Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 30. kolo

Slavia zakončila základní část domácím vítězstvím nad Olomoucí. To se přes povedený výkon a místy až drtivou převahu paradoxně nerodilo snadno.

Ačkoliv kurz na vítězství Slavie v duelu s Olomoucí klesal až k hodnotám těsně nad 1,2, tak já čekal náročné utkání. Sigma totiž po zimní přestávce a úvodní jarní domácí porážce s Jabloncem chytla velkou fazónu a kdyby se hledělo jen na současnou formu, tak určitě patří do mistrovské skupiny. Asi to byl jen můj dojem, ale začátek zápasu mi přišel ze strany slávistů trochu lehkovážný. Začalo to už na tribunách, které bych si v situaci, kdy mužstvo bojuje o titul, představoval výrazně zaplněnější. Zvlášť po několika nepříjemných ligových ztrátách z poslední doby je bouřlivá podpora potřeba. Trochu se to i přeneslo na hřiště, kde sice Slavia dominovala od samotného začátku, ale Deli trestuhodně pohrdl naprostou tutovkou a následně sešívaní inkasovali z prvního brejku hostů. I ve světle těch pár posledních ztrát a rychlého vedení Plzně s Duklou jsem za stavu 0:1 nebyl úplně klidný.

A k nervozitě nadále přispívalo i dění na pažitu. Slavia sice hrála skvěle a naplno navázala na výborný výkon z pohárového derby, v koncovce ale naši hráči až neuvěřitelně selhávali! Velký podíl na tom měl jistě i vynikající debutant v brance Olomouce Mandous, nicméně i tak bylo nevídané, co byli naši hráči schopni nedat. Přes drtivou převahu v první půli byl stav 1:1, ač by dění na hřišti odpovídalo spíše vedení sešívaných o tři až pět gólů. Aspoň že naše střelecké trápení ještě relativně brzy protrhl Olayinka a srovnal. Druhý poločas navázal obrazem hry na ten první. Během prvních pěti minut druhého dějství jsme měli další tři velmi dobré příležitosti. A zase nic! Skutečně si za dobu, co chodím na fotbal (10 let), nevybavuji zápas, kdy by měla Slavia tak drtivou převahu a zároveň nebyla schopna strhnout vedení na svou stranu! Vedoucí trefa naštěstí přišla, konkrétně v 60. minutě konečně propálil Mandouse Van Buren! Vyhráno ale ještě nebylo. Naši hráči se viditelně vydali (jejich běžecký výkon byl vzhledem ke středečnímu odehranému derby až neskutečný) a Hanáci, kteří najednou neměli co ztratit, začali zlobit i směrem dopředu. Slavia si ale nakonec vedení celkem zkušeně pohlídala a zápas zaslouženě dovedla k vítěznému konci. Příště ale prosím zlepšit koncovku! Nervy mám jen jedny a tak dobrý výkon si zasloužil i odpovídající výsledné skóre.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Gól mu nevyčítám, nešlo o jasnou chybu a chytat se to podle mě dalo těžko. Můžeme ale spekulovat, jestli by měl náš brankář šanci zasáhnout, kdyby měl před centrem o něco lepší postavení. Reálně stál vzhledem k situaci až zbytečně blízko ke své levé tyči. Zaujal několika povedenými rychlými výkopy či výhozy.

Vladimír Coufal - 6 - Vrátil se po menším výpadku kvůli zranění a do tempa se dostal rychle a bez problémů. Menší kaňkou byl inkasovaný gól, kdy byl blízko u Yunise. Nemyslím si, ale že by šlo primárně o chybu Vládi, protože o hlavu vyššího útočníka měli bránit stopeři. V poli hrál dobře a aktivně, Jemelka s ním měl velké starosti.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - U inkasované branky si nepočínal nejlépe, nebyla to pro něj ale snadná situace. Centr po rychlém přechodu byl přesný a Ngadeu s Coufalem museli rychle reagovat na dva nabíhající hráče. Přesto měl být Michael blíže u Yunise, takto mu jen poskytl dost prostoru, když míč podskočil. Ve zbytku zápasu ale hrál výborně a svou aktivní hrou velmi přispěl k naší drtivé převaze. V prvním poločase se dokonce i několikrát objevil na hrotu útoku, což se dá skutečně označit za totální fotbal, i když pro mě to byl spíš zbytečný risk.

Simon Deli - 5 - Jeho zazdění úvodní tutovky do značné míry určilo nepříznivý vstup do utkání z pohledu Slavie. Bylo to trestuhodné, Deli byl úplně sám na malém vápně, to prostě musí být gól. Ale Simon má velké rezervy při zakončení útočných standardek dlouhodobě. V obranné fázi si v zápase počínal dobře, horší to bylo s jeho rozehrávkou. Snažit se o kreativní rozehrávku je jistě v pořádku, není ale normální se snažit o vysoce riskantní průnikovou přihrávku nebo výjezd s míčem přes několik protihráčů, když držíme těsné vedení. Deli takhle několikrát ztratil míč a smrdělo to velmi nebezpečným brejkem.

Jan Bořil - 8 - Je v reprezentační formě. I když Slavii odvádí dobré služby již několik let, tak vrcholu výkonnosti dost možná dosahuje právě nyní. Proti Olomouci předvedl skvělý výkon plný průniků a s Olayinkou si z nouzového halfbeka Zahradníčka udělali doslova trhací kalendář.

Lukáš Masopust - 7 - Další Lukášův velmi dobrý výkon. Rychlost, technika, pracovitost - všemi těmito atributy v české lize vyniká a ve Slavii zatím hvězda skromného a v civilu nenápadného záložníka září naplno. Spolupráce s lepšími spoluhráči (při vší úctě k jinak velmi dobrému Jablonci) ho zatím posunuje o level výš. Sázka na nejlépe běžecky vybavené trio Masopust, Olayinka a Van Buren se v posledních dvou zápasech vydařila skvěle. Měl by to být stavební kámen i v nadstavbě.

Tomáš Souček - 8 - Slavia hrála dozadu na velké riziko a do značné míry to fungovalo díky Součkovi (a také soubojově výborným stoperům). Ten několikrát skvěle zabránil rychlému brejku soupeře skluzem, kdy přesně vypíchl míč a následně tak ještě založil náš protiútok. Sebevědomě si počínal i v rozehrávce. Další skvělý výkon našeho klenotu.

Alex Král - 7 - I Alex zahrál výborně a nebýt dvou hloupých ztrát ze závěru zápasu, kdy jedna byla hodně nebezpečná, tak by měl stejnou známku jako Souček. Král se nebojí hrát, na původem defenzivního záložníka je až neuvěřitelně kreativní a šikovný v práci s míčem. Po jeho povedené akci padla rozhodující branka Van Burena.

Josef Hušbauer - 7 - Patřil k našim nejaktivnějším hráčům a bylo až neskutečné, jak neúnavně na své poměry napadal. Odměna byla blízko, Mandousovi dokázal zblokovat rozehrávku, míč se ale bohužel neodrazil příhodně pro naše barvy. Ve zbytku zápasu byl hodně viditelný, bohužel ho podobně jako zbytek týmu zrazovala koncovka, ačkoliv v tomto směru jinak patří k našim nejlepším hráčům. Určitě měl šance alespoň na dvě branky, ale v brance čaroval brankář hostí.

Peter Olayinka - 7 - Běžecky top. A to bych nepodceňoval, protože svou aktivitou dokáže výrazně zavařit obráncům a přispět k našemu územnímu tlaku. S míčem to bylo tradičně všelijaké. Až příliš nadějných akcí pokazil špatným vedením míče, na druhou stranu měl i několik výborných průniků přes Zahradníčka. Šancí měl dost a mohl vstřelit víc než jednu branku. I za ni ale buďme rádi. Byla důležitá a zakončení se tam Peterovi povedlo. Souhlasím s Jakubem Dobiášem, že útočná sestava v tomto složení by měla dostat důvěru několik zápasů a pak by třeba přišel i větší klid v koncovce.

Mick van Buren - 7 - Podruhé v základu a opět nezklamal. Dokonce bych se nebál říct, že velmi potěšil! Běžecky skvělý výkon, aktivita Masopusta, Olayinka a Van Burena musí roztrhat každou obranu. V řešení finálních situací měl tradičně rezervy, ale to i celý zbytek mančaftu. Zbytečně třeba jednou zablokoval šanci lépe postavenému spoluhráči. Nakonec ale svůj povedený výkon potvrdil důležitou vítěznou brankou. Potvrdilo se, že mu více vyhovují šance, kdy může rovnou instinktivně pálit a kdy nemusí přemýšlet, které řešení zvolit a co s míčem udělat.

