani Hasanbegovičová, mohly skórovat do odkryté branky. První střelu Liberce v podání Křivské v pohodě kryla Votíková. Ve 40. minutě šla sama na branku Černá, gólmanka chytla, ale míč se dostal k Svitkové a navýšila vedení. V závěru ještě k tyči skórovala Kamila Dubcová.

Ve druhém poločase si další šance vytvořily až v druhé polovině. V 68. minutě se odrazil míč k Michaele Dubcové, po její přihrávce Svitková umístila přesně k tyči. V další šanci Michaela Dubcová trefila jen brankářku. V 78. minutě posunula Dědinová míč na Michaelu Dubcovou, dostala se do vápna a střelou k tyči nedala brankářce šanci. Velkou šanci pak měla Křivská, ale těsně minula šibenici. V poslední minutě pak Svitková zkompletovala hattrick.

„Do nadstavbové části jsme vstoupily úspěšně. Určitě nám pomohl rychlý gól, navíc jsme se konečně prosadily ze standardní situace. Poučily jsme se z předchozího zápasu, hrály víc přímočaře, byl jsem důrazné v soubojích. Pořád tam ale bylo množství nepřesností a neproměněných šancí, na které se musíme víc soustředit,“ řekla k zápasu Diana Bartovičová.

„V zápase jsme dominovaly po celou dobu, kontrolovaly jsme hru, ale hodně šancí jsme neproměnily, ale přesto vstřelily sedm branek, což hodnotím pozitivně. Za vstřelené góly jsem ráda, minule jsem se neprosadila, takže teď jsem se prosadila,“ zhodnotila zápas Kateřina Svitková.

Za týden je na programu důležité derby na Strahově. „Na derby se těším. V situaci, kdy ztrácíme šest bodů, jsem za Slavii zatím nehrála, ale ve finále si cením této situace, protože je to pro nás velká motivace a chceme jim vrátit předchozí porážky a rozhodně chceme titul získat zpátky na Slavii. Bude to bojovný zápas, Spartě stačí remíza, takže budou hrát dlouhé balony, na což se musíme připravit, a naopak hrát kombinačně,“ uvedla Svitková. 

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tři branky Svitkové do sítě Liberce

    Akuls     před 5 lety 28.04.2019 12:38 |  
    0 0

    Snad si kluci vezmou příští sobotu, také proti Liberci, od dívek muster. Co je ale stále s Pincovou a Rojasovou? A co Kožárová, opravdu ani trochu nelituje, že přišla o zápasy s Bayernem?

  2. Re: Tři branky Svitkové do sítě Liberce

    Taky     před 5 lety 02.05.2019 11:47 |  
    0 0

    Derby v sobotu v 16 hodin, to se nepovedlo. Naši chlapy budou hrát od 20:00 v Liberci a bídáci od 17:30 s chacharama...