Domácí pohár

Finále poháru: Baník - Slavia 0:2

Slavia tuto sezónu získá obě největší české trofeje, stala se jak mistrem ligy tak vítězem poháru. Ve finále MOL Cupu v Olomouci totiž porazila Baník Ostrava zaslouženě 2:0 brankami Součka z penalty a Masopusta.

Do sestavy se pro finále poháru vrátil uzdravený Jaromír Zmrhal, na pravé křídlo se po nuceném střídání před týdnem proti Jablonci postavil opět Lukáš Masopust, na hrotu útoku pak dostal opět přednost Milan Škoda. Oproti sestavě z nedělního zápasu se stejným soupeřem nastoupil ještě na pravém beku místo Coufala odchovanec Baníku Michal Frydrych. Trenér hostů Bohumil Páník opět postavil svůj tým v rozestavení 5-4-1, na hrotu tentokrát nastoupil Kuzmanovič, Milan Baroš zůstal na lavičce. Už ve druhé minutě měli slávisté první velkou šanci, centr zprava přizvedl Milan Škoda a našel tak ve vápně Zmrhala, ten se s míčem otočil a poslal jej na bránu, mimo tři tyče jej zblokoval jeden z obránců. Poté převzal otěže zápasu Baník a na několik minut si vytvořil územní převahu, ale další šanci si připravili zase slávisté, Zmrhal rozdal míč do strany na Bořila, ten poslal do vápna krásný centr, na který si v plné rychlosti naběhl Souček a poslal míč na bránu, Budinský jej však chytil. O chvíli později hlavičkoval Škoda po centru Masopusta a Budinský parádně vyrazil na roh. Před polovinou prvního poločasu si slávisté vytvořili další pěknou šanci, dlouhý míč do vápna si zpracoval Bořil, navedl si jej na střelu a vyslal na Budinského tvrdý projektil, kterému však scházela přesnost a proto brankář Ostravy opět uspěl. Ve 30. minutě sudí Ardeleánu hned dvakrát otočil verdikt proti Slavii, nejprve otočil faul na Škodu a za protesty ukázal kapitánovi Slavie žlutou kartu a jen o několik vteřin později daroval Baníku rohový kop, za což se na něj seběhlo několik slávistů. Krátce po tomto rohovém kopu se do první šance dostali i hráči Baníku Ostrava, centr ze strany se od jednoho z nich odrazil ke Kolářovi, ten byl ale pozorný a míč sebral. V 36. minutě odpískal Ardeleánu penaltu pro Slavii poté, co Procházka sáhl do obličeje skákajícímu Ngadeumu na vysoký míč. K penaltě se postavil Tomáš Souček a opět ji proměnil, za protesty pak dostal z lavičky Baníku červenou kartu Milan Baroš. Vyrovnat mohl Hrubý, odražený míč ale z úhlu napálil nad bránu. Ve 45. minutě ještě mohla jít Slavia do dvoubrankového vedení, míč Hušbauera prošel vápnem až k Frydrychovi a ten jej napálil na Budinského, jeho střela ale opět postrádala více přesnosti a golman Baníku jej kryl. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Slavii.

Hned v úvodu druhé půle si zranil kotník Traoré a musel střídat, na hřišti jej nahradil Alex Král. Úvod druhého poločasu byl dost rozháraný, za 15 minut se na hřišti nic nebezpečného pro některou z branek nestalo, a tak za zmínku stála hezká chorea na obou stranách a převlečení slávistů na jižní tribuně do červených a bílých pláštěnek. Pak emoce rozvířila opět nečinnost sudího Ardeleána, který neposoudil jako penaltu ruku Filla, která zastavila střelu na bránu z kopačky Zmrhala. Ani VAR pak do hry nevstoupil a rozhodnutí sudího neopravil. V 77. minutě poslal Král krásně do brejku Masopusta, ten se nenechal dohnat Fleišmanem a prostřelil Budinského - 2:0 pro Slavii! Na hřišti i nadále byly k vidění spíš nedovolené zákroky, emoce a žluté karty než zajímavé a pohledné akce nebo dokonce šance ke skórování. Pět minut před koncem dostal Baník možnost zdramatizovat závěr přímým kopem ze 17 metrů, Hrubý jej poslal nad Kolářovu bránu. Ani další přímý kop ohrožení brány Koláře nepřineslo a Baník tak zakončil zápas bez střely na bránu, slávisté tak mohli slavit druhou trofej během čtyř dnů.

finále - Středa 22. 05. 2019 19:15

MOL Cup, 2018/2019
0 - 2
0 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

37. Tomáš Souček (pen)
77. Lukáš Masopust

Komentáře (565)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé