Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

Nadstavba pro Slavii začala těžkým zápasem v Liberci. Běhavého soupeře dokázali sešívaní vždy ke konci obou poločasů přitlačit, k větším příležitostem to ale nevedlo, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou.

K samotnému průběhu zápasu je asi zbytečné více dodávat. Domácí makali naplno a byli skvělí pohybově, což jsou i atributy, jimiž vyniká Slavia. Ač se svěřenci trenéra Trpišovského snažili a byli o něco lepším celkem, tak k atletičnosti dokázali přidat jen malou špetku fotbalovosti, která k překonání houževnatého soupeře nestačila. Problémy a nedostatky, které v naší hře vidím, opět uvedu pro přehlednost v bodech. Hned na úvod, abych nevypadal jako škarohlíd, který nevidí to dobré a jen si počká na výsledkový výpadek, aby mohl kritizovat, uvádím, že celkově naši hru považuji za moderní s jasně čitelným rukopisem trenéra, což je chvályhodné. Máme tedy skvělý základ, je ale třeba zapracovat na nadstavbě a důležitých detailech. Chyby se totiž opakují a je třeba se jich zbavit, pokud chceme být dlouhodobě naším nejlepším celkem a účastnit se Ligy mistrů. Tak tedy, co se mi v Liberci (a občas nejen tam) nelíbilo:

1) Jak narazíme na soupeře, který se nám vyrovná atleticky, tak ho fotbalově nepřehrajeme

Toto ode mě nečtete poprvé. Slavia vyznává moderní běhavý styl, což je zcela v pořádku. Ale když soupeře neutaháme fyzicky, tak najednou nemáme až tak co hrát. A mezi naším kádrem a mužstvem Liberce by měl být v individuální kvalitě znatelný rozdíl. Ten ale v sobotu téměř vidět nebyl a není to v pořádku. Ta ryze fotbalová (myšlena je tím technická stránka - zpracování, kličky, přesnost centrů, zakončení...) kvalita nám dlouhodbě až příliš chybí vzhledem k optimu a k vysokým cílům klubu.

2) Přemotivovanost, která vyústí ve spoustu nesmyslných faulů

Naši hráči jsou srdcaři, kteří do zápasu dávají vždy všechno. Někdy je to paradoxně ale až příliš a projevu mužstva to škodí. Máme fyzicky nadupané mužstvo, kterému vyhovuje tvrdší hra a je logické, že od tohoto stylu nebudeme ustupovat k technické hře primadon. Není ale možné zmíněnou tvrdost prezentovat tím, že budeme neustále dohrávat souboje, ve kterých budeme pozdě a míč už bude pryč. Přesně to byl případ úvodních 30 minut v Liberci, během nichž jsme nasbírali snad až 15 faulů, jestli mě paměť neklame. Zcela jsme tak rozkouskovali hru a nedokázali se dostat do tempa.

Můžeme spekulovat, že rozhodčí byl až příliš úzkostlivý. Na druhou stranu to fauly prostě byly, pískal je oboustranně stejně a nedivím se, že v Liberci radši od začátku nastavil úzkostnější metr, aby nedošlo k tvrdým zákrokům a karetnímu mariáši, který je na severu Čech v zápasech proti pražským S často zvykem. Co hůř, my jsme byli tím týmem, který fauloval víc a hrál nečistěji. Přitom by bylo v našem zájmu hrát fotbal a ukázat, že jsme na tom lépe než "průměrný" tým Liberce. To samé jsme předvedli v prvním derby se Spartou, kdy jsme se také nechali strhnout do války, fotbal šel stranou a byla z toho remíza. Ve druhém klání jsme naopak chtěli hrát fotbal a rudé jsme přejeli rozdílem třídy (a mohlo to tak být i v prvním zápase bez ohledu na rozhodčí). Takže pane Trpišovský, já vím, že jste válečník (a je mi to sympatické), ale někdy je přehnaná namotivovanost k naší škodě. Více fotbalu a méně války, prosím!

3) Nemáme plán B. Když nefunguje postupná rozehrávka, tak je proti vytaženému soupeři v závěru lepší vsadit na nákopy a hrubou sílu

Bylo zřejmé, že naše rozehrávka je prostě příliš pomalá a Liberec tak přehrát nedokážeme. To si měl trenér vyhodnotit a na posledních 20 minut změnit taktiku. Zjednodušit hru a postavit 2 útočníky. Když nás Liberec napadal, tak měl hodně hráčů nahoře a pokud by se nám podařilo udržet nakopnutý míč (k čemuž by byl na hřišti Škoda), tak bychom rázem šli do nezajištěné obrany.

Konstruktivní rozehrávka musí být za normálních okolností jednoznačně naší prioritou, ale v tomto typu zápasu vůbec k ničemu nevedla a nemělo smysl se jí držet. Vysoké postavení Liberce vyloženě vybízelo k nákopům na Škodu, jehož by doplňoval Van Buren (který měl na hřišti zůstat). Vzpomeňme na poslední titul pod trenérem Šilhavým. Herně jsme sice hráli o třídu hůře, ale trenér v závěrech vsadil radši na praktičnost než fotbalovost (Neplést s prvním bodem, se kterým se to nevylučuje. Větší fotbalovost si od nás představuji obecně, sázku na hrubou sílu pak jen v závěru, když se nedaří.) a tou hrubou silou jsme zápasy v závěrech zvládli urvat. To se nám nyní nedaří, přitom typologicky na to máme nadále dobře stavěné mužstvo a sami se o tuto výhodu závěrečného náporu připravujeme lpěním na (v tomto zápase) nefunkční šabloně.

 

Takže asi tak. Ještě bych mohl opakovat, že nám chybí gólový útočník, ale s tím teď mimo přestupové období nic neuděláme. Každopádně hlavu vzhůru, slávisti! V neděli se bude oddělovat zrno od pleva a já našemu týmu věřím! Chtějme ale hrát fotbal a nelijme soupeři vodu na mlýn přehnanou agresivitou. Všichni víme, jak viktoriáni rádi padají při sebemenším kontaktu a nemá cenu pak ztrácet nervy kvůli rozhodčím. Důrazně tedy ano, ale jen včas a po míči!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Práci v podstatě žádnou neměl. Jen v úvodu utkání dobře vyboxoval centrovaný míč, po kterém se srazil s Kozákem. Toho ale do brankáře vrazil Deli. Vzhledem k téměř nulové vytíženosti Koláře v tomto zápase nesu dost nelibě dvakrát vyloženě pokažený nákop směrem do středu hřiště, který zachytil před půlkou soupeř a mohl utíkat do otevřené obrany. Naši zadáci to sice zpacifikovali, ale je to hodně nebezpečné a je lepší radši míč jednou dvakrát zakopnout do autu než toto. Není možné soupeři sám připravovat nadějné situace, když si sám nedokáže žádné vytvořit.

Vladimír Coufal - 5 - Makal, dozadu si odvedl své bez potíže, směrem dopředu se ale výrazněji prosadit nedokázal. V poslední době by potřeboval trochu zlepšit centry, které ho v dosavadním průběhu sezony zdobily.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - Dozadu mužstvo pracovalo spolehlivě a bylo to i tím, že Liberec se soustředil hlavně na bránění, takže naše obrana byla často v početní převaze. I tak si ale stopeři zaslouží pochvalu, s Kozákem si poradili dobře. Jen ta rozehrávka trvala až moc dlouho, takže se soupeř zvládal včas přesouvat.

Simon Deli - 6 - Minule jsem na něj byl až příliš přísný, tentokrát jsem se rozhodoval mezi pětkou a šestkou a dávám tedy vyšší známku. I Deli si při obranné činnosti vedl velmi dobře a v tomto směru potvrdil svou extratřídu, nicméně jeho rozehrávka byla tentokrát sotva průměrná. Jako by to chtěl vzít na sebe, Simon se snažil o "geniální" dlouhé pasy, které ale byly zhusta nepřesné a znamenaly jen odevzdaný míč soupeři. A když rozehrával tradičně, tak to bylo stejně jako u Ngadeua pomalé.

Jan Bořil - 4 - Jak má skvělé jaro, tak tentokrát šlo o jeho jasně nejhorší výkon v tomto období. Čtyřka je to slabá, kterou dávám díky tomu, že Honza nijak nehořel při bránění a odvedl si své. Při kombinaci a podpoře útoku to ale bylo z jeho strany nevídaně špatné. Takových chyb (často navíc triviálních) snad nepředvedl za celé jaro...

Lukáš Masopust - 4 - Ani Lukášovi, naší obvyklé jarní opoře, zápas nevyšel. Celý zápas byl velmi málo vidět a de facto ho Liberec přikryl. Nelíbila se mi ani jeho snaha o rozehrání rohových kopů na krátko. Místo šance z toho nebyl ani pořádný centr.

Tomáš Souček - 5 - Bylo vidět, že hodně chce a maká a přestože patřil mezi naše lepší hráče, tak ani Tomáš nepředvedl svůj obvyklý standard a byl vyloženě průměrný. Dozadu to sice bylo v pořádku, ale dopředu mu míč až příliš odskakoval a když už se mu povedla klička, tak ji nedokázal podpořit přesnou přihrávkou. Z mého pohledu taky dvakrát zbytečně upadl ve vápně. Zvlášť poprvé si sám naběhl do ramene protihráče a loket to určitě nebyl. Podruhé spadl po souboji s Potočným, což sice ustát nemusel, ale bylo to jen tělo a na penaltu to určitě nebylo. Takže více tvrdosti, kterou se Tomáš vždy prezentoval, a méně padání a rozhazování rukama (něco podobného měl tuším i doma proti Seville).

Alex Král - 4 - Zápas mu moc nesedl a zaostal za svými obvyklými jarními výkony. Dozadu makal, ale dopředu v záloze potřebuje předvést víc. Ve Slavii mu dosud míč nikdy neodskakoval tolik jako v tomto zápase.

Josef Hušbauer - 4 - Liberec byl velmi běhavým soupeřem a spoluhráči Pepovi dostatek prostoru vlastní aktivitou získat nedokázali, takže to dopadlo dle očekávání - Hušbauer se nedokázal uvolnit a dostat se ke své přednosti, tedy znamenité kopací technice. Byl tak hodně nevýrazný, velmi dobrý moment měl jen jeden, kdy si hezky míč na kraji vápna zpracoval tělem a následně hledal centrem spoluhráče na zadní tyči. Skvěle ale zasáhl Mara. Nesmyslné bylo i jeho rozehrávání rohových kopů na krátko. Ze 4 šancí na gól ze standardky jsme se tak o celou polovinu sami obrali. Trestuhodné.

Peter Olayinka - 5 - Technických nedokonalostí měl ve hře tradičně hodně, z mého pohledu byl ale výrazně více ve hře než na druhé straně Masopust. Byl na něj jeden tvrdý faul, podobný na druhé straně pak sám Peter spáchal. Velmi dobře a pohotově zakončoval naši největší šanci, bohužel stál ale Hybš na správném místě.

Mick van Buren - 5 - Dvakrát zazářil, tentokrát to byl jenom průměr. Mick se snažil, jednou hezky pronikl po straně, ale proti organizovanému soupeři to měl těžké, souboje vyhrával jen občasně. Jednou dobře pálil z voleje, ale ještě lépe mu celkem povedené zakončení zblokoval protihráč.

Milan Škoda, Miroslav Stoch a Alexandru Baluta nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

 

1. - Sobota 04. 05. 2019 20:00

Fortuna liga - nadstavba, 2018/2019
0 - 0
0 - 0
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (199)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    SirCohen     před 5 lety 06.05.2019 15:21 |  
    11 0

    Dnes stoprocentní souhlas jak s obecným rozborem, tak se známkami a hodnocením jednotlivých hráčů.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    tobro     před 5 lety 06.05.2019 15:30 |  
    6 0

    IMHO vše už zhodnoceno, chlapci potřebují zklidnit a odbourat přemotivovanost... Chce to mentální trénink, ať je JiT klidně uprostřed.tejdne vezme na dvě pivka místo "tréninku", někdy taková mini.akcička udělá hotovej zázrak!

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 15:35 |  
      9 0

      Mně právě nepřijde, že by je trenéři v agresivitě mírnili. Spíš naopak, ač tedy před druhým derby bylo zmiňováno, že jsme se poučili a nechceme válku. A pak ji v Liberci opět iniciujeme...

      Jinak souhlasím, že neděle bude vyloženě o hlavě. Kvalitou jsme o level výš než Plzeň, teď jde o to to potvrdit v tom jednom konkrétním zápase.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      warhammer (přítel SN)     před 5 lety 06.05.2019 15:36 |  
      12 0

      Je fakt, že v tomhle mají plzeňáci na naše hráče velký náskok. Tam tenhle typ mentálního tréninku praktikují denně.

  3. Únava

    Mike     před 5 lety 06.05.2019 15:48 |  
    13 6

    Nechci hráče omlouvat, ale je vidět, že prostě dost hráčů díky dlouhé sezóně už hraje fyzicky přes závit. Hráči prosím nejsou roboti, sezóna je už dohání, ve spojení s náročnými zápasy v Evropě a cestováním mnozí už nemají kde brát.
    Nekritizujme prosím hráče, oni se na nic v žádném zápasu nevykašlali, natrénovaní jsou skvěle, ale fyzickou kondici do sebe v současné době nabuší každý. Proto to v Liberci bylo vyrovnané, vím, že fotbalová kvalita je na naší straně, ale pokud něco nejde, nastoupí hlava a ve spojení se sezonním úbytkem sil je to dost blbá kombinace.
    Hráčům už teď sluší poděkovat a ne se do nich navážet. Vlastně všichni zažívají poprvé ve své kariéře kombinaci čtvrtfinále evropského poháru, finále domácího poháru, odehranou základní část ligy a ještě lahůdkovou nadstavbu, kterou nám byl čert dlužen. A mnozí si plní ještě reprezentační povinnosti. Ta sezóna je neuvěřitelně dlouhá a pokud získáme titul, bude i neuvěřitelně úspěšná. Srovnejte to prosím třeba se Spartou a s Plzní- kdy vypadli z Evropy a z domácího Poháru. My to stále valíme před sebou, oni se mohou soustředit na 1 soutěž. Pokud jsem dobře hledal, tak pouze 4 týmy v Evropě mají reálnou příležitost získat double v domácích soutěžích a byli ve čtvrtfinále evropského poháru- Barcelona, Manchester City, Ajax a Slavia. Teoreticky ještě Porto. No není to skvělá společnost ? Možná slíznu hodně mínusů, ale za tímto názorem si stojím a nechci dělat hráčům nějakou berličku, že se nám v posledních zápasech herně a výsledkově moc nedaří.

    • Re: Únava

      Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 15:55 |  
      14 2

      V Liberci to nebylo o fyzičce, tam jsme podle mě nezaostávali. Jsme výborně natrénovaní, maximálně se můžeme bavit o mentální únavě. Spíš bychom se měli bavit o tom "vím, že fotbalová kvalita je na naší straně". To právě v tom zápase vidět nebylo.

      Jinak jsem nikdy nepsal, že by se hráči na něco vykašlali. Já je samozřejmě také obdivuji, protože jejich přístup je skvělý. Ale teď je tu finále sezony, není čas se opájet tím, co už jsme dokázali, ale sebrat zbývající síly, mobilizovat je a urvat to rozhodující, co je ve hře. Byla by velká škoda závěrem sezonu do značné míry pokazit.

    • Re: Únava

      Ados     před 5 lety 06.05.2019 16:01 |  
      2 2

      Jako máš asi ve všem pravdu, ale co si za to koupíš? Vždycky se bude počítat zářez v podobě pohárů a ne, že jsme vydrželi hrát 3 soutěže do posledního okamžiku, ale bez trofeje. Jízdu EL jsem si letos opravdu užíval, ale mám strach, že nám to dost snížilo šance na titul.

      • Re: Únava

        Mike     před 5 lety 06.05.2019 16:52 |  
        3 1

        Nechtel jsem se rozepisovat, ale take si myslim, zda nas evropska jizda nebude stat titul. Jenze je to dvojsecne. Hrajes s evropskymi velkokluby, logicky musis postavit nejsilnejsi sestavu na Evropu, ktera je samozrejme skoro stejna jako nesilnejsi sestava, kterou pak stavis na ligu. A hraci jedou v jednom kole, unava fyzicka a mentalni se musi dostavit. Prioritou byl a je titul, tim se vracim k te dvojsecnosti. Zadny trenér by nepostavil na Evropskou ligu tzv. nahradniky a opory v ramci priority by hraly ligu. A to nas dohnalo. Myslim, ze na twitteru se k tomu vyjadroval Quelhar- neco ve smyslu, ze prioritou byla liga, ale nakonec byla dana prednost Evropske lize prave na ukor ligy a to nas muze stat titul. Je to tak 2 tydny dozadu, co to psal. Jestli to bude cist, treba se k tomu vyjádří.

        • Re: Únava

          Papol     před 5 lety 06.05.2019 18:37 |  
          0 0

          Trenér Bordeaux to tak postavil a my prohráli. Hráli tam náhradníci a mladí kluci....

    • Re: Únava

      ColinSKS     před 5 lety 06.05.2019 16:41 |  
      0 6

      nechápu tyhle názory, promiň. pokud někdo vystihne jak zápas viděl, tak to snad není navážení. to co píšeš platilo v rudém právu před 30 lety - hlavně nekritizovat.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Jachym     před 5 lety 06.05.2019 16:24 |  
    2 1

    Jako slohové cvičení je text hezký, ale podle mě si přece jen v bodech 1 a 3 Alanor protiřečí, i když to výslovně popírá a do věci se tím ještě víc zamotává. To, že v závěru zápasů se to každý tým s ubývajícími silami i časem snaží urvat silou, je samozřejmé. Jinak souhlasím s tím, že přemotivovanost je velká. Ve druhé půle tam někdo z našich šíleně skluzoval, naštěstí protihráče minul a pak klouzal po vysokém trávníku snad ještě deset metrů... Pokud by se mu bývalo povedlo trefit protihráče, tak jasná červená, protože se nejedná o Costu…:-)

    Jinak souhlasím s Mikem, že bez ohledu na velmi dobrou trénovanost, ta letošní dlouhá sezóna okořeněná tažením v Evropské lize je obrovským náporem na fyzickou a psychickou stránku. Pokud bychom se soustředili jenom na ligu, tak možná už teď nebo příští kolo bychom byli mistry. Přesto jsem i já moc rád, jakým způsobem se náš tým vyvíjí v souladu s moderními fotbalovými trendy, tedy od na pohled hezkého kombinačního a filigránského ťukesu k tomu "totálnímu" fotbalu. A já budu raději, když vyhrajeme ligu třeba jen na skóre nebo o bod než o 15 bodů, ale bez těch skvostných zápasů s Chelsea a Sevillou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 16:31 |  
      10 1

      Neprotiřečím si. Chci hrát moderní kombinační fotbal. Ideálně víc technický a míň závislý na fyzické převaze. Pokud se nám to ale v konkrétním zápase nedaří a soupeře tím nepřekonám a přitom mám stále fyzicky silný kádr, tak ty vzletné ideje hodím stranou a zkusím to urvat silou. O což se Trpiš nepokusil a podle mě to byla škoda.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Jachym     před 5 lety 06.05.2019 16:54 |  
        4 1

        Ale vždyť jim to "válečné pojetí", které se podle mě nezměnilo od začátku do konce, v textu vyčítáš...:-) Liberec dobře dostupoval, hrál na hranici sebeobětování, takže ani prostor na nějakou superkombinační technickou hru nebyl. Rozhodčí byl možná příliš úzkostlivý, ale udržel hru v rámci fair play. Na druhé straně, souvislých pasáží, kdy se hrálo alespoň 20 vteřin bez přerušení, bylo pramálo, což vždy nahrává papírově horšímu týmu. A víme, že na gól potřebujeme většinou 4-5 šancí/střel. V Liberci jsme měli maximálně dvě. Nicméně, a teď odbočím, moc mě těší, že naši kluci v Seville, kde drželi remízový stav, nesportovně nezdržovali. Když vidím třeba letenské žebráky nebo i hráče Liberce, kolik času proleželi nebo jejich gólmani pomalým (ne)rozehráváním v Edenu (teď v Liberci to naštěstí nebylo tak markantní) promrhali, ten rozdíl je jako mezi dnem a nocí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Martin 58     před 5 lety 06.05.2019 19:29 |  
        2 0

        Já to chci i s tou fyzickou převahou i technikou! Vždyť co jiného byl druhý poločas na Chelsea !? Jde to! Hraje to tak Liverpool, tak proč bychom nemohli v českých poměrech i my?

  5. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    siskin     před 5 lety 06.05.2019 17:00 |  
    8 2

    ja jsem slavista a myslim, ze Malinsky mel byt v satne uz pred polocasem a to, jak Potocny naremploval Soucka ve vapne byla penalta. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      bongor     před 5 lety 06.05.2019 18:08 |  
      3 0

      malinský je pěknej zmeteček,něco ala Frýdek,i když tomu se hned tak někdo nemůže vyrovnat.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    polpik     před 5 lety 06.05.2019 17:08 |  
    2 0

    Mě teda osobně v naší hře v Liberci chybělo roztažení hřiště a přenesení hry z jedné strany na druhou..... Ze zápasu si nepamatuji pasáž hry, kdy by obě mužstva nebyla vždy v jednom vymezeném prostoru, kde to bylo příliš přehuštěne.

  7. Kde ty chlapy pořád berou?

    Cross     před 5 lety 06.05.2019 17:09 |  
    4 11

    Možná nejsme takoví fotbalisti jak jsme si mysleli... V čem je třeba Kolář lepší, nez Nguyen? V riskovàní a nàsledném namazání...?
    Mě tedy docela nadchli oba jejich černoši, hlavně ale dvacetiletý Oscar Dorley. Hrál důrazně, ale přitom čistě. Fakt kvalitní. A poradil si s námi i osmnáctiletý Fukala... vůbec jsme ho neprovětrali!!!
    Nejvíc mě mrzelo, ze jsme za celý zápas nedokázali nic změnit. To je Alanorův přesný postřeh.... všichni se dívali a budou na nás v dalších zápasech zkoušet totéž co Liberec... takže záležet bude na naší odpovědi.

    • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

      Edenjejenjeden     před 5 lety 06.05.2019 17:20 |  
      8 2

      Až budou podobné výkony tebou jmenovaní hráči Liberce podávat po většinu sezony,můžeme se bavit o jejich kvalitě.Vybičovat se na pár zápasů za rok umí každý.A to jsme najednou zapomněli,jak většina hráčů Slavie letos válela po drtivou většinu sezony?Ano Plísen se na nás dotáhla,ale přestože ještě zdaleka není konec, tady by už spousta lidí zase překopávala kádr...

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        kondorr     před 5 lety 06.05.2019 17:43 |  
        9 0

        Je to tak proti slavii nebo spartě hrajou uplně jinak než proti zbytku ligy dávaj do to všechno je to pro ně svátek .Zrovna tak slavia když hrála se sevillou tak podala takovej výkon jakej v lize neukáže.

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        DF007     před 5 lety 06.05.2019 18:41 |  
        5 1

        Já bych podotknul, že Oscar hraje výborně celou sezónu

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        Martin 58     před 5 lety 06.05.2019 19:24 |  
        3 0

        Paradoxem pak je, že se hecnou až do zdechnutí, získají bod a následně prohrajou v zápasech, kde by měli získat 3 body, takže matematicky to dává minus 2 body.

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        Cross     před 5 lety 07.05.2019 01:26 |  
        0 3

        Pane Edenjejenjeden, prosím méně hysterie. Zeptal jsem se, kde ty chlapy pořád berou... Osmnàctiletèho benjaminka Fukalu jsme neprovětrali, netvrdím, ze zrovna on nas vygumoval, ale byli jsme právě přes něj úplně jaloví. A Oscar byl opravdu výborný. Lepší, nez tentokrát Souček. A zmatkovat Koláře jste snad taky viděl.

    • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

      Merlinus (přítel SN)     před 5 lety 06.05.2019 17:54 |  
      9 2

      Tak Nguyen zrovna v sobotu moc nezářil. Pár nejistých zákroků, rozehrávka velmi průměrná...

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        ehad     před 5 lety 06.05.2019 20:01 |  
        2 0

        No, v sobotu Kolarova rozehravka taky nebyla zrovna nejlepsi ... Nguyen ale rozhodne nepresvedcil, ze je lepsi ...

      • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

        Rooney     před 5 lety 06.05.2019 23:40 |  
        4 3

        Klasika, jednou proti nam zachyta a hned by ho pulka lidi kupovala... Ani bych se nedivil, kdyby ti stejni tenkrat volali i po Kolarovy, kdyz nas vychytal za Liberec :)

        • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

          wimpy     před 5 lety 06.05.2019 23:41 |  
          1 1

          Volali, však taky zachytal. :-)

          • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

            Rooney     před 5 lety 07.05.2019 09:00 |  
            1 0

            Tak asi to bylo v jinych vlaknech (dalsi zapas, prestupy), ale sem si jisty, ze se po nem volalo, ikdyt treba mene nez u Nguyena. A u nej to opravdu nechapu, mne prijde jako lehce nadprumerny golman, kteremu vysel zapas v Edenu.

            Kazdopadne respekt za to, ze se ti chce kvuli tomu procitat 2 stare diskuze, ja bych na to nemel...

            • Re: Kde ty chlapy pořád berou?

              Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:04 |  
              0 0

              Stačí použít “hledat na stránce” a dát tam slova jak Kolář, brankář, ... a máš to prohlédnuté za pár minut.

  8. Olayinka

    Dresco     před 5 lety 06.05.2019 17:18 |  
    2 1

    Opravdu pekne a pohotove zakoncoval tu strelu, ale nezapomnel bych na jeho (podle me) vylozene spatne reseni situace v uvodu zapasu, kdy mu brankar soupere nahral na nohu a on po zpracovani mohl strilet do prazdne brany a misto toho to nesmyslne jeste tahal a o mic prisel.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Boo_SKS     před 5 lety 06.05.2019 17:37 |  
    18 1

    Nedokazal by nekdo vylovit z pameti nebo statistik, kolik golu jsme v letosni sezone (ci za cele pusobeni soucasneho realizacniho tymu) dali z rohu rozehranych na kratko? Uprimne by me to zajimalo, protoze ja si opravdu nevybavuju na takovou situaci, ktera by skoncila golem, ale pouze na desitky pripadu, kdy jsme byli od rohu vytlaceni az na nasi polovinu, takze jakakoliv sance ohrozit branku byla pryc. Fakt nechapu, proc se k tomu v takove mire uchylujeme, vzdyt ze standartek davame mraky golu jak v lize, tak v Evrope. Mame excelentni hlavickare (Soucek, Deli, Ngadeu, Skoda) i hrace s vybornou kopaci technikou (Husbauer, Stoch, Sevcik), takze mi prijde, ze rozehravkou na kratko se uplne zbytecne pripravujeme o slusnou sanci na vstreleni golu. Obzvlaste v zapasech jako predevcirem, kdyz se nam nedari a nejsme si schopni nic vytvorit ze hry bych cekal, ze to tam zkusime zatlouct z rohu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Merlinus (přítel SN)     před 5 lety 06.05.2019 17:53 |  
      11 1

      Souhlas. U rohů na krátko taky neskutečně trpím...

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      bongor     před 5 lety 06.05.2019 18:11 |  
      5 1

      Mám stejnej názor a taky jsem ty krátký rohy nepochopil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Martin 58     před 5 lety 06.05.2019 19:21 |  
      4 0

      Úplně bych rohy nakrátko nezatracoval, zejména pokud chcete poslat do vápna prudký, těžko kontrolovatelný centr, který uhýbá brankáři. To nejde kopnout od praporku, poněvadž by se balon v první fázi dostal za brankovou čáru. Takže spíše záleží, jak se to provede. Myslím, že toto občas provozovali Stoch přihrávkou na levou Zmrhala, ale ti teď nehrají..

  10. Hodnocení slávistů - Liberec vs. Slavia

    Akuls     před 5 lety 06.05.2019 17:42 |  
    8 0

    S hodnocením souhlas, jen by mne zajímalo, jaké by byly známky, kdyby se nám tam podařilo ten jeden gól přece jen dotlačit a jelo se domů 3 body.
    Ještě bych upřesnil, že na Deliho jste nebyl minule přísný, ale přímo nespravedlivý. Dále Potočný Součka ve vápně jasně fauloval, byl to penaltový zákrok, Souček rozhodně sám nepadal. Ostatně i v minulém zápase proti Olomouci, dokonce na iSportu ve Zlaté píšťalce, považovali vraženi Jemelky do hlavičkujíciho Deliho za penaltový zákrok.
    Jinak máte pravdu, hráli jsme to co nám soupeř dovolil, atleti holt atlety nepřehrají, chce to i fotbalovou kvalitu, tedy po získání míče překonat obranu soupeře rychlou a přesnou kombinací na jeden dotek (viz Ajax), pak se budou rodit šance i proti Liberci či Zlínu. Podle mne náši hru ale tentokrát nepříznivě ovlivnil měkký, kluzký, "podzimně" mazlavý terén (před zápasem pršelo i sněžilo), který hru hodně zpomaloval a navíc na něm hráči neměli dobrou stabilitu. Takový terén vždy vyhovuje víc bojovnému, bránícímu týmu, než mužstvu, které chce tvořit. Souhlasím s Vámi, že to chtělo nasadit dva útočníky, skončit v 60. min. s obehráváním "házenkářské" zóny Liberce a prát jeden centr za druhým do vápna Liberce. Snad by se tam něco ujalo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Liberec vs. Slavia

      vršek     před 5 lety 06.05.2019 18:11 |  
      8 0

      Je to tak - nejde to po zemi a kombinačně ať už z jakéhokoli důvodu - v 60. - 65. minutě lze doplnit Van Burena Škodou a možná i Frydrychem, a centrovat do vápna jeden centr za druhým, z toho pak i rohové kopy, a při naší "hlavičkářské" převaze...... - není nic špatného změnit herní strategii a zvítězit "hrubou silou", vzpomeňte na naší rozhodující fyzickou převahu při Šilhavého titulu. Navíc právě ten zákrok na Součka byl dokladem toho jak jsou soupeři z našich hlavičkářů "vyplašení"a musí si pomáhat fauly (bohužel video podivně zrudlo...).

  11. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    bramburek (přítel SN)     před 5 lety 06.05.2019 18:00 |  
    9 1

    Souhlas s bodovým i slovním hodnocením... jen bych tedy řekl, že si rozhodčí tu nakloněnou rovinu hezky splnil...

    Jinak k naší hře - prakticky ve všech ostatních zápasech si vytvoříme neskutečný množství šancí, tudíž není i při nepříznivym stavu, ve hře a systému co zapotřebí měnit, protože je to opravdu jen o tom proměňování šancí,hra jinak funguje... ale tohle byl pro nás naprosto netradiční zápas, kdy jsme si nebyli schopni vytvořit prakticky žádný šance...

    A tam měla přijít reakce - ač já tohleto nemám vůbec rád, tak v tomto jednom konkrétním mači, kdy hra a systém nefunguje, a k šancím to celou dobu nevede, tak bych tam dal klidně 15-20 minut před koncem Škodu s Frydrychem (kterej se takhle osvědčil doma se Sevillou)... neposekanej vysokej trávník značně ztěžoval kombinaci a zpomaloval hru... a Liberec tu defenzivu nehrál s 10ti hráči na vápně, nýbrž s celoplošným vysunutým presingem, kde strašně rychle dostupovali už naše stopery a krajní beky, a ti měli značně zkomlikovanou konstruktivní rozehrávku, a o hodně míň času na ní...

    Takže při aktivní celoplošný hře Liberce, terénu, a tím že tentokrát nám to kombinací vůbec nešlo, jsme měli zjednodušit hru, změnit systém, dát dopředu dva vysoký hráče, a nakopávat na ně balony, čímž bysme vyřadili ze hry nejúčinnější zbraň Liberce - a to celoplošnej vysunutej presing... a ještě by při jejich systému neměli ve vápně a kolem vápna dostatečný počet hráčů, a tudíž by byla daleko větší možnost se po těch centrech k šancím dostat a i o mnoho snáz by naši záložníci mohli sbírat odražený balony, a dostat soupeře pod tlak... určitě bysme si takhle vytvořili víc šancí, než tou jalovou hrou, kterou jsme praktikovali celej zápas, a Liberec na ní byl výborně připravenej...

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 18:19 |  
      12 9

      Rozhodčí byl v pohodě a pískal rovinu. Stěžovat si můžeme jen na sebe, že jsme prasili. Libereckým ty samé zákroky taky pískal.

      Obecně proti nám rozhodčí nijak nejdou a naše zápasy jsou fér. Zařízli nás jen v derby, kde to spíš podělali, než že bych v tom viděl úmysl. Jinak několik sporných situací bylo v sezoně v náš prospěch (Bohemka, Karviná, Baník...). Ostatně i Ardeleanu, který byl jako Berbrův poskok hlavním připískávačem Plzně, odřídil naše zápasy naprosto férově. I posledně proti Olomouci a že by se tam za stavu 0:1 snažil sakra jinak, kdyby měl notičky, že máme ztratit.

      Jiná věc je, jak nakloněná rovina je v zápasech Plzně. Už to tolik nejde ve vápně, tak aspoň otočí několik rohů, faulů a autů každý zápas. A Plzeň je na naši ligu furt silný tým, takže to s tím větrem v zádech zuby nehty nakonec většinou urve...

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Boo_SKS     před 5 lety 06.05.2019 18:34 |  
        9 0

        Souhlasím, že kromě obou derby nás nijak výrazně nepoškozují, leč snad každý si musel všimnout, že poslední cca 2 měsíce se v našich zápasech výrazně změnil způsob posuzování penalt. Je zajímavé, že ještě nedávno jsme kopali takřka každé kolo či maximálně ob kolo penaltu, zatímco poslední dobou vůbec, ačkoliv hrajeme stále stejně a ty penaltové situace tam jsou. Nepochybuji, že na podzim nebo na začátku jara by nám něco pískli a naopak - dnes nám nepísknou takřka nic, za co jsme většinu sezony pravidelně kopali penalty.

        Nejsem žádný insider a do ničeho nevidím, ale působí vtipně, jak se situace otočila. Ještě nedávno se nám jeden plnotučný novinář vysmíval kvůli kamarádění s Rogozem a teď to vypadá, že dřív vyloučí Costu nebo Frýdka, než aby nám foukli desítku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        pehacko     před 5 lety 06.05.2019 18:36 |  
        10 2

        faul na soucka od porocneho byla penalta, jenom soucek neni simulant, aby tam delal nejake teatralni skoky. odpustena zluta karta pro oskara, za kosu pred vapnem, takze pak “druha” zluta byla prvni. nekolik vymyslenych zejmena utocnych faulu... ja tam teda videl hodne veliky zamer a noticky z plzne. kdyz to spojim s pocasim, vysokym travnikem a nasazenim liberce, tak tu remizu naprosto chapu a na nase kluky nejsem nastvanej, protoze curat proti vetru je fakt tezky!

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Martin 58     před 5 lety 06.05.2019 18:49 |  
          15 0

          Já jsem atakování Součka Potočným vnímal jako jasný taktický, ale nefér, záměr. Při vědomí, že na něj ve vzduchu nemají, ordinoval Liberec Potočnému novinku: namísto tahání a držení, které bývá poslední dobou dodatečně trestáno, bylo praktikováno silné naremplování Suka v době, kdy tam balon ještě ani nebyl. Za mě nepřípustné a jasně penaltové. Souboj rameno (nezaměňovat za jednostranné vrážení) na rameno je snad přípustný při vzájemném souboji o míč. Tradičně jsem to v televizi, stejně jako šílený zápas marné Plzně s Jabloncem, který plzeňskou obranu totálně přehrával dobrých 70 minut, sledoval bez zvuku, protože jsem na české komentování alergický, a tak si můžu vytvořit nějaký objektivnější názor.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            pehacko     před 5 lety 06.05.2019 18:55 |  
            8 2

            ze nas rezou je jasny, ze je to zamer od berbra je taky jasny, drzime vicemene hubu, protoze jsme noblesni fandove a je jasny, ze nasim placem delame tem svinim radost, ale tvrdit, te to tak neni a ze nas maji sudi radi, mi prijde uz za vsema hranama... to me dokaze vzdycky vytocit vic, nez kdyz nas sudi reze na hristi!

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        vršek     před 5 lety 06.05.2019 18:38 |  
        14 3

        Opět ta zdejší "objektivita". Vy jste neviděl dva naprosto totožné fauly Malinského, kdy první nebyl oceněn žlutou kartou a Malinský si tak během cca 5ti minut mohl faul zopakovat? Následně v těchto cca 10minutách dva naše "fauly", které se nestaly, ale pískalo se, a Vy zde píšete jak zbytečně tvrdě a přemotivovaně jsme hráli. Vrcholem pak byl faul na Olayinku před vápnem soupeře, kdy je namísto přímého trestného kopu pískán faul našeho hráče - hnus! A pokud píšete o "rovince" pro Plzeň - jsem zvědavý, co zde budete psát pokud se po podobném vražení zezadu skácí hráč Plzně v našem vápně....zřejmě, že naši hráči byli přemotivováni a"prasili".
        Nechtěl jsem o rozhodčím a jeho soudcování psát, snad to opravdu tentokrát zápas nerozhodlo, ale to co jste "zplodil" v příspěvku výše je pro mně neakceptovatelný blábol! A psát o zápasu na Bohemce je sprostota!
        Je pravda, že zápas nebyl veden tak skandálně jako obě derby a bylo to ÚMYSLNÉ, ale napsat že zápas v Liberci byl veden naprosto férově je opět doklad onoho zdejšího - HLAVNĚ NEBREČET a NEFŇUKAT....

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          pehacko     před 5 lety 06.05.2019 18:41 |  
          7 1

          vidis ten faul na volejnicka, ktery byl otoceny jsem uz vytesnil ze soupisu krivd... a malinskeho taky... plny souhlas s tim, co pises!

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 18:42 |  
          3 13

          Velmi podobný zákrok jako u Potočného se už v našem jarním zápase s Plzní stal. Měl ho na svědomí Král a penalta se také nepískala. Takže asi tak.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            vršek     před 5 lety 06.05.2019 18:53 |  
            8 6

            Sakra, a ještě k tomu přidejte zápas s Bohemkou - "gól Bohemians byl přece "regulérní", krásný a penaltu jsme kopat neměli a tak nám rozhodčí jednoznačně pomohli".... buďme šťastní, že nás rozhodčí připravili "jen" o dva body v derby a dodejme - jsou to "jen lidi" a mohou se mýlit - a klidně i čtyřikrát ve prospěch Sparty během jednoho zápasu, to přece nic neřeší , nejdůležitější je proměňování šancí - no asi tak jak to umí Plzeň s Baníkem....

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 19:00 |  
              5 11

              Fajn, co zákrok Deliho na Kozáka před střetem s Kolářem? Taky přistrčení zezadu do těla bez hraní míče. Pokud by se měl pískat ten zákrok Potočného, tak toto bylo hodně obdobné, byť s o něco menší intenzitou.

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                vršek     před 5 lety 06.05.2019 19:39 |  
                9 6

                Vážený "objektivisto" prosím - tak tedy vyjmenujte ZDE všechny fauly a nečisté zákroky slavistů, abychom všichni konečně viděli, že Slavia hraje nadměrně agresivně (jako bych slyšel pana Sčasného) a "prasácky" a proti tomu fauly a omyly rozhodčích v náš neprospěch v zájmu ochrany před ublížeností jaksi přehlížejte - tak to totiž děláte ve svých popisech často, vždyť podle Vás nám rozhodčí vlastně pomáhají - jak jinak , když Nezmar kamarádí s Rogozem a Tvrdík udělal komplot s Berbrem...
                V podstatě to máte "zrcadlově otočené" proti mé "zaslepenosti" a "ubrečenosti". Znovu zopakuji - nechtěl jsem psát o rozhodčím v Liberci, ale Váš příspěvek výše, a to na slavistických stránkách byl a je nechutný, obzvláště ta Bohemka, to je tedy humus a hnus!
                Píšete, že naši hráči jsou přemotivovaní a podráždění - a nenapadlo Vás náhodou, že ono podráždění možná také pramení ze změny, jak rozhodčí v posledních cca dvou měsících pískají zápasy Slavie a jak nyní rozhoduje VAR?
                Srovnání těch dvou faulů poněkud kulhá - Deli fauluje-přistrkává Kozáka v souboji a ve chvíli kdy Kolář vyráží míč (docela nepřehledná situace), Potočný fauluje-vráží zezadu do Součka mimo hru, ve chvíli, kdy si náš hráč nabíhá na centr na malé vápno a s velkou intenzitou jej sráží (naprosto přehledná situace), aby mu znemožnil dostat se k centru...

                • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                  Boss82     před 5 lety 06.05.2019 23:19 |  
                  6 8

                  Rozhodčí pískal v Liberci úplně normálně. Podobných chyb, o kterých tu hovoříš, ale v náš prospěch, bych ti za celou sezónu mohl vyjmenovat desítky. Jediný zápas, kdy nás poškodili, je ligové derby. Ale ani tam nevidím úmysl, spíš příšerný amatérismus.

                  Zápasy Plzně všechny zhlédnuté nemám, ale teď s Jabloncem jsem koukal a rozhodčí pískal rovinu. Jablonec si to posral sám, protože neproměnil několik tutovek.

                  Brečením, že nám údajně všichni jenom ubližují, si nijak nepomůžeme. Hledejme chyby především u sebe.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                    pcitron     před 5 lety 06.05.2019 23:26 |  
                    1 3

                    Přesně tak. Bojujme proti nesmyslnému zavírání tribuny, ale nestěžujme si na rozhodčí...

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              pcitron     před 5 lety 06.05.2019 23:23 |  
              1 5

              Fandění by nemělo být fanatismem. Na Bohemce to byl opravdu velký průšvih, zase tak jasná penalta to rozhodně nebyla a mohu potvrdit, že nezaujatí diváci tím byli naprosto otráveni a zhnuseni. Mnoho lidí v mém okolí říká, že se bude raději dívat na ragby. Jako Slávista říkám, že není nic horšího, když se o Slavii mluví jako o protekčním klubu ala Plzeň nebo Sparta.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            p!erreCORE     před 5 lety 06.05.2019 22:47 |  
            0 0

            tak to tehdy byla možná chyba, no a co? asi tak..

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Slawek     před 5 lety 06.05.2019 22:45 |  
        8 2

        Alanore, možná rozhodčí proti nám vyloženě nejdou, ovšem jdou a hodně, na ruku našim soupeřům a pronásledovatelům, čímž nám vše chytře a "bezbolestně" ztěžují.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Te-pic     před 5 lety 06.05.2019 18:41 |  
    3 23

    Trochu mimo ale chtel bych touto cestou podekovat jednotlivcum z tribuny sever.
    Na zapas s Banikem bude na tribune sever 3.500 banikovcu. Dobra prace panove. Tak se vam to povedlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Alanor (admin)     před 5 lety 06.05.2019 18:45 |  
      20 0

      "Na zapas s Banikem bude na tribune sever 3.500 banikovcu."

      Jen to nebude v Edenu, protože v nadstavbě hrajeme na Baníku. A tohle není ani zápas nadstavby, ale zápas v poháru. A ano, v Olomouci budou baníkovci na severní tribuně. A my zase na tribuně jiné světové strany. A co má jako být?

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      wimpy     před 5 lety 06.05.2019 18:53 |  
      15 0

      To je víc, než jen rochu mimo. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Te-pic     před 5 lety 06.05.2019 18:57 |  
        0 18

        V Olmiku. Ne na Edenu. V jedne z diskuzi byla debata ze Slavia pracuje na tom aby v Olmiku byli fanousci na severu.
        Schvalne nas tam nedali.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          wimpy     před 5 lety 06.05.2019 19:01 |  
          16 0

          A jak to zapříčinili jednotlivci z TS?

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        pehacko     před 5 lety 06.05.2019 18:57 |  
        11 0

        vsechny severni tribuny patri na vsech stadionech SKS!!! jen tu v teplicich nam ty svine lakome nechteji porad postavit!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        p!erreCORE     před 5 lety 06.05.2019 22:56 |  
        0 0

        podle mně jde o povedený žert.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          wimpy     před 5 lety 06.05.2019 23:10 |  
          1 0

          Je pravda, že smysl pro humor je vcelku subjektivní záležitost.
          Jenže u tebe záleží i na tom, kolik bylo dnes rumu. ;-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            p!erreCORE     před 5 lety 06.05.2019 23:12 |  
            0 0

            to byla podpásovka

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              wimpy     před 5 lety 06.05.2019 23:14 |  
              4 0

              Já jsem s chráněnky a předtím tedy z oficiálek zvyklej, že příspěvky okolo půlnoci a později byly brány s rezervou a gentlemani je druhej den nepřipomínali. :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                p!erreCORE     před 5 lety 06.05.2019 23:16 |  
                0 1

                No, tě pic! :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Jachym     před 5 lety 06.05.2019 19:19 |  
      10 0

      No, tě pic! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      jufoun (přítel SN)     před 5 lety 06.05.2019 20:06 |  
      13 0

      Prej trochu mimo, já bych řekl úplně...

  13. nesouhlasím s jednodušením hry

    Mimoň     před 5 lety 06.05.2019 18:56 |  
    3 4

    onehda jsme si...a není to tak dávno, stěžovali právě na to že jsme při honění výsledku začli nakopávat a naprosto přesně si pamatuju že právě tohle bylo vytýkáno třebas Šilhavýmu například v zápase proti Jablonci (1:1) kdy jsme nakopávali jak divý a ono houby z toho...a nakonec dal gol až Meši po pěkným prodloužení od Mingazova, nikoli po nějakém nákopu...jen ať se držíme hezky fotbalové cesty a právě...válek už bylo mnoho i v Liberci to nemělo daleko k tomu. Zklamání po včerejším zápase plzně mě už přešlo...stále to máme ve svých rukách, chce to hlavně nejančit v hlavách kluků a sklidnit se.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Borgetti     před 5 lety 06.05.2019 19:49 |  
    2 0

    No jo, zas jedno slabší utkání, ze kterého není slávistovi před koncem ligy nejlépe a když mi je opravdu hrozně po ztenčujícím se bodovém náskoku, tak si pustím tohle video a začnu si toho vážit i tak ...

    https://www.youtube.com/watch?v=nZWhSqYToA4

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      pehacko     před 5 lety 06.05.2019 20:00 |  
      3 0

      veliky odbornik robert hen... kde je mu konec a vlastne to proti soucasnemu komentovani nebylo jeste tak hrozny!

  15. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:12 |  
    12 3

    K těm rohům na krátko, to je snad největší s prominutím píčovina, co svět viděl. Prakticky nikde a nikdy z toho nic není, ani centr ani střela, jen odevzdaný míč soupeři. Nesnáším to a vůbec nechápu, proč to někdo takhle zkouší. Kopejte to do vápna a nic nevymýšlejte. Chtěl jsem si jen trochu ulevit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:31 |  
        4 2

        Ok, proti spartě to můžeme zahrávat i na krátko. ;-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          wimpy     před 5 lety 06.05.2019 20:33 |  
          1 1

          Roh na krátko, když je dobře zahranej, je nebezpečnější, než klasickej, protože chvíle, kdy odcentruješ, není avizovaná. Problém samozřejmě je, že když není dobře zahranej, nemusíš odcentrovat vůbec nebo s obtížemi z mnohem horší pozice.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:38 |  
            2 2

            Avizovaná je, každý vidí pohyb spuluhráče, který se chystá centrovat. I v mnohem lepších ligách není z rohů nakrátko nikdy nic.

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              wimpy     před 5 lety 06.05.2019 20:45 |  
              1 0

              Ale neví, kdy odcentruje, při kopu z rohu je to jasné.

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:49 |  
                2 2

                Shodneme se, že se neshodneme, dál to nemá cenu pitvat.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Steevee     před 5 lety 06.05.2019 20:23 |  
    4 1

    Že co? Centr, který "uhyba brankáři"? Zase jsem se něco nového naučil:D Až do dneška jsem měl za to, že je samozřejmě stokrát lepší, když se balón točí do brány. P. S. Rohy nakrátko byly kdysi zkoumane i nějakou univerzitou. Papírove vyšlo, že gólu z nich padá nasobne min než z rohu zahranych normálně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      bongor     před 5 lety 06.05.2019 20:32 |  
      8 2

      Rozhodčí neodpíská dva jasné rohy, nepotrestá zákrok Bakoše na Hovorku a neodpíská jasný faul na Holeše u vápně Plzně. A vrcholem toho je náš trenér vykázaný na tribunu...,“ posteskl si v zoufalství na Facebooku jablonecký tiskový mluvčí Martin Bergman.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:34 |  
      2 1

      Přesně, při zahrávání rohu máš čas, můžeš se podívat, míč v klidu na místě. Když to rozehraješ nakrátko, už tam k tobě běží Hybš nebo nějaký podobný kopyto a připravuješ se o výhodu volného kopu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        wimpy     před 5 lety 06.05.2019 20:35 |  
        2 2

        Ale i soupeř ví, že budeš kopat, když má přečtený signály, tak i ví kam.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:39 |  
          3 2

          Na Součka jsme protočili už čtyři hráče a stejně nám ten gól vždycky dá...

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            wimpy     před 5 lety 06.05.2019 20:44 |  
            3 2

            Jak jsme viděli v sobotu, vždycky ne.

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              Lunaris     před 5 lety 06.05.2019 20:48 |  
              1 2

              Narážím na vyjádření bývalého trenéra a sportovního ředitele našich přátel od tunelu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                wimpy     před 5 lety 06.05.2019 20:55 |  
                5 0

                Já vím, ale jak jsi napsal o větev níže, proti těm to můžeme kopat i na krátko. :-)

  17. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    p!erreCORE     před 5 lety 06.05.2019 20:52 |  
    6 5

    Při zápase jsem si několikrát říkal, že by stálo za to nechat zahrát zas aspoň zápas Kúdelu. Samozřejmě, že stoperské duo Deli - Ngadeu je nejlepší z nejlepších, ale přišlo mi to teď takové nemastné neslané.. a jak správně poznamenal Alanor, já z jejich centrů vyloženě kvetl.. to totiž nebyl jen Deli, ale i Míša se snažil centrovat, ale nešlo jim to. Nezahráli špatně, ale..já osobně okysličení odpočatým Ondrou čekal.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      YuckFou     před 5 lety 06.05.2019 21:17 |  
      3 5

      Taky si říkám. Ač je Deli vynikající stoper, tak s Frydrychem a Kúdelou v sestavě jsme nebezpečnější pro soupeřovu branku.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Grobar     před 5 lety 06.05.2019 23:49 |  
    6 0

    Z rohových kopů padá pouze 2% gólů, proto se týmy snaží rozehrávat i nakrátko, kdy ta úspěšnost taky není bůh ví co. Roh je rozhodně menší příležitost ke skórování, než je všeobecně zakořeněno v myslích fanoušků.

    Je tu spousta zajímavých postřehů, je fajn vidět, že slavistická rodina ty zápasy sleduje opravdu bedlivým okem a se správným zanícením pro věc.

    Plzeň dáme!

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      wimpy     před 5 lety 06.05.2019 23:55 |  
      0 0

      Za padesát rohů gól. Pravda, učili nás to jinak. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        SirCohen     před 5 lety 07.05.2019 08:28 |  
        0 0

        5 rohů -> penalta?

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          wimpy     před 5 lety 07.05.2019 11:30 |  
          0 0

          Tři rohy...

  19. .

    ŽerykRWS     před 5 lety 07.05.2019 01:33 |  
    5 2

    Hodnocení mi příjde přísné. Nikdo to v zápase neměl lehké. Remízu z Liberce bych bral úplně v klidu. Liberec si to prostě ubojoval maximálním nasazením. Tu urputnost mají už od JiT zažitou. Naši se s tím statečně prali a vytvořili si převahu. Mě se na ty naše narážečky koukalo dobře, chybělo jen to finále. V tak stísněném prostoru to bylo o jednom gólu, ke kterému bylo blízko. Jestli podá Liberec podobný výkon proti Plzni, tak není proč na to koukat negativně.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    gazza     před 5 lety 07.05.2019 04:08 |  
    3 10

    TVL Olayinka za 5 ?!!!!!!!!!Nic do predu Technika strasidelna Tak jsme kupovali rozdiloveho hrace , ktery jen fauluje a stiha fyzycky Tak To me omyj

  21. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 08:08 |  
    13 1

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Včera jsem přečetl hodnocení Alanora hned několikrát a k tomu i příspěvky, které k hodnocení přibývaly.
    Radši jsem se na to vyspal. Kávu mám uvařenou, ale do té správné chuti přeci jen kousek chybí..... asi tak dva body :-).
    Hodnocení je přísné, ale uznávám, že asi potřebné.
    Naši kluci bojovali, nikdo nic nevypustil, ale tentokrát ten boj byl víc, než fotbal samotný. Je zase na druhé straně třeba uznat, že to ani moc nešlo. Liberec se opravdu soustředil na to, aby nám to svou úporností a atakováním rozbil a neměli jsme čas na jakoukoliv tvorbu fotbalové akce.
    Musíme i tento zápas vzít jako poučení a další zápas sehrát jinak. Měl jsem pocit, že jsme vstoupili do toho zápasu s Libercem trochu jinak než obvykle. Chyběl mi ten velký pressing hned od začátku už od jejich golmana. Proto z toho byla taková přetahovaná, kdo se na koho natlačí víc. A proto i ta remíza.
    Berme ten zápas s pokorou. Co je však důležitější - hlavně se z toho neposrat!!!! Omlouvám se, ale jinak to nešlo říci.
    Víme, že fotbal hrát umíme a nemusíme čekat na to, jak bude hrát soupeř.
    Hoďme za hlavu, jestli ten sudí píská tak a ten jinak. To nikam nevede.
    Pojďme za to vzít a nenechat se otrávit. Třeba ten bod z Liberce bude nakonec plusový :-).
    Nepatlejme se teď v nějakých rozdílných pohledech, kdo co měl a nebo neměl hrát, jestli ten by byl místo jiného lepší. Teď je to o práci jednoho za druhého a hlavně si na hřišti vyhovět a pomoci.
    Sám ani nečekám, že by se změnil trest pro TS. Prostě to berme jako fakt a ve stylu "Co nás nezabije, to nás posílí".
    Ukažme všem, že slávisty hned tak něco nezničí... a že už toho bylo v historii Slavie dost, co jsme museli ustát.
    Když se pes bojí, tak začne hodně štěkat. Včera jsem v televizi to štěkání slyšel, ale od Slavie to nebylo.... :-).
    Věřím, že naše cesta byla a je poctivá a správná. Celou sezonu jsme odehráli velmi slušně a skončili jsme první.
    Ano. Není to razítko na to, že musíme vyhrát i nadstavbu. Ale víme, jak máme hrát a možná, že pro nás i ty zápasy neděle - středy budou nakonec výhodou.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Divizni (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:11 |  
      5 1

      Zmiňuješ se také o TS. Myslím, že pánové v komisích mají docela těžkou hlavu. Stále tvrdili, jak se nadstavba dělá hlavně pro diváky, že to bude divácký tahák atd. Skutečnost v prvním kole? Naprostý propadák! Jestli ještě nechají zavřenou tu naši tribunu, tak mohou nadstavbu v příští sezóně klidně zrušit. Ten hlavní důvod proč se hraje dál, vlastně pomine. Osobně si ale myslím, že Plzeň si to pohlídá a ostuda bude na světě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:49 |  
        13 0

        Dobrý den přeji příteli.
        Pokud myslíš práci komisí a jejich pánů, tak už teď je vidět, že pravá neví, co dělá levá.
        Rozhodčí nedodržují závěry komise rozhodčích.
        Pravidlová komise momentálně řeší, jak tedy používat VAR, protože Královec to vidí jinak než všichni ostatní, a když už to rozhodčí vidí správně, tak ho Franěk nebo Královec u VAR opět přesvědčí pro to špatné řešení.
        DK LFA schovává hlavu do písku a rozhoduje naprosto nekonzistentně.
        To, že nám zavřeli TS je jen výsledek těchto matlanin. Ale pozor, za něco si může TS sama.
        Pořád však apeluji na to, že se tímhle teď nenechme otrávit.
        Když budeme bojovat tak, jako při derby v poháru, tak je to dobré. Tudy vede cesta.
        Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        padre     před 5 lety 07.05.2019 11:40 |  
        3 0

        Hlavni důvod nejsou divaci na stadionu, ale TV a sazkovky ....

  22. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    (#58882)     před 5 lety 07.05.2019 09:04 |  
    5 5

    K bodu 1,kde se uvádí nedostatky ve hře Slavie.Je hezké,když se do Slavie přivádí hráči,kteří zapadnou do systému hry.Ale pak se zas nemůže dostavit větší potřebná fotbalovost,poněvadž ti hráči jsou vybaveni poměrně jednostranně.Pokud pak příjde,zřejmě nedopatřením,nějaký Baluta,který tu fotbalovost a technickou úroveň hry by mohl zvednout,tak si prostě nekopne.A bez toho se Slavia kvalitativné výše neposune.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Divizni (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:14 |  
      3 3

      Obecně máš naprostou pravdu, ale konkrétně s Balutou nesouhlasím. Šancí dostal dost. Chce to ještě někoho lepšího. Hezký den všem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        JS (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:58 |  
        10 4

        Baluta pořádnou šanci (třeba tři zápasy za sebou v základu) právě nikdy nedostal. Střídání na posledních pár minut jednou za pět šest zápasů není šance.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Divizni (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 10:01 |  
          3 1

          Myslím si, že dobrý hráč nepotřebuje tři zápasy za sebou aby se ukázal. V základu Baluta byl.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            Crispo     před 5 lety 07.05.2019 14:22 |  
            3 0

            Hypoteticky, kdyby Baluta přišel do systému hry Šilhavého nebo DUmla, tak mu budeme tleskat ve stoje a říkat jak výborný je to fotbalista, který nás táhne jako opora. Upřímně jsem si nevšiml, že by na hřišti nějak tápal co se týká aktivity, ale jsem jen laik. Teď netušíme, jestli je Baluta v očích trenéra jako CMF, AMF nebo křídlo (sorry za ty zkratky), a zajímá mě, co má vlastně na hřišti dělat, aby si vysloužil stále místo, nebo alespoň pravidelnou větší porci minut. Z Kenii nebo Boudjeemy jsme učůrávali, a to byli pohybově méně aktivní jako Baluta. Ale argumentům JiT věřím, on od něj chce asi mnohem větší taktickou vyspělost, než je Alexandru schopen splnit, jinak by těch minut na hřišti bylo více.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            obiwan     před 5 lety 07.05.2019 17:52 |  
            0 1

            Nesouhlasím, vzpomeň si např. na to, jak obtížně se v jisté fázi sezóny rozjížděl Stoch... trenér ho podržel, nechal ho hrát, i když mu to nešlo a on se zlepšil. Valuta je výborný hráč, ale nemá asi důvěru trenéra a tím ani tu vlastní...

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Martin 58     před 5 lety 07.05.2019 10:24 |  
          3 0

          Nejsme výzkumný ústav, abychom tu hru na "dání šance" mohli provozovat bez ohledu na výsledky a tréninkové poznatky JiT. Ostatně rád bych věděl, co si každý z těch, kteří tento obrat používají, pod ním představuje - 3 zápasy, 5 zápasů, půl sezóny?
          Baluta i ostatní hrají na tréninku proti špičkovým obráncům (Coufal, Deli, MNN, Bóřa) a často i proti záložníkům vyššího rangu (Souček, Král, Traoré). V tom mají oproti jiným českým mužstvům ohromnou a i motivační výhodu.
          Tam nejspíš vzniká jejich startovací pozice pro případnou účast v základní sestavě.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          obiwan     před 5 lety 07.05.2019 17:53 |  
          1 0

          Přesně tak!

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 18:41 |  
          3 0

          JS tak to křivdíš Trpišovskému.
          V 4.-6. ligovém kole nastoupil v základu, ale měnil pozice dle potřeby (AM, RW, RW). Poté začínal v základu v 9.-13. kole, kde ani jednou nedohrál do závěrečného hvizdu, ale stejně trpěl na změny pozic (AM, CF, AM, CF, AM). Na jaře odehrál nejvýše dva zápasy po sobě, kdy začínal v základu a to ve 24. a 25. kole, kde nastoupil jako RW a AM.
          Na podzim odehrál na čtyřech různých pozicích (AM 468 minut, RW 407 minut, CF 166 minut a LW 16 minut). Během jara nastoupil zatím na dvou pozicích (RW 240 minut, AM 72 minut).
          Stejně pozice mění i Olayinka, v evropských pohárech hraje zpravidla na pozici CF, v národním poháru LW, kdežto v lize poměr minut mezi pozicemi LW, RW a CF jsou skoro totožné (LW 373 minut, RW 326 minut a CF 351 minut).
          Na jednu stranu je pěkné, že někdo umí zahrát na více pozicích, ale je to opravdu výhra? Neměl by mít každý hráč nějakou primární pozici na kterou se vlastně přivádí? Když se tito nejdražší dva hráči v historii Slavie přiváděli do klubu, tak bych spíše očekával, že přesně bude trenérský tým vědět, kam s daným hráčem. V tom musím kvitovat zimní přestupové období, kde se hráči přiváděli na konkrétní pozice. Možná jen u toho Krále se sekli, ale našla se mu pozice o pozici výše, kde stabilně nastupuje. Zpět k Balutovi a Olayinkovi, když hráč těch pozicí vystřídá několik, v týmu není ani rok a tak mu chybí ty potřebné automatismy, kdy jednou nastoupí jako střídající CF, kdy pod nim hraje Zmrhal, Hušbauer, Stoch. V dalším zápase nastoupí na levé straně zálohy, pod ním hraje na pozici levého obránce Zelený a vedle něj Stoch, na hrotu operuje Škoda a třetí zápas pro změnu hraje na pozici RW, kdy pod ním je Coufal, vedle něj Baluta a na hrotu Škoda. To nastalo během 23. až 25. ligového kola s Olayinkou.
          Baluta ve Slavii odehrál bezmála 1 400 minut, ale já stále netuším, kam s ním trenéři vlastně počítají. Stejně tak u Olayinky, který těch minut odehrál více jak 1 800.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            JS (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 18:53 |  
            2 1

            Ok, máš pravdu. Na začátku sezony opravdu nastupoval, ale pak se ze sestavy vytratil a už čuchnout nedostal... I kdyby byl problém v jeho charakteru, jeho začlenění by spíše pomohla nějaká jistota, a ne střídání pozic na hřišti spojené s tlakem, že musí předvést to nejlepší.