Michal Frydrych, Ibrahim Traoré a Milan Škoda nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

30. - Sobota 27. 04. 2019 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 1
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. Peter Olayinka
60. Mick van Buren

SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

7. Yunis

Komentáře (156)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 17:34 |  
    35 3

    Opět nesmyslně podhodnocen Deli… tohle už přestávám chápat... jiní spálí daleko větší tutovky, ale to je v pohodě, ty maj jen trošku rezervy ve finální fázi a podobný omluvy... ale jen u Simona, kterej si výborně na ten přímák naběhl i zakončil, a jen skvělým reflexivním zákrokem Maďouse to nebyl gól... tak jen u něj je to trestuhodné, a zazdil tutovku, a znovu trestuhodné, a pořádně mu za to snížím známku... a u ostatních spoustu spálených tutovek je v pořádku, tam žádný známky snižovat nebudu...

    já jsem teda celkově viděl Deliho výbornej výkon, tradičně vyhrával osobní souboje s naprostým přehledem, olomoučáky prakticky do ničeho nepustil, rozehrávku dobrou nejenom na jistotu na krátko, ale vyslal zas i několik přesných křižných pasů do náběhu, zapojoval se i do ofenzivy, jak po stoperech chce trenér... u obdrženýho gólu nebyl, tam podskočil ten centr Míša, a za Yunisem pouze stínoval Vláďa Coufal, ale ti maj známku lepší... nechápu tu podprůměrnou známku pro Deliho…

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Betynka58     před 23 dny 29.04.2019 17:53 |  
      6 0

      Souhlasím, myslím, že tam byla řada jiných vyložených šancí, které byly zahozeny o dost trestuhodněji. Ale myslím, že Alanor snížil Simonovi známku hlavně za tu rozehrávku, ovšem domnívám se, že i tady poněkud neprávem. Je pravda, že některé jeho přihrávky byly zbytečně riskantní, nikoli však vyloženě nepřesné, v některých případech bych minimálně spoluvinu za ztrátu míče připsal i adresátovi.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        wimpy     před 23 dny 29.04.2019 17:57 |  
        4 1

        Měl jsem chvílemi pocit, že je Simon hodně laksní, párkrát mi zatrnulo, ale nakonec to vždycky vyřešil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Pepino44     před 23 dny 29.04.2019 20:03 |  
          1 0

          Tak by jsi si už měl zvyknout vždyť to samé nebo podobné dělá v každém zápase já také vždy trnu, ale zatím mu to vychází. Je to jeho způsob hry. Vždyť je to krásné, když udělá kličku a pošle soupeře za sebe. Jenom se mi zdá, že při tom neříká - pojď sem, kam jdeš.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            wimpy     před 23 dny 29.04.2019 20:05 |  
            1 1

            Ale jo, stáli jsme vedle sebe s brambůrkem a říkal jsem mu něco jako, že mi přijde, že je ještě bohorvnější, než obvykle. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:29 |  
          0 5

          Ty asi Slávii moc nesleduješ, když tu Deli připadá laxní :-) Ty objeviteli Ameriky. Takhle hraje co je ve Slávii a může si to dovolit, protože pod slupkou zdánlivé laxnosti je jistota a velmi málo chyb.

          Hlavně že máš tu drzost hodnotit kvalitu jiných diskutérů, kteří narozdíl od tebe mívají pravdu a ty sám se mýlíš prakticky ve všem - viz diskuze o hrotovém útočníkovy, kde jsi po srážce s realitou dopadnul jako sedlák u Chlumce. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            wimpy     před 22 dny 30.04.2019 15:59 |  
            3 1

            To víš, že jo, ty realito. ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:12 |  
              0 5

              MvB tě musí hodně štvát, viď ? Stejně jako Olayinka s Masopustem. Udělali z tebe parádního neználka. Jakmile je trenér zařadil do útoku, tak jsme sehráli dva nejdiminantnější výkony v sezoně a tebe aby hanba fackovala s tvými názory, že to nejde a že musíme jedině nakopávat na Milana :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                wimpy     před 22 dny 30.04.2019 23:14 |  
                4 1

                Solidně překrucuješ. Neřekl jsem, že musíme nakopávat na Škodu, ale jen že nemůžeme nakopávat na Burena. Že pokud má hrát Buren, musíme změnit styl hry.

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:38 |  
                  0 5

                  No a já jsem ti říkal, proč bychom nezměnili ? ! No a změnili jsme přesně jak jsem chtěl a jak jsem říkal a je to ku prospěchu Slávie. Akorát ty z toho máš pupínky, protože se ukázalo jak jsi mimo :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                    wimpy     před 22 dny 30.04.2019 23:40 |  
                    3 0

                    To jsi neříkal, zase lžeš. Nicméně jsme to na dva zápasy změnili a bylo to celkem hezké. Problém je, co bude dál? Obzvlášť zvědavej jsem na hru proti mančaftům, které tzv. zaparkují autobus.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Martin 58     před 23 dny 29.04.2019 18:00 |  
      11 3

      To teda. Jestli toto byl průměrný výkon stopera, dokonce nejhůře hodnocený hráč spolu s Kolářem, pak jsme byli každý na jiném utkání. Rozešli jsme se v hodnocení Deliho s Alanorem o celé tři stupně. Já ho naopak měl v TOP-kategorii dominantních hčáčů, spolu se Součkem a Bořilem. Fanouškovskou slabost pro něj mám, kdo by ji neměl, ale růžové brýle nenosím...

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Alanor (admin)     před 23 dny 29.04.2019 18:04 |  
      8 17

      Ono to tu nebude populární, protože Deli je skvělý hráč a ještě lépe se na něj kouká, ale tady to jsou podle mě fakta.

      Hlavičkovat sám takřka na malém vápně bude v xG aspoň 0,8. Když jdeš sám na bránu, tak to je 0,5, jak se to řešilo minule u Van Burena. Proto zásadně nesouhlasím s tím, že jiní spálili DALEKO VĚTŠÍ tutovky. Jiní také spalovali jako diví a i třeba více šancí, ale ta nejjednoznačnější šance v celém zápase byla ta Deliho.

      Úplně si ignoroval ty dvě taktické šílenosti při rozehrávce v poslední půlhodině zápasu. Není možné, aby se za těsného vedení hráč rozhodl jít do kličkované přes několik hráčů, přičemž pak míč ztratí a soupeř jde do otevřené obrany. Navíc něco podobného zopakoval nesmyslnou snahou o průnikovou přihrávku, kterou soupeř hned zachytil a taktéž šel do otevřené obrany, protože naši hráči byli v pohybu k brance soupeře. To prostě nejde a jsou to pro mě větší chyby než Ngadeuovo a Coufalovo neuhlídání Yunise, kdy šlo o těžkou situaci.

      Můžeme na to mít jiný názor, ale nepřijde mi fér, že ty účelově nezmíníš situace, které se ti nehodí. Já jsem už v článku psal, že Deli hrál dobře. Pro mě to bylo na 7, ale s výše zmíněnými zásadními chybami to byl jen průměr. A neviděl jsem to sám, stejný dotaz na Deliho sobotní lehkomyslnost padl i na tiskovce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        belmis (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 18:30 |  
        18 2

        My bychom měli začít trochu jinak myslet a odprostit se od filozofie většiny našich trenérů včetně našich minulých, kteří by řvali Urvi to! Nevím, kdo na tiskovce otázku položil, ale byl to zřejmě jeden z těch zpátečníků.
        Trpišovský odpověděl, že naopak mi potřebujeme Deliho naturel. Že naopak nutí stopery k věcem, které nedělají ani střední záložníci v jiných klubech.
        Je krásně vidět u velkých klubů, kde si hráči pravidelně vykombinují i složitá řešení kolem vlastního vápna. To, že na to nejsme u nás zvyklí, je náš problém.
        To, jakou on má filozofii fotbalu nemá u nás žádný jiný trenér. Co by udělalo 99 % trenérů v ČR po prvním poločase na Chelsea? Přiznám se, že já v tu chvíli taky.
        Zavřela to na antifotbal, jen abychom nedostali pátého (kterého bychom stejně nakonec dostali a prohráli 5-1) a tím bychom se vrátili zase o sto kroků nazpět.
        Trpišovský nám vážně spadl s nebe.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Alanor (admin)     před 23 dny 29.04.2019 18:39 |  
          7 13

          Však já s tímto přístupem naprosto souhlasím. Moderní fotbal je ale i o správném rozhodování v určitých situacích. A stejně jako naši trenéři po našich hráčích chtějí maximálně náročný fotbal, tak předpokládám, že jsou i maximálně nároční na taktiku a volbu správných řešení. Protože při našem způsobu hry, kdy nespoléháme při útočení na nějaké zajišťování směrem dozadu, jsme pak dozadu velmi zranitelní. Proto tolik hodin u videa...

          Takže silně pochybuju, že Deliho trenéři pochválí, že za těsného držení náskoku zvolí rozehrávku na maximální riziko a míč tím taky ztratí.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            belmis (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 18:54 |  
            5 1

            Nevím, jestli pochválí, ale myslím, že mu nějak nevyčiní, protože už by to příště neudělal a radši by míč jednoduše nakopl dopředu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          belmis (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 19:16 |  
          1 0

          ty woe....mi...a to jsem nepsal na mobilu.. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        VitK     před 23 dny 29.04.2019 18:31 |  
        2 0

        I já se domnívám, že jiné "zavraždění" šancí bylo horší. Mám konkrétně na mysli Petera, kdy se mu kvůli mizernému prvnímu doteku zamotal míč mezi nohy, ačkoliv měl snadno zakončovat. A Peter má střílení gólu jako hlavní práci. Tentokrát proto také nemůžu výjimečně souhlasit s Alanorem, že Deli 5 a Peter 7.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        bramburek (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 18:40 |  
        12 6

        čoveče, já se přiznám, že ti někdy moc nerozumím... spoustu ztrát a zkažených míčů, a zahozených tutovek tam měli všichni, proč si vybereš pouze jednoho na osolení, je mi záhadou... už jsi něco podobnýho udělal po Deliho výborným výkonu u domácího zápasu se Slováckem

        jen ti ještě napíšu druhou věc, proč ti někdy moc nerozumím - van Buren za zápas se spartou 8 - v první půli zkazil skoro všechny míče, co měl na noze, zpracování, přihrávky, jeden na jednoho... v druhý půli se herně o něco zvedl, ale nedat 2x sám na brankáře, Sukovi tam vzal hattrick a další zazděný věci... a známka 8...
        teď s Olomoucí podstatně lepší výkon, balon ho poslouchal daleko víc, měl tam o hodně více dobře vyřešených situací, daleko méně ztrát, navíc dal gól... a za lepší výkon než v zápase se spartou dostal jen 7...

        takže něco je pro mě fakt dost těžko pochopitelný... jinak jestli je nějakej hráč třeba mezi 6-7, a dostane buď 6 nebo 7, tak to vůbec neřešim… ale když je něco pro mě opravdu do očí bijící, tak to napíšu, promiň...

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Alanor (admin)     před 23 dny 29.04.2019 18:49 |  
          8 16

          Hele, rozlišuješ vůbec, když ztratí míč útočník pod tlakem u vápna soupeře a když se stoper v roli jednoho z posledních vrhne do naprosto nesmyslného (za daného stavu) dobrodružství?¨

          K Van Burenovi: v poli mi aktivitou i kvalitou přišel jeho výkon proti Spartě a Olomouci dosti obdobný, tedy velice dobrý. Ty píšeš, jako by byl jeho výkon proti Spartě noc a proti Sigmě den. S tím teda nesouhlasím.

