Ženský fotbal

Slávistky porazily vysoko Slovácko

Fotbalistky Slavie si ve třetím kole nadstavby připsaly vysokou výhru 8:2 nad Slováckem. Tři branky vstřelila Michaela Dubcová.

Slavia do zápasu vstoupila aktivně a rychle měla nebezpečné standardní situace. Po individuální akci se ke střele dostala Svitková, ale branku netrefila. A před brankářku se dostala Divišová, ale pouze jí trefila. A úvodní nápor pokračoval tyčí Svitkové a po dalším centru Kamily Dubcové již Svitková skórovala. Aktivní byla na pravé straně Divišová, která své spoluhráčky zásobovala jedním centrem za druhým. Jenže další branky nepřicházely, chyběla tomu přesnost ve vápně. A tak další branka padla z penalty, když jí proměnila faulovaná Svitková. O minutu později poslala Sedláčková přízemní centr před branku a Michaela Dubcová neměla problém dostat míč do sítě. Ve 41. minutě hřiště opustila hřiště s brekem Sjömanová, kdy nebyl ani odpískán faul ve vápně. V závěru poločasu ještě přidala branku Chlastáková, na její křížnou střelu brankářka nedosáhla.

Do druhého poločasu nastoupily slávistky aktivně, dostaly se do zakončení, ale gól z toho nebyl. Hrálo se většinou na polovině, ale nakonec přišel trest. Po ojedinělé akci jsme už měli míč pod kontrolou, ale nakonec jsme jej soupeři vrátili a Příkaská z hranice vápna prostřelila Lukášovou. V 60. minutě po rychlém přenesení hry postupovala na branku Jarchovská, ale nakonec ještě našla osamocenou Michaelu Dubcovou, která již neměla problém k tyči skórovat. V 64. minutě Svitková krásnou přihrávkou uvolnila Szewieczková, jenž obešla brankářku a dostala míč do prázdné branky. Slavia si nadále vytvářela příležitosti, jen to chtělo přesnější zakončení. V 76. minutě prošel míč až k Michaele Dubcové a gólmance nedala šanci. V závěru zápasu Slovácko snížilo, když využilo nedůrazu v obraně a k tyči zakončovala Pěčková. A skóre ještě stihla navýšit Jarchovská po přihrávce Černé.

Slávistky už v lize prakticky nemají šanci na titul. Jedinou náplastí může být finále poháru, které se hraje 25. května na Proseku.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily vysoko Slovácko

    A.Lima     před 5 lety 12.05.2019 08:31 |  
    2 0

    Gratulace holky !

  2. Re: Slávistky porazily vysoko Slovácko

    Karel1 (přítel SN)     před 5 lety 12.05.2019 08:53 |  
    3 0

    Tak jsem si dal zápas našich děvčat jako předkrm před dnešním zápasem. Je to krásné koukat, jak mužstvo v nejkrásnějších dresech dominuje. Dnes na to určitě navážeme. Jeden postřeh - od začátku byla kapitánkou Svitková (velmi sympatické vystupování v pátek v pořadu K.Šípa), ale když nastoupila Pěničková, tak jí pásku předala. Blanka je prostě pořád autorita.