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 20:02 |  
              1 3

              Souhlasím, věřím tomu, že jak nízká herní praxe na jaře, tak rotace pozic jemu k lepším výkonům nepomůže.
              Jeden z největších handicapů Trpišovského je, že neumí do zápasu zasáhnout, zkrátka důvěřuje své zvolené sestavě, i když výkon má k optimu daleko. Výjimkou byl například zápas se spartou, jenže to jsme o poločase prohrávali 0:3 a bylo potřeba reagovat, jakkoliv. Ze zápasu s Libercem jsem viděl až poslední minuty, kdy hráli hráči v křeči, takže spíše čerpám z diskuzí, kdo jak se z hráčů jevil.
              Teď k tomu handicapu, Hušbauer proti běhavým týmům zkrátka neumí, což mi Boss82 jistě vyvrátí, ale když má prostor, patří mezi nejlepší hráče na hřišti. Jenže s Libercem ho neměl, i přesto odehrál celý zápas. Osobně bych Hušbauera nahradil Balutou (což by dle mého měla být primární pozice Baluty v konkurenci se Ševčíkem a Hušbauerem) už okolo 50. minuty a reagovat tak na průběžný vývoj utkání. Naopak dát tam Balutu v 88. minutě, kdy se na hřišti stihl dvakrát nadechnout a pískal se konec mi přišlo jako špatný taktický krok, i když asistenci si nakonec připsat mohl. V 88. minutě bych spíše na hřišti očekával Frydrycha, který se postaví na hrot vedle Škody.

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                Boss82     před 5 lety 08.05.2019 09:39 |  
                4 4

                Samozřejmě, že Ti to vyvrátim, protože to je mýtus, což se ukázalo i ve zmiňovaném zápase v Liberci. Říkáš, že bys Hušbauera vystřídal už v 50. minutě, ale to bys vystřídal jednoho z mála našich hráčů, který si s neustálým pressingem domácích dokázal poradit.

                Ze všech našich záložníků byl Hušbauer nejčastěji u míče, měl nejméně ztrát, po Masopustovi nejvíce úspěšných přihrávek a vytvořil nejvíce gólových šancí.

                Hušbauer: 65 přihrávek, 71% úspěšnost, 3 PG, 0 PP
                Souček: 61 přihrávek, 69% úspěšnost, 0 PG, 1 PP
                Král: 27 přihrávek, 67% úspěšnost, 0 PG, 0 PP
                Masopust: 41 přihrávek, 78% úspěšnost, 1 PG, 0 PP
                Olayinka: 20 přihrávek, 55% úspěšnost, 2 PG, 1 PP

                Jak vidíš, tak střídáním Hušbauera by jsi stáhnul našeho nejlepšího ofenzivního hráče. To, že mu nesedí běhaví soupeři, je mýtus, který tu šíří Hušbyho hater Belmis a někteří se toho bohužel chytli.

                Ostatně i třeba proti Olomouci byl Hušbauer podle všech dostupných dat nejlepší hráč na hřišti, přitom Olomouc také patří k nejvíce běhajícím týmům ligy.

                • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                  p!erreCORE     před 5 lety 08.05.2019 14:00 |  
                  2 2

                  Jsem rád, že to děláš..ale oni si to vysvětlit nenechaj :)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                    Boss82     před 5 lety 08.05.2019 23:35 |  
                    1 3

                    Belmis, JS a pár dalších určitě ne.

                    Nicméně jsou tu i kritici Hušbyho, kteří inteligencí oplývají, a ti se možná alespoň zamyslí, jestli by svůj názor neměli poopravit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      ŽerykRWS     před 5 lety 07.05.2019 09:50 |  
      6 0

      Pokuď budeme vítězit, ve hře držet míč a smysluplně zakládat útoky, tak se i ti méně techničtí fotbalisté osmělí a vydají ze sebe všechno, viz zápasy v Evropě. S kvalitními výkony poroste i kvalita hráčů, obráceně to nelze, Hušby se už rychleji běhat nenaučí. Nemáme prostředky na dynamické a zároveň technické hráče, takoví hráči hrají v top klubech.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        JS (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:58 |  
        2 3

        Ale máme, Ševčík nebo Sýkora jsou tomu příkladem. Stačí je podržet. Matoušek a Král jakbysmet.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Martin 58     před 5 lety 07.05.2019 10:17 |  
          2 1

          Sýkora asi ne. Myslím, že pokud se nestane zázrak a jeho forma nevezme nějaký něčekaný obrat vzhůru, tak už se nevrátí. Bohužel byl po návrau po zranění neefektivní a naší hře nedával očekávanou přidanou hodnotu.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Navyseals     před 5 lety 07.05.2019 09:26 |  
    20 8

    Přiznám se, že začínám už být celkem alergický na chování Milana Škody. Opět si neodpustil dva zbytečný netaktický zákroky, po kterých jsme ztratili šanci ohrozit bránu, z toho jeden byl při poslední šanci v zápase po centru Stocha. A to ani nezmiňuju, jak se opět obořil na spoluhráče, tentokrát na Krále. Kdyby byl aspoň nějak platný na hřišti, ale ani to se neděje. Podle mě by měl v létě skončit, šlape si po odkazu a týmu spíš ubližuje než že by mu pomáhal. Góly nedává, prohrává souboje (kde dřív kraloval), snahu prokazuje minimální. Upřímně si neumím představit, že by se prosadil byť jen na lavičku přes Yusufa, Tecla, popř. posilu o který se jedná. A to nezmiňuju Burena nebo Matouška, který ale spíše budou hrát na jiným postu. Co se tak proslýchá, tak Milan už ani nemá takovou pozici v kabině, díky tomu, že už není taková opora. Nejsem Ozzy a proti Milanovi nic nemám, ale fakt nelze připomínat roky starou formu a doufat, že se probudí. Řekněme si to na rovinu, on tu formu z dob Beránka a Uhrina nemá už dva roky. Pár gólů ze hry dal, ale většinou slabším soupeřům a pak se staví především k penaltám. K této úvaze jsem se rozhodl proto, že se bojím toho, že Trpiš Milana postaví proti Plzni, což by byla strašná chyba. Zajímavé třeba je, že Milan Plzni dal za Slavii jediný gól a navíc už je to 6 let. Rád si přečtu vaše názory, pevně doufám, že v tom nejsem sám.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      JS (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:57 |  
      12 7

      Máš pravdu. Poslat Milana na hřiště je nyní jako oslabit se o jednoho hráče. Má minimální vliv na ofenzivu, a vnáší na hřiště psychický nepokoj. Proti Plzni hrát nemůže, právě hadráře rozebereme dynamickou hrou a rychlou přihrávkou za obranu.

      Milan musí v létě skončit, nedovedu si přestavit, že by pokračoval v jakékoliv hrající formě. Ne u nás.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Divizni (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 09:58 |  
      3 3

      Napsal jsi to dobře....

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Martin 58     před 5 lety 07.05.2019 10:14 |  
      7 0

      Nemyslím si, že Škoda bude postaven v základu proti Plzni, která měla v zápase s Jabloncem v obraně ohromné problémy prakticky s jakýmikoliv útočnými akcemi (kdo neviděl, neuvěří) a čím byly ty akce rychlejší, o to větší byly problémy Plzně.
      Z toho vyplývá, že proti ní v Edenu budou hrát rychlí hráči: Olayinka, van Buren nebo Zmrhal. A ti by se instruktážně mohli podívat na Kayambu (ve výhodě, protože čerstvého) na způsob, jak centrovat před bránu.
      Vždy se zbavil nedůrazného Sobola a z hranice vápna a brankové čáry posílal PRUDKÝ a PŘÍZEMNÍ centr na hranici malého vápna, kam se v ten moment nemůže dostat brankář, který opředtím hlídá přední tyč, a nejde v tom prostoru tak snadno bránit jako když jde "čechraný" centr vzduchem, kdy obránce může použít různé postrčení apod.
      V plzeňských případech si nejdřív Holeš při bránění Kovaříka šoupl vlastňáka, kydž se od něj míč odrazil a v případě druhém prostrčil Beaugel hlavu někde v úrovni prsou a pasu před bránícího hráče a pak už se tak prudký odraz nedá chytat, ledaže by to brankáře trefilo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Jachym     před 5 lety 07.05.2019 10:33 |  
      12 0

      Situace v útoku je asi nejpalčivější místo. Honza Koller včera správně tvrdil, že nám chybí zabiják. A když vypadnou doposud střelecky mimořádně produktivní záložníci, je zle. Na druhé straně si nemyslím, že by byl nějaký zásadní rozdíl (pokud odhlédnu od podružností, zda se jeden více mračí nebo usmívá:-) třeba mezi Mickem v Liberci a Škoďákem v Olomouci. Někdo tady včera výstižně v nadsázce psal, že momentálně máme 55 záložníků, ale v podstatě žádnou alternaci v útoku. Standa Tecl se bude teprve vracet po dlouhé pauze a víme z případu Murise, že je to poté sázka do loterie. A kolem Yusufa je sice veliké "haló", ale zatím se bůhvíjakou střeleckou bilancí v lize nevykázal a navíc se také jen pomalu rozehrává po zranění. Snad se povede ten Komla, neboť lepší zakončovatel v české lize neběhá.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Jachym     před 5 lety 07.05.2019 10:35 |  
        0 0

        Ne v Olomoucí, ale ve Zlíně...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Cross     před 5 lety 08.05.2019 01:44 |  
        1 3

        No, s tím Komličenkem to asi moc nevypadá. V pondělí v Dohráno Plus o něm mluvil Coufy dost negativně a hlavně - horlivě negativně. Až posměšně. Moderátor jen tak ťuknul a Coufy Komličenka vcelku jednoznačně označil za flinka a “chodiče”, který býval na hřišti k ničemu. Je ale pravda, že i zmínil Komličenkovu kompetenci, kdyz říkal, ze v tréninku vsechno neuvěřitelně dával, hlavičky, střely i penalty. Ale zacal zapas a bylo po Komličenkovi. Coufy chtel mluvit dál, asi nějaké zážitky s Komličenkem, ale redaktor nechtěl to tema dál hrát a skočil mu očividně záměrně do řeči a stočil téma úplně jinam. Viděli jste to také?
        Komlicenko dá v průměrném mužstvu 26 branek a Coufymu je k smíchu. Podle me se takhle o Komličenkovi běžně u nás mluví, a Nezmar/Trpiš ho nechtějí, jinak by si tu srandu Coufy asi ventilovat odpustil. Přitom právě Komličenko nám na podzim dal dva kusy přímo v Chrámu v Edenu...
        Jak si pamatuji, presne tak se kdysi v Česku mluvilo o “Dino” Kolerovi, ze Sparty ho zadarmo vykopli a v Belgii z nej udělali nejlepšího střelce československé reprezentace vsech dob...co o tom soudíte?

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 08.05.2019 08:53 |  
          0 0

          Tím chceš říct, že sportovní vedení diskutuje s hráči nad posilami?

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            Cross     před 5 lety 08.05.2019 16:02 |  
            1 3

            Nevím. Proto se ptám. Asi je v mužstvu kolem toho jména nejaká atmosféra. Nebo ne? Co myslîš Ty?

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 08.05.2019 16:46 |  
              1 0

              Nevěřím tomu, že by sportovní vedení (Nezmar s trenérským týmem) řešili před hráči o koho mají konkrétně zájem. Naopak bych se divil, kdyby ho v kabině neřešili, jelikož jeho statistiky jsou impozantní.
              Osobně bych byl velmi překvapen, kdyby Komlichenko skončil ve Slavii, značilo by to, že role Nezmara není tak velká jak jsem si myslel.

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                Cross     před 5 lety 09.05.2019 19:54 |  
                0 2

                Souhlas. Nechtěli a nechtějí ho. Komličenka dobře znají a mohli ho mít za pár šupů. Ted uz přijde mozna na desetinasobek. Bylo by poněkud zvláštní měnit takto draze názor...

                • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                  Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 09.05.2019 20:38 |  
                  1 0

                  Pokud je pravda to, že CITIC či Sinobo se podíleli finančně na přestupu Komlichenka do Mladé Boleslavi, tak by nejspíš moc nestál.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                    Cross     před 5 lety 09.05.2019 22:12 |  
                    0 2

                    Vy byste ho chtel?

                    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                      p!erreCORE     před 5 lety 09.05.2019 22:25 |  
                      1 0

                      Třeba já osobně, pardon, že vám skáču do řeči. Já bych ho do týmu mistra ligy bral. Nejlepší střelec ligy by měl hrát ve Slavii. I kdyby seděl na lavičce pro velkou konkurenci - což v současné chvíli rozhodně není pravděpodobné..

                    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 09.05.2019 22:44 |  
                      1 0

                      Nevykat, co když jsem patnáctiletý fakan. :-)
                      Představit bych si ho uměl ve Slavii a rozhodně příchod nějakého útočníka v létě očekávám. Fotbalista je to výborný, ale mimo hřiště to s ním prý není ideální.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                        Cross     před 5 lety 09.05.2019 22:51 |  
                        2 2

                        Já bych ho urcite chtel. Kdyz bude hrát aspon jako v Bolce... udělá nám spoustu bodů a hlavně pomůže v pohárech. K němu Matoušek a na druhou stranu Olayinka.... to by vypadalo dost dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 13:04 |  
      2 1

      Taky mi vadí, že problém vidí na ostatních, takhle by se kapitán chovat určitě neměl. Jenže se u něj nevyskytuje jen v posledních týdnech, ale minimálně v posledních dvou sezónách.
      Poslední zápas, kdy jsem z něj opravdu cítil, že ho to na hřišti baví byl přátelák s CS Craiova.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Pepino44     před 5 lety 07.05.2019 10:15 |  
    8 10

    Tak dole pode mnou se opět objevila kritika na Milana Škodu, že by neměl hrát a že musí odejít. Souhlasím s tím, že nyní to není od Milana to pravé ořechové, ale kdo by měl místo něho nastupovat? Je tam zmínka, že dvakrát něco hrůzostrašně pokazil, ale toho, že ač hrál pouze nějakých 20 min. pocházela od něho jediná naše šance, kdy po ataku brankáře se jeho hlavička kutálela podél brankové čáry do branky, než jí soupeřův obránce vykopl. Pečlivě jsem si přečetl všechny příspěvky ale ani v jednom není zmínka o MfB, hrál vůbec, já jsem si také všiml, že tam sice běhal , ale - nic. V hodnocení je pochválen, že běhal a jednou vystřelil, sice vedle ale vystřelil. Není to trochu málo? Málokdo si uvědomil, jak by byl při tolika centrech do vápna platnější Škoda jak Buren. Hodně se zde píše, že se utrhuje nebo řve na své spoluhráče, ale to jim má děkovat, když mu třeba nepřihrají když je volný a míč buď zadrbou nebo zkazí?