          A asistence na Součkův gól proti Spartě má pro mě v konečném důsledku stejnou váhu jako gól proti Olomouci. Vyšší známku má i proto, že proti Spartě zaznamenal druhou asistenci (která teda byla lehká, ale i to jde zkazit, viz Baluta na podzim) a že vítězství proti Spartě i při její bídě beru jako cennější než proti Olomouci.

          Z mého pohledu to je tedy logické a nechápu, v čem ti to přijde těžko pochopitelné. Ten rozdíl je v tom, že já oba výkony Van Burena považuji za obdobně dobré, podle tebe byl v sobotu výrazně lepší než ve středu... To už je pak na dalších lidech, aby posoudili, kdo vidí realitu spíše.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 20:23 |  
            2 8

            :) davy tě chtějí lynčovat, ale vytrvej!! až na výjimky (MvB za 8) se hodnocení kryje s mým pohledem na zápas

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 13:16 |  
            2 3

            Tak operovat u MvB asistencí u druhého golu je směšné, jaká asistence? Zkažená tutová příležitost MvB, kdy hlavičkoval sám do břevna od kterého se to odrazilo před branku zcela náhodou k Součkovi, který z toho dal branku. Nebo trváš na tom, že to tak MvB hrál cíleně, že tím vlastně nahrával Součkovi? To je snad k smíchu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:32 |  
              0 8

              Podívej se kašpare na video se záznamem té Mickovy šance a pak se přijď omluvit. jestli je tohle "zkažená tutová příležitost" tak opravdu nemá cenu s tebou mluvit.

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 16:20 |  
                7 1

                Ty blbečku, komu Ty budeš nadávat do kašparů? Tady Ti snad někdo jak říkáš okopává kotníky, ale Ty by jsi potřeboval trošku okopat koule jestli nějaké máš. Ale to asi ne, Ty jsi silnej a ubrečenej jenom na internetu že. Doufám, že ostatní prominou, že jsem se vyjádřil takto silně, ale takový šašek mi do kašparů nadávat nebude.

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:13 |  
                  0 4

                  Oslovuj mě s úctou a ne tak jak se zdravíš u vás ve chlévě., Nazval jsem tě kašparem jen proto, že urážíš naše hráče. A to nevíc hráče, kteří patřili k největším bojovníkům na hřišti. Rozumíš kašpare ?

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 16:23 |  
                4 1

                Jinak na co se mám dívat na to, že MvB v jasné šanci trefil jenom břevno, od kterého se to odrazilo k Součkovi, který dal branku. To chceš říci, že MvB o to břevno nahrával Součkovi?

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:05 |  
                  0 4

                  Tím chci říct, že nazvat to "zkažená tutová příležitost" může jenom silácký kašpárek s komplexem méněcennosti. Mvb situaci řešil dobře, nic nezkazil a přispěl ke vstřelení našeho gólu. Celé utkáníé odvedl spoustu dobré práce a přispěl významně k našemu vítězství. Rudí kašpárci mu marně okopávají kotníky, ale drzí jsou v útocích na naše hráče jak vopice..

                  • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo Fe, komentáře

                    prorok (přítel SN)     před 21 dny 01.05.2019 16:28 |  
                    3 0

                    Fe, jak te mame oslovovat s uctou, jak chces, kdyz jsi nejvulgarnejsi z cele diskuze. Respektive jediny. Tady ve SN je demokraticka diskuze, kazdy ma pravo na svuj nazor, tak se uklidni a jdi do hospody 4.skupiny- jako za bolsevika,nebo na Spartu, kde si takhle nadavaji běžně. Sem nepatris. A proč sprostě napadáš ostatní a tvaris se jako nejvyssi soudce sam, to neví nikdo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:36 |  
          0 6

          Vaše hodnocení MvB v zápase se Spartou je hodně neobjektivní. V tom se vymykáte zase vy. MvB byl aktivní a spoustu toho vytvořil. Že se dostal do šancí také není samozřejmé a samo od sebe, to je i jeho zásluha, že si nabíhá kam má a má správné načasování.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 19:31 |  
        0 4

        naprostý souhlas, viděl jsem to stejně. Já ho mám rád, ale hodnocení je hodnocení danného záasu, zkrátka je tu řada co chtějí růžovou barvu po každém zápase.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Pepino44     před 23 dny 29.04.2019 19:52 |  
        4 2

        Sice nemáš pravdu, ale líbí se mi jak si za svojí pravdou stojíš. Vlastně jsi takový Hus. Ohodnocení Deli 5 a Buren 7 je naprosto směšné, zvláště když svoje ohodnocení opíráš o spálenou vyloženou šanci. Ano, Deli tu šanci jako stoper spálil ale nespálil jich Buren o něco více ?

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:09 |  
          0 3

          Van Buren hrál výborně a zasloužil by známku 8. Nejen, že dal gól ale měl i další dobře vyřešené situace, přihrávky, napadání .... Namátkou výborná hlavička pod břevno v první půli.

          jenom se tady ztrapňuješ tím jak kopeš do našich hráčů a hodnotíš neobjektivně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Divizni (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 18:14 |  
      2 1

      Tak jsem se pro jistotu znovu kouknul, ale Deli podprůměrnou známku nemá. O té šanci. Alanor má nejspíše na mysli, že by se zápas vyvíjel úplně jinak, pokud by Deli tu tutovku na začátku proměnil. Já s ním souhlasím, nervy to fakt byly.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        bramburek (přítel SN)     před 23 dny 29.04.2019 18:49 |  
        2 4

        Kam ses pro jistotu znovu koukal? Máš bodovou stupnici 1-10... nula se neuděluje, tudíž průměr je 5 a půl bodu, 5 je tím pádem podprůměr...

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Alanor (admin)     před 23 dny 29.04.2019 18:51 |  
          6 7

          Řešilo se to tu už mnohokrát, což jako letitý uživatel jistě víš. Čistě matematicky je průměr skutečně 5,5, ale opakovaně tu vysvětluji, že za ligový standard beru známku 5 (ostatně to tak je i v ostatních sportovních žurnálech) a 10 je spíš takový bonus ve prospěch hráčů, když se počítá sezonní průměr.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            Divizni (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 08:20 |  
            0 1

            Samozřejmě. Dnes jsem si koupil spart, hodnocení rozhodčích 1-10, známka 5-průměrný!!!

  2. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    wimpy     před 23 dny 29.04.2019 17:46 |  
    2 0

    Je to hodnocení jen do druhého gólu nebo za celej zápas? :-)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    Lunaris     před 23 dny 29.04.2019 18:01 |  
    8 7

    Kolář podle mě za 8, postavení při gólu měl blíž k levé tyči, protože gólu předcházel centr zleva. Gól se chytat nedal, měl jsem to na TS přímo před sebou a fakt ani náhodou, což mi potvrdila i opakovačka v TV. Za celý zápas pak předvedl množství skvělých výkopů a vyhození míče, kterými založil několik nebezpečných akcí Slavie. Jak jsem byl v minulých zápasech kritický, tak tady Kolář podle mě zazářil. Pět je málo, ale nijak mě to nepálí na rozdíl od jiných, kteří tu Alanora občas chtějí roztrhat do krve - každý to vidí subjektivně. :)

    Deli dal pěknou hlavu Rumunům v derby z rohu (3:3), teď se mu to nepovedlo. Co se týče rozehrávky, tak jsem si všiml, že se pokoušel o konstruktivní rozehrávku, která mu občas nevyšla, ale na druhou stranu dal i několik pěkných kolmic, kterými překonal zálohu soupeře. Zkoušel to víc než Ngadeu a to vidím jako pozitivum. Předpokládám, že se bude časem zlepšovat. S Yunisem si oba stopeři až na ten gól poradili dobře. Dal bych šestku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      w8888     před 23 dny 29.04.2019 18:33 |  
      7 13

      Aby dostal gólman osmičku, tak by musel v zápase něco chytit. Šla na něho tentokrát jediná střela, a tu pustil. Druhá byla z ofsajdu a ani při ní nijak nereagoval. Za výkopy a výhozy je známka 5 maximem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Taky     před 23 dny 29.04.2019 18:49 |  
        9 2

        Nesouhlasím. Gól byl dnes již málo výdaný koníček, střela to záludná, tohle nebyla chyba brankáře. Výhozy, výkopy a včasná vyběhnutí, rozehrávky nakrátko, všechno luxusní, takže rozhodně to není na podprůměrnou pětku. Sedmička jak víno !

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 19:29 |  
          0 14

          hlavička v nouzi v záklonu nazdařbůh. golman mimo osu branky. vážně nevím co pozitivního na tom je. 5 je průměrný výkon a ten odpovídá.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            Taky     před 23 dny 29.04.2019 19:45 |  
            11 1

            Uf.
            1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.
            Zkus si to počítat na prstech. Pětka ti zůstane na první ruce. Jestli tomu pořád nebudeš rozumnět, zkus v to sedě, nahej s rukama na stehnech. Průměr budeš mít mezi nohama. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 20:13 |  
              2 10

              nechci být hrubý, ale ty jsi prvotřídní chudák. :-D

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                Taky     před 22 dny 30.04.2019 06:58 |  
                7 0

                Tak já tě matematikou obohatil a ty mě nazveš chudákem ? Taky nechci být hrubý, ale hrozně rád rýmuju...

                Jsi ubohý,
                ColineSKS !
                Tak neser bohy,
                abych tě neproplesk !
                :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  kalex     před 22 dny 30.04.2019 15:05 |  
                  0 1

                  Kašli na něj. Pan hyperkorektní zase jenom brečí.

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:41 |  
                  0 3

                  Ty jsi se s tou matematikou parádně ztrapnil, jako v nějákym lacinym vtipu o pololicajtech, kde se pořád nemohli dopočítat a vycházelo jim, že mají na rukou 11 prstů.

                  5 je čistý průměr. Přesně střed. A ty máš tu neskutečnou drzost vzděláním nezatíženého pologramotného burana tady rádoby machorvat, že to tak není ? Neskutečné.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                    Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:50 |  
                    1 1

                    Oprava: Bohužel nelze opravovat příspěvky, tak takto. Ve snu by mě nenapadlo, že autor hodnocení začíná stupnici jedničkou a ne standardně nulou (jak jsem právě zjistil), takže se omlouvám za mýlku. V tomto případě, je střed opravdu 5,5, což se mi ale vůbec nelíbí. Celou dobu hodnocení to beru tak, že 5 je průměr a řekjl bych že většina lidí zde. Této anomálie si málokdo všimne.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                      Taky     před 22 dny 30.04.2019 16:04 |  
                      0 0

                      V pohodě. Myslím si, že mnoho hodnotících dává známku pět s tím že je to zlatej střed a mají klid.
                      Takhle to ale nutí hodnotitele k větší rozhodnosti, něco jako palec nahoru, nebo dolů, jako ve starém Římě...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                      Rhu-rhu     před 22 dny 30.04.2019 16:05 |  
                      0 1

                      Bohužel to není ani takhle. :) Alanor to bere tak, že pět JE průměr (podprůměr: 4, 3, 2, 1; nadprůměr: 6, 7, 8, 9) a 10 nen normální známka jako každá jiná, ale je prostě jen přídavná. Podle mě je blbost si myslet, že to prostě MUSÍ být přesně aritmetický průměr. Co kdyby třeba byla průměr trojka na stupnici 1-10, dávala by taková stupnice smysl? Já myslím, že klidně jo, například bychom mohli počítat s tím, že nadprůměrné hodnocení bude častější.

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            donford     před 23 dny 29.04.2019 21:18 |  
            3 0

            Promiň, ale kdyby byla hlavička v záklonu, pak by to nemohl být ve výsledku koníček. To mi nějak fyzikálně nesedí.Ale třeba se už motám. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 15:52 |  
              0 1

              Ale taky to jde, ale obvykle si přitom člověk rozbije nos, protože právě tím "hlavičkuje" :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Lunaris     před 23 dny 29.04.2019 21:24 |  
        1 1

        Bych chtěl vidět, který brankář by na tu ofsajdovou hlavičku reagoval.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          wimpy     před 23 dny 29.04.2019 21:32 |  
          0 0

          Čaroděj.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Karel13     před 22 dny 30.04.2019 13:13 |  
          0 4

          Myslím, že drtivá většina ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        p!erreCORE     před 23 dny 29.04.2019 22:01 |  
        1 2

        už je to tu zmíněno minimálně podruhé. tedy za mně. proč by měl na střelu z ofsajdu reagovat?

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          wimpy     před 23 dny 29.04.2019 23:12 |  
          2 0

          Tady bych byl opatrnej, už jen s tím, co umí video, měl by reagovat i na střelu po přerušení hry. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 13:06 |  
          1 1

          Protože soudce nepřerušil hru a nechal dohrávat. Pomezní pouze zdvihl praporek, soudce nepískal. To bych chtěl vidět, co by jsi říkal, kdyby video ten ofsajd nepotvrdilo. Vždycky platilo, že se hraje do doby než soudce pískne.

  4. Úhel pohledu

    Taky     před 23 dny 29.04.2019 18:14 |  
    5 2

    Ano, chápu výtky směrek k Delimu z pohledu slávisty, kterej zažil mnoho zápasů, kdy jsme ztratili body v podobných zápasech. Např. za Korbela to bylo fakt často, ale učím se víc si užívat hru, bez ohledu na výsledek a Simon je úžasnej bavič, nebo jak to nazvat.
    Známky bych dal stoperům přesně opačně. Ngadeu je v útlumu. Stačí to na základ, ale teď nezáří.
    Kolář předvedl několik luxusních výhozů a výkopů, rozhodně ho vidím na sedmičku.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    Qope     před 23 dny 29.04.2019 18:15 |  
    15 1

    Simon 5? Trochu moc přísné, řekl bych ...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    yuta_watase01     před 23 dny 29.04.2019 18:54 |  
    15 0

    Až na Deliho plus minus souhlas a výstižné hodnocení...
    Tomu zápasu chybělo jen více branek v olomoucké síti.

    Btw, nevíte někdo, jak je na tom Peter Olayinka ??? Jak vážné je jeho zranění/nezranění ?
    A poslední věc, nejlepším hráčem posledních mačů jednoznačně Honza Bořil. Vždycky to byl i velký sympaťák, ale on je momentálně neskutečnej, v EL totálně dominantní výkony a i v lize vysokej nadstandart, klobouček !!!

  7. Kolář

    Dennis     před 23 dny 29.04.2019 18:56 |  
    9 2

    Hodnocení Koláře opět nechápu. Nebudu se vracet k minulým zápasům, ty nejsou předmětem tohoto hodnocení. Kolář při gólu Yunise nechyboval, vyběhnout na to nemohl a chytat se to také nedalo. Bylo to dobře umístěné, navíc to šlo o zem. Kolář jiný regulérní gól nepustil, naopak skvěle a přesně rozehrával rukama i nohama (např. opakovaně na Bořila nebo na Masopusta) a výborně četl hru a zmařil takto např. vyloženou šanci toho Švéda v úplném závěru. To je totéž, jako kdyby tam nevyběhl a chytil mu to. Ba dokonce je to podle mě lepší, protože on ho do té šance vůbec nepustil. Měl dostat za sedm. Předvedl velmi dobrý výkon.

    • Re: Kolář

      ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 19:27 |  
      2 14

      souhlasím s Alanorem, u golu stál blbě.

      • Re: Kolář

        Martin 58     před 23 dny 29.04.2019 20:13 |  
        3 1

        Já bych se spíš zaměřil na Younisovo zakončení koníčkem, které s dobrým umístěním je prakticky nechytatelné. Dolů k odrazu míče o zem se brankář nemá šanci dostat a vystihnout následující let míče je taky takřka nemožné. Blahé a ještě nakonec dosti čerstvé paměti takhle zakončoval skoro každou hlavu Klose.
        Čili bych se zaměřil více na tento druh zakončení v tréninku a ubylo by trochu brankářů kola po našich zápasech.

        • Re: Kolář

          ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 20:20 |  
          1 11

          několikrát jsem to psal, bylo to těžké k chytání, Alanor stejného názou. Současně je fakt že kolář stál blbě, a kdo to nevidí, ať se na to podívá z kamery za brankou.

    • Re: Kolář

      jose01     před 23 dny 29.04.2019 22:28 |  
      1 2

      Kolář je v lize naprostá jednička co se týče výkopů, rozehry, výhozů atd. Na čáře už je to horší. Možná by to chtělo nějaký kilo dolů. Možná se mi to jen zdá

      • Re: Kolář

        wimpy     před 23 dny 29.04.2019 23:11 |  
        3 0

        V každým případě je jedinej, kdo nepodělá výkop, když za ním zařve Tribuna Sever. :-)

      • Re: Kolář

        Ragnarok     před 22 dny 30.04.2019 08:21 |  
        0 0

        Kilo dolů u Koláře? Zbláznil ses? Viděl si ho někdy naživo? Že bychom mu ambutovali stehení kosti? Nebo půl lebky?

  8. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    Virgil1956     před 23 dny 29.04.2019 19:21 |  
    3 1

    Je zvláštní, jak každý vidí zápas a případné chyby hráčů jinak. Já mám v hodnocení Deliho výše než Míšu, protože jsem naopak rostl u jeho tří velmi nebezpečných ztrát, když se snažil přihrát kolmo dopředu a byly z toho dva vážné brejky, ve třetím případě si to Olmíci ukopli sami. Ty sis zase všimnul chyb Deliho, kterých jsem si zase nevšiml já, kromě té jeho "kličkované" za stavu 2:1, ale tam jsem zůstal celkem v klidu, protože jsem viděl, jak se Souček s Králem okamžitě stahují dozadu, protože tušili průser :)

  9. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    SKEP     před 23 dny 29.04.2019 19:27 |  
    15 0

    Na SN jsem zaznamenal, v souvislosti s trenérem Trpišovským názor, že riziko kabiny je úplný blábol. Dovolím si nesouhlasit. Naopak, Trpišák faktoru "kabina" přikládá mimořádný význam a při stavbě svého mužstva sílu mezilidských vztahů rozhodně nepodceňuje.
    Uvedu dva příklady: 1) brankářská "dvojka" Př. Kovář je patrně bezkonfliktní člen týmu, výborný parťák smířený se svou rolí, bez ambice připravit "jedničku" o flek. Do branky se dostane zejména v rámci přípravy, v ostrých zápasech byl nasazen pouze do úvodních duelů národního poháru (tuším že s vynikající bilancí 3 utkání/1 inkasovaná branka). Nicméně lze předpokládat, že, při nedejbože delší absenci Koláře, se automaticky neposune na jeho post, nýbrž bude angažován elitní gólman "odjinud".
    2) Trpišákův debut na Žižkově. V klubu na pokraji krachu sestavil plně funkční a atraktivní tým z kmenových žižkováků (Podrazký, Dressler, Bartošák, Voltr, Marek, Súkenník, Šťastný) a mixu hostujících mladíků ze Slavie (Souček, Bazal, Mysliveček), Sparty (Hovorka, Karafiát, Folprecht, M. Hašek, habán Holý) a Plzně (D. Černý). Společně s největším odborníkem na pražský fotbal, ředitelem Horníkem, dbali na chod a skladbu kabiny a proto ustáli i těžko uvěřitelné finanční strádání, kdy kmenoví, vesměs starší hráči byli totálně pez prostředků, zatímco hostující fotbalisté brali alespoň základní platy z mateřských oddílů. Tyto nepříznivé podmínky semkly kolektiv, mužstvo čerilo vody na špici tabulky a klepalo na dveře 1. ligy.
    A nyní srovnání se Žižkovem na podzim 2018. Finanční situace klubu z Plincneráku je podobně nekomfortní jako za Trpišáka s Horníkem, pod vedením Mikolandy, Dymla a Rývy (kdysi hráč naší juniorky s Kukou a spol.) nastupuje tradiční mix kmenových a hostujících (Musa, Rondič, Trapanoski, Sintean, Mareš, Čermák) fotbalistů. Kabina však vůbec nefungovala, finance rozdělovaly domácí od hostů, v polovině soutěže umístění na sestupové příčce, kouč Mikolanda odvolán...
    Chci tedy říct, že Trpišák chemii kabiny rozhodně nepodceňuje, umí s ní pracovat a je si vědom všech nebezpečí v kabině dřímajících. I proto jisté svěřence před médii i fanoušky podrží více než méně a dokud budeme ve hře o titul, nikoho z nich natrvalo neposadí na lavičku, respektive do luxusního anatomického křesla.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      p!erreCORE     před 23 dny 29.04.2019 22:17 |  
      0 0

      cituji:

      "Př. Kovář je patrně bezkonfliktní člen týmu, výborný parťák smířený se svou rolí, bez ambice připravit "jedničku" o flek. Do branky se dostane zejména v rámci přípravy, v ostrých zápasech byl nasazen pouze do úvodních duelů národního poháru (tuším že s vynikající bilancí 3 utkání/1 inkasovaná branka). Nicméně lze předpokládat, že, při nedejbože delší absenci Koláře, se automaticky neposune na jeho post, nýbrž bude angažován elitní gólman "odjinud"."

      se vším souhlas, jen tohle mi vrtá hlavou. rád bych znal možnosti, které podle tebe jsou. a co tě k tomu vede

      1) kdyby se to stalo teď, podle mně by zbytek ligy odchytal Kovář a byl by důležitou součástí mistrovské sezony. Podle mně Přéma není jen hráč do kabiny, kluk do nepohody. v klubu jakým je Slavia je třeba, aby každý, i "dvojka", splňoval ta nejpřísnější kriteria.
      2) pokud by tato nemilá situace nastala po několika zápasech příští sezony, koho by podle tebe měl tým vzít jako jedničku, když by Ondrovo zranění (nedejbože, že o něčem takovém vůbec diskutujeme!) bylo dlouhodobější?

      díky za odpověď

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 13:00 |  
        0 0

        Tak možná, že by šlo stahnout z hostování Vantrubu, ale nevěřím, že by k tomu mělo dojít. Musíme si uvědomit, že v případě vítězství nad Plzní jsme prakticky za vodou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        SKEP     před 22 dny 30.04.2019 13:39 |  
        4 0

        Jelikož aktuálně není přestupové období, nadstavbu by začal, s největší pravděpodobností, právě Kovář.
        Pochopitelně netvrdím, že Kovář do Slavie nepatří, naopak, svou specifickou úlohu plní znamenitě! Trpišák v zájmu "dobrých vztahů na pracovišti" vsadil na model, v němž představuje Kolář jasnou 1., kterou po matnějším výkonu opakovaně podrží. Kolář to ví, či minimálně tuší a jeho psychika, u gólmana dosti podstatná záležitost, tak zůstává ušetřena tlaku okolí. Naopak Kovář, prost ambic připravit Koláře o místo, svého kolegu široce podporuje a po úspěšném záskoku v poháru si u vedení nenárokuje profesní postup, nýbrž se bez řečí vrací mezi náhradníky. Role jsou jasně rozdány, oba gólmani je dobrovolně respektují a z jejich bezproblémového vztahu těží celé mužstvo.
        Anebo můžete mít model "dva vlčáci", tedy tandem nadstandartních brankářů, kdy oba sami sebe považují za toho lepšího. Panuje mezi nimi sice skrývaná, leč o to silnější řevnivost. Oba uvažují asi takto: sice jsme v lize skončili až třetí, ale hlavně, že jsem to odchytal já! Při sebemenší výsledkové či herní krizi podobná nezdravá rivalita ničemu nepomůže, spíše mančaftu uškodí.

  10. skandál

    Boo_SKS     před 23 dny 29.04.2019 19:35 |  
    18 6

    Jasně, jde čistě o Alanorův subjektivní pohled, ale za mě je hodnocení Simona naprosto skandální. Ta známka i komentář k ní mi přijde natolik mimo, že devalvuje i zbytek hodnocení, které už jinak dává smysl. Kolářovi všichni odpouštíme pravidelné chyby při chytání i namazání soupeři při rozehrávce, protože má vysoké sebevědomí a dobrou kopací techniku (=> nezakopává zbrkle míče do autů nebo jen nazdařbůh co nejdál od brány), čímž je pro nás extrémně důležitý při zakládání útoků a udržování tlaku, ale u stopera je ta samá vlastnost apriori špatně a stačí 1-2 nepřesné přihrávky za celý zápas, aby byl hodnocen jako nejhorší hráč.

    Škoda, že v hodnocení není zmíněno třeba to, jak ve druhém poločase Deli i MNN drželi obrannou linii takřka na polovině hřiště a pravidelně předskakovali hráče Sigmy tak, že při interception mohli ihned vyjet do protiútoku. Ale on vlastně hraje riskantně, z čehož by teoreticky mohli být problémy, takže šup se známkou dolů, protože my raději chceme zakopávat na tribunu a strachovat se o výsledek.

    Myslím, že jsme hodně rychle zapomněli, jak při práci s míčem vypadali ti typičtí čeští bojovní stopeři, jako je třeba Jugas. Jsem velmi zvědav, zda budou stejná měřítka aplikována i na Simonova nástupce, pokud nedejbože odejde.

    • Re: skandál

      Martin 58     před 23 dny 29.04.2019 20:07 |  
      15 0

      Právě jsem si znovu pustil druhý poločas a byl jsem na Deliho zaměřen a Alanorovo vyjáření "Deli takhle několikrát ztratil míč a smrdělo to velmi nebezpečným brejkem" se dalo vztáhnou akorát na jediný okamžik, daleko od naší branky a s jištěním spoluhráčů. Fatk jsem z toho vedle.
      Jinak ovšem musím zmínit další zajímavá fakta: velmi dobrý výkon rozhodčího Ardeleána, a není to poprvé, vzpomeňte na podzimní zápas s údajně "jeho" Plzní. A jako takovou spíše perličku: není-li na hřišti Stoch, těžko se hledá na tělech našich hráčů kérka (když tak mě opravte).
      A pro ty, kteří nebyli na stadionu: děkovačky se zúčastnila skoro třída mateřské školky dětí našich hráčů, kteří se do toho aktivně zapojili. A byl mezi nima takový malý "Souček", který se během více jak pětiminutového pobytu na hřišti vůbec nezastavil, neustále v běžeckém pohybu.

      • Re: skandál

        wimpy     před 23 dny 29.04.2019 20:08 |  
        3 0

        Ale mladá Bořilová se neustále snažila zdrhnout. :-)

        • Re: skandál

          Martin 58     před 23 dny 29.04.2019 21:39 |  
          3 1

          To jsem taky zaznamenal, ale celkově to byla s děckama sranda, jeden z nich tam dokonce sám rozpumpovával jih.
          Ono na tom bylo vidět, jaká vládne v týmu atmosféra. Nepamatuju se, že by Slavia kdy hrála dlouhodobě stylem "Jeden za všechny, všichni za jednoho". Navíc je z fotek krásně vidět, jak jsou perfektně zaintegrované všechny zahraniční akvizice. V závěru jich bylo, těch kluků sympatických, na hřišti hned pět: Michael, Simon, Ibrahim, Peter a Mick. Ta útočná dynamika šla extrémně nahoru a teď hrajem konečně ten slíbený totální fotbal. Když se v jedné lajně řítí na branku trio Olayinka, van Buren a Masopust, tak si říkám, že konečně můžeme mít v grafice útočné trio, jak to mají ty nejlepší mužstva.
          A ještě jedna poznámka, když jsem si dal nášup s tím sledováním druhého poločasu: pohybová aktivita Pepy Hušbauera neskutečná, pro všechny kazatele jeho "lenosti na krok" a "nestíhání mezinárodního fotbalu".
          Jsem přesvědčen, že základní sestava, která rozjížděla zápas s Olomoucí je finální pro celou nadstavbu a bude se jen dostřídávat.

          • Re: skandál

            wimpy     před 23 dny 29.04.2019 21:44 |  
            3 5

            To je otázka, uvidíme v Liberci. Mick po gólu nachodil tak maximálně sto metrů, buď nemá fyzičku na víc, jak hodinu nebo se na to vykašlal. Masopust mi taky přišel, že šlape vodu. Je to asi hodně náročnej styl.

          • Re: skandál

            Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 12:54 |  
            2 0

            Já jsem taky nadšenej z těch našich opálených kluků. Pamatuji si, jak se Simon s Michelem ze začátku na děkovačku loudali a jako první jí opouštěli a nyní tomu asi přišli na chuť, protože je vidět jak se radují a užívají si to. To také o něčem svědčí.

      • Re: skandál

        Divizni (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 08:26 |  
        1 0

        Sudímu dneska ve spartu vytýkaji, že měl fouknout pentli na Deliho. Hezký den všem.

    • Re: skandál

      japoko     před 22 dny 30.04.2019 09:10 |  
      1 5

      Hoodnoceni Alanora je naopak zcela presne. Jen to chce obcas soudnost.

  11. Van Buren

    Rhu-rhu     před 23 dny 29.04.2019 20:05 |  
    7 2

    Jelikož se tento útočník právě usadil v sestavě Slavie, bylo by dobré vědět, jak se jeho příjmení správně čte. Obecně pokud nevíte, jak se čte jméno nějakého hráče, není nic snazšího než otevřít si jeho stránku na anglické wikipedii, kde to je u známějších hráčů napsáno hned v první větě ve značkách mezinárodní fonetické abecedy IPA.
    Byť to u Micka napsáno není, je to na stránce Van Buren (surname). https://en.m.wikipedia.org/wiki/Van_Buren_(surname)
    vɑn ˈbyːrə(n)
    Dalo by se opsat přibližně jako "van büren", když ü přečtete jako v němčině.
    Všimněte si, že nizozemština není němčina a "v" se tam nečte jako "f", ale stejně, jako v češtině. To znamená, že není žádný "fan dajk", "fan der sar", "fan der fárt",…
    Děkuji za pozornost :-)

    • Re: Van Buren

      ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 20:17 |  
      1 11

      samozřejmě je to správně jak to vyslovit takto (Mick van Buren) - > mik fan büren - pro neználky (přehlasované u) co píší buren. buráka beru, to je přezdívka

      • Re: Van Buren

        necich     před 23 dny 29.04.2019 20:27 |  
        9 2

        JJ, hlavně že reaguješ na článek, kde to pisatel poměrně názorně popisuje.... a napíšeš to blbě...