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      obiwan     před 5 lety 07.05.2019 13:36 |  
      2 3

      Buren vystřelil dvakrát nebezpečně, druhý pokus mu zablokoval na poslední chvíli obránce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Pepino44     před 5 lety 08.05.2019 09:45 |  
        1 1

        Omlouvám se, ano vystřelil dvakrát nebezpečně, jednou dva metry mimo branku a po druhé nastřelil obránce. To se Ti zdá za 70 min. dostačující? Můj příspěvek nebyl jako hanobení MfB, ale pokus o trošku obhajoby Škody, který podle některých vlastně mohl za to, že jsme v Liberci remizovali a nedali ani branku.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 12:16 |  
    4 15

    Pokud jde o hodnocení, tak nejhorší rozhodně nebylo to, co se dělo na hřišti. Ještě teď mi je zle z tý ostudy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      wimpy     před 5 lety 07.05.2019 12:33 |  
      7 3

      Co jsi provedl?

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 12:36 |  
        1 12

        Ještě to zlehčuj.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          wimpy     před 5 lety 07.05.2019 12:39 |  
          5 3

          A o čem konkrétně mluvíš?

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 12:45 |  
            1 9

            o minutě "ticha"

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              wimpy     před 5 lety 07.05.2019 12:50 |  
              12 2

              Dobře, řeknu ti svůj pohled. Stál jsem v předposlední řadě přímo za brankou. Při minutě ticha a následně ve 23. minutě se někde z místa poblíž rohového praporku ozvali odhadem tři až čtyři jednotlivci s pokřikem Smrt Spartě, kteří byli většinou okamžitě umlčeni. Kotel sám tento pokřik nekřičel ani jednou, asi historicky poprvé, co chodím na Slavii. Ta většina byla prý dva a půl tisíce slávistů, kdyby byla skutečná návštěva 7523 diváků, bylo nás tam ještě minimálně o tisícovku více. Takže z jaké ostudy konkrétně je ti zle?

              • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 13:02 |  
                3 17

                Vím, že to bylo max. 5 jedinců, ale mrzí mě, že to bylo zrovna v táboře SKS. Na jiných stadionech se nenašel v ten okamžik ani jeden kretén. Fakt mi vadí, co za žumpu se na Slavii nabaluje..o hajlujících dětech škoda mluvit.

                • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                  wimpy     před 5 lety 07.05.2019 13:04 |  
                  14 2

                  A tys byl na jiných stadionech? Sledoval jsi kotel chacharů z blízka? Trpíš tím sebemrskačstvím i v reálu nebo jen jako slávista? Můžu ti říct, že jsem si po tom zápase oddychl, že zrovna tohle dopadlo tak, jak dopadlo.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                    Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 13:13 |  
                    1 11

                    Jen jako Slávista.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

                      wimpy     před 5 lety 07.05.2019 13:19 |  
                      6 1

                      Aspoň, že tak. :-)
                      Přímo přede mnou tam byla partička ožralejch adolescentů, která se chovala podobně, naštěstí jen potichu... Nakonec málem taky dostali po čuni.
                      Nemůžeš ovlivnit, aby Slavii nefandili lidé, kteří se ti nelíběj. Ale chování jednotlivců nemá smysl řešit, pokud ho kotel dokáže eliminovat, jako to dokázal v sobotu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

              Borgetti     před 5 lety 07.05.2019 13:00 |  
              4 1

              Taky mě mrzí, že mi to každej předhazuje. Jací jsou slávisti atd...
              Bohužel škatulkovat lidi umí.
              Vždyť furt se populace dívá na fans jako na zvěř, ač jich je 95% slušných.
              Jeden plzeňák popálí holku a najednou je fotbalový utkání to nejnebezpečnější místo na světě. Taky mi je z toho smutno, že i tací jsou mezi námi, ale co naděláme. Časem se to snad zlepší. Už teď udělala TS jako celek obrovský pokrok.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      warhammer (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 12:47 |  
      13 3

      Musím říct, že už mám těhle keců o ostudě plný zuby.
      Když při zápase s Teplicemi skandoval kotel sparty asi půl hodiny "Jude Slavie", a část ostatních fanoušků sparty začalo pískat, psala o tom všechna média skoro jako o hrdinském činu.
      V Liberci 8 - 10 fandů Slávie zkusilo skandovat "smrt sparte" při minutě ticha za Šurala na začátku zápasu, a 2 tisíce ostatních fanoušků Slavie je pískotem umlčelo. Žádné oslavy ze strany médií jsem nezaznamenal, naopak.
      Na rozdíl od tebe jsem tam byl a vím o čem píšu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Ondráš     před 5 lety 07.05.2019 12:53 |  
        7 14

        Tvl tak to je snad rozdíl, jestli se nějaká kokotina skanduje během zápasu, nebo při pietě ne?? Díky těm kreténům jsme ze sebe udělali největší vidláky ligy (i kotel Baníku a Plzně skandoval Šuralovo jméno).
        Vím, že podobnej hnus kdysi spustili i někteří Rumuni při uctění památky F. Veselého. Myslel jsem, že jsme lepší.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          warhammer (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 13:01 |  
          14 1

          Rozumíš tomu, že to bylo absolutně mizivé množství jedinců, a většina je umlčela?
          Já jsem naopak hrdej na to, jak se zachovala ta většina přítomných slávistů.

          • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

            VitK     před 5 lety 07.05.2019 13:47 |  
            5 1

            Blbec je blbec. A většina se zachovala perfektně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

          sTizz (přítel SN)     před 5 lety 07.05.2019 22:01 |  
          0 0

          Pry to bylo v reakci na video nebo fotku na velke tv,kde pozoval se spartanskou salou. To je samozrejme neomlouva.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Crispo     před 5 lety 07.05.2019 14:06 |  
    1 0

    Čísla a slovní hodnocení neřeším. Málokdy se totiž s autorem shodnu na 100 %, ale popis chyb, proč se nám proti některým soupeřům opakovaně nedaří, sedí jak prdel na hrnec. Naprostý souhlas.
    Každou sezonu se zlepšujeme, a věřím, že i v další budeme o dost zkušenější a více posílení, abychom nemuseli sledovat holomajzny se Zlínem, Libercem atd.

  27. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    zeleznik2     před 5 lety 07.05.2019 14:07 |  
    0 0

    Myslím, že to Alanor zhodnotil věcně a objektivně...trošku překvapil, že udělil dvě šestky, ale obrana tentokráte žádnou extra chybu nevyprodukovala, takže asi ok. Peterovi bych možná dal čtyřku, za to neproměnění šance a Bóřovi lepší trojku, přece jen asi byl z mužstva tentokráte nejslabší..

  28. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    johnynz     před 5 lety 07.05.2019 14:11 |  
    2 5

    Nový pokřik speciálně na neděli:

    "VYPEREME PRÁDLO
    TO BUDE PRO NÁS ŽRÁDLO!!!!!"

    Žádám někoho z místních ( PH s opilým režisérem v bekovce?), aby to při nástupu rozjel tak, aby se ve finále přidal ke skandováni i sám Berbr, tedy samozřejmě až poté, co se z toho hromobití v Edenu posere! ;))

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      pehacko     před 5 lety 08.05.2019 08:00 |  
      0 0

      pocitam, ze pan reziser bude na zapas s pradelnou kantare uz hodinu pred vykopem... s nim bych fakt nepocital.

  29. Dobré hodnocení

    w8888     před 5 lety 07.05.2019 14:37 |  
    10 21

    Myslím, že hodnocení zápasu je trefné. Alanor odvedl dobrou práci. Stejně tak mě potěšil komentářem Sokrates55.
    V Liberci jsem byl osobně na posledních pěti našich zápasech a vždy je to očistec. Jen jednou jsme zahráli skvěle ale kvůli Dubravkovi to skončilo jen 1:1. Ale ten zápas považuji za nejlepší, co Slavia pod vedením Šilhavého kdy sehrála. Byť z toho byl jen bod. Jinak je to ale vždy holomajzna k nekoukání. Silná Slavia narazí na slabou Slavii, která s ní ale vydrží běhat.
    Myslím, že angažovaní Trpišovského byl skvělý krok a i když se mu vše vždy nevyvede, věřím mu. Nejsem už ale tak nadšený z toho, co předvedl sportovní manažer Nezmar. Po téměř celé sezoně je vidět, že moc mu toho nevyšlo. Trefou do černého jsou Coufal, Masopust a Kúdela. Úplným omylem bylo angažování Olayinky, který je sice rychlý, ale technicky neschopný. Po jeho příchodu jsme se dozvěděli, že je skvělý ve hře jeden na jednoho. Nevšiml jsme si, že by někdy někoho obešel. Po doplnění fyzičky měl jeho výkon vzrůst o 60%. Ani tady jsem nezaregistroval ani krůček k lepšímu. Za ty peníze jsme měli mít jiného hráče. Tragédií je, že se Nezmarovi nepodařilo přivést ani v létě ani v zimě schopné útočníka. Přitom bylo jasné, že při neúčasti zraněného Tecla nemůže Škoda, který je již za zenitem, vše utáhnout. A van Buren je sice bojovník, ale velký fotbalista a hroťák nikoli. Navzdory tomu, že ho většina slávistů nekriticky zbožňuje. K tomu přidejme dost nepochopitelné angažování Baluty, kterého naši skauti tak dlouho pozorovali, až vůbec nezjistili, že má jazykovou bariéru a je ještě menší než Stoch. Vedle sebe hrát nemohou a Baluta tak nemohl ukázat, co umí. Nezmar zjevně neodhadl ani kvality Zeleného. V Jablonci hrál sice dobře, ale měl i tam výkyvy. A ve Slavii se ukázalo, že je to flegmatik. Což není pro fotbal ta největší výhra.
    Už na podzim jsem tu psal, že hrát bez útočníka a s Kolářem v bráně se nám muže vymstít. Dostával jsem tu vynadáno ze všech stran. No, góly sice dáváme, ale potřebujeme na každý 12 šancí. Střelec chybí. A po dubnových výkonech už asi všichni vidí, že z Koláře druhý Pavlenka nikdy nebude. Doporučil bych mu návštěvu očního lékaře, neboť jinak si nedokážu vysvětlit jeho téměř stoprocentní selhávání při střelách z dálky. Kdo proti nám z dálky trefí bránu, ten se raduje. Přitom střely z dálky strašily vždy starší gólmany. Věk a reakce neošálíš. Vzpomeňme jen na konce kariér Shiltona nebo Zoffa. Na druhé straně jsou zkušení gólmani skvělí při závarech před bránou. Mají zkušenosti, předvídají, vědí kam se postavit. Kolář je mladý. Plno přátel zde argumentuje jeho skvělou hrou nohama. Po Liberci mám pocit, že se za rok v této oblasti tak neuvěřitelně zhoršil, že je to šílené. Za celý zápas netrefil nic. Snad v sobotu něco okoukal od svého libereckého protějšku, který nohou neudělal chybu.
    V Liberci to nevyšlo, ale buďme optimisty! Jsem přesvědčen, že náš tým je o tolik lepší než Plzeň, že po neděli povedeme o pět bodů. Berbr, nebebr.

    • Re: Dobré hodnocení

      wimpy     před 5 lety 07.05.2019 17:04 |  
      6 6

      Mně se Olayinka docela líbí, jeho výkony jdou nahoru a určitě má potenciál. Příští sezonu to bude tahoun. :-)

      • Re: Dobré hodnocení

        obiwan     před 5 lety 07.05.2019 18:07 |  
        3 3

        On toho hodně obeha, vybojuje, třeba kluky olomoucký tam moc pěkně motal, ale bohužel mu často překáží míč a to je hráče jeho etnika dost divný...ale ano, snad se zlepší...

        • Re: Dobré hodnocení

          wimpy     před 5 lety 07.05.2019 22:59 |  
          3 0

          V Liberci dělala hodně ta neposekaná tráva.

    • Re: Dobré hodnocení

      kalex     před 5 lety 07.05.2019 17:08 |  
      4 0

      Nezlob se na mě, ale prvně sepsuješ třetinu týmu, ikdyž pravda, forma by mohla být lepší, bys v posledním odstavci přiznal, že ten tým je daleko lepší.
      Teď nemá smysl rýpat se v tom, proč to nevyšlo se Zlínem a Libercem. Pokud zvládneme Plzeň a já pevně věřím, že jo, tak nás už nikdo nezastaví. Teoreticky: Bída vypráskala prádelnu, my vypráskali bídu. Apropo, ty laciné šméčka přeci nemůžou mít štěstí pořád. Tak proč je nezlomit v ten nejdůležitější moment.

    • Re: Dobré hodnocení

      Simis     před 5 lety 07.05.2019 17:50 |  
      3 6

      Ze tech drahych prehmatu je docela hodne, me uz take napadlo. Olayinka sice nehraje spatne, ale to, ze to neni hrac za 3 miliony Euro, uz doslo asi uplne kazdemu. Kolar mi pripada jako takova nerizena strela v brance, bud vytahne fantasticky zakrok a nebo totalni zkrat, nic moc mezi tim. Baluta je vyborny fotbalista, ale je otazka, jestli v nasem tymu bezcu vubec nekdy zapadne. A u Zeleneho je to pokazde takove neslane, nemastne. Za nejakych odhadem 180 milionu za 4 hrace bych si te muziky predstavoval trochu vic.

    • Re: Dobré hodnocení

      Rooney     před 5 lety 07.05.2019 19:34 |  
      18 0

      Mam par poznamek a pro prehlednost to vezmu po bodech:

      Nezmar
      za me dost nefer hodnoceni... K tem trefam do cerneho je potreba zahrnout min. Krale a Sevcika (ikdyz toho zatim moc neodehral, tak to v nem evidentne je). S ohledem na jeho cenu i Traore. Ja tam pocitam i Kolare, ale uznavam, ze je to diskutabilni (viz. nize). U Matouska uvidime. Utocnik problem je, ale skoro bych se vsadil, ze kdyby si Trpis rekl, tak nejakeho privedeme, takze je otazkou, na kolik je to chyba Nezmara.

      Olayinka
      Uplny omyl rozhodne neni. Ano i ja od nej uz na jare cekal vice, ale porad mu verim. Pokud si jeste nevidel, ze by presel 1 na 1, tak bych doporucil navstevu nejakeho optika. Ukazal to uz nekolikrat, dokonce i v EL. Ze jde obcas zbytecne do klicek misto prihravky je vec jina. Podle me ho brzdi nalepka historicky nejdrazsi posily klubu. Proste se chce moc ukazat a to je vzdy na skodu.

      Kolar
      Tady musim rict, ze uz me zdejsi komentare opravdu vytaci. Ano, druhy Pavlenka z nej nebude, ale to jsou naprosto odlisne typy golmanu, ktere nemuzes srovnavat. Pokud by tu byl golman typu Pavlenky, tak nemuzeme nikdy hrat nas fotbal, ktery tu vetsina lidi obdivuje.
      Ohledne jeho hry nohama, ve ktere se udajne hrozne zhorsil... Ano, zejmena na zacatku jara mu to opravdu litalo do autu, ale uz to zase zpresnil. A hlavne, ukaz mi jineho dostupneho golmana, ktery je schopen se trefit na souperovu pulku temer k lajne do prostoru cca 2x2 metry, jak to posila Kolar na nase beky. Opravdu prosim alespon jedno jmeno.
      Jinou veci jsou pak jeho obcas az zbytecne riskatni kolmice na stred hriste, tam se priznam, ze i ja kvetu.
      A ze neco snad odkoukal od Nguyena snad nemyslis vazne ne? Vzdyt jeho vykopy byly cesky standart - proste nekam na souperovu pulku (a i to se obcas nepodarilo). Tady uz musis byt vylozene zaujaty, jinak nevim.