        • Re: Van Buren

          ColinSKS     před 23 dny 29.04.2019 20:29 |  
          1 12

          a ty máš potřebu se vyjádřit. tak to nech být, já jen souhlasil s pisatelem, možná ne úplně přesně.

    • Re: Van Buren

      dauby     před 23 dny 29.04.2019 20:25 |  
      2 2

      "V" se čte v nizozemštině stejně jako v němčině, tedy jako "f". V němčině "fau", v nizozemštině "fej", viz např. PSV Eindhoven.

      • Re: Van Buren

        Rhu-rhu     před 23 dny 29.04.2019 21:39 |  
        0 0

        Jestli ano, tak se omlouvám, ale na wikipedii to mají na všech stránkách jako "v". Pak jsem si to zkusil hledat přímo na poslech, a bylo to tak půl na půl, někdo to vyslovuje jako v, někdo jako f. Asi jde o různé dialekty nizozemštiny.

    • Re: Van Buren

      donford     před 23 dny 29.04.2019 21:26 |  
      7 0

      Teď vzpomínám na nebožtíka Barru- když k nám Mick přestupoval, to byl Barra ještě živ a ten psal, že se jméno vyslovuje Byren (Büren) a že znamená v překladu "od úředníků".

    • Re: Van Buren

      butters     před 23 dny 30.04.2019 00:11 |  
      0 0

      A třeba Američani by ho kvůli jednomu státnímu úředníkovi z 18. století vyslovovali +- jako "ven bjůren".

      • Re: Van Buren

        siskin     před 23 dny 30.04.2019 00:50 |  
        0 0

        A my ho tak opravdu vyslovujeme :-).

      • Re: Van Buren

        siskin     před 23 dny 30.04.2019 01:01 |  
        0 0

        Vypada to, ze i znate jeho pribeh, kdy se vlastne zastal senatora z NY a A. Jackson si toho vsiml a radovy stranicky urednik z NYC to posleze dotahl na presidenta.

        • Re: Van Buren

          Ragnarok     před 22 dny 30.04.2019 08:19 |  
          0 0

          Jackson byl strašně milej pán, tvrdí 9 z 10 indiánů.

        • Re: Van Buren

          siskin     před 22 dny 30.04.2019 12:08 |  
          1 4

          9 z 10 indianu byli kanibalove, ale to uz se ted neomarxisticky nesmi rikat.

          • Re: Van Buren

            Qope     před 22 dny 30.04.2019 13:11 |  
            1 1

            9 z 10? A není to málo, Antone Pavloviči?

  12. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    supicek     před 23 dny 29.04.2019 22:01 |  
    6 0

    Dohráno-na zvrazení. Reklama Plzně. Kecy,kecy.
    To je hodnocení 30.kola nebo příprava na Berbeofenzívu?
    Nestranná čt ??? Kovařík-plíseň, Ševínský - plíseň, idnes-plíseň, redaktor čt- ani nechci hodnotit.
    Co takhle sport televize plzeň ???

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      tobro     před 23 dny 29.04.2019 22:20 |  
      0 0

      Taky jsem měl docela problém to dokoukat.. ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Obr     před 23 dny 29.04.2019 22:34 |  
      3 0

      Me fascinuje ten teoretik Palicka. To je chytrolin extra class :-) Dneska uplne zbytecnej dil o ho..ě

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      wimpy     před 23 dny 29.04.2019 23:13 |  
      0 0

      Jsem si říkal, že si to pustím ze záznamu, až zase dokoukám Krávu. Takže asi nemám, co?

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        smely (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 08:34 |  
        1 0

        Kozohorsky na Kovaříka: dnes zemrel Sural, tak co na to říkáte? ...kdyby to nebylo tak strašný tak se pocuram smíchy...To je obrexot...

  13. Jaký na to máte názor?

    Petr9608     před 23 dny 30.04.2019 03:47 |  
    0 24

    https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1122920690917756928

    Osobně musím říct, že kdyby se to stalo nám, tak bych asi nestál o červeno-žluto-modrý věnec před Edenem.

    Pokud věnec klubových barev, tak zřejmě jen těch, za které JŠ nastoupil. Čiili např. modrobílý věnec Liberce ano.

    • Re: Jaký na to máte názor?

      kjandourek (admin)     před 22 dny 30.04.2019 08:27 |  
      11 0

      Hlásíme se k tomu, že bílá na našich dresech symbolizuje čistotu sportovního boje, kde soupeř je sportovní rival, nikoliv nenáviděný nepřítel... Na tribunách to moc vidět není, buďme rádi, že se toho drží naše vedení....

      • Re: Jaký na to máte názor?

        Qope     před 22 dny 30.04.2019 08:50 |  
        4 2

        očividně né každý se hlásí k tomu, co vyjadřují klubové barvy ... bohuzel ...

    • Re: Jaký na to máte názor?

      ColinSKS     před 22 dny 30.04.2019 08:46 |  
      3 4

      za mne naprosto ale naprosto korektní gesto, právě proto že od SKS. myslím že to i všichni kdo mají mozek v hlavě a nenávidí nás oceňují stejně tak jako jiné projevy soustrasti.

    • Re: Jaký na to máte názor?

      mabr     před 22 dny 30.04.2019 09:02 |  
      12 0

      Jaký na to mám názor? Že jsi se zbláznil.

      JT, potažmo celá Slavia tímhle gestem dali najevo, že i přes všechnu nenávist světa je to jen fotbal. To, že ten věnec radikální sparťani nevzali a nehodili ho někam do kontejneru, jen dokazuje, že si toho gesta zřejmě také váží. Ať nám dal košem, ať to byl sportovní rival - furt to byl otec dvou dětí, mladý kluk, skvělý sportovec. Ostatně - na pohřbu Františka Veselého byl také věnec Sparty.

    • Re: Jaký na to máte názor?

      Pepino44     před 22 dny 30.04.2019 12:42 |  
      10 0

      Tak dost lidí a asi i chytřejších napsalo, nebo řeklo, že v tomto okamžiku jde rivalita a klubizmus stranou, čili vážím si tohoto gesta od vedení Slávie, ostatně jako mnoho jiných lidí.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 07:59 |  
    13 5

    Dobré ráno Vám všem přeji.
    Děkuji příteli Alanorovi za hodnocení. Pročetl jsem si ho několikrát a ještě jsem si pustil záznam a vzpomněl si na přítele Martina 58 a na další z Vás, co jste tu napsali velmi hodnotné příspěvky.
    A dnes ráno jsem si, na základě přísloví: "Ráno je moudřejší večera", usedl ke kávě a píšu svou disputaci k hodnocení našeho Alanora.
    Co se týká Ondry Koláře, tak i vzhledem k té velmi popisované situaci okolo obdržené branky, se ho musím zastat. Yunisovi to spadlo na kebuli tak, že už mu to tam takhle nikdy nespadne. Navíc se při tom polootočení tělem za Ngadeuem naklonil tak, že to klepl důrazně dolů a chytat se to opravdu nedalo. Zase jsme dostali takový gól, který už Yunis dlouho zase nedá. Takže bych spíše viděl 6 u Ondry. Na tu druhou branku nereagoval, protože viděl už zvednutý praporek.
    Také bych viděl jako velmi přísné hodnocení Simona. Možná bych viděl oba naše stopery na dobrou 6. Je potřeba říci, že jsme celou Olomouc tlačili už z půlky na jejich polovinu a oba stopeři zachytili 16 rozehrávek, které se za půlku nedostali. Tím byl právě od cca 12 minuty vytvářen tlak v podstatě až do konce prvního poločasu, což pokračovalo i ve druhém polčase. V podstatě až do druhé branky. Pak zákonitě kluci chvíli to nasazení vydýchávali. Přesto tam Olomouc nic vážného neměla (krom jedné hlavičky Yunise).
    Ostatní známky bych asi nechal. Jen u Pepy Hušbauera bych dal také 8. Chtěl bych vyzdvihnout u něj to, že jeho výkon v pohárovém derby a proti Olomoucí byl příkladný tak, jak se na kapitána sluší. Kritiku po Zlíně vzal za správný konec a srovnal si to v hlavě velmi dobře. Byl na hřišti opravdu velmi dobrý a naší ofenzivě to velice pomohlo. Navíc si málokdo všiml, že při tom upadnutí ve vápně ihned sám signalizoval rozhodčímu, že to na penaltu nebylo. Upadl, vyhýbal se noze protihráče a hned vstal a žádné válení jako "někdo".
    Moc velká pochvala pro Pepu, Tomáše a Alexe.
    Celá trojka v útoku také velmi dobrá. To je opravdu mazec, když vidíte, jak se kluci dostávají k ataku už ve vápně brankáře a tlačí na oba stopery i krajní obránce. Když se k tomu přidají i kluci z druhé vlny i včetně Vládi Coufala a Honzíka Bořila, tak olomoučáci nevěděli kam to mají hrát. Proto byl i ten tlak znát. A to Olomouc nehrála zdaleka takovou nuzotu, co předváděla v poháru "rudábída". Přesto to byl opět dominatní výkon. Jen ta produktivita zatím té aktivitě neodpovídá. 30 střel, to je mazec.
    Teď by si měl vzít z Pepy Hušbauera příklad i Mino Stoch, Teď si trochu odpočinul a opět by měl zabrat a nehrát si na uraženého. To se teď v kabině nenosí a JiT je na to velice háklivý. Zhrzenost by měl zapomenout i Baluta. Prostě byl někde za hvězdu, ale tady jen jedním z hráčů. Jeho přínos měl být v technice a rychlosti při předfinální fázi v útoku, ale zároveň i v agresivním napadání rozehrávky soupeře. To druhé od něj velice postrádám a ve Zlíně to bylo moc znát. A abych byl spravedlivý, ve Zlíně to nedělal ani Milan Škoda. Proto si to tihle tři kluci musí v hlavách vyřešit. A přitom je určitě budeme potřebovat a to velice.
    Čeká nás nadstavba.
    Jen se ptám, jakou máme výhodu jako vítěz základní části. Že začínáme v Liberci a Sparta která je až třetí, hraje první dva zápasy doma? Přitom je důležité dobře do nadstavby vstoupit.... že? Navíc hrajeme ještě finále poháru MOL a to je také vložené do této nadstavby. Nám to tedy určitě šité na míru není.... Qui bono?
    Jinak jsem vyhodnotil ten poslední zápas jako dobrou přípravu na další zápasy. prostě jsme to neměli vůbec lehké a kluci to dokázali otočit. Tím tak potvrdili, že poctivý a bojovný přístup se vyplácí. Navíc se mohli přesvědčit, že jsou schopni si to uhrát sami. To je moc dobře.
    Rozhodčího bych tentokrát pochválil.
    Na závěr bych chtěl dodat, že někdy je život daleko vážnější než fotbal. Proto jsem moc rád za to, že jsme položili věnec s úctou k p. Josefu Šuralovi a vyjádřili soustrast jeho rodině. Tak je to dobře a pan Tvrdík jen potvrdil, že je to chlap na svém místě :-).
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      ColinSKS     před 22 dny 30.04.2019 08:43 |  
      1 6

      dal jsem plus i když v některých niancích bych se pustil do oponentury, ale případ josefa mne posílá přesně tam, kde je poslední věta příspěvku. je to jen fotbal, jako kino, nejde o život.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Divizni (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 08:44 |  
      2 0

      Palec dolů jsem ti samozřejmě nedal. Je vidět, že o zápasech dost přemýšlíš. Já dělám to samé. Osobně si myslím, že rozlosování je dobré. Podívej, první zápas s nejslabším, tam se zkrátka čeká naše výhra. Pak druhého doma. Je určitě lepší, že o něco půjde a že to bude mít náboj. Představ si to třeba v posledním kole, kdy už by o nic nešlo a stal se z toho vlastně přátelák. Uvidíš, že v době kdy hrajeme pohár, budeme dávno mistři! Hezký den, i když tady na jihu prší....

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Divizni (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 09:03 |  
        2 0

        Také se dá předpokládat, že Ostrava vsadí vše na pohár. Teď se jasně přesvědčili, že jejich úzký kádr nevydrží dva zápasy v týdnu. To by mohla být naše výhoda v lize. Určitě je víc titul než pohár i když si myslím, že letos to vyhrajeme všechno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Martin 58     před 22 dny 30.04.2019 10:37 |  
        4 0

        Já si také myslím, že když už ta nadstavba je, tak proti systému rozlosování nemám.
        Co mi ovšem vadí, je vložení finále MOLcupu mezi 4. a 5. kolo. To je jasný faul znevýhodňující oba finalisty. Nevím, zda termín byl znám dávno, ale i tak nebylo snad možné předpokládat finále poháru například Bohemians-Zlín, ale naopak byla velká pravděpodobnost obsazení mužstvy, která skončí do šestého místa v lize, což se i stalo.
        Tento úmysl nebo jak to nazvat, nedělá nadstavbu 100% důvěryhodnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      necich     před 22 dny 30.04.2019 10:36 |  
      0 0

      Zdravím, ještě postrádám názor na hodnocení, v součastnosti asi nejkontroversnějšího hráče a to Micka. Jedni ho berou jako nepostradatelného, rychlého, technického strikera a jiní jako neproduktivního, bojovného dříče a poplašňáka. Co ty na to?

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      Jachym     před 22 dny 30.04.2019 10:43 |  
      2 0

      Sokrate, jinak se vším souhlas, ale nebylo to schéma nadstavby určeno dlouho dopředu a před začátkem sezóny, kdy nikdo nemohl tušit, jaké bude pořadí po základní části ani kdo bude hrát finále poháru?

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        wimpy     před 22 dny 30.04.2019 10:50 |  
        2 0

        Já to tušil. Tedy toho finalistu poháru jen jednoho. :-)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      donford     před 22 dny 30.04.2019 11:00 |  
      4 2

      Jsem rád, že se přítel Sokrates zmínil o gestu Hušbyho, kterým jasně ukazoval, ne nebyl to faul. Pravda, byl to zlomek vteřiny, ale protože to bylo v TV a pěkně zblízka, nemohlo to uniknout. Pokud bych byl v hledišti, asi bych gesto Pepy přehlédl. Přesto Ardeleánu ověřoval (tedy nebyl si zcela jistý) situaci u VARu. I to považuji za správné. Byl jsem jeden z těch, co Ardeleánuovi fest nadával za faul Potočného na Bóřu, po kterém jsme dostali jediný gól v Liberci. ("Proklel jsem jeho cukrárnu v Tachově",:-) atd.) Ale zase na druhou stranu proti Plzni v Praze a i teď, byl dle mého možná naivního názoru velmi dobrý. Takže zatím mi mé argumenty vyrazil z ruky.
      Dobře, že jsme položili slávistický věnec u piety za Šurala. Hranice života jsou mnohem víc než hranice fotbalu. A v tomto velmi smutném, tragickém případě fotbal spojoval. Nerozdělil, jak to jinak bývá. Z hlediska věčnosti lidského konání jsme se na vteřinu, byť na pouhou vteřinu, se sparťany chytli za ruce. Ta normální fotbalová nenávist započne zase až v sobotu. Ale nejvíc je mi líto těch jeho dvou malých holčiček - Vanessy a Melissy. Vlastně ani tátu pořádně nepoznaly. Ta druhá vůbec. A také jsem velmi kvitoval ohlasy jiných hráčů ze světa, kteří Šurala osobně ani neznali. Pospolitost velké fotbalové rodiny.
      Ale nám už pomalu začínají nová temata - Yusúf, Komličenko?, Liberec, Berbrova klika ... zase se to rozjíždí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Taky     před 22 dny 30.04.2019 12:09 |  
        2 11

        Šural - věnec, pieta, soustrast s jeho nejbližšími, všechno logické a v naprostém pořádku, ale při čtení dnešního ispartu už jsem koulel očima a skřípal zubama.
        Píšou: "Sympaťák a každým coulem fajn chlap..."
        Např. tady jsou v komentářích příspěvky, z kterých je jasné, že fotbalista to byl dobrej, ale charakter ????
        https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/11745-Nejen-Skalak-a-Sural-Tvrdik-odkryl-pikantni-seznam-z-kancelare-Slavie

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          SirCohen     před 22 dny 30.04.2019 12:14 |  
          10 3

          Není to trochu zbytečný to v této situaci řešit?

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 22 dny 30.04.2019 13:37 |  
            9 0

            Dobré poledne přeji Vám všem a moc děkuji za Vaše názory.
            Co se týká položené otázky k hodnocení Mick Van Burena, tak je prostě v tuto chvíli platnější jak do systému naší hry, tak i individuálním výkonem. Dal velmi potřebný gól a dotáhl tak naše mužstvo k výhře. Ale pořád bych nad to vše jako velmi pozitivní viděl kolektivní výkon celého mančaftu a také, že tím žila celá lavička.
            Jinak respektuji Vaše pohledy na nadstavbovou část. Je pravda, že rozlosování bylo hotovo dříve než začala liga a tím to už nebudu toto téma otevírat.
            Nadstavbu prostě přijímám a respektuji. Však mi se s tím popereme a kůži zadarmo nedáme....... to je pro přítele Jáchyma :-).
            Jinak jsem se musel smutně usmát při TIKI TAKA. Řešil se tam Pavel Řehák, jak se sápal na Frýdka a jestli by se poprali a kdo by vyhrál. Naprostá demagogie od komentátora. Ta reakce Pavla Řeháka měla nějaký důvod (přesto se měl udržet), a tím byl prasácký a likvidační faul toho prasete Frýdka. O tom faulu tam nepadlo ani slovíčko. Takže opět velmi "objektivní" pohled na věc. Vždyť vlastně ten Řehák je jediným viníkem. Děs a běs. A přesně takhle plíživě se otáčí pravda. Dnes se už o těch průserech s VAR na obou derby vůbec nemluví, ale Řehák se bude řešit, že????
            No nic.
            "Iniuriam non potest ex iure.
            "Z bezpráví nemůže vzniknout právo".
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              Akuls     před 22 dny 30.04.2019 15:29 |  
              2 1

              S tím Řehákem máte pravdu, je sice fakt, že by se měl držet, ale ono se zase nic tak velkého nestalo, i když DK po takové mediální masáži to třeba bude vidět ve čtvrtek jinak. Nicméně hned v následující reportáži ze zápasu Leeds United vs. Aston Villa, bylo vidět, že ke strkanicím mezi členy realizačních týmů u laviček náhradníků dochází i mazi gentlemany v kolébce kopané. Docela mne mrzelo, že když už pan moderátor, a to už po několikáté, vystupuje tendenčně ve prospěch těch ze špatného břehu Vlatavy, alespoň Vladimír Šmicer, jako dost pravidelný účastník tohoto diskusního pořadu, nedokázal opět zareagovat, a v tomto případě třeba připomenout Frýdkův brutální zákrok, který to celé způsobil. Jinak včera Tiki-Taka prakticky celá o Spartě, Dohráno Plus zase o Plzni. I u toho Honzy Kovaříka taktně zamlčeli, že pár let strávil i ve Slavii, za kterou sehrál pod KJVCD i svůj premiérový zápas v kaprlize, než byl odejit do Jablonce.

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                kjandourek (admin)     před 22 dny 30.04.2019 16:10 |  
                2 0

                On má tak nenápadně i titul z roku 2009, ne?

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Akuls     před 22 dny 30.04.2019 17:27 |  
                  0 0

                  Když to říkáte Vy, jako uznávaný expert na novodobou historii Slavie (1982 - 2019), tak to bude určitě pravda. Vrátil se nám tehdy tuším z hostování v Dynamu Č. Budějovice.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                    kjandourek (admin)     před 22 dny 30.04.2019 18:13 |  
                    0 0

                    Já si mám dojem, že nastoupil na poslední minuty na Žižkově v tom zápase, kde jsme definitivně potvrdili titul.... Já dával dva góly Pavel Fořt...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                      Akuls     před 22 dny 30.04.2019 18:26 |  
                      1 0

                      Kdo dával ty dva góly Vy nebo Fořt?