      • Re: Dobré hodnocení

        Boo_SKS     před 5 lety 07.05.2019 20:46 |  
        7 1

        Naprosty souhlas. Dovolim jen strucne pripojit par slov k Tvym uz tak vystiznym bodum:

        1. Nezmar - plne chapu, ze nekomu mohou mit posily z ceske ligy malo a od sportovniho reditele ceka, ze privede mlade, cenove dostupne a neokoukane top talenty, kteri hned zapadnou, vykopou nam LM a vyhodne je prodame, ale tak to bohuzel neni. Ac sam bytostne nesnasim reci o "specificke ceske lize", tak faktem je, ze oproti jinym soutezim je extremne soubojova, neprijemna, zkratka tady casto hrajeme takovy prehistoricky antifotbal, s kterym muze mit problem i sebelepsi cizinec, ktery je zvykly na kvalitni "evropsky" fotbal, viz Danny, Janko a castecne i Stanciu. V lize mame sanci pouze s ceskym jadrem, a proto bych i posily primarne hledal mezi typologicky nejlepsimi hraci nasi ligy, kteri mohou ihned zapadnout, jako Kral, Traore, Sevcik a Coufal. Touto cestou bych sel i dal a prubezne to ceske jadro doplnoval o top talenty a hrace nasi ligy. K nim pak kupovat perfektne vyskautovane cizince, ale dat jim cas a neocekavat od nich hned zazraky, protoze nase liga je oproti ostatni fakt antifotbalova a my to tak musime brat.

        2. Olayinka - i tady chapu polaritu nazoru, Peter bohuzel stale ne a ne najit tu perfektni formu z konce podzimni casti, kdy byl jednoznacna opora a stabilni clen zakladni jedenactky, ale ja na nem ocenuju chut hrat, dravost a snaha chodit 1 na 1. Rozumim, ze jsme za takove penize asi cekali vetsi bombu a lepsi ofenzivni statistiky, ale mozna jsme meli prehnana ocekavani nebo Petera cekali neco, co mu neni vlastni. Jeho velkou prednostni je dynamika, fyzicka kondice, neustaly presing a poctive vraceni se ve sprintu, k cemuz pridava slusnou techniku a na ceske pomery vybornou klicku. V Evrope nam ukazal, ze na to jednoznacne ma a muze nas tahnout, takze bych mu veril a nevyhazoval ho ze sestavy po kazdem ne uplne povedenem vykonu. Jeho cena neni zadnym argumentem, protoze on za ni nemuze, ale kdyz uz jsme za nej zaplatili tolik a tolik, tak bychom mu snad meli dat poradnou sanci, ne?

        3. Kolar - ano, Ondra dostava pravidelne goly, ktere by vetsina golmanu nasi ligy chytla, ale v kazdem zapase ma X vybehu, jimiz prekazi utok soupere a zabrani vytvoreni sance, X presneych vyhozu na dlouhou vzdalenost a X na ceske pomery vybornych micu, at uz dlouhych nebo kratkych. Samotnemu mi vadi, ze chytani neni jeho silna stranka, ale na druhou stranu, kolik na nej jde v prumeru strel za zapas? Kolika strelam zabrani svym vcasnym vybehnutim? A kolik utoku a akci zahaji presnym vyhozem/odkopem? Myslim, ze kdybychom secetli goly, ktere u nej zacaly a goly, za ktere muze tak zjistime, ze jeho kopaci/hazeci technika nam prinesla daleko vice golu, nez kolik nas stala jeho prumerna golmanska cinnost. Jasne, v lize najdeme DALEKO lepsi golmany, ale myslim, ze nikoho, kdo by mel lepsi vyse zmineny pomer.

        • Re: Dobré hodnocení

          Rooney     před 5 lety 07.05.2019 22:17 |  
          4 0

          Dekuji za doplneni, se kterym musim take souhlasit. A take si dovolim lehce doplnit.

          ad 1. - me prijde i zajimava varianta, ktera probehla v juniorce (ikdyz to bylo spis z nouze). Proste zkusit privadet mlade zahranicni talenty kolem 17-18 let, zejmena asi z vychodu ci byvale Jugoslavie, aby "dospeli" uz u nas a zvykli si tak na cesky fotbal. Samozrejme s citem a dukladne vybirat, ale mohlo by se z toho urodit par zajimavych hracu.

          ad 3. - uplne bych asi nerikal, ze v lize najdeme DALEKO lepsi golmany. Chytat v tymu, kde na nej jde par strel za zapas, je fakt tezky... Treba Lastuvka v baniku zaril, u nas horel a ted v baniku zase chyta dobre. Kolar v Liberci zaril, u nas se na nej nadava. I ten Berkovec v Bohemce caroval a u nas nic moc, ale to uz byla i trochu jina doba, nez je ted. Takze urcite jsou v lize lepsi gomani (mysleno na chytani), ale to daleko bych asi vynechal.

      • Re: Dobré hodnocení

        Cross     před 5 lety 08.05.2019 16:33 |  
        3 11

        Olayinka v pořádku, Baluta v pořádku, je to jen otazka času. Trefa mimo terč je Pokorný, Zelený a Koláŕ. Uź mě tady vytàčí ty adorace Koláře, u nějž vždycky, když na něj jde balon, každý normální člověk trne. Adoruje se zde jako Rotaň, jako “odborný pohled”. Přitom Rotaň byl přestárlý mizera, který jen zpomaloval hru a namazal na rozhodující gól, ktery nas přišel Ligu mistrû a cca 500 miliónů. Kolář je podobný týpek. Kašlu na odbornické vývody, ze hraje dobre nohama. Cože? Jste slepí? Trnu při kazdem jeho výkopu a výhozu a to opràvněně. Dělà minely v kazdem zápase, je nespolehlivý a není to brankář. Podle mě nemá ani na ligu a je ostuda, ze u nas vubec je. Az nám prohraje Ligu mistrů, konečně půjde. Ale bude to drahé a zbytečné.

        • Re: Dobré hodnocení

          Rooney     před 5 lety 08.05.2019 17:56 |  
          9 2

          Sice je to zbytecne, ale zareaguji. Nebudu ti tu vykladat o kvalitach a prinosu Kolare pro nasi hru, protoze to snad kazdy normalni clovek, ktery fotbalu rozumi trochu vice, vidi. A psal jsem to uz predtim, nacez to jeste rozvinul kolega. Pokud dle tebe nehraje dobre nohama, tak se budu opakovat, ale ukaz mi alespon jednoho golmana, ktery nohama hraje lepe, nebo alespon stejne dobre jako Kolar a byl by pro nas dostupny. Snad i ty musis videt, ze pro nasi hru je golman, ktery umi nohama a umi vybihat nutnost. Pokud to nevidis, tak to pak neni o cem.

          A pokud jde o to, ze nema ani na ligu. V Liberci byl jasnou jednickou a byl povazovan za jednoho z nejlepsich golmanu v lize. U nas je jasnou jednickou, prizemz vedeme ligu, hrali jsme ctvrtfinale EL, vyradili i lepsi tymy, nez mame my. Je to i nahradni golman pro repre a to je post, ktery mame vcelku dobre obsazeny. Takze dle tebe uz asi 3 roky baziruje Trpisovsky na golmanovy, ktery nema ani na ligu? A Silhavy s nim pocita i do repre, ackoliv nema na ligu? Nenech se vysmat, nechci te urazit, ale ver, ze tihle 2 toho o fotbale vi opravdu o hodne vic, nez ty i ja dohromady.

          • Re: Dobré hodnocení

            Cross     před 5 lety 08.05.2019 22:29 |  
            2 9

            Rooney, nevím jaký byl Tvůj názor na Rotaně, ale zde byl tento marný hráč jeste pred 20 měsíci velkém veleben, jen proto, ze ho Jarda Šilhavý chtel, byl zadarmo a kapitán ukrajinské reprezentace. Màlokdo si všímal jak skutečně hraje a to byla tedy strašlivá bída, která vyvrcholila blamáží na Kypru. Přesto škodil hře týmu dál, než ho v zimě po svém příchodu Nezmar vyhodil.
            Kolář má umělou image jakéhosi 11. hráče, kterou mimochodem nepotvrzuje a jeho věčné a nevynucené minely jsme mohli videt i v Liberci. Jenze brankářů ve fotbale jeste nebyli zrušeni. My potrebujeme brankáře. Spolehlivého na čáře a dobrèho ve hře nohama. Nikoli nespolehlivého. Pro mě je brankář Vaniak nebo Pavlenka a nikoli tento gambler, který nevynuceně kličkuje jako poslední hráč. Je nesoustředěný, labilní, a brankářsky špatný. Způsob jakým šel na míč proti Plavšičově průměrně střele, která šla přímo na něj, se v lize nevidí.
            Argument, ze pro naši hru potrebujeme právě Koláře anoncuje, ze je ve Slavii nepostradatelný hráč. A to je směšné. Trvám na tom, že s jakýmkoli jiným ligovým brankáŕem bychom meli víc bodú, než nyní. Koláŕ půjde v momentu, kdy nàm podělá ekonomiku. Rotaň stáhl Jardu Šilhavého s skolář půjde jakmile ohrozí duo Nezmar Trpiš. Tak to v životě chodí a Tvřé názory na tom Rooney nic nezmění.

            • Re: Dobré hodnocení

              Rooney     před 5 lety 09.05.2019 13:18 |  
              7 2

              Rotan uz tu neni, takze asi nema cenu se o nem dohadovat. Ale pro uplnost. Ano, urcitou dobu sem ho i ja hajil, protoze sem si ho pamatoval z UK repre, kde hral
              jinak a daleko lepe, nez u nas. Souhlasim s tim, ze u nas hru zdrzoval a brzdil, ale nakolik to byla jeho vule a nakolik pokyny trenera, to netusim. Ono Silhavy chtel celkove predrzovat mic a neriskovat... A zbytecnych ztrat, jakou predvedl Rotan, jsou ve fotbale mraky. A nemusime chodit daleko, on i nas momentalne nejlepsi hrac Soucek jich v teto sezone predvedl na pulce nekolik a taky ho nevyhazujeme... Ale to ber jen jako priklad, ja sem rad, ze uz tu Rotan neni a nechci ho tu hajit.

              Vaniak byl famozni na care, ale vetsina lidi si pamatuje to, jak zazracne vychytal Ajax. To, ze u nas pustil nekolik lacinych golu, uz vetsina vytesnila z pameti. Pavlenka tu byl ve sve dobe take kritizovan, zejmena za jeho boxovani namisto chytani. Ale hlavne, Pavlenka je povazovan za jednoho z nejlepsich golmanu v Bundeslize a takovy je pro nas nerealny, takze to neni uplne ferove srovnani.

              Ale co je nejzasadnejsi a budu se opakovat, byt ted u nas golman typu Pavlenky, tak nemuzeme nikdy hrat tak, jak nyni hrajeme. Cela nase hra by se musela posunout o cca 20-30m nize a z naseho presingu, kterym jsme zatapeli i Seville ci Chelsea, by zbyl jen slaby odvar. Prakticky kazdeho soupere dokazeme vysokym napadanim zavrit na jeho pulce a souper jen odkopava. Tyto odkopy pak sbiraji bud stoperi na pulce, anebo ty delsi do volneho prostoru sbira prave Kolar. Kdyby tam byl brankar, co neopusti vapno (typologicky Pavlenka), tak jde pri soucasne hre nekolikrat souper sam na branu. Ja nerikam, ze je Kolar nejlepsi golman v lize, ale rikam, ze pro nasi hru tady nikoho lepsiho nenajdes. A ono to souvisi vsechno se vsim, kdyby tu nebyl Kolar, musime hrat vice odzadu, diky tomu bysme dali urcite mene golu a tim padem by bylo asi i mene bodu. Ano, Kolar ma sve chyby, ale to kazdy brankar. Zkus se obcas podivat na to, jake goly dostavaji de Gea, Kepa a dalsi top svetovy golmani. Ja mam obcas pocit, ze byt tu oni, tak je budem po pul sezone taky vyhazovat, protoze dostanou nejaky zbytecny gol.

              Proste pokud chces hrat natlakovy fotbal, ktery je ted nasi chloubou, tak tomu musis uzpusobit cely tym vcetne golmana. Jinak to proste nejde a fungovat to nebude. Takze ano, muzeme privest golmana, co lepe chyta a urcite takoveho sezeneme, ale pak musime od zakladu zmenit nasi hru a to bych byl nejen ja, ale asi i vetsina fanousku, nerada. Pokud mas tip na jineho golmana, ktery umi hrat nohama tak, aby hral defacto libera, umi skvele cist hru a temer vzdy vcas vybehnout i nekolik metru za vapno a k tomu bude chytat lepe nez Kolar, dej ho sem a mozna ho rovnou posli i k rukam pana Nezmara, urcite to oceni a mozna dostanes i nabidku prace v nasem klubu.

              P.S. Golovy utocnik by nam prinesl daleko vice bodu, nez lepsi golman...

              • Re: Dobré hodnocení

                kjandourek (admin)     před 5 lety 09.05.2019 14:17 |  
                6 3

                Už vidím ten seznam: Neuer, Alisson, Ter Stegen.... a Nezmare konej, jinak jsi mrtvej Homolka :-)

                • Re: Dobré hodnocení

                  Cross     před 5 lety 09.05.2019 20:06 |  
                  2 7

                  Pane Jandourku, mně by pro začátek stačil kterýkoli průměrný ligový gólman, který se věnuje řemeslu, umí chytat Plavšiče, a nedělá na place hovadiny. Takových je v lize aspoň deset. Koneckoncû jednoho takového máme v Kovářovi, druhého jsme poslali na Slovensko.

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Edenjejenjeden     před 5 lety 09.05.2019 20:14 |  
                    3 2

                    A který,bud konkrétní...Mimochodem víš ,který brankář má ve FL nejlepší statistiky?Tak přestan plácat nesmysly...

                    • Re: Dobré hodnocení

                      Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 09.05.2019 20:40 |  
                      4 2

                      Nejlepší statistiky v čem?

              • Re: Dobré hodnocení

                Boss82     před 5 lety 09.05.2019 15:39 |  
                2 4

                +100!

              • Re: Dobré hodnocení

                Cross     před 5 lety 09.05.2019 19:07 |  
                1 7

                Rooney, je férové, žes pŕiznal změnu názoru na Rotaně. Jà nejsem fotbalový odborník, ale sleduju tu hru svýma očima 50 let a z toho chlapa jsem byl po několika týdnech už nepříčetný. S Kolářem mi to trvalo víc, než rok, ale také jsem nad ním nakonec zlomil hůl.

                Mi se Tvá vášnivá obhajoba Koláře líbí. Má však velkou slabinu. Vlastně říkàš, ze jedinÿm správným gólmanem pro současnou Slavii je Kolář. S každým jiným srovnatelným ligovÿm gólmanem bychom hráli 20-30 metrů zpátky a měli horší výsledky... to ovšem nelze na základě faktů doložit. Já si ponechám svůj názor na Koláŕe, tedy, ze jde o podprůměrného ligovèho gôlmana, který nakonec hraje i blbě nohama, protože neuvěřitelně riskuje a nemá na to, aby dělal kličky ve vápně, stejně tak jako často maže soupeŕi svými nesmyslnými výkopy do středového kruhu ve výšce cca 1 metru nad zemí. Je to màlo talentovaný gambler, který tím ovšem přitahuje pozornost. Nikoli kvalitou, ale tou nezodpovednodtí a pošetilostí svého konání. Je jako zpěvàk , který moc neumí řemeslo, a tak na sebe poutà pozornost například svými vlasy, politickými názory, anebo exotickými přítelkyněmi. Tobě se to, Rooney, líbí a mi se to nelíbí. Jà chci gólmana, Tebe fascinuje cvok v jeho povaze.

                Rozsoudí nás jeho budoucnost: buď Koláře někdy v budoucnu prodáme aspon za 1,5 mil €, tedy aspoň s mírným ziskem, nebo bude u nás dělat dvojku, a nebo se ho zbavíme levněji, nez za 1 mil. €. Pokud ho prodáme dráž , nez za 1.5 mil, vyhráls a dàm ti za pravdu. Pokud za 1-1.5, je to Plichta. Pokud slavistická dvojka, anebo odchod pod 1 mil €, měl jsem pravdu já. Ok?

                • Re: Dobré hodnocení

                  Rooney     před 5 lety 10.05.2019 10:50 |  
                  8 3

                  Pro poradek, ja nejsem fanaticky fanousek Kolare, ackoliv to tak mozna vypada. Pokud prijde lepsi brankar, ktery bude mit prednosti Kolare a bude lepe chytat, tak at Kolare posadi a ja s tim problem nemam. Me vadi jen to, ze spousta lidi ho kritizuje aniz by si uvedomili, ze golmana tohoto typu zkratka pro nasi hru potrebujeme. To je proste fakt, za kterym si budu stat a JiT to jiz nekolikrat potvrdil ve svych rozhovorech. Dost lidi tu pise, ze ani tema nohama hrat neumi, ale kdyz se zeptam, ktery dostupny golman hraje nohama alepson tak, jako Kolar, tak se odpovedi nikdy nedockam... Ptal jsem se tebe, tip si nedal, ptal jsem se zakladatele tohoto vlakna, ten radeji ani neodpovedel a ptal sem se na to uz i dalsich tady. Nikdy zadna konkretni odpoved. Resp. ty jsi mi odpovedel, ze tam misto nej muze byt jakykoliv jiny ligovy golman, protoze neuznavas to, ze takoveho golmana potrebujeme.

                  Pises, ze Kolar nema na to delat klicky ve vapne... Udelal jich v teto sezone uz mraky a ktera mu nevysla? Pokud vim, tak ani jedna, akorat u jedne mel stesti a mozna si pomohl lehkym faulem. Stejne je to s vykopy. Ano, z 10ti pokusu, kdy to posila na krajniho beka tesne u lajny mu to 2-3x leti do autu. Ostatni ligovy brankari by to ale z tech 10ti pokusu mozna 2x trefili...

                  Psychicky labilni gambler to opravdu neni. Ano, hraje riskatne, ale to cely nas tym. Nikdo jiny v lize nehraje tak, aby se stoperi dostavali do situaci, kdy je to 1 na 1. Je to riskantni, ale umoznuje nam to mit vepredu o 1 az 2 hrace vice a byt tak nebezpecnejsi. To je proste pojeti fotbalu od JiT, radeji vyhrat 4:3 nez 1:0. A Kolar je nedilnou soucasti tohoto pojeti fotbalu. Ja vim, ze ma sve chyby, ale kdyby je nemel, tak nechyta u nas, ale dela dvojku v Liverpoolu.

                  Vim, jak to myslis, ale jeho prodejni cena nas nerozsoudi. Je mozne, ze za rok prijde nekdo lepsi, udela z Kolare dvojku a jeho cena tim klesne, coz ale neznamena, ze nam ty 2 sezony neodvedl dobrou sluzbu. Navic zdaleka ne kazdy tym vyuzije jeho prednosti, pro ty je pak nakup Kolare nesmysl, protoze v chytani jsou urcite lepsi golmani.

                  Ale ted uz asi vim, kde lezi jadro neseho "sporu". Nemyslim to nijak spatne, ale pokud uz na fotbal koukas 50 let a 48 let z toho koukas na "klasicke" golmany, tak chapu, ze jsi z Kolare nesvuj. Ale fotbal se zkratka vyviji a za poslenich 10 let opravdu vyrazne. Neni to tak davno, co def. zaloznik byl od toho, aby boril. Dnes uz na teto pozici musi hrac i tvorit, jinak velkou karieru neudela. Stejne je to u stoperu, kde proste ambiciozni tym musi mit stopera, ktery ma i technicke schopnosti. A postupne se to presouva i na golmany. Tak to proste je.

                  Na zaver ti jen doporucim jednu vec. Pokud se ti libi hra, kterou praktikujeme, pokud si rad, ze Slavia dava suverene nejvice golu a za svuj fotbal je chvalena i Evrope, tak ver trenerovy, ktery za tim vsim stoji. On opravdu vi co dela, rozumi tomu vice, nez my vsichni dohromady a neni blazen, aby stavel spatneho golmana jen proto, ze si ho sam privedl. Ver tomu, ze kdyby pro nas byl lepsi golman, tak si ho koupime, protoze na to momentalne mame.

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Boss82     před 5 lety 10.05.2019 11:42 |  
                    2 5

                    Zvyšuju taxu -> +1000!

                    • Re: Dobré hodnocení

                      Rooney     před 5 lety 10.05.2019 12:51 |  
                      3 4

                      Diky, ale milerad bych vsechny plusy vymenil za to, ze si budou fanousci uzivat aktualni Slavii misto toho, aby porad kritizovali. Zazivame nejlepsi sezonu za dlouhou dobu, co se tyce statistik, tak v mnoha ohledech tu nejlepsi v historii samostatne ligy a stejne se tu porad dokola kritizuje. Je mi z toho smutno (kdyz to reknu slusne) a nerozumim tomu. A kdyby to byla alespon konstruktivni kritika, ale vetsinou to jsou akorat urazky a nic nerikajici vypady (to neni na Crosse). K vetsine veci se uz radeji ani nevyjadruju, protoze to nema cenu, ale stejne, jako ty hajis Husbauera, tak ja se snazim hajit alespon toho Kolare :)

                      • Re: Dobré hodnocení

                        Boss82     před 5 lety 10.05.2019 17:36 |  
                        3 3

                        Naprostý souhlas, čteš mi myšlenky. Uvažování některých lidí, kteří si i v nejlepší sezoně v historii Slavie najdou důvod k naprosto neadekvátní kritice a nadávkám na adresu hráčů, trenéra nebo vedení, nikdy nepochopím.

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Cross     před 5 lety 10.05.2019 15:39 |  
                    0 5

                    K poslednímu odstavci: právě proto Trpišovský Koláře nakonec bude muset pustit. Není prece magor, aby si škodil. Vycepovat Koláře evidentně nejde.

                    Co se týče kritiky - je treba s ní šetřit a víc chválit. Nikoli však v beznadějných pripadech jakými jsou Kolář a Pokorný. Ponechám si to na čem stojí úspěch naší civilizace. A to není nekritická adorace jakékoli modly, nýbrž kritické myšlení.

            • Re: Dobré hodnocení

              Boss82     před 5 lety 09.05.2019 15:35 |  
              6 3

              Tady na SN je objevuje spousta stupidních a nepravdivých názorů, ale za ty roky co sem chodím, jsem si na to tak nějak zvykl a máloco mě dokáže překvapit. Nicméně ty jsi to se svým názorem na Koláře dokázal -> po delší době komentář, který mě opravdu překvapil. Sorry, ale i mezi těmi nejhloupějšími názory se ten tvůj přímo vyjímá. Strašný...!

              • Re: Dobré hodnocení

                Cross     před 5 lety 09.05.2019 19:18 |  
                3 6

                Bossi, už jsem pred momentem obšírněji odpověděl Rooneymu, takze se odkazují na ten příspěvek.
                Co se týče Tvé glosy, použils vůči mě místo argumentů jen tato přídavnà jména: stupidní, nepravdivý, nejhloupější, strašný.

                Čekal bych od Tebe více. Počkàme tedy co s Kolářem nakonec bude - viz má odpověď Rooneymu.

                • Re: Dobré hodnocení

                  Dennis     před 5 lety 09.05.2019 19:25 |  
                  3 2

                  Co by z něj asi tak bylo... Bude nadále chytat ve Slavii jako jednička. Minimálně příští sezonu, spíš myslím tak dvě, možná klidně i víc, záleží jen na tom, jestli a kdy si bude chtít jít plnit sny někam ven.

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Cross     před 5 lety 09.05.2019 19:58 |  
                    1 6

                    No a nakonec se dočkáme odpovědi - jak moc je ve skutečnosti užitečný a kvalitní. Peníze to rozsoudí jedině spravedlivě.

                • Re: Dobré hodnocení

                  Boss82     před 5 lety 09.05.2019 20:53 |  
                  4 3

                  Nezlob se na mě, ale má to, cos napsal, se ani nic jiného odpovědět nedalo. Snad jen, kdybych měl víc trpělivosti, tak bych argumentoval velmi podobně jako Rooney. Ale když vidím, cos mu na to zase napsal, tak jsem nakonec rád, že jsem si ušetřil čas a práci.

                  Snad jen jediná věc - uvědom si, že tím, že děláš tragéda z Koláře, tak děláš tragédy i z Trpišovského s Nezmarem. Tedy ze dvou hlavních strůjců této fantastické sezóny. A to je velká nesoudnost, příteli.

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Boss82     před 5 lety 09.05.2019 20:54 |  
                    2 1

                    "na to", nikoliv "má to"...

                  • Re: Dobré hodnocení

                    Cross     před 5 lety 09.05.2019 22:44 |  
                    1 8

                    Mno, já si klidně nechám nadávat. Rozumím penězům, vidím - jako kde kdo - drahé Kolářovy minely a vím jak to skončí. Dojde na má slova. Kolář z toho nikdy nevyroste, spíš ještě vic bude blbnout. Jako brankář nezaujme, takže bude gambler větší a větší, až bude mít na hlavě šaškovskou čepici.

                    S Nezmarem a Trpišovským to vůbec nespojuju, to je úplně mimo. Dělají to dobře a nějaké chyby dělá každý. V hráči se oba mohou mýlit, třebas jim do koncepce vyhovuje, ale ukázalo se, ze nemá parametry. Jen v dubnu nás Kolář obral o 5 bodů. Nemůžeme být obětí nevyrovnané psychiky jakéhokoli hráče.

                    A pobavil bych se ještě koncem května s Petrem Čechem. To by bylo solidnî a relativně levné řešení na 2-3 sezóny.

                    • Re: Dobré hodnocení

                      Boss82     před 5 lety 10.05.2019 11:57 |  
                      3 4

                      Já ti nechci nadávat, ale nedělej tu z našeho gólmana, trenéra a sportovního ředitele kretény, buď tak hodný. O žádné peníze tu nejde, jde tu o to, že Kolář je pro náš styl hry nepostradatelný. A chytat také umí - viz zápasy v Bordeaux, Seville, Jablonci a další. Pořád omíláš Plavšičovu střelu. Možná se chytat dala, ale zaplavala jako blázen, nic jednoduchého to nebylo. Z gauče se to kritizuje dobře, ale když v té bráně stojíš, letí na tebe dělo, ty máš 1 vteřinu na zákrok a najednou to o metr za letu uhne, tak to se pak špatně reaguje i Buffonovi v nejlepších letech.

                      S Nezmarem a Trpišovským to ale přece úzce souvisí. Oni si Koláře vytipovali, koupili a staví ho. A dokonce na něm mají postavený celý herní systém. Kdyby si mysleli, že udělali chybu, klidně by ji uznali tím, že by začali stavět Kováře nebo Vantrubu. To už se přece také několikrát stalo - viz Pokorný (hostování), Matoušek (hostování), Baluta (moc nehraje), Olayinka (hraje, jen když má formu, když ne, tak sedí) atd... Jsem přesvědčen, že kdyby si mysleli, že Kolář je naše slabina, tak bude sedět taky.

                      Co s P. Čechem proboha? To je brankář, který má mnohem horší hru nohama než Kolář, pro náš styl hry je úplně nevhodný, minel při vybíhání nebo střelách z dálky má na svém kontě víc než dost, a navíc má vzhledem k věku minimální perspektivu. Ať mu konec kariéry rozmlouvají raději na Spartě, jestli chtějí riskovat podobné fiasko, jako zažili s Rosickým, Kadlecem a dalšími navrátilci.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    cheechoo1     před 5 lety 07.05.2019 14:51 |  
    11 2

    Dnes ráno jsem se probudil s pocitem, že vše bude v pořádku. Umrdaná Plzeň to o víkendu strašně schytá. Takhle zvesela se mi do práce už dlouho nešlo..

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Marcelo10     před 5 lety 07.05.2019 16:20 |  
      2 1

      Tak na tom neco bude..mne se zdalo, ze dostanou 4:0 a dekovacku povede Suk.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        Korsičan     před 5 lety 07.05.2019 17:26 |  
        4 6

        No snad to tak dopadne. Ty zmetci jsou schopni dát jednoho náhoďáka a ubránit ho až do konce.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Borgetti     před 5 lety 08.05.2019 09:54 |  
      1 0

      Já jsem si před 3 dny zahrál pro zlepšení nálady fifu ... Slavia - Plzeň 2x15 minut, obtížnost jsem zvolil úměrnou k výkonum Plzně. No, vyhrál jsem 14:0, oni na mě 3x vystřelili.

      • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

        bongor     před 5 lety 08.05.2019 14:59 |  
        3 0

        Protože jsi málo presoval!

  31. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    DKNL     před 5 lety 08.05.2019 07:53 |  
    5 1

    Něco mimo téma. Jindro!!! Doufám, že jsi se díval na Liverpool: Barca ! Tak to, to je totální fotbal!!! Nádhera, něco neuvěřitelného. Všichni k videu a skouknout povinně před Plísní a pak ji takhle zbourat. Máte na to. Vím, po technické stránce tak vybroušené hráče nemáme, ale způsob hry, tak to praktikovat jde. Snažíme se o to, ale v podání Reds to je dokonalost sama. Takže Jindro, v neděli bych rád viděl něco podobného. Žádné čekání na zázrak, ale tvrdě jít za vítězstvím a Vrbovce zašlapat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      o5aradecek     před 5 lety 08.05.2019 19:58 |  
      4 0

      Myslím, že se určitě díval, když je Klopp jeho trenérským vzorem. :-))

  32. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    DKNL     před 5 lety 08.05.2019 07:56 |  
    0 1

    Jo a ještě něco. Ten gol po rohu, tak to bylo určitě připravený. takhle se zahrávají rohy nakrátko, vlastně napřímo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      smely (přítel SN)     před 5 lety 09.05.2019 10:15 |  
      1 0

      prej to byla improvizace, o to vetsi kloboucek...

  33. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    Mimoň     před 5 lety 08.05.2019 11:31 |  
    4 3

    Největší chybou by bylo vstoupit do toho zápasu nervózně a hledat tempo tak jako to bylo v ligovém derby...pokud nechytneme tempo od začátku a budeme hrát válku, těžko se potom zvedáme. Plzeň bude 110% nabuzená po tom všem jak se psalo, že na to nemají, jak jsou směšní a že jsou stále na druhém místě, že za to mužou děkovat rozhodčím. zkrátka a dobře oni můžou, my musíme... Myslím si že to bude vyrovnaný zápas, ale věřím že se šťastným koncem pro nás!

  34. Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

    p!erreCORE     před 5 lety 08.05.2019 18:06 |  
    3 4

    Myslím, že na plsen nastoupí od začátku Miro, a myslím, že dá góla.. kecy o tom, že je z formy si nechte na stranu..dlouho jsme ho neviděli hrát celý zápas a víme, že mu to chvíli trvá, když se zastřeluje..

    • Re: Hodnocení slávistů - 1. kolo nadstavby

      Marcelo10     před 5 lety 09.05.2019 10:36 |  
      1 0

      Z formy byl..uvidime, jak pripadne zahraje :)