                      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                        kjandourek (admin)     před 22 dny 30.04.2019 20:12 |  
                        0 0

                        To mělo být "jak"... zatr. telefon.. si myslí, že je chytřejší, než já....

                        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                          Akuls     před 22 dny 01.05.2019 00:06 |  
                          0 0

                          Já to tušil, ale nedalo mi to, abych se nepokusil o vtípek.

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                SKEP     před 22 dny 30.04.2019 17:39 |  
                6 0

                Dovolím si nepatrné upřesnění. Abychom ČT nekřivdili, musím doplnit, že ve včerejším pořadu moderátor zavedl řeč i na Kovaříkovo účinkování ve Slavii, včetně podílu na titulu. K vidění byla též fotografie Kovaříka v sešívaném dresu.
                Co se Pavla Řeháka týče, jestli ho chce někdo popotahovat za "exces" v derby, neměl by dotyčný soudce zapomenout na chování vedoucího mužstva Sparty Baranka.

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  Akuls     před 22 dny 30.04.2019 18:35 |  
                  0 1

                  Tak to se omlouvám, pár minut Dohrána Plus jsem totiž neviděl. Ale v tom medailonku pořád jen jezdil z domova tramvají za fotbalem mezi Litvínovem a Mostem a pak už se mluvilo jen o jeho působení v Jablonci a Plzni, tak to mne trochu zmátlo. Nicméně hodně monotematické (tedy plzeňské) to včerejší Dohráno Plus určitě bylo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      vikik_vikik     před 22 dny 30.04.2019 17:39 |  
      0 0

      ano, pravda, toho gesta rukou ( nic to nebylo ) jsem si všiml také, férová reakce , kvituji

  15. Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

    Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 11:35 |  
    22 6

    Ad Deli - zazdění tutovky podle mě vypadá jinak. Jako když třeba přestřelíte v takové šanci o 3 metry nebo míč vůbec netrefíte. Deli trefil míč dobře, v požadovaném směru, jen se mu ho nepovedlo umístit úplně dokonale. Kdyby to šlo byť jen o půl metru více k tyči, byl by to asi gól. Takže z velké části to bylo výborný zákrokem brankáře a trochu smůla. Ale, že by to Deli vysloveně "zazdil" to se nestalo.
    Kromě toho, my jsme těch šancí v tomto zápase podobným způsobem neproměnili tolik, že vytrhávat zrovna tohle jako největší "zločin" mi přijde nepatřičné. Tož tak.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      ColinSKS     před 22 dny 30.04.2019 18:58 |  
      0 5

      u golu zaspal. pak tam měl 2-3 situace ne úplně excelentní - tu šanci bych mu nezazlíval, to Hušby nedal mnohem větší loženku. přeci jen na centr a halva musíte mí timing, výber místa a vůbec schopnost ten míč trefit. trefil do dobře, mnohem líp jak yunis ale golman četl hru a vyrazil to.

    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

      wimpy     před 22 dny 30.04.2019 19:22 |  
      4 7

      Úplně čumím, žes napsal naprosto rozumnej příspěvek o fotbale, kterej mohu podepsat a ohodnotit plusem. ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        tobro     před 22 dny 30.04.2019 21:53 |  
        2 2

        Za tu aroganci jsem Ti musel dát minus, mladej!

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          wimpy     před 22 dny 30.04.2019 21:54 |  
          1 0

          Tak to respektuju. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            tobro     před 22 dny 30.04.2019 21:56 |  
            0 1

            :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

        Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:01 |  
        0 7

        Kdybys nebyl trollem, který mi píše, že ho fotbalová diskuze nezajímá a rovnou píše negativní reakce, tak jsi takto mohl činit už dávno.

        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

          wimpy     před 22 dny 30.04.2019 23:08 |  
          5 2

          Vidíš, a já jsem přesvědčen, že jsem proměnil první příležitost. :-)

          Tobro, dědku, zase můžeš!

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:17 |  
            0 6

            Vždyť říkám, že jsi troll provokatér a potvrzuješ to každým dalším příspěvkem.

            Když jsi včera ve slabé chvilce přiznal , že tě fotbal nezajímá, příspěvky nečteš a jdeš rovnou urážet aniž bys věděl na co reaguješ, tak to bylo poprvé, kdy se dalo souhlasit s tebou.

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              wimpy     před 22 dny 30.04.2019 23:19 |  
              6 1

              Zase překrucuješ, můžu tě v klidu nazvat lhářem. Řekl jsem jen, že mě nezajímají tvé názory na fotbal. Ale dnes jsi překvapil.

              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                Dr. Fe1     před 22 dny 30.04.2019 23:47 |  
                0 7

                No vidíš, co jsi za trolla. Na jednu stranu jsi schopen tvrdit, že o fotbale nic nepíšu, zároveň, tvrdíš že to nečteš a nezajímá tě to a zároveň tvrdíš, jak sis to přečetl a souhlasíš :-) Těžká schizofrenie. Vypadá to na trolling alzenhaimerova typu. :-)

                A už mě alespoň neobtěžuj, když nemáš co říct a nezajímají tě moje názory. Je zajímavé, že tě přestali zajímat přesně ve chvíli, kdy se potvrdila jejich pravdivost a útok MvB. Olayinka, Masopust drtí soupeře, zatímco tvůj názor o jediném možné způsobu útoku Slávie nakopáváním míčů na Milana Škodu ztroskotal jako bárka v bouři :-) MvB, Olayinka a Masopust tvoje teze doslova roznesli na kopačkách :-)

                Pak tě najednou přestaly moje názory zajímat a dokonce jsi bez souvislosti psal, že nejsem žádný odborník na fotbal :-)

                Aniž bych si myslel, že odborník jsem, tak jsem měl narozdíl od tebe pravdu. A je sranda, jak to nedokážeš překousnout :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                  wimpy     před 22 dny 30.04.2019 23:51 |  
                  7 0

                  A tenhle příspěvek má jakej smysl?
                  A co nelogického vidíš v tom, když napíšu, že fotbalu nerozumíš, neustále píšeš bláboly, ale jedním příspěvkem jsi překvapil?

                  • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                    Dr. Fe1     před 22 dny 01.05.2019 00:06 |  
                    0 6

                    Fotbalu nerozumím, neustále píšu bláboly (které údajně vůbec nečteš) ale přitom jsem měl s naším útokem pravdu. Stalo se přesně to co jsem předpovídal. Do puntíku.

                    To nasere viď, odborníku ? :-)

                    Zatímco ty, odborník na slovo vzatý, se mýlil v poslední době prakticky ve všem co napsal.

                    Ani ty tvoje zcestné reakce už nepomáhají :-)

                    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                      wimpy     před 22 dny 01.05.2019 00:09 |  
                      5 1

                      Lhal jsi i v tom, žes říkal, aby hráli Olayinka, Masopust a Buren. Neustále jsi mlel jen o Burenovi. Když jsem po tobě chtěl, abys odkázal na příspěvek, kde chceš, aby hráli tihle tři, raději ses trapně odmlčel.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                        Dr. Fe1     před 22 dny 01.05.2019 00:16 |  
                        0 6

                        Jsi lhář. Napsal jsem o těch třech několikrát. Každý si to může dohledat. To nebyl jeden příspěvek, ale alespoň pět takových. Jmenovitě MvB, Olayinka, Masopust. Tedy přesně jak to potom Trpišovský postavil.

                        A už mi dej pokoj, když tě tedy moje názory nezajímají. Ubohý trolle. Nereaguj na mě.

                        Diskutuj si se sobě rovnými co dokážou jen psát urážlivé výkřiky a nadávat jiným diskutérům. Já mám narozdíl od tebe zájem o seriozní kamarádskou diskuzi o fotbale, čehož bty evidentně nejsi schopn. Adieu.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                          wimpy     před 22 dny 01.05.2019 00:17 |  
                          3 0

                          Tak to dohledej. Nebo ti to zase admin smazal? :-)

                        • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                          pehacko     před 21 dny 01.05.2019 08:02 |  
                          6 0

                          nechci se vtirat do vasi plodne debaty, ale ktery blazen by asi dobrovolne hledal v tunach tvych blaznivych prispevku plnych opevovani sama sebe a placem nam nenavisti formou minusu???

                          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                            Qope     před 21 dny 01.05.2019 09:00 |  
                            2 0

                            náhodou už asi cca 2 dny nad mínusy neplakal :-) ale jistej si nejsem :-)

                            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                              Pepino44     před 21 dny 01.05.2019 09:39 |  
                              3 0

                              Ale kotníky mu okopáváte pořád.

                              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                                Qope     před 21 dny 01.05.2019 09:51 |  
                                0 0

                                já ne :-)

                              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                                pehacko     před 21 dny 01.05.2019 13:31 |  
                                1 0

                                ma nosit kotnikove boty...

                              • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                                wimpy     před 21 dny 01.05.2019 16:09 |  
                                2 0

                                Bohužel okopáváním kotníků nazývá argumentaci proti svým názorům.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

                      p!erreCORE     před 20 dny 02.05.2019 10:51 |  
                      0 0

                      jen mu dej co se do něj vejde!

          • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

            tobro     před 21 dny 01.05.2019 16:32 |  
            0 0

            Dodatečně letí výchovnej.pohlavek, sprosťáku! .. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 30. kolo

              wimpy     před 21 dny 01.05.2019 16:55 |  
              0 0

              Obávám se, že to už je asi příliš pozdě. :-)

    • Re: Kdekoli se objeví SKS, padají hlavy...

      slaviator     před 22 dny 01.05.2019 00:00 |  
      0 0

      A to vyhráli ..!!!

      • Re: Kdekoli se objeví SKS, padají hlavy...

        tobro     před 21 dny 01.05.2019 23:09 |  
        0 0

        slaviatore, Ty neumíš číst, nebo jenom špatně chápeš psaný text?!!

